Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

quasi13 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 43

Hátha olvassátok még ezt a topicot, furcsa módon 4 éve nem volt hozzászólás. A jó hír az lenne, ha senkinél nem lenne már azóta autórádió zavar :). Nálam viszont sajnos két autóban is van:

1. Ssangyong Tivoli 2016 - kicseréltettük a gyári alap autórádiót egy Pioneer DAB160-ra, de a veszprémi autó-hifi szerelő nem tudja összehozni a fejegységet a kormányon levő távvezérlővel (hang, telefon, léptetés). Kipróbált már 3 féle adaptert, az utolsó programozható volt több autótípusra, de nem működött egyi sem. Ha valakinek ismerős a probléma, esetleg tudja a megoldást, vagy ismer olyat, aki tudhatja, kérem szépen írja meg.

2. Lakóautóban van egy VDO egy DIN-es fejegység, DVD-s navigációval, külső szintén VDO CD váltóval, erősítővel. Hibátlanul működött múlt hétig, amikoris egyszer csak bekapcsolás után nincs hang. Működik a fejegység, forog a DC, hangol a tuner, kijelez a hangerőszabályozó, de némaság van. Eszembe jutott Bill Gates módszere, és kikapcsoltam mindent, újraindítottam az autót és láss csodát visszajött a hang. Igen ám, de másnap ugyanez már nem működött és azóta sincs hang a rendszerben. A kábelek elvileg a helyükön vannak. Merre induljak a hiba feltárása érdekében?

Rauf Tibor Creative Commons License 2018.06.23 0 0 42

Sziasztok!

 

Segítséget kérek!

 

Ford Focus III-ban a hifi 2 perc után kikapcsol, oly mértékben, hogy újra kell indítani az autót,

hogy újra be tudjam kapcsolni.

Egy óra üzemidő felejtős.

Mi a hiba?

 

Köszi!  Tibi

Tiborc2008 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 41

Üdv Mindenkinek!

 

Hozzáértők segítségét kérem:

 

Beszereztem egy "médincsájna" multimédiás rádiót. Két autóvillamosságival beszéltem, egyik szeptemberre vállalta volna, másik amikor lesz ideje.

Volt hozzá leírás a vezetékek kiosztásáról, így jobb híján beszereltem. Videót nem enged lejátszani, parkolófék jelét kéri. Ide milyen jelnek kell jönni, 12v, test, vagy valami más?

 

Előre is kösz.

Sasa024 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 40

helló. Pioneer DEH-2300UB   https://www.cnet.com/products/pioneer-deh-2300-car-cd-receiver-in-dash-unit-full-din/specs/  az a problémám hogy ezt az autót vettük és ez van benne a cd t be teszem elindul de az istenért nem akar meg szólalni. irott cd vel sem gyárival sem a zene elindul megy mert számol de némaságot fogadott. Mi lelte szegényt?

Katty87 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 39

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Nagyon nagy galibába kerültem,és még nem tudom hogyan tudnám megoldani. A helyzet a következő:

A kedvesem autójában egy sony cd.-s autórádió van. Szerettem volna neki azzal kedveskedni,hogy veszek neki egy Mp3-FM transzmittert. Modell: FM.S22

Sikerült is az egyik rádió frekvencián beállítanom. Ezt még az előtt megtettem,hogy oda adtam volna neki az ajándékot,gondolván ne akkor kelljen bajlódni a hangolással. Ez sikerült is,bár ez a transzmitter valószínűleg a legolcsóbb (leggagyibb) kategória,gondolom ennek volt köszönhető hogy kicsit zúgott,bár nem túl zavaróan.

Így hát át is adtam neki.

De ez után igen meglepő és idegesítő dolog történt. Először is úgy zúgott,hogy a zenéből semmit nem lehetett hallani. Élvezhetetlen volt. De ez a legkevesebb. Ez nem is érdekelne.

Ez után az autórádió teljesen megzavarodott. A ki/be kapcsoló gomb nem működik. Sőt egyik gomb sem. Csak a lemez kiadó gomb. De nem adja ki a lemezt,hanem most azzal kapcsol ki/be. De semmire nem reagál. Még hangot sem lehet állítani. Szó szerint semmire nem reagál. A lemez kiadó gombbal most ki/be kapcsolható és ennyi. Sem rádiót sem lemezt semmit nem lehet vele. ha bekapcsol,akkor is csak zúg, és "elrobbantani" sem lehet arról a frekvenciáról ahol a transzmittert fölismerte...

Valaki találkozott már hasonlóval? Mi lehet a gondja az autós rádiónak? Gondolom a transzmitter rontotta el. (Vagy a nélkül is összezavarodott volna?... nem tudom)

Minden esetre nagyon el vagyok keseredve. Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy aki tud valami hasznos tanácsot adni,az segítsen. Szörnyen szomorú vagyok. A kedveskedésemmel tönkretettem? Remélem még menthető.

Előre is nagyon szépen köszönöm ha valaki ír valami jó tanácsot. Kérlek segítsetek. Köszönöm. Üdv: Katty87

Leiter Creative Commons License 2017.05.12 0 1 38

Kedves Fórumozók!

 

Blaupunkt Frankfurt Stereo rádió. Bekapcsolásnál apró pukkanás szokásosan a hangszórókon, rádió világít, sztereó vételt állomáskereséskor jelez, tehát az működik. De akármennyire hangosítom nem szól, nem recseg, semmi hangot nem ad. Mi lehet ilyenkor?

mosa666666 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 37

Sziasztok 

szeretnék kis segitséget kérni Skoda superb 2007 autom van Van benne 1 radio symphony mp3 és a  probléma az hogy a rádió bevan kapcsolva minden hangszoró szol de ha átkapcsolom cd re akkor csak a  ball oldal szol a  hanszoró be van jol állitva ha esetleg valaki tudna segiteni nagyon megköszöném Szépnapot minden kedves fórumozonak .......

-pisti29- Creative Commons License 2016.01.28 0 0 36

Sziasztok! tudnátok nekem segíteni abban,hogy hogyan lehet rögziteni a rádió állomást a JDS-520 tipusú autórádión? Előre is köszönöm a mihamarabbi válaszokat.

zotya88 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 35

Sziasztok forum társak ! 

 

Teljesen hülye vagyok az autórádiókhoz ezért kérnék segítséget.

 

 

 

Rakodógépemben  

 

gyárilag Jvc kd-g 161  -es autórádió és mellé két gyári hangszóró Volt  (sajnos azokra a hangszórókra nincs semmi írva)  Elösször a jobb oldali majd kis idő után a bal oldali is leégett (jó égett szaga volt )  akkor nem is gondoltam semmire  volt otthon tartalék  hangszóró beletettem  . Azok is így végezték elöbb a jobbos aztán a balos , ekkor már gyanakodtam a rádióra tapogattam is erőssen  és úgy megégetett a hűtőbordája hogy csak na :) . Na de én marha ennek ellenére is rendeltem egy pár új  sencor scs ax 1001 -es hangszórót  4 ohm névleges telj. 25w max telj 130 w   betettem kb 1 hónapja (nem minden nap megy a gép)  és ma a jobb oldalinak a magas sugárzója ismét elhalt  a mély része még szól .  A rádió pedig megint meleg volt . Szoktam nézegetni hogy melegszik-e de nem mindig tapasztalom !   Utánanéztem a rádió  az 4x 45 w-ot tud  .    Mi van ilyenkor   ???   Már beigértem a rádiónak hogy szétfejszézem aztán ráteszem a raklapvillát kicsikét és addig tolom a betonon amíg el nem kopik :)        Vélemények?  vegyek új rádiót ?   

vizituras Creative Commons License 2015.06.03 0 0 34


 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hátha van valakinek ötlete.
A Suzuki Ignisemben benne van  a gyárilag beszerelt Blaupunkt URH/ KH/HH kazetta lejátszó Cd váltó vezérléssel/  a kapott használati utasítás címlapjáról olvastam le/.

A gond:
Egyes esetekben teljesen normálisan működik a rádió/cd,  ha egymás után ki-bekapcsolom akár tízszer,akkor is bekapcsol és okésan szól.
Aztán van úgy,hogy beindítom az autót,  a  bekapcsolva hagyott rádió is bekapcsol,majd 50 méter múlva egy apró pukkanásszerű hang,a rádió kikapcsol és nem tudom újra bekapcsolni.
Van úgy,hogy egy hétig járok a kocsival és nem tudom bekapcsolni,de van úgy is,hogy egy hétig normálisan működik..

Próbáltam összefüggést keresni,pl lámpa vagy bármilyen fogyasztótól való függés,de semmi logikát nem találtam..

A kocsi egyéb elektromos dolgai jól működnek,semmi hibajelzés.
Az akkumulátor jó,a töltés jó.
Próbáltam azt is,hogy leszedtem az akksi sarkait,ezután újra kellett indítani a kóddal a rádiót,de ez sem hozott megoldást a fent leírt gonddal kapcsolatban.
Várom,hátha van valakinek ötlete,megjegyzem,műszakilag elég gyenge vagyok...
A segítséget köszönöm,
vizituras@vipmail.hu

madapapa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 33

köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (31)
madapapa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 32

ez az a rádió

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 31

akkor elmész a legközelebbi autóvill szerelőhőz-vagy pl. riasztóshoz és kb egy ezresért megoldja a gondod.

Előzmény: madapapa (30)
madapapa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 30

A4-es és valamelyik Seat-nak a rádója van benne..

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 29

Fix áramra kell kötni a rádiót.

Milyen kocsi milyen rádió?

Lehet csak a rádió memoriában kell átállitani-és nem kell kivenni a helyéből sem.

Előzmény: madapapa (28)
madapapa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 28

És akkor mit kellene átkötnöm mire?

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 27

Üdv.

Mert ugy van bekötve a rádiód.

 

Előzmény: madapapa (26)
madapapa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 26

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az autórádióm mindig bekapcsol amikor rá adom a gyújtást a kocsira... mi lehet ennek az oka? vagy hogy tudom ezt megszűntetni?

Köszönöm a választ!

Golyó 1 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 25

Sziasztok van egy PIONEER DEH-P6700MP Autóhifim és rávan kötve egy SAL XPRO 4000 Erősítő de ha csatlakoztatom az RCA-t akkor búg erősen Már mindent állítottam és semmit se értem el vele.

HELP.

szebi76 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 24

Üdv.Segitséget szeretnék kérni ehez az autó rádióhoz.Aki felismeri kérem  segitsen a beállitsában.Köszönöm.

wolfgabor Creative Commons License 2009.12.27 0 0 23
Szia!!!

Sikerült már venned valamit???
Előzmény: *esztyke* (21)
Flanell Creative Commons License 2009.12.05 0 0 22
Az F Astrámon a kezelőrész világítása kiment. Mármint, ahol a fűtést állítgatom.
Mivel egyébként is szervízben volt, mondtam a szerelőnek, cserélje ki. Ki is cserélte. Ehhez kivette a rádiót.
Csakhogy:
Azóta a gyári Blaupunkt rádiómagnó kijelzője csak akkor világít, ha a fényszóró be van kapcsolva! Ennek gyújtás nélkül is menni kellene. Ha nem szól a rádió, akkor meg óra, dátum lenne rajta. Jelenleg ez is csak fényszóróval együtt. A rádió szól rendesen, ahogy kell.
Visszavittem, de az egyébként szerintem jó szerelő nem tudta megcsinálni. Elkötni sem lehet szerinte, mert a sarukat csak egyféleképpen lehet összedugni.
Van valakinek tippje?
*esztyke* Creative Commons License 2007.12.11 0 0 21
Sziasztok.
Páromnak szeretnék cd-s autórádiót max 30ezerig. Amit én nem tudok, hogy mivel nem gyárit veszek (renault-ba) van olyan, amit lehet kormányműről vezérelni? (léptetést pl).
És tudna valaki ajánlani nekem márkát, típust?
Köszönöm!
Danielm Creative Commons License 2003.11.20 0 0 20
Üdv mindenkinek.A tavaly júniusban vásárolt cd-s fejegységem megadta magát(JVC KD-S733R).tegnap(kikapcsolt állapotban), kivettem belőle egy cd-t,utána nagy hangzavar(mélyláda,hangszrók,szal minden).Pedig előtte fél hangerőn se hallgattam(se loud,se semmi).Bekapcsoltam és néma csend...Majd a balance és a fad funkciókkal babráltam de csak annyit értem el,h egy-egy hangszóró nagyon halkan szól.Ezeknél a funkcióknál számok helyett pedig betűk és felismerhetetlen karakterek jelentek meg.Szerelőhöz nem akarom vinni,a szervíz meg szerintem legombolna rólam egy 'csomó'pénzt.Valakinek volt már ilyen,v hasonló problémája fejegységgel?Akinek volt kérem ossza meg velem az orvoslási lehetőségeket is.Előre is köszönöm.
logoutx Creative Commons License 2003.05.01 0 0 18
Kösz, de akkor már inkább v.mi Homasitás 850pénzest fogok kipróbálni (jobb híján) mert még a végén elkocsikáznám az 5000-es árát, hogy spóróljak:)
Előzmény: E30M40 (17)
E30M40 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 17
Komolyra fordítva sem antettajel ,sem antennajel erősítőt nem tok;)
Fehérvárin van egy antenna bolt,ahogy a Skála Bp-től elindulsz kifelé,egyből jobbra. Hátha ott van ilyen.
Előzmény: logoutx (16)
logoutx Creative Commons License 2003.05.01 0 0 16
Látod E30M40!
Ha nem ide írja, nekem már meg lenne nézve a 2-es hozzászólásban leírt:)
De komolyra fordítva nem tudsz olcsó, jó antettajel erősítőt?
Előzmény: E30M40 (14)
E30M40 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 15
"akkor E30M40-nek lesz igaza!"

E30M40-nek mindig igaza van;)
És emellé mindig a szerénysége is párosul;)

Előzmény: logoutx (13)
E30M40 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 14
Megveszi a MédiaMarkt-ban a Blaut ocsóért...
ez még rendben is lenne...dehogy az "User Manualt" nem képes elolvasni;)
Én keresgélek neki infót a www.usermanual-online.com-on....ez tarthatatlan állapot;)

Kozsó!...izééé KoZO! ;)

A Menu gomb egyben az "ora gomb" is. Gondolom hosszan nyomva a menübe visz,röviden nyomva kiteszi az órát a display-re...vagy fordítva;)
A lényeg,hogy ezt a gombot csesztesd...ahogy eddig is tetted;)

Előzmény: logoutx (12)
logoutx Creative Commons License 2003.05.01 0 0 13
Tegnap nem írtam le, pedig ez lenne a legfontosabb! Kapcsold be a rendszert, hangosítsd fel, de ne adj rá hasznos jelet. Indítsd be a motort. Kicsit túráztasd a motort. Ha a zavar frekvenciája (hangszintje) nem követi a motor fordulatszámát, akkor E30M40-nek lesz igaza!
Előzmény: E30M40 (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!