Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 65
önkéntes számüzetésbe vonult, miután csúfosan beégett pár dologgal... aggodalomra semmi ok, majd előkerül... :)))))
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 64
Én nem támadnám a rendszert, mert az alapötlet jó és kell,  csak ugye, úgy jártunk, mint a komádi ember aki átesett a talicskán: ezermillió kis vacakra szétszedték, túltematizálták és így már akadozik az átláthatósága.
Előzmény: noir2 (60)
soltika Creative Commons License 2004.09.18 0 0 62
Várj, lesz ez még rosszabb is, ezt hívják gettósodásnak :-(
Előzmény: noir2 (60)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.16 0 0 61

az én járdaszakaszom, az kérleakálssan az, amiről pl. hóesés után köteles vagyok eltakarítani a havat - illetve nemcsak én, hanem az adott társasház lakói

nálunk ez fel volt osztva, mindenkire esett x számú nap a hónapból, és ha peche volt, akkor pünkt az ő napkain akkor esett a hó, és mehetett havat lapátolni... :)))))

 

Előzmény: Törölt nick (59)
noir2 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 60

egyetértek

sőt szvsz az egész index-fórum szét van egy kicsit esve

ami elöször nagy ötletnek tünt, mostanra nyögvenyelőssé vált.

Van Főfórum, alfórum, alfórum főfóruma, annak  alfórumában topikok, ilyen jogosultság, olyan jogosultság, "bemész" egy.. egy ilyen fórumba, aztán onnan egy másikba..topikba,fórumba, etc...

 

az átjárhatóság szükült le kiscsoportos foglalkozásokra,

hogy mindenki csak a kedvenceibe, és ne össze-vissza irogasson 

hát ez a nem jó

anya segíts!

(má'csak az anyázás miatt is)

Előzmény: Kovács Béla Sándor (8)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 59
Mi az, hogy a "te járdaszakaszod"? mid van neked, szolgalmi utad talán? Ha nem, akkor tudod: az a járdaszakasz a dolgozó népé!
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.17 0 0 57

felőlem odapottyant, ahova akar, de utána a gazdija takarítsa szépen el

ő is ki lenne akadva, ha én odapottyantanék valamit az ő küszöbére... :)))))

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.16 0 0 56

Miért, miért?

Azért, mert el kell fogadnod őket olyannak, amilyenek. Nekik oda esik jól lepotyizni a pakkot. Ők sem vonják meg tőled a jogot, hogy összesöpörd, vagy lemosd a falról a kutyapisit, pedig ezzel korlátozod szegény kutyulik kommunikációját.

 

Csak nem akarod korlátozni őket szabadságukban és megmondani, hol végezhetik a dolgukat? Hallatlan intolerancia!

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.16 0 0 55

már megbocsáss, drága Alíz, de miért is nekem kellene mondjuk a te kutyulid szarját eltakarítanom, pusztán azért, mert az én járdaszakaszomra szart a te kis négylábú lieblinged?

 

Előzmény: AliceCsodaországban (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 54

Nem tudom mi az oka, talán el kéne itt, ennék az asztalnál erről is merengeni. De átengedem a kezdeményezt azoknak, akiknek van.

Előzmény: kerdojel (53)
kerdojel Creative Commons License 2004.07.15 0 0 53
Mit gondolsz, en melyik korosztaly tagja vagyok?:)

Egyebkent megfigyelted, hogy ebben a korosztalyban meglepoen sok szakallas van? Szerinted mi lehet az ok?
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 52

"Sok ember ebbol a korosztalybol azt az erdekes tunetet mutatja, hogy sajat maganak sem hisz, orokke ellenorzi magat"

 

Tökéletes meglátás, még az időszakot is jól datálod. [Vagy elolvastad a szakall összest. ;o)) ]

Előzmény: kerdojel (51)
kerdojel Creative Commons License 2004.07.15 0 0 51
Ezért nagyon jó, hogy a mai fiataloknak határozott világlátásuk van, mert így már sokkal gyanakvóbbak mindennel szemben és kevésbé járnak úgy, mint a mi korosztályunkból szerintem sokan, hogy azt hittük, itt tényleg kitört a demokrácia és mostantól mindenki hűdehülyebecsületes lett.

En, ugyismint mar nem egeszen mai fiatal ugy latom, hogy a mai fiatalok minden marhasagot beszopnak, de igy is sokkal eredmenyesebbek, mert joval mereszebbek.

En egyebkent ugy latom, hogy a 73-76 szuletesuek, akik kb az ellenkezojet tanultak tortenelembol 8.-ban mint 7.-ben, baromi bizonytalanok, viszont tenyleg nem hisznek el semmit, es nehezebb oket atverni. Sok ember ebbol a korosztalybol azt az erdekes tunetet mutatja, hogy sajat maganak sem hisz, orokke ellenorzi magat, mas reszuk pedig (szvsz jelentosen megkonnyebulve) kritikatlan hive lett vmelyik partnak.
Előzmény: Törölt nick (18)
kerdojel Creative Commons License 2004.07.15 0 0 50
Uuuutalom a ropit!!!!

Naszoval ahogy Esik kartars irta (Ja tenyleg, a hetvegen teflonalok majd), kevesebb volt mindenbol, bar en ugy emlekszem, amikor en idekeveredtem inkabb nick<->nick és csoport<->csoport ellentetek voltak amelyeknek soxor nem volt koze politikai szekertaborokhoz.

egy sotet bunko
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 49

Tény, hogy a kutyás egyetlen dologból ért: a pénzből. Ezen keresztül kell megfoni őket, mert egyébként sosem lesz rend, maguktól nem képesek megjavulni.

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 48

Látod, én meg keveslem ezt az évi 100000. Havonta kéne ennyi és mindenféle súlyarányokkal kellene ezt lefele max. 50000-ig, felfele 1-2-5 miláig vinni (mondjuk pl. a fegyverként funkcionáló ebek). Vakvezető, rendőrségi stb.  értelemszerűen ingyenes lenne, de kíméletlen elllenőrzéssel, aki csalt, annak 1 milától indulna a bírság - lehet részletben is fizetni persze, ha vki nem bírná kifizetni egyszerre, de a lecke az lecke. 

 

A kóbor jószágok meg elaltathatók, ez technikai részletkérdés, illetve gigantikus demagógia.

 

"mivel a népesség nagyobb részét teszik ki"

ha lennél kedves néhány hiteles felmérést erről közölni... mert így csak kedélyesen körbekacaglak... ;O))

 

 

Előzmény: AliceCsodaországban (46)
SaGa Creative Commons License 2004.07.15 0 0 47
lakásban 1, kertben 2-3 az reális. Hozzátenném: lakásban egyet is csak a szomszédok hozzájárulásával (mi is kikártük anno, pedig senki sem kötelezett rá) kellene megengedni.

kutyaürülék: a gazda kötelessége felszedni. Mot költöztünk kertes házba, a szomszéd a kertjében is felszedi, pedig ott senkit sem zavarna. Az, hogy az átlag városi kutyás nem szedi fel, vagy nem tanítja meg a blökit a csatornarács fölé guggolni, az általános trehányság jelzése. tt minden állampolgárnak csak jogai vannak, legyen az kutyás, autós (oda parkolok ahova akarok), gyalogos (ott dobom el a csikket, ahol tecc), politikus (akkor és annyit lopok, amikor és amennyit akarok), bliccelő, adócsaló, ... mert a megbukás veszélye a negatív tartományban van...

SaGa

Előzmény: AliceCsodaországban (46)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.15 0 0 46

Na, helyben vagyunk, már megint mindennek azok a rohadt kutyák az okai, még az atomháborúnak is... a szombathelyi rendelet számomra elfogadható, én kertes házban lakom és két kutyát tartok, ennyi untig elég is, ha ennél többet tartanék, az már falka lenne.

 

Évi 100ezer forint ebadó??? Van fogalma annak aki ezt javasolja arról, hogy pillanatokon belül mennyi kóbor kutya özönlené el az utcákat? Nem elég amennyi most van? Teli minden menhely megunt kutyával amúgy is, végigondolta ennek a következményeit????

 

Igenis, a kutyatartók fanatikusak. De mivel a népesség nagyobb részét teszik ki (a kutyaszeretőket is beleértve, akik akarnának kuityát, csak nem lehetséges), tessék erre figyelemmel lenni. A kutyaszar pedig szervezés kérdése, már mindenfélével próbálkoztak, tessék még több dologgal póbálkozni és végig is csinálni. (Utcai kutyavécék, ingyen kakazacskók, munkanélküliek közmunkaszerű bevonása a szartakaritásba, minden porta fenntartójának kötelező jelleggel a járda tisztántartása, stb

 

SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2004.07.14 0 0 45

Nincs kutyám, de számomra a szombathelyi rendelet korrekt. Egyet nem kertesben is engednék.

 

Pár hónapja küzdöttük fel magunkat villából panelbe (gyerköcöknek vettünk lakást). Feltünt, hogy rengetegen tartanak kutyát, de eddig csak korcsokat láttam. Azt gondolom hogy magányosak és szegények, a 100et sokallom, de úgy 20-30-at lerónék.

Előzmény: Törölt nick (43)
unnamed Creative Commons License 2004.07.14 0 0 44
Akkor egyetértünk, hogy a szombathelyi rendelet ölég liberális. Pedig sírnak a kutyások mint a fürdős maca, hogy most mi lesz velük. Itt Budapesten én még adót is vetnék ki rájuk, aki nem kertes házban tartja a kutyát, évi 100 eFt, mert ugye valakinek a szart is fel kell takarítani majd a drágalátos kutyája után - mert neki derogál - az pedig pénzbe kerül.
Arról nem is beszélve, hogy az a napi 40 tonna kutyaszar ami pesten az utcára kerül, mind elporlik, felkapja a szél, és mi meg belélegezzük, nesze neked allergia, hogy másról ne is beszéljek.
Figyeltem mostanában külföldön: a városokban tizedennyi kutya sincs, mint itt. Mert keményen adóztatják. De nincs is kosz meg kutyaszar...
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.14 0 0 43
kezdetnek nem rossz, de én kert nélküli lakásban nem engedném egyáltalán. kertesben is max. 2 db-t, de ahhoz is szomszéd beleegyezése köllene.
Előzmény: unnamed (40)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.14 0 0 42
no, ezen kéne a kölcsönös anyázás helyett törni a fejünket. mert ez, hogy a "káhosz" meg a mindenféle anarchisztkus terror uralkodik, az nem megy. ma, megyek vhová, bazi terjedelmes, iszony súlyú csomagok, majd mexadok bele (busz ugrál a kátyúkon, ííígen, azokon, amiket szépen betömetett demszky apánk), megálló gyön, egy f.szi nem elém tolaxik pofátlanul, mikor már rég odaáltam a zajtóba, mondván, ennyi cuccal idő leszálni. v.+ ez + átbújik a karom alatt, görnyed, csak első lehessen.
kedvem lett volna ott helyben lerúgni a buszról, ehelyett olyan csúnyán néztem rá, hogy igen jó, hogy szemmel nem lehet ölni.
és észre vette, pár órával később összefutottam az ürgével, elnézést kért, úgy látszik, leesett a tantusz.

a szombathelyi kutyabalhét nemtom mi, de a kutyatémát kerülöm inkább, mert anno egy kedves,s szimpatikus leányzónak kifejtettem az ezzel kapcsolatos, amúgy komplex módon kidolgozott rendszabályozási elképzeléseimet (csak 1 jogász kellett vóna, aki formába önti), aztán egy ideig nem állt velem szóba. :( [ezek a kuytások vmi fanatikusok.]
Előzmény: unnamed (38)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.14 0 0 41
hogy a bánatos fenébe ne gondolnék. haraxom is feszt a fideszistákra, hogy nem vágtak rendet, pedig megigérték a rendcsinálást. ehelyett mi volt? szépen elvoltak a bűnösökkel, még csak nem is védekeztek ellenük. pancserok.
Előzmény: SZABÓ JÁNOS (37)
unnamed Creative Commons License 2004.07.14 0 0 40
A szombathelyi önkormányzat hozott egy rendeletet, miszerint kert nélküli lakásban max. 1 kutya, kertes házban max.3 kutya. Többet csak egyedi engedéllyel, amihez a szomszédok beleegyezése is kell. Magyarul egy európai stílusú rendelkezés. Persze a kutyások már vonítanak, hogy itt a terror éve.
Előzmény: AliceCsodaországban (39)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.14 0 0 39
MI volt ez a szombathelyi balhé a kutyatartásról?
Előzmény: unnamed (38)
unnamed Creative Commons License 2004.07.13 0 0 38
Egyetértünk, de hogy a túróba lehet ezt az országot móresre tanítani? Mert ahogy elnézem a jelenlegi állapotokat, max. napi háromszor tíz perc herevillanyozás mindenkinek, abból talán tanulna a sok bunkó disznaja (reggel a stoptáblát gyenge ajánlásnak értelmezve majdnem belém jött egy állat, innen a hevület), de szép szóból nem. De ki szereli fel az elektródákat és ki adagolja a delejt? És hogyan?

Lásd mostanság a szombathelyi balhé a kutyatartásról...
Előzmény: Törölt nick (36)
SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2004.07.13 0 0 37

Attól félek, nem értitek, nem veszitek a lapot,  mit is akarok mondani, lehet,hogy én fogalmazok rosszul, pontatlanul.
Mert mi a dolognak a lényege, amire kimegy minden. Itt nem arról a pár tíz-százezeremberről van szó.
Hanem az elvről.
A felelősség elvéről, arról, hogy ha vmi disznóságot csinál vki, akkor utána bünti jár. Mivel nincs meg a magyar társadalomban, az államban, a semmiben ez a fellelősség, ez mérgezi meg az egész országot, az a felellősséghiány, ez, hogy következmények nélkül lehet bármi gonosz dolgot cselekedni. Ezért fogadja el a politikus a "dokumentumokat", ezért nem közbeszerzés a közbeszerzés, ezért kerül 5x annyiba egy km autópálya most, ezért nem fél a bankár, amikor átdob a palánkon, ezért megy át a piroson az autós, ezért
sz.ratja a kutyát az út kellős közepére gipsz jakab, ezért áll föl az autós a gyepre stb.
Nincs tétje a dolgoknak, bármit meg lehet tenni következmények nélkül.
Nincs rend!!!
És ez megmérgez mindent!


Igy már érthetőbb, így már nincs vitánk. Írásodból nem derült ki, hogy az 1998-2002 közötti időszakra is gondolsz.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 36
  1. Nekem itt kell élni, ez a hazám. A cseheknél, németeknél spec. meg volt tisztogatás és a komomnimus után volt tiszttogatás... És én most élek, nem kétszáz év múlva...
  2. Attól félek, nem értitek, nem veszitek a lapot,  mit is akarok mondani, lehet,hogy én fogalmazok rosszul, pontatlanul.
    Mert mi a dolognak a lényege, amire kimegy minden. Itt nem arról a pár tíz-százezeremberről van szó.
    Hanem az elvről.
    A felelősség elvéről, arról, hogy ha vmi disznóságot csinál vki, akkor utána bünti jár. Mivel nincs meg a magyar társadalomban, az államban, a semmiben ez a fellelősség, ez mérgezi meg az egész országot, az a felellősséghiány, ez, hogy következmények nélkül lehet bármi gonosz dolgot cselekedni. Ezért fogadja el a politikus a "dokumentumokat", ezért nem közbeszerzés a közbeszerzés, ezért kerül 5x annyiba egy km autópálya most, ezért nem fél a bankár, amikor átdob a palánkon, ezért megy át a piroson az autós, ezért
    sz.ratja a kutyát az út kellős közepére gipsz jakab, ezért áll föl az autós a gyepre stb.
    Nincs tétje a dolgoknak, bármit meg lehet tenni következmények nélkül.
    Nincs rend!!!
    És ez megmérgez mindent!

    Így egy társadalom nem hogy sikeres nem lehet, de hosszabb távon nem is működhet. A történet tehát erről szól, tetszik érteni??? (csak most itt mi vmi politikás topicban vagyunk, de lehetnénk az érdekvédelmen, a főzőcskében, a kertészetben, az akárholban is.)
Előzmény: SZABÓ JÁNOS (35)
SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2004.07.13 0 0 35

Spanyolországban egész tűrhetően alakultak a dolgok, pedig nem volt felelősségre vonás.

 

Attól nem fog a világ előrébb menni, ha örökké a múltba révedsz, ha az elmúlt és éppen regnáló kormányok összes belfogásából a felelősségrevonás elmaradását tudod csak levezetni. Az a fajta felelősségre vonás, ami szavaidból kisejlik, jogállamban nem megy.

 

Az a fajta "unalmas" kormány amít Alíz irt, talán Svájcban létezik. Igaz ők Európa 2. legrégebbi köztársasága. Volt ideje kiforrni a dolognak. Remélem 200 év múlva már senki sem fogja a "felelősségrevonás" elmaradását semmilyen nehézség okaként emlegetni.

Előzmény: Törölt nick (33)
SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2004.07.13 0 0 34

Polfórumra csak 2002 nyara óta járok, így nem tudom, hogy régen  milyen volt.

:) :(

Előzmény: Törölt nick (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!