Keresés

Részletes keresés

english Creative Commons License 2003.05.20 0 0 21
Egy picit leult ez a topic. :-((

Megtudtam, hogy Uj-Zelandon beszelik a legtisztabban az angolok utan a british-englisht. Ezt egy mar kinnt jart diaktol halottam. A nemetek is ezen a velemenyen vannak.

english Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20
Sziasztok!

Megtudtam, hogy Ausztráliában és Új-Zélandon az ázsiai diákok aránya 80-90%. Továbbá azt is megtudtam, hogy néha sokkal értelmesebbeket mondanak, mint mások és nagyon szorgalmasak, kedvesek, csak egy kicsit nehéz velük szót érteni, mert nem beszélik olyan szépen a nyelvet. Nem a legjobb a kiejtésük, de különben szorgalmas,jó diákok és szerények is.
A környezet mindkét országban gyönyör?.

english Creative Commons License 2003.04.18 0 0 19
Egy másik fórumon, a feltett kérdéseimre ezeket a válaszokat kaptam (rendes id?reni sorrendben):

Maxilein válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-16 10:27:06 (6986)
A szinvonal gyakran nem eri el a magyar szinvonalat, ami a nyelvtani szintet illeti. Mivel a resztvevok kozott nagyon nagy a kulonbseg neha, igy gyakran unalmas nyelvtangyakorlasba fullad a kurzus es a beszedkeszseg fejlesztesere nem jul tul sok ido.

english válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-16 10:56:35 (6987)
Ez mindenhol igaz vagy csak inkább kimondottan egyes országok nyelvtanfolyamaira jellemzô?
Esetleg ki lehet védeni valahogy?
[előzmény : (6986) Maxilein, 2003.04.16 10:27]

kAos válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-16 19:06:09 (6988)
Szerintem baromi nhez altalanositani. En Angliaban jartam (vagy 5-10 eve), tobb helyen is (Leicester meg Bristol) de nem annyira a tanfolyamert, hanem inkabb a tarsasagert. Ebben sosem csalodtam. Es vegulis valamelyk Cambridge-fele vizshara is felkeszitett, akinek ez kell. Nagyon sokfele van, de a fobb kategoriak a baromi draga pivat (na, ezt nem probaltam), es a nem olyan draga, altalaban College-ekeben, egyetemekben futo, delutan/este 1-2-szer hetente tipusuak. Mi annak idejen a tanfolyam utan elmentubnk kocsmazni, vagy szerveztuk bulikat, kirandulasokat.

A nyelvi dolog szerintem azert is jobb mint pl. otthon (bar Mo-n nem nagyon jartam nyelvtanfolyamra, csak iskolakban), hogy az ember egyaltalan nem tud az anyanyelven kommunikalni, igy ha akarja ha nem, idegenul kell megszolalnia. Viszont igy is rengeteg segitseget kap. Meg a tartalom: altalaban eleg erdekes temakrol szol (bar ez gondolom iskola/tanar fuggo), nem valami elvont, sose hasznalt temat kell bemagolni, mint annak idejen oroszoran. Mi pl. gyakran hasznaltunk ujsagkivagast, radiobol felvett anyagot, ami moge a tanar epitett hatteret (pl. igy hallottam eloszor az angol parlamenti rendszerrol, meg a kulonbozo ujsagok kozti (stilaris) kulonbsegrol, az ir kerdesrol vagy Ben Eltonrol).

Szoval en nagyon elveztem annak idejen az itteni angol orakat, pedig az iskolai nyelvorakat ki nem alhattam meg Mo.-n (illetve azert itt is voltak kivetelek).
[előzmény : (6987) english, 2003.04.16 10:56]

english Creative Commons License 2003.04.18 0 0 18
Ez a módszer tetszik. :-))
Előzmény: PI_66 (17)
PI_66 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 17
Nekem volt olyan érzésem anno, hogy ezeknek a külföldi nyelvoskoláknak egyik kiemelt prioritású szempontja a tudnivágyó ám naiv emberkék alapos megkopasztása.

Látom mindenképp kíváncsi vagy a tudásra aminek a birtokában vagyok, ezért nem tudván ellenállni további unszolásodnak, megosztom veled a legjobb nyelvtanfolyam kiválasztásának titkát: próbálj ki egyet találomra és folytasd mindaddig amíg lelkiismeretfurdalásod van/lenne az elbliccelt órák miatt.

Előzmény: english (14)
english Creative Commons License 2003.04.17 0 0 16
Erre gondolok én is, hogy Angliában sem hallod tisztán az angol-angolt, mert a bevándorlók, vendégmunkások, külfüldi diákok... nem az eredeti angolt beszélik, mindenkinek van valamennyi tájszólása. Akkor ebből a szempontból a más angol nyelvű országok sem rosszabbak.
Előzmény: pragesz (11)
english Creative Commons License 2003.04.17 0 0 15
Lever!

Én is ettől tartok, hogy az Ausztráliai tanfolyamokon többen vannak az ázsiaiak, akiknek az irásmódjuk miatt lehet nehezebb a nyelvtanulás.

Új-Zélandban hasonló helyzet adódhat, vagy ott jobb az oktatás szinvonala?

A haladó csoportokban már csak tudnak beszélni, meg írni jobban vagy az is ugyanolyan rossz?

Érdemes egyáltalán külföldre menni tanulni nyelvet vagy van itthon is olyan jó nyelviskola, amit bátran ajánlotok mindenkinek!?

Előzmény: Lever (13)
english Creative Commons License 2003.04.17 0 0 14
Köszi az őszinte választ, valóban van benne valami, de például külföldön, nem nagyon van kiscsoport. Vannak olyan nyelviskolák, amelyek garantálnak egy bizonyos szintet,hogy ezt a tanfolyam végére teljesíteni fogod, ha nem akkor járhatsz tovább..., de ebben nem igen hiszek, illetve ez nem annyira lehet szempont szerintem.
Mindegyik ponttal egyet értek, a 9.-ben pedig még nincs tapasztalatom.

De szerinted érdemesebb egy rövidebb tanfolyamra járni kisebb csoportlétszám mellett, mint inkább kétszer akkorába, kétszer annyi ideig?

Előzmény: PI_66 (12)
Lever Creative Commons License 2003.04.16 0 0 13
Ausztráliát nyelvtanulás szempontjából senkinek sem ajánlom. Bár én nem vettem részt semmilyen tanfolyamon, de sok emberrel talákoztam, akik igen. Semmi jót nem hallottam, viszont nagyon sok rosszat. Minden csoport tele van ázsiaiakkal (nem szeretném idegengyűlölő benyomását kelteni), akiknek igen sok problémájuk van az angol nyelv elsajátításával, így egy fél év -vagy több- simán eltelhet ismerkedős, értelmetlen játékokkal... a "My name is Chin-lin" szinten. A haladó csoportokban sem jobb a helyzet.
PI_66 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 12
No úgy látom sietnem köll ha még az 50-en belül akarok maradni.

Nyelvtanulási tapasztalataim a következôk.

1. Ahol a nyelvtan az elsôdleges cél, ott kell rögtön hagyni ôket. Nem sokra mész vele, ha kívülrôl fújod a legrendhagyóbb igék ragozását, mikor egy pohár vasszert köll kérned.

2. Ha túl sokan (több mint 5-6-an) vannak egy nyelvi csoportban, akkor arra is körösztöt vethecc. Mire rád kerül a sor, elunod magad.

3. Ha egyéni nyelvtanárod van, azt is hamarosan otthagyod, mert nincsen konkurrencia.

4. Ha egy szeánsz hosszabb 3 óránál vagy rövidebb 2-nél, akkor fölöslegesen dobod ki a pénzed. Hetente legalább 3-4 alkalommal viszont köll egy-egy szeánsz.

5. Ha sokat beszél a tanár magyarul, vagy lelki problémáit veled osztja meg, akkoris gondolkodhacc a kurzus felhagyásával.

6. Ha a tanárod megértô irányodba és elnézi felkészületlenségedet, akkor érdemes küldeni egy csokor virágot neki jószívűségéért és többet feléje se nézni.

7. Nem az a fontos hogy hibátlanul beszélj hanem hogy megértesd magad.

8. Ja és az se elhanyagolható szempont ha tisztában vagy vele: nem a nyelvtanárnak hanem neked köll megtanulni a nyelvet.

9. Végül pedig, amiért nyitottad ezt a topicot: az idegen nyelvi környezettôl és is csodát vártam. Csodák pedig nincsenek, mint tapasztaltam, mer' többet tudtam meg otthon mint kint.

Persze az is lehet, hogy rád mindezek ellenkezôje lehet igaz.

Előzmény: english (4)
pragesz Creative Commons License 2003.04.16 0 0 11
Szerintem erdemes kulfoldon nyelvet tanulni. Gyorsabb, hatekonyabb, intenzivebb. Barhova elmehetsz, ahova a penztarcad engedi! En jelenleg agliaban dolgozok/tanulok lassan a 8 honapja.
Szerintem teljesen mindegy hogy amerikai/angolt vagy ausztral/angolt tanulsz.
Az emberek kedvessegerol:
En csak Mo.-hoz tudok viszonyitani. Baratsagosabbak az emberek angliaban azt kell hogy mondjam, de ugyanakkor rengeteg rossz tulajdonsaggal is rendelkeznek. Ugyanolyan kozmopolitan orszag ez is mint amiket felsoroltal. Rengeteg a pakisztani, indiai bevandorlo, meg a sok unios vendegmunkas. En konnyebben megtudom oket erteni mint egy verbeli angolt.
"A szinvonal gyakran nem eri el a magyar szinvonalat, ami a nyelvtani szintet illeti. Mivel a resztvevok kozott nagyon nagy a kulonbseg neha, igy gyakran unalmas nyelvtangyakorlasba fullad a kurzus es a beszedkeszseg fejlesztesere nem jut tul sok ido."
En nem tapasztaltam ilyet.
udv:pragesz

Előzmény: english (7)
N.Gery Creative Commons License 2003.04.16 0 0 10
Már azt az emailt nem használom!Az már nem létezik!
mostani:ngery84@freemail.hu
Előzmény: english (9)
english Creative Commons License 2003.04.16 0 0 9
Koszi a hozzaszolast, ha lehet akkor egy kicsit bovebben is kifejtened?
Erdekelne, hgy milyen nyelvet tanultal, milyen szinten voltal mielott kimentel, hol jartal iskolaba, hol laktal, milyen tapasztalataid voltak az ott elo emberekkel, esetleg mennyi idot toltottel kinnt...

Gery, kuldtem egy e-mailt is az itt megadott cimedre.

Előzmény: N.Gery (6)
N.Gery Creative Commons License 2003.04.16 0 0 8
Én nem tanfolyamon voltam,nem is tudom,hogy az hogy működik!
Én egy angol családnál voltam kint!És nekem sokat segített,hogy rákényszerítettek,hogy csak angolul beszéljek!Máshogy nem is értették volna meg:)))

Előzmény: english (7)
english Creative Commons License 2003.04.16 0 0 7
Egy másik fórumban is feltettem ezeket a kérdéseket és a következőt válaszolták:

"A szinvonal gyakran nem eri el a magyar szinvonalat, ami a nyelvtani szintet illeti. Mivel a resztvevok kozott nagyon nagy a kulonbseg neha, igy gyakran unalmas nyelvtangyakorlasba fullad a kurzus es a beszedkeszseg fejlesztesere nem jut tul sok ido."

Ez szerintetek mennyire igaz, valóban ennyire rossz a helyzet vagy nem annyira igaz. Ti hogy látjátok van erről tapasztalatotok?

Előzmény: N.Gery (6)
N.Gery Creative Commons License 2003.04.16 0 0 6
Na,hogy legyen több hozzászóló írók én is:)))
Szerintem is érdemes külföldön,nyelvet tanulni!
Nekem elég sokat segített!
Mert ami elött kimentem vonla nemigen mertem beszélni!Kint meg más választásom nem volt!
english Creative Commons License 2003.04.16 0 0 5
Egyébbként meg nyitottam egy másikat is, de ott se nagyobb a részvétel. :(
Előzmény: PI_66 (3)
english Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4
Kár lenne, mert eddig csak te írtál bele. :(

De ha van valami ötleted, a témával (Külföldi nyelvtanfolyamok-hol érdemesebb) kapcsolatban akkor megoszthatnád.
Erre még több mint 40 hozzászólás lehet. :)

Előzmény: PI_66 (3)
PI_66 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 3
Ez üzleti titok, és így sajnos nem árulhatom el, mert akkor kiderülne, hogy lusta vagyok a magashozzászólásszámú topicok végigolvasására.
Mihelyt az a topic is eléri az 50 hozzászólást, kénytelen leszek vele minden kapcsolatot megszakítani, legnagyobb sajnálatomra.
Előzmény: english (2)
english Creative Commons License 2003.04.15 0 0 2
Egyébként hogy leltél rá erre a fórumra ebben a nagy dzsumbújban?
Előzmény: PI_66 (0)
english Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1
:))

Ezeket a tapasztalatokat meg is osztanád itt a fórumon esetleg e-mailben?

Előzmény: PI_66 (0)
PI_66 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 0
Nagyon jó lehetôségek vannak, ha van hozzá pénzed.
Nagyon jó eredményeket lehet elérni, ha tanulod a nyelvet.
Elsôsorban oda érdemes menni, ahol lehetôséget találsz.
Egyébként, valahol már én is voltam sôt több helyen is, úgyhogy nyugodtan megbízhacc a tapasztalataimban.
Előzmény: english (-)
english Creative Commons License 2003.04.14 0 0 topiknyitó
Szeretném kikérni a véleményeteket abban, hogy milyen lehetőségek vannak külföldi nyelvtanfolyamokra, illetve milyen eredményeket lehet egy ilyen út során elérni.

Továbbá érdekelnének olyan vélemények is, hogy milyen országokban (angol nyelvterületen elsősorban) érdemesebb pl. az angolt tanulni, tehát Anglia, Új-Zéland, Ausztrália, USA, Canada ... és véleményetek szerint miért?

Nagyon jó lenne, ha olyanok is válaszolnának, akik esetleg már voltak valahol vagy több helyen is. Az Ő tapasztalataik nagyon sokat jelenthet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!