Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 10
-
Előzmény: AliceCsodaországban (7)
patuha Creative Commons License 2002.10.09 0 0 9
Az első állataim között volt a tacsi és az ősmacsek!:-))azért írtam,hogy együtt nevelődtek fel és egymás radiátorai voltak:-)Egyszer hatalmas egyetértésben megettek három nap alatt egy egész pulykát,csak a csontváza maradt.(akkor még volt egy másik ősmacs is,de az elveszett,így voltak hárman kölkök).
Előzmény: AliceCsodaországban (7)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.09 0 0 8
Jók a meglátásaid, de ugy látszik, nem foglalkoznak az összeszoktatás rejtelmeivel a kutyások és macskások, pedig nem ártana a békés egymásmellett élés érdekében..........
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.09.29 0 0 7
Mindennek a magyarázata a csípéssorend. Ha egy felnőtt kutya kerül a házba, az nagyon is jól megérti, hogy a felnőtt macska előtte áll a rangsorban, hiszen ő itt új.

Ha meg az egyikük kicsi, akkor a felnőtt vígan elfogadja - no persze ez alól kivételt képeznek pl. a francia és egyéb bulldogok, azokkal ne is kisérletezzünk, azok minden különösebb töprengés nélkül széttépik a macskát és kész.

Eddig 4 kutyám volt, ebből csak egy volt olyan, aki üldözte a (falka)macskákat, de annak más baja is (idegbeteg) volt. A többi nagyon jól megvan velük. Igaz amit a kutyanyálról írtál, az egyik már meghalt szukám különösen a tüzelés előtt egyfolytában mosdatta a macskát, néha csöpögött már szegény - de jól bírta idegileg amúgy.

Igaz, a tapasztalatom szerint a szukák hamarabb és problémamentesebben fogadják el az új kiskorú jövevényt.

Előzmény: patuha (6)
patuha Creative Commons License 2002.09.29 0 0 6
Nálam is hasonló a helyzet,mint ahogy páran leírták előttem.Pilanatnyilag két kutyám(egy tacsiszerűkeverékféleség és egy németjuhász) és öt macsek van.(három kölök és két mutter).A tscedla együtt nőtt fel macsekkal,de a másik később került ide,viszont a kölkök már mindkét kutya felnőttkorában kerültek hozzám.A macskáknak azon kívül,hogy időnként kutyanyálban fürdenek,semmi bajuk nincs soha:-))Télen radiátorozzák egymást,meg ilyenek:-)Ugyanakkor a lakásbantartást én nem javaslom.Kényelmesebb,ha kint van,ugyanakkor tapasztalataim szerint érdemes a macskákat bent etetni,mert a kutya nagyon odavan a macskakajáért:-))
Tibbe Creative Commons License 2002.09.28 0 0 5
Javaslom én is a perzsa, vagy perzsajellegű nyugodt tipusú macsekot. Nem rohangászik olyan intenziven, mint egy
házicica, nem készteti üldözésre a kutyát. De
kis házicicával is össze lehet szoktatni, a "" temperamentum " próba tényleg jó ötlet....
Felnőtt és egész fiatal állat szoktatható össze legjobban, mindegy melyik a fiatal és az idősebb.......csak egyiknek se legyen előzőekben rossz tapasztalata a másik fajtáról......
Előzmény: AliceCsodaországban (4)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.09.28 0 0 4
Ha kismacskát veszel, akkor nem hiszem, hogy különösebb galiba lenne. Ha a macsekot az öledbe veszed, és a kutyákkal megszagoltatod, és igen erélyesen rájuk szólsz, hogy nem szabad bántani, nem fogják bántani. A kutyák ugyanis előbb utóbb elfogadják a falka tagjának a mi macskánkat is - annak ellenére, hogy a szomszéd macskákat azon túl is üldözik.

Feltehetőleg a macsek nem fog az öledben nyugodtan ülni, amennyire tapasztaltam, kiugrik a kezedből és bemenekül valahová. De semmi baj, ha a kutya utána ered, móresre kell tanítani, nagyon határozottan rá kell szólni, hogy ez tilos. Ezt a játékot mindaddig el kell játszani, míg a kutyák meg nem tanulják. A macska fogja később tudomásulvenni, hogy őt nem bántják.

Első időben javaslom a macskatálcát és az almot, később ha kiszokik a kertbe, már nem lesz gond.

Mindenképpen ivartalanítani kell a macskát, nagyjából 1 éves korban - a fiúkat lehetőleg még azelőtt, hogy fröcskölni kezdenének, mert az isten mentsen meg téged attól a szagtól.

Ha azt kérded, milyen macskát tartsál, én esküszöm a keverék perzsákra, tehát, olyanokra, akiknek valamelyik felmenőjük perzsa. Onnan lehet megismerni őket, hogy a szőrük más jellegű, és kerek a fejük. Ritka nyugodtak és értelmesek.

Óvakodj a sziámi és abesszin jellegű macskáktól.
(Kutya mellett úgy értem).

A legjobb az lenne, ha egy alomból választhatnál, és azt a macskát tartod meg, amelyik nem fúj rögtön a kutyákra. KIcsit problémás, de tán megoldható. Én pl. így választottam ki az enyémet, és soha semmi baj nem volt vele.

Előzmény: SkateLabs (-)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.28 0 0 3
" nem rossz.."
Előzmény: Tibbe (2)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.27 0 0 2
Ez sem ross..fő téma,
:::hogyan szoktassuk.-.szoktattuk össze a kutyánkat és a macskánkat, avagy a békés egymásmmellettélés előfeltételei...........
Snakeins Creative Commons License 2002.09.03 0 0 1
Szia SkateLabs!

Nekem nagyon régóta van kutyám is ée macskám is, minden kutyát össze lehetett szoktatni napok alatt a cicákkal, és tőlünk is vittek már kiscicát olyan helyre, ahol 1 rotveiler és két dobberman örzött egy telephelyet, és a kismacska órák alatt beilleszkedett a kutyák közé. Szóval ha óvatosan fogsz hozzá, semmi probléma sem lehet.
Ez nem csak az én tapasztalatom, nagyon sok ismerősömnél adódott ilyen helyzet.
Jobb, hogyha összeszoktatod őket, mintha a lakásban tartott, a kutyák számára ismeretlen cica véletlenül kimegy, mert akkor a kutyák bizony elkapják.
Üdv; S.

Előzmény: SkateLabs (-)
thw Creative Commons License 2002.09.03 0 0 0
Szia!

Milyen es mennyi idos kutyaid vannak? Gondnak semmit nem talalok a kerdesben, egyet kiveve. Ha a kutyak, ugy gondolod, nem baratkoznanak ossze a macskaval, en a helyedben nem vallalnam be. Te ismered oket, igy a tied a dontes. De szvsz az allatokat nem lehet elszeparalni. En orulok, hogy a macskam meg sose lepett meg, pedig lakasban lakunk, de folyton kilog a lepcsohazba (marha gyors egy macska, es okos is), meg kint dekkol az erkelyen es az ablakparkanyon. Szal, ha a kutyak nem is mehetnek be, eleg egy nyitvahagyott ablak, vagy egy rossz mozdulat, egy kis figyelmetlenseg hazajoveskor vagy elmeneskor, es a macska a kertben terem. Azt az erzest meg az ellensegeimnek se kivanom, hogy az egyik kedvence szettepje a masikat.
Szal nem NULLA veszellyel jar.

Előzmény: SkateLabs (-)
SkateLabs Creative Commons License 2002.09.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A kérdésem a következő: kertes házban lakom ugyan, de a kertben van két nagy kutya, és a szomszédnak van egy cicája. Én is szeretnék egyet, de a két kutya nem hinném, hogy kedvelné, ezért valami szobatiszta, lakásban tartható macsra gondoltam. Milyet ajánlotok?

Köszi: SL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!