Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

puckandúr Creative Commons License 2024.04.30 0 0 731

Olyan mélyen alszik a topik, hogy idáig hallom a horkolását!

 

Persze manapság olyan zöldek vagyunk, hogy prolitikailag nem PC felfedni a bringázás egyre romló morálját. Mert akkor ""CIKLIFÓB""-ok vagyunk. Azért tettem dupla igézőbe, mert most habosodott ki tekervényeim fugájából a nem túl Kazinczy díjas kifejezés.

 

Félreértés ne essék, nem az autósokat akarom a másik közlekedő fél hibáinak kikurjantásaival védeni. Sajnos nálunk ótósoknál és motrosoknál is akad bőven csapnivaló példány. Szoktuk is megfelé kérdőjelezni, hogy libáért vette a jogosítványát?..

 

Ámde drótszamárra még féljogsi sem kell. Öntudat, halhatatlanság-érzés (az első kijózanító hámsérülésig) és sajátos KRESZ elképzelés (KRÉSZ) gyakran annál több. Itt némi magyarázat indokolt.Itt nem a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása a hajtóerő, hanem a Közúti Rendelkezések Érzelemvezérelt Szabályozása.

 

TISZTELET A KIVÉTELNEK!

 

(De nyilván az első köpködést azoktól fogom kapni, akik kisgyerekkel behajtanak abba az egyirányúba, ahova csak szerintük szabad és lendülettel átbringáznak a zebrán, ezzel is okosra tanítva a csemetét. Hogy aztán az ő viselkedésmintájukat másolva bátran hibázzanak a későbbiekben önállóan.)

classicmasters Creative Commons License 2015.06.27 -1 0 730

Nem szeretem Öket arrogánsak mindenen keresztül mennek..  Ha véletlen gyalogosként a járdán rá lépsz a bicikli útra üvöltöznek csengetnek félóráig.. 

Biciklizzenek a közúton....

EKKM Creative Commons License 2008.07.25 0 0 729

Ma kivételesen sétáltam, a városba.

Hát vannak normálatlan kerekesek ez tény.

Szabadság híd, ki is van írva hogy ne kerékpározz.

Alig fér el két ember egymás mellet: de azért fülhallgatóval, hogy ne is hallja ha szólnak neki billeg át a turistákon az egyik, a másik szalomozik,  a harmadik csönget-mitha ott nagyon félre lehetne egyébként állni, A negyedik felcsattant a budai oldalon a villanyoszlopra majdnem, de nem szállt volna le. De az igazsághoz hozzá tartozik, egy valaki tolta  abringát, ahogy illik.

Rakparti "bringaút" a gyalog-bringa rész száguldozva csengetve, könyörgöm egy kis kultura nem ártana, ott mennyünk ahol lehet. A járdán, lánchídon csengetőkröl és ki centizőkről ne is essék szó. Pedig én is tekerek, néha még a járdán is, de ott a gyalogosnak van elsöbbsége, ha elengednek megköszönöm, ha nem akkor gurulok halkan. Közlekedés kultura a bringásnak is kell, hogy legyen. Mindenkinek!

nyeteg Creative Commons License 2007.04.26 0 0 728

Ma biciklivel gurultam le valahol olyan 40 körül. Közben láttam, hogy az út másik oldaláról elkezdi valaki áttolni a bringáját a túloldalra, há' mondom csak nem egy biciklis fog kib*szni velem, persze dehogynem...

Befékezek előtte, ránézek, erre a fazon csak ennyit szólt:

 

"Mi van b+ nem látod, hogy jövünk?!"

 

A többesszám azért volt, mert mellette volt egy kislány is... gondolom egy autó elé is ugyanúgy kisétált volna vele...

puckandúr Creative Commons License 2007.04.16 0 0 727
A végeredményt nézem.
Az igaz, hogy egy tükörrel kevesebb, de a problémámban rögtön segítettek a márkatársak. Mindezek felett a személyes találkozások alkalmával barátokra is leltem.
Tehát összességében kitehetek egy nagy " + " jelet a história végére.
Előzmény: BringasLevy (726)
BringasLevy Creative Commons License 2007.04.15 0 0 726

Egész lazán meguszta.

 

Az ilyet már csak azért is fel kéne jelenteni, hogy ne legyen nyugta a civilizált emberek rovására. Persze, ha minden környéket el kell így kerülnie, az is némi elégtétel a viselkedéséért.

Előzmény: puckandúr (725)
puckandúr Creative Commons License 2006.05.12 0 0 725
Igazán nem tudok sokat mesélni az emberről. A gyerekek tényleg marhára megijedtek. Kézeld, mikor nyugiban ülsz egy autóban és egyszer csak reccs! Ehhez vagy cirka kiskorú és egy csúnya tökrészeg bácsi benéz az arcodba az eset után. A legnagyobb lány rohant szólni Anyucinak, mi történt. Anyuci is elszontyolodott és telcsizett nekem, hogy mi az ábra. Én 10 percre voltam a helyszíntől /vonat/. Mikor megérkeztem, forrónyomos kihallgatást tartottam, majd további intézkedést foganatosítottam :)
Magyarul körbejártam a környék kocsmáit. Ez pontosan 7szer annyi, mint a templomok száma. Na ekkor még nem jártam sikerrel. De pár nappal később ugyanazon a helyen megállt egy drótszamáros úriember. Előkaptam mindentlátó telcsimet és pofátlanul fényképezni kezdtem. Láthatóan zavarba esett emberem, de nem kapálózott jogaiért. Hogy miért? Talán mert tudta, miért kaptam lencsevégre. Itthon feltettem a képeket a gépre. Gondoltam, alkalomadtán rákérdezek a gyerekeknél. Meg is történt volna, ha nem előznek meg a gyerkőcök. Mire megkérdezhettem volna, már rá is vágták, hogy "ő volt!" .
Itt kis szünet következett.
Egyszer csak összefutottunk a régi helyen emberünkkel. Rákérdeztem, mi jut eszébe mondjuk arról, hogy Suzuki tükör? Aszongya semmi. Majd megkérdeztem, hogy mit szólna hozzá, ha a tudathasadását valami köztörvényessel honorálnám meg?Itt emelt 20 deciBellt, amit tartottam és emeltem további 20-at. Javasolta, hívjak rendőrt. Mondtam oxi, de akkor villantom a tanúkat is, mert blöffölni én is tudok. Még 10 dBell. Tartom. Majd némi üzemzavar következhetett be. Ugyanis játékpartnerem nem csak szódásszifon szemcsit hordott, de mindkét fülében dolby volt. Gondolom ez torzított be nála. Ja kérem- a tiltott segédeszközök.
Az általam megfogalmazott újabb ajánlatot nem teszem közzé, mert üzleti titok.
De a lényeg, hogy sajátzsebből cseréltem tükröt. /egy ismerős segítségével jóval áron alul/ Tehát pénzemnél nem vagyok, de több is veszett ...hol is?
Mit kezdtem volna egy összeaszott full alkesz ronccsal. Hát mellétüsszentek és megkékül. De legalább a környéket kerüli. Szóval ennyi a röpke történet. Bár lehet, hogy nem fognak érte szeretni a bringások. Pedig én is ülök néha biciklin...
Előzmény: taligamajom (724)
taligamajom Creative Commons License 2006.05.11 0 0 724
mesélj! :) érdekel. komolyan. Karácsony óta a dumádon röhögök, nagyon jó :)
Előzmény: puckandúr (723)
puckandúr Creative Commons License 2006.05.01 0 0 723
Találkoztam vele. Nincs több dilemma :)
Előzmény: puckandúr (722)
puckandúr Creative Commons License 2005.12.24 0 0 722
Sziasztok!
Az "én biciklisem" nem volt ugyan kivilágítva, de az igazi gond az volt mégis, hogy az aszfalt szélessége nem volt neki elegendő. Így lekacsázott a padkára, letakarította a gatyájával a parkoló kocsim bal oldalát teljes hosszúságban. Ebbe a takarításba sajnos a tükör is benne foglaltatott. Majd elnyalt az úton. Feltápászkodott,benézett vidámrafröccsözött véreres szemeivel a kocsiba,majd elégedetten elsuhant. A gyerekek annyira megijedtek, hogy egy óra múlva is szipogtak.
Na azóta megkerült a "sportember". Amit gondolok,azt nem tehetem meg vele, pedig ráférne. Dilemma.
Előzmény: logoutx (3)
Nemo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 721
Jó hír:

Vagy egy hete jól megrakott trekkingemmel igyekeztem haza észak felé a Görzenál melletti átjárónál. A rakparti úton nagy volt a forgalom, sokat vártam a zebránál. Aztán egyik felől megállt a GHS 729, másik felől valaki, akinek a rendszámát nem jegyeztem meg, és díszlépésben átmehettem. Köszönöm!
Louise a hindi Creative Commons License 2005.10.17 0 0 720
nekem 1 hónapja lelopták az ócska 1500 Ft-os nyergem a bicikliről pedig nem is figuráztam, mert nem vagyok perverz
Előzmény: Törölt nick (718)
Mad002 Creative Commons License 2003.12.01 0 0 719
Phűűűűű, hát mit mondjak? :-)
Előzmény: Elm (717)
Elm Creative Commons License 2003.11.28 0 0 717
Milyen erzes ujjaszuletni? :o)
Előzmény: Mad002 (716)
Mad002 Creative Commons License 2003.11.28 0 0 716
Felírnám ide magamat, mivel tegnap nagyon csúnyán elnéztem egy jobbkezes utcát.
Csak az érkező autós reflexein (és fékein) múlott, hogy nem lettem aszfaltrajz.
Ezúton is köszönet neki!

Mad

Norboy Creative Commons License 2003.11.03 0 0 715
Azért a Shimano 105-öst sztem már lehet féknek nevezni:)))))))))) Műanyag ha azt vesszük, a vázam. Look karbonváz.
Előzmény: Elm (714)
Elm Creative Commons License 2003.11.03 0 0 714
Az is valami, a legtobb biciklin egyik se szokott lenni (mar ha a megbizhatot komolyan vesszuk, es feknek azt nevezzuk, ami nem muanyag lassitoberendezes maximum) ... :o)
Előzmény: Norboy (713)
Norboy Creative Commons License 2003.11.02 0 0 713
Felirom magam, az enyémen csak a és b található meg:)))))
Előzmény: kivi (706)
Rave_Ace Creative Commons License 2003.09.03 0 0 712
Felírom a a f@szkalap fiatal apukát aki a BS elött a Hungárián a szélső sávban ment, majd a Mogyóródi útra persze a járdán keresztül fordult ki, míg a lámpa piros volt, és a Hungáriáról fodultak az utcába balra nagyívben...
Mindezt úgy, hogy a 3-4 éves kiskölyök a csomagtarón elhelyezkedő gyerekülésben ült.
Könyörgöm lehet, hogy f@sz, de azért a gyerekét ne akarja megölni...
Ja és bukó persze sehol
malacgazda Creative Commons License 2003.08.18 0 0 711
Röff!

Felírom magam ide bringásként.
Nyócker Kun utcában megyek vagy 40-nel. Jön a jobbkezes Alföldi utca. A Kun utcából ez nagyon jól belátható, és ráadásul kb. naponta 1 kocsi jön onnan, ezért úgy gondoltam, hogy óne zsinór átzúgok rajta. Hanem látom ám, hogy jön egy régi VW LT áruszállító. Satufék, épphogy sikerült megállnom mellette. Az LT-s nagyon megijedt (és persze én is). Már akkor is bocsánatot kértem tőle, de most is megteszem.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.08.13 0 0 710
Azóta kötelező! Mivel a szabály régebbi.
Előzmény: zoknis(R) (709)
zoknis(R) Creative Commons License 2003.08.13 0 0 709
Üdv,
mit jelent az a "g" pontra vonatkozó függelék?
addig kellett, már nem kötelező? (csak, h tudjam, h mivel közötködhet egy rendőr...)
SzPA
Előzmény: kivi (706)
gyrk Creative Commons License 2003.08.13 0 0 708
ezúton szeretném csókoltatni azt a kerékpárost, aki tegnap este a tükörsimaságáról közismert budaörsi úton a forgalomban haladva elengedett kormánnyal tekert és közben mobiltelefonált.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.08.13 0 0 707
Köszi, ikszeltem!
Előzmény: kivi (705)
kivi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 706
És ezt mondja a rendelet:
116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel,
b) két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezettel, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengő lehet,
d) egy előre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverővel,
g) legalább az első keréken legalább 1 db borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával).
A g) pontban előírt fényvisszaverőt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.

Előzmény: kivi (705)
kivi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 705
Ó dehogynincs! :-))) Atompyka kollégának nyitottam egy topicot, ahova ő rendesen be is másolta. Itt van.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (702)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.08.12 0 0 704
Én nem találtam, csak az 5/1990-t. Az más.
Előzmény: Elm (703)
Elm Creative Commons License 2003.08.12 0 0 703
A www.jogositvany.hu.hu-n sok minden van fent (igen igy, .hu.hu, a www.jogositvany.hu egesz mas), ez a rendelet is, bar oda van irva, hogy mellekletek es fuggelekek nelkul, nem olvastam bele, lehet, hogy pont ez hianyzik...
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (702)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.08.11 0 0 702
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

Sajnos a neten tudtommal nincs meg, már párszor kerestem.
Előzmény: Schnitt (701)
Schnitt Creative Commons License 2003.08.11 0 0 701
Felírom magamat, mert nem szemléltem kritikával a forrásokat. :o)

A KRESZ 54.§ (6). bekezdése csak ennyit ír:

"A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani."

De vajon ez a jogszabály merre lehet?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!