Keresés

Részletes keresés

kreszgeza Creative Commons License 2003.06.01 0 0 70
"Amúgy nyilaskeresztes zászlót is csak mesekönyvben láttál eddig, Fradi-meccsen még soha. " En bizony mar lattam fenykepen.
Előzmény: Passzív élvhajhász (43)
kreszgeza Creative Commons License 2003.06.01 0 0 69
Kedves szinmagyarkam, melyen tisztelt "uomini". Lennel szives tiszta mgyarsaggal leirni, olvashato es ertheto fomaban, hogy mi is az amirol probalsz ertekezni? Halas lennek en is, masok is.
Előzmény: Törölt nick (42)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2003.05.31 0 0 68
Gondoltam felhozom a topikot, sajnos eléggé aktuális lett...
Előzmény: Feyd-Rautha (59)
ipos Creative Commons License 2002.09.27 0 0 66
Gratulálok,ez tényleg jól sikerült.
Előzmény: Feyd-Rautha (59)
szittyaerő Creative Commons License 2002.09.27 0 0 65
Fotelnehezékek!!!
Előzmény: Nyugdijas_szektor (64)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2002.09.21 0 0 64
Teljesen egyetértek veled, nekem is innen lett a nick-em...

Hosszú évek után újra kimentem egy Újpest-Fradira, utoljára még a régi stadionban voltam egy "hangulatos" betondobálós meccsen. Gondoltam, hogy az új stadionban már kultúráltabb módon lehet meccset nézni, ehhez képest:
1) túlzsúfolt vendégszektor, csak az nem jutott be aki nem akart, a milliárdos belépőrendszer nem ellenőrizte, hogy egy jegyet hányszor húznak le
2) verekedések olyan "ultrák" között, akik állítólag ugyanannak a csapatnak drukkolnak
3) néhány idióta a tüzijátékrakétákat direkt a tetőbe lőtte, amelyek így elegánsan a saját társaik nyakába estek
4) bruszt a rendőrökkel, könnygáz az egész szektornak
5) lezárt Váci úton kilométeres gyaloglás

Ezek után még vannak, akik csodálkoznak azon, hogy milyen kevesen járnak meccsekre...

Előzmény: Feyd-Rautha (59)
rettegen Creative Commons License 2002.09.19 0 0 63
Na egy embör aki láttya a lényeget!
Teljesen igazad van, de majd jönnek aztán leugatnak, vagy csak észre sem veszik a hozzászólást...
Előzmény: Feyd-Rautha (59)
lao-ce Creative Commons License 2002.09.19 0 0 62
:-)
Előzmény: Feyd-Rautha (61)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.09.19 0 0 61
Bocsesz, elragadott a Helyi Érdekű Vasút.
Előzmény: lao-ce (60)
lao-ce Creative Commons License 2002.09.19 0 0 60
hoppa, ez izmos hozzaszolas volt
Előzmény: Feyd-Rautha (59)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.09.19 0 0 59
Üdvözletem mindenkinek!

Nézegettem a minap az UTE-FTC botrány képeit, és megragadott egy amúgy köznapi képecske. Félmeztelen 40 kilós fiatalember áll a pirotechnika utóhatásainak kellős közepén szélesre tárt karral hívogatva az alant tébláboló karhatalmi erőket.
Eszembe jutott erről a képről, hogyan kerültem át a „Curva Sudból” a nyugdíjasszekcióba. Mióta az eszemet tudom, Honvéd-szurkoló vagyok. Kamaszkoromra bizonyos fanatizmus is elragadott: bőszen jártam edzésekre, minden meccsen ott voltam, legyen az külhoni kupameccs, vagy edzőmérkőzés Vashosszúpereszteg ellen. Énekeltem, kiabáltam, bírótanyáztam (3-an vagytok buták, de legbutább a Hudák), Fradit-utáltam, és qrwára jól éreztem magam, az is igaz, hogy akkoriban még sokezren jártak meccsekre, és akkor még a Honvéd sem volt a – ma már amúgy is szánalmas - magyar labdarúgás karikatúrája.
Akkoriban kezdtett szerveződni valamiféle ultra-mozgalom és eleinte szimpatikus irányba – koreográfiák, transzparensek, népi-urbán rigmusok, stb. – haladt, azonban lassan fel-felütötte fejét a mai stadionaok pestise: megjelentek a hooligan „mozgalom” egyedei.
Beszélgetéstöredékek:
Mencsesztöri meccs után – „...bazeg lenne itt egy kis bunyó a köcsögbuzi angolok ellen, benne vagy? Kösz, nem azért jöttem. Mivan, beszartá’. Ha neked ez jól esik, akkor igen. Bazeg ez beszart.”
(A közel ötszörös túlerőben lévő bátor kispesti hadat azután a rendőrök mentették ki a mencsesztöri gazok karmai közül.)
Egy soproni túra után, amin nem voltam ott, élménybeszámoló egy hooligan havertól:
„...bazeg mentünk az utcán, énekeltünk, erre két köcsög nyugdíjas beszólt. Úgy megvertük őket, mint állat. Tök buli volt, kár, hogy nem értél rá. Aha...”
Következő mérkőzésen a Vasas látogatott a Bozsikba. A szünetben az akkor már a hool szellemiség uralta „kemény”-mag rárontott a provokatív módon kólát vásárló angyalföldi tizenévesekre. Döbbent csendben néztem, ahogy pár idióta rugdos egy földön fekvő piros-kék sálas kiskamaszt, a legmegdöbbentőbb a gyűlölet és az élvezet játéka volt az arcukon. Hamarosan azt láttam, hogy bátor harcosok fürgén iszkolnak visszafelé a „táborba”. Gondoltam, megérkezett a nagyon erős és harcias Vasas-kommandó. Tévedtem. Egy ember közeledett, szélesen hadonászva ordítozott. Mint tapasztalt meccsjáró azonnal felismertem Szőke elvtársat, az Újpest akkori nagyemberét. Rajtam kívül az összes kispesti a világ végéig szaladt ijedtében. Én csak álltam ott, mint egy kívülálló, és el sem tudtam képzelni, hogy bármi bajom eshet, hiszen én csak szurkolni, meccset nézni jöttem, én nem voltam benne semmilyen balhéban. Mikor a Szőke már csak pár méterre volt tőlem, akkor valahogy lett fogalmam arról, hogy biz meg is sérülhetek. Valószínűleg az utolsó pillanatban érkezet rendőri akció mentett meg az inzultustól.
Ekkoriban már lelkesen üvöltözött egy kis csoport gyerkőc divatskinhead: minden mérkőzésen az ellen szurkolótábor vérét kívánták. Ma már megnőttek, sokat pallérozódtak konditeremben, szelídek lettek meg néha harciasak.
Ezelőtt igazából csak a Fradi elleni meccseken volt fizikai érintkezés az ellenfél szurkolótáborával, adtam-kaptam pofonokat, összeszedtem késszúrást (a kezembe szerencsére), kiosztottam bordatörést, széttörtek rajtam sörösüveget, dobtak fejbe terméskővel (im memoriam KGG). A Fradi-meccsek nem is voltak olyan jó hangulatúak, de együttéltünk vele. Később minden meccsen ott volt az aggresszió a ultra-részlegben. A felnövő ifjú gladiátorok már nem Pisont kapásgóljára voltak büszkék, hanem kispályás „harci” élményeikre.
Egy Videoton elleni mérkőzésen „igazi” szurkolóink alig képviseltették magukat a lelátón; telefonon tudták meg, hogy a rendőrség meddig kíséri a fehérváriakat, hol lehet megtámadni őket. Itt jöttem rá, ez nem az én világom. Ezek a csürhetagok saját magukat éltetik, számukra a futball semmit nem jelent, büszkének, bennfentesnek érzik magukat, amiért a „tűz” közelében vannak. Mindennapi senkik, akik a hétköznapok fusztrációját a hétvégeken a lelátókon, az utcákon próbálják kompenzálni. Írjátok itt páran, hogy kulturáltan ezt úgy kell intézni, hogy a meccsen kívül randevúznak a hooligan-ok. Kulturáltan?!? Könyörgöm, melyik században élünk? Aki nem bír a fölös energiával, az menjen sportolni. Ha agressziót akar léevezetni, ott a számos küzdősport. Ezek a kisstílű bűnözőcskék (ma a testi sértés bűnnek számít, ha jól tudom) úgy érzik, ők uralják a pályákat, előjogaik vannak, és lenézhetik a tőlük eltérően viselkedőket.
Miattuk mentem át a nyugdíjasoldalra, ahol pozitív szurkolással igyexem ellensúlyozni a szotyolát köpködve a játékosokat qrwaanyázó, Puskást, Tichyt, Komorát visszasíró szakadárokat. Most így én is lenézett divatszurkolóvá váltam, aki időnként a saját szurkolótársaival keveredik konfrontációba (szégyen).

Roccsi666 Creative Commons License 2002.09.19 0 0 58
Nekem mas otletem lenne a huliganizmus ellen. Gondolom meglepodtok, de en lebontanam a keriteseket! Torvenyileg szabalyozva viszont meghataroznam, hogy a stadionok terulete specialis helyszin es ott egy hatosag (mondjuk az MLSZ) szabalyai a mervadoak. A szabalyok pedig a kovetkezoek lennenek: a kuzdoterre valo nezoi behatolas 2 ev borton, dobalas vagy mas egyeb rendzavaras 1 ev borton! Nem penzbuntetes, nem fenyites, nem stadion bezaras! Az elejen biztosan lenne berohangaszas, de egy atmeneti idoszak utan szerintem megszunne az ilyesmi, foleg ha egy tucat huligan mar a huvosben lenne... Ki mit szol hozza?
R.
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.18 0 0 56
Kedves brutal!
(ha-ha)
Érdekes egy állatfajta lehetsz talán nem vagy őshonos a kárpát-medencében?
Na mindegy..
A buziság meg a polgárikörök nem egy asztal!A másság a ti erkölcsi szentélyetek!
Simon soha se volt kapcsolatban Seressel meg a ruszkikkal!(ellentétben in-kal lasszal vagy kökényesivel nem is beszélve doszpotrol)
Ő tasnádi barátja volt!(ő meg a tietek-a kigyo meg a farka?)
Ha üzleti leszámolás lett volna,akkor nem ilyen helyen végzik el-komplet diszko elött!Persze ezt te, mint brutal tudod,gondolom csak vicceltél!
A hipos mint gyilkos médiasztár? Gondolom neki is elmondtad ezt már,miközben csunyán megverted!Brutal te vagy az igazi!Sugárzik az értelem belöled!
Remélem szép vagy,hamár okos nem!Erős se lehetsz,mert akkor nem ilyen nevet választottál volna magadnak!A gyengék mutatják magukat keménynek...
Uomini d'onore
Előzmény: Brutal Veteran (55)
Brutal Veteran Creative Commons License 2002.09.18 0 0 55
Ez is egy vicc, hogy egy gyilkos Hypós "elismert " vezérszurkoló lehet. Nyilatkozgat meg minden.
Én nem vagyok rendörbuzi, de javaslatom az van:

--Ketreceket kell kialakitani a magukat szurkolóknak nevező "majmoknak" - azt lehetne rángatni ezerrel, de én borotva élesre csinálnám a rácsot, hogy vágja szét a kezüket.
-- Vizágyúkat kell telepiteni a stadionba, hogy ha megindul a csürhe közéjük lehessen lőni, esetleg gumilövedék.

Szóval a csapatok sara is ez az egész akik "rendezö" felirattal látják el ezeket a hulligánokat és még pénzt is adnak nekik, vagy csak ingyenjegyet. tiszta balkán.
Az is egy vicc, hogy a polgári körös tüntetésekebn ugyanezek a buzik "simontibiznek_" , aki nem véletlenül halt meg. Közutálat tárgya volt az éjszakában a Seres és orosz kapcsolatai miatt - vissza is élt vele nemegyszer. Szimpla üzleti vitája volt oszt jól lerendezték. Hja az ember ne menjen a jégre, még beszakad.

Esetleg be kéne szüntetni a bajnokságot, vagy innentől zártkapussá tenni - közvetitse a TV!
Talán felveszi a versenyt a Sonadorassal, esetleg a Claudiashowval...

Előzmény: NB2 (38)
wares_DBP Creative Commons License 2002.09.18 0 0 54
Uomini donore,

Anglia teljesen mas velemenyem szerint. Nekem ugyan nem volt "szerencsem" angliaban hooligan akciohoz, viszont lattam kocsmai verekedest, sot kozuti ellenorzesben is volt szerencsem.

A kocsmai verekedes addig tartott, amig a ket rendor be nem lepett a kocsmaba, es az intezkedes kimerult a szemmelveressel es egy-ket feljelentessel. Angliaban szerintem a rendort tisztelet ovezi, ha nem is hooligan korokben, de altalanossagban biztos.

A masik a kozuti ellenorzes, ami annyiban kapcsolodik a temahoz, hogy az atlagember ellenorzesek soran talalkozik a hatosagi kozeggel.

Egy ford fiestaban hatan ultunk mikor lekapcsoltak minket a rendorok, vegyes volt a banda. (2 spanyol, 2 francia, 1 japan es en)
Az intezkedes kimerult abban, hogy leellenoriztek a kozponton keresztul az autot, felajanlottak hogy a "plussz" embert szivesen lehozzak arra a szorakozohelyre ahova tartottunk.

Nem kertek kenopenzt, nem fujtunk szondat, nem csinaltattak velunk drogtesztet es vegig baratsagosak voltak, de hatarozottak.

Magyarorszagon aki autozik szombat ejjel, az sejti hogy mi tortent volna vele.

Kicsit mas kep alakul ki az emberben ha lehuzzak es mas mikor erzi, hogy a rendor erte van, az o biztonsagat tartja szem elott.

Előzmény: Törölt nick (52)
wares_DBP Creative Commons License 2002.09.18 0 0 53
ertsd meg, hogy a rendornek a feladata betartatni a rendet es BETARTANI a rendet.

vannak olyan szelsoseges esetek, mikor a torveny hatalmazza fel a rendort arra, hogy kenyszerito eszkozok alkalmazasaval teremtse meg a rendet, azonban egy kiiras nem hatalmazza fel oket arra, hogy letaroljanak egy szektornyi embert.

Ezeket inkabb neveznem rossz reflexnek, mint hivatalos intezkedesnek.

Biztos hogy a keszenletis rendorparancsnoknak nehez dolga van, de az utobbi idoben nem latni olyan peldat, ahol jol alkalmaznak a torveny altal eloirt lehetosegeket.

Az amikor a hooligan mobil forgalomterelo tablat dob 3 keszenletis koze a rendorseg altal lezart teruleten szinten a rendorseget minositi, mert vegignezik a dolgot ahelyett hogy intezkednenek.
Amikor egy kiiras miatt "artatlan" embereket hanyatnak meg a szektorban es utnek akit ernek, akkor pedig tulreagalnak egy dolgot.

Nem mondta senki, hogy a hooliganok nem felelosek ezekert az attackokert, de most a Megyeri uton tortent beavatkozast boncolgatjuk, ahol (informacioim szerint) nem tortent szek dobalas a rendori beavatkozas elott.

Előzmény: isz-akos (50)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.18 0 0 52
"Szerinted azok a "szurkolók" akikre rátámadnak a rendőrök, azok a szurkolók akik szétszedik a stadiont vagy petárdát dobálnak a pályára, azok a szurkolók betű szerint betartják a törvényt?
Mert ha nem akkor miért várják el a zsaruktól hogy ők betartsák? Ök is csak emberek..."

Megértem iszakos,hogy hazabeszélsz,de a tények ellen nehéz lesz!Könnyebb lenne a dolgod,ha ténylegesen egy huligán mübalhé történt volna,amit a média felfujt!De az utobbi esetekben véletlen-szándékos rendörségi hibák történtek!(ajánlom egy kicsit lejjebb irt irásom)
Addig is szerintem olvass több szakirányu irást,mert aki azt álitja,hogy angliában minden oké,az hazudik!
A petárdázás,széktörés a rendőr támadás után történt!Talán még "önvédelemnek",védekezési reakcionak nevezhetjük! De ha még se igy történt volna,akkor is a rendörség megjelenése felesleges volt!A székdobálokat a mecss után a szükitökapukon kivül,lazán kiemelhették ,és a kamerák felvételéei alapján vádat emelhettek volna!
De mint lenti irásomban irtam,ez egy hosszu folyamat vége!Ezen vég alkotta meg pl. a szolidaritást más csapatok szurkoloival!Egységes utálja mindenki a rendöröket,és egységes tenni akarnak valamit...
Mert ez nem csak fradi-rendörség ügy!(csak mint a "legerösebb",legnagyobb létszámu közönség ők megtudták azt tenni,hogy VISSZAütnek-amit pl.ujvárosban nem)
"törvényt?
Mert ha nem akkor miért várják el a zsaruktól hogy ők betartsák? "
Mondjuk pénzt kapnak érte,mert ez a munkahelyük és példát kéne mutatniuk:hogyan tartsuk be a törvényt!
Uomini d'onore
www.fradidrukker.hu

Előzmény: isz-akos (47)
__Tibi Creative Commons License 2002.09.18 0 0 51
Más (jelen esetben a szurkoló) jogellenes magatartása nem jogosítja fel még a rendőrt sem a jogellenes magatartásra. Csak a törvények keretei között mozoghat, mert ha nem, ugynazzá válik mint a randalírozó szurkoló.
Az nem lehet megoldás, hogy ha te sem, akkor én sem.
Előzmény: isz-akos (50)
isz-akos Creative Commons License 2002.09.18 0 0 50
ezt értem de milyen jogon várja el egy olyan ember aki nem tartja be a törvényt, azt hogy egy másik ember (adott esetben egy rendőr) szóról szóra betartsa a törvényt
Ez ugyanolyan utopisztikus álom mint a huligánok nélküli lelátok.
Nem hinném hogy angliában amig nem sikerült megfékezni a huliganizmust addig a yard emberei uriemberként bántak volna a huligánokkal.
Érted a dilemmát ugye?
Az egyik fél mindent elvár a másiktól de cserébe nem ad semmit...
Hát a rendőr ilyen esetben hülye lenne betartani a törvényt
Előzmény: gaRRy (48)
balage111 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 49
Pontosan így van!

Ha már ők se akkor ki? Mert ha nem így lesz akkor bele lehet sz*rni az egészbe...

Előzmény: gaRRy (48)
gaRRy Creative Commons License 2002.09.18 0 0 48
"Mert ha nem akkor miért várják el a zsaruktól hogy ők betartsák?"

Azért ez nem egészen így van... Kitől várja el az ember ha nem egy rendőrtől hogy betartsa a törvényt?

Előzmény: isz-akos (47)
isz-akos Creative Commons License 2002.09.18 0 0 47
Szerinted azok a "szurkolók" akikre rátámadnak a rendőrök, azok a szurkolók akik szétszedik a stadiont vagy petárdát dobálnak a pályára, azok a szurkolók betű szerint betartják a törvényt?
Mert ha nem akkor miért várják el a zsaruktól hogy ők betartsák? Ök is csak emberek...
"Amilyen az agyon isten..."
Előzmény: wares_DBP (46)
wares_DBP Creative Commons License 2002.09.18 0 0 46
Mas volt a helyzet Fehervarott es mas a Megyerin, ettol fuggetlenul mindenkinek van egy ertekrendje, hogy szamara mi ertheto es mi nem.
Van aki azt sem erti, hogy miert kell agyonverni egy franciat es van olyan aki azt is erti hogy miert veri agyon a sajat gyereket.

A Fehervari ugy a ket szurkolotabor kozotti utalat megtestesulese a gyakorlatban. Termeszetesen rendezesi hianyossagok miatt tortent ami tortent, hisz hiaba van gyulolet ha fizikailag megakadalyozzak a fizikai kontaktust.

A Fradistak-Rendorok parharc sokkal inkabb arrol szol, hogy a Rendorseg felrugva a rendet tett rendet.
Adva van egy hatosagi csoportosulas, aki azert felel hogy a torveny altal eloirt rendet betartassa mindenkivel, ennek ellenere ok szegik meg a torvenyben leirtakat melynek hatasara a szurkolok megszegik a torvenyeket.

Ha valaki erre azt mondja, hogy ez normalis, azt en nem ertem.

Termeszetesen azok az emberek, akik mindig elkerulik a keszenleti rendorseg sorait, azok sosem fognak fulladozni a konnygaztol es nem fogjak oket lerohanni a rendorok sem.

Ha nagyon beleakarom elni magam a rendorok helyzetebe, akkor azt mondom, hogy szukseg van a hatarozott fellepesre ahhoz, hogy ne 3000 emberrel kelljen felvenni a harcot, hanem csak 15-tel. Csakhogy es a probema a csakhogyon van, ugytunik a rendorseg nem tudja megerezni azt a pontot mikor meg korai fellepni es azt sem erzik mikor illene fellepni.

En ugy lattam, hogy a Megyeri uton is ez volt a problema. Sok fradista leirta, hogy a torveny szerint hogyan kellett volna eljarniuk a rendoroknek, ugyanis ez feketen-feheren le van irva. Azert van leirva, hogy Teged, vagy engem ne fujjanak le igazoltatas elott, biztos ami biztos alapon. Termeszetesen ez egy sarkitott pelda, de sarkitani kell, hogy megertsetek mi a problema.

En nem utalom a rendoroket osszesegeben, de igenis felhaborito az amit ujabban hallani roluk.

En szemely szerint sosem kaptam meg rendortol, de kozel altam hozza olyan hatalmas buntettek miatt, hogy igazoltatas alatt ragoztam!!! es megkertem hogy mikozben elhagyom a szektort lefele a lepcson ne basszon oldalba 30 masodpercenkent a gumibottal.

Nehez dolog velemenyt formalni, hiszen valamennyire mindenkit az elmenyei iranyitanak, ennek ellenere a torveny le van irva, azon nem lehet vitatkozni.

Udv

FORZA PECSI VSK!

Előzmény: isz-akos (45)
isz-akos Creative Commons License 2002.09.18 0 0 45
Érdekes Fehérváron Vidi-Györ meccsen 1 rendőr nem volt a közelben mégis volt balhé...
Ha van rendőr az a baj ha nincs rendőr akkor meg az...
Sajnos mi magyarok olyanok vagyunk hogy ha kis helyen sokan össze vagyunk zárva akkor egymást verjük... magyar ver magyart
Aztán válogatott meccsen együtt szidják trianont...
előbb talán el kéne oda jutni hogy egy magyar ember annyira tiszteljen egy másik magyart hogy azt nem veri csak azért agyon mert egy másik városban él az országban és egy másik csapatnak szurkol...
Mert ha mondjuk egy francia vagy román csapat ellen játsznánk és ott lenne balhé az még a megérthető (de nem elfogadható) kategoriába tartozna de ez megérthetetlen és elfogadhatatlan hogy egymást verjük gyülöljük és utáljuk...
Előzmény: wares_DBP (44)
wares_DBP Creative Commons License 2002.09.18 0 0 44
Aki hisz meg a rendorokben, az nyugodtan tegyen egy probat, hogy mennyire tartjak tiszteletben Ok a torvenyt...

Aki viszont sosem kerul veluk kapcsolatba, az ne mondja meg, hogy melyik oldal miatt vannak a balhek.

Passzív élvhajhász Creative Commons License 2002.09.17 0 0 43
Nagyon nagyok vagytok. A rendőrverő az nem rohadt szemét bűnöző igaz? Amúgy ha logikádat követem, akkor konstatálnom kell, hogy benned egy rendőr veszett el. A rendőrállamról csak annyit, hogy pattanj már ki egy kissé keletebbre, ott kóstolgasd a helyi báránybőrbe bújtatott farkasokat! Ti, mint az igaz ügy bátor védelmezői, a legkisebb királyfiak, szembeszálltok a rohadt hétfejű sárkánnyal, igaz? Amúgy nyilaskeresztes zászlót is csak mesekönyvben láttál eddig, Fradi-meccsen még soha.
Előzmény: Intruder1899 (36)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.17 0 0 42
Egy két észrevétel...
A rendőrség,mint maffia pintérnél kezdődött!Az államilag kicsinált orosz-ukrán-zsido csoportok megüresedett helye és a fizetésemelés hiánya tette ezt szükségessé! A tények:rengeteg hivatalosan agyonvert szorakozo=kiüresedett szorakozohelyek!(a citadellában az in-kal secu(magyar-izraeli) akkor seress maffiozo fedőcége,ma mszp/szdsz "defendje")
És persze volt egy Simon ügy! Történt ami történt,de szabadon engedi a gyilkosokat??Te veled,vagy velem hasonlo esetben mi történne?(évekig senki se szollna hozzánk)Itt pedig ugye ugy kéne kezdeni,hogy x2(mivelhogy törvénytudokrol van szo)
De ezen kivül aki jár meccsre,az tapasztalja,hogy milyen is a magyar rendőr! Volt akit 8an vertek,volt akit megkinoztak miután elvitték a városligetbe,voltak akiket csak megaláztak!(nem huligánokat,privátokat) Némely rendőr jobban várja a meccseket,mint mi!És persze vannak a hozzá nem értő vezetők(mint most a4ker kap.) a lokedvelők(9ker.kap=lovasroham kispest/ftc(akkor kispest kap.) majd roham ftc/ute(biatorbágy alson is lovasrohamot vezényelne a megyei osztályban)) és az érdekböl irányitottak!
Igen! Legutobb tavaly jelentkeztek egy érdekesen kelletkezett balhé után a ligánál(demján),hogy éves szinten 4-500millioért ők ott lesznek!(persze ebböl a kivezényelt nem sokat lát)Ha jol tudom,most megint bejelentkeztek!(muszbek)Persze ha közben a szurkolokat is alkalmazo szurkoloközeli cégek rendett tartanak,akkor fuccs a zsetonnak!Ilyen cégek vannak kispesten,ujpesten,fradipályán,ahol nincs is akcio!Kivéve,ha a rendőrség nem müködik együtt!Mint legutobb,mikor is egy "nyilas" zászlo miatt bementek egy szektorba-vesztükre!Közben mára kiderült:nem is nyilas volt!
A fradi részen szerepel még szeiler áldásos tevékenysége,aki személyes utálat miatt rendszeresen beküldi a "sajátjaihoz" a kékeket!Mint a nyilaszászlo vagy anno mikor is a szurkolok egymással hógolyoztak(unalmas meccs miatt)!Ekkor tudtam meg, vénségemre,hogy a hógolyo:tiltott,közveszélyes eszköz!
Tehát lehetne visszaemlékezni még mi is volt,hogy is volt,sztori van rengeteg!
A politikai tisztogatásra nem is gondolok!Bár tudjuk a szurkolok nagy része jobbos,volt aki ott volt a hidlezárásnál,sőt rendszeresen voltak kint csoportok elött miép zászlok is!(volt is belöle egy-két zür:györbe betiltott fasiszta zászlonak titulálták:boxolni kellett miatta!)(a nemzeti-rock zenekerok jobbjai is fradisták,de vannak más szurkolok is persze(ute))
A politika része,hogy a csoportok kritizálták Várszegit!Várszegi a privatizácio nyertese:39 cége van!(fotex,keravill,domus,ajkakristály,ofotért,virginmega,balaton butor,stb) A fotexben munkatársa volt Hetényi,Bartha,Németh Miklos és Medgyessy!(Békesi-Csehák férje,az szdsz alapitoja-a Várszegi háttere,csendestársa) Ilyen nevek mellett,már tudjuk,hogy is pont ő vette meg a fradit!Felhivta Medgyessyt az meg Benedek Fülöpöt(földalap,volt fradi elnök,vadásztárs) az pedig az emberét:az mszp agrárszakemberét Furulyást,a mostani fradielnököt,aki pedig eladta Várszeginek!
Tehát ujabb ellentét!Már ápr. elején jött olyan info,hogy Várszegi eme kapcsolatát mozgatva,az amugy is mszp vonal brfk segitségét kérte-Doszpot vonalon- mondván:sok szálka van a szemében!
Ezt erősiti:Szeiler többször háritotta Várszegire az akcioit!(kérdés mi az igaz)
De itt nem csak a fradi a téma!
Végül is van egy pár ember aki érdekelt az árokásásba,hogy aztán eme ásást a szurkolokra kenje!Ismerős taktika!(Hol mi vagyunk a nácik,hol Orbán Vikor,hol mi vagyunk a csöcslék,hol az 56-osok==Persze ugyanazon ujságban)
Politika része,hogy a huligánok miatt az állami posta felmondta az ute szerzödését(mol,mfb is fontolgatja),mondhatnánk:jo kifogás sose rossz!(fidesz kötött-mszp törölt)
Zárszoként annyi:
Tudjuk,hogy kell a gyakorlás a rohamosoknak-pláne mostanában-amihez a legtisztább lehetőség egy focimeccsen van!(médiatámogatás) És közben jönnek az infok: gyorstalpalon képzik a szimpla rendöröket(közlekedési) tömegoszlatásra! És az info szerint készülnek oktober 23.ra!
Hát ennyi...Mi ott leszünk...
Uomini d'onore
www.fradidrukker.hu
Előzmény: Intruder1899 (36)
balage111 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 41
Azért nem ennyire kisarkítva érzem ezt a dolgot, mint ahogy Te gúnyosan leírtad...
Mindenesetre felvállalom amit írtam és végeredményben igazad is van!
Előzmény: Matyika_ (40)
Matyika_ Creative Commons License 2002.09.17 0 0 40
világos, ha én oldalt üvöltözök, nem vagyok szurkoló, debezzeg ha a kapu mögött csinálom ugyanazt, akkor IGAZI szurkoló vagyok, és balage111 a keblére ölel. Jajmár.
Előzmény: balage111 (37)
balage111 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 39
"Mert a korrektség nagyon kevés szurkolótáborra jellemző. Sőt...."

Szivemből szóltál és nem mellékesen igaz is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!