Keresés

Részletes keresés

igyongyi Creative Commons License 2019.11.01 0 0 35

Moonshadow, azt szeretném kérdezni, hogy felnőtt macskák összeszoktatásában van-e tapasztalatod? Adódott egy helyzet, hogy a két közel 3 éves korú macskáim mellé, akiket anno sikerült összeszoktatnom, be kellett fogadjak egy 9 éves, egyébként bűbáj, de elég dominánsnak kinéző macskát. Mindhárman ivartalanított nőstények. Temészetesen morogtak rá a régiek, és az új cica nem ijedt meg ettől, hanem letámadta az egyik régit. Kétszer próbálkoztam ezzel, hogy összeengedjem őket, de mindkétszer az történt, hogy leteperte, maga alá gyűrte a fiatalabbikat. Szétválasztottam őket, van lehetőség külön helyiségbe csukni, de nyilván nem túl ideális ez, főleg nem hosszútávon. Meddig lehet ezzel így elmenni, hányszor tegyem ki ennek a régi cicát? Neked volt ehhez hasonló tapasztalatod? Féltem a fiatalabbikat az esetleges sérüléstől.... Attól tartok, hogy a 9 éves cicának már nem fog menni az, hogy eltűrjön maga mellett még kettőt. Az elmúlt 3 évbn egyedüli cica volt ugyanis. 

Előzmény: moonshadow (0)
Azurcica Creative Commons License 2016.09.18 0 0 34

Sziasztok! 

Látom már nem olyan aktív ez a fórum,de megpróbálom,hátha jön a segítség 😊

Van egy 1 éves ivartalanított cicánk,aki mellé befogadtunk egy kb 1-1/5 éves kandurt. (Tudni kell 3 gyerkőc is van 😊)

A kandúr még bujkál,nem jön elő nappal,csak este. A lánycica fúj rá 😕 még csak 3 napja van nálunk a kandurka.

A probléma az,hogy amelyik szobába bujkál a fiu,abba a szobába bepiszkít a lány! 

Na ezzel mit kezdjek???

Köszönöm,ha valaki segít ebben 😊

Berni21 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 33

Sziasztok! 

Van egy 2 éves bak törpe nyuszim és hoztunk mellé egy kandúr kiscicát ő most 3 hónapos. Hogy legetne úgy összeszoktatni, hogy legalább elviseljék egymást?

 

Erke715 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 32

Szia! Ismerős szitu :) A külön szoba/territórium jó ötlet, egyébként meg türelem, türelem és még több türelem ami beválhat. Az egyik mentett, a másik elveszésből tért haza, teljesen természetes szerintem hogy zakkantak.

Nálunk 7 éves lány mellé érkezett egy 8 hetes pici, ment a hirig, sértődés meg minden ami kell (szerencsére azért megölni nem akarta a kicsit). Több hónap, majdnem egy év kellett amíg egyensúlyba kerültek és mindkettő megtalálta a saját (új) helyét, útjait. Pusziról szó nincs, de képesek létezni, nagyon ritkán aludni is egy helységben és nincs verekedés. (Sértődött károgás, puffogás még mindig akad :)

Előzmény: Ildinka (31)
Ildinka Creative Commons License 2015.10.28 0 0 31

Sziasztok! Az a baj, hogy általában mindenki tanácsot kér, valami jó praktika kellene, de nem lehet általánosítani, mert minden macska más, mind másként reagál, más az időtartama a megszokásra, ha egyáltalán működik.

Nekünk volt egy békés cicánk 3 évig 3 és fél évesen elveszett, így a menhelyről elhoztunk egy nagyon szép két éves lányt. Ő nem olyan békés, karakán egyéniség. Tegnap öt hét után meglett a régi cica, volt nagy öröm. Hazavittük és jogosan ki voltak akadva, hiszen mindkettő azt hitte ez az ő teritóriuma és ki ez az új.

Egy nap után kiderült, hogy az új lánycica a főnök, de annyira, hogy a régi kandúrunk szegény csak a kanapén mer lenni. Csak akkor vannak összenyitva a szobák, ha otthon vagyunk, egyébként külön szoba.

A lány annyira agresszív, mint egy oroszlán megőrül, ha a fiú akár megmozdul.

Nem tudom mi tévő legyek. Sokan mondják, hogy megszokják egymást, de megszeretni nem biztos h sikerül.

Körülöttem sokaknak van ilyen, és marad a terror, úgy élnek a macskák egymás mellett. Én ezt nem szeretném, így nagyon rossz lehet élni. EGy hónap kb és ha nem megy, az új lánycicának mennie kell, de hova? Kegyetlenség menhelyre visszavinni. Neten biztos hamar találnék neki gazdát olyan szép (házi de olyan mint egy whiskas cica) de nem szeretném oda adni. Ha van ötlet, írja meg valaki pls!

sickamic Creative Commons License 2015.01.09 0 0 30

Az Animal Planet-en Jackson Galaxy Pokoli macskák című sorozata talán adna új ötleteket.

Előzmény: G_A (29)
G_A Creative Commons License 2015.01.09 0 0 29

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, mert már nagyon el vagyok keseredve. Van egy 4 éves ivartalanított lány cicám, akihez befogadtam az utcáról egy kb. 1,5 hónapos lány kiscicát. Az idősebb cicám nagyon érzékeny lelkű, tiszta szív cica, állandóan dorombolt, hízelget, imádott velem lenni, aludni...de félős természet Pl: amikor kozmetikushoz vittem bekakált félelmében. Az új kiscicát amikor hazavittem, az idősebb 2 napig le sem jött a házáról, csak fújt meg morgott. Beszéltem ismerősökkel, akiknek több cicájuk van lakásban, mondták, hogy ez egy természetes reakció, napok, hetek kérdése és összeszokik a két cica, megszokják egymás szagát...stb. Egy hét után rendeződni is látszódott a helyzet, elkedztek közeledni egymáshoz, volt cicapuszi, egymás szaglászgatása. Viszont mára (3hónap telt el) a kiscica teljesen átvette az uralmat otthon és terrorban tartaj a nagy cicát. Kisajátította a hálószobát, ahol előtte az öregebb cicával töltöttük az estéket. Ha be akar jönni az öregebb cica, a kiscica azonnal ráugrik, kikergeti. Eleinta azt gondotam, ez játék, de mosmát kezdem azt gondolni a nagy cica csak védekezik a folyamatos támadások ellen. Úgy látom bizalmatlan lett felém az öregebb cica, nem hagyja hogy megsimogassam, ha felmelem morog és el akar menni előlem, régebben ilyen nem fordult elő. A kisicica pedig folyamatosan kergeti a lakásban és ha látja, hogy az öreghez odamaegyek egyből támad. Tudom ilyenkor az öregebbre több figyelmet kell fordítani, amit Én szeretnék is, de egyszerűen nem hagyja. Gondolkoztam már cicapszichologusban is, de nem gondolom hogy Magyarországon foglalkozik valaki ilyennel. Ha valaki tudna adni tanácsot nagyon megköszönném! Azt szeretném, hogy mind a kettőjüknek boldog életet tudjak biztosítani. Kicsit kezdek belebetegedni, hogy látom az öregebb cicámon a depressziót, de a kicsit sem akarom senkinek és nem is fogom elajándékozni, hiszen "felelős vagy azért amit megszelídítettél". Kérlek segítsetek!

atti-73 Creative Commons License 2014.11.27 0 0 28

Szia Péter!

Köszi a választ, írtam emailt Neked!

Üdv. Attila

Előzmény: Peter_F (27)
Peter_F Creative Commons License 2014.11.24 0 0 27

Szia!

 

Ahogy bizonyára már sokszor hallottad "minden macska más", szóval biztosat nem lehet mondani. Az biztos, hogy nagyon körültekintően és türelmesen kell őket összeszoktatni. 

Ha mindenképpen jóslásba kell hagyatkozni, akkor azt mondanám, hogy a kandúr jó fogja viselni a dolgot és könnyebben fog barátkozni, de a nőstény nehezebb eset lesz.

 

Ha esetleg tudok valamiben segíteni, nyugodtan írj rám és bővebben is tudunk beszélni.

 

 

Előzmény: atti-73 (26)
atti-73 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 26

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy szerintetek a ami két jól összeszokott születésüktől együtt lévő cicáinkhoz akik 16 hónaposak ivartalanított kandúr és nőstény mellé befogadnánk egy hat hetes kandúr cicát akkor mire számíthatunk van esély rá, hogy befogadják vagy betolakodónak tekintek?

Várom a véleményeket, mert semmi szín alatt nem szeretnénk menhelyre beadni! Jelenleg nagyinál van, de ott csak pár napig maradhat. Itt akik írtak történeteket azok egy cicához fogadták be az újat, nálunk ketten van jobb így az esély a békességre?

Köszi előre is a segítséget!!!

Attila

magdusis Creative Commons License 2014.08.14 0 0 25

Az új cicát egy helyre,szobába,fürdőbe,vagy akár egy jó nagy rácsos valamibe kell rakni,amibe mindene ,étel,WC,ágya belefér rendesen.

Aztán napokig,esetleg hetekig ,amíg abban él, szagolgatják egymást,ajtó alatti résen vagy rácson keresztül.De naponta,esetleg többször felügyelet mellett lássák egymást.Hagyni kell,hogy ők közeledjenek egymáshoz.Jó,ha van külön-külön kis játékuk.és lássák egymást enni,messziről,aztán lassan-lassan egyre közelebbről.Ha véletlenül túl korán hagyjuk közelebb az ételt,akkor megint vissza egy lépést néhány napig.

A fő jelszó,hogy LASSAN és HALKAN mindent.Erőltetni nem szaban,várni kell,türelmesen,előbb utóbb kitalálják,kinek hol a helye,és mennyire lesznek barátok,vagy csak elviselik egymást.

Már itt lehet az ideje a műtétnek is,a nagyobbnak,utána talán nyugodtabb is lesz egy idő múlva.

Előbb okosabb külön WC-t adni,messze egymástól,hogy biztonságban érezze magát mindegyik,de valószínűleg később kitalálják,hogy ha nem külön használják,akkor az egyik a kisdologé lesz ,a másik a nagyé,

Érdekes figyelni,hogy hogyan szoknak egymáshoz,nagyon tanulságos ,tényleg.

Ha nagy,mondjuk kutyaketrecbe kerül a kisebb,vigyázni kell,hogy a másik ne tudja ijesztegetni,mondjuk tegyük sarokba a ketrecet,és egy szép pléddel takarjuk le,hogy belül otthonos legyen.

Úgy általában,gondoljuk magunkat  -külön külön- a helyükbe. 

Felícia767 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 24

Hallo! nekem a következö a problemam.Van egy 12 hetes kis cicam lany,sokaig csak ö volt nalunk olyan masfel honapot.Most ket napja van egy 9 hetes kis fiu cicam.Azt gondoltam mivel hogy mind kettö kics majd megszokjak egymast.De a lany cica annyira fuj es annyira agressiv a masikkal szemben hogy keptelenseg összeengedni öket.Bar igaz csak 2 napja van itt a kis fiu cica.

Össze lehetne szoktatni öket?Mivel nem akarok egyiktöl sem megvalni ha nem muszaj.

Varom az ötleteket.Köszönöm:Szilvi voltam

reservoir Creative Commons License 2013.07.14 0 0 23
Sziasztok! Hasonló a helyzetünk, mint az előző hozzászólóé, egy 8 hetes és egy 4-5 hetes cica került hozzánk. Mindkettő lány, az egyik (a nagyobb) anyja és testvére mellől, a másik ideiglenes befogadó családtól jött, előtte az utcán volt, ki tudja, mióta. Mindkettő érdeklődik a másik iránt, persze, leginkább az iránt a játék iránt, amivel a másik éppen játszik. Nagy fújások, morgások vannak, pofonok is. A kicsi eleinte félt, ha a nagy aktív volt, csak ült a sarokban, és figyelte, akkor jött elő játszani, ha a nagyobb aludt. Mostanra bátrabb, már egy időben is játszanak. Első éjjel is egy szobában aludtak, igaz, nem egymás mellett. Remélem, hogy összebarátkoznak, de aggódom kicsit, mert főleg a nagyobb szertelen kölyök. Van tapasztalatotok?
Leo96 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 22

Sziasztok! 

Van egy két hónapos fiú cicám, és most befogadtam egy kb 3-4 hetes kisfiú cicát. Szóval azthittem mivel mindkettő kicsi, hamar meg fogják szokni egymást és össze engedhetem őket,  de a nagyobb cica nem rajong érte és akárhányszor a pici odamenne játszani csak bántja és fúj rá. Így hogy mindkettő kicsi, hamar megszokják egymást? és így ne is engedjem össze őket?.

 

üdv: Leo

 

 

 

mizse27 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 21

Sziasztok!

 

Tanács kellene. Van egy 2 éves brit rövidszőrű kandúrom. Igazi mamakedvece :) Pároztatni szeretném, de ha hozzá hozzuk a cicát sarokba szorítja megveri a lánycicát, úgy hogy ha a lány meglátja leközelebb az remegni kezd. Ha őt visszük el akkor meg elbújik, ha előszedjük fúj a másikra és morog. Mit lehet tenni?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

ágika1 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 20

A macsek.hu-n vannak ötletek.

2-3 nap mindig kell hogy a régi cica megbékéljen a helyzettel.

reku001 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 19
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van egy másfél éves ivartalanított lány cicánk. Mivel ő csak "egygazdás", (a beteg mama miatt lett hozva, őt meg nem fogadja el.) a lányomért van oda. Tegnap a lányom hozott egy "igazi" cicát, aki 2 hónapos. A nagy egyfolytában morog, fúj a kicsire. A kérdésem az lenne, mit tegyek, hogy a "nagy" elfogadja a "kicsit"? Mindkettő aranyos, szeretnénk őket megtartani!
A válaszokat előre is köszönöm!
Dorcie Creative Commons License 2009.10.30 0 0 18

Sziasztok!

Olyan próblémám lenne, hogy van egy 4 éves oroszkék perzsa cicánk és most hoztunk mellé egy kölyök cicust! Először a nagy cicus fújt meg morgott a kicsire, de a kicsit nem érdekelte, játszott felhőtlenül, aztán a kicsi a nagytól kapott egy-két fülest és a helyzet megváltozott a kicsi fúj és morog a nagyra, kergetőznek (nem játékból),üldözik egymást a lakásba, hol az egyik, hogy a másik, kb egy hónapja laknak együtt, de nem akarnak összeszokni!

Van esély, hogy összeszoknak?

Köszi

sziasztok

Dorcie

vörös macska Creative Commons License 2009.06.19 0 0 17
Szia !

Pár nap mindenképpen kell !!!
Szerintem ivartalanított Macska nem fogja szét tépni ..
A kicsi meg már 7-8 hetes akkor úgy tudom nem fojtsa már meg ,csak
a nagyon piciket azt hiszem .

Próbáljátok hagyni az ismerkedést , eleinte a pici kap egy -két pofont , de azt túl éli.

Sok sikert :-))

Üdv. V.Macska
Előzmény: Rnoe (16)
Rnoe Creative Commons License 2009.06.18 0 0 16

Sziasztok!

 

Segítségre lenne szükségem. A páromnak van 2 ivartalanított kandúr testvérpár cicája, kb 4 évesek. Én kaptam egy kiskandúrt, kb 7-8 hetes. Két hete elkülönítve élnek, mert a kicsi eleinte félt, gondoltuk hagy szokja a helyet és minket.

Ma a kicsi a szállítóboxban volt, mikor a nagyot odavittük, de fújt a kicsire. Aztán a kicsit vittük a szobába, aki kiugrott a párom kezéből, majd fújt egyet, aztán közeledett a nagy felé, de nem nagyon mertük engedni, mert a párom anyukája szerint széttépi, megeszi, stb. A nagy csak kikerekítette a szemét és nézett.A másik naggyal is találkoztak már messziről, az elszaladt előle az udvarra.

Hogyan lehetne őket összeszoktatni. Nagyon félek, hogy megtámadja valamelyik a kicsit. Akkor mit tegyünk ha így lesz? Nem merem őket összeengedni, mert félek, hogy valóban nekimegy, széttépi, szétmarja stb.,de rettegek attól is, hogy a picikét vissza kelljen adni.

 

Válaszotokat előre is köszi

vörös macska Creative Commons License 2009.06.18 0 0 15
szia
Nálunk kellett egy hét , ugyan ebbe a cipőbe jártam én is .
Már azon is gondolkodtam ,hogy a kicsit vissza adom , de szerencsére mostmár szent a béke :)
Igaz a pici nagyon játékos és akármekkora pofonokat is kapott a nagytól mindig vissza ment és piszkálta őt :)
Együtt alszanak ,megy a nyalakodás . Szerencsére ..

Sok sikert !!!
Menni fog :-))

Üdv. macsek
Előzmény: Frici a hobbit (14)
Frici a hobbit Creative Commons License 2009.06.18 0 0 14
Sziasztok.
Van egy 1éves kandúrunk Lajos.Haza hoztam 5 napja egy 6 hetes kiscicát,ő is fiú.
El vannak zárva egymástól mert a nagy morog és fúj a kicsire.
Egyébként a nagy cica ki jár az udvarra ahol sok másik kandúr is van ezáltal sokat verekszik és elég agresszív a többi macskával szemben.Ráadásul pár napja meg is sérült.Nem komoly de most még kevésbé barátkozó.Ma megpróbáltuk úgy simogatni a nagy macskát hogy a kicsi a kezünkben volt morgott, utána jött a szokásos megvető nézés.Azt szeretném kérdezni hogy kb. menyi idő alatt szoknak össze?
rea34 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 13

Szia!:))

Szívből örülök ,hogy összeszoktak és szent a béke !:))

Ügyesek voltatok!:))

Előzmény: vörös macska (12)
vörös macska Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12
Szia Kedves rea ! :)
Képz. tombol a szerelem :-))
Elfogadta a nagymacsekom a picit :)
Jókat rosszalkodnak, harcolnak , olyan édesek :-))

Puszi
Előzmény: rea34 (11)
rea34 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 11

Irígy de érthető,hisz hirtelen ennyi idő után odakerül egy másik cica és a figyelmed,szereteted nem csak rá irányul.

De idővel megszokja majd, és biztosan összeszoknak majd!:))

 

Előzmény: vörös macska (10)
vörös macska Creative Commons License 2009.06.07 0 0 10
:) köszi megpróbálom :)
jelenleg a nagy macsek úgy fúj mintha kígyó lenne :-)
De a picilány próbálkozik keményen :)
Remélem pár nap és megbékél a kis irigy cicám :)


Köszi a biztatást :))
Előzmény: rea34 (9)
rea34 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 9

Nekem 4 éves a fiú cicám  a lány pedig 1 múlt.

Mikor ide keveredett a kislány nem voltak ilyen gondok.

Viszont mostmát igen,mert a kislány már nem is "kislány".

Próbáld meg a kiscicát a kezedbe venni és a nagyot oda hívni, miközben simogatod, és beszélsz hozzá.

Idővel megszokja majd,hogy mostmár nam csak övé a "terep"és nem csak Ő van.:))

Sok sikert neked és kitartást!:))

 

Előzmény: vörös macska (8)
vörös macska Creative Commons License 2009.06.06 0 0 8
Sziasztok !
Én is kicsit gondban vagyok .
Van egy Cicám , fiú aki egy éves .Tegnap Hazahoztam egy kiscicát 3-hetes kislány.
Sajnos a Nagyobbik cicusom ,nemigen akarja elfogadni a kicsit.
Nézi,méregeti tisztességes távolságból,de ha a kicsi közel kerül hozzá,akkor fúj rá :( .
A nagy cicám mindig barátságos volt ,a kutyákkal jól el van ,nemértem miért nemszereti a picit :(
Azzal próbálkozom,a nagynál,hogy mindenféle földi-jóval kínálgatom .
Remélem pár nap és jobb lesz a helyzet :))

De ha tud valaki jó ötleteket elfogadom :-)
Murcika Creative Commons License 2006.09.06 0 0 6
igen, szeretnék!
kutya- cica ügyben nincs tapasztalatom.
Előzmény: Sisssssssy (5)
Sisssssssy Creative Commons License 2006.09.06 0 0 5

Szia, Murcika,

 

részvétem Picur miatt...

 

Mondd, kutyussal is ilyen problémás az összeszoktatás, ha a macs mondjuk pár éves lesz, mire kutyus jön?

A kutyus nem vadulhat be, ha(kölyökként jönne:-)))) )kicsit nagyobb már, pár hónapos 1üttlét után? - ha nem tudod, kérdezem Szuszmit:-)

 

Új kiscica lesz Nálatok Murcádnak, megnyugtatásként?

 

Szió,

Sissy

Előzmény: Murcika (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!