Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2901

Nekem meg nagy csalodas volt az izvadasz, szovegeltek ott hogy milyen jo retes meg titkos recept stb., de komkretumrol semmi szo nem esett. Itt szerintem illene adni egy leirast hogy mitol olyan szuper is az a kolbaszos retes, de errol egy szo nem hangzott el...

A belesben meg szeritem nagyon fincsi a lap es attol beles hogy a lapok kozt van a bele a toltelek, szerintem, ez egy malnas metelt teszta felfujt volt inkabb. Mondjuk nekem azert sem jon be mert en frissen szeretem a malnat nem sutve, na de ez mar izles dolga.

mara2 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2900
Pedig már kezdtem örülni, mikor meghallottam, hogy nem muffint süt :)) Aztán elmondta a "varázsszót": egyszerű, és már tudtam, hogy ez a recept se lesz a szívem csücske... Nem mintha bajom lenne az egyszerű receptekkel, de azért egy ilyen műsorban mást is be lehetne mutatni :((
Előzmény: rubintocska (2899)
rubintocska Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2899

csatlakozom. nem akarok csak fikázás okán itt megszólalni, mert sok jó stahl receptem van, de ez a málna-béles nekem egy kissé félkésznek tűnt.

nem véletlen, hogy nem mutatták szeletben, kizárt, hogy abból a magas formából gusztusosan ki tudta tálalni.

Előzmény: stefiadri (2894)
chilii Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2898
Nekem is ismerős, de inkább Pierrot könyvéből! Nemrég csináltam egy csirkemell szárított csilivel (vagy valami hasonló) nevű kaját aminek a hozzávalói kísértetiesen hasonlítanak erre, talán a vizet kivéve :o))).
Előzmény: nemisbéka (2892)
Csilla Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2897
A szeletelt bels bemutatasat en is hianyoltam...
Előzmény: mara2 (2896)
mara2 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2896
Ez jó ötlet, nekem eszembe se jutott. Lehet, hogy nem véletlenül nem mutatták szeletelve? ;)
Előzmény: stefiadri (2894)
toppick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2895
A hétvégén kipróbáltam a hagymás tengeri salátát. Legközelebb csak két gerezd fokhagymát teszek bele, de amúgy fincsi volt. ( így több pirítós és bor fogyott :) )
Előzmény: mokotoy (2871)
stefiadri Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2894
Nem fura hogy a jénaiba csak úgy beleöntötte ezt a tojásos-tésztás-málnás  "kutyulmányt"? Nem kellett volna kikenni valamivel előtte?
Előzmény: Sorsha (2889)
nemisbéka Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2893
Áh, tévedtem is, meg nem is. Amire én gondolok, az a kaukázusi csirkeragu volt. De ezt a receptet Sorsha már nov. 11-én bekopizta...
Előzmény: nemisbéka (2892)
nemisbéka Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2892
Azt hiszem ez már volt valamikor, talán más néven. Anno én megcsináltam, de úgy emlékszem, nagyon száraz lett az egész.
Előzmény: chilii (2891)
chilii Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2891
Na ez nem hangzik rosszul!
Előzmény: mara2 (2890)
mara2 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2890

A mai recept:

 

KÍNAI MOGYORÓS CSIRKE

 

 Hozzávalók:

2 kisebb csirkemellfilé (kb. 60 dkg)

1 tojásfehérje

1½ + 1 evőkanál étkezési keményítő

1 piros chilipaprika

1 csomag újhagyma

10 dkg mogyoró

2 evőkanál szójaszósz

1½ deci víz

4 evőkanál olaj

1 csipet só

1 kávéskanál barna cukor

1 evőkanál rizsecet vagy fehérborecet

 

a tálaláshoz főtt rizs

 

 Elkészítés:

A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágom. Összekeverem a tojásfehérjével, aztán 1½ evőkanál étkezési keményítővel, és 1 órára félreteszem.

 

Amíg a csirke áll, előkészítem a többi hozzávalót. A chilipaprikát kimagozom, és vékonyan felszeletelem. Az újhagyma fehér szárát felkarikázom, majd a mogyorót mozsárban durvára töröm. Ezután megcsinálom a szószt: a szójaszószt kézi habverővel összekeverem 1 evőkanál étkezési keményítővel és a vízzel.

 

Elkezdem megsütni a kínai csirkét. Felforrósítok a wokban 1 evőkanál olajat, majd kevergetve átpirítom benne a durvára tört mogyorót csipetnyi sóval. Amikor a mogyoró már illatos, kiszedem a wokból, és félreteszem.

 

Beleteszek a wokba 2 evőkanál olajat, és megforrósítom. Hozzáadom a csirkét, a chilipaprikát és a cukrot, aztán néhány perc alatt keverve-rázogatva megsütöm a húst.

 

A megsült csirkecsíkokra ráöntöm az ecetet. Megvárom, amíg néhány pillanat alatt elpárolog a szúrós szaga, majd beleteszem a wokba a szójás mártást, a félretett mogyorót és a felkarikázott újhagymát. Kicsit kevergetem az egészet –közben meg is kóstolom, és ha kell, újra megsózom-, majd miután a mártás besűrűsödött, tálalok.

 

A tányérokba beleteszek 1-1 adag főtt rizst, majd a rizsre rákanalazom a mogyorós csirkét.

 

4 adag lesz belőle.

 

 

Sorsha Creative Commons License 2006.04.02 0 0 2889
Hagymás tengeri saláta
SAJTKRÉMES TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:

25 dkg kagyló tészta
4-5 vékony cukkini szelet
4-5 vékony padlizsán szelet
3-4, 1 cm-es póréhagyma szelet
¼ sárga kaliforniai paprika
½ fej lilahagyma
3-4 ág friss kakukkfű
kevés olívaolaj
1 zacskó Fokhagymás sajtszósz
2 tojás
1 csomag petrezselyem
4-5 szelet kapris szalámi
Elkészítés:

Első lépésként kifőzöm a tésztát.

Amíg a tészta puhul, a cukkinit, padlizsánt és a paprikát vékonyan felcsíkozom, majd a lilahagymát nagyobb cikkekre vágom, végül az egészet – a póréhagyma szeletekkel együtt -, egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon elkezdem pirítani. Fűszerezésként enyhén megsózom és hozzádobom az apróra vágott kakukkfüvet.

A lényeg, hogy erős lángon pirítsuk a zöldségeket, mert így a bennük lévő víz egyből elpárolog és a végeredmény ízletes, ropogós lesz.

Miközben a tésztát leszűrtem és alapos lecsepegtetés után keverőtálba öntöttem, elkészült a zöldség is, és még mielőtt levenném a serpenyőt a tűzről, az utolsó pillanatban hozzádobom a durvára vágott petrezselymet. Az egészet még egyszer utoljára összeforgatom, és már öntöm is a zöldségkavalkádot a tálban várakozó tésztához.

Utolsó lépésként előveszem a szifont. Beleöntöm a sajtszószt, hozzádobom a két tojássárgáját, összerázom, majd a tartalmát hozzányomom a zöldséges tésztához és az egészet alaposan összeforgatom.

Tálalásként egy mélytányérba kanalazom a sajtkrémes tésztasalátát, és gusztusosan beletűzdelem a szalámi szeleteket.

Jó étvágyat!

ALMA, ASZALT MEGGY- ÉS DIÓSALÁTA
Hozzávalók:

Az öntethez:
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál juharszirup
3 evőkanál fehérbor ecet
1 dl olívaolaj

A salátához:
1 alma
1 csomag Wellnes Mix
2 dkg dió
2 dkg aszalt meggy
Elkészítés:

A majonézt, a juharszirupot és az ecetet kézi habverővel összekeverjük, és fokozatosan, folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk az olajat.
Az almát felkockázzuk, a diót pedig száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd mozsárban durvára törjük.
A salátát egy tányérra tesszük, rászórjuk az almakockákat, a diót és az aszalt meggyet, és az egészet meglocsoljuk az öntettel.

MÁLNÁS BÉLES
Hozzávalók:

1 csomag cérnametélt
30 dkg friss vagy mirelit, felengedett málna
1 citrom lereszelt héja
15 dkg kristálycukor
20 dkg puha margarin
3 tojás

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kifőzzük a cérnametéltet.

Elkészítjük az alapkrémet. Ehhez egy nagy keverőtálba tesszük a puha margarint, hozzászórjuk a cukrot és az egészet robotgéppel összehabosítjuk.

Ezek után a cukros-margarinhoz pottyantjuk a tojássárgákat, a fehérjéket pedig egy kisebb keverőtálba öntjük és félre tesszük. A tojássárgákat alaposan eldolgozzuk a cukros-margarinos krémben, majd hozzáöntjük az előzőleg alaposan összeturmixolt málnát, és ezt is belekeverjük a krémbe. Végül hozzáreszeljük a citrom héját.

Ha a málnás krém elkészült, belekeverjük a kifőtt tésztát is. Aztán az alaposan elmosott és megtörölgetett habverőket visszahelyezve a gépbe, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd a habot beleforgatva, fellazítjuk a málnás tésztát.

A kész tésztát jénai tálba öntjük és sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük.


(Ízfokozásként aki szereti, málnaszörppel meglocsolva fogyaszthatja.)
biii Creative Commons License 2006.04.02 0 0 2888

szia

 

száritott paradicsom a nagycsarnokban, az Ázsia Bt-nél is van, több féle kiszerelésben!  (fővám tér vagy mi a neve ahol a nagycsarnok van.. nem vagyok Bp-i)

Előzmény: efzsuzsa (2880)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.04.02 0 0 2887

 Mondjátok. Hova tűnt az a sokat ajnározott rugós fejű habverő?????

Most látom, hogy Judit kezében egy közönséges, régi tipusú habverő van.....

 Ez is szponzor-ügy????

 

efzsuzsa Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2886
 Kösz, nagggyon kösz!
Előzmény: Zitka (2881)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2885
Korrigálnám kicsit: a hét receptje - sokszor :).
Előzmény: rubintocska (2883)
toppick Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2884
Én is köszönöm az infot! (Eddig csak csendes olvasó voltam.) Szárított paradicsomhoz még eddig nem volt szerencsém, de most új fejezetet nyitok életemben. :)
Előzmény: Zitka (2881)
rubintocska Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2883

javaslat:

a topicot nevezzük át, imígyen: 

Stahl konyhája - a hét receptje

:D

Sorsha Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2882
MAI RECEPT : KAPROS CSUSZA FOKHAGYMÁS PONTTYAL
LD. Vasárnap
Előzmény: kreativtucsok (2837)
Zitka Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2881

Pl. a Fehérvári úti Skála piacon (középső szinten hátul) van egy aszaltgyümölcs-árus, nála mindig lehet kapni. És még mennyi finomságot... ;-))

Előzmény: efzsuzsa (2880)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2880
 Bocsánat! Lehet, hogy ezt már megtárgyaltátok, de kérdésem: hol veszitek a szárított paradicsomot?
Előzmény: mokotoy (2871)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2879
Jó-jó :).
Előzmény: t3v3d3s (2878)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2878
eh.
Előzmény: nemisbéka (2876)
rubintocska Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2877

kuci-kuci, félrement a rákuci?

:)

Előzmény: nemisbéka (2875)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2876
Csak viccöltem :).
Előzmény: t3v3d3s (2873)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2875
Csak még egy falatka rákot, pici szentem! :))
Előzmény: rubintocska (2874)
rubintocska Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2874
turmixolt herkentyűk némi sütőtökpürével vegyítve, parajkrémmel kikent muffinformában :)
Előzmény: nemisbéka (2872)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2873
miért, az ő gyereke már ehet tengeri kütyüket? ezek fokozottabban allergizálnak, nem?
Előzmény: nemisbéka (2872)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2872
Ebből nincs bébipapisított változat? :)
Előzmény: mokotoy (2871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!