Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2021.06.18 -1 0 106

Épp mostanában adtak a szarnak 1 pofont.......

PusIsAr60 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 105

Én mondjuk biszex vagyok!

Előzmény: PusIsAr60 (104)
PusIsAr60 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 104

Egyre azért felhívnám a figyelmedet! Egyre több szakorvos állítja (kutatásaikra hivatkozva), hogy a szexualitásunkat genetikával kapjuk. Ahogyan persze azt az erőt is, amivel rengeteg (főleg mai idősebb korú) homoszexuális ember eltudja rejteni valós szexuális beállítottságát!

Előzmény: gyrmur (0)
PusIsAr60 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 103

Az a helyzet, hogy maga a topik nagyon jó! Sajnálom, hogy elég hamar elhalványult a téma. Mondjuk pont a bevezetőd okozta hiányosságra mutatnák rá. Ott érdemes lett volna leírni, hogy hány éves gyerekekről volt szó. Ha 4-5, akkor semmit nem lehet levonni ebből. Ha 12-13 éves, akkor már van rá esély, hogy min. biszex a két fiú.

Előzmény: Terebájos (-)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.21 0 0 102
Angiszeged Creative Commons License 2003.08.04 0 0 100
Igen Csissz. Miközben nyilván azt is felvállalod, nem dugod el, nem dobhatod el, azért mert beteg, akár mentálisan, akár mozgásszervileg, a tiéd. És akkor is, ha meleg. A Te gyereked, a te gyereked, akármilyen szereted, és felelős vagy érte, nem mondasz le róla semmi pénzért!!! Én ezt jól tudom. És asszem KAviat is. Mi szembesültünk már a gyerek elveszítésével, úgyéreztem mindenáron mentsék meg. HA ezt vki átéli, tudja, hogy az, hoyg meleg lesz, csekély probláma ahhoz képest, ami felmerülhet a nevelése, növekedése során.
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 99
Nem gondolom, hogy nem lennék bánatos, ha a gyerekemnek olyan nehéz utat kellene bejárnia, mint a homoszexuálisoké, de azért ennél sokkal nagyobb bajok is vannak, például gyógyíthatatlan betegségek. Azzal szembesülni sokkal rosszabb lenne. Lehet, hogy ez öncélú hozzáállás, bocsássátok meg.

Én sem támogatom a szexualitás (bármilyen irányúltságú) öncélú mutogatását, mert magánügy.

Abban azonban segíteném a gyermekemet, hogy párkapcsolatban éljen. Még mindig sokkal elfogadhatóbb, mint bújdokolni, hazudozni partnereket váltogatni, mert az lélekölő és veszélyes az egészségre is.

Angiszeged Creative Commons License 2003.08.02 0 0 98
Így van!
Csak nekem ez új volt, mert még kezdő vagyok:)
Előzmény: kaviat (97)
kaviat Creative Commons License 2003.08.02 0 0 97
én meg azt gondolom angidrága, hogy ha ez az ára [azaz néhány idétlenkedő poén] annak, hogy nem éli meg valaki a gyermeke elvesztését, nem futja végig ezeket a köröket, akkor inkább idétlenkedjen, majomkodjon egy két topicban [maradjon meg neki ez az ártatlansága]

én akkor már inkább nevetek egy jót [lehet, hogy ő is ezt akarja valahol] mint hogy komolyan neki álljak elmagyarázni neki mi az amikor az ember igazán megérzi mi az hogy felelünk a kisköjkeinkért

[amúgy szerintem az egyik legfontosabb tanúlsága a mi "tapasztalatainknak" az, hogy tudjuk súlyozni a dolgokat, érezzük hogy mi a fontos, mi a fingi.. ez az egész index mindenféle mókázós nickjeivel egyetemben halványan se ér annyit, mint amennyi a kisköjkeink egy alkalommal elhintett kaksija :)) ]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Angiszeged (96)
Angiszeged Creative Commons License 2003.08.01 0 0 96
Én sem neked reagáltam:))

Igazad van KAvi, csak tudod bánt, hogy én már ismerlek, ismerem az életed legnehezebb hónapjait, amik kísértetiesen hasonlítanak az enyémekhez, és én értelek. Bánt, hogy ezen tapasztalataid(nk) alapján megfogalmazódó ÉRZÉSEID -ami egyáltalán nem nyájasság- kigúnyolják nemtoménmilyen emberek!!!!!!!!!!!!!:(((((((((

Előzmény: Macskacicó (95)
Macskacicó Creative Commons License 2003.08.01 0 0 95
Hát, a 20-ba semmiképp, arról megvan a véleményem!:(( (Na, most megköveznek ezért páran.) Nem hiszem, hogy miattam átkerülhetne a topik bárhová.:)) És ez jó. Nagyon utálnám, ha pl. naponta többször keresgetnem kellene a kedvenc topikomat, mert folyton valaki átrakja.:)))))
Tulajdonképpen csak egy dolog zavar: a homoszexuális gyerek kifejezés. Persze a 16 éves tini is gyerek, és ennyi idős ember lehet(?) homoszexuális, de... a fene tudja: a gyerek szóról nem egy tinédzser jut eszembe, ez van. Nem tudok mit kezdeni a topiknyitó megfogalmazásaival.:) Meg nem is akarok.
M.
Előzmény: kaviat (93)
oncogito Creative Commons License 2003.08.01 0 0 94
A részemről teljesen egyetértek. És ha sikerül megmaradni annál a témánál, amivé alakult, az szerintem is igen hasznos lenne.
Előzmény: kaviat (93)
kaviat Creative Commons License 2003.08.01 0 0 93
jólvan, de azért cserébe ugye had ne tegyük át a 20ba vagy a tasztalba ezt a topicot, ha már a gyermekeink neveléséről, támogatásáról van itt szó [illetve elméletileg erről kezdtünk el páran beszélgetni]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Macskacicó (92)
Macskacicó Creative Commons License 2003.08.01 0 0 92
Huu... akkor jó!:) Angiszeged hsz-én gondolkodtam, az kinek szól, magamra vegyem-e az inget, de amikor Te "vigasztalni" kezdted őt, akkor egy halovány sejtelem lett rajtam úrrá, miszerint nekem szól. Túltárgyalva, örülök, hogy tévedtem.:)
M.
Előzmény: kaviat (91)
kaviat Creative Commons License 2003.08.01 0 0 91
nyugi, nem rólad beszélek.. ezeket a sületlenségeket konkrétan e topic nyiója juttatta eszembe, Angiszeged se a tiedre válaszolt szerintem

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Macskacicó (90)
Macskacicó Creative Commons License 2003.08.01 0 0 90
Kaviat, Te rólam beszélsz?:( (Kicsit rosszul esik.) Ha beleolvasol a hsz-eimbe, láthatod, hogy nem egy provokatív, ingerlő ember vagyok, egyáltalán nem az a célom, hogy mást polgárpukkasszak.
Elnézést kérek, hogy leírtam a véleményemet. Természetesen én is gyerekE vagyok valakinek, de nem gyerek. Én 18 éves korától felnőttnek tekintek egy embert, de csak azért, mert ez a jogi határ. És ez nem jelenti azt, hogy 18 éves kora után leveszem a kezem a gyerekemről (ha lesz végre - nem kezem, gyerekem).
Én úgy éreztem a topik címéből és a nyitó hsz-ből, hogy itt 10 év alatti gyerekekről van szó. Ők pedig szvsz nem lehetnek homoszexuálisok. Ők talán még nem találták meg nemiségtudatukat. Még változhatnak, alakulhatnak. A nyitó hsz történetét nehezen tudom elképzelni tinédzserkorú gyermekeknél. Azt már szexnek hívnám.:)
És végül elnézést, ha valakit megbántottam a véleményemmel, különösen Angiszeged!!:) (Ámbátor nem tudom, mi volt olyan megbotránkoztató az írásomban.)
M.
kaviat Creative Commons License 2003.08.01 0 0 88
pontosan!

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: dalia (84)
dalia Creative Commons License 2003.08.01 0 0 84
Szerintem azért jó ha a topic itt marad, mert akkor nem esik áldozatul a Tasztalon, v. HUSZon évek óta folyó n-dik partalan homoszexualítás pro/contra - milyen abszurd... - vitának nem nevezhető gyalázkodásnak és ostoba intoleranciának.
Szerintem.
Talán.

d.

Előzmény: Macskacicó (82)
oncogito Creative Commons License 2003.08.01 0 0 83
Kedves Macskacicó, nem tudom nálad hány éves kortól nem gyerek a gyerek. Azonban ez az identitás már 14-16 éve korban bizoy körvonalazódik. Szerinted, ehhez már nincs köze a szülőek, nincs is dolga vele? Vagy ide csak olyan szülők problémái tartoznak, akiken a gyermeke még ovodás? Szerinted nincs miről beszélni? Szerinted ez a téma tényleg nem idevaló?

oncogito

Előzmény: Macskacicó (82)
Macskacicó Creative Commons License 2003.08.01 0 0 82
Elolvasom a címet: esélyek homoszexuális gyerekeknek. És csak csodálkozom, miért van ennyi hsz (hiszen nincsenek homoszexuális gyerekek), hogyhogy nem süllyedt már le. Aztán beleolvasok, és látom, hogy jobbára nem gyerekekről van szó, főleg nem egymás nemi szervét nézegető azonos nemű gyerekekről, mint ahogy azt a topiknyitó felvette (aki egyáltalán nem aktív szerkesztője "az ő topikjának", és jót röhög).
Nincsenek is homoszexuális gyerekek!! Miről beszélgettek ti egyáltalán? (tudom, beleolvastam) De miért nem teszik át a moderátorok ezt a topikot a tasztalba, vagy tudomisénhova. A címe hamis, a tartalma meg nem ide való. Szvsz.
M.
oncogito Creative Commons License 2003.07.31 0 0 79
Akkor bocs' !
Előzmény: Angiszeged (78)
Angiszeged Creative Commons License 2003.07.31 0 0 78
Jajj félreértettél, de mindegy, mert úgyis off volt.
Előzmény: oncogito (77)
oncogito Creative Commons License 2003.07.31 0 0 77
Kedves Angi!

Szerintem ha egy szülőnek (vagy nagyobb közösségnek) több gyermeke közül az egyik hátrányos helyzetü, akkor a legtermészetesebb a pozitív diszkrimináció. Mert szerintem a segítség nem igazságosság szerint, hanem szükség szerint "jár".
Hogy aztán mit tudnak kezdeni azzal a segítséggel, az már rajtuk múlik.

oncogito

Előzmény: Angiszeged (76)
Angiszeged Creative Commons License 2003.07.31 0 0 76
Igazad van Alice. Nálunk is van poz.diszkrimináció, ami a mi feketéinket illeti. Az általános támogatáson kívül még egy csomó minden megilleti Őket. Persze nehéz nekik munkát találni, mert rajtuk tényleg látszik, tehát ellenük sincs kifogásom, csak tényleg nagyobb a támogatottságuk.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.31 0 0 75
Engem ez a homofóbia - illetve azok az emberek, akik nem tekintik egyenranguaknak a homoszexuálisokat, hanem valami alantas lénynek - egyre inkább arra emlékeztet, mikor Amerikában elindult a néger felszabaditási mozgalom. Ott is mennyien voltak, akik nem embereknek, hanem egyszerűen emberszabású állatoknak tartották a feketéket, és nagy kerek szemeket meresztettek - és komolyan így is hitték - mikor olyasmiket hallottak, hogy a feketék ugyanolyan értelmesek mint a fehérek, meg ugyanolyan emberek mint ők... :-(

És hát ugye még ma is megvan ez valamelyest, pedig lassan a törvények kezdenek átesni a ló túlsó oldalára, már ami a poz. diszkriminációt illeti...

Előzmény: kaviat (74)
kaviat Creative Commons License 2003.07.31 0 0 74
az ilyen bohóckodásban meg ebben az egész homofóbiában az a legfélelmetesebb, hogy egyszerüen nem veszik észre, hogy ugyanolyan emberekről van szó mint bárki más.. szerintem leginkább az a baj, hogy nem látunk túl a saját téveszméinken [amit néha erkölcsnek nevezünk, néha nemzeti tartásnak] és nem látjuk meg mögötte az embereket

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Purusa (73)
Purusa Creative Commons License 2003.07.31 0 0 73
Én is közbeszólnék, mert ugyan a topic indítója nagy valószínűséggel férfi (aki azzal szokott egyébként más fórumokon - pl. HUSZ - is szórakozni, hogy provokatív hozzászólásokat szúr be ide-oda), de ettől még értelmes irányba alakulhat a beszélgetés.

Csak szerintem nagyon fontos lenne pár dolgot hangsúlyozni előtte:

- a nemi irányultság részben genetikailag, részben viszont szociálisan meghatározott;

- a homoszexuális beállítódást (ugyanúgy, mint a heteroszexuálist) nem lehet "elkapni", vagy "eltanulni" úgy, hogy az ember mondjuk fiatal, befolyásolható korában 'rossz társaságba keveredik', ez butaság;

- a homo/biszexualitás nem fogyatékosság, sem pedig betegség;

- az erkölcsi normák teljes mértékben kultúrafüggő dolgok, azaz nem szabad mint objektív, örökérvényű szabályokra hivatkozni rájuk;

- a vizelet és a húgycső egészséges embernél steril (ezért érdemes kezet mosni fütyihez/puncihoznyúlás előtt inkább...).

***

Innen személyes véleményem.

Teljesen igaza van kavinak: egy gyerek egészséges fejlődése (azaz későbbi boldog élete) szempontjából a legeslegfontosabb az, hogy tudja: mindig számíthat ránk, a szüleire.

oncogito Creative Commons License 2003.07.29 0 0 72
Kedves Györgyi!

Azt hiszem kisség félremegy a beszélgetés. Nem határozhatjuk meg egymásnak, hogy melyikünk minek örüljön, min szomorkodjon és mit várjon. Nemcsak egymásnak, hanem senkinek. Felmerültek itt érvek, ellenérvek, mindenki elfogadhat vagy elutasíthat belőle bármit egyénisége szerint.
Azt hiszem a legfontosabb mégis az, ha egyetértünk abban, hogy szülő-gyermek kapcsolat a lehető legnyiltabb és szeretetteljesebb legyen, mert a gyerek esélyei (legyen az hetero, vagy homo) a legjobbak ahhoz, hogy tisztességes felnőtt váljon belőle.
Persze ehhez az is kell (mert a viselkedésminta ebben igen fontos) hogy a szülei legalább olyan szigoru elvárásokkal legyenek önmagukkal szemben, mint a gyerkőcökkel.

oncogito

Előzmény: Gyorgyi (71)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 71
Kedves Oncogito!

A homoszexuális gyerek is lehet egészséges és okos.
Ezzel mit akarsz mondani? Egy fogyatekos gyerek pedig lehet homoszexualis es okos. (vagy heteroszexuslis es okos, stb.)

Vannak, akik fiut akarnak és nem úgy fogalmaznak, hogy gyereket.
Es en nem is vitatkozom azzal, aki fiugyerekre vagyom. Ez az o maganugye. Ezert nem itelheto el, es nem magyarazhatom el, hogy nem helyesek a vagyai.

Meggyőződésem, hogy te örülsz kislányodnak, pedig lesznek hátrányai ebből.
Es? Nem azert vagyom valamilyen gyerekre, hogy abbol hatranya van vagy elonye. Heteroszexualis gyerekre sem azert vagyom, mert nincsenek hatranyai.

Nem lehet pap, sőt a bibliai hit szerint igencsak más életvezetése kellene hogy legyen mint egy férfinak.
Es?

Eszedbe jut ezért szomorkodni? Eszedbe jutna ezt a szomoruságot megosztani kislányoddal, vagy csak érzékeltetni, vagy akárcsak gondolni?
Nem, mert szamomra ez a dolog viszont mindegy, hogy kislany vagy kisfiu. A legfontosabb, hogy egeszseges legyen (aztan lehetoleg heteroszexualis es okos).

Feliródott itt fórumon nemis egyszer olyan gondolat, hogy aki nem ismert melegeket, nem beszélgetett velük, annak lehetnek tévedései velük kapcsolatban jócskán.
Es? A vagyaknak semmi koze az ismerethez. Homoszexualis vagy sem azert keletkezik valakiben, mert nem ismeri a heteroszexualisokat, vagy a masik nemet. Kislanyra (kisfiura) sem azert vagyik valaki, mert nem ismeri a kisfiukat (kislanyokat).

Előzmény: oncogito (70)
oncogito Creative Commons License 2003.07.29 0 0 70
Kedves Györgyi!

A homoszexuális gyerek is lehet egészséges és okos. Hogy egy nem népszerü kissebbséghez tartozik?
Tudod, fiut szülni sokak számára még nagyobb öröm, büszkeség, főként első gyermekként, ennek okán a leány gyeremek nem annyira. Vannak, akik fiut akarnak és nem úgy fogalmaznak, hogy gyereket. Meggyőződésem, hogy te örülsz kislányodnak, pedig lesznek hátrányai ebből. Nem lehet pap, sőt a bibliai hit szerint igencsak más életvezetése kellene hogy legyen mint egy férfinak. Eszedbe jut ezért szomorkodni? Eszedbe jutna ezt a szomoruságot megosztani kislányoddal, vagy csak érzékeltetni, vagy akárcsak gondolni?
Meg aztán van mégvalalmi. Feliródott itt fórumon nemis egyszer olyan gondolat, hogy aki nem ismert melegeket, nem beszélgetett velük, annak lehetnek tévedései velük kapcsolatban jócskán. De aki igen, aki szembenézett azzal, hogy a homoszexualitás nem az ember jellemét jelenti, az minden további szavával önmagáról állít ki bizonyítványt - a meglévő világi törvények nélkül.

oncogito

Előzmény: Gyorgyi (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!