Keresés

Részletes keresés

_Zoltán_ Creative Commons License 2003.08.19 0 0 55
"Az első kép egy bálnaszellentésről

2003. augusztus 18.


A The Daily Telegraph internetes kiadása látványos képet közöl egy bálna anyagcsere-folyamatainak komoly következményéről.

Az Australian Antarctic Division kutatói állítják: ők az elsők, akik egy bálna szellentéséről felvételt készítettek. A csukabálna megkönnyebbülésének eredményét kutatóhajójuk orrfedélzetéről kapták lencsevégre, majd beszámolójuk szerint igen gyorsan próbáltak távolodni a tat felé - a bűz miatt.

Mindez persze nem tántoríthatta el őket a munkájuktól, amelynek célja többek között DNS-minták gyűjtése a bálnák ürülékéből, illetve műholdas nyomkövető eszközök elhelyezése az állatokon. A készülékkel az állatok vándorlásának pontos útvonalát és a bálnák halállományra kifejtett hatását igyekeznek"

Itt a kép:

_Zoltán_ Creative Commons License 2003.08.19 0 0 54
"Megölték az első bálnát az izlandi halászok

2003. augusztus 19., kedd, 9:37


1989 óta először ismét bálnát öltek izlandi halászok. A csukabálnát hétfőn szigonyozták meg, egy "tudományos program" keretében. A környezetvédő szervezeteket pedig valósággal sokkolta az esemény, az USA pedig kereskedelmi embargót vesz fontolóra a szigetállammal szemben.
A múlt hét végén három izlandi bálnavadász hajó futott ki az Atlanti-óceánra, hogy 14 év után ismét csukabálnákra vadásszon. Az engedélyt korlátozott számú (38) cet elejtésére kapták. A vadászat az izlandi kormány hivatalos indoklása szerint egy tudományos program részét képezi, amelynek célja, hogy felmérjék: milyen hatást gyakorolnak a nagy testű állatok a halállományra. Az Izland környéki vizekben mintegy 43 000 csukabálna él.

Az első példányt hétfőn ejtették el - írja a Reuters, amelynek a halászok képviselője azt nyilatkozta, hogy jelenleg "mérések és vizsgálatok zajlanak".

Válaszul az Egyesült Államok azonnal bejelentette: kereskedelmi embargót vesz fontolóra a szigetállammal szemben. A környezetvédő szervezeteket pedig valósággal sokkolta a bálna elejtése, főként hogy a Nemzetközi Bálnavadászati Tanács (IWC) 55. éves kongresszusán, június 16-án olyan döntés született, amelynek értelmében a tanács központi feladata a jövőben a cetek védelme lesz. A Greenpeace szerint a javaslat ellen szavazó Izland most tette meg az első lépést azon az úton, amelyen vissza akar térni a kereskedelmi célú bálnavadászatra."

HELYES! Írtsák csak ki mindet! Rohadt bálnák...

_Zoltán_ Creative Commons License 2003.03.14 0 0 53
Ez jó banner lenne(némi finomítással):
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
_Zoltán_ Creative Commons License 2003.03.14 0 0 52
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.21 0 0 51
:-)))
Előzmény: real magpie (50)
real magpie Creative Commons License 2002.05.19 0 0 50
Szörnyű tragédia!! Újabb vérszomjas kegyetlenség!!
A bálnák újra Koppenhágában randalíroztak - ezek szerint a damaszkuszi akció csak elterelő hadművelet volt!!!
A hírügynökségi jelentések szerint egy 11-12 fős bálnacsapat egyenesen a dán főváros központját támadta meg. Harmincnégy kirakatot törtek be, kiraboltak 3 vattacukorárust, és brutálisan megvertek, majd kiraboltak egy csapat amerikai turistát. A megtámadottak között volt az ismert filmszínész, Leonardo DiCaprio is, akit a felismerhetetlenségig vertek támadói. Di
Capriónak az összes arccsontja eltörött, csak a fején 76 öltést kellett varrniuk az orvosoknak. DiCaprio arcát Dánia legjob plasztikai sebészei 8 órás műtét során próbálták megmenteni, helyrehozni, sajnos eredmény nélkül. "Mi mindent megtettünk, sajnos nem sikerült emberivé tennünk Leonardo fizimiskáját" - nyilatkozta az egyik sebész. A színész állítólag elkeseredésében az öngyilkosságra is gondolt, de egyes sajtóértesülések szerint inkább vasálarcban él tovább. Mentőöv lehet számára, hogy Steven Spielberg szerepet szán neki a most készülő Csita c. filmben.

A felismerhetetlenségig csúfított DiCaprio:

_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 49
Egy rohadt szemétláda vagy!
Várj csak, ez nem marad megtorlás nélkül!
Nem fog minket senki megállítani! Hamarosan a bálnák fogják uralni az egész Földet!
Előzmény: Matyika_ (48)
Matyika_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 48
Szenzációs leleplezés!!!

Életem kockáztatásával rejtett kamerás felvételeket készítettem, melyekből kiderül, hogy a topicindító igazából a bálnák elleni hangulatkeltésben utazik, maguknak a bálnáknak a megbízására! Lebuktál, haha!!!!

Íme, a megdönthetetlen bizonyíték, az ominózus felvételek:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 47
Hogy az a jó....
Basszus! Ez eddig fel sem tűnt. Akkor most kurva nagy gázban vagyunk.
Előzmény: Matyika_ (46)
Matyika_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 46
khm

távol álljon tőlem, hogy rémületet szítsak az ide írogatók kicsiny szívében, de remélem tudjátok, hogy nagyon nagy bajban vagytok...

Már régen figyelnek titeket

V-Man Creative Commons License 2002.05.19 0 0 44
talán, ha sikerülne elnyernünk 1 kiváló költő támogatását, aki szívből szóló mozgalmi verseivel újabb és újabb ifjú embereket állítana a mi oldalunkra, TALÁN akkor még lenne esélyünk a bálnák ellen!
de hát valljuk be, nem számolhatunk azzal, hogy mondjuk Bernabeu Benő épp erre jár! legalábbis kicsi rá az esély...
Előzmény: _Zoltán_ (43)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 43
Már mozgósítottuk az erőinket. Nagyon nagy a káosz a bálnaelhárító központban. Erre nem voltunk felkészülve mi sem.
Előzmény: V-Man (41)
V-Man Creative Commons License 2002.05.19 0 0 42
akkor ennek köszönhetem az életem!! ugyanis a bálnák nem voltak otthon (ezen meg is lepődtem) mikor belopództam szálláshelyükre, hogy újra megszerezhessen a felvételt.
Előzmény: _Zoltán_ (40)
V-Man Creative Commons License 2002.05.19 0 0 41
valóban, nagyon drága szerkezet, viszont van még esély!!
ha jól megnézitek, észrevehető, hogy van 1 gyenge pontjuk! mégpedig az az X-láb, amit ha sikerülne valamilyen módon így megmerevíteni, akkor a szuperbálna egész egyszerűen orra bukna irányváltoztatáskor!

ezért most felszólítom az MDBE kutatóit, ha fontos számukra Koppenhága jövője (persze téved az, aki elhiszi, hogy a bálnák megelégednek majd csak Koppenhágával...), minden erejükkel azon legyenek, hogy ezt az x-alakba merevítést véghez lehessen vinni! ehhez 1 aprólékosan kidolgozott, precíz haditervre van szükség, viszont az idő nagyon sürget!!!

Előzmény: _Zoltán_ (38)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 40
MTI gyorshír:a bálnák közép-európai idő szerint éjjel fél egykor megtámadták Damaszkuszt.
Egyre súlyosabb a helyzet...:-(((
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 39
Ha bármi bajod esik, akkor nyitok rólad egy emléktopicot, nyugodj meg!
Ne félj, nem fognak bántani ezek a mocskos terroristák! Túl kis HALAK vagyunk mi nekik.
Előzmény: V-Man (37)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 38
Ez egy nagyon drága szerkezet! Rohadt bálnák! Eddig sajnáltam őket, mert a természetfilmekben csak azt mutatták, hogy mindig sérelmeket szenvednek, de rá kellett jönnöm:minden bálna egy rohadt homokos, drogos, fasiszta köcsög.
Előzmény: V-Man (35)
V-Man Creative Commons License 2002.05.19 0 0 37
életem kockáztatásával újabb próbát teszek, hogy felfedjem a szuperfegyvert... azon se csodálkozzatok, ha többet sosem láttok itt...
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: V-Man (36)
V-Man Creative Commons License 2002.05.19 0 0 36
hihetetlen!! bálnáék keze mindenhova elér (és még azt hinnénk tévesen, hogy nincs is kezük...)
Előzmény: V-Man (35)
V-Man Creative Commons License 2002.05.19 0 0 35
szigorúan bizalmas forrásból kiszivárgott, hogy a bálnák fejlesztőmérnőkei sem tétlenek, és vadonatúj szuperfegyver bevetésére készülnek!

minden 1es bálnákra leadott lövést hárítani tud a képen látható "szuperbálna", különleges eszközével, melynek rácsos felületével bármilyen erős lövedéket porrá tud zúzni...
Koppenhága reszkess! ez csak a bálnák védelmi technikája, hamarosan a támadó erőiket is mozgósítják bálnáék!

Előzmény: _Zoltán_ (19)
real magpie Creative Commons License 2002.05.17 0 0 34
Igazad van! Utánanéztem a bálna-frakciók utóbbi években folytatott tevékenységének, és a kirajzolódó kép egyértelműen destruktív tendenciákat mutat. A korábbi konzervatív homogenitásnak mára nyoma sincs. A világ poltikusai döbbenten állnak a helyzet előtt. A bálnákkal köztudottan jó kapcsolatokat ápoló német exkancellár, Helmut Kohl imígyen reagált a szörnyű helyzet eszkalálódása (lásd: Shetland-szgk.) hallatán:

Előzmény: _Zoltán_ (33)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 33
"És az sem jelent problémát, hogy a bálnák tradicionálisan zöld párti elkötelezettségűek??"

Nézd, a világ összes bálnájára nem lehet azt mondani, hogy zöldpárti. Tény - ebben igazad van -, hogy a többségük az. Azonban akárcsak az embereknél, úgy a bálnák között is akad jócskán konzervatív felfogású példány, de találkozhatunk kifejezetten szélsőjobboldali bálnákkal, vannak európai értelembe vett szociáldemokrata bálnák és (igaz, nagyon elhanyagolható számban) szélsőbalosok. A paletta színes.

"Vagy felbomlóban a bálna-frakciófegyelem?? Elemzők erről mit mondanak??"

Engedd meg, hogy idézzem Adam Clymer, pont erre a kérdésre választ kereső írását a New York Times-ból:
"Tudvalevő, mert már nem titok:a bálnák különböző politikai érdekcsoportoknak vannak kiszolgálva, sőt, ők maguk is kiszolgáltattá tesznek befolyásos köröket! Nem lehet egységes a bálnatársadalom. A harc az állatok között nem mindig folyik ideológiai síkon:a gazdasági élet különböző szegmenseiben való előretörés lehetőségének a szele a bálnákat is meglegyintette, azért képesek még saját berkeiken belül is kölünböző szekértáborok kialakítására, elfeledve és szembeköpve saját múltjukat."

Eddig az idézet. Elég kemény cikk, de sok mindenre választ ad.

Előzmény: real magpie (32)
real magpie Creative Commons License 2002.05.16 0 0 32
És az sem jelent problémát, hogy a bálnák tradicionálisan zöld párti elkötelezettségűek?? Vagy felbomlóban a bálna-frakciófegyelem?? Elemzők erről mit mondanak??

Ne haragudj a sok kérdés miatt, de nem hagy nyugodni az ügy.

Előzmény: _Zoltán_ (31)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 31
Kedves real magpie!

Először is köszönöm, hogy Te is tiszteletedet teszed a topicban!
Másodszor:a hír állítólag igaz. Ha valóban elindul és meg is nyeri az önkormányzati választásokat(amire valljuk be, jó esély lenne), akkor talán diplomáciai úton is meg lehetne oldani az ún. "Koppenhágai-konfliktust".

Úgy tűnik, a bálnák randalírozásainak a nyomaira nem csak Dániában lehet bukkani:kiderült, hogy szeptember 11-én nem repülőgép, hanem egy bálna csapódott be a Pentagon épületébe. Íme a bizonyíték:




A képeken jól látszik a bálna.

Előzmény: real magpie (30)
real magpie Creative Commons License 2002.05.16 0 0 30
Bocs, hogy beleszólok, de csak most fedeztem fel ezt a nagyon érdekes topicot. Végre egy értelmes, ismeretterjesztő topic a DK-ban!!

Szóval azt hallottam, hogy az egyik bálna megunta a randalírozást és konzervatív színekben elindul a Shetland-szigeteki önkormányzati választásokon. Vajon igaz ez a hír???

xabi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 29
De a bálnákat nem érdeklik a híres emberek!
vagy igen?
Előzmény: _Zoltán_ (28)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 28
Igen, hisz' mint korábban írtam, minél több híres embert próbálnak bevenni a programba.
Előzmény: xabi (27)
xabi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 27
Ha jól látom, Laudrup is próbál segíteni!
szép tőle!
Előzmény: _Zoltán_ (26)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.05.16 0 0 26
A dán miniszterelnök, Anders Fogh Rasmussen válságstábot hívott össze a bálnaveszély egyre sürgetőbb megoldása miatt:
xabi Creative Commons License 2002.05.10 0 0 25
Kösz, hogy szóltál!
Az index szórakozik velem mostanában, és a kedvencek közül kikerült néhány topic valamiért!
A góltotós is, ezért elfelejtettem az egészet. Na mind1, most azért leadtam a többi meccsre a tippet!
Előzmény: Laci-papi (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!