Keresés

Részletes keresés

weri99 Creative Commons License 2002.04.22 0 0 4
Igazad van!!!
Spongyát rá!
Üdvözöllek! - weri99
Előzmény: topik (3)
topik Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3
Ez a topic nem a Fideszrol szol. Ez mar a mult. Teljesitettek vagy nem, most mar mindegy, az MSZP-SZDSZ koaliciot kell figyelemmel kisernunk. Ez a te erdeked is weri99.
Az, hogy csak reszben teljesitette a Fidesz az igereteit biztosan kozrejatszott a valasztasi veresegben es remelem, hogy ez var az MSZP-re is amennyiben nem tartjak magukat az igeretekhez. Vagy szerinted az jo hivatkozasi alap lesz, hogy a Fidesz sem tartotta be igereteit?
Előzmény: weri99 (2)
weri99 Creative Commons License 2002.04.22 0 0 2
No comment!




A Fidesz–Magyar Polgári Párt választási negyven pontja - eredeti -
1998

1. A Kormány gazdaságpolitikai stratégiájának összehangolására önálló gazdasági minisztériumot hozunk létre.

2. A gazdasági növekedés és munkahelyteremtés érdekében határozati javaslatot terjesztünk elő az adók és társadalombiztosítási járulékok csökkentéséről.

3. A adóreform kidolgozása során a vállalkozói érdekképviseletekkel adóalkotmányozási tárgyalásokat kezdeményezünk.

4. Kis- és középvállalkozásoknak való hitelnyújtásra szakosodott pénzintézetet hozunk létre – kormányzati garanciával.



5. Törvényjavaslatot nyújtunk be a családi vállalkozásra vonatkozó egyszerűbb, ösztönző szabályozás kialakítása érdekében – különösen tekintettel az agrárágazat családi vállalkozásaira.

6. Leállítjuk az energiaszektor privatizációját annak érdekében, hogy a stratégiai energetikai cégek nemzeti tulajdonban maradjanak és létrehozzuk a Nemzeti Villamossági Társaságot.

7. Az ÁPV Rt. iratait állami levéltári kezelésbe helyezzük. Biztosítjuk annak szabályait, hogy a nagyobb magánosítási ügyletek esetén, annak leglényegesebb adatai tekintetében soha ne lehessen államtitokra hivatkozni.




8. A magánosítás tíz évének következményeit összegzendő leltárt készítünk a korábbi állami tulajdon sorsának nyomon követése érdekében.

9. Az autópályákat üzemeltető cégekkel tárgyalásokat kezdeményezünk a koncessziós szerződések módosításáról, a matricás rendszer bevezethetősége érdekében.

10. Visszavonjuk a hatalomból most távozó kormány által beterjesztett földtörvény-javaslatot, amely szerint lehetőség nyílna a jogi személyek, így külföldiek termoföld-vásárlására.



11. Nemzeti Földalapot hozunk létre a földforgalom elomozdítására.


12. A családi típusú adózás érdekében első lépésként bevezetjük a gyermekek és más eltartottak utáni adókedvezményt.






13. A GYED visszaállításával egyidejűleg egységes anyasági ellátást biztosítunk mindenkinek.


14. A családi pótlék ismét minden gyermek után járni fog. Értékének megőrzése érdekében éves emelkedését automatikussá tesszük.

15. A családi pótlékot az iskolás korú gyermekek esetében iskoláztatási támogatásként biztosítjuk.


16. Csökkentjük a fiatal házasok első lakásvásárlásának illetékét.


17. Lehetővé tesszük a lakásépítéssel kapcsolatos ÁFA bizonyos értékhatár alatti visszaigénylését.

18. Nem építünk forint-százmilliárdokból felesleges és haszontalan gátat. Érvénytelennek nyilvánítjuk a mai kormány képviseletében aláírt keretmegállapodást. Új tárgyalásokat és új alapon kezdeményezünk Szlovákiával.

19. Eltöröljük a tandíjat: az első diploma megszerzését mindenki számára tandíjmentessé tesszük.




20. A vidéki fiatalok továbbtanulásának segítése érdekében kollégiumfejlesztési programot hirdetünk, hatékony lakhatási támogatást vezetünk be, és felállítjuk a Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt.

21. Tizennyolc évre emeljük a tankötelezettséget.

22. A gyermekek és idősek számára előterjesztjük azt a törvényjavaslatot, amely olcsóbb gyógyszerhez jutást tesz lehetővé.


23. A Nyugdíj- és Egészségbiztosítási Önkormányzatokban folyó pazarló gazdálkodás megszüntetése érdekében parlamenti felügyelőbizottságot hozunk létre, és működtetjük.

24. Megkezdjük a Garé melletti veszélyes hulladék ártalmatlanítását – különös tekintettel a nemzeti értéket képviselő villányi borvidék megóvására, és egyidejűleg megtitjuk, hogy Tokajhegyalján bárki akkumulátor megsemmisítő üzemet probáljon felépíteni.

25. Csökkentjük a könyvkiadást terhelő forgalmi adót.

26. A kulturális és tudományos értékeket előállító művészek és tudósok számára alkotómunkájuk feltételeinek javítása érdekében adózási és társadalombiztosítási kedvezményeket vezetünk be.

27. Az egyházi felsőoktatás állami támogatását az állami felsőoktatás szintjére emeljük.

28. Tárgyalásokat kezdünk a protestáns egyházak képviselőivel a legutóbbi egyház-finanszírozási törvények módosításakor velük szemben keletkezett igazságtalan és méltánytalan helyzet kiküszöbölése érdekében.

29. Teljesítjük a határon túli magyarság régi kérését: a határokon túl élő magyarság és az anyanemzet közös ügyeinek összehangolására intézményesítjük a magyar-magyar csúcsot.


30. Törvényt és alkotmánymódosítást terjesztünk be a kisebb és hatékonyabb Országgyűlésről.

31. Nyolcmilliárd forint gyorssegélyt biztosítunk a rendőrségnek. Ebből fél milliárdot célzottan a kábítószer elleni küzdelem segítésére.

32. A rendőrök által elkövetett korrupciós bűncselekmények büntetési tételeit megszigorítjuk. Ezzel egyidejűleg megkezdjük a rendőrök számára kiszámítható, anyagilag is stabil életpályát garantáló jogi feltételrendszer kialakítását.

33. Az életfogytiglani büntetést valóban

életfogytiglanivá alakítjuk át.

34. Felemeljük a gyermekek és a kiskorúak ellen elkövetett bűncselekmények büntetési tételeit.

35. Jelentősen megszigorítjuk és korlátozzuk a fegyvertartás szabályait és az illegális fegyvertartás büntetési tételeit.

36. Szigorítjuk a kábítószer-kereskedőkkel szemben kiszabható büntetéseket. Megerősítjük a rendőrség kábítószer- ellenes osztályát. Biztosítjuk a kábítószer-kereskedelem központjaként működő szórakozóhelyek bezárásának törvényi feltételeit. És megerősítjük a rendőrség kábítószer-ellenes osztályát.

37. A hatékonyabb állami büntetőpolitika érdekében a kormány alá rendeljük az ügyészséget.

38. Megkezdjük a szervezett bűnözés elleni törvény kidolgozását.

39. A közüzemi díjak emelkedésének korlátozása érdekében szigorú árképzési szabályokat dolgozunk ki és kérünk számon a szolgáltatókon.


40. Döntést hozunk az európai uniós tárgyalásokon tanúsítandó magyar magatartás stratégiájáról a minél zökkenőmentesebb felzárkózás és nemzeti érdekeink hatékony képviselete érdekében.



A Fidesz–Magyar Polgári Párt választási negyven pontja - ami megvalósult –



1. az önálló gazdasági minisztériumnak nincsenek valódi önálló döntései. A gazdasági ügyekben a miniszterelnök és szűk csoportja dönt, többnyire a kliensek javára.


2. 7%-os növekedést ígértek, helyette a gazdasági növekedés ugyanúgy 4,5-5%, mint ahogy 97-től az előző kormány intézkedései következtében megindult. Az adók és járulékok érdemben nem csökkentek.


3. a kormány érdemben senkivel nem egyeztet, adóreform nem volt.



4. külön pénzintézet nincs a kis- és középvállalkozások közül leginkább csak a kormányközeliek jutnak támogatáshoz. A nagy hangon meghirdetett Széchenyi-terv keretében a támogatás nagyobb része a nagyvállalkozásoknak jut.


5. csak 5 ezer családi agrárvállalkozásnak akarnak támogatást adni, a mezőgazdasági vállalkozásokból élő 800 ezer ember nagyobb része hoppon maradt.


6. nem hoztak létre semmit





7. nemhogy nagyobb nyilvánosságot biztosítottak volna, de még a kormányülésekről sem vezetnek jegyzőkönyvet. Ügyészségi eljárást kellett indítani, hogy állami intézmények hozzák nyilvánosságra közérdekű adataikat. Egyetlen vizsgálóbizottságot nem engedtek megalapítani, ami a kormány számára kényes ügyleteket tárhatott volna fel.


8. leltár nincs, csak alkalmi számadásokat indítanak egy-egy privatizációs ügyben olyankor, ha takargatni akarják saját korrupciójukat.


9. az autópálya-használat ma drágább mint volt. A kapuk megmaradtak. Új pálya nem épült.




10. 3 év után kezdtek foglalkozni a külföldiek földvásárlásával, nem tudtak megoldást találni a problémára. A kormány nem engedélyezi a magyar gazdák társas vállalkozásainak, a szövetkezeteknek a földvásárlást, így az uniós csatlakozás után hazai vásárló hiányában valóban külföldiek vásárolhatják fel a földeket.

11. a földalapról szóló törvényt csak most fogja tárgyalni a parlament. A földalap csak a lenyúlás, a kliensek kedvezményezésének eszköze lesz.



12. Ez így van, azonban ennek következménye a “perverz újraelosztás” a jelenlegi rendszer szegényektől elvesz és a gazdagokat támogatja. A gyermekek egyharmada után elegendő adózó jövedelem hiányában a családi adókedvezményt nem tudják igénybe venni. A szegény családokhoz is eljutó családi pótlék összegét viszont befagyasztották, így az vesztett értékéből.


13. a GYED-et csak a jobb jövedelműeknek érdemes igénybe venni, a jóval többek által igénybe vett GYES összegét viszont nem emelték kellőképpen.


14. Hazugság: a családi pótlék egyetlen fillérrel sem emelkedett.



15. a családi pótlékot egyszerűen átkeresztelték iskoláztatási támogatásnak, de összege nem változott.



16. a fiatal házasok lakásvásárlásához olyan támogatási formákat adtak, hogy azt a kisjövedelműek nem tudják igénybe venni.



17. ugyan az



18. a tárgyalások megrekedtek, előrelépés nem történt, közben a Duna vize apad.





19. csak nappali tagozatosokra igaz a tandíjmentesség, de az idén felvettek majdnem felett csak az egyetemek, főiskolák fizető kurzusaira kapott helyet. A tanulás költségei (lakás, tankönyvek, étkezés) drágábbak lettek, míg az eltörölt tandíj csak 2000 Ft. volt.



20. Ez hazugság






21. Ez már a Horn Kormány idején megtörtént


22. Ez hazugság, a gyógyszerek drágultak.






23. az önkormányzatokat államosították, parlamenti felügyelőbizottság nincs.




24. Garé mai napig próbléma maradt







25. az ÁFA maradt, csak a tankönyveknél törölték el.


26. nem valósult meg.





27. Inkább az állami felsőoktatás támogatását kellene az egyházi felsőoktatás szintjére emelni

28. az egyházaknak valóban több pénz jut a költségvetésből, viszont megkülönböztetik a történelmi egyházakat a kisegyházaktól.




29. a magyar-magyar csúcsot még a Horn kormány hívta össze. A határon túli magyarok támogatásáról szóló törvényt nem egyeztették a szomszéd országokkal, ez az ott élő magyarok sorsát nehezítő konfliktusokhoz vezetett.



30. Nem terjesztették be még az ezzel foglalkozó hatpárti bizottság jelentését sem.



31. a rendőrség valamivel több pénzt kapott, de nem elegendőt ahhoz, hogy a közbiztonság javuljon.



32. - nem a büntetési tételeket, hanem a felderítési mutatokat kellett volna javítani

- a rendőrök számára kiszámítható, anyagilag is stabil életpálya biztosítása még vágyálom.




33. a büntetési tételek emelése nem javított a közbiztonságon.


34. ugyan az



35. ugyan az




36. ugyan az







37. Ezt szerencsére nem tehették meg, így beültették a fideszes Polt Pétert a Legfőbb ügyész székébe.

38. Ez igaz, de nem sokat segített.



39. Beavatkozva a piac működésébe valóban leszorították az árakat, de ez nem a szegényeknek, hanem a nagyfogyasztóknak kedvezett. Ehelyett bikonpenzációra és rezsitámogatásra lett volna szükség.


40. Az EU vezetői azon viccelődnek, hogy az arrogancia nemzetközi mértékegysége “1 Orbán”. A hatékony érdekképviselet helyett Orbán pökhendien tárgyalt, és nem ért el valódi eredményeket. A csatlakozás szempontjából legfontosabb tárcákat (mezőgazdaság, környezetvédelem, PHARE-pénzek) alkalmatlan kisgazda miniszterekre bízta.

Egy kis valóság

Adatok összegzése


Teljesült: 13

Nem teljesült: 17

Részben teljesült: 10

Orbán, mint a vízfolyás: "A 40 pontból 37-t teljesítettünk"


topik Creative Commons License 2002.04.22 0 0 1
Ezeket Idozona irta egy hasonlo topikba:

- jún. 1-ig egyszeri juttatásként 19 ezer forintot fizetnek ki a nyugdíjasoknak
- júl. 1-től eltörlik a tv előfizetési díjakat
- augusztusban kéthavi családi pótlék az iskolakezdés előtt (majd ezt követően minden évben)
- szept. 1-től 30 %-al megemelik az ösztöndíjakat a felsőoktatásban
- szept. 1-től 50 %-os fizetésemelés a pedagógusoknál
- okt. 1-től 50 %-os fizetésemelés az egészségügyben dolgozóknál (+ négyévenként egyévi bérnek megfelelő hűségjutalom)
- okt. 1-től 50 %-os fizetésemelés a többi közalkalmazottnál (rendőrök, katonák, tűzoltók stb.)
- okt. 1-től adómentes lesz a minimálbér
- a vállalkozók adóterheinek harmadára, negyedére csökkentése (EVA)
- az SZJA alsó sávja jövő évtől 18 %-ra csökken (ld. SZDSZ - a garancia!)

- aug. 1-ig módosítják a termőföldről szóló törvényt, és társadalmi ellenőrzés alá vonják a nemzeti földalapot
- szeptemberig (még szüret előtt) módosítják a jövedéki törvényt a szőlő- és bortermelők érdekében

- ismét hetente fog ülésezni a parlament
- módosítják a Munka Törvénykönyvét, visszaállítják a heti két pihenőnapot, amelyek közül az egyiknek vasárnapra kell esnie
- ismét pártatlan lesz a köztévé és -rádió
- üvegzseb program: az állami költségvetési szerveknek kötelező lesz nyilvánosságra hozni a költségvetésüket
- elkezdik építeni a 4-es metrót

- Magyarország megítélése ugrásszerűen javulni fog a nemzetközi sajtóban
- haladéktalanul tárgyalásokat kezdenek az EU-val a csatlakozás feltételeinek javítására

topik Creative Commons License 2002.04.22 0 0 topiknyitó
Azt javaslom irjuk ossze azu MSZP programjanak legfontosabb igereteit. Csak a valamennyire konkret igereteket idezzuk, hiszen "a kormányzati munkában megkérdőjelezhetetlen elsőbbséget adunk az oktatás és a képzés ügyének" tipusu igeretek nem szamonkerhetok. Remelem, hogy e topik ujraeled a kovetkezo valasztasokra, ha kozben ideiglenesen szunetelne is.
Egeszitsetek ki a felsorolast (fokent az elso 100 nap igereteivel) es segitsetek nyomon kovetni az igeretek valosagga / kodde valasat.

Es akkor jojjenek az igeretek:

-Elősegítjük 3-400 ezer új munkahely létrehozását.
- 38 órára csökkentjük a heti munkaidőt.
- Megszüntetjük a munkáltatók egészségügyi hozzájárulását.
- A bérek vásárlóértéke 25%-kal nő. Az emberek nagy többsége legfeljebb 25% SZJA-t fizet. Nem kell személyi jövedelemadót fizetni a minimálbérek után. Új, lényegesen magasabb kereseteket biztosító bértáblázatot és szociális juttatási rendszert vezetünk be a közszolgálatban.
- 50%-kal emeljük az özvegyi nyugdíjakat.
- 20%-kal felemeljük a családi pótlékot és az iskoláztatási támogatást.
- Emelt összegű családi pótlékot kapnak azok, akik ma egyáltalán nem jutnak hozzá a családi adókedvezményhez.
- A GYES-t és a GYED-et rugalmasan, a gyermek 6 éves koráig lehet majd igénybe venni.
- Ingyenessé tesszük a bölcsődei és óvodai étkezést.
- A négy év alatt 150–180 ezer lakás épül, és ebből legalább 25 ezer állami támogatással épülő, önkormányzati bérlakás lesz. 800 ezer forintra emeljük a gyermekenként járó lakástámogatást. 2006-ra bérlakáshoz juthat minden, mai igénylő. A rászorulók téli fizetési gondjainak enyhítésére bevezetjük a “tél-nyár” számlát.
- Minden magyar állampolgárnak döntően közpénzből kell hozzájutnia a szükséges és megfelelő színvonalú egészségügyi ellátáshoz. Megszüntetjük a szegénység és a betegség eltéphetetlennek tűnő kapcsolatát.
- Rendbe rakjuk az elavult kórházi épületeket; tiszta kórtermeket és megfelelő élelmezést biztosítunk.
- Megállítjuk a betegeket terhelő gyógyszerköltségek növekedését. 50%-kal emeljük az egészségügyben dolgozók bérét, és 4 évenként egy teljes évi munkabérnek megfelelő hűségjutalmat adunk az ápolóknak.
- Mindenkit az utolsó fillérig elszámoltatunk a közpénzekkel.
- 2006-ig megszüntetjük a sorkatonaságot: önkéntes, hivatásos hadsereget hozunk létre.
- Ingyenes jogi tanácsadást és képviseletet biztosítunk.
- A segélyt kérő hívásokra a rendőri intézkedéseknek 15 percen belül, a helyszínen meg kell kezdődniük.
- a középiskolai bizonyítvány mellé ingyenesen megszerezhető lesz a nyelvvizsga, a gépjárművezetői jogosítvány és a számítógép-használói bizonyítvány.
- Minden diák — az estin és a levelezőn tanulók is — ingyen utazhat vonaton és távolsági buszon lakóhelye és iskolája között. Az iskolakezdés terheinek enyhítése érdekében augusztusban minden jogosult kéthavi családi pótlékot kap. Az alapfokú oktatás első 8 évében ingyenes lesz a tankönyv.
- 30%-kal emeljük az ösztöndíjakat és a hallgatói támogatást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!