Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2002.09.13 0 0 666
naiv

vegul is en is csak ezt tettem es valoszinusegeket probaltam megfogalmazni.

amit allitasz igaz. meg az ellenkezoje is. a tobbi kormanyokhoz kepest az amerikai eleg sok mindent bevallott, feltart stb stb

termeszetesen a nyomozas mindig igenyel egy bizonyos foku titoktartast.

kulonoskeppen baszogatni nem kivantalak ha igy erzed elnezest. biztos bennem is van hiba. ember tuningolja magat felfele.

mindenesetre felveteseidet nem talaltam tul logikusnak. mert mas elhallgatni es hazudni es mas egy sztorit kitalalni, megmasitani. egy lelott gep biztosan eelesen megkulonboztetheto egy lezuhant geptol. de ezt mas jobban tudja...

Előzmény: naiv (665)
naiv Creative Commons License 2002.09.13 0 0 665
Egyelőre

én semmit sem állítottam(kivéve azt, hogy az amerikai kormány (a többi közt) hazudott(enyhébb eset - hallgatott) már brutálisakat, csak idéztem és kérdéseket tettem fel közös információk alapján.

Ezt csak szabad?

Előzmény: alfredoo (662)
excusat Creative Commons License 2002.09.13 0 0 664
sz.h.druzsba[661]narodov!

A 646 (és 648) az Al-jazeera (szokásos PR kampányfelvezető) beharangozására mutatott, az arab nép dísze legújabb önbizalomnövelő és öntömjénező önriportjának önreklámozására. Mellesleg, ez időközben meg is történt - arabos szemérmességgel - elmesélte, hogy micsoda hős volt ő, aki kitalálta, és micsoda hősök voltak azok, akiknek a számára kitalálta, hogy összedöntsék a WTC tornyait - az arab felsőbbrendűség meggyőző bizonyítására...

...namármost, biztosan jogos az ötpontos kérdésed az adás zavarásáról az oroszok által, és a montázs eltüntetésére a filmbe rakott zavarról - még ha az Al-jazeera riportjához a világon semmi köze sincs sem a kérdéseidnek, sem az oroszoknak, sem a zavarnak (leszámítva természetesen azt a zavart ami a fejedben található).

Ne is törődj semmivel, csak kérdezz... Sokat... Kedves sz.h.druzsba narodov... Egy élmény vagy... Ha nem lennél, ki kellene téged találni. Vagy sem.

Előzmény: druzsba (663)
druzsba Creative Commons License 2002.09.12 0 0 663
Ez lenne az a baromi csíkos felvétel?
Árulg már el milyen kamerával lehet ilyen felvételt készíteni?
Zavarták az Oroszok az adást?
vagy a montázs eltüntetésére kellett zavart rakni a filmbe?
Előzmény: excusat (648)
alfredoo Creative Commons License 2002.09.12 0 0 662
naiv

hasamennyiben lelovik azt a gepet. szerinted valtoztatna valamit a megitelesen? szerinted barki vallalna hogy a lelott gepet hosies akcionak allitjak be?

tegnap volt hollywoodi film a 4. geprol. a let's roll-rol. ugye csak kitalaltak az egeszet. hogy legyen hosies amerikai mitosz?

a koreai gepet is csak azert vallottak be mert a szovjetek lottek le.

en azt mondom hogy a dolgok lenyegen, az amerikaiak hozzaallasan egy jottanyit sem valtoztatott volna hogyha a 4. gepet le kellett volna loni es ezt bevalljak. sot dicsertek volna a legiero hatekonysagat. inkabb vezessek a gepet egy atomeromube?

egyebkent hogyan alakitod ki a velemenyeidet? ugy erzed racionalis gondolkodasu vagy?

Előzmény: naiv (661)
naiv Creative Commons License 2002.09.12 0 0 661
Igen,

én is láttam és erősen elgondolkodtatott, uyanis repülő tárgy nem volt a felvételeken.

A másik szintén ugyan ebből a filmből:

Az egyik tanú azt nyilatkozta, a (4.) gép méga földetérés előtt a levegőben szétrobbant - anagy sebességtől(a tanú így gondolta). És hosszasan bizonygatta a film, bár több vadászgép kísérte lelövési engedéllyel az utasszállítót, nem lőtték azt le.

Hanem az amerikai hősök kényszerítették azt le a földre. Igaz, a fekete doboz tartalma az titkos, csak a titkosszolgálat ismeri.... (miért titkos, miért nem hallgathatjuk végig az egyszerű homoszexuális baseball játékos(is) heroikus küzdelmét az eltérítőkkel - lehet, hogy azért, mert egy jólirányzott rakéta találata tett rá pontot? - Sőt, idővel aki ezt a kérdést felmeri tenni, bíróság elé állítják, mint azt, aki pontosan szeretné tudni, mennyi is volt valójában a holocaust áldozatainak a száma).

Az is lehet, hogy tényleg így volt, de akkor valahogy máshogy kellene az eseményeket bemutatni, őszintébben, kevesebb hollywoodi marketing munkával...

Előzmény: döcögi (660)
döcögi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 660
Tegnap este a tv ben az egyik dokumetumfilmben, volt egy képsor amit egy a Pentagon épülete meletti biztonsági kamera rögzített, látta valaki? Azt hiszem az rtl-en. Ezt még eddig nem láttam sehol, egyértelműen látszik, hogy történt.
Igazából nem folyamtos film volt, hanem képkockák egymás után téve.
bloki Creative Commons License 2002.09.11 0 0 659
Kedves naiv,

kalkuláld már ki, hogy a gép mekkora kinetikus energiával bírt, az üzemanyag mekkora kémiai energiát vitt be!
Aztán gondolkozz el, hogy ez az energia mivé alakult! Miért is kellett volna bárminek is épségben maradnia?

(Arról nem is beszélve, hogy erről már volt szó ebben a rovatban, többsoron.)

Előzmény: naiv (656)
Derek Creative Commons License 2002.09.11 0 0 658
"csak nem merték közölni a közvéleménnyel, és a Pentagonban egy más típusú robbantásos merénylet történt (amit csinálhatott bárki). "

Latszik ,hogy meg eletedben nem lattal valodi robbanasokat,csak olyanokat amelyeket halivud pirotechnikusai keszitettek elo a latvany kedveert.
Ha egy robbano szerkezet ,vagy bomba szall el egy epuletben az egesz mashogy nez ki ,mintha egy kerozinnal megtoltott test szall bele es robban fel.

"A sok tonnás motorok(gáturbinák) különlegesen eros, szívós hoálló acélból vannak. Hová lettek?"

Ugyanoda ahova egy kezigranat szinten nagyon szivos acelbol keszult burkolata:szilankokka mentek szet.

Előzmény: naiv (656)
alfredoo Creative Commons License 2002.09.11 0 0 657
naiv

ha ez lehetett igy akkor valoszinuleg igy is volt.

en a te verziodat hiszem el. igy kellett lennie.

hiszen tudjuk hogy amerika milyen?

Előzmény: naiv (656)
naiv Creative Commons License 2002.09.11 0 0 656
Csak egy gyakorlatias kérdés.

A sok tonnás motorok(gáturbinák) különlegesen erős, szívós hőálló acélból vannak. Hová lettek?

Mindemellett egyes elméletek azt mondják, a reülőt korábban lelőtték(mint a negyedik gépet is, persze azt is máshogy állították be, hasonló okokból), csak nem merték közölni a közvéleménnyel, és a Pentagonban egy más típusú robbantásos merénylet történt (amit csinálhatott bárki).

Nem ez a hazugság lenne az első amit egy amerikai kormány csinál(hányszor láttad Rooseveltet tolókocsiban a háború előtt?).

Előzmény: eritelaz (655)
eritelaz Creative Commons License 2002.09.11 0 0 655
Elskosorban azokhoz szolok akik hisznek abban az elmeletben,hogy nem terrortamadas tortent,marmint nem bin Ladenek allanak a balhe mogott,hanem az USA igy probalta meg a vilagot leigazni..na tessek meg megfogalmazni sem tudom ezt a verziot annyira marhasagnak tartom.Szoval akik roncsokat keresnek a Pentagonban meg a WTC nel azoknak felhivnam a figyelmet egy alapveto dologra.A repulogepek teste nagymertekben aluminiumbol es kompozit anyagokbol keszul.Fontos dolog.Az alu olvadaspontja joval alacsonyabb mint az acele.A repulogepek nyilt teruleten valo lezuhanasakor is apro darabokra szakad szet a geptest,plane a szetfroccseno uzemanyag szinte robbanasszeruen eg el.Uganezt lattuk a WTC be csapodott gepnel is.Tuzgolyokent csapodott az epuletbe.A felesegem kerdezte,hogy mi lett volna a ha a masik oldalon kijon a roncs es leesik az utcara? Jo kerdes,de ez kivitelezhetetlen lett volna.Ugyanis az epuletben belul is tobb reszre volt tagolva egy egy emelet,a tarto szerkezet pedig nemcsak a fofalak menten volt kialakitva hanem a belso terben is ugyanugy.Ezert amikor a repulo a fofalnak nekiutkozott attorve az I gerendakat a kovetkezo sornal mar teljes mertekben megsemmisult.A tobbi roncsot meg elintezte a tuz. Ez tortent a Pentagonban is.Kar ezzel a dologgal vesztegetni az idotoket,inkabb foglalkozzatok valami hasznos akarmivel.:))
Tegyuk fel,hogy igazatok van es a tamadast az USA eszelte ki,azert,hogy bekebelezhesse a vilagot.Kerdem en.Ha ez a verzio igaz.Akkor miert nincs ellenorzes ala vonva a kozel kelet osszes olajmezoje? Ha egy utvonal jarhato,az utvonal vegen pedig ott egy kosar friss kenyer,te ehes vagy nagyon,mit teszel szepen odasetlasz a kenyereskosarhoz es veszel belole,vagy amint szabad az ut azonnal lelekszakadva rohansz? Mas nem is kene az USA megroppanat gazdasaganak a helyre allitasahoz semmint elfoglalani a kozel keletet.Megoldhato lenne siman.taktikai atomcsapas minden orszag fo es nagyobb varosaira a tersegben.Aztan expedicios haderok kuldese a maradek felszamolasara.Kesz.A jovo olaja pedig ingyen menne az USA ba.Ki mit tudna szolni vagy tenni ellene? Az oroszokat is oda engednek a husos fazekhoz,igy azoknak is betomodna a szajuk.A tobbi meg nem szamit.Megsem ez tortent.
Az USA a tamadasok ota eltelt egy evben eddig egyetlen orszagot sem igazott le terrorellenes harc es semmilyen mas jelszo urugyen.Szoval csak azt szerettem volna elmondani,hogy ezt a verziot a megjelenese ota ertelmetlennek tartom.
Billy Milligan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 654
Ok. Lepattant a szárny.
De hol van?
Előzmény: maher (653)
maher Creative Commons License 2002.09.09 0 0 653
Vasárnap 21 óra, Discovery csatorna, dokumentumfilm!

Aki nézte, az mindenesetre elgondolkozhatott azon, hogy mit tudott az az épület...

Éppen fel lett újítva, és elég masszívra sikerült. Az ablakok alaphangon erősebbek voltak mint az eredeti falak, külön meg kellett azokat is erősíteni...
Csináltak nyomástesztet robbanással, stb.
Ránézésre én belementem volna, hogy kint az ablaktól 1 cm-re felrobban egy kézigránát, én meg bent vagyok 10 cm-re. Kétlem, hogy bármi bajom lett volna.

Úgyhogy semmi csoda sincs benne, hogy a repcsi szárnya az egyszerűen lepattant, túl könnyű ahhoz, hogy bemenjen. Az üzemanyag, meg a törzs az, ami rossz hatással volt az épületre.

Előzmény: kintornac (594)
kintornac Creative Commons License 2002.09.09 0 0 652
Mi van, soronként romlik a szemed?
Játék volt pajtikám, egy csaknem fickanick véletlenül szúrt ki, mi, véletlenül?:)
Ha valamit nem tudok, kb. 2 perc alatt megtalálom a választ és nem kérdezem meg 2x!
Egyébként igazad van, az oktatási rendszerünk tényleg becsődölt! Én már csak tudom!:)
Előzmény: Törölt nick (635)
kintornac Creative Commons License 2002.09.09 0 0 651
A Concorde lezuhanásának pillanatait senki nem fényképezte, vagy filmezte le! Egy magyar srác készített fotót és egy spanyol kamionosnak a felesége filmet a már lángoló felszállásról, de csak azért, mert tudták, hogy jönni fog a gép.
A Pentagon felé érkező repülő egy közeli domb mögül bukkant elő, csökkentette a magasságát, letarolta az autópálya melletti oszlopokat és szinte a földedt súrolva, 500 km/órás sebességgel csapódott az épületbe. Ezt az összes autós, aki éppen arra ment egyöntetűen ezt állítja. Az életükért reszkettek néhány másodpercig, szinte a kocsikat súrolta a gép, nem hiszem, hogy idejük és kedvük lett volna fotózni.
Előzmény: Törölt nick (640)
excusat Creative Commons License 2002.09.09 0 0 650
ad 646:
Előzmény: excusat (648)
alfredoo Creative Commons License 2002.09.09 0 0 649
elemes

de en AKAROK/SZERETNEK valaszolni. olyan jo valaszolni.

es szeretnem megbeszelni az avo tevekenyseget. egy fenykepet megkinzott emberrol nem lattam. es azt viszont tudom hogy az emberek minden marhasagot kitalalnak.

behivtak oket hogy a szomszedos hauer cukraszda legfrisebb kremes kreaciojat megkostoljak/velemenyezzek. erre ezek az urgek krealtak egy remes tortenetet. en igy tudom. fenykep meg semmi. nem is volt ott semmi. viszont a kiallitast a magyar fbi tok jol kitalalta.

Előzmény: elemes (646)
excusat Creative Commons License 2002.09.09 0 0 648
forrás:"http://www.al-jazeera.com/" KÜLÖNLEGES KÖZLEMÉNY - Osama bin Laden vadonat új élő riport nyilatkozata: a 9/11/2001 merényletről dicsekszik.
elemes Creative Commons License 2002.09.09 0 0 647
Az elso geprol (WTC) egy felvetel keszult, a felvetelt egy csatorna vagy mi a gyik ellenorzesen dolgozo tuzoltoszeru ember csinalta, a kozeledo repulogep zajara felemelte a kamerat es epp elkapta ahogy az bevagodott a toronyba.

a masodik geprol sok felvetel keszult, az elso torony egeset ezren filmeztek, sokan elkaptak a masodik gep becsapodasat.

a pentagonba becsapodo geprol keszitett kepeket egy biztonsagi kamera.

Előzmény: alfredoo (642)
elemes Creative Commons License 2002.09.09 0 0 646
Fisico

A kérdésre válaszolj, ne beszélj itt mellé

alfredoo

nehogy ugy erezd, hogy fisico felszolitasara valszolnod kell, ez egy (feltehetoen nem szandekos) manipulacios eszkoz: felszolit teged, hogy valaszolj. mintha illetekes lennel barmiben. mivel nekunk mediafogyasztoknak nincs hataskorunk (sem kapacitasunk) a rendelkezesre allo osszes informacioba valo betekintesre, fisico kerdeseire keptelenek vagyunk korrekt valaszt adni. ezert kerdez olyan dolgokat, amire keptelenek vagyunk valaszolni.
- ha nem valaszolunk, ezt bizonyiteknak tekinti a teoriaja mellett
- ha valaszolunk de a valaszban (laikuskent) hibazunk, akkor erre ramutat es bizonyiteknak tekinti a teoriaja mellett

A jozan esz es a realitaserzek az osszeeskuveselmeletek halala.

Előzmény: Törölt nick (643)
elemes Creative Commons License 2002.09.09 0 0 645
igen, pl erre.
viccnek valoban eleg rossz.

a szolipszizmusnak is erdekes formaja, hogy amirol nem lattam fenykepet, az nincs is. ha teged szorakoztat, vasarold meg a "nem is csapodott" konyvet -- neked szantak, te vagy az a piaci szegmens, amely tobb ezer forintot hajlando adni erte.

Előzmény: Törölt nick (639)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.09 0 0 644
>akartam mar az elobb is kerdezni de a gepen szereplo azonositott terroristakat hogyan vettek ra a szereplesre?

Ezt ugye nem mondod komolyan. A csodafolytán nyomaveszett gép mindenestül megsemmisült, de azt megtalálták, hogy ki volt ott a terrorista.

>lehet hogy igazad van. miert ne. a repulogep szemelyzetet es utasait meg ravettek hogy jatsszak meg a halottat

Látod, ez már komolyabb érv, de az FBI-nál semmi sem lehetetlen (mondjuk eltűnt emberek neveit föltenni az utaslistára), és elég csak 200 belső embert összeszedni, hogy nyilatkozzon, mint családtag. Tudom, kicsit nehéz elképzelni mindezt, de az FBI-ról simán elképzelem ezt is. (Ugyanúgy, mint azt, hogy ál-bin-Laden beszél kamera előtt egy zárt szobában.)

Ezt a részt szerintem hagyjuk, mert senki nem ismeri a titkosszolgálatok működését, céljait.

Előzmény: alfredoo (641)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.09 0 0 643
>az elso ket gepet alapvetoen valamilyen allandoan ott levo meteorologiai(???) kamera vette

Ja, meg kábé 10 kamera, amit mindennap mutogatnak a CNN-en.

>a negyedik gepet meg elvitte a cica. a felszallasa meeg valoszinusitheto...

Ezt nem értem. A 4. gépről készült kép.

A kérdésre válaszolj, ne beszélj itt mellé.

Előzmény: alfredoo (642)
alfredoo Creative Commons License 2002.09.09 0 0 642
fiziko

az elso ket gepet alapvetoen valamilyen allandoan ott levo meteorologiai(???) kamera vette. a 3. gep csak roncs volt a te szempontodbol biztosan necces. a negyedik gepet meg elvitte a cica. a felszallasa meeg valoszinusitheto...

Előzmény: Törölt nick (640)
alfredoo Creative Commons License 2002.09.09 0 0 641
fiziko

akartam mar az elobb is kerdezni de a gepen szereplo azonositott terroristakat hogyan vettek ra a szereplesre? valami utleveleket mutogattak a hulye amerikaik? vagy bortonokbol igertek nekik szabadulast?

egyebkent nekem hasonlo ketelyeim vannak az avo magyarorszagi szerepleset illetoen. szerintem tok kitalalas az egesz. aztan ezt a terror hazat is berendeztek. kepzeld az egesz pincet csak ugy krealtak. hogy ilyen lehetett. kozben nem olyan volt. meg akasztofat vittek oda. pedig nem is volt ott. de nagyon felelmetes az egesz...

lehet hogy igazad van. miert ne. a repulogep szemelyzetet es utasait meg ravettek hogy jatsszak meg a halottat. a pilotaiskolara jaro arab faszik meg csak ugy eltuntek. ezek meg csinaltak egy jo kis bulit. tok jo. ez mindezt afganisztanert. tudod hogyha riyadra ledobnak 2 oran belul 3 atombombat akkor mindenki kussolt volna? csak ugy hogy akaar a szaudiak is lehettek volna. ha meg nem ok voltak kisnyul. akkor is a lehetseges tettesek biztosan meggondoljak. ha tudjak hogy amerika visszaut. persze ez itt off.

Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.09 0 0 640
Az 1. gépet láttuk, legalább 10 különböző képen (pedig akkor még senki nem tudott semmiről)
A 2. gépet láttuk
A 4. gépet láttuk
Kicsit off, de a Concorde lezuhanását is láttuk, legalább 5 fényképen vagy kamerával

A 3. gépet NEM láttuk. Remélem nem gondolod komolyan, hogy egész Washingtonban senki nem csinál képet arról, hogy egy gép repül a Pentagon felé.

Előzmény: alfredoo (638)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.09 0 0 639
Erre célzol?


Ez még viccnek is rossz.

Előzmény: elemes (637)
alfredoo Creative Commons License 2002.09.09 0 0 638
fiziko

masok isten leteben szilardan hisznek ettol sokkal kevesebb bizonyitek mellett.

a masik harom repulogepet elhiszed? pont a negyedikkel van bajod? nem vagy egy picit paranoias?

en a 620-as szobaban lakok. a kertre nez az ablakom de racs van rajta...

Előzmény: Törölt nick (636)
elemes Creative Commons License 2002.09.09 0 0 637
ezen topic (505)
Előzmény: Törölt nick (636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!