Keresés

Részletes keresés

tamburmajor Creative Commons License 2003.06.01 0 0 6
Sziasztok!
Igaz, hogy az én gyerekem már nagyobb, de mi is nyaraltunk annak idején vele, amikor még picurka volt.
Én két helyet tudnék ajánlani, főleg, ha az egyik úti cél úgyis Korfu lenne, és az egyik fő szempont az ár (bár nem tudom, kinek mi az olcsó), a másik, hogy fakt. programon úgysem tudtok részt venni a kicsi miatt.
Amit írok, abban a repülőjegy ára is benne van + félpanzós svédasztalos ellátás. Az egyik Hersonissosban a Palmera Beach 3*-os szálloda, közvetlenül a tengerparton, légkondival és erkéllyel. Július elején 94 000 Ft/8 nap/7 éj, a további hét 37 000 Ft, július közepétől ez 97 000 Ft + további hét 42 000 ezer Ft. Ráadásul városközponti, de csendes.
A másik a Calypso Holidays, 2*-os, 500 méterre van a parttól, van viszont saját gyermekmedencéje is, ez - szintén félpanzióval - 90 000 Ft + további hét 35 000 Ft.
A kicsiknek 2 éves korig természetesen sem rep. jegyet, sem szállást és ellátást nem kell fizetni.

A másik Tunézia, ott is Djerba szigete. Ráadásul Djerba még nem nagyon ismert itthon, ezért hihetetlen, milyen akciók és last minute-ok vannak. Kifejezetten bababarát szállodának írják Djerbán a Vincci Djerbát, 4*-os, főszezonban 112 000 Ft/7 éjszaka, tök jó játszótérrel. Ide is csak 2 órányi a repülőút. (És tuti lesz last minute, úgyhogy mínusz harmincezer személyenként.)
Nem akarok a Kartago utazási irodának reklámot csinálni, de érdemes felkeresni a honlapjukat (www.kartagotours.hu). Ráadásul minden ország szállodáinak értékelésekor odaírják, melyik gyermekközpontú és melyik nem ajánlott a családoknak.
És most lehet, hogy nem leszek népszerű: az apartman szerintem kiszúrás a nőkkel, főleg, ha picurkával utazik az ember. Kajakészítés, bevásárlás, mosogatás, takarítás, foglalkozni a gyerekkel, mosni, mosogatni - ebben mi a kikapcsolódás? Ráadásul az apartman mindig csak első ránézésre olcsóbb, mint egy szálloda, mert arra még rájön az evés költsége.
De ez csak az én véleményem.
Ja, és még egy! Djerbai és tunéziai szállodák némelyikében igényelhető bébiszitter, ha esetleg el akartok ugrani pár órára. Persze kérdés. hogy az ember rá meri-e bízni a kicsit egy vadidegenre.
Sziasztok

Előzmény: chriS (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 5
En talaltam jokat Rodoszon, Kretan, Torokorszagban, Cipruson is.
Nem olcso, de nem baj.
Viszont Krofurol azt mondjak, hogy az az angol fiatalsag buliszigete (ld. meg: Ibiza), es kisgyermekeseknek nem nagyon ajanljak.
Előzmény: chriS (4)
chriS Creative Commons License 2003.05.24 0 0 4
Amikor februárban elindítottam a topikot, nem gondoltam volna, hogy 3-4 hónap alatt ennyit fejlődik a gyerek. Lassan 1 éves lesz, és most már egyáltalán nem látom problémának sem a repülös, sem az autós utazást. A mediterrániumon továbbra is gondolkozunk. Most ott tartunk, hogy, mivel el tudunk utazni ugyan a gyerekkel, de eléggé korlátozva vagyunk, többek között az alvásai miatt, lényegében mindegy, melyik tengerparton töltjük a nyaralást...szóval legalább legyen olcsó. Azt hiszem Korfu lesz belöle, mert ez megfelel minden kritériumnak.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3
Sziasztok.

Minket is erdekelnenek mindenfele lehetosegek, de -valljuk be- a magyarorszagi utazasi irodak elegge felkeszuletlenek ebben a temakorben (8 hobapos baba, feleseg + fater), ugyhogy "magad uram, ha szolgad nincsen"-alapon segitsunk egymasnak.
Peldaul most arra gondoltam, hogyha van valami otletetek a Mediterraneumra vonatkozolag, akkor itten legyetek szivesek kozzetenni.

Koszonjuk igen sokszor.
:-)

kiskatka Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2
Mi már 2x utaztunk. Egyszer mikor a baba 4 hónapos volt, Olaszországba és kocsival, most meg 10 hónapos és most jöttünk vissza 1 hete Seychelles-ről. Szerintem a kocsit és a repülőt is kibírja a gyerek. A mienk csak kicsit szenvedett, de annyit végül is mindennap méltatlankodik. Mi visszük a bébiételt, a kocsi és a repülő elbírja. Babakocsit is viszünk. Babaágyat általában adnak, kérdés, hogy milyen minőségűt. Szóval nem para utazni babával, de mindenféle gyógyszert is jó vinni, meg a játékait és persze akkor a nyaralás alatt sem alszod ki magad...:)
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.24 0 0 1
babainvazio volt :) nekem is megjott hozza a kedvem. sot a ferjemnek is, ami mar nagy szo. :))
Előzmény: chriS (-)
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.24 0 0 0
Ibiza. Eloszezon. Minden ki van alakitva kisbabak szamara. Eloszezonban tipikus csaladi, babas, illetve idosebb hazasparok nyaralohelye, ugyanakkor sok buli, babak a pub-ban. Meg ott is van kulon helyuk. :) Minden szallodaban baba cuccok, kulon babaszekek, pelenkazok....stb. Eletemben nem lattam annyi babat mint ott. :) Szinte ujszulottek voltak. :))))
Előzmény: chriS (-)
chriS Creative Commons License 2003.02.24 0 0 topiknyitó
Idén nyáron szeretnénk elmenni valahová feleségemmel és (akkor már) 1 éves kislányunkkal. Kíváncsi lennék olyanok tapasztalataira, akik nyaraltak már ilyen korú gyerekkel. Az uticélt illetően egyelőre két alternatíva van: Görögország repülővel, vagy Horvátország (esetleg Olaszország északi része autóval). Vajon a replülést vagy a félnapos autózást bírja jobban a gyerek? Szálloda vagy apartman? Mi az, amit feltétlenül érdemes itthonról vinni (gyerekkocsi biztosan kell, de kell-e gyerekágyat, bébiételeket cipelni)...stb. Minden érdekel a témában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!