Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

smschamp Creative Commons License 2008.04.27 0 0 13
Na most! A topic nyitóját kérdezném , ez melyik városban történt?
Más: Írtátok, hogy csengettek a teázós főhőshöz és "két maszkos tűzoltó" lépett be. Jogszabály köti őket is. Vannak kötelességeik és jogaik. Ha tűz, vagy tüzre utaló nyom van, vagy netán a szomszéd ház falát kell hűteni vagy bármi, akkor nyilván a legkisebb kár okozásával, de joguk van bemenni a lakásodba és akár még össze is vizezni, sározni, netán rádtörni az ajtót.
Ugyanez a helyzet, hogy arrébb kellett vinni a Seatot. Ha úgy látja a kárhelyparancsnok, hogy azt az autót arrébb kell vinni, akkor nyilván hiába mész oda panpogni, hogy így-úgy, ott akkor a kárhelyparancsnok a főnök. Ha sokat ugrál az illető akkor meg elviteti. Mert megteheti akár... A tűzoltók célja nem a károkozás, rombolás, de nyilván olyan a munkakör, a szakma ahol bontani kell és adott esetben rombolni. Pl egy ház ajtaját, ha füst jön ki belőle. Még akkor is ha utóbb kiderül, csak gázon felejtett étel égett oda. Hiába mész te oda nagy bőszen, hogy tünjenek innen, hidd el a kutya nem fog hallgatni rád, mert parancsot teljesítenek, amit végre kell hajtani. Adott esetben igenis joga van hozzá, hogy romboljon ha a helyzet úgy kívánja.

Hnorbert Creative Commons License 2006.12.11 0 0 12
"a család egyik öreg autója" ha csak egy a több közül és régi is akkor mit kell siránkozni.Egyébként is tömegközlekedés nincs?
Előzmény: Baliszoft (-)
Karell Gott Creative Commons License 2006.08.10 0 0 11

Szevatok!

 

Kicsit lehet elfogult vagyok amikor írok,de én is tűzoltó vagyok.

A dolog ami zavar és amire reagálok hogy :ne engedjünk a kocsi közelébe őket.

 

Namost erről 1 dolgot kell tudni:

Mégpedig azt ,hogy sem a rendőrők sem a mentősök nem tudják,és nem is akarják tudni,hogy egy autón minek hol a helye.

Van -volt olyan esetünk hogy az elhunytat Mi vettük ki a kocsiból,és mi kerestük elő az értékeit,papírjait,mer a yard messziről kerülte,holott nem a Mi feladatunk lett volna.

Főleg ha neadjisten vminek lába kél,akkor minket vonnak felelőségre.

Azt viszont aláírom,hogy itt is emberek dolgoznak,mások vagyunk,másképp viszonyulunk dolgokhoz.Voltam én is olyan esetnél ahol a kocsi menthető lett volna,de vhogy még is le lett szedve a teteje,holott sztem nem lett volna rá szükség.

 

A vizkár szintén ugyanez a dolog ,holott megvannak azok a felszerelések,amik direkt ilyen esetre vannak kifejlesztve,hogy azt csökkentsük.

 

Tudnék mesélni dolgokról ,tűzoltókról -civilekről sok mindent,de nem teszem,nem a lejáratás a célom,csak az hogy tiszteljük jobban egymást ebben az amúgy is őrült vilagban!!!

 

 

Tiszteletttel:

 

Karell Gott

Hnorbert Creative Commons License 2006.08.08 0 0 10
Akkor ha baleset van  szedjék szét az összetört roncsot a mentősök akik a kirepült sérültekkel törődnek?Vagy a rendőrök akik megpróbálják elterelni a forgalmat hogy még nagyobb karambol legyen?Vagy télen a hóba csúszott autókat a zsaruk huzigálják?Netán a mentősök a 20-25 millás kocsijukkal?És a kidőlt fákkal mi lesz?...
Előzmény: Törölt nick (4)
bunker Creative Commons License 2005.01.23 0 0 9

Mondjuk én búvár tűzoltokkal találkoztam inkább, majdnem elmentem én is oda, aztán csak sikerült a katonaságot máshogy megoldani. :-))

 

Nemrég volt a tv-ben kigyulladt valamelyik tesco vagy mi, nem volt nagy tűz, de az autómata oltóberendezés lerendezte az egész hipermarketet. Minden ment a kukába.

Előzmény: Baliszoft (7)
András80 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 8

Hát igen, a tűzoltók munkája néha igazán kellemetlen lehet.

 

Emberünk egy szép napon nyugodtan olvasgatta újságját szombat délután. Valahol a távolban sziréna hangját hallotta, de nem nézett ki a paneltömb elé, inkább kortyolt egyet a forró teájából. Egyszercsak csöngettek. Újság, tea letéve, főhősünk kinyitja az ajtót. Az ajtóban két maszkos-sötétruhás alak, kezében egy vastag csővel, értetetlenül magyaráznak valamit a maszk alól, emberünket félretaszigálják, majd legnagyobb elképedésére berobognak ketten a lakásba kezükben azzal az izével, át a folyosón, be a gyerekszobába - jaj, a szép új padlószőnyeg most saras lesz! - és kinyitják a kis csaposkát a "slag" végén, és a vízsugárral elkezdik beteríteni a szomszéddal közös falat. Hősünk a gyerekszobában gyűlő víztömeget szemlélve összeroskad.

 

Ja, nem történt más, hogy a falszomszédnál tűz ütött ki, és hűteni kellett a falakat.

 

Egy tűznél van a tűzkár, ezt csinálja a tűz, meg vízkár, ezt meg a tűzoltók.

De olyan aranyosak amikor oszlopban robognak befelé valahova! :)

Baliszoft Creative Commons License 2005.01.23 0 0 7
Ez van. Remeljuk nem lesz szukseg rajuk! :)
Előzmény: bunker (6)
bunker Creative Commons License 2005.01.23 0 0 6

Egyik ismerősöm ugyanígy járt, akitől később megvettem a kocsiját.

 

Csőtörés volt az utcában (egy egyirányú utca a belvárosban), mindkét oldalon parkoló autók.

Jöttek a vízművesek és nem fértek el. Kihívták a tüzőkat akik arréb pakoltak pár autót, köztük a haveromét is. Egyik ismerőse telefonált neki, hogy menjen már a kocsijához, mert pakolgatják. Egy éves seat ibiza, karcmentesen csili-vili állapotban. Mire odaért a kocsit már elpakolták és cserébe ott virított egy nagy horpadás a bal első sárvédőn.

 

Nem kevés időbe és járkálásba került míg fizettek. Valahogy a vízmű fizette meg a kárát azt tudom, mert ott voltam a szemlén is.

 

Ennek ellenére elismerem a munkájukat, ismerek pár tűzoltót és azt kell, hogy mondjam iszonyatos kemény emberek, ha gáz van szó szerint rájuk bízhatod az életedet.

De ugyanakkor néha tényleg rombolnak mielőtt gondolkodnának egy kicsit.

Előzmény: Baliszoft (5)
Baliszoft Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5

Kedves Fire105,

 

Mint tuzolto, termeszetesen megertem hogy a tuzoltok partjan allsz es az erdekeiket veded. Sajnos ha tuz van, nincs mas tuzoltokat kell hivni, akik hosiesen/batran eloltjak a tuzet, kimentik a bennt rekedteket, stb. Ez mind szep es elismeresre + tiszteletre melto dolog, kiveve ha rombolnak, ahogy Gep01 is irja. Ha megsertettem volna akar egy tuzoltot is (pl Teged), ezennel elnezest kerek!

 

Sajnos a tenyek ettol fuggetlenul meg tenyek maradnak :(. Ha nincs tuz, nincs veszelyben senki, esetleg tisztelniuk kene a magantulajdont (meg a tuzoltoknak is). Termeszetesen biztosan "embere/tuzoltoja" valogatja, hogy kinek milyen a hozzaallasa, sot az is elkepzelheto, hogy nem szandekosan tesznek kart (autos forum leven) az autokban. Gyakoratilag csak fel szerettem volna hivni autostarsaim figyelmet arra, ha esetleg hasonlo helyzetbe kerulnek, figyeljenek oda. Ennyi.

Előzmény: Fire105 (3)
Fire105 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 3

Azért légyszíves modoráld magad, még akkor is ha ez kb egy évvel ezelőtt történt...

 

 

Üdv:

egy tűzoltó

Baliszoft Creative Commons License 2003.07.09 0 0 2
áh! a muterom kocsijarol van szo, szerencsetlen azt se tudta mi a rák van, mire magahoztert az auto az ut szelen osszegányolva. mire en odaertem mar senkinek se hire se hamva (kiveve a pincereknek az etteremben). nem lattuk ertelmet tovabb szivozni egy sarvedon (kar kb 30e forint fennyel egyutt), de akkoris. ez nem hozzaallas! ket automentost kellett hivni mert ugy felpakoltak az autot az ut szerelre hogy egy "sima" nem birta leszedni onnan. szentsegeltek azok is!
Előzmény: logoutx (1)
logoutx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 1
De rendőri helyszínelés nem volt? Pincérek adatai megvannak?
Előzmény: Baliszoft (-)
logoutx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 0
0 tűzoltót ismerek
Baliszoft Creative Commons License 2003.07.09 0 0 topiknyitó
Tortent minap, hogy a csalad egyik oreg autoja megadta magat a Stefania ut es Thokoly ut keresztezodeseben. A futomunek betett a Thokoly ut kituno minosege (es persze mas BP-i utak minosege is), lenyeg az, hogy eltort a kanyarstabilizator (vagy mi) es a kerek kifordult (nem kiesett, csak kifordult, mintha az egyik kerek jobbra lenne kormanyozva, a masik balra). Sajnos a feltengely is kimozdult a helyerol (valtobol) elszakadt a gumiharang es kifolyt a valtoolaj. Mivel a ket elso kerek mas mas iranyba, az auto se elore se hatra.

Egy barom postas meg valami buzogmocsing egybol kihivta a tuzoltokat hogy olaj kerult az utra, fel kell takaritani. Azok ott is teremtek kisvartatva (az olajfoltot elintezve), megragadtak a lerobbant autonkat, es megprobaltak a jardara felpakolni (hogy az, a forgalmat ne akadalyozza). Nem tudtak volna megvarni ameddig odaer az automento.

Mivel magas volt a jarda nem igazan sikerult a szetallo kereku autot feltuszkolni ra, megprobaltak emelgetni, tologatni, nyomogatni. Termeszetesen nem sikerult felrakni az autot a jardara, viszont a karosszeriat sikerult total osszeb@szni, jobb elso sarvedot behorpasztottak, a feltengelyt sikerult teljesen kihuzni a valtobol ugy hogy az automentosnek sem sikerult visszatenni.

Szemtanuk (etterembol a pincerek) mindent lattak. A tuzoltok latvan a kart amit okoztak, egy szempillantas alatt felszivodtak!

Szepen felhivtuk a rendorseget hogy ilyenkor mi a teendo, ok a tuzoltosaghoz iranyitottak, ha veluk nem sikerul zoldagra vergodni hat tehetunk feljelentest. Felhivom a tuzoltokat, hogy jol szetb@sztak az autot, mire 5 perc mulva visszahivnak, hogy valoban a kollegak voltak a helyszinen, de ok semmit nem csinaltak az autoval, nem vallaljak a felelosseget, reklamalhatunk X.Y. dandartabornoknal levelben...

Szoval csak annyit, tuzoltokat autohoz SOHA A BUDOS ELETBE, inkabb egjen ki az egesz (felig kiegett autonak mar ugyis mindegy ;). A rohadt tetu banda nem sajnal semmit csak tornek zuznak! Igy megusztuk volna egy feltengellyel + stabilizatorral, most johet egy sarvedo + fenyezes is. Nekem ha valaki megegyszer aszongya hogy tuzoltok igy meg tuzoltok ugy, elkuldom a 'csába.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!