Keresés

Részletes keresés

Eddie Caplan Creative Commons License 2023.01.25 -1 0 1353

Jó lett a King Richard - aki szereti Williamséket, tényleg nézze meg. 

vjv1 Creative Commons License 2023.01.01 0 0 1352

Buék.

:)

 

Nagyon jol csinálod csak igy tovább:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: KE80 (1347)
Tereza Creative Commons License 2021.02.25 0 0 1351
kioktatható Creative Commons License 2020.07.04 0 0 1349

 

 2020. július 03. 

 

pirinyócsipa Creative Commons License 2018.09.15 -2 0 1348

Idióta.

Előzmény: KE80 (1347)
KE80 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 1347

US Open: Ledöbbentem, de folytatom a harcot a nőkért – S. Williams

 

Serena Williams szexista tettnek nevezte, hogy Carlos Ramos, a US Open szombati női egyes döntőjének bírója elvett tőle egy játékot a második szettben. Az amerikai teniszező a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján elmondta, ledöbbent, de folytatni fogja a harcot a női egyenjogúságért.

 

„Nem csalok, hogy nyerjek. Akkor inkább veszítek, csak úgy mondom” – mondta még a meccs közben, a második szett elején Williams a mérkőzést vezető bírónak.

 

Az amerikai edzője bemutatott valamit a pályára, amit a székbíró coachingnak mondott be, ezért pedig figyelmeztette a 36 éves játékost. 

 

Williams nem sokkal később összetörte az ütőjét, amiért már pontlevonás járt, utána pedig azt mondta a székbírónak, hogy egy tolvaj, aki ellopott tőle egy pontot, ezután pedig megkapta a harmadik figyelmeztetését is, amiért akár le is léptethették volna, de a főbíró hosszas győzködése után csak egy ajándékgémet kapott a japán. 

 

„Nincsenek külön jeleink, sosem kommunikálunk mutogatással. Sosem vett el egy játékot sem férfitól, mert azt mondták neki, hogy csaló. Teljesen ledöbbentem, de folytatni fogom a harcot a nőkért, a női egyenjogúságért” – fogalmazott a döntő utáni sajtótájékoztatón a 23-szoros GS-torna-győztes, aki úgy érzi, szexista tett volt, amiért a játékvezető megbüntette őt.

 

Williams a meccs után kezet sem fogott a bíróval.

 

http://www.nemzetisport.hu/tenisz/us-open-ledobbentem-de-folytatom-a-harcot-a-nokert-s-williams-2657127

Előzmény: KE80 (1346)
KE80 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 1346

S. Williams pörölt, Oszaka játszott – japán siker a US Openen!

 

A japán Oszaka Naomi nyerte meg az Amerikai nemzetközi teniszbajnokságon a női egyest, mivel a döntőben időnként szenzációsan játszva 6:2, 6:4-re legyőzte Serena Williamset. A hazai klasszis a második szettben többször is a székbíróval vitázott, ami miatt előbb egy pontot, majd egy gémet ajándékba kapott a 20 éves ellenfele, aki karrierje első GS-torna-diadalát aratta.

 

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Oszaka (japán, 20.)–S. Williams (amerikai, 17.) 6:2, 6:4

A 24. Grand Slam-torna-győzelmére hajtó amerikai 0:30-ról megfordította az első adogatását, majd ő állt fogadóként két megnyert ponttal, de itt megtört a lendülete, és a japán lány egymás után öt játékot behúzva 5:1-re ellépett, majd az újabb adogatással megnyerte a szettet (6:2).

Oszaka minden létező labdát megpróbált visszaadni, és ellenfele adogatásánál 30:0-nél sem engedte el a játékot, Williams pedig rengeteget hibázott, első szerváinak mindössze a 38 százaléka ment az adogatóudvarba – a túloldalon 73 százalék volt ez a mutató! – , és míg az amerikai mindkét brékesélyét elszalasztotta, a japán mindkettővel élt.

 

A második szett elején 1:0-s Williams-előnynél az amerikai edzője bemutatott valamit a pályára, amit a székbíró coachingnak mondott be, ezért pedig figyelmeztette a 36 éves játékost. Hosszasan magyarázta utána, hogy neki nincs szüksége csalásra és inkább kikapna, minthogy csalással nyerjen, de csak nem tudott lehiggadni.

Kezdetben ez még előnyére is vált, hiszen egy káprázatos maratoni gém során a negyedik bréklabdával már élt, így 3:1-re vezetett, ám miután egyből elveszítette a saját adogatását, összetörte az ütőjét. Márpedig a második figyelmeztetés már pontlevonással jár...

Ezt követően újra veszekedni kezdett a székbíróval, míg Oszaka három jó szervával „köszönte" a villámgémet, egyenlített. Sőt, egy óriási ritörnnel 30:30 után bréklabdához jutott, az amerikai rossz támadását kihasználva pedig már ő vezetett 4:3-ra.

No, ekkor szakadt el végleg a cérna az amerikainál, aki azt mondta a székbírónak, hogy egy tolvaj, aki ellopott tőle egy pontot, ezután pedig megkapta a harmadik figyelmeztetését is, amiért akár le is léptethették volna, de a főbíró hosszas győzködése után csak egy ajándékgémet kapott a japán.

Így újra Williams adogatott, méghozzá elemi erővel, ám Oszakán a következő kirohanása sem fogott ki, gond nélkül befejezte szervájával a meccset, és megnyerte a US Opent (6:2, 6:4)!

 

http://www.nemzetisport.hu/tenisz/us-open-serena-williams-oszaka-naomi-noi-donto-2657093

Előzmény: KE80 (1337)
KE80 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 1337

Ennyi hibával nem lehet: Kerber ülhetett fel a wimbledoni trónra

 

Angelique Kerber 6:3, 6:3-ra nyert Serena Williams ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében. A német játékos ezzel már háromszoros Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, korábban az Australian Openen és a US Openen diadalmaskodott.

 

Az első brék Kerberé volt a meccsen (2:0), de Serena Williams egymást követő három játékot megnyerve átvette a vezetést (2:3).

 

Nagyjából eddig alakult úgy a meccs, ahogyan az amerikai remélte volna, ki nem kényszerített hibák sokaságával rengeteg ingyen pontot adott oda a németnek, aki köszönte szépen, és a következő négy gém egyaránt az övé lett (6:3).

 

A második szettben még agresszívabbá vált a 23-szoros Grand Slam-torna-bajnok amerikai, csakhogy mivel minden jó megoldására jutott legalább egy rossz is, a két szorosabb fogadójátéka ellenére sem volt esélye brékelni.

 

Nem úgy Kerbernek 3:2-es előnyénél – Williams-kettős hiba is kellett hozzá –, ő pedig újra elvette ellenfele adogatását, és a saját játékait hozva alig több mint egy óra alatt lezárta a meccset (6:3, 6:3).

 

Kerber előtt legutóbb még Steffi Graf (1996-ban) győzött női egyesben német játékosként Wimbledonban.

 

MEGVAN A HARMADIK

Ez volt Kerber 3. GS-torna-győzelme (kettőt Serena Williams ellen nyert meg), emellett háromszor jutott még be nagy tornán fináléjába – mint látható, 2016 volt a kiemelkedő éve

Australian Open  2016

Wimbledon          2018

US Open              2016

 

Fontosabb (elveszített) döntői

WTA-vb           2016

olimpia            2016

Wimbledon     2016

 

„A mérkőzés előtt elég ideges voltam, de azt mondtam magamnak, csak menj ki és mutasd meg a legjobb formád, különösen a fontos pillanatokban, mert Serena ellen játszol. Nem is tudom elmondani, mit jelent nekem ez a siker, hiszen gyerekként mindig erről álmodtam. Az első emlékeim között az volt, amikor Steffi könnyedén nyerte meg sorban a meccseket, én pedig csodálva figyeltem, ahogy fehér ruhában játszik a füvön – árulta el Angelique Kerber a sajtótájékoztatón, majd a 2017-es eredménytelenségéről is beszélt. – A nehéz tavalyi szezon nélkül szerintem nem győztem volna most. Sokat tanultam az elvárások kezeléséről, a napi program beosztásáról. Újra élvezem a játékot, megint motivált vagyok, jobb teniszező és jobb ember lettem. Nagy megtiszteltetés, hogy Serena ellen játszhattam, aki igazi bajnok, hihetetlen, édesanyaként milyen erővel tért vissza. Örülök, hogy nem ő veszítette el a mérkőzést, hanem én nyertem meg.”

 

„Az első ponttól az utolsóig fantasztikusan játszott Angelique, minden elismerésem az övé – kezdte a sajtótájékoztatón Serena Williams. Nagyszerű lehetőség volt nekem ez a verseny, hiszen néhány hónappal ezelőtt még nem tudtam, hol tartok, hogyan térhetek vissza. Hosszú volt az út, mire megláttam a fényt az alagút végén. Az elmúlt két hét megmutatta, hogy tudok versenyezni, esélyes lehetek egy Grand Slam-tornán. Ez a mostani döntő csak a kezdet. Egy hatalmas lépés, de folytatnom kell a munkát. Persze az életemben változtak a prioritások, a gyermekem az első. Reggel edzem, de aztán vele vagyok szinte egész nap. Kevesebb rajtam a nyomás a pályán, hiszen elsősorban már édesanya vagyok, az pedig egy teljes munkaidős állás.”

 

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Angelique Kerber (német, 11.)–Serena Williams (amerikai, 25.) 6:3, 6:3

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

2. SZETT

KERBER–WILLIAMS 6:3, 5:3 – KERBER SZERVÁL
Williams „agyonnyeri” a pontot, de megint ki akarja centizni és óriási outot üt. Egy szép rövidítéssel azt elkerülte az amerikai, hogy három meccslabda legyen (30:15), majd egy zseniális ritörnnel egyenlít is (30:30). Kerber két vonalat is ütött, így meccslabdához jutott, és Williams hálóba ütött ritörnjével nyert is!

KERBER–WILLIAMS 6:3, 5:2 – WILLIAMS ADOGAT
S
erena a harmadik ászát üti kezdésnek, majd újabb jó szerva után Kerber hosszút üt (30:0). Még egy ász, és még egy hosszú Kerbertől. Ilyen sima Williams-adogatás talán még nem is volt. Lehet, hogy túl későn.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 4:2 – KERBER SZERVÁL
Egy rontás, egy nem Williamstől (15:15). Az újabb amerikai hibával már 40:15 volt, a következővel pedig már gém. 23 rontás eddig!
KERBER–WILLIAMS 6:3, 3:2 – WILLIAMS ADOGAT
Hosszú labdamenet, amely Williams nyerő ütésével zárult, majd egy rövid, ami az amerikai hibájával. Ez már a 20. ki nem kényszerített rontása volt! Az igen! Egy nagyszerű labdamenet végén megint Kerber örülhetett, Williams már nem ért oda kellő időben, majd egy gyönyörű nyerővel két bréklabdához jutott a német. Ezt nagyon kicentizte Serena, az üres pálya szélére ütött, Kerbernek esélye sem lett volna, ha egy méterrel beljebb üti, akkor sem, a másodikat viszont egy újabb jó tenyeressel elvette ellenfele adogatását. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 6:3, 2:2 – KERBER SZERVÁL
Kerber továbbra is jól szervál, három gyors ponttal 40:0-re ellépett, majd jött egy jó ritörn Williamstől, ami után csak a hálóba tudott ütni a német. A következő jó fogadás után egy gyönyörű fonákkal újabb pontot szerzett az amerikai, majd ismét, így villámgyorsan 40:40 lett. Két Williams-rontással később azért meglett a játék Kerbernek.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 2:1 – WILLIAMS ADOGAT
Az első labdamenet végén hosszút üt Williams, két jó szerva után viszont fordít (igaz, a másodiknál Kerber legalább labdamenetig eljutott). Jött az újabb okos pont a hálónál (40:15), majd a szokásos rontás (10/20 befutva eddig az amerikai). A gém azért meglett, Kerber addig futott, amíg már nem tudta pályára visszaadni a labdát.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 1:1 – KERBER SZERVÁL
Egy szerencsés ritörnnel került helyzetbe Williams, majd kis híján „agyonlövi” ellenfelét, aki inkább elugrott a labda elől. Másodjára már vonalat talál az amerikai (15:15), aki elképesztő intenzitással játszik az elmúlt percekben, ez újabb pontot eredményezett, ehhez képest a lecsapás helyett elfinomkodta az ütést, így nincs két bréklabda (30:30). A gyenge második szerva után a hálóba ütött Williams, majd a jó első után is.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 1:0 – WILLIAMS ADOGAT
Egy gyors Williams-pont után Kerber szépen ütött el a hálóhoz felfutó ellenfele mellett, majd újra gyönyörű keresztet ütött a támadó amerikai ellen (15:30). Két jó szerva után – a másodikat egy bravúrröptével zárta le – már Williamsnél volt az előny, egy ász értékűvel pedig egyenlített.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 0:0 – KERBER SZERVÁL
Három villámgyors pontot nyert meg a német, és bár egy labdamenet Williamsé lett, hamar lezárta az adogatását.

 

1. SZETT
KERBER–WILLIAMS 5:3 – WILLIAMS ADOGAT
Williams túlhelyezte a fonákot, hiába kért visszanézést, ez sem segített rajta, majd a hálóhoz befutva nem tudott a felett átütni (0:30). Egy jó adogatás után a következőnél Kerber picivel hosszút ejtett, így 30:30 lett, nem két szettlabda. Williams outjával így is eljutott a játszmalabdáig, és mivel a következőnél a hálóba ütött az amerikai, a németé lett a szett. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 4:3 – KERBER SZERVÁL
Williams egyet elrontott befutva, egyet beütött (15:15). A harmadik pontnál az alapvonalról is leütötte ellenfelét, aki hibázott is, viszont a negyediknél out lett az agresszív ritörn. Az ötödiknél széles, így 40:30-ra már Kerber vezetett, egy újabb rontásnak köszönhetően pedig megnyerte a gémet.
KERBER–WILLIAMS 3:3 – WILLIAMS ADOGAT
Williams nagyot futott a hálóhoz, de átütni már nem tudta, majd újabb pont lett Kerberé. A német kettős hibával jutott három bréklabdához, kettőt szépen hárít az amerikai, a harmadikra viszont már hosszú. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 2:3 – KERBER SZERVÁL
Az első olyan gémkezdés, ahol a németé a pont, a nagyszerű szerva után jól ment fel a hálóhoz, majd egy hosszú labdamenet végén újra ő örülhetett (30:0). Két necces után összejön harmadikra a szerva, guggolva is visszaadja, majd szépen üt el (40:0). Williams kemény ütésekkel nyomta le ellenfelét, de a játék így is Kerberé. 
KERBER–WILLIAMS 2:2 – WILLIAMS ADOGAT
Az első pont mindig Williamsé, most gyönyörű tenyeres kereszttel. Gyorsan jön a második labdamenet is, de a gyengébb második adogatást agresszíven megtámadva Kerber szépít (30:15). Ilyen esélyt a következőnél nem ad a 23-szoros GS-torna-győztes, a szervafogadás után „kilövi” a sarkot, majd simán lezárja a gémet.
KERBER–WILLIAMS 2:1 – KERBER SZERVÁL
És a szokásos Williams-pont, ezúttal egy szép labdamenet végén Kerber a hálónál nem tudja átütni a labdát, majd az alapvonal mögül is abba püföli (0:30). Az amerikai óriásit harcolva még visszaadja vert helyzetből, Kerber pedig a hálónál széleset üt, aztán hosszút, semmire veszi el a német adogatását. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 2:0 – WILLIAMS ADOGAT
Megint Williamsé az első pont, de egy nagyon hosszú ritörn után Kerber egyenlít. A német továbbra is igyekezett nagyon hosszan játszani, ebből viszont a következő két ütése out lett (40:15). Az amerikai a jó adogatás után a hálónál nem tudta megoldani a röptét, de a következő lehetőséget már kíméletlenül bevágta.  
KERBER–WILLIAMS 1:0 – KERBER SZERVÁL
Az első pont ismét az amerikaié, utána viszont nem volt pontos, egy jó szervával pedig már 40:15-re módosult az állás. Williams agresszívan megtámadta a második adogatást, viszont a végén megint outot üt.
KERBER–WILLIAMS 0:0 – WILLIAMS ADOGAT
Két nagyon jó szervával kezdett Williams (30:0), harmadjára viszont a labdamenet során szélesre húzza, majd lemarad a labdáról és a hálóba üt, így hamar 30:30 lett. A jó szerva után a kétkezes fonákot megint a hálóba vágja, így a német bréklabdához jutott, és egy gyönyörű labdamenet végén élt is vele. BRÉK!

Egymás ellen Williams 6–2-re áll, füvön 1–0-ra vezet.

A 2016-os Australian Open- és US Open-győztes Kerber Vera Zvonarjova (7:5, 6:3), Claire Liu (3:6, 6:2, 6:4), Oszaka Naomi (6:2, 6:4), Belinda Bencic (6:3, 7:6), Darija Kaszatkina (6:3, 7:5) és Jelena Ostapenko (6:3, 6:3) legyőzésével jutott el a fináléig.

A 23-szoros Grand Slam-torna-bajnok Serena Williams a szülési szabadság után a 181. helyen állt a világranglistán a viadal előtt, de így is megkapta a 25. kiemelést. A 36 éves amerikai klasszis pedig élt is a lehetőséggel, Arantxa Rus (7:5, 6:3), Viktorija Tomova (6:1, 6:4), Kristina Mladenovic (7:5, 7:6), Jevgenyija Rogyina (6:2, 6:2), Camila Giorgi (3:6, 6:3, 6:4) és Julia Görges (6:2, 6:4) két vállra fektetésével újra döntőbe jutott Wimbledonban.

A német jelenleg a 6. helyen áll az élő világranglistán, egy sikerrel a negyedik helyre ugorhatna előre, az amerikai pedig már a 28. helyen áll, egy újabb győzelemmel pedig a 19. lenne (két hét alatt 162 helyet jöhetne fel).

 

Na vesztet dőntő:(

http://www.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-angelique-kerber-serena-williams-noi-donto-2647291

Előzmény: KE80 (1335)
akácfa45 Creative Commons License 2018.07.10 -1 0 1336

Serénát úgy nézem mint fociban Lukakut

Mint a ketten a fizikai erejük miatt tűnnek ki, nem annyira a technikás játékuk miatt.

 

Serna szervái a  férfi mezőnyben is a jók közé  számítana

A jó szervái miatt nyeri a meccsit

KE80 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 1335

A legtöbb Grand Slam-győzelemmel büszkélkedő női teniszezők

                                              egyéni       páros        vegyes páros   összes

  1. Margaret Court                    24            19               21                 64

  2. Martina Navratilova             18            31               10                 59

  3. Billie Jean King                    12            16                11                 39

  4. Serena Williams                 23             14                  2                 39

  5. Margaret Osborne duPont   6             21               10                  37

  6. Doris Hart                            6              14              15                  35

  7. Louise Brough                     6              21                8                  35

  8. Helen Wills                        19                 9               3                  31

  9. Elizabeth Ryan                    0               19             11                  30

10. Martina Hingis                     5              13                7                  25

11. Steffi Graf                          22                1                0                  23

12. Venus Williams                    7              14                2                  23

13. Pam Shriver                        0               21                1                  22

14. Suzanne Lenglen                8                 8                5                  21

15. Chris Evert                       18                  3                0                  21

16. Nancye Wynne Bolton       6                 10                4                  20

17. Natasa Zvereva                 0                18                 2                 20

 

top 4ben van:))

Előzmény: KE80 (1328)
kioktatható Creative Commons License 2017.09.01 0 0 1334

Alex nagyon szerencsés! A lányok édesapjukat /is/ nagyon imádják. Remélem így lesz!

kioktatható Creative Commons License 2017.09.01 0 0 1333

Legyetek nagyon boldogok és egészségesek! Kislány!

KE80 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 1332

Tenisz: Williams véletlenül hozta nyilvánosságra a várandósságát

 

Serena Williams elmondása szerint véletlenül hozta nyilvánosságra a múlt héten, hogy várandós.

 

„Minden héten készítek magamról egy fotót, hogy lássam, mennyit változtam. Ezeket elmentem a telefonomra, ám múlt héten az egyiket véletlenül feltöltöttem" – mondta a 23-szoros Grand Slam-győztes teniszező kedden egy kanadai konferencián.

 

A 35 éves Williams múlt héten, a Snapchat nevű közösségi oldalra töltött fel egy fürdőruhás fotót, amelyen jól láthatóan gömbölyödik a hasa. A képre annyit írt: „20 hét", ami – mint utólag elismerte – azt jelentette, hogy húszhetes terhes. Az amerikai világelső kedden elárulta azt is, két nappal a januári Australian Open kezdete előtt tudta meg, hogy gyermeket vár.

 

„Nem volt könnyű, hiszen rengeteg történetet hallani arról, hogy emberek rosszul vannak, könnyen elfáradnak, amikor gyermeket várnak. Minden ilyen érzést ki kellett zárnom magamból, hiszen senki nem tudott az állapotomról, nekem pedig meg kellett nyernem a versenyt. Minden tornán ezt várják tőlem, ha nem sikerül, az még nagyobb hír, mint a terhességem" – jegyezte meg Serena Williams, aki megnyerte a melbourne-i viadalt.

 

Williams – aki decemberben jelentette be, hogy jegyben jár a Reddit közösségi oldal társalapítójával, Alexis Ohaniannel – megerősítette, jövőre ismét szeretne ott lenni a mezőnyben.

 

„Egyértelmű célom, hogy visszatérjek. Még nem végeztem – mondta Serena, aki számára nővére, Venus jelenti a fő inspirációt: – A nővérem harminchat éves és még mindig játszik. Tudom, hogy erre én is képes leszek, az anyaság csak egy új része lesz az életemnek. Remélem, a gyermekem ott lesz velem és szurkolni fog nekem."

KE80 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 1331

US Open: Plísková Venus után Serena Williamset is kiejtette

 

A US Open elődöntőjében a nőknél a cseh Karolína Plísková nagy meglepetésre két szettben legyőzte az első helyen kiemelt amerikai Serena Williamset, így bejutott a fináléba, ahol Angelique Kerberrel találkozik, aki a másik ágon Caroline Wozniacki ellen nyert.

 

Az első szettben rá sem lehetett ismerni Serena Williamsre, aki a meccs elején, már 1:2-nél elveszítette adogatójátékát, ezáltal végig az eredmény után kellett rohannia. A világelsőt ez görcsössé tette és sokat hibázott, ezzel szemben Plísková csodálatos formában játszott, az első szettet 6:2-re meg is nyerte.

 

A második játszma már sokkal szorosabb volt, a felek fej fej mellett haladtak végig, tie break döntött. Ebben is a cseh bírta tovább idegekkel, Serena Williams három szerváját is elveszítette – az utolsó a szettbe került.

 

A másik ágon a második helyen kiemelt Kerber két szettben simán legyőzte Wozniackit, ezzel a német bejutott a fináléba, és mivel Serena Williams kiesett, eldőlt, hogy a német a US Open után megelőzi a világranglistán eddig éllovas Williamset.

 

Nem volt testvér bosszu sajnos.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.09 0 0 1330

Serena Williams újra Wimbledon császárnője!!!! Visszavág Kerbernek!

Na végre, leküzdötte a terhet!

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.30 0 0 1329

Ez nem jött be, remélem sikerül a Garrosra rendbetenni ezt a 22. GS lehetőséget adta nyomást, idegességet.

 

/mit gondoltok, korai arról beszélni, hogy Serena és Patrick útjai ketté fognak válni?/

KE80 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 1328

Aus. Open: Kerberé a trófea, Serena nem érte be Grafot

 

A német Angelique Kerber nyerte meg az Australian Open női egyesét, a döntőben 6:4, 3:6, 6:4-re legyőzve Serena Williamset. Az amerikai teniszezőnek így tovább kell várnia 22. egyéni Grand Slam-győzelmére, amellyel beérné Steffi Grafot.

 

A tét nem volt kisebb, mint hogy Serena Williams beállítja-e Steffi Graf open érában felállított rekordját, azaz megszerzi-e 22. Grand Slam-győzelmét egyesben. Ebben Graf honfitársa, Angelique Kerber akadályozhatta meg, akin nem látszott, hogy élete első GS-fináléját vívja, nyugodt tenisszel rukkolt elő.

Ehhez jött hozzá Serena rengeteg hibája, amivel gyakorlatilag odaadta az első szettet ellenfelének. A világelsőnek sikerült összeszednie magát, 6:3-mal egyenlített.

A döntő játszmában Kerber 3:2-es vezetésénél egy több mint tízperces játék következett, amelyben a balkezes német elvette Williams adogatását, majd hozta a sajátját, 5:2-es előnyhöz jutva. Innen az amerikai még visszajött 5:4-re, ám ott újra elbukta a szerváját, vele a mérkőzést is.

 

A lengyel apától és német anyától származó Angelique Kerber 28 évesen nyerte meg pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

 

Kerber a hatodik helyről a másodikra ugrik a világranglistán. Eddig az ötödik volt a legjobb helyezése.

 

Serena Williams egyéni Grand Slam-döntőbeli mérlege 21–5-re romlott. Egymás után nyolc megnyert GS-finálé után kapott ki ismét, a Samantha Stosurtól a 2011-es US Open döntőjében elszenvedett veresége óta tartott remek sorozata.

 

Kerber először nyert világelső ellen. Kilencedik próbálkozásra sikerült ez neki.

 

Kerber a negyedik, aki Grand Slam-döntőben legyőzte Serena Williamset. Ez korábban Venus Williamsnek (2001, US Open és 2008, Wimbledon), Marija Sarapovának (2004, Wimbledon) és Samantha Stosurnak (2011, US Open) sikerült.

 

Graf után Kerber a második német, aki női egyesben Grand Slam-tornát nyert az open érában. Helga Niessen Masthoff, Sylvia Hanika, Anke Huber és Sabine Lisicki „csak” döntőig jutott........

fitosi Creative Commons License 2015.09.03 -1 0 1327

Lehet ez is olyan szenvedős lesz, mint a Garros. Mindegy, csak legyen meg.

kioktatható Creative Commons License 2015.09.02 0 0 1326

Lehetne a továbbiakban meggyőzőbben? Itt jó páran mellettem is NEKED drukkolunk! Ők nem regisztráltak ! SERENA !!! 

kioktatható Creative Commons License 2015.08.23 0 0 1325

nagyon örülök, gratulálok!

Catrinaa Creative Commons License 2015.07.14 0 0 1324
Catrinaa Creative Commons License 2015.07.14 0 0 1323
kioktatható Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1322

öröm, hogy láthatom az utóbbi    -   10-12     - évek legnagyobb játékosát! teljesüljön Neki amit még szeretne elérni !

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.05 0 0 1321

Ausztrália Open Melbourne

 

Döntő:

(1) Serena Williams (USA) vs. (2) Maria Sharapova (RUS) 2-0 (6-3, 7-6 ...7-5...)

Serena nyert

 

Elődöntő:

(1) Serena Williams (USA) vs. Madison Keys (USA) 2-0 (7-6 ...7-5... , 6-2)

 

5.Forduló

(1) Serena Williams (USA) vs. (11) Dominika Cibulková (SVK) 2-0 (6-2, 6-2)

 

4.Forduló

(1) Serena Williams (USA) vs. (24) Garbine Muguruza (ESP) 2-1 (2-6, 6-3, 6-2)

 

3.Forduló

(1) Serena Williams (USA) vs. (26) Elina Svitolina (UKR) 2-1 (4-6, 6-2, 6-0)

 

2.Forduló

(1) Serena Williams (USA) vs. (PR) Vera Zvonareva (RUS) 2-0 (7-5, 6-0)

 

1.Forduló

(1) Serena Williams (USA) vs. Alison Van Uytvanck (BEL) 2-0 (6-0, 6-4)

Előzmény: Törölt nick (1320)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 1320

Serena Williams az Australian Open bajnoka!

 

Egymás után 16. alkalommal is legyőzte Marija Sarapovát, így 2010 óta először nyerte meg az Australian Opent Serena Williams. Az amerikai 19. Grand Slam-trófeáját nyerte meg, így honfitársával, Helen Willis Moodyval holtversenyben már harmadik az örökranglistán Margaret Court és Steffi Graf mögött.

 

Bár az ausztrál nyárban szokatlanul némi eső zavarta a bemelegítést, a szervezők azonban nem húzták be teljesen a Rod Laver Aréna tetejét, csak nagyobb résnyire hagyták nyitva. Nem jött be a szervezők „hazardírozása", így a szemerkélő eső miatt félbe kellett szakítani a játékot. Míg salakon például ilyen intenzitású eső mellett még vígan lehetne játszani, a kemény pálya ilyenkor már bőven balesetveszélyes. Nem véletlen, hogy Sarapova már két labdamenettel a kényszerszünet bejelentése előtt szemmel verte a székbírót, aki érthetően nem is kockáztatta sokáig a játékosok testi épségét. Miközben a labdaszedő gyerekek törülközőkkel szárították a pályát, az eső erősödött, így a verseny vezetősége a tető behúzása mellett döntött, vagyis fedett pályán folytatódott a meccs. 

 

Miközben Marija Sarapova perceket töltött a pályán a folytatásra várván, Serena Williams eltűnt a Rod Laver Aréna gyomrában. Bár igyekezett, hogy az arcán ne látszódjon rosszullétre utaló jel, egyértelműen nem volt jó bőrben, amikor visszatért. Ez azonban nem zavarta abban, hogy egy remek szervával és tenyeressel lezárja az esőszünet miatt félbeszakadt adogatójátékát. Ha már saját adogatásából nem sikerült, Serena Williams fogadóként fejezte be a játszmát. A megfázás és a rejtélyes öltözői kiruccanás ellenére sem tűnt úgy, hogy fizikai problémái lennének.

 

„Ha valaki egymás után tizenötször veszít egy riválisával szemben, valamin drasztikusan kellene változtatnia. Egyelőre azonban ezt egyáltalán nem látom Marija Sarapován" – fogalmazta meg megint találóan a lényeget a Eurosport szakkommentátora, Mats Wilander. A második szett első játéka nem utalt változásra – Serena vesztett labdamenet nélkül hozta a szerváját.

 

Női meccsen szinte hihetetlen, hogy egyetlen egy bréket sem hozott a második játszma. A rövidítésben azonban az első három labdamenet a fogadóé volt, utána pedig Serena Williams szuper szervája és tenyerese következett, így az amerikai pillanatok alatt 4–1-es előnybe került. Sarapova persze nem adta fel, és a következő két labdamenetet megnyerte. Ezt követően azonban hiába szerválhatott ő 4–5-nél, Serena egy remek tenyeressel újabb meccslabdához jutott. Ráadásul mindjárt két esélye is lett. Az elsőt azonban Sarapova gyönyörű tenyeressel hárította saját szervája után. A másodiknál Serena már eldobta az ütőjét örömünnepre készülve tökéletes szervája után, amikor a bíró észhez térítette, hogy hálót ért a labdája. Másodszor azonban ugyanoda ütötte be a szervát, így stílszerűen egy ásszal lezárta a meccset. Az amerikai így egymás után tizenhatodszor is legyőzte legnagyobb ellenfelét, és megszerezte 19. Grand Slam- és hatodik Australian Open-trófeáját, így maga mögött hagyta az örökrangsorban Chris Evertet és Martina Navratilovát is.

 

„Gyerekként nem gondoltam, hogy valaha is 19 Grand Slam-győzelmem lesz – mondta Serena Williams, aki előtt már csak a 22 GS-tornát nyerő Steffi Graf áll az örökranglistán. – Amikor edzettem és a pályára mentem, tudtam, hogy nincs másom, csak egy labdám és egy ütőm, valamint a remény, hogy egyszer nagy játékos lehetek. Remélem, sikerült inspirálnom azokat, akik ezt látták, és azt üzenem a pályájuk elején állóknak, hogy soha se adják fel, mert sohasem tudhatod, mi fog történni."

 

Williams a döntő másik résztvevőjének is bókolt.

 

„Gratulálok Marijának, nagyon jól játszott, össze kellett szednem magam, hogy legyőzzem – mondta Williams. – Így a nézők is élvezhették a döntőt, amely a női tenisz csemegéje lett. Megtisztelő, hogy vele játszhattam ezt a döntőt."

 

Marija Sarapova részéről sem maradt el a gratuláció.

 

„Gratulálok Serenának, aki történelmet írt, ehhez pedig élete legjobb teniszét nyújtotta. Nagy megtiszteltetés vele játszani egy Grand Slam-torna döntőjében – mondta Sarapova, aki már több mint tíz éve képtelen legyőzni az amerikait. – Már nagyon régóta nem sikerült megvernem, de mindig nagy örömmel lépek pályára ellene, mert ő a legjobb, és én a legjobb ellen szeretek játszani. Imádom a Rod Laver-arénát, szép sikereket éltem el itt, fájó kudarcokat is elszenvedtem, de ilyen a teniszező élete."

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 2.) 6:3, 7:6

 

Serena Williams–Marija Sarapova – Marija Sarapova kezdi a szervát 

Az orosz feltűnően idegesen kezdi a meccset, mintha először játszana Grand Slam-döntőt. Pedig ez már a tizedik neki… Az első két elveszített labdamenet után azonban még időben ébred, illetve Serena Williams is „besegít" neki eleinte. Aztán viszont két gyönyörű nyerő ütéssel ő is jelzi, hogy az őt gyötrő kisebb megfázás nem jelent komolyabb problémát. Sarapova elrontott fonákjával mindjárt bréklabdához is jut Serena, amelyet kettős hibával „ki is használ".

 

Serena Williams–Marija Sarapova 1:0, Serena Williams adogat

Sarapova feljebb tekerte a hangerőt, ezzel is jelezve, hogy megérkezett a meccsbe, de egyelőre Serena Williams nem hagyja érvényesülni. Az amerikai egy kettős hiba ellenére is megerősítette brékelőnyét.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 2:0, Marija Sarapova adogat

Serena Williams játékstílusából és idei meccseiből kiindulva egyértelmű, hogy Sarapovának igazán akkor lehet esélye, ha hosszú labdamenetekbe tudja hajszolni ellenfelét. Az elődöntőben Serenának kifejezetten jól esett, hogy a hozzá hasonló stílusú Madison Keysszel hozta össze a sors. Sarapova ezúttal azonban egyelőre remek szerváinak köszönheti, hogy feliratkozott a táblára. Máris annyi megnyert játéknál tart, mint amennyit kettejük londoni olimpiai döntőjében összesen szerzett 2012-ben…

 

Serena Williams–Marija Sarapova 2:1, Serena Williams adogat

Fogadójátékokban egyelőre Sarapovának egyelőre nincs igazi esélye hosszabb labdameneteket rákényszeríteni ellenfelére, mert a döntőig vezető úton már 70 ászt szóró Serena továbbra is remekül adogat. Így újabb szervagémet nyer meg különösebb gond nélkül. 

 

Serena Williams–Marija Sarapova 3:1, Marija Sarapova adogat

Az elveszített adogatás okozta sokkból – ami azért hölgyeknél általában kisebb – egyértelműen magához tért Sarapova, aki megint magabiztosan hozta a szerváját látványos labdamenettel és a szokásos görcsös ökölrázást hangos örömkiáltással megtámogatva.  

 

Serena Williams–Marija Sarapova 3:2, 30:30, Serena Williams adogat – esőszünet

Nem jött be a szervezők „hazardírozása", így a szemerkélő eső miatt máris félbe kell szakítani a játékot. Míg salakon például ilyen intenzitású eső mellett még vígan lehetne játszani, a kemény pálya ilyenkor már bőven balesetveszélyes. Nem véletlen, hogy Sarapova már két labdamenettel a kényszerszünet bejelentése előtt szemmel verte a székbírót, aki érthetően nem is kockáztatta sokáig a játékosok testi épségét. Miközben a labdaszedő gyerekek törülközőkkel szárítják a pályát, az eső erősödött, így a verseny vezetősége a tető behúzása mellett döntött, vagyis fedett pályán folytatódik a meccs. Márpedig a steril körülmények inkább Serena játékánal, azon belül is főleg a szervájának kedvezhetnek

 

Miközben Marija Sarapova perceket töltött a pályán a folytatásra várván, Serena Williams eltűnt a Rod Laver Aréna gyomrában. Bár igyekezett, hogy az arcán ne látszódjon rosszullétre utaló jel, egyértelműen nem volt jó bőrben, amikor visszatért. Ez azonban egyelőre nem zavarta abban, hogy egy remek szervával és tenyeressel lezárja az esőszünet miatt félbeszakadt adogatójátékát.  

 

Serena Williams–Marija Sarapova 4:2, Marija Sarapova adogat

Az esőszünet inkább Sarapovát zavarta meg, aki az újrakezdés óta labdamenetet sem nyert. Ha Serenának esetleg mégsincs fizikai problémája, akkor remek taktikai húzás volt az öltözőbe vonulással elhúzni a szünetet, és ezzel az eső előtt egyre jobb formába lendülő ellenfelét teljesen kizökkenteni. Sarapova hibáival már dupla brékelőnye van az amerikainak, aki az első szettért szerválhat.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 5:2, Serena Williams adogat

Egy kettős hiba, egy elrontott tenyeres és fonák Sarapova első bréklabdáit eredményezi. A két elrontott alapütés az egyébként sem nagy rohanásairól ismert Serena Williams spórolásának eredménye, az amerikai láthatóan még a szokottnál is kevesebbet mozog. Második kettős hibájával pedig el is veszítette az adogatást.  

 

Serena Williams–Marija Sarapova 5:3, Marija Sarapova adogat

Ha már saját adogatásából nem sikerült, Serena Williams fogadóként fejezte be a játszmát. A megfázás és a rejtélyes öltözői kiruccanás ellenére sem tűnik úgy, hogy fizikai problémái lennének. Márpedig ha így folytatja, semmi sem menti meg 19. Grand Slam-győzelmétől.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, Serena Williams adogat

„Ha valaki egymás után tizenötször veszít egy riválisával szemben, valamin drasztikusan kellene változtatnia. Egyelőre azonban ezt egyáltalán nem látom Marija Sarapován" – fogalmazta meg megint találóan a lényeget a Eurosport szakkommentátora, Mats Wilander. A második szett első játéka egyelőre nem utalt változásra – Serena vesztett labdamenet nélkül hozta a szerváját.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 1:0, Marija Sarapova adogat

A második szett hetedik labdamenetéig kell várni arra, hogy Sarapova is pontot szerezzen. Aztán két bréklabdát is hárít az orosz, és agresszív játékkal kiegyenlít. Hangos „Come on!" jelzi, hogy még korántsem lefutott ez a meccs. Sarapova akaraterejét ismerve ez persze nem meglepő. 

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 1:1, Serena Williams adogat

Serena azonban továbbra is tökéletesen adogat, így brékhátrány ezúttal sem fenyegette. Sarapovának elképesztő türelemre és kitartásra lesz szüksége ahhoz, hogy legyen esélye, de hosszú távon azért képes lehet kizökkenteni ellenfelét nyugalmából. 

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 2:1, Marija Sarapova adogat

Sarapova csúnyán elnézett egy, közvetlenül előtte a vonalat elcsípő labdát, de viszonylag könnyen túltette magát rajta, és egy gyönyörű fonák egyenessel különösebb gond nélkül lezárta adogatójátékát. Továbbra is tartja a lépést Serenával. 

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 2:2, Serena Williams adogat

Bár Sarapova egy gyönyörű ritörnnel bréklabda-közelbe jutott, Serena Williamset szuper szervái megint kihúzták a csávából. Nem véletlen, hogy az adogatójátékot lezáró ászát még tőle szokatlanul is hatalmas „Come on" kísérte, amit egyértelműen a négy labdamenettel korábban hasonlót megeresztő Sarapovának szánt üzenetként.  

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 3:2, Marija Sarapova adogat

Serena Williams nagyot küzdött, bréklabdáig el is jutott, Sarapova azonban fordított, és továbbra is tartja magát. Kérdés persze, hogy meddig.  

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 3:3, Serena Williams adogat 

Egymást követő második gémben indít 0:30-cal Sarapova ellenfele adogatójátékában, Serena azonban többek között 11. és 12. ászának köszönhetően megint fordít. Közben persze tovább tart a „Come on"-párbaj: függetlenül attól, hogy éppen melyik hölgy nyeri meg a labdamenetet, biztosak lehetünk benne, hogy a profi teniszben a világ minden táján rongyosra használt szókapcsolat belehasít a melbourne-i estébe. Serena Williams végül, ha nagy nehézségek árán is – egy bréklabdát hárítva – 13. ászával hozta az adogatását, így újra Sarapován a sor.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 4:3, Marija Sarapova adogat

Bár továbbra is sokat hibáznak a hölgyek, Sarapova javulásával azért a színvonal is jócskán emelkedett. Össze sem lehet hasonlítani a meccset kettejük egyetlen korábbi melbourne-i döntőjével, amelyet 2007-ben Serena nagyon simán, 6:1, 6:2-re nyert meg. Ezúttal Sarapova is ásszal zárja le saját adogatását.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 4:4, Serena Williams adogat 

Női mérkőzésen szokatlanul továbbra sincs még brék a játszmában. Serena Williams továbbra is ellenállhatatlan saját adogatásai mögött, több mint 85 százalékos a hatékonysága első szervái után, és ezúttal vesztett pont nélkül hozza a szerváját. Marija Sarapova így a mérkőzésben maradásért adogat.

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 5:4, Marija Sarapova adogat

Sarapovát éppen a legkritikusabb gémben hagyták cserben első szervái. A másodikkal még kétszer így is meg tudta lepni ellenfelét, harmadszorra azonban a kockáztatás kettős hibát eredményezett. Ezt követően pedig egy hosszú labdamenet végén elrontott tenyeres kereszt azt jelentette, hogy Serena Williams bő másfél óra után meccslabdához jutott, amit viszont Sarapova egy szuper tenyeressel hárított. Ezt még az amerikai is tapssal jutalmazta. A következő két labdamenetben pedig hibázott, így a meccsnek még korántsincs vége.  

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 5:5, Serena Williams adogat

Újabb ász, újabb "Come on" Serena Williamstől. Nem véletlen, hogy az ausztrál klasszis, Pat Cash is megjegyezte Twitterén, hogy az előző ilyen szituációnál röhögőgörcsöt kapott. Az amerikai következő ásza pedig azt jelentette, hogy ha kisebb nehézségek árán is, de hozta az adogatását, így újra Sarapova szervál a meccsben maradásért. 

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 6:5, Marija Sarapova adogat

Sarapova a feszült helyzet ellenére tökéletes szervákkal és nyerő ütésekkel, vesztett labdamenet nélkül hozta a szerváját, így jöhet a rövidítés. 

 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 6:6 – Tie Break

Női meccsen szinte hihetetlen, hogy egyetlen egy bréket sem hozott a második játszma. A rövidítésben azonban az első három labdamenet a fogadóé volt, utána pedig Serena Williams szuper szervája és tenyerese következett, így az amerikai pillanatok alatt 4–1-es előnybe került. Sarapova persze nem adta fel, és a következő két labdamenetet megnyerte. Ezt követően azonban hiába szerválhatott ő 4–5-nél, Serena egy remek tenyeressel újabb meccslabdához jutott. Ráadásul mindjárt két esélye is lett. Az elsőt azonban Sarapova gyönyörű tenyeressel hárította saját szervája után. A másodiknál Serena már eldobta az ütőjét örömünnepre készülve tökéletes szervája után, amikor a bíró észhez térítette, hogy hálót ért a labdája. Másodszor azonban ugyanoda ütötte be a szervát, így stlíszerűen egy ásszal lezárta a meccset. 

Serena Williams–Marija Sarapova 6:3, 7:6 – Serena Williams a 2015-ös Australian Open bajnoka

ELŐZMÉNYEK

Bár az ausztrál nyárban szokatlanul némi eső zavarja a bemelegítést, a szervezők azonban egyelőre úgy döntöttek, hogy nem húzták be teljesen a Rod Laver Aréna tetejét, bár sokat jelent, hogy csak nagyobb résnyire hagyták nyitva.

Bár a női mezőnyben uralkodó állandó káoszt tekintve nem is tűnik soknak, azért érdekes, hogy legutóbb 11 éve játszotta az Australian Open döntőjét az első két kiemelt: akkor a belga Justine Henin győzte le honfitársát, Kim Clijsterst.  

 

Serena Williamsnek van mit bepótolnia... A 18-szoros Grand Slam-győztes amerikai ugyan major trófeái közül ötöt is Melbourne-ben szerzett meg, de 2010 óta a kupa közelébe sem került: azóta a negyeddöntőnél tovább egyszer sem jutott. Mai ellenfele, Marija Sarapova az elmúlt éveket tekintve annyival jobban áll, hogy 2012-ben eljutott a döntőig, más kérdés, hogy egy szem melbourne-i trófeáját 2008-ban szerezte meg, és nem valószínű, hogy ma rakja mellé a másikat, ha Serena Williams elleni mérlegéből indulunk ki.

 

Legutóbb 2004 novemberében győzte le legnagyobb ellenfelét, és azóta szettet is csak elvétve nyert az amerikai ellen. Egy 11. éve tartó vereségsorozat pedig nem pusztán statisztikai érdekesség: Sarapova valószínűleg jó ideje rosszakat álmodik már Serena Williamsszel. Ha pedig véletlenül megfeledkezne vereségsorozatáról, az újságíró kollégák készek azonnal eszébe juttatni. A mai döntőt megelőző beszélgetésnek is központi témája volt a vereségsorozat.

 

„Bejutottam egy Grand Slam-döntőbe, úgyhogy nincs gond az önbizalmammal. Ebből a szempontból nem fontos, hogy kivel játszom, és milyen szörnyű a mérlegem vele szemben" – zárta rövidre a kérdést Marija Sarapova, akinek ettől még nyilván ott motoszkál a fejében az elmúlt 15 egymás elleni (elveszített) meccs.

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.24 0 0 1319

Az antik nagyon elcsendesültek, Serena a vb-n rendbetette Halepet, s a rossz év azt jelenti, hogy 1 GS, 1 vb és mellé még 5 torna.

Soha rosszabbat! ;)

 

Nem mellékesen a döntőbeli mérlege hibátlan volt idén 7/0, s szettet se bukott el ezeken a meccseken, 1:5-ről Kerber ellen, Li ellen meg 2:5-ről nyerte a nyitószettet...

 

Kellemes ünnepeket minden Serena-kedvelőnek!

kioktatható Creative Commons License 2014.12.24 0 0 1318

csatlakozom, szeretettel és pályafutását csodáló !!!

Előzmény: Törölt nick (1317)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.24 0 0 1317

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kivánok neked Serena.

És aki szurkol neked:))

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.11 0 0 1316

Sajnos nem tudtatok sokáig röhögni.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.11 0 0 1315

Hogyan mondod, ki nyerte meg a US Opent leiskolázva a mezőnyt?

Előzmény: tripla lutz (1309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!