Keresés

Részletes keresés

prestidigit Creative Commons License 2008.02.26 0 0 130

Sziasztok,

Nem tudom a Dávid koncept. mire utazik, de az Alexander Technika működik.

Ajánlom szeretettel majdnem minden gerincproblémára. Segítségnek itt egy oldal is:

http://www.atstudio.hu/alexander-technika?pid=15

brentmillhucke Creative Commons License 2008.01.21 0 0 129
Szevasztok!Ugyanezzel a gonddal orvoshoz mentem,aki gyógytornászt ajánlott.Maszek voltam mindkettőnél Bp-en.Az orvoshoz 1x,a gyógytornászhoz 3x mentem el.A gyógytorna olyan fantasztikus,hogy nagy boldogsággal csinálom.
Előzmény: liann (125)
alminar Creative Commons License 2007.12.20 0 0 128

Erről hallottatok már?

vagy ők csak a pénzre utaznak?

 

http://www.davidkoncept.hu/menulevel_03/page_02.php

 

Akinek gerincferdülése van, annak melyik úszás a legjobb?

liann Creative Commons License 2007.11.24 0 0 127
Köszönöm szépen a válaszod! A Pilates tornás DVD-nek utána fogok nézni! Valóban a gyógytornászokkal több eredményt ér el az ember, s bár az utazgatás kissé macerás, azért megoldható.
Előzmény: Mad árka (126)
Mad árka Creative Commons License 2007.11.22 0 0 126
Ismerős... bár most engem az egy-kéthétnyi üldögélés tett a tönk szélére, lassan tényleg úgy érzem, hogy kiszakad a gerincem egyik fele.

Pilatest tudsz venni DVD-n, több is jelent már meg. Szerintem érdemes egyeztetni egy gyógytornásszal pl. Budapesten, eljárni hozzá párszor, megtanulni a feladatokat és otthon csinálni. Több ismerősöm így csinálta/csinálja, ez a bevett módi. Sok gyógytornásznál megoldható, hogy videóra vegyétek magatokat, így később könnyebb otthon utánozni. Való igaz, nem olcsó, de szerencsére csak 4-8 alkalommal kell elmenni, ennyi idő alatt megtanulhatók a feladatok, plusz nagy előnye, hogy személyre szabott. Speciel én százszor többet profitáltam a gyógytornászokkal való beszélgetésekből, mint az összes évi kontrollon a dokiknál. (A tavalyi kontrollon annyit mondott a dokim, hogy jé, ez hogy nem fáj folyamatosan? Mondom neki, nem fáj, csak ha sokat állok vagy sokat ülök. Válasz: hát ez érdekes.)

Sajnos helyi (Szolnok) gyógytornászban nem tudok segíteni, de ha hallok valamit, szólok mindenképpen.
Előzmény: liann (125)
liann Creative Commons License 2007.11.22 0 0 125
Sziasztok!
Hosszú évek óta küszködök gerincferdüléssel. Szolnokon élek. A dokikról sajnos nekem is hasonló a véleményem: az ellenőrző vizsgálatokon sosem válaszoltak normálisan a kérdéseimre, úgy éreztem semmi értelme nem volt annak, hogy elmentem, mert tulajdonképpen úgy értem haza a vizsgálatról, hogy szinte semmit nem tudtam meg az állapotommal kapcsolatban. Az iskolám keretein belül jártam gyógytornára és úszni is. Ez az időszak már elmúlt, de azután sem maradtam mozgás nélkül. Sajnos most egy-két éve már nem tornáztam rendszeresen. Érzem is. Az uszodánk bezárt. Olyan tornát keresnék, ami kifejezetten az ilyen problémával küszködők részére van, hiszen nem tornázhatunk bármit. Még nem találtam rá....
Olvastam itt lentebb a Pilates tornáról. Elég régen írtak már be előttem, de ha ismét erre jártok, adnátok róla bővebb felvilágosítást? Érdekelne! Köszi!
hocso Creative Commons License 2007.08.30 0 0 124

Szia!

 

Az email-címem, ha még aktuális a kérdésed: hocso@freemail.hu.

 

Bocs, de csak most néztem meg ezt a fórumot azóta.

 

Írj nyugodtan.

 

 

Előzmény: Lilóka (99)
zsuzsa Creative Commons License 2007.07.14 0 0 123
Budakeszin már sajnos megszünt az az osztály, ahova te jártál.

Itt megkérdezheted, mikor rendel kimondottan scolisok konzervativ ( nem mütéti) kezelésével foglalkozó orvos ( ez biztos nem 15 ezer, kérdezz rá, nem tudom idén pontosan mennyibe kerül )

Salus Ortopédtechnika Kft
1117 Budapest Dombóvári u.1.
06-1 / 204-3938

iwiw-en ha rákeresel ascoliosis forumra, ott orvos is, gyógytornász és beteg is sok van és az viszont ingyen van, hogy tőlük tanácsot kérjél , megbeszeld a problemaidat.
Innen is sokan atmentek oda beszelgetni.
Előzmény: mmallow (121)
WoD (Wings of Desire) Creative Commons License 2007.06.30 0 0 122

Barbi, én áldoznék egy privi orvosra pénzt (kb. 15 eFt), ha jól tudom,  a Budai Egészségkp.-ban van erre specialista. Sajnos az állami elátásban nekem semmi bizalmam, én is jártam orvoshoz, de csak vonogata a vállát a kérdéseimre, és terpeszkedett tovább a fehér hokkedlijén. Ja, meg mondta, hoyg vegyek ilyen meg olyan tapaszt, krémet (persze nem vénykötelesek). Gerincferdülésre. Kösz.

Nekem is van egy csúf gerincferdülésem, sokat fáj a hátam (bár pont terhesség alatt nem volt panaszom, pedig nagyon számítottam rá). A közelmúltban kipróbáltam a Pilates tornát, nekem nagyon tetszik és - bár nem vagyok szakember - nagyon hasznosnak érzem. Úszásra macerásabb nekem menni, és nem is dolgoztat meg szerintem ennyi izmot, nem beszélve a szellemi "munkáról", ami a Pilatesnél a légzéstechnika miatt egy plusz erőfeszítés. Ja, és sok évi kihagyás után sem volt megterhelő a szó hagyományos értelmében. Van gyakorlat, ami nehéz és amit nem tudok még megcsinálni, de sem utána nem vagyok fáradt, sem másnap nincs izomlázam. Én őszintén ajánlom mindenkinek.

 

Előzmény: mmallow (121)
mmallow Creative Commons License 2007.06.06 0 0 121

Tanácsot szertnék kérni, hogy 28 évesen hová forduljak Budapesten, hová, melyik dokihoz menjek, ha szereténk lépni a scoliosisommal kapcsolatban, ami gondolom romlott középiskola óta, amikor visszadtam a fűzőmet. Azóta mivel már nem vagyok gyerek nem is tudom, hogy mely klinikán foglalkoznak komolyabban gerincproblémákkal, gyerekkoromban Budakeszire jártam. Az SZTK-ban az orvos folyton elhajt, de most már szükségem van egy pontos állapotfelmérésre, mert pár éven belül szeretnék szülni, és jó lenne megtudni, hogy lehetővé teszi-e ezt a gerincem egyáltalán, a jelenlegi állapotában, vagy esetleg a gerincműtét lenne javasolt.

 

Várom a tanácsokat!

 

Köszönettel,

Barbi

törpilla Creative Commons License 2007.04.25 0 0 120

Úgy látszik, mindenki átjött, mert itt nagy a csend. :))

schbarka Creative Commons License 2007.03.01 0 0 119
sziasztok, szeretném ajánlani nektek az iwiw-en a gerincferdülés fórumot, elég aktív és hasznos lehetőség beszélgetni csupa scoliosisban érintett beteg részvételével. Vannak korzettes  (fűzős) gyerekek, fiatal műtöttek: tanáccsal, tapasztalattal próbálunk segíteni, illetve sok-sok programot kínálunk ismerkedni, találkozni. Nemsokára elkészül a www.gerincferdules.hu oldalunk is, oda is várunk mindenkit szeretettel!
wonder22 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 118
Szia Réka!!!
Neked hogyan kezdődtek a problémáid?Lehet nekem is ugyan ez van 22 évesen.Holnap megyek dokihoz...
Előzmény: kirevi (117)
kirevi Creative Commons License 2007.01.09 0 0 117

 

Sziasztok!

 

Én is gerincferdüléses problémával küszködöm 30 évesen. Valaki tudna esetleg arra válaszolni, hogyha elkezdenék kick-boxolni, őrültség lenne-e? mármint rontana-e az állapotomon?

"csigolya fejlődési rendellenesség talaján kialakult scoliosis, a jobb oldali T10 hemyvertebra, a T8-D11 között 40 fokos kyphoisis, T9-D12 között 32 fokos scoliosis)-sajnos ez nekem nem mond semmit., és én nem épp segítőkész orvoshoz jutottam, aki elmagyarázná. Talán itt találok valakit. remélem...

 

reka@freemail.700-ra válaszoljatok/válaszoljon. Előre is köszönöm

handika14 Creative Commons License 2006.12.09 0 0 116

Méghogy egyedül lenni!!!!

Én is itt vagyok, 14 és fűzőssssss! Hát nem mondom, tuti nehéz lehetett neked, mert a fiúknak mindig olyan nagy a szájuk, ha ilyesmiről van szó (persze csak általában), bele se gondolnak milyen lenne hordani!!!!

Most csak ennyi jutott eszembe... írj, ha gondolod!

Andi

zsuzsa Creative Commons License 2006.12.01 0 0 115
Keszi Ági nevü leany küldött neked meghivot ! megkaptad ?
Előzmény: enqualye (112)
zsuzsa Creative Commons License 2006.12.01 0 0 114
lehetne ... persze hogy lehetne, de sajnos alig van magyar nyelven olvasgatni-nézegetnivaló.

Probalgatok forditani, de nagyon időigényes. Inkabb huzz bele te és turbózd fel az angoltudásod :-)))


Egyébként fővárosi vagy ?
Előzmény: enqualye (111)
zsuzsa Creative Commons License 2006.12.01 0 0 113
szóltam ott az iwiwen, mert nekem is eszembe jutott, hogy hoppá meghivó kell...
sajnos nekem már nincs, de az egyik lány mondta, hogy igényel magának és küldi amint tudja. Megadom neki a cimedet, ezt a kábelnetest !

Előzmény: enqualye (112)
enqualye Creative Commons License 2006.11.30 0 0 112

Szia Zsuzsa és mindenki. Az iwiw.hu-ba szeretném regisztráltatni magam, de oda csak akkor lehet, ha egy ottani tag meghív. Van itt valaki, aki meghína? Megköszönném!

Előzmény: zsuzsa (110)
enqualye Creative Commons License 2006.11.30 0 0 111

Szia! Köszönöm hogy írtál, meg az elérhetőségeket is. Nekem 27 fokos görbületem van. A korzettes oldal megnéztem, hát ott tényleg sokminden van, de több magyar nyelvű is lehetne. Hogy milyen képek vannak ott!

 

Előzmény: zsuzsa (110)
zsuzsa Creative Commons License 2006.11.30 0 1 110

Szia !

Nem vagy egyedül. Sok korzettes fiatal cseveg a neten. meg felnőttek, operáltak, szülök stb.

Én gyógytornász vagyok, de itt inkább anyuka.

Neked hány fokosak a görbületeid ?

Az iwiw.hu-n van egy nagyobb csapat srác meg lány meg néhány fiatal gyógytornász , egy-két szülö egy jóhangulatú, pörgős topicban.

Ők programokat is szerveznek maguknak és tényleg jókat lehet beszélgetni velük

Az ottani forum topic neve :Gerincferdülés (scoliosis, kyphosis).

 

Esetleg érdemes lenne regisztralnod az iwien, helyből szereznél vagy félszáz hasonló cipőben járó havert.

 

Ha a Milwaukee korzettről szeretnél olvasni, akkor nezegetheted a www.korzett.lap.hu  oldalt, ezt en csinalom.

Előzmény: enqualye (109)
enqualye Creative Commons License 2006.11.30 0 0 109

folyt.

Gyógytornászhoz is kell járnom, meg úszni. Az uszodába jár egy velem egyidős srác, ő szintén Milwaukee-s. Neki sokkal rosszabb volt,  mert a suliba nagyon kicikizték, teljesen ki volt borulva. Sokat beszéltem vele, meg a szülei is (irtó rendes szülei vannak),  ez valamennyit használt. Aztán mikor véget ért a suli, ő is lenyugodott. Nyáron aztán addig győzködtem, míg belement abba, hogy uszoda után mindketten a póló fölé vegyük fel a fűzőt, had lássa mindenki. Hát elég érdekes látvány lehettünk, mikor így járkáltunk, mindketten nyakig fűzőben, de azt hiszem, a haveromnak végül is ez használt a legtöbbet. Ezután egész nyáron legtöbbször csak így hordtuk.

Azt hiszem, befejezem, menni kell tanulni.  Csá mindenkinek!

 

Ha van itt fűzős, vagy ha valaki ismer fűzőst, szóljon neki legyenszíves, hogy írjon ide, ne csak én legyek egyedül itt! Kösz!

enqualye Creative Commons License 2006.11.30 0 0 108

Sziasztok! Nemrég találtam rá erre a fórumra. Azért írok ide, mert látom, hogy nem nagyon vannak itt olyanok, akik jelenleg is fúzőt viselnek, pedig az ő véleményükre is szükség lenne. Nem orvosi dolgokról, hanem saját kellmes, vagy kellemetlen tapasztalataimról ínék egy kicsit.

Magamról csak annyit, hogy 15 éves fiú vagyok, és gerincferdülés miatt hét hónapja Milwaukee-fűzőt hordok.

Sajnos nálam is egy kicsit későn fedezték fel a bajt. Szerencsémre egy nagyon rendes és barátságos dokihoz kerültem, aki sokmindent elmagyarázott, ráadásul érthetően. Áprilisban eldőlt, hogy fűzőt kell hordanom. Eleinte fel se fogtam, hogy mivel jár ez, de a mintavétel, meg a próbák alatt rádöbbentem, hogy ez nem semmi lesz. Mikor elkészült a fűzőm, teljesen paff voltam, én ezt hordani? Borzasztó! Soha!

De a doki, meg a fűzőt készítők és a szüleim sokat segítettek, lelket öntöttek belém.

Eleinte csak otthon viseltem, hát mit mondjak...nem volt valami kellemes, nem gondoltam, hogy ennyire korlátoz a mozgásban. Kb tíz nap múlva mentem ki benne az utcára, meg a suliba, hát elég gáz volt.  Aki ismeri a Milwaukee-t, vagy viselt, tudja, hogy a nyakgyűrű miatt mindenki látja, hogy "valami van rajtad". Na, aztán az volt a legrosszabb,  hogy mindenki kérdezgetette , mi ez, sajnáltak, meg persze volt egy-két gyúnyolódó megjegyzés is. Sokan úgy megbámultak, mintha marslakó lennék. De sok hülye ember van! Érdekes, a gipszelt kézen, vagy lábon senki sem akad fenn, ezen miért? Júniustól már állandóan viselem. Nem tudom más hogy volt vele, nekem a legszörnyűbb az volt, hogy alvás közben is viselni kell, hetekig alig tudtam aludni benne. Most már valamennyire megszoktam a fűzőt, de még nagyon zavar, hogy nem tudok normálisan mozogni benne, meg lehajolni. Gondolom ezzel más is így van.

                                                               folyt.köv.

enqualye Creative Commons License 2006.11.30 0 0 107

Szia mki!

Új vagyok itt. üdvözlök mindenkit.

zsuzsa Creative Commons License 2006.11.30 0 0 106
Nincs ám mindenkinek pénze erre... sajnos.....az emberek többsége még boltba se tud bemenni 38-as nadrágért, hanem a piacon vesz egyet próba nélkül, mert azt tudja megfizetni.

A gyerekortopédiákon, iskolai gyógytornán is csak csoporttorna szokott lenni, pedig a gyerekeknek nem egyforma a háta :-(

Azért javasoltam az iwiw-et, mert ott kazettát is valószinüleg tudnak másolni, meg ha valamelyik gyerek jár tornára, arról is lehet kérdezni. Ott korzettesek csevegnek, komoly gerenicferdülése van a legtöbbjüknek.


Előzmény: dr.niki (105)
dr.niki Creative Commons License 2006.11.29 0 0 105

Szia,

 

Helytelennek tartom szakmailag előre gyártott kazettákkal gyakorloni otthon. Ez kb. olyan, mintha bemennél a boltba és azt mondanád 38 as nadrágot kérek. Biztos hogy csak 20 %-ban lesz jó bárkinek, mert minden nadrágot máshogy szabtak. Azt javaslom keress fel egy szakembert, aki megvizsgálja, begyakoroltatja, kontrolálja a feladatok eredményét és elvégzésének helyességét és csak utána állítsatok össze egy rá testreazabott feladatsort. Én így dolgozom és így hatásos. 2 hát sem egyforma. Lehet , hogy az izmok ugyan azok, de a ferdülések, terhelések sosem. Mindenkinel picit más kell. És az pici elég, hogy ne legyen eredményes a kezelés. Nem beszélve arról , hogy sok más probléma is lehet. nem 2 gyakorlat a megoldás.

Előzmény: rickdeck (103)
zsuzsa Creative Commons License 2006.11.19 0 0 104
Őszintén szólva, el sem tudom képzelni, hogy lehet ugyanazzal a gyakorlatsorral gyógyitani egy betegséget, ami ennyiféle foku-irányu-számu-stb , de a legmegfelelőbb helynek az iwiw "Gerincferdülés (scoliosis, kyphosis)" topicját tartom, ott minden nap csevegnek scolis gyerekek, gyógytornászok, szülők, szakemberek és érintettek. Ha valakinek van az ismerősöd családjából iwiw azonositója, kérdezze meg ott !

Hogy hazabeszéljek kicsit, a www.korzett.lap.hu oldalon is talalsz sok hasznos olvasnivalot, ha korzettje is van a gyereknek.
Előzmény: rickdeck (103)
rickdeck Creative Commons License 2006.11.08 0 0 103
Tisztelt fórumtagok!

Egy ismerősömnek szüksége lenne a gerincferdülés gyógyításához DVD-n vagy VHS-kazettán, szakember által szerkesztett, otthon is végezhető gyakorlatsor, stb.
Voltak már kivizsgáláson, a gyerekek a kórházban "gyakorolták" a mozdulatokat, de csak egy magnókazettát kaptak, ez pedig édes kevés.

Előre is köszönöm,
Csaba
handika14 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 102

Amúgy letudom írni szóról-szóra kétféle gyógytorna gyakorlatait is (hivatalosan ezt kell elvégezni), hogyha ez segítség valakinek!?

Azért kétféle, mert más-más elven alapul! Egyik általánosabb, talán lazább is sokkal, a másik pedig a Budapesten is gyakorolt példa, én ezt próbálom elsajátítani és remélem sikerül, mert ez az utolsó reményem!

handika14 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 101

 

Sziasztok! Én is szeretnék megismerni egy olyan embert, aki már túl volt a műtéten, fontos lenne megértenem, mivel is jár ez!!! Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!