Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Hun Tünde Creative Commons License 2014.06.25 0 0 40

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Kb. 4 hónapja vettem egy Insigniát 2.TDCI... 4 éves múlt, most vittem árpilisban műszakira. Az eladó a nyíregyházi Opel szervízvezetőjének adta ki magát, tanúm van rá, hisz nem egyedül voltam ott. Kiderült kacsázott az illető, soha nem volt semmiféle Opel kereskedésben szervízvezető. A hirdetés úgy szólt, hogy "hölgy tulajdonostól, lendkerék cserével eladó"...  Amire Tiszaföldvárra értem vele, kiírta a fedélzeti, hogy azonnal vigye szervízve az autót. Akkora már hallatszott hang is. Ez szerintem nem dugattyú hang, máig sem hiszem ezt el. Bár az Opelekhez nem értek. Előtte 2.2-es Civicem volt, de az Opelnél a hülye újítás, hogy kettős tömegű lendkerék... Köszi olasz és német konszern!!! Tudna valaki abban segíteni, ha magánszemélytől vettem, rejtett hiba-e a motorhiba??? Már ráköltöttem majd 1 milliót a 3 milliós autóra. A régi tulaj meg elzárkózik most mindentől. Bár ha utánanéznék, szerintem sokmindent árul az ipse, mert hecker...  Magyar navi van benne, de kiderült az első tulaj németből hozatta. Hívtak Nyíregyházáról, hogy nem az első eset, hogy az illető a nevükkel visszaél, de nem tudják ők sem bizonyítani. Kérdésem az lenne, hogy mint magánszemély tudok-e panaszt tenni ezzel a rejtett hbával. Az adásvételiben nem szerepel semmi olyan, ami az illetőnek jó lenne. Kiderült, nem is volt cserélve a lendkerék, azt én kicseréltettem 360 ezerért... Look...  Erre a régi tulaj azt mondta, hogy még ha hazudott is, miért nem tetettem bele olcsóbb lendkereket 110 ezerért is lett volna. Ugyan már!!! Egy 4 éves autóra??? Ez nevetséges!!! Szerintetek tehetek valamit ezügyben? Felhívtam a fogyasztóvédőket, mert az Opel ezt ajánlotta, de ők nem tudtak segíteni. Azt mondták a fogyasztóvédők, hogy Magyarországon ilyesmi nem működik, nem tudnak tanácsot adni. Keressek ügyvédet. Meg is teszem. Ha tudna valaki segíteni ügyvéd ügyben, aki erre szakosodott, nagyon megköszönném! Nem tudom hová fordulhatnék ezzel! Félek, hogy fél évig garanciás a rejtett hiba. Van még rá szűk két hónapom. Már megvettem hozzá diagnosztikát, tehát tudom, hogy kiütötte belőle a jelet. Mit tehetnék? Tudtok olyan ügyvédet aki erre szakosodott? Egyáltalán érdemes magánszemélyként ügyvédhez fordulnom? Köszi előre is!

 

danken75 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 39

szia!

 

lefutott már az ügyed? sikerült lépned valamit?

 

szerintem a megoldás polgári per. 30 napon belül köteles a pénzt visszaadni úgy tudom. Ha azon túl vagy csak peres út vagy megegyezés lehetséges. Perlés is ebben a formában csak 2 éven belül. Ugyanis addig szavatosságot kell az eladónak vállalnia. Utánna már csak kártérítéses per lehetséges 5 éven belülig.

Engem az érdekelne hogy, kell-e szakértői vélemény, vagy elég ha egy szerelő nyilatkozik, vagy elég szimpla számla is - már ha van. Azaz adtak-e, vagy már a szemetesben landolt a számla... Ha kell szakértői, akkor az mennyibe kerülhet? Tudom, hogy az esettől, járműtől és egyebektől is függ, de létezik egy körülbelüli ár.

 

üdv,

D75

Előzmény: baldaa (37)
fancsi motor Creative Commons License 2011.07.11 0 0 38

Sziasztok!

Mindenféle márkáju motorkerékpár , quad (ATV), elektromos bicikli, elektromos járművek, teljeskörű  javítását, tuningolását vállaljuk, továbbá Polimobil partnerszervízként az összes kínai moorkerékpár és egyébb járművek javításával, tuningolsával  alkatrész ellátással is foglalkozunk Pl: Rally, Diablo, D-Jay, Biotian, Power , Spy, Revenger, Nomad , Landrasse, HG 50, Taurus, Longija , Kimco, Keway , Monster,  Polic, Gh, BFB  stb

 

 2 TT-re és 4TT-re 70 -es hengerszett. 4 ütemüre : 70-es henger, dugó, csapszeg, gyűrűk zéger hengerfej, tömítésszett  munkadíjjal 48. 000 ft . További tuning lehetőségek : áttétel , kuplung , gyujtás , (CDI), 2TT- nél még karburátor, rezodob , szívómembrán stb. Aluminium , inox és egyébb fémek , műanyagok kiváló minőségű heggesztését, javítását végeszzük .

  

Web : www.fancsi-motor.hu Tel: 06309720320

 

Fáncsi Motor: 1039 Bp. Család u. 32.

 

baldaa Creative Commons License 2011.06.29 0 0 37

A rejtett hibához csatlakoznék én is, de vevőként

 

Másfél hónapja vásároltam egy 1 éves robogót. Az eladó tájékoztatott az apróbb hibákról (kisebb repedések a kasznin, mondván fia 2x elesett vele, emiatt a felesége letiltotta a robogóról és emiatt adják el)

Amennyire tudtam (és persze amennyire értek hozzá) átnézttem, ezeket a hibákat tudomásul vettem és megköttetett az üzlet.

Majd a mult héten kisebb olajcsöpögés jelentkezett, ezért szervízbe vittem. Aztán jött a feketeleves. Miután szétszedték, hívtak, hogy nagy a baj, mert nem kisebb borulás történt, hanem totálkárosra minősíthető a motor a váz elhajlása miatt!!! (én még meg sem karcoltam, vigyáztam rá, mint szemem fényére)

 

Mi a teendőm, mik a lehetőségeim?

 

Ha bárki tud segíteni, azt szívesen veszem.

 

Előre is köszi!

wildside4 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 36
Sziasztok!


Nemrég mint magánszemély eladtam a 14 éves autómat, a vevő ragaszkodott hozzá, ezért a szerződést az alábbiakkal egészítettük ki:
„Amennyiben az adásvétel időpontjától számított 1 héten belül, szakember által feltárt eltitkolt, rejtett hiba jelentkezik, akkor az eladó köteles a teljes vételárat visszafizetni!“

A vevőt természetesen tájékoztattam az autó műszaki állapotáról, apróbb hibáiról.
Két nappal később egy autószerelő által készített listát kaptam, melynek értelmében kérik, vegyem vissza az autót.
A listán ilyen jellegű hibák voltak:
olajcsere, vezérműszíjcsere, motormosás, ablaktörlő lapát cseréje, kipufogócsere…stb. mindez kb. 400000 Ft összértékben.
Másnap egy másik szerelőhöz vitték, aki azt mondta, egy ilyen korú autónál ezek természetes dolgok, és az autó korához és típusához képest jó állapotban van.
Időközben az is kiderült, hogy a jobb oldali zárat, ami korábban működött, elrontották, az autót nem lehet lezárni.

Kérdésem az, hogy köteles vagyok-e visszavenni az autót, hiszen ezek véleményem szerint nem rejtett, eltitkolt hibák?

Előre is köszönöm a segítséget
saválló Creative Commons License 2003.02.09 0 0 35
ÜDV!Mivel TE közölted vele a meglévő hibákat,tehát NEM halgattad el!Ő ezt tudomásul vette,mivel az autót az ismert állapotban megvásárolta,tehát azt nem lehet mondania,hogy valamit elhalgattál.Miután kiderült,hogy nagyobb..? a hiba ezért így próbál valahogy kimászni a neki előnytelen üzletből.Nekem még mindig az a véleményem,hogy neki be kell bizonyítania,hogy SZÁNDÉKOSAN elhallgattál vmit.
Van egy egyszerű megoldás,megkérdezel egy ügyvédet,igaz nem ingyen van ,de legalább tisztán átlátod az ügyet!
Ez csak egy ötlet.
Ha rajtam múlna,felőlem fejre is állhatna a figura!!!
Sok szerencsét!!
Előzmény: rozovics (34)
rozovics Creative Commons License 2003.02.09 0 0 34
Kedves Mindenki!
,aki a problémmámhoz hozzászólt!
Megnéztem az adásvételi papírját, idézem:
A vevő kijelenti, hogy kipróbált megtekintett és ISMERT(!!!!) ÁLLAPOTban veszi meg....
NA????? Ezek szerint, hogy nem indul mert kopott a motor, vagy hogy le van szerelve az ablaktekerőkar, vagy hogy 3szor kell izzitani, mind-mind ismert állapot.
DE!!!! Ezt a szerződésen nem tüntettem fel! És erre utazik a "drága", hogy ezt játsza ki, mert a szerződésbe az is szerepel, hogy a hibákat fel kell sorolni. Naja!, akkor egy 3 éves autónal lenne 2 oldalas, 5 évesnél 6 oldalas, és 11 évesnél 20 oldalas a szerződés ("kopott a gyűrű, kopott a hengerfej, kopott az emelőkar, kopott a szelep....)és akkor ez még csak a kopás, de lehet kopott a felni, vagy akár a visszapillantó tükör fényezése is!Szerintem ez nem normális elvárás! A jog külön kezeli a hibát és az állapotot? És ki dönti el, mi micsoda?
Előzmény: Asszem (31)
Clarvoyant Creative Commons License 2003.02.07 0 0 33
Nekem most mar eleg egyertelmu a dolog.
Miert kellene barkinek is tudnia mi az a kompresszio beleertve az eladot is?A lathato tunetet kozolte a vevovel a kilometerora allasa adott mi kell meg?Mi van ha muszaki analfabeta az elado?Ilyen a kocsi, ennyi kilometerrel, nehezen indul hidegben, engedett az arbol.Korrekt.

Egyebkent en is szoktam haragudni es elitelem ha nyilvanvalo hibakat nem mondanak meg es ugy eladnak valamit.Ha a leirtak valoban igazak valahogy most megis a masik oldalnak kell, hogy igazat adjak.

Előzmény: Asszem (31)
saválló Creative Commons License 2003.02.07 0 0 32
Egyszer én is így jártam.
Vevő megnézte,kipróbálta,kifizette,elvitte az autót.
Hazaúton meg lerobbant,hát erről én tehetek .?,amíg nálam volt, semmi baja nem volt.
Mivel használt autóról van szó ,előre nem látható,tudható hibák előfordulhatnak.Én a Te helyedben nem foglalkoznék vele,neki be kell bizonyítania,hogy vmit SZÁNDÉKOSAN elhalgattál!
Ezt meg elég nehéz lesz!?
ÜDV!!
Asszem Creative Commons License 2003.02.07 0 0 31
Irasd le a nevedről gyorsan. Ha valóban mondtad neki, hogy nehezen indul, akkor küldel a vérbe.
Asszem Creative Commons License 2003.02.07 0 0 30
Ne legyenek illúzióitok a kinti autókereskedésekre. Legtöbbször simlis arabok csinálják a bizniszt. Vagy gondoljunk egy régi amerikai közmondásra: "őszinte, mint egy használtautókereskedő"

A kopott motor nem HIBA, hanem állapot.
A motor amikor megveszed, akkor van spiccen, majd utána folyamatosan kopik. Ezek szerint az egy hetes autó is hibás, mert már kopott egy kicsit?
Hol a határ. Ott, ha már a kopás mértéke befolyásolja a használhatóságot. Mondjuk nem megy. Az, hogy első, vagy 3 izzításra indul nem hiba, hanem egy előrehaladottabb elhasználtsági fok. Hiba lenne, ha a megengedettnél jelentősen több olaj fogy, vagy egyáltalán nem lehet életre kelteni.

lakos Creative Commons License 2003.02.07 0 0 29
A következő mondatnak kell szerepelnie az adásvételiben (minden egyéb sablon mellett):
A vevő a járművet, megtekintett, kipróbált állapotban, a JELENLEGI hibáival együtt veszi meg.
Ebbe bíróság előtt se lehet belekötni, mert ez magában foglalja az összes rejtett/nem rejtett, ismert/ nem ismert hibát. Ennyi.
Nekem így magya ráz takiár pi:)
tcaoe Creative Commons License 2003.02.07 0 0 28
Ez hülyeség. Ott is ugyanaz megy mint itt, és éppen annyira meg kell nézni, hogy mit veszel. Ha valami nagyon szar, azt általában megmondják, de ha csak kicsit, azt szinte sose.
Előzmény: Levike (25)
speedline Creative Commons License 2003.02.07 0 0 27
Egy használt autó autó vásárlása mindíg hatalmas rizikót rejt magában. Ráadásul most egy 11 éves diesel autóról beszélünk.
-Ha egy ilyen korú autót veszek akkor tudom, hogy itt már komolyabb kopásokkal sérülésekkel elhasználódással kell számolni.
-Ezért a vásárlás előtt igyekszem "leinformálni" a kocsit és nem utólag csodát tenni mert az úgysem működik
-Aki dieselt vesz az az esetek döntő többségében azért választja ezt a motor típust mert sokat megy az autóval és spórolni akar. Tehát a diesel éppen a használat jellege és legfőképp az ára miatt soha nem lesz a vasárnapi autósok kedvelt verziója inkább a "jó munkásembereké". Tehát egy ilyen korú motortól már nem kell csodákat várni és újszerű állapotot remélmi.
-Rejtett hiba lehet ha te mondjuk felborultál az autóval, kókány módon kijavítottátok és erről véletlenül nem szóltál az új tulajnak. Kicsit már csapágyas a motor és v.mi olaj adalékkal el lett csendesítve a motor az első olajcseréig és akkor derül ki a baj. Tudod, hogy nehezen indul ezért korábban kelsz mint a vevő és folyamatosan járatod a motort majd közlöd vele, hogy látja milyen jól indul még télen is. Enyhén visszahajtod az órát majd közlöd, hogy a nagymuteré az autó igazából és csak a piacra jár vele közben a heggesztő palackokoktól meg a malterosládától majd kiszakadt az autó alja stb. stb. stb. De az, hogy egy 11 éves kocsi nem olyan mint az új nem is értem...
Kulimász Creative Commons License 2003.02.07 0 0 26
Na, azért nyugaton sem szenteltvizet isznak az autókereskedők...
Bár biztos könnyebben vissza lehet fizettetni velük az autó árát, ha valami nem tetszik, mint itthon.
Ez kicsit hasonló, mint az orvosi műhiba perek. Itt még egyszerűen nem divat, az USA-ban meg nap mint nap röpködnek a dollárszázezrek ilyen esetekből kifolyólag. Le vagyunk maradva ebben is vagy 15 évvel.
Mellesleg, ha már ezt a példát hoztam fel, a beteg sem köteles a műtét előtt több szakértőt megkérdezni, hogy milyen kockázatai lehetnek a beavatkozásnak. Teljes naivitással fordulhat az orvosához, a kártérítés nem annak függvénye, hogy mennyire ismeri a betegségét, a műtét körülményeit stb. Ha az orvos elcseszi (azaz hibás "terméket" ad el a betegnek), fizet a kórház (vagy a biztosítója) mint a katonatiszt.
Előzmény: Levike (25)
Levike Creative Commons License 2003.02.07 0 0 25
Hali !

Azert alljunk meg egy szora.....
A vevonek nem kotelessege elvinni az autot bevizsgalasra. Maximum a magyar viszonyok ismereteben vall dilettantizmusra, ha nem tszi meg. Nezzetek meg a nemet autoekeresekdoket...a legisebb horpadasrol is hatalmas fenykepeket kozolnek. Ott batran megvehetsz barmit _nem lesz_ rejtett hibaja.
Nalunk nem igy van...az emberek ra vannak szorulva, hogy a leheto legtobbet kapjak az autojukert.
Masok kintrol a leheto legolcsobban behozott, majd optikailag megganyolt autokkal csencselnek.
Ez van, sajna, es amig a fizetesek nem zarkoznak epkezlab szintre az arakhoz, igy is marad.

Megjegyzem, en sem nagyon nezettem at az autot amit vettem. Kapkodtam, siettem. Ki is derult par hibaja...:((..viszont tulkeppen ezt eleve belekalkulaltam az arba, alkudtam rendesen...ugyhogy a nemileg keseru szajizen kivul nem ert kar.

Az emlitett vevot erte. Ha az elado teljesen johiszemu volt, akkor ez pusztan a pech esete, es nem hinnem, hogy a penz visszafizetesere lenne jogosult. Arrol nem is beszelve, hogy az autoval akarmi tortenhetett amikor mar nem volt az ove.

Azt viszont gyulolom, amikor ocskavasakat adnak el, aztan meg csak legyintenek, hogy apukam, beszoptad.....

Levi

Előzmény: tcaoe (6)
rozovics Creative Commons License 2003.02.06 0 0 24
Én is ezt gondolom, hiszen, a hirdetésben még a km órát is megadtam egykor, és a vevő erre emlékezett is, tehát TUDTA (..05000)ami ugye lehet 105ezer, vagy 205ezer is. Azt is tudta, h. 4 éve van nálam, napi szinten használtam. Kivéve az utolsó 2 hónapot, mert vettem közben egy másik autót. (szo-szo, azt azért, mert nehezen indult néha ha nagy hideg volt, DE INDULT!!!)A szerelő szerint beállítás-összehangolás, elő és utótöltés állítás után jelentősen javult volna az állapota, de én már nem akartam vele foglalkozni, inkább meghirdettem. DE!!!!Eladáskor ezt szinte szó szerint így el is mondtam, és engedtem az árból 50ezret.Hiba volt talán, h. a szerződésbe ezt nem írtuk bele.(?)
Szóval most ehez képest nemrég hívott telón, hogy akkor levelet ír, mert írásban felszólít az egyezségre, és ha továbbra sem lépek, akkor feljelent jövőhéten :(
Előzmény: Clarvoyant (23)
Clarvoyant Creative Commons License 2003.02.06 0 0 23
Bar nem jogi vegzettsegem van, de szerintem a kompresszio az egy allapotot tukroz, tehat nem hiba.A hiba az, hogy rossz a sebessegmero, mert nem mutat semmit, vagy tonkrement a szervopumpa, vagy nem mukodik a klima.
Ha nem volt tekergetve a kilometerora, akkor a motor allapota kb. aranyos a futasteljesitmennyel.
Előzmény: Kulimász (9)
rbsat Creative Commons License 2003.02.06 0 0 22
Hello!
A Te vevőd egy sz@r alak, aki valszeg valami miatt meggondolta magát és így akar hátraarcot csinálni. Garantálom, hogyha ilyen dumával megy valaki a szervizbe /nehezen indul/ az hétszentség hogy felújítani aarnak, majd marhák lennének kisebb hibát "diagnosztizálni". Én is barátságosabbnak érzem az eltitkolt hiba fogalmát, mert ez utalhat szándékosságra, ami ugye a jelen esetben nem jön szóba. Ne legyél megtalálható, ne érj rá, veszítsd el a forgalmit, az átíratás a vevő dolga, ha van adásvételid és szabályos, írasd le a nevedről a dögöt az önkorm. nál, mondd fel a köt. biztosítást és sz@rd le az egészet.

Üdv rbsat

Celica_turbo4wd Creative Commons License 2003.02.06 0 0 21
Egy diesel motor 15-ös kompresszióval be sem indul...
Szerintem ne nagyon foglalkozz vele. Ha tényleg elengedhetetlen a motor generálozása, annak számos jól látható jele van (kék füst, nagyon erőtlen motor). Ha ennek ellenére aláírja a szerződést a vevő, az már az ő baja. Én sem vagyok autószerelő, csak azokat a hibákat tudom elmondani eladáskor, amiket tapasztalok. Ilyen pl. ha valami rendellenes hangot hallat az autó, nem jó az úttartás, stb.
De könyörgöm, ha veszek egy kocsit azt kipróbálom, és máris hallom a hangokat, érzem hogy egyenesen megy-e, hol fog a kuplung stb.
Egyébként meg nem tudom miért nem vitte el szervízbe a kocsit megvétel előtt.

Üdv

Előzmény: rozovics (20)
rozovics Creative Commons License 2003.02.06 0 0 20
Na ugye!
Én jóhiszeműen közöltem vele, hogy a hidegben nehezen indul, valószínű beállítási probléma. Kompressziót kb 10 hónapja mérettem rajta, korához képest ippeg megfelelő volt, annyit mondtak, h. határeset. (24-26 közötti volt az érték) Erre a vevőm azt állítja, h. a szervíz 12-15 körüli értéket állapított most meg. ÉS???????
Én ezt marhára nem rejtegettem, főleg, h. nem is tudtam!
Előzmény: Kulimász (19)
Kulimász Creative Commons License 2003.02.06 0 0 19
Akkor viszont külön kell választani az eladó által "ismert, de nem közölt" hibákat, valamint azokat a hibákat, amiket az eladó eladás előtt valahogy megpróbált feltárhatatlanná tenni (pl. fűrészpor a váltóba stb.). Mert az utóbbi valóban bizonyítható, az előbbi viszont nem nagyon.
A topicnyitó ennek fényében sem vonható felelősségre.
Előzmény: tcaoe (18)
tcaoe Creative Commons License 2003.02.06 0 0 18
No nem egészen.:)
Ha megmondja az eladó, hogy nehezen indul, és ezt megmondta, akkor a vevő feladata megkeresni a hibát, vagy elállni a vételtől. A többi hiba is olyan, hogy aki nem vesziészre, az megérdemli. A rejtett hiba inkább egy rossz fogalmazás, az eltitkolt hiba a lényeg, és az mást takar. Azt, amikor pl. finishsel sűríted az olajat, hogy meglegyen a kompresszió. Belegányolsz valami tömítőt a klímába, hogy eladáskor és még vagy 3percig működjön. Ezeket viszont lehet bizonyítani...
Előzmény: Kulimász (13)
Herr X Creative Commons License 2003.02.06 0 0 17
"Amúgy arra hivatkozik, hogy a szerződésbe nem vettük bele a "nehezen indul" szöveget"

Dilettáns.

Aláírta, vagy sem tanuk előtt?

Ott kellett volna pampogni.

Amúgy meg nem tudom, hogy hányszázezer kilométer van a kocsiban, de 11 éves dieselnél azért sejthető a kopottság nem?

Én elhajtanám a fentiek miatt is a csókát.

Előzmény: rozovics (7)
LanciasEmber Creative Commons License 2003.02.06 0 0 16
Egy apróság

Megnézném azt is, melyik Sundám-Bundám gmk adta ki azt a 300 ezres becslést, a nagyjavításra. (vagy hivatalos szerviz?)
Nehogy legyen az udvarukban, egy hátulról totálos Fiesta, és a benne lév? motort (ér vagy 80at) rá araják sózni a balekra.
Ez is egy rejtett hiba, csak nem dízel. Láttam én már azonos hiba esetén 50%os eltérést a javíás számlán. A beteg meggyógyulhat mindkét módon.

Előzmény: rozovics (-)
ESI Creative Commons License 2003.02.06 0 0 15
Semmilyen jogalapja nincs annak, amit követel a vevőd. Ha nem nézett kompressziót ami alap dolog, akkor magát okolja. punk tum.

Csak azért fenyegetőzik, mert tudja, hogy mást nem tehet. Reménykedik hogy te megijedsz és visszaveszed.

Ne hagyd magad megfélemlíteni.

Előzmény: rozovics (12)
Koltai Péter Creative Commons License 2003.02.06 0 0 14
"Ja, a forgalmit meg amúgy nálam hagyta véletlen.... :-))"
Akkor véletlenül jelentsd be, hogy ellopták... :)))

Persze ne emlékezz arra, hogy aláírtad az adásvételit... Vagy kényszerítettek, hogy írd alá... Szopjon a vevő is, mire kimagyarázza magát... :)))

Előzmény: rozovics (7)
Kulimász Creative Commons License 2003.02.06 0 0 13
Akkor viszont szinte teljesen reménytelenek az ilyen kártérítési perek.
Az eladó nyugodtan mondhatja, hogy nem tudott a csúszó kuplungról (mert óvatosan nyomta a gázt), az 5. fokozatot be nem vevő váltóról (mert csak városban használta az autót és sosem kapcsolt 5-öst) valamint a nem működő klímaberendezésről (mert krónikus felső légúti gyulladással bajlódik, ezért sosem kapcsolja be a klímát).:-)
Ezekszerint a GYAKORLATBAN egyetlen eladót sem lehet felelősségre vonni.

Előzmény: tcaoe (10)
rozovics Creative Commons License 2003.02.06 0 0 12
Feltettem a jogifórumra is a kérdést, ott azt mondták, igazságügyi szakértői véleményt kell hozzon, hogy ez rejtett hiba.
Most nem akarja a vevő átiratni az autót 15 napon belül, meg valami olyat mond, hogy pont ennyi ideje van arra, hogy feljelentsen...Erről tudtok vmit?
Előzmény: tcaoe (10)
Riff-Raff Creative Commons License 2003.02.06 0 0 11
Azért szerencsére még nem vagyunk Amerikában, hogy azért legyen hibás az eladó, mert nem mondta meg a vevőnek, hogy menet közben fogni kell a kormányt.
A vevőnek megvan a lehetősége, hogy egy szerelővel átnézesse a kocsit. Ha ezt nem teszi meg, és olyan hibát talál utólag, ami simán kiderülhetett volna a vétel előtt is, azért ne sírjon a szája.
A kocsi átnézése vagy át nem nézése nem csak bizalom kérdése. Hiába tudom valakiről, hogy nem adná el nekem a sz@rt aranyáron, korántsem biztos, hogy tisztában van a kocsi állapotával.
Előzmény: Kulimász (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!