Keresés

Részletes keresés

marcipannyuszi Creative Commons License 2010.10.07 0 0 192

OFF

 

Kiteszik a Ferihegyi Repülőtérről a Zóna Taxit - tudta meg a Nol. Ma ki is írják az új tendert a reptéri taxiszolgáltatásra. Veres István vállalkozása hatvan napig maradhat.

 

ON

Antisystem Creative Commons License 2009.07.23 0 0 191

Azért van jó vastag bőr ennek a tetű Veres-bandának a pofáján. Arra hivatkozik a határozattal szemben, hogy a Citadella nem is védett, miközben meg a honlapjára kiírja:

 

Budapest legszebb pontján, a Gellérthegy tetején található a Citadella, amelyet az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc leverése után 1854-ben emelt a Habsburg uralkodóház. Az UNESCO a budai Várheggyel és a Duna két pontjának panorámájával együtt a Gellérthegyet 1987-ben a Világörökség részévé nyílvánította.

http://www.hillgarden.net/helyszin.html

 

ÜdV

Előzmény: kábelbúvár (190)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.07.23 0 0 190
kábelbúvár Creative Commons License 2009.07.23 0 0 189

Azonnal végrehajtható bontásokat rendelt el a Citadellán található egyes vendéglátó-építményekre az örökségvédelmi hivatal. A formailag a nemzeti vagyonkezelőnek címzett, de valójában a korábbi engedély nélküli teraszépítéséről elhíresült Veres Istvánt célzó határozat végrehajtása azonban kérdéses.

 

http://nol.hu/belfold/20090723-ujabb_feketeepitmenyek_a_citadellan

orpheline Creative Commons License 2009.05.28 0 0 188

Hmm..

 

lapoztam a PE-t.... és megakadt a szemem fővárosunk legújabb, elsőszámű szabadtéri szórakozóhelyének a reklámján...... Hill garden...... csak nem ugyanarról a helyről van szó?

 

Ha igen, akkor ez is megérne egy misét...... hogyan is alakult ez ki, ilyen formában......

hajlam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 187

http://index.hu/politika/belfold/vedettep4920/

hmm lehet, hogy nem is régészeti lelőhely? Ha így van, akkor a "kedves" vállalkozó úr akkora kártérítést som a hivatalra, hogy csak úgy porzik. Miért van az, hogy ilyen töketlen a magyar műemlékvédelem?

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.07 0 0 185
fullra nem érdekel senkit magyarország legpofátlanabb vállalkozási ámokfutójának eme kis kalandja az igazságszolgáltatással
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 184
Felfüggesztett börtön a Citadella 4-u kft. ügyvezetőjének, és valahogy egész nap elkerülte a téma a fórumozók figyelmét?
kábelbúvár Creative Commons License 2006.01.16 0 0 183

Erőemberek és autógyújtogatás, szemmel láthatólag eszkalálódik az évek óta húzódó Citadella-botrány. A kincstár szerint addig senki sem lehet nyugodt, amíg egy cég is jogosulatlanul tartózkodik a területen

INDEX

toloba Creative Commons License 2006.01.09 0 0 182
Ostromállapot a Citadellán


2006. január 9. FigyelőNet, MTI


A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) minden törvényes lépést megtesz a Citadella birtokvédelme érdekében, ha szükséges, "a leghatározottabb módon" a hatóságok segítségét is igénybe veszi - mondta Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.



Az állam tulajdonosi képviseletét ellátó KVI vezetője kifejtette, hogy a Citadella területén jelenleg jogcím nélküli használók is vannak, többek között a rendezvényszervező Mottone Kft. vagy a Bankomat Kft.; a KVI ezt a helyzetet akarja megszüntetni.

Zelles Sándor elmondta: a Citadella-ügy rendezése érdekében arra törekednek, hogy minél hamarabb, a remények szerint négy hónapon belül ki lehessen írni a nemzetközi vagyonkezelési pályázatot. Az érintett hivatalok - a KVI mellett a kulturális és a környezetvédelmi minisztérium, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, a Fővárosi Önkormányzat, továbbá az I. és a XI. kerületi önkormányzat - tavaly szeptemberben kezdtek egyeztetést arról, milyen koncepció jegyében hirdessenek pályázatot, de még nincs közös végleges álláspont.

A KVI az átmeneti időszakra, a vagyonkezelési pályázat lezárultáig január 1-jétől kibővített, a Citadella egészére vonatkozó bérleti szerződést kötött az – alapvetően az éttermet működtető – Gastro-Top Kft.-vel, amely a KVI-nek a 90-es évek óta megbízható partnere.

Zelles Sándor utalt rá: a Citadelláról hozott bírósági döntések között szerepel, hogy a KVI és a Citadella Investment Kft. között nem jött létre vagyonkezelési szerződés, hiszen az akkori miniszter nem ellenjegyezte, továbbá bérleti szerződés sem jött létre köztük érvényesen, így a kft. nem köthetett bérleti szerződést egyetlen partnerrel sem. A Citadella 4-U Kft., a Citadella Investment Kft. elődje szakmai és hatósági engedélyek nélkül létesített kávézóteraszt és illemhelyet a Citadella lődombján 2002 tavaszán-nyarán. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal örökségvédelmi szempontok alapján bontást rendelt el, az építményt buldózerrel tarolták le.

Zelles Sándor az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, a felépített és elbontott terasszal nem a funkciója, hanem az volt a gond, hogy törvénybe ütközően létesítették. Nem zárta ki, hogy a majdani vagyonkezelő hasonló építményt emel majd. Ezzel kapcsolatban képtelenségnek nevezte, hogy az ország egyik legszebb részén, a Citadellán a turisták nem tudják alapvető tisztálkodási igényeiket kielégíteni.

Arra vonatkozóan, hogy mekkora lesz a bérleti díj, illetve, hogy a szerződést milyen időszakra, 10 vagy 20 évre írnák ki, még nincs konkrét elképzelés - mondta a KVI vezérigazgatója.
http://www.fn.hu/index.php?id=6&cid=114736
k.nemezis Creative Commons License 2005.08.01 0 0 181
CITADELLA!

Ismét tehetetlen a hatóság a gátlástalan önkényeskedővel!
Egyszer már póruljárt a Citadella "fura ura", amikor le kellett bontania az engedély nélkül épített kávéházát a Lődombon. De mire ez bekövetkezett, megmutatkozott a "hivatalok" impotenciája: alig tudtak érvényt szerezni a törvénynek.

Most ismét lépett a Citadella bérlője, lezárta a Gellért hegy egész tetejét!!! Saját zsebére belépődíjat szed! Képtelenség, de igaz! Fizetnünk kell Budapest legszebb és egyedüli panorámájáért egy magánszemélynek!

És ismét megy a szarpaszírozás! Mire döntésre jutnak majd, elmúlik a nyár, ez az ügyes kis kapitalista addigra megszedi magát, a XI. kerület polgármestere, Molnár Gyula, pedig ül a babérjain! (Én mindig rá szavaztam! Lehet, hogy tévedtem?)

Gyula! Ilyen tehetetlen mamlasz vagy? Hagyod, hogy a fejedre csináljanak? Vagy valóban eladtad a gellért-hegyi panorámát?

(Bár, ha belegomdolunk: nincs ingyen már sem a Mátyás templom, sem a Halászbástya látogatása!
Gondolkodom, hogy lezárom a Parlamentet és belépődíjat szedek. Mire észbekapna a "hivatal", tisztes profitra teszek szert!)

És Molnár Gyula szeretne lenni Budapest új polgármestere? Gyulám! Akkor talán már a Margitszigetre sem tudnék látogatni a nyugdíjamból!
Citromfaggyú Creative Commons License 2004.06.25 0 0 180
Na és ezt olvastátok már?
http://gigalink.hu/progress/citadella-story.html

Kb egy fél napig kinn volt az indexen, aztán nyom nélkül levették.
A szerzőt meg telefonon zaklatják, perrel fenyegetik.

Jogállon ütnek, ha nem vigyázol.

Zmac Creative Commons License 2002.11.05 0 0 178
Hogy áll most az ügy?
Tecs Creative Commons License 2002.09.26 0 0 177
már 90 napja...
Előzmény: Tecs (174)
Arapiles Creative Commons License 2002.09.24 0 0 176
Törvényalkotóink, Jogászaink, akik a jogot a feje tetejére állítják.
Egy rádióműsorban hallottam, hogy Japánhoz képest, a népesség arányában, nálunk dupla annyi jogász ténykedik.
Előzmény: hajlam (175)
hajlam Creative Commons License 2002.09.18 0 0 175
A másik topicban már válaszoltam, a XI. kerületi önkormányzat teszi lehetővé, hogy ott vendéglátóipari egység működjön.
Előzmény: Tecs (174)
Tecs Creative Commons License 2002.09.18 0 0 174
82 napja nem tudjuk, hogy kik teszik lehetővé az engedély nélkül épült Citadella terasz üzemeltetését.

Önnek nem hiányzik a válasz?

************

82 napja élvezi illegális beruházása gyümölcsét egy illető. Nem neki van igaza? Érdemes szabálykövető magatartást tanúsítani?

Tecs Creative Commons License 2002.09.17 0 0 173
Perre per a Citadelláért

NSZ • 2002. szeptember 11. • Szerző: Cs. L.

Eltiltotta a Citadella 4U Kft.-t a Budai Központi Kerületi Bíróság egy augusztus végi döntése attól, hogy a jövőben a Citadella területén bármilyen beruházási tevékenységet végezzen. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) mint tulajdonos, soron kívüli eljárást kérve még június 28-án fordult bírósághoz a Citadellán engedély nélkül épülő terasz ügyében. A KVI birtokvédelmet és az eredeti állapot helyreállítását kérte. A bíróság azonban csak augusztus 29-én hozta meg végzését (tárgyalás nélkül), mivel nyáron ítélkezési szünet volt. Ekkorra azonban a terasz már felépült. A kincstár és a kft. közötti perben egyébként október 18-ra tűzték ki az első tárgyalási napot. Molnár Zoltán, a KVI vezérigazgatója nem kívánta kommentálni a döntést.

A KVI és a kft. között zajlik egy másik per is, melyben a Citadella 4U a felperes, mégpedig azzal a keresettel, hogy tiltsák el a kincstárt a rendelkezési jogától, míg be nem fejeződik egy másik perük a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával – mert Rockenbauer Zoltán akkori miniszter nem ellenjegyezte vagyonkezelői szerződésüket, s ezt perrel szeretnék kikényszeríteni.

Mint emlékezetes, a kft. perben áll a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal is, amely augusztusban a felépült terasz bontását rendelte el. Ebben az ügyben szeptember 4-én az előbb említetthez hasonló, felfüggesztő döntést hozott a Budai Központi Kerületi Bíróság: az érdemi tárgyalásig leállíttatta a bontást, melyet a kft. a türelmi idő legutolsó pillanataiban kezdett meg.


Tecs Creative Commons License 2002.09.11 0 0 172
75 napja nem tudjuk, hogy kik teszik lehetővé az engedély nélkül épült Citadella terasz üzemeltetését.

Önnek nem hiányzik a válasz?

***************************

NSZ • 2002. július 5. • Szerzõ: V. M. P.
A Citadella 4-U Vagyonkezelõ Kft. határidõn belül, tegnap benyújtotta a
Citadella elõtti Lõdombon engedély nélkül felépített kávézóterasz és
illemhely bontási tervdokumentációját – tájékoztatta Veres István, a
társaság ügyvezetõ igazgatója a sajtó képviselõit. Mint ismeretes, a
Lõdombon engedély nélkül kialakított kávézóterasz és illemhely a múlt hét
pénteken nyílt meg, a vendéglátó-tevékenység megkezdését azonban mûszaki
okok miatt csak egy-két héten belül tervezik.

keresetlenu Creative Commons License 2002.09.03 0 0 171
Ilyen jogszabályok és ilyen jogszolgáltatás mellett nem tudom miért csodálkozunk, hogy mindenféle mocskos dolgot felépítenek a vállalkozók. Zöldterületnek annyi, kultúrális örökségnek annyi, haveroknak meg ami belefér!
Előzmény: Zmac (166)
echelon Creative Commons License 2002.09.03 0 0 170
Hurrá!
Apósommal fogadtunk egy rekesz sörbe, hogy nem fogják lebontani. Éppen azon a vasárnap, amikor a másnapi hétfőre volt kitűzve a bontás (hétfőn ugyan kicsit féltem, de örömmel látom, hogy nem tévedtem...).

e

SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2002.09.03 0 0 169
A vádat az ügyészség terjeszti be és ejti, nem a bíróság. Ha az ügyész ejti a vádat, a bíróság nem tehet semmit.
Esetünkben viszont jogos a Pesti Központi cikizése, miután eleddig ehhez a dologhoz az ügyészségnek nem volt köze.
A dolog lényegét illetően egyetértünk.
Siralmas az egész.
Előzmény: treff5 (168)
treff5 Creative Commons License 2002.09.03 0 0 168
Na ja!
Nem véletlenül a Pesti Központi Kerületi Bíróságon
történt az is, hogy a Palotás ellen ejtették a vádat?
És az melyik bíróságon történt, hogy a magyar kérésre az FBI által az USA-ban elfogott Kisbandi ellen ejtették a vádat?
Szerintem a PKKB az egyetlen abszolút független magyar bíróság. Teljes mértékben független a társadalomtól, a társadalmi igazságérzettől.
Egy dologtól azonban biztosan nem függetlenek az itt dolgozó bírók és ügyészek (akik a közvád képviselői): saját bankszámláikra érkező átutalásoktól.
Gyéressy Ádám Creative Commons License 2002.09.03 0 0 167
Elképesztő!! Mégsem bontanak a Gellért-hegyen.
Nem szoktam egyetérteni az "itt mindent meg lehet csinálni" közhely-szólammal, de úgy látom, felül kell vizsgálnom álláspontomat. A Citadella 4u csak addig ügyeskedik, amíg megmarad törvénytelen építménye. Vajon mi kell ahhoz, hogy valaki ezt megtehesse. Mert Gögey miniszter úr baromsága, miszerint "én nem szeretem a rombolást" azért nem elég.
Úgy emlékszem, a KVI még a kft. bérleti-kezelői szerződését is felmondta. Azzal most mi a helyzet?
Zmac Creative Commons License 2002.09.03 0 0 166
Alakul... :(((

Felfüggesztik a Citadella bontását

2002. szeptember 3. 12:19

MTI

Egyelőre nem kell lebontania a Citadella melletti teraszkávézót az építtetőnek; a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden felfüggesztette a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal azon határozatának azonnali végrehajthatóságát, amelyben elrendelte a létesítmény elbontását.

A bíróság a felperes, az építtető Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. keresete alapján közigazgatási eljárásban hozott végzést: a társaság a bontási határozatok hatályon kívül helyezését kérte.

Lui The Kang Creative Commons License 2002.08.22 0 0 165
Sziasztok!

Úgy látom, kicsit összegabajodtak a szálak.

Összefoglalom (ahogy én látom):

Van valaki, aki a illegálisan, törvénytelenül, azaz engedély nélkül közterületen épít.
Épít egy olyan "helyiséget", amib?l hasznot húz.

A közterület a miénk.
A haszon a miénk.

A mostani kérdés:
Ki lesz az a rend?r, aki segít neki "megvédeni" a törvénytelenül felépített teraszát?

Lui Kang

nurej Creative Commons License 2002.08.22 0 0 164
Nincs a pofátlanságnak határa...

"Veres jelezte, ha nem tudnak megegyezni, akkor elmarad a tűzijáték, az áramot ugyanis például a cég biztosítja."

N
-------------------------------------------------
Jogsértőnek tartja a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bontási határozatát a Citadella 4-U Kft, közölte a Citadella teraszon rendezett tájékoztatóján Veres István, a társaság ügyvezető igazgatója. Állítása szerint minden eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy megakadályozza a bontást, így birtokvédelmi eljárást kezdeményez illetve rendőrt hív, ha megjelenik a bontóbrigád. Veres jelezte, ha nem tudnak megegyezni, akkor elmarad a tűzijáték, az áramot ugyanis például a cég biztosítja.

Korábban a KÖH jelezte: a Citadellán engedély nélkül felépített és így működtetett teraszt augusztus 26-án, hétfőn elkezdik bontani, a kiküldött határozat határideje ugyanis ezen a napon jár le.

Veres elmondta, hogy az árvíz miatt eltekintenek további kárigényüktől, és megelégszenek azzal az ötmillió forinttal, amit a Multimedia Concerts Kft. már átutalt számukra. Veres szerint ez közel sem fedezi a bevételkieséseiket, hiszen tíz napig nem szedhettek parkolási díjat, nem nyithatott ki a múzeum és a Citadella-terasz sem.

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.17 0 0 163
...tenap olyan hír volt az egyik híradóban, hogy bontási határozatot kaptak, de amíg nem kapják meg, addig nem hozzák nyilvánosságra, milyen határidővel...
keresetlenu Creative Commons License 2002.08.17 0 0 162
szvsz lehet, de a köjált lépésre bírni nem könnyű.
off
lennének történetek arról, hogy mit csinál egy köjál ellenőr
on
Előzmény: hajlam (161)
hajlam Creative Commons License 2002.08.17 0 0 161
Én nem azt mondtam, hogy azért mert fideszes le kell váltani, csak azt, hogy nem ez a határozat volt szvsz az oka a leváltásnak. Az ügyben természetesen csak is a KÖH hozhatott bontási határozatot, mert ez az építési hatóság műemlékeknél. A bontás viszont kényes dolog, mert nem mindegy, hogy hogyan végzik, esetleg több kárt okozva mint amit eddig tett az építtető, de az engedély nélkül működő terasz bezárásának kellene hogy legyen egy gyorsabb útja, és az érintené igazán a vállalkozót kínosan. Az nem lehete, hogy a köjál arra hivatkozva, hogy nincs működési engedély bezárat?
Előzmény: keresetlenu (160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!