Keresés

Részletes keresés

bea61 Creative Commons License 2006.07.02 0 0 105

Rideg S.: Kristóf rózsafái

Rideg S.: Indul a bakterház

Móricz Zs.: A boldog ember

Előzmény: iscream (45)
originalqszi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 104
Mert ő Hofman volt, Komlós tanítványa!
Előzmény: Gonoszkodo (103)
Gonoszkodo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 103
Hofi valóban nagyon jó humorista volt. Tisztelem, becsülöm, és sajnálom, hogy elment. De tegyünk fel egy kérdést: Miért volt az, hogy az átkos, kemény időkben csak ő mert magvas politikai humort nyomatni? Csak ő mert az elvtársaknak hosszú időn kersztül odamondogatni? Más miért nem engedtek, mástól miért nem tűrték? Ő vajon miért vadászhatott csak kormánytag elvtársaknak fenntartott erdőkben, ahová egyszerű párttikárok a lábukat sem tehették be??? Csak kérdezem...
originalqszi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 102
K.Pista nagyon egyetértek! Bizony kár volt leadni a részletet:(((( Én most is szeretem Hofit, de egy kicsit megingatott! A sábeszdekli nagyon jó példa:DDDDD
Szerintem a hüje farkamházy maga miatt mutatta be a részletet, mert egy villanásnyira lehetett látni a kaján pofáját....pfujjjjj:(((((
Kádárról annyit, hogy ehhez semmi köze nem volt, talán inkább Aczél elvtársnak, Az érem harmadik oldala Jánoson keresztül, az tanította a Hofit!!!!!:DDDD
Előzmény: K.Pista (64)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.04 0 0 101
Mi ez a 100 szónak?... :)))
Előzmény: firstmaggio (100)
firstmaggio Creative Commons License 2002.05.03 0 0 100
100 szónak is egy a vége, nyugodjék békében, emlékét és humorait megőrizzük!
firstmaggio Creative Commons License 2002.05.03 0 0 99
99 évig is élhetett volna akkor sem untuk volna meg. Mindig aktuális volt
Little Boy Creative Commons License 2002.05.03 0 0 98
"Különben talán megtiszteltek volna annyival egy több díjjal is kitüntetett magyar művészt, hogy képviseltetik magukat a temetésén."

Neked fogalmad sincs arról, hogy ki a Hofi, vagy hogy sokan hogyan éreznek vele kapcsolatban. Én pl. - nem viccelek -, ha meg merték volna tenni,
pusztán már csak ezért nem szavaztam volna a Fideszre.

Most vagy mondj kérlek napjainkból egy Hofinál nagyobb humoristát, vagy oszd meg velünk, miért nem kellene a kormányzatnak képviseltetnie magát egy jeles művész temetésén!

Egyébként meg érdekes egy Fidesz-szavazó szájából hallani, hogy nálad 2002-ben azon (is) áll vagy bukik az adott párt tisztelete, hogy megtisztelik, avagy megvetik-e Hofi halálát.

Előzmény: Tájékoztató Iroda (96)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.05.03 0 0 97
"kimondta azt, amit mindig is tudtunk, csak nem mertünk kimondani, vagy esetleg még tudni sem mertük."

Jaj, mindjárt zokogok. De azért nem szabadna ennyire magadból kiindulnod. Volnál kedves legközelebb nem többesszám első személyt használni?

Előzmény: Újlaki (95)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.05.03 0 0 96
"Különben talán megtiszteltek volna annyival egy több díjjal is kitüntetett magyar művészt, hogy képviseltetik magukat a temetésén."

Neked fogalmad sincs arról, hogy ki a Hofi, vagy hogy sokan hogyan éreznek vele kapcsolatban. Én pl. - nem viccelek -, ha meg merték volna tenni,
pusztán már csak ezért nem szavaztam volna a Fideszre.
Amúgy meg Hofi (emléktáblája), - mint itt olvasom - megtalálta méltó helyét az ún. szocialista párt székházában.
Szvsz mostantól a Kossuth-díj Bizottságnak és Magyar Bálintnak mindig ott kéne kihirdetni az új díjazottakat.

Előzmény: Little Boy (91)
Újlaki Creative Commons License 2002.05.03 0 0 95
Hofi azért volt nagy, mert kimondta azt, amit mindig is tudtunk, csak nem mertünk kimondani, vagy esetleg még tudni sem mertük. Kinevettük magunkból a félelmet.

Aztán változtak az idők, már nem kellett annyira félni, illetve mástól kezdtünk félni, de Hofi megint jött, és a tahó, bunkó, felfuvalkodott emberek borzasztó rosszul érezték magukat. Hála Hofinak (is), rájöttünk, hogy a hülyeség egyáltalán nem kötődik osztályhoz, párthoz, világnézethez: a hüyleség elsősorban a hatalomhoz kötődik, ott tud igazán kivárágozni, és ott tud igazán ártani.

Ha Hofi valamelyik poénja miatt megsértődsz, találva érzed magad, akkor nem Hofit kell megváltoztani, hanem magadat. A hülyeség akkor is hülyeség marad, ha nem mondják ki; de mennyivel kevésbé szórakoztató!

Előzmény: iscream (82)
mash Creative Commons License 2002.05.02 0 0 94
nekem sose volt példaképem, de a humorát szerettem
helyesebben most is szeretem
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.05.02 0 0 93
"Sajnos - azt hiszem - nem örökérvényű, hiszen a legtöbb mai fiatal nem is érti az egészet - legfeljebb a vaskos részét."

Nem tudom, mennyire számítok fiatalnak, közelebb a 30-hoz, mint a 20-hoz, de én még értem Hofi minden poénját, utalását :) A nagyobbik részét persze csak hírből, elbeszélésekből, nem közvetlen tapasztalatból, de értem :)

" Kár érte, de - F.H.B.-nek címezve - ez különbözteti meg a tehetségest a klasszikustól."

Persze, de azt hiszem, nem is állítottam soha az ellenkezőjét. Hofi nem klasszikus, hiszen mindig is nagyon aktuális volt, a klasszikus művek pedig az aktuálistól függetlenül (is) értelmezhetőek.

"Mikszáth örökérvényű, még a napi parlamenti tudósításaiban is, Hofi már ma nem az. (Az előadóművész tragédiája, hogy a személyéhez kötődik a tehetsége, lsd. pl. nagy színészeinket - haláluk után lassan a feledésbe merülnek...)"

Nem hasonlítgattam Hofit és Mikszáthot soha. Szóba került Rejtő, róla írtam, hogy nem összehasonlítható Mikszáth-tal, Hofi annyira messze van az emlegetett íróktól, hogy szvsz épeszű embernek eszébe sem jut egymáshoz hasonlítani őket. Mintha a cipészt hasonlítanád a divattervezőhöz. Az egyik becsületes és jó szakmunkás, a másik művész.

Előzmény: matachut (86)
RES PUBLICA Creative Commons License 2002.05.02 0 0 92
Most hallom, a szocik a Köztársaság téri székházukban Hofi emlékszobát alakítanak ki. Csak nehogy összevesszenek Thürmer Gyulával !
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 91
Csak humorod nincs
Te sem folytattál túl mélyenszántó kutatásokat, mielőtt ezt nyilatkoztad volna rólam...

Te biztosan Medgyessy-hív? vagy.
Ha létezik egyátalán politikai preferenciákon alapuló kacagás vagy nem-kacagás Hofi poénjain, akkor attól tartok, a Fidesz az, amelyiknek nincsen humora. Különben talán megtiszteltek volna annyival egy több díjjal is kitüntetett magyar művészt, hogy képviseltetik magukat a temetésén. Nem kívánom neki, de ha Eperjes feküdt volna a koporsóban, akkor az egész kormány felvonult volna, az száz...

Hofit meg nemigen értheted
És ezt honnét szeded?

Előzmény: mafarka (90)
mafarka Creative Commons License 2002.05.02 0 0 90
Kicsi fiú, hogy te milyen biztosan ítélsz. Csak humorod nincs. Te biztosan Medgyessy-hív? vagy. Hofit meg nemigen értheted ....
Előzmény: Little Boy (89)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 89
Ezt:
Fellépett. Hosszú fehér leped?ben, test nékül, de a régi humorral. El?ször ugyan kereste a munkásosztályt, de az éppen a Zserbó cukiban volt. A virsli, a kolbász, a sör a régi volt. Meg a vonalas, magabiztos szöveg is.
meg amire ez a hozzászólás reagált, viszont szánalmasnak tartom. Nem tudom, becses felmenőid közül a legközelebbiek élnek-e még, de az ő elmúlásukon is ilyen jót mulattatok/mulatnátok?
Előzmény: mafarka (87)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 88
Azt is problémának látom, hogy itt egyesek keverik a diplomást az értelmiségivel

Akinek nem inge, az vessen magára, de mintha ez nekem szólna... :)
Nem keverem. Csak úgy gondolom, hogy egy diplomás, magát értelmiséginek tartó illető sokkal könnyebben ragadtatja magát sznobizmusra, mint az, aki akár nem is diplomás, de művelt, és műveltségét nem hencegésre használja. Sőt! Utóbbit inkább nevezném értelmiséginek, hiszen a szóban benne van az, hogy "értelem", amivel pedig inkább utóbbi rendelkezik.

Egyébként a te véleményeddel nagyon sokban egyetértek, de még ha egy-egy részével nem is, akkor is el tudom fogadni tőled, mert úgy fogalmaztad meg, hogy abban szemernyi gőgöt sem érzek.

Előzmény: matachut (86)
mafarka Creative Commons License 2002.05.02 0 0 87
Fellépett. Hosszú fehér leped?ben, test nékül, de a régi humorral. El?ször ugyan kereste a munkásosztályt, de az éppen a Zserbó cukiban volt. A virsli, a kolbász, a sör a régi volt. Meg a vonalas, magabiztos szöveg is.
Előzmény: RES PUBLICA (85)
matachut Creative Commons License 2002.05.02 0 0 86
Azt is problémának látom, hogy itt egyesek keverik a diplomást az értelmiségivel. Hofi is keverte...

Hofi nagyon tehetséges ember volt, ezt kár eltagadni. Példaképnek kevés, hiszen semmit nem von le az értékéből az, hogy a politikai nézeteivel nem értek egyet.

Jobban élveztem a műsorát, amíg a szocializmusban művelte, mint a rendszerváltás után, de ezzel valószínűleg még sokan vannak így. Igazi teret az biztosított neki.

Minden Hofi lemez megvan, nagyon jól tudok még ma is szórakozni rajta. Sajnos - azt hiszem - nem örökérvényű, hiszen a legtöbb mai fiatal nem is érti az egészet - legfeljebb a vaskos részét. Kár érte, de - F.H.B.-nek címezve - ez különbözteti meg a tehetségest a klasszikustól. Mikszáth örökérvényű, még a napi parlamenti tudósításaiban is, Hofi már ma nem az. (Az előadóművész tragédiája, hogy a személyéhez kötődik a tehetsége, lsd. pl. nagy színészeinket - haláluk után lassan a feledésbe merülnek...)

RES PUBLICA Creative Commons License 2002.05.01 0 0 85
Fiúk !

Hofi ma fellépett a majálison ?

weri99 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 84
" Véleményt mondok (a holistic agency majestic jópofija szerint: büfizem fel), mert ez 1989 óta ez alkotmányos jogom. "

Te bunkó! ( Ez is vélemény,mert ez 1989 óta ez alkotmányos jogom. )

Előzmény: iscream (82)
Kopaszér Bella Creative Commons License 2002.05.01 0 0 83
Csak tisztességes embernek lehetett. Ezért neked nyilván nem!
Egyetértünk!
Előzmény: Tarpataki Béla (81)
iscream Creative Commons License 2002.05.01 0 0 82
Tévedsz, nem ítélkezem - azt majd megteszi az idő. Népszerűbb emberek is eltűntek már a köztudatból mint Hoffmann et. Kíváncsi vagyok, tíz év múlva hány viccén fogsz/tudsz majd nevetni. Heltai százéves poénjai még mindig szórakoztatóak - na nem Hofi közönségének, elismerem.

Véleményt mondok (a holistic agency majestic jópofija szerint: büfizem fel), mert ez 1989 óta ez alkotmányos jogom. Elfelejtetted kinyomozni, elvtárs?!

Előzmény: DirkGently (60)
Tarpataki Béla Creative Commons License 2002.05.01 0 0 81
Nekem nem is volt.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.05.01 0 0 80
"Nem olvashattad alaposan."

Mit?

"De ne erőltesd. Nem megy és kész."

Mit ne erőltessek? A Karinthy idézetet? Hogyhogy nem megy? Szószerinti idézet volt :)

Nem tudom, miért nem lehet elfogadni, hogy a népiesek állítólagos humorát nem tartom viccesnek. Bár olvastam népieseket is, egyre sem merném azt mondani, hogy "ez igen, ennek van humora", ezzel szemben az urbánusok közül többet is fel tudok sorolni, sajátos, csak rá jellemző humorral. Ha neked a népies írók humorosak, legyen. Biztosan jót mosolyogsz Bayer Zsoltika "viccein" is...

Előzmény: feneszelid (78)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.01 0 0 79
Úgy látom a baloldalnak sok sok Hoffmann Gézára van igénye, ezek szerint az egész bagázs Heti Hetes mehet a szemétbe... hiába vérszegény ez a Fajkasházi Teddy.
feneszelid Creative Commons License 2002.05.01 0 0 78
Nem olvashattad alaposan. De ne erőltesd. Nem megy és kész.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (56)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.01 0 0 77
De Csurkának volt mondanivalója és stílusa

Csurkának volt. Aztán a rendszerváltás környékén elhagyta valahol.

Hofiról örömmel mondanám, hogy van, de azt kell mondanom, hogy volt, mert már nem él...

Előzmény: Törölt nick (75)
Birka vagyok BEEE Creative Commons License 2002.05.01 0 0 76
"De Csurkának volt mondanivalója és stílusa"
Aha: "Menjünk a zöldbe, szívjunk friss levegőt! Irány a lóverseny!"
Ez mind :-)
Előzmény: Törölt nick (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!