Keresés

Részletes keresés

Trianos Creative Commons License 2015.03.11 0 0 21

Sziasztok.Barátnőmnek múlthéten volt menstruációja, és utána történt egy kis baleset az ágyikóban ,ami miatt nőgyógyászatra kellett menni és, kaptunk gyógyszert.Nagyon örültünk is hogy megsztuk a balesetet! :) :) :) Viszont, tegnap azt tapasztalta ,hogy ismét megjött neki és arra lennék kíváncsiak, hogy atabletta okozhat e ilyen tünetet? Előre is kösznjünk !

laocé Creative Commons License 2009.04.16 0 0 20

Én lassan két éve szedek gyógyszert és vaqn amikor szintén alig jön meg de nem vagyok terhes, úgyhogy nem kell kétségbe esni.

:)

babyv Creative Commons License 2009.04.16 -1 0 19
Ciki sztori:))

[Segítség a mamitól]

Nálunk volt a barátom.Éppen menstruálatam, és elfogyott a betétem, Anyu bevásárolni indult, úgyhogy megkértem, hogy hozzon nekem utánpótlást.Mi a szobámban beszélgettünk.Fél óra múlva nyílt az ajtóm, és Anyu anélkül, hogy benézett volna bedobott egy kis csomagot.Úgy hajította be,hogy a barátom fején landolt az egész.Természetesen a betétekkel teli szatyor volt az!Szegény barátom azt sem tudta, mi az!
Viccess mi?
lyn.mail Creative Commons License 2004.08.19 0 0 18
Sziasztok!

Nem igazán ide tartozik, de remélem tudtok segiteni! Én novynette-t szedek egy bő fél éve előtte se volt rendszeresen meg, de ebben a hónapban az első napon volt pár csepp és azóta semmi! Lehetek szerintetek terhes vagy ...???
PAthene Creative Commons License 2004.08.15 0 0 17

Én lassan 4 éve lakom együtt a barátnőmmel és nagyon ritka, hogy mindkettőnknek ugyanakkor van meg.

A kolléganőimnek sem abban az időben van meg amikor nekem.

depeche babee Creative Commons License 2004.06.24 0 0 16
a hold ciklus szoveg sztem b@romsag. kulonbozo helyeken, kulonbozo nokkel dolgoztam mar egyutt, jartam suliba es mindig, kivetel nelkul osszahangolodott a menstruacionk. ez egyszeruen a ferromonoknak koszonheto, nincs benne semmi misztika.
seymes Creative Commons License 2004.06.23 0 0 15
A nok menstruacioja a hold ciklushoz igazodik es az egyszobaban lakokra, dolgozokra ugyanaz a holdsugarzas hat. Ennyi.
Előzmény: Atay (13)
seymes Creative Commons License 2004.06.23 0 0 14
A nok menstruacioja a hold ciklushoz igazodik es az egyszobaban lakokra, dolgozokra ugyanaz a holdugarzas hat. Ennyi.
Előzmény: Atay (13)
Atay Creative Commons License 2004.06.10 0 1 13
Sziasztok!

Ferfikent szolok hozza a topichoz.
En hallottam mar tudomanyos magyarazatot erre.

A majmok kozott is megfigyeltek mas tema kapcsan,
hogy bizonyos szervezeti allapotok bizonyos szaganyagokat termelnek a testben, es ez hatassal van a masik eloleny testmukodesere is. Sot a hangyatarsadalmakban a tarsadalmi eletet teljes egeszeben szaganyagok vezerlik.

Amikor egy nonek ez van, akkor a teste olyan szaganyagokat termel, amelyek olyen hatassal vannak a masik nokre, hogy bekapcsoljak naluk ezeket a folyamatokat. Az is lehet hogy pont az az anyag ami ilyenkor tavozik, az tartalmazza ezt a szaganyagot.

Minden jot
Atay

Celtic Moon Creative Commons License 2003.08.27 0 0 11
Ja..ezt én is tapasztalom amióta csak van mensim :))
wuthering Creative Commons License 2003.06.18 0 0 10
Ilyen bizony van. En csak haromszobas kollegiumi szobaban eltem egyszer 2-3 honapot es ez is eleg volt ahhoz, hogy a menstruaciok osszehangolodjanak. Ugyanezt mondjak azok az ismeroseim, akiknek pl 30 agyas kollegiumhoz volt szerencsejuk a gimi idejen. (Ez rengeteg problemat okozott a tanaroknak is, mert a lanyok egyszerre voltak ingerlekenyek, idegesek, faradekonyak.) Meg akkor is letrejohet ez a szitu, ha a lanyok nem laknak egyutt, de naponta erintkeznek.
Joana Creative Commons License 2003.05.18 0 0 9
Nahát, ilyenröl még nem hallottam. De nem is tapasztaltam, nálunk mindig olyan gond volt pont emiatt az uszodázásokat összehozni, igaz, mindig 3an 4en voltunk. De elképzelhetönek tartom, hiszen a ciklusmüködésre annyira hatnak ezek az érzelmi dolgok, miért pont egy szoros barátság ne hatna.
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.18 0 0 8
Szintén férfiként, a barátnőm tapasztalata:

Az ő menstruációja a kolléganőjével hangolódott össze, ha jól tudom mindkettőjüknek változott, míg ugyanaz lett. (ja és ami érdekes, hogy ő nem olvasott még erről, és megdöbbenve számolt be róla, hogy kééépzeld...)Persze azóta már érdekli a dolog és több felől is kiderült, hogy a jelenség van.

Engem nagyon megdöbbentett cikkben az egy szakorvos merev elzárkózása ennek létezésétől. Rettenetesen tisztelem az orvosokat, de számomra elgondolkodtató, hogy egy kórház vezető nőgyőgyásza kijelenti kerek perec, hogy ilyen nincs. AZért mert a jelenségre nincs tudományos magyarázat?

Az meg nagy marhaság amit az illető mondott a szülési eloszlásokról. Mint itt már elhangzott, ahhoz, hogy a szülési statisztikák mutassák a csoportban szülést, egy évben kellene a kolléganőknek, közeli ismerősöknek szülni, minden nő partnerének ugyanakkor és ugyanannyira kellene termékenyítőképesnek lennie a spermájának és akkor mégnem beszéltünk a születésszabályozásról és az esetleges rendszertelen nemi életről. Őőőő, nem akarok belekötni senkibe, de azt gondolom, hogy egy vezető orvosnak, hamár lusta belegondolni abba amit mond (azt fel sem tételezem, hogy komolyan gondolta a csoportban szülést) legalább legyen annyi rutinja, hogy okosan hallgat.

T. Velvet szerkesztőség! Ha mód van rá, lehet, hogy hasznos lenne dr. Lindtner Ferencet meghívni a ide, főleg, ha még egy két konkrét tapasztalattal gazdagodik topic. (Vagy kitenni a T.asztalra?)

Supernovablaster Creative Commons License 2003.05.16 0 0 7
Én ugyan férfi lévén nem sok személyes tapasztalatról számolhatok be, legfeljebb a barátnőméről, aki a munkahelyén találkozott ezzel a jelenséggel, viszont régebben olvastam egy cikket erről valahol (Élet és Tudomány?, NatGeo?).
Állítólag az állatoknál azért igazodik az alfa nöstény ciklusához a többieké, mert ő az első a "szaporodási rangsorban", és nehogy az alfa hím egy másik nöstényt termékenyítsen meg, amíg ő menstruál.
Az őskori emberi közösségekben pedig azért maradt meg, mert a törzs férfitagjai a többnapos vadászataikat ehhez a közös ciklushoz igazították, így az ellenséges törzs portyázó vadászai nem tudták az otthon hagyott nők teherbe ejtésével a saját génállományukat továbbörökíteni.

Hátnemtom.

mcc Creative Commons License 2003.05.15 0 0 6
Elsős kollegisták előnyben, ők 0-ról kezdik... Csak írni kellene a naptárba... Node ki szervezi meg?
Előzmény: sub (5)
sub Creative Commons License 2003.05.15 0 0 5
érdemes volna kifigyelni - pl. még a szinkronizáció kezdete előtti feljegyzésekből/menstruációs naptárak alapján stb. - , hogy van-e domináns egyed (vezérnőstény), akinek a ferromonális jelzéseihez zárkóznak fel a többiek vagy csak "összetapadnak" valamilyen kiátlagolódott időintervallumban?

Előzmény: Papem (1)
mcc Creative Commons License 2003.05.15 0 0 4
Szerintem kevésbé célszerű szakembereket kérdezgetni, akik nem szoktak olvasni, jobb nekiesni a net-nek. A szakember szülési érve kicsit marhaság, hiszen az együttlakó pl. kolllégiumi szobatársak nem egyszerre vállalnak gyermeket, hogy finoman fogalmazzak. A MedLine-on egy gyors keresés (menstru* synchro*) cikkek tucatjait hozza, ezek nagy része megerősíti a jelenség létezését, és a kontaktus erősségéhez köti, pl. szorosan együtt élő beduin nők vizsgálata alapján. A mechanizmus valóban nem ismert, és ún. meta-tanulmányokban (amelyek sok alaptanulmány eredményeit elemzik) a jelenség létezése sem egyértelmű. De ez még a mindennap szedett gyógyszerek esetében is sokszor így van.
Előzmény: A Velvet szerk. (2)
gicca Creative Commons License 2003.05.15 0 0 3
Egy kb. 2 évvel ezelőtti Vészhelyzetben is volt erről szó (na jó, ez túlzás, kb. 2 mondatban említették, hgoy van ilyen) és akkor az egyik barátnőmmel szépen mi is megállapítottuk magunkról, hogy tényleg...
A Velvet szerk. Creative Commons License 2003.05.15 0 0 2
de, erről van szó, a
Velveten ma megjelent cikk alapján
Előzmény: gicca (0)
Papem Creative Commons License 2003.05.15 0 0 1

Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. Mi is megfigyeltük, hogy a családban élő nőknél - anya és két nagylány - közel egyidőben zajlik ez az esemény.
Ha jól tudom, ilyen jellegű megfigyeléseket már végeztek olyan állatkertekben, ahol csimpánz majmok voltak. Ott is észrevették, hogy a nőstény majmok és a gondozónők ciklusa igazodott egymáshoz. Ott a kibocsájtott - orrunk által nem érzékelhető - ferromonnal magyarázták, ha jól emlékszem.

Előzmény: gicca (0)
gicca Creative Commons License 2003.05.15 0 0 0
Milyen jelenség???

Arra gondoltok, hogy egymáshoz érzelmileg közel álló nőknek, barátnőknek sokszor egy időben jön meg a menstruációjuk?

(vagy egyáltalán nem erről van szó?)

Előzmény: A Velvet szerk. (-)
A Velvet szerk. Creative Commons License 2003.05.15 0 0 topiknyitó
Kedves Olvasók,

Önök tapasztalták már ezt a jelenséget? Esetleg tudnak rá magyarázatot? Vagy azt gondolják, ilyen jelenség nincs?

A Velvet szerk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!