Keresés

Részletes keresés

Lacibács Creative Commons License 2017.05.30 0 0 49

Lacibács Creative Commons License 2017.05.09 0 0 48

Köszönöm. Megoldódni látszik a problémám.

Előzmény: hantosska (47)
hantosska Creative Commons License 2017.05.05 0 0 47

Szia!

Ha azóta még nem találtál, ajánlom, hogy nézd a jófogást. Mi Tápiógyörgyéről hoztunk el egy kis foxit, nincs törzskönyve, nem fehér a nagyrésze, ahogy lennie kéne, de nagyon aranyos, és esze is van úgy tűnik. :)

 

üdv

Előzmény: Lacibács (46)
Lacibács Creative Commons License 2017.04.02 0 0 46

Simaszőrű fekete-fehér foxi kiskutyát keresek (Tata). A neme lényegtelen.

yatatuj Creative Commons License 2013.05.03 0 0 45

Sziasztok! Most kapcsolódtam be a témába, és a segítségeteket kérném. Van egy tündéri kétéves foxi kan kutyánk, és sajnos új gazdit kell találnunk neki.

Békés megyében lakunk, de Szolnokra vagy a környékére is el tudjuk vinni. Belerakattuk az azonosító chipet is.

Azért kell lemondanunk róla, mert a tyúkvadászat a mindene (tipikus foxi), és amikor nem jut be a tyúkudvarra, egész nap a kerítés mentén ugat. Ez pedig zavarja a szomszédokat (és valamennyire minket is). A láncra kötés viszont szerintünk nem megoldás.

Imádja az embereket, rengeteget lehet vele játszani, a gyerekeket is szereti. Szeret a középpontban lenni, ismeri a gyakori parancsszavakat, nagyon élénk.

Ha tudtok segíteni, írjatok ide, és a többit megbeszéljük. Előre is köszönöm mindenkinek!

Miccu Creative Commons License 2011.05.18 0 0 44

Sziasztok!

 

Jó rég volt az utolsó hozzászólás... gondoltam megtoldom a gondolatmenetet egy laza Hellóval:)

Nekem is foxim van, aki neveletlen is és szemtelen is de imádom:)

 

szép napot mindenkinek:)

HagaNRG Creative Commons License 2007.03.04 0 0 43

Jelképes összegért családi okok miatt elvihető ez a fajtiszta bicolor(nagyon kevés fekete folt van benne, na) foxterrier!

(kisgyerek mellől, rendkívül játékos és mozgékony kis kutya, agressziónak semmi jele nála, idegenekkel szemben sem vad, egyedül a tyúkokat öli, ha hozzájuk fér.)

Nem az enyém a kutya, csak rokonoké. Én nem szimpatizálok a felnőtt kutyák tárgyként történő adás-véetelével, de jelen esetben a kutya boldogabb lehetn eegy új fazdinál, mert mostanában egész napot egy kennelben tölt. Kisgyerek játszott vele, mikor kicsi volt, majd megunta, a kutya háttérbe szorult, azóta csak nyűg. Múlt héten már volt eg yúj gazdija, de mivel a srác szintén csak hétvégéken van otthon, a kutya hétközben a szülőkkel van. Sajnos 10 tyúkjukat kicsinálta, így a mama azonnal elportázta. (ez jellemző, hogy felnőt kutyát 1 hét alatt akarnak rendre szoktatni, pedig minden kutya meghálál egy szerető új gazdit)
Szerintem nincs nevelhetetlen kutya, csak rossz gazda.

A nagyszüleimnek én is egy hete vittem egy 3 éves beaglet. Az is tipota a tyúkokat, egyetlen egyszer kapott a mamától-persze, tyúkozás közben,hogy a kutya tudja is, miét kap-azóta rá se néz a tyúkokra, egész nap mellette legelésznek. Mindez egy nap alatt.

Szóval csak érteni kéne a kutyához. Egyébként csak annyira ismerem a foxi fajtát, hogy izgő-mozgó hiperaktív kutya, meglehetősen agresszív termsézettel. A hiperaktív ennél a kutyusnál is OK, de az agresszió telejs mértékben hiányzik belőle!

Rendes gazdinál bizots vagyok benne, hogy hálás, hűséges, okos kutyává válna!

Szóval kan, 1 éves múlt, oltási könyve megvan, jeképes összegért elvihető!

 

 

(ezek még kölyökkori képei, a kutya most múlt 1 éves!!)

(majd csinálok róla új képeket is, msot csak ezt találtam.

Ha van érdeklődő, erre a címre jelentkezhet:

mendyk@totalcar.hu

Köszi!

 

 

 

 

 

 

 

fiat500club.hu Creative Commons License 2007.02.15 0 0 42

Sziasztok!

 

Keresek kicsi foxit, mert eddig 2 volt csak kulon koltozom egy kertes hazba es a csaladi foxit nem hozhatom el. Drotszoru erdekelne, lehetoleg minel kisebb. Es bar ez igy eleg bena beiras, de a menhelyeken nem nagyon talalok es nem szeretnek torzskonyvezett 5millio dijjat nyert kutyat sokezerert, csak egy belevalo drotszorut, aki le tud ugy fekudni, mint egy beka :)

 

Koszonom:

Lajos

Zizim Creative Commons License 2007.01.28 0 0 41

Foxisok, segítsetek!

 

A képen látható Sima szőrű foxi S.O.S gazdit, vagy ideiglenes befogadót keres !

 

Nagyon szép kiállású 6-7-8 éves, (azóta ivartalanított) kan. Kan kutya mellé nem ajánlott, de szukával, macskával jól kijön!

Szobatiszta, szépen sétál pórázon, és iszonyúan ragaszkodó, bújós, puszis!!!

 

A XVIII. kerületben, Lőrincen találtam a Hunyadi Mátyás Gimnáziumnál levő parkban, de a Havanna lakótelepen is látták bolyongani! Se chip, se tetkó. De azért hátha még felbukkan az eredeti gazdi..!

 

Érdeklődni lehet:

06-30/517-7925

barsonypaci@citromail.hu

 

sirocco Creative Commons License 2007.01.19 0 0 40
Az én kutyám is mindent fel akart szedni a földről kölyökkorában: ágat, kavicsot, nejlonzacsit, mindenféle szemetet.
Nem tudom, a nagykönyvben hogy van megírva, de én azt csináltam, hogy amikor fel akart szedni valamit, akár otthon, akár utcán, először rászóltam (régi jól bevált vezényszó a fuj!), aztán (mivel erre természetesen eszében sem volt kiköpni, amit talált) egyszerűen fogtam, szétfeszítettem az állkapcsait és kihalásztam a szájából.
Mivel ez nem volt egy kellemes eljárás (nekem se...), egy idő után rájött, hogy ha el akarja kerülni, a "fuj" elhangzása után jobban teszi, ha azonnal eldobja.
Azt kell mondjam, a dolog jól bevált. Kb. fél éves kora után már nem volt gond az ilyesmivel.
Előzmény: zol23 (39)
zol23 Creative Commons License 2007.01.18 0 1 39
Elképzelhető az, hogy mivel kap lent is kaját- klikker miatt, emiatt összekötötte és ezért eszik mindent?
Bár a klikker előtt is összeevett mindent odalenn.
Sajnos mérgeztek már meg több kutyát a környéken, és némely ember nem használja a szemetesét- minden konyhai maradék repül az utcára! BORZASZTÓ!!!
zol23 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 38
Hello Mindenki!
A fő kérdés:
hogy szüntessem meg az utcán evését a kutyomnak.
5 hónapos és mindent felszed... :(
sz.sepy Creative Commons License 2007.01.14 0 0 37

ISMEREM A FOXIKAT ELÉGGÉ!!!!!! ÉS EZÉRT TUDOK MONDANI ÖTLETEKET ÉS TANÁCSOKAT :)

 

 

06 70 595 10-66

sz.sepy Creative Commons License 2007.01.13 0 0 36

Sziasztok!

 

akinek nevelhetetlen foxi kutyusa van az hivjon fel : 06 70 595 1066 os számon!

Télleg, segiteni szeretnék rajtatok. Tudok tanácsot adni meg egyéb oktatókat. Esetleg aki budapesthez közel lakik az az adyligeti kutyiskolába is ellátogathat.

 

http://www.vonkarpatia.hu/kutyaiskola.htm

itt foglalkoznak balhés kutyákkal is!

 

szóval hivjatok okvetlenül!!!!!!

 

sz.szandi

szazezer Creative Commons License 2007.01.06 0 0 35
Továbbra is nagyon rossz a helyzet. Elajándékozzuk az egyiket. Valószínűleg ez lesz a legjobb megoldás. Nincs más ötlet sajnos. Nehéz lesz, mert nagyon szeretjük mindkettőt. Van amikor napokig semmi bajuk egymással, aztán utana meg ölik egymást.
Előzmény: sirocco (34)
sirocco Creative Commons License 2006.12.15 0 0 34
A testvérek között már az anyaméhben elkezdődik a vetélkedés :-) Általában az egy almon belül született kutyák között már korán kialakul valamilyen sorrend, de ez felborulhat, amikor elkezdődik az ivarérés... Valószínűleg nálatok is erről van szó.

Ha két kutya összeverekszik, az nagyon riasztó tud lenni. Szét kell választani őket, de ez nem egyszerű. Nem nagyon tanácsos pl. kézzel odanyúlni, mert véletlenül is megsérthetik az embert. Ütni-rúgni meg pláne nem szabad. Vannak kutyafajták, amelyek ettől csak még agresszívebben vetik bele magukat a bunyóba.

Kutyás körökben több módszer is ismert, pl. hogy hideg vízzel kell őket leönteni, vagy a hátsó lábuknál fogva kell széthúzni őket... Hát én egyiket sem próbáltam. Az a módszer vált be, hogy vagy elkaptuk a nyakörvüket és úgy választottuk szét őket, vagy addig taktikáztunk, míg a pórázt sikerült a nyakukba kanyarítani és így vonszoltuk el őket egymástól. Szerencsére egyikük sem sérült meg soha komolyabban, mert a céljuk csak az volt, hogy a másikat leteperjék a földre, ránehezedjenek, és ezzel megmutassák, ki az erősebb.

Amikor a két kutyát szétválasztottuk, általában még morogtak, prüszköltek egymásra. Ilyenkor éltünk a tekintélyünkkel, jól megszidtuk őket, megvártuk, míg lehiggadnak, és csak akkor engedtük őket óvatosan közelebb egymáshoz. Ha valamelyikük még ezután is morgolódott, akkor újra határozottan rászóltunk. Persze ehhez az is kell, hogy a kutyák már előzőleg is tiszteletben tartsák a gazdi szavát (ez az alfája-omegája a kutyatartásnak). Meg nálunk azért annyiban is más volt a helyzet, hogy az egyik kutya jóval idősebb volt a másiknál, és ilyen felállásnál általában a fiatalabb eb előbb-utóbb behódol.
Előzmény: szazezer (33)
szazezer Creative Commons License 2006.12.15 0 0 33

Köszi a választ ! Mi is gondoltunk rá, hogy a rangsor miatt vannak ezek a gondok. A szabadidőben foglalkozunk velük (szerintem eleget). Remélem hamarosan kiderül, hogy ki lesz a főnök és utána békénhagyják egymást.

írtad, hogy közbe kell lépni ha durvul a helyzet. Hogyn kell közbelépni, mire gondolsz ?

Előzmény: sirocco (32)
sirocco Creative Commons License 2006.12.15 0 0 32
Azt hiszem, talán a "kamaszodó" kutyáid között rangsorvita kezd kialakulni. Általában véve hasonló erőviszonyoknál nem érdemes beleavatkozni, az azonos nemű, együtt élő kutyáknak "le kell rendezni" a sorrendet egymás között, és főleg így van ez, ha ugyanazon a területen, ennivalón, gazdin kell osztozni. A terrierek általában véve is vehemensebben törekednek a főnöki pozícióra, mint más fajták. Persze ha a dolog durvasággá fajul, akkor közbe kell lépni.
Nálunk két kankutya van, apa és fia, és szerencsére a fiú "vér nélkül" elfogadta az öreget főnöknek, bár voltak kisebb torzsalkodások.
Talán a kisebbik foxi már most dominanciára törekszik a másikkal szemben, ezért próbálkozik újra meg újra. Bár 6 hónaposan ez még elég korai.
A másik, azt írod, hogy természetre is ő az élénkebb, pörög egész nap. Lehet, megoldás lenne, ha többet foglalkoznátok vele, megmozgatnátok, lekötnétek az energiáit. A terrierek értelmes, játékos kutyák, de ha unatkoznak, akkor ördögfiókává válnak.
Előzmény: szazezer (31)
szazezer Creative Commons License 2006.12.14 0 0 31
Sziasztok, Segítség kellene ! Van 2 simaszőrű Foxterrierünk. Testvérek, szuka mindkettő és 6 hónaposak. Együtt alszanak, együtt esznek, együtt csinálnak mindent. Eddig minden szép és jó volt. Kertesházban lakunk, van még egy macskánk is. A macskával is jól kijönnek (most már). A baj az, hogy a termetre kisebb foxi nem hagyja békén a testvérét. Kb. 1 hete éjszaka ki kellett mennem, mert óriási veszekedést csináltak. A kicsi állandóan harapdálja a másikat és azon az éjjelen elfogyott a nagyobbnak a cérnája.  Elkapta a kicsi nyakát és véresre marcangolta. Hozzáteszem, hogy a kicsi nem hagyja a másikat egy percre sem. Most már egyre roszabb a helyzet. Napközben is állandóan pörög a kicsi... A nagyobb az már elég nyugodt kutya lett, de a kicsi azonnal a nyakát harapja. Persze mindig ő húzza a rövidebbet. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne erről leszoktatni. A kicsit simogatni is nehéz, mert képtelen egy helyben maradni. Nem lehet, hogy a terület miatt akar állandóan verekedni ? Ha az miatt, akkor mit tegyünk ? Attól félünk, hogy megölik egymást. Ahonnan hoztam őket, ott egy udvaron volt legalább 8 Foxi és 4 tacskó, azokkal semmi gond nem volt... Teljesen el vagyunk keseredve, mert mindkettőt imádjuk.
golyóstoll Creative Commons License 2005.03.28 0 0 30

na látom, ide aztán már rég nem írt senki :)))

Nekem is van egy foxim. Nehéz egy személyiség:)

Nem egy átlagos kutya az biztos. A foxik külön egyéniségek.Az enyém például ha unatkozik, kiborítja a vizét és kergeti a tálat, miközben ugat rá, és össze-vissza zörög. Persze általában hajnali fél 6kor kezdi nehogy aludni lehessen tölle

Quaigon Creative Commons License 2003.06.26 0 0 29
Szerintema foxik illegalitásba vonultak. :O(((
Se az utcán, se a fórumon... Sehol senki.
Pedig olyan nagy arcok! Én mindig Parson Russel terriert akartam( csak aztán az országba kerülő néhány példányból pár végigrágott) s akkor egy kevésbé harapós, de ua.olyan foltos kis mitugrálszt kerestem. Imádom!!!! :O) Bunkó, keményfejű, számító, időnként aljas. De időnkénként nagylelkű, imádja haverjait, a nőket, a lasztit, és engem! Imádom ahogy felnéz rám a kis sötéten csillogó szemeivel, aztán csinál valami vicceset. Imádja a clickert, nagyon szereti ezt a kreatív játékot. Imád tombolni, futkározni, de lakásban nem is látom, nem is hallom. :O))) Szóval ideáls utánfutó a nagy csibészek mellé. :O)))
coney Creative Commons License 2003.06.26 0 0 28
Szia! Hogy ne süllyedjetek el! Hát nem mondom, a kis Casper eléggé temperamentumos. Én idáig csak lakótelepi elkényeztetett foxit ismertem (összvissz csak 2-t), de azok lényegesebben nyugisabbak voltak, mert öreg nénié voltak. Csíptem. Minden alkalommal, mikor mentünk usziba a haverommal találkoztunk. Aztán egy szép napon kihaltak szegények a néni mellől, akivel most már csak nagyon ritkán futok össze, pedig most már nekem van kutyám.
Előzmény: Quaigon (27)
Quaigon Creative Commons License 2003.06.24 0 0 27
HAhaó, foxisok! Egyedül maradtunk Casperral? Tessék írni, teljesen elsüllyedtünk!
bagifruzsi Creative Commons License 2003.05.06 0 0 26
Foxi és labrador keverékek gazdira várnak!
Gazdira vár két árva kutyus a XVII. kerületi, Orgoványi utcai kutyapanzióban. A képen látható barna kutyus 3-4 éves foxi keverék kan, a fekete kutya 3-4 éves labrador keverék szuka.
Elérhetőség a www.zoldmagazin.com oldalon.


julesblaidd Creative Commons License 2003.03.13 0 0 25
A határozottság és kitartás valóban elengedhetetlen, nem is vitatom.

A clicker-nél van egy jelentős tévhit, amibe Te is belefutottál.
"Ha ugyanazt a módszert próbálod ráhúzni mindegyikre, csalódni fogsz."
A clicker egy viszonylag egyértelmű kommunikációs eszköz az ember és a kutya között, semmi több. (ugyanúgy, mint a póráz is egy kommunikációs eszköz) Nem tanítasz vele ugyanúgy minden kutyát. Ez csak egy eszköz arra, hogy megjelöld azt a pillanatot amikor a kutya jót csinált, ugyanúgy, mint a pórázzal megjelölöd rántással, ha rosszat csinál.

A különbség a kutyához való hozzáállásban van, ill. abban, hogy a clicker esetén a kutyának nem kell közvetlenül melletted lennie, mert hallja távolról is a hangot. Az egyik módszerrel tiltasz valamit, a másikkal pedig biztatod, hogy csinálja még, amit csinált, mert az jó. A pórázzal gyorsabban kialakul az eredmény az elején, ez tény.
A trükk ott van a clicker-nél is, hogy egy bonyolultabb feladat végrehajtására hogyan veszed rá a kutyát, hogyan érteted meg vele, mit akarsz tőle. Itt pedig egyedenként ugyanúgy eltérés van, mint az összes többi módszernél, amikor az egyiknek a fenekét kell lenyomni, hogy normálisan üljön, a másiknak a pórázt kell felfelé rántani, a harmadiknál egyszerre mindkettő, stb.
Szóval egy kutyához nem értő ember úgyanúgy nem tud eredményt elérni vele, mint szögessel, a különbség csak annyi, hogy a szögessel teljesen tönkre tudja tenni a kutyát, ha össze-vissza rángatja, azzal viszont, hogy össze-vissza klikkel, még nem lesz semmi probléma. Én a kezdő gazdikat ezért próbálom ezirányba ösztökélni, mert ebből semmi galiba nem sülhet ki, viszont ha valaki elkapja a dolgot - amire ugyanolyan esélye van, mint, hogy a pórázt megtanulja kezelni -, akkor az a kutya és gazda javára válik egyaránt.
(terápiás eszközként is használható a clicker, de nem akarok túl sokat írni, így is én folyok már a csapból is lassan... :-))))

Az teljesen egyértelműen kiderült számomra eddig is elmondásaid alapján, hogy Te tudod kezelni a szögest és a pórázt, így itt nincs is semmi gond.

Egyszer egy másik fórumon kezdte el ecsetelni valaki, hogy szögessel jól megrángatta a kutyát és utána minden jól ment. Volt egy kissrác, akinek volt egy 5 hónapos németjuhásza, aki persze pont abban a korban volt, hogy fel akart deríteni mindent és mivel normális nevelést nem kapott, ezért össze-vissza szökdösött a gazdájától séta közben. Az internetes ötlet kapcsán felrakott a kiskutyára egy szögest és azzal elkezdte rángatni. Az eredményt sejtheted.
Ez az oka, amiért fórumokon egyszerűen nem merem hirdetni, sőt ellenzem a szöges és akármilyen testi ráhatás használatának helyességét, mert elég ha egy ember baromságot csinál és ezzel tönkrevág egy kutyát.
A kutyaiskolában, ahol látom is, hogy mit akar csinálni a kedves gazdi, ott közbe tudok lépni, ha hülyeség van. Itt nem.
Így igaz megérted, miért kardoskodom folyton a pozitív módszerek mellett ?

Előzmény: Quaigon (24)
Quaigon Creative Commons License 2003.03.12 0 0 24
Értem,hogy aggódsz. Azonban szeretném megkérdezni- ne vedd sértésnek- hogy a saját két kutyádon kívül hány kutyát képeztél, alaposan? És hány éve foglalkozol kutyákkal? Milyen kiképzési ágakat ismersz? Én rengeteget. A saját kutyáim mellett( és az sem kevés) rengeteg olyan kutyával foglalkoztam, melyeket gazdáik valamilyen szempontból félreneveltek. (mellettük persze normálisakat is tanítottam,szinte az összes fajtacsoportból való ebbel találkoztam már)Lakásbeteg középuszkár(sose vitték sétálni, cserépbe pisilt, majd meghalt a gazdija, a gyerkek örökölték) kennelbeteg gordon szetter, aki ha kilépett a kertkapun összepisilte és földhöz vágta magát. És még sorolhatnám. Pl azt a jorkit, akit egy szaporítótól mentettek meg, mert le akarta oltatni, mivel meddő volt. Tücsi 25 másik kutyával élt együtt egy 20 nm -es szobában,sose látott idegent, utcát, autót, stb. És őt is rendbehoztam. A határozottság, a kitartás meghozza gyümölcsét. Ha egy lelkileg sérült, vagy egy komolyan rögzült kutyánál azt várod, hogy magától megváltozzon, akkor elég alacsony lesz a találati sűrűséged. Kb. 30 százalék... Ha a kutya stresszel, pénikba esik hiába nyomod a clickert, vegy lengeted a kaját. Láttam én bélpoklost, kedves német juhászt, aki utcára lépve, az autók között harapós, őrjöngő kutyává változott. Rajta bizony az segített, hogy raktam rá egy szögest, kimentem vele az utcára , és lassan elindultam. Csapkodott, kapkodott, pánikolt, de előbb utóbb rájött,hogy nem szólok hozzá, nem foglalkozom vele. Azaz nem történik semmi. Így lassan abbahagyta a pánikolást,elkezdett maga köré figyelni. És ekkor kapta ajutalmat, amire ekkor már ráért figyelni. És szép lassan rendbejött. Ez persze hetekbe tellett. A szöges pedig azért kellett, hogy ne tudjon elszabadulni, és meg lehessen tartani, mert amikor bepánikolt hihetetlen erővel próbált menekülni. Amikor beleugrott a szögesbe-mivel nem volt hozzászokva-megdermedt, egy pillanatra kiszakadt a rohamból. NA, ilyenkor lehetett vele kommunikálni. Utána egyébként teljesen megbízható kísérő kutyává vált, soha többé nem kellett rá szöges, kényszeríteni se kellett semmmire. Minden kuty más és más. Ha ugyanazt a módszert próbálod ráhúzni mindegyikre, csalódni fogsz.
julesblaidd Creative Commons License 2003.02.24 0 0 23
Quaigon: Van vesztenivalója. Ha rosszul csinálja, egy életre megutáltatja az egészet a kutyával. Ettől a kutyának nem lesz több kedve dolgozni... Szerintem.
Előzmény: Quaigon (21)
Quaigon Creative Commons License 2003.02.24 0 0 22
Ja, és a foxit ne féltsd! Ugyanolyan kutya mint a többi, ha elrontod elromlik, ha nem rontod el, jól nevelt és kellemes társ. Casper nem fut el, sőt jön pórázon, pedig hat hónapos( :O) )ül, fekszik, áll, helyben marad, és még vissza is jön ha hívom, játék közben is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy zseni, hanem hogy sikerült rájönni, hogy milyen módszer iránt fogékony, kitartó vagyok és sokat gyakorlunk. Szívesen ajánlom mindenkinek a módszert! Szóval kitartás, én Neked szurkolok!
Quaigon Creative Commons License 2003.02.24 0 0 21
Zsuzsa, azért próbáld meg. Nem kell a levegőben repülniük, de ha mindig hagyod, hogy övék legyen az utolsó szó, akkor sose tudsz előre lépni. Próbáld ki a külön sétáltatást idegen helyen.Ha póráz nélkül már Rád figyel és követ, akkor rakd rá a pórázt, de még ne fogd meg, hagyd, hogy a földön húzza. Ezután már felveheted óvatosan a pórázt, és tovább léphetsz. :O)
Ha nincs próbálkozás, nincs haladás. Próbáld ki amit tanácsolok, aztán amit más mond, aztán vagy bejön valamelyik, vagy esetleg új megoldást tudsz belőlük fejleszteni. A lényeg, ne add fel, a bichonok is okos kutyák, ne hagyd, hogy álcázzák! :O)
julesblaidd Creative Commons License 2003.02.23 0 0 20
Van egy módszer a leszoktatásról, kell hozzá egy kis türelem, de nagyon hatékony és nem töri meg a kutya munkakedvét.
Vedd a kezedbe a falatot, zárd ökölbe és tartsd a kutya elé. A kutya böködni fogja, mindent megtesz, hogy elvegye, Te legyél kitartóbb. Amikor a kutya egy pillanatra megáll, meghátrál, hogy újból nekivesekedhessen a kajaelvételnek, akkor add neki oda és dícsérd meg.
Ezt játszátok el egy párszor és le fog esni neki a tantusz, hogy csak akkor kapja meg a jutalomfalatot, ha nem küzd érte.
Előzmény: kisfoxi (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!