Keresés

Részletes keresés

Luby Creative Commons License 2002.12.17 0 0 228
Én már semmin sem csodálkozom.A három vezető politikus,az ország (tévedés ne essék Magyarország) miniszterelnöke; volt köztársasági elnöke;kormányon lévő vezető pártjának elnöke (külügyminisztere) résztvett a gyulafehérvári nyilatkozat évfordulóján rendezett román nemzeti ünnepségen,Erdély elcsatolásának örömünnepén.
De ennek volt előzménye.Most nem Kádárra,Grószra gondolok.Most közelebb jövünk.A volt MSzMP,mint az 56 utáni megtorlások levezénylő pártja,és annak vezető funkcionáriusai kimennek a temetőbe és koszorúzzák az MSzMP parancsára megkinzott,kivégzett és halálukban is megalázott hősök sirjait.A cinizmusnak,a a gátlástalanságnak az iskolapéldája volt.Ennek egyenes következménye
az Erdély elvesztésével kapcsolatos magatartás.És nincs vége ennek a sornak.Csak figyeljetek ,mi jön még!Fél év alatt már tüntetés oszlatás közben vér is folyt.Sőt,akinek más a véleménye,az rendre fasiszta,antiszemita söpredék és csőcselék lesz.
Így kezdődött minden diktatúra,a nyilaskeresztes is (megjelölték ki az ellenség ,faji alapon),a kommunista (megjelölték osztály alapon ki az ellenség),most megjelölik azon az alapon,hogy aki nem ért velük egyet az csőcselék,fasiszta,antiszemita .Hova vezet ez? Luby,aki Gábor
igen7 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 227
rendben, kedves gonda lászló

:)

Előzmény: Gonda László (226)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.17 0 0 226
Lezáró javaslat: aki ott volt a Kempinszkiben, annak a neve kis betüvel irandó. Én ezt teszem, hamár mással megbüntetni nem tudom, habár akkor fölindulásomban a legszívesebben... dehét a szavak és a tettek nem ugyanazok

Medgyess Péter neve ezután: továbbra is D-209-s, vagy medgyessy péter.
Markó Béla neve ezután: markó béla
verestóy Attila neve ezután: verestói attila
Kelemen Attila neve ezután: kelemen attila

Kövessetek. Egyéb fórumokon is terjesztem.

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.12.04 0 0 225
Dear cipo!

"Semmifele konferencia nem volt a Kempinskiben, ott Adrian Nastase a roman nemzeti unnepet unnepelte.
Azert jott."

Idéznéd, hol írtam azt, hogy a Kempinskiben volt a konferencia???? Budapesten volt a konferencia, amire Nastase jött. Mivel itt volt, itt ünnepelt.

"Ennyit nezel ki belole?
Hogy holmi "konferencia" miatt szarik a sajat nemzeti unnepukre?"

A dolgok nem így működnek. Ha van egy számára fontos konferencia, arra elmegy, akár a nemzeti ünnepen is. Nem ő volt az első és nem is az utolsó miniszterelnök, aki a nemzeti ünnepet nem otthon ünnepelte.

"Hiaba irod, hogy Nastase "targyalasra" hivta Megyot, es az nem tudott kibujni a meghivas elol a "protokoll miatt", mert nem igy van."

Idéznéd, hol írtam le a tárgyalás szót? Nastase este a Kempinskibe a nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadásra hívta meg Medgyessyt. Ilyen fogadást minden állam szokott tartani a nagykövetségén a saját nemzeti ünnepén, amire meghívja a fogadó állam képviselőit is. Amennyiben adott országból illusztris vendég tartózkodik itt, akkor nagyobb szabású rendezvényt tartanak és a fogadó állam is magasabb szinten képviselteti magát, ilyen egyszerű ez.

"Miert kellett volna talakozniuk?
Elotte talalkoztak."

Te miért mész el a kedvesed születésnapját megünnepelni, előző nap már találkoztatok...

"Kifelejtettek valamit, ami annyira fontos volt, hogy csapot-papot otthagyott Nastase es sovanymalac-vagtaban, farkafelcsapva szaladt vissza a nemzeti unnepuk kellos kozepen a Kempinskibe?
Te ezt komolyan gondolod, vagy csak megprobalod ennek a tetves tortenetnek a lenyeget kiherelni?
Hogyan is mondogatja H.Kovacs?
"..az europai normaknak megfeleloen, figyelembe veve a szomszed orszagok erzekenyseget..." stb.
H.Kovacsnak (es ennek a gerinctelen csuszomaszo Megyonak) elsosorban a magyar emberek erzekenyseget kellene figyelembe vennie, nem pedig a szomszed allamfok segget hangos cuppanasokkal csontig nyalnia!
Hol van a mi erzekenysegunk?
Ez a mi erdekunk?
Hogy a roman miniszterelnok Magyarorszagon unnepelje meg Erdely elcsatolasat?
Hogy ezek a szargepek (a trio) poharat uritsenek ra?
Hogy koccintsanak ennek emlekere?

Probald meg a tenyeket ertekelni, ha lehet!"

Ez édes, de nagyon :)
Halvány fogalmad nincs a diplomáciai protokollról, képtelen vagy felfogni, hogy Medgyessynek nem volt más választása, mint az, hogy elmenjen, mert ezt írja elő a protokoll. Számon akarod rajtam kérni a tényeket, miközben érzékenységről, megalázásról, csontig nyalásról és egyebekről értekezel. Csak egy pillanatra gondolkozz el, hogy az általad írottak-e a tények, vagy pedig az, hogy a protokoll értelmében Medgyessynek ott kellett lennie.

Előzmény: Törölt nick (220)
eFigyelő Creative Commons License 2002.12.04 0 0 224
MNO
"A mindenkori román hatalom látványosan ünnepli december 1-jét, de 84 éve nem jut eszébe tiszteletben tartani a Gyulafehérvári Kiáltványt. (...) Ezt ünnepelte a mai magyar kormány a Kempinski Szállóban. Ilyen messze még egyetlen magyar kormány sem ment a magyar nép, különösen az erdélyi magyarság megalázásában."

Dr. Medgyessy Péter Úr
Miniszterelnök részére

Excelleciás Uram!

A Bocskai Szövetség elnökségét megdöbbentette az a politikai tapintatlanság, hogy Románia miniszterelnöke, Adrian Nastase úr és kísérete a Magyar Köztársaság kormányának népes küldöttségével együtt, Budapesten ünnepelte a szomszédos ország nemzeti ünnepét.

December 1. a románságnak nemzeti ünnep, ugyanakkor a magyar népnek nemzeti tragédia. Az erdélyi magyarság nyolc és fél évtizedes szenvedését, megaláztatását, szétszórattatását, fizikai és szellemi apadását jelenti.

A mindenkori román hatalom látványosan ünnepli december 1-jét, de 84 éve nem jut eszébe tiszteletben tartani a Gyulafehérvári Kiáltványt. Az államilag irányított asszimiláció minden eszközével igyekezett megkérdőjelezni az erdélyi magyarság létét, elfeledtetni még azt is, hogy valaha valamilyen közük lett volna Erdélyhez.

Ezt ünnepelte a mai magyar kormány a Kempinski Szállóban. Ilyen messze még egyetlen magyar kormány sem ment a magyar nép, különösen az erdélyi magyarság megalázásában. Ezért elvárjuk Öntől, szíveskedjen magyarázatot adni erre a példátlan politikai lépésre.

dr. Kreczinger István elnök

eFigyelő Creative Commons License 2002.12.04 0 0 223
Felhozom, hogy ne felejtse el senki, mert a "szabad és független" sajtó továbbra is kussol, ill. elkeni a lényeget.
BaSand Creative Commons License 2002.12.03 0 0 222
Igen Tisztelt Gazduram !

A hivatkozott hozzászólása, nyilvánvalóan önhibáján kívül, lepattant az ütőjéről, erőtlenül száll a térfelemre. Túlságosan magas a labda. Ha leütöm, nincs sportértéke.

Jobbulást kíván:
BaSand

Előzmény: pindiy (205)
Öjv Creative Commons License 2002.12.03 0 0 221
Nyugi! Azért némi 'haszna' is van a dolognak. Az ilyen nyíltszíni hazaárulások felébresztik a magyar nép nemzettudatát, és közben leleplezik magukat az árulókat. (A pópának gazsuláló medgyessy fotójára egy munkáspárti szavazónak is kinyílhat a zsebében a bicska.)

--------------------------------------------------
(Kicsit) off-topic: Egyébként a másik oldalon is vannak érdekes 'hazafiak'. Pl. egy simicskó nevű 'hazafi' azon kesereg, hogy miért bérelünk valamivel használhatóbb Grippeneket, az Orbán-kormány által kiválasztott, semmire sem jó - mintha a román, szlovák és szerb vezérkar együttes ülésén specifikálták volna a gépeket -, és csak egy kicsivel olcsóbb modellek helyett...

Előzmény: Gonda László (216)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.03 0 0 220
Kedves Beno!
Semmifele konferencia nem volt a Kempinskiben, ott Adrian Nastase a roman nemzeti unnepet unnepelte.
Azert jott.
A romanok pampogtak, hogy a miniszterelnokuk a legnagyobb roman unnepet miert nem otthon unnepli, erre mondta azt, hogy atszalad Budapestre is, de roman teruleten (a nagykovetsegen) lesz egy kis koccintas.
Ebbol az kerekedett ki, hogy magyar teruleten unnepelt.
Szerinted mi lehetett az oka annak, hogy vette a faradtsagot, es a legnagyobb roman unnepen -ha csak rovid idore is- elhagyta Romniat es nem otthon tapsoltatta magat?
Egy konferencia?
Ennyit nezel ki belole?
Hogy holmi "konferencia" miatt szarik a sajat nemzeti unnepukre?
Hiaba irod, hogy Nastase "targyalasra" hivta Megyot, es az nem tudott kibujni a meghivas elol a "protokoll miatt", mert nem igy van.
Megprobalod egy sima miniszterelniki talalkozonak beallitani ezt a gyalazatot!
Miert kellett volna talakozniuk?
Elotte talalkoztak.
Kifelejtettek valamit, ami annyira fontos volt, hogy csapot-papot otthagyott Nastase es sovanymalac-vagtaban, farkafelcsapva szaladt vissza a nemzeti unnepuk kellos kozepen a Kempinskibe?
Te ezt komolyan gondolod, vagy csak megprobalod ennek a tetves tortenetnek a lenyeget kiherelni?
Hogyan is mondogatja H.Kovacs?
"..az europai normaknak megfeleloen, figyelembe veve a szomszed orszagok erzekenyseget..." stb.
H.Kovacsnak (es ennek a gerinctelen csuszomaszo Megyonak) elsosorban a magyar emberek erzekenyseget kellene figyelembe vennie, nem pedig a szomszed allamfok segget hangos cuppanasokkal csontig nyalnia!
Hol van a mi erzekenysegunk?
Ez a mi erdekunk?
Hogy a roman miniszterelnok Magyarorszagon unnepelje meg Erdely elcsatolasat?
Hogy ezek a szargepek (a trio) poharat uritsenek ra?
Hogy koccintsanak ennek emlekere?

Probald meg a tenyeket ertekelni, ha lehet!

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (218)
morbiczer Creative Commons License 2002.12.03 0 0 219
Eltaláltad a monitort?
Előzmény: talpig páncélban (179)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.12.03 0 0 218
a konferencia, legalábbis a híradások szerint, vasárnap ért véget. Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, épp erről szól. Hazament és visszajött, de nem ünnepelni, hanem elsősorban a konferenciára.

De ez mindegy is, Nastase itt ünnepelt, ezért lehet őt nem kedvelni, de Medgyessy nem tudott nem elmenni, ez tény. Sokan írják, hogy halaszthatatlan dologra kellett volna hivatkoznia, de ez nem így működik. Diplomáciában azonos rangú fél tárgyal, vesz részt fogadáson stb. Ha a nagykövet rendezi a fogadást, akkor elmegy egy minisztériumi osztályvezető, ha éppen itt tartózkodik egy miniszter a fogadáson, akkor magyar részről miniszternek kell elfogadnia a meghívást, ha a min.elnök van itt, akkor magyar részről a min.elnöknek kell ott lennie. diplomáciai protokoll.

Előzmény: budai93 (211)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.03 0 0 216
Lásd az előző hozzászólásom. Én nemhisztériázok. Vigyázz! Vannak golgok amiben sem én, sem mások nem ismernek tréfát.

"Lassú víz partot mos tipus vagyok."

Tudomásul veszem amit írsz, de mindent megteszek, hogy "megdőgőljenek" az ilyen rongy alakok.

Nehogy má belebukjak a semmibe!!!!

Te meg nézz má' a tükörbe és légy már egyszer gerinces magyar, még akkor is ha sokszor nmegértettelek, habár nem jeleztem Neked itt. Nem az a fontos, h. mások mit tesznek, csak az a kérdésm hogy Te mindent megtegyél-e????

Előzmény: pindiy (214)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.03 0 0 215
A tisztesség, az emberi és kőzősségi méltóság nem többségi kérdés.

Ilyen közösségben nincs értelme élni. Inkább meghalok állva, mint térdelve haggyam magam lehugyozni. Így vulgárisan, közönségesen. Málam van egy határ. majd meglátjuk mire jó a gyáva, rongy többség.

Nem érdekel a többség véleménye amikor alapvető dolgokról van szó. Ronygy emberek között nem érdemes élni.Egyszer úgyis meg kell halni.

Előzmény: Antisystem (213)
pindiy Creative Commons License 2002.12.03 0 0 214
Kát itten hisztériázni.
Ebből mán nem lehet kihozni azt amibe Grósz belebukott.
Más már a történelmi helyzet, más Magyarország és más Románia és más a világ.
Tudomásul kéne venni, hogy az ilyen hisztikbe csak bele lehet bukni és nem a kormánynak::)))

Előzmény: Gonda László (210)
Antisystem Creative Commons License 2002.12.02 0 0 213
Kedves Lászkó, azt kell mondjam, hogy SzVSZ el vagy tájolva. Egy 1956-hoz egy olyan tendszer kell, aminek folyamatosan csökken a tömegbázisa és támogatottsága, ennek a kormánynak meg nő...
Az ország többségével szemben nehéz forradalmat csinálni. Illetve végül is lehet, csak amellett hogy evidensen bukna, történetesen tényleg ellenforradalom lenne.

ÜdV

Előzmény: Gonda László (210)
budai93 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 212
A gondoláról:
"
Kovács-Medgyessy összejátszott Nastaseval: ez előbb visszament, mintha csak fehérneműt váltani ment volna, elmondott egy ünnepség-megnyitó beszédet Kolozsvárott, aztán már hipp-hopp itt is volt. Ezt meg kellett beszélni, de ezt nem hozták nyilvánosságra. Féltek. Senki nem tudta, hogy Nastase elment vagy itt maradt. "
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (203)
budai93 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 211
Kedves Benő!
Rosszúl tudod,mert hazament,valami vackot felavatni és visszajött ünnepelni.
üdv budai
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (204)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.02 0 0 210
Én egy békés, türelmes és megértő ember vagyok. Nehezne viselem el ha húlyének néznek. Igyekszem elkerülni a provokációra való reagálást, türelemmel viselem ha a másik enegme nem tolerál.

Viszont ezek a mocskok kiváltják belőlem a legvadabb agressziót, aminek a kiélése csak a véletlenen múlik. Majd meglátjuk, hogy én vagy ők természetes halállal végezzük-e!!!!!

És akkor hol vannak az agresszív tipusú emberek, magyarok? Nehogy azt hidd, hogy ezzel anéppeé mindent meg lehet csinálni!

Akkor orbban, amikor a legkevésbbé számítanak rá.

Legyenek az urak átkozottak. Vérig sértették az emberi és magyar méltóságomat. A gyáva váalszaokat meg dugják a seggükbe azok, akiknek van itt pofájuk relitivizálni, magyarázkodni, polemizálni.

A kondi töltődik..... nem volt nekik elég 1956...

Előzmény: Antisystem (208)
budai93 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 209
Kedves Pindiy!
Hát ez azért sántit.
Megértem az igyekezetet,de tőrténelemórákon én mást tanúltam
"
Ölég hüje a példád kedves BaSand.
Németország is elvesztette területének valahogyan egy lyó részét valami háború következtében.
Csak nem sirva-vigadással töltött vagy 80 évet, hanem munkával, amitől nagy lett és erős.
Aztán visszaszerezte."
Előzmény: pindiy (205)
Antisystem Creative Commons License 2002.12.02 0 0 208
Kedves László!

"Aki átlépi ezt, az a következményekért is felelős." - ahogy elnézem, ennek az esetnek nem lesz semmiféle negatív következménye az MSZP-re nézve... se a kormányra. Nem látok tömegesen változó szimpátiát...

ÜdV

Előzmény: Gonda László (206)
pindiy Creative Commons License 2002.12.02 0 0 207
"A három sz@ralak, aki most történelmünk nagyjainak emlékét és az összes magyar legszentebb akaratát tiporta sárba, nem lesz hosszú életű a politikai pályán. Az ilyeneket elsöpri a történelem, és az igazságérzet, mely mindenkiben ott van, mégsem egyszerre robban"

Honnan a frászból ismered te az összes magyar legszentebb akaratát?

Előzmény: epdm2 (188)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.02 0 0 206
M.,G.,K., nem magyarok, csak úgy néznek ki.

Mindennek van határa. Aki átlépi ezt, az a következményekért is felelős.

A németekkel példálózni itt semmi értelme.

Előzmény: pindiy (205)
pindiy Creative Commons License 2002.12.02 0 0 205
Ölég hüje a példád kedves BaSand.
Németország is elvesztette területének valahogyan egy lyó részét valami háború következtében.
Csak nem sirva-vigadással töltött vagy 80 évet, hanem munkával, amitől nagy lett és erős.
Aztán visszaszerezte.

Mostan arról nem is igazán beszélnék itten külön, hogy valami monarchia része voltunk inkább mint független állam és egy monarchiát daraboltak fel.
A monarchoa feldarabolása volt a cél, sok üzemképtelen államra.
Nem Magyarország volt az érdekes.

Aztán ugye Gyulafehérváron a románok deklaráltak valamit és megtették, sehonnan sincs hír, hogy ellene valami hatásos kapára-kaszára kapás lett volna, sem a magyarok, sem a szászok körében.
Egyébként a szabadságnak mindig ára van, oszt azér igen csak ritkán szánjuk rá magunkat, hogy fizessünk.
Sírni persze olcsóbb, meg valljuk be kényelmesebb is és még az ujságba is be lehet vele kerülni.
Hilyába az a 15 perc a médiába igen csak vonzó tud lenni egy törekvő tüntetőnek.

Előzmény: BaSand (184)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.12.02 0 0 204
Hogy hány országból érkezett miniszterelnök, nem tudom. A visegrádi négyek ott voltak, plusz Nastase, ez ugye minimum 5. Egyébként a konferenciára meghívták a Duna, Tisza és ha jól emlékszem, Odera menti államokat, vagyis nagyon sok ember programját kellett összeszervezni, hogy működjön a dolog.
Előzmény: NICK (160)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.12.02 0 0 203
Ne zavarjon, hogy nem ünnepelni jött vissza, hanem egy konferenciára, amit éppen a nemzeti ünnepének napjára szerveztek rá.
Előzmény: eFigyelő (183)
eFigyelő Creative Commons License 2002.12.02 0 0 202
És a "független" sajtó behúzva fülét farkát csak kussol!!!
FFT Creative Commons License 2002.12.02 0 0 201
Miért pont Don Alfonso?

Miért nem inkább Don Fuxbaum???

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Don Alfonso (198)
Ideiglenes Nick Creative Commons License 2002.12.02 0 0 200
Szerinted nem a román állam megalakulását üneplik?? Már megint eszitek a hülye jobbos dumát!! Nem Erdély elszakítását ünneplik, hanem a román állam megalakulását!

Ismét bebizonyosodott, hogy micsoda sűrű sötétség uralkodik a baloldalon, ha történelemről esik szó.

Tehát:

1859. - A román állam megalakulása

1918. december 1. - Erdély de facto elszakítása, vagy hogy baloldalon is értsék: újraegyesítése Romániával (Gyulafehérvári Nyilatkozat)

1920. június 20. - Erdély de jure elszakítása (trianoni békediktátum)

BoGar, maradj inkább az orbánozásnál.

Előzmény: BoGar (31)
Pénzes Postás Creative Commons License 2002.12.02 0 0 199
Kérdezd meg Kunczét.
Előzmény: Don Alfonso (198)
Don Alfonso Creative Commons License 2002.12.02 0 0 198
Az milyen, amikor valaki a saját történelmét szembe köpi? Tudnád a kifejezést operacionalizálni?
Előzmény: gringo (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!