Keresés

Részletes keresés

bloki Creative Commons License 2003.09.16 0 0 58
Az a médiacsatorna szellőztette a megszűnést, amelyik sugározza most is. Meg arról is beszélt e csatorna, hogy átalakul a műsor, meg, hogy Farkasházy Tivadart kiveszik az élvonalból. Ne engem hibáztass, ha eme elképzelések nem váltak valóra. A kritikám pedig ezektől függetlenül is áll, hiszen a valóságtól való mindinkábbi elszakadásuk világosan látszik, a műsor hatásfoka már a negatív tartományban van, csak a lendület viszi őket. Kiváncsi vagyok hogyan fogják a közeli kormánybukást lereagálni, elég rossz színészek ahhoz, hogy művi meglepettségük ne legyen majd visszatetsző. ;-)
Előzmény: MrJones (57)
MrJones Creative Commons License 2003.09.16 0 0 57
Szóval most, miután kiderült, hogy a HH nem szűnik meg, talán az is elképzelhető, hogy nincs szó semmiféle
- Friderikusz-effektusról
- alacsony tartalmi és jellembeli szintre süllyedésről
- folyamatosan áramló hazug szóval kimagyarázásról
- növekvő becstelenségről
- egyre nagyobb hazugságról
- emberi képességek határán túlra jutott hazugságkitalálás mikéntjéről.

Magyarul: te egy hazug, fröcsögő szh. vagy, és illene meglátogatnod az MC-t, ha már így besültél az álhírre alapozott, következtetésnek álcázott mocskolásoddal.

Ez van.

Előzmény: bloki (56)
bloki Creative Commons License 2003.05.23 0 0 56
Néhány hete már a műsor megszüntetéséről is szólt a kofalárma.
Mindenesetre a HH-lufi kidurrant. Cafatjai szállnak csak. Utolérte a sorsa, a Friderikusz-effektus: az oly alacsony tartalmi és jellembeli szintre sűllyedés, amit már nem lehet az egyébként folyamatosan áramló hazug szóval kimagyarázni, hiszen a növekvő önnön becstelenséget egyre nagyobb hazugsággal lehet csak leplezni, és ez az öngerjesztő spirál előbb-utóbb a emberi képességek határán túlra juttatja a szükséges hazugság kitalálásának mikéntjét.

bloki Creative Commons License 2003.02.11 0 0 55
A szoclib humor agóniája nem palástolható tovább. A Hazug Heti Hetes átalakul, újabb kádereket kell lejáratni a nyílt színen (is), hogy a hazugsággépezet tovább működhessen.
Egyszerűbb lenne, ha egyből Kovács László, Lendvai Ildikó, Gál J. Zoltán ülne be állandó tagnak, s akkor nem kellene indirekt módszereken törniük a fejüket a gagman-oknak.
Farkasházy Tivadar elesik a nézők szeretetétől, a hazugságok elleni harca nincs inyjére a szoclibnek, pedig csak mímelte az egészet, de már ez is bűn abban a körben, amiben forgolódik és helyét keresi. De ezt még nem ismerte fel.
bloki Creative Commons License 2002.11.26 0 0 54
Kedves eztEgyed,

ott sertepertél. Rendezget vagy művészeti vezetősködik, vagy valami hasonló.

A nézéssel kapcsolatos polémiákat meg nem ártana helyre tenni. Nem a nézéssel van
a fő baj, hanem a feldolgozásával, befogadásával, az értékskálára való helytelen felhelyezésével.
Egyébként nem szoktam nézni - egyszerűen nem érdekelnek a marhaságok ilyetén tálalása, de belelátok, hallok róla, olvasok róla. Hogy kik, hogyan, miről csacsognak a műsorhoz kapcsoltan a médiában, vagy közvetlen környezetemben, sokat mondó. Meg maga a műsor stílusa, módszere, hatásmechanizmusa ismert régóta, hiszen nem eredeti dologról van szó, ugyebár... Meg az is köztudott, hogy a magyar adaptációk nem szoktak feltétlenül fényesre sikeredni.

Verebes valóban báb, csak akkor nem kellene a szabad értelmiségi hamis pózában tetszelegnie.
A Litkai-ról, kérlek, beszél már egy kicsit bővebben!
S abban tudsz-e segíteni, hogy Farkasházy miként küzdött a hazugságok ellen? Ma a tévében nyilatkozott erről. Ő.

Előzmény: eztEgyed (53)
eztEgyed Creative Commons License 2002.11.26 0 0 53
Mi köze Verebesnek a Vidám Szinpadhoz?

Mellesleg a VV-t ezek szerint Te is nézed. Tehát te (is) a célközönség vagy. Te... te... kis szoci.
A helyében egyébként én nem vállaltam volna, bár az RTL kötött szerződése egy dologban megkötheti a kezét.

Litkai pedig az egyik legjobb 'új' felfedezett.

Előzmény: bloki (52)
bloki Creative Commons License 2002.11.25 0 0 52
Való Világ? A legnagyobb műviség. Ahol semmi sem termétetes, semmi sem igaz. Semmi sincs hűen tükröztetve. Csak a szoclib népbutító gőzhengere.
Ebbe a trutymóba pottyantották bele Verebest. Cseberből vederbe -a trend. A Heti Hetes humornagyágyúja (Hallotta már valaki tiltakozni eme titulus ellen?) Ady-t szavalt ottan. Élőben?
A Vidám Színpad agonizál. Talán ott kellene neki - vagy ott mást csinál?
bloki Creative Commons License 2002.11.04 0 0 51
(A név dereng, de nem ugrik be a személy.)
Előzmény: eztEgyed (50)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.31 0 0 50
Bocs. Litkai Gergely.
Előzmény: bloki (49)
bloki Creative Commons License 2002.10.31 0 0 49
Szóval, hamiskásan?
(Ki az a Litkay?)
Előzmény: eztEgyed (48)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.30 0 0 48
Litkay az MSZP választási plakátjáról:

úgy mosolyognak, mint hentesfiú vasárnap este, ha megkérdezem friss-e még a párizsi.

:-)

Előzmény: bloki (47)
bloki Creative Commons License 2002.10.30 0 0 47
Tud valaki némi információt a Rádiókabaré-Hócipő-Farkasházy háromszög további sorsáról, arról, hogy mit hozott a Fordulat?
bloki Creative Commons License 2002.07.03 0 0 46
Kedves eztEgyed,

lassan majd kiviláglik mi is a meglátásom, kérdéseid, megállapításaid kalauzolnak, hol kell még pontosítanom.

A szoclibes humoristák csapatát elsősorban szoclibesnek tartom, s csak utána humoristának. Vagyis ők a humorukat a politika szolgálatába állították. Nem feltétlenül mindegyikük van ennek "tudatában", de egy trendet akaratlanul-tudatlanul is lehet szolgálni, erre való a káderpolitika.
S a manipuláció tervszerűséget igényel, igy valóban az alagsori agytröszt adja az instrukciókat hős humoristáinknak, direkt-indirekt formában.

Jobboldali humor nincs, s nem is lesz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobboldali érzelműeknek nics humora, igénye se. Ne keverjük a politikai beállítottságot a humor esetleges politikai irányultságával! Erről már írtam. S arról is, hogy a politikai egyoldaliság törvényszerűen vezet a hazugságok szolgáltához.
Fábry jobboldalisága a Terror Háza-beli dizájncenteressége révén jött napvilágra, akkortájt mikor a RK agóniába esett. Szóval az ő jobboldalisága nem jelentkezett a RK-ban. Sok csacskaságot mondott ő bele az éterbe. De, kétségtelenül eredeti figura, humora nem erőltetett, persze minden megnyilvánulása nem tetszik, egója, genitália-centrikussága levesz érdemeiből. Sándor Györgyöt meg nem hallom humorizálni. Szóval, talponállva csak szoclibes van jelenleg. S ez így is marad, sokáig. Magam nem tudok tőlük tényekreépített, és tényekhez kilukadó művet említeni - ami a politikai humornál elemi követelmény lenne. Cáfolhatsz.

Előzmény: eztEgyed (45)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.02 0 0 45
Kedves bloki.

1, Sajnos az okát nem tudom.
2, Félrevezetés: most őszintén, ezt ugye nem írtad komolyan? Ülnek a humoristák (szerinted egy-két kivételével mind!!!) egy tikos táraságban és arról beszélgetnek, hogy hogyan "vezessék" meg az embereket...
3, "A jobboldali érzelműek pedig nem operálnak ilyesmivel." Mondj már példát könyörgöm.
4, "Az ő esetleges humorizálásuk nem tartalmaz alantas eszközöket." Esetleges? Hát milyen humorista az ilyen?
5, Nem RK tagok. Mint Fábry? Nem ő az állandó konferansz?
6, Sorolj már föl balos humoristákat, és mellékeld a írásukat hozzá, hogy miért.

Tényeket nem írsz, csak az érzéseidre hagyatkozol. Ez nem baj, csak van úgy, hogy a tény és az érzés nem esik egybe. Bocs, hogy ugyanúgy fejezem be mint legutóbb:

Egy picit elfogult vagy.

Állításod szerint jobb oldali humor nincs, de ha lesz az tündérszép lesz. Ne haragudj,de ez a "savanyú a szőlő" tipikus esete.

(Mellesleg van 2-3 "jobbos" humorista, őket igazán beírhatnád.)

u.i.: nem tetszik jobban attól egy írás, hogy ki írta. A vicc magától jó. A legjobb humoristák pedig pártsemlegesek.

Előzmény: bloki (44)
bloki Creative Commons License 2002.07.02 0 0 44
Kedves eztEgyed,

az MDF-es betiltást azért kérdem tőled, mert te tudtál róla, magam nem. Gondoltam, okára is emlékszel esetleg.

A továbbiakban pedig rendezni kell sorainkat, mert nagy a káosz:
Meglátásom szerint a humort, ezen belül a politikai humort, nem célszerű irányultságok szerint polarizálni - nem vezet jóra. Azért nem, mert a politika egy "olvasztótégely", az ötvözőelemeket kiemelni, vagy rangsorolni őket, hamis eredményre vezet. És a mi szoclibes humorunknál pont ez a hamis eredmény a cél. Tehát tudatosan, félrevezető módon, a valóságelemeket eltorzítva manipulatív célzattal poénkodnak. Tulajdonképpen ez nem is humor, hanem félrevezetés.
A jobboldali érzelműek pedig nem operálnak ilyesmivel. Az ő esetleges humorizálásuk nem tartalmaz alantas eszközöket. A tisztes humor a fonákságokra utazik, függetlenül a forrástól. Tövényszerű, a fentiekből következik, hogy a fonák dolgok a baloldalon keletkeznek főleg. A jobbos humornak tehát nagyobb lenne a játéktere ellenfele _jogos_ fricskázásakor, de történelmi okokból - felfutási idő hiánya, valamint médiahiány, más mentalitás okán mégis sokkalta szerényebb volumennel bír. De nem is kell erőltetetten "fejleszteni". Az igazi humor nem msterséges. Az jön, magától. S nincs tekintettel irányokra.
A RK szintiszta szoclib, annak érdekeit szolgálja.
Valóban, van egy-két ember kik jobbos humoristának van kikiáltva, de ők nem tipikus RK-tagok. ;-)

Előzmény: eztEgyed (42)
Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.06.28 0 0 43
Bocs, csak két megjegyzés.
1: mi az hogy baloldali, meg jobboldali humor? A humor, az karikatúra, groteszk, meg az, ami valamilyen okból nevetséges embert, szituációt figuráz ki. Lehetnek nevetséges emberek pl. politikusok. Lehetnek baloldalon, meg jobboldalon is olyanok, akik. Lásd: Torgyán minden megmozdulása, de biztos van Orbánnak, vagy Pokorninak, Ádernak (na őt lehet, lassú unalmassága miatt) kifigurázható mondata, gondolata, megmozdulása, de ugyanígy a környezetpolitikához nem értő környezetvédelmi politkus SZDSZ-est si említhetném. A szocik zömében régi káderekből állnak, akiket beszédmódjuk miatt, erőltetettségük miatt (lásd Lendvai iszonyú kínos: Most egy perc néma gyász a guruló milliárdokért vagy mi) lehet - csak azzal, hogy megjelennek - hosszasan kiröhögni. Szerintem. Farkasházy Hócipője, komolyan mondom, régen faltam, mára: szánalmasan kínos.
2. Azért úgynevezett jobboldali humorista: Fábry, Farkasházy által is dícsért Sándor György. Biztos van még, de tökmindegy: az 1-es pont miatt.
eztEgyed Creative Commons License 2002.06.28 0 0 42
1, Nem tudom, de miért tőlem kérdezed?
2, OK.
3, Ha nincs jobb és baloldali humor, akkor a maradék hogy lehet egyszerre hazug és tisztességes?
4, "Különbséget kell tenni a humorista személyes politikai irányultsága és tálalt humora politikai irányultsága között." a RK-ban volt kb 20-30 humorista kikre gondolsz?

Egy picit elfogult vagy.
Állításod szerint jobb oldali humor nincs, de ha lesz az tündérszép lesz. Ne haragudj,de ez a "savanyú a szőlő" tipikus esete.

(Mellesleg van 2-3 "jobbos" humorista, őket igazán beírhatnád.)

Előzmény: bloki (41)
bloki Creative Commons License 2002.06.28 0 0 41
Kedves eztEgyed,

de miért szüntette be a a rádiókabarét az MDF?

A szoclib humor nemcsak a Rádiókabaréból áll. Nyelvköszörülési lehetőségek léteznek.

Sejtem már, mit szeretnél: írjak jobbos humoristákat. De korábban már kifejtettem, hogy ha majd a "jobboldali" humor feltámad, akkor az nem lesz olyan értelemben pártos, mint most a szoclibes. Tehát jobbos humor nincs, csak tisztességes. (Mintahogy balos humor sincs, csak hazug.)
Különbséget kell tenni a humorista személyes politikai irányultsága és tálalt humora politikai irányultsága között. (Mondjuk a szoclibnél ez roppant nehéz.)

Előzmény: eztEgyed (40)
eztEgyed Creative Commons License 2002.06.25 0 0 40
1, Az MDF alatt is beszüntette a rádió elnöke. (Régi rédiókabarékat gyüjtök, és abban ünnepelték az ujrakezdést)
2, Min köszörüli a rádiókabaré a nyelvét? Nem tudom mert most nincs. Volt próbálkozás, hogy régi számokból összevágták és azt adták le, de fucsa mód csak olyan számok kerültek bele, amiben a szocikat piszkálták.(Egy politikai kabarénál 6 éves számokat beadni..)
3, A listára azért lennék kiváncsi, mert egy picit úgy tünik nekem mintha azt állítanád, hogy aki a jobb oldalról viccet fabrikál az csak balos lehet.
Előzmény: bloki (38)
eztEgyed Creative Commons License 2002.06.25 0 0 39
34-es hozzászólás.
Előzmény: bloki (38)
bloki Creative Commons License 2002.06.25 0 0 38
Kedves eztEgyed,

és miért szünetelt a rádiókabaré abban a két esetben? (Az utóbbit már megpendítettük.)
Magyarországon nagy hagyománya van a szoclibes politikai célokat megvalósító politikai humornak. Ez rendszerint - értelemszerűen - szoclibpárti. "Szalonképesebben" ellenzéki, 1994-98-t meg kibekkelték valahogy. És, most min köszörülik a nyelvüket?

Nem értem, milyen listát vársz?

Előzmény: eztEgyed (37)
eztEgyed Creative Commons License 2002.06.24 0 0 37
1, Látod pedig nem is csak a Kondorra gondoltam. Az elmúlt 12 évben egyszer az MDF, egyszer a FIDESZ alatt "szünetelt" a rádiókabaré.
2, Magyarországon nagy hagyománya van a politikai kabarénak. Ez rendszerint ellenzéki. Így ezt számonkérni rajtuk nevetséges. Abban igazad van, hogy Farkasházy nagyon elment. De akkor le kell váltani a r.k. éléről nem pedig megszüntetni a műsort.
3, Aki nem tud magán nevetni az beteg ember.(lásd MI KOVÁCS LÁSZLÓ KEDVENC FILMJE-beli hozzászólásaim. http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9068174&uq=140)
4, Várom a listát.
Előzmény: bloki (36)
bloki Creative Commons License 2002.06.24 0 0 36
Kedves eztEgyed,

hacsak sz_r lenne! A becstelenség azért minőségileg mást jelent. Az pedig barokkos túlzás, hogy a rádiókabaré be lett tiltva Kondor Katalin rémuralma alatt. Talán Farkasházy úrnak kellett volna a törvényes keretek tiszteletben tartására ügyelnie. (De munkamániája egy hátsóval több ló megülését végezte. Ezzel necsak a lovakat nem kímélte, hanem a szolgálandó ügyét sem. Vakhit.)

Hazánkban a humort megölték. Intézményeire ráültek. Pont a fenti lovagló ámokfutásával. Teljesen átitatták szoclibes politikával. S mi lett az eredménye: lásd rovatcím!
Ha ez az egészségtelen felépítmény regenerálódik, akkor lesz igazi humor újból. Nem szoclibes, nem jobbos. Nevettető. Mert nincs ideológiai humor. Tisztességtelenség és tisztesség van. Tessék választani!

Előzmény: eztEgyed (35)
eztEgyed Creative Commons License 2002.06.24 0 0 35
Kedves bloki!!!

Rendben a szoci humor szar. Legyen. Azért mondanál jó humoristát a másik oldalról!

ui.: tudod melyik párt alatt volt betiltva a rádiókabaré?

eztEgyed Creative Commons License 2002.06.24 0 0 34
Kedves bloki!!!

Rendben a szoci humor szar. Legyen. Azért mondanál jó humoristát a másik oldalról.

ui.: tudod melyik párt alatt volt betiltva a rádiókabaré?

bloki Creative Commons License 2002.06.24 0 0 33
Szervusztok,

a szoclib humor csúcsszervéről, a szárszói találkozóról tudtok valamit - a rovatcímmel konfrontálódót - említeni?
Vagy ne szedjük ízekre magát a Viccet? ;-) Így kerek?
malaclopo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 32
Kedves Bloki!
köszönöm; a humort pedig összeszedegethetnék a fórumokról, van már elég, csak nem tudom, mi lenne a szerzői jogdíjakkal
Előzmény: bloki (30)
bloki Creative Commons License 2002.06.13 0 0 31
Kedves zebrapinty,

kétségtelen, eredeti humornak híján vannak. Amiben viszont jeleskednek, az a pocskondia, abból kifogyhatatlanok.

Előzmény: zebrapinty (29)
bloki Creative Commons License 2002.06.13 0 0 30
Kedves malaclopó,

én nem fogok az általad említettek teljesülésekor röhögni. Örülni fogok, bár egy kicsit sajnálom majd a szoclibet, akarata ellenére cselekszi majd meg ezeket, kényszerpályán van - tudod mára egy kikerülhetetlen jobboldal alakult ki hazánkban.

Unokád szerencsés is, hogy ilyen, érte felelősen gondolkodó nagyszülője van, kívánom, hogy a diplomaosztón hálája jeleként magához öleljen.

Előzmény: malaclopo (28)
zebrapinty Creative Commons License 2002.06.13 0 0 29
Az a baj a humor "nagy ágyúi"-val, hogy nincs egy megveszekedett eredeti ötletük sem.
Vagy a netről "kopiznak" be vicceket, vagy más ötletét használják fel.
sajnos elzáródtak az ötletcsapok ( szegény Boncz, Hofi, Karinthy a sorrend nem számít).
Ők a "megélhetési humoristák", , pl. Váncsa lehet, hogy legközelebb egyenesen olvasni fogja Márait , mint saját ötletét.
zebrapinty

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!