Keresés

Részletes keresés

ertet lenke Creative Commons License 2004.02.11 0 0 273
Piero!
Az a "banankoztarsasag" Ruanda, ahol a hutu tobbseg 100 nap alatt meszarolt le bozotvagokesekkel 600ezer tuszit! Es nem 1, hanem 3 ujsagirot itelt el a ruandai birosag nepirtas bune miatt! A tuszi kisebbseg 80% esett aldozatul a meszarlasnak. Amugy Ruanda 90% kereszteny. Tudd mar, hogy mirol irsz!

Előzmény: piero (39)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2004.02.10 0 0 272
sajnálom, elegem van mindenből - de tényleg
a sartrei undor a torkomban

Ne sajnáld! Sz@rd le mindkét oldalt, és azzal foglalatoskodj, ami jólesik neked! Menj el síelni, bulizni, koncertre, csajozni, moziba, szinházba, múzeumba, idd le magad, írj verset, temetkezz a munkádba... mittudomén, jobban jársz, mint ezekkel...

Előzmény: piero (271)
piero Creative Commons License 2004.02.10 0 0 271
az az igazság, hogy csak fel akartam hozni a topicot ismét
egyébként elkeserít az, ami azóta történt (Lovas itt- Lovas ott)
sajnálom, elegem van mindenből - de tényleg
a sartrei undor a torkomban
kurvára nem érdekel már az sem, ki kezdte, kinek van igaza
Előzmény: Beavis Butt-Head (270)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2004.01.19 0 0 270
Na, látom, megint jól el lett kanyarodva a topic alaptémájától. Két dologra reagálnék, aztán jöjjön valami ON is...

Elöször azt részletezném, hogy ha 600.000 (alább kb.450.000-öl van szó), akkor az a 100 nap alatt napi ´tlag 6.000 embert kellett vonattal elszállítani.

Bicska Maxi is mondta, hogy nem megoldhatatlan, de "A 290. számu auschwitzi fogoly" című könyv írója azt mondja, amint kirakodták az első transzportot, már jött is a másik vonat. Tehát nem kis kapacitással dolgozhattak... - és ő is úgy 400000-re saccolja az elgázosított zsidók számát.

Pedig állítólag megsemmisítö tábor volt, ahol a nöket és a gyerekeket már a vasúti rámpán szortírozták, majd gázkamrákba vitték.

Állítólagos műveltséggel ne villogjál. Pláne, ha már Te is kimondod a bűvös szót: szortírozták. Tehát férfiak és nők külön, aztán Mengele döntött. Akit jobbra küldött, az bekerült a táborba, és dolgoztatták. A nőknél dettó. A többit valóban elküldték "tetvetlenítésre", csak éppen a tetveket velük együtt pusztították el...

De térjünk vissza a topic alapgondolatára. Már a Tilos előtt történt dolgok kapcsán ki akartam fejteni, de időközben azt a topicot törölték, hogy itt nem lehet csak és kizárólag bal- és jobboldal acsarkodásáról beszélni. Valóban, vannak olyan emberek, akik komolyan gondolják, azt, amit az oldalaik terjesztenek, mindkét oldalon... de ez igencsak kisszámú egyén, az max csak egy paintball-meccsre lenne elég nem polgárháborúra. De van a tömeg, amelyik nem gondolkozik, csak bégeti a szöveget, amit a szájába adnak. Ez sokféle lehet, a "négy láb jó, két láb rossz"-tól kezdve a különféle jelzőkön át egészen az illető pusztulásának követelésig. A dolgok lényegét nem látják át, csak örülnek, hogy üvölthetnek, hogy kiélhetik ösztöneiket. A tartalom már kevésbé lényeg, sokszor át se látják, mit gajdásznak, csak tetszik nekik, vagy örülhetnek, hogy találtak egy bűnbakot. És ami a legrosszabb, nem az összetartásra, a hasonlóságra építenek, hanem a különbségre, a kirekesztésre, a gyűlöletre. Mint az a focidrukker, aki nem a saját csapatának szurkol elsősorban, hanem az ellenfelet szídja. De akik tüzelik őket, azoknak azért van annyi eszük, hogy ne adjanak komoly erőt, fegyvert a kezükbe, mert akkor minden borul, és abban a káoszban már kevésbé tudják megtömni a zsebüket. Tehát polgárháború biztos nem lesz, csak további sok primitív hőbörgés mindkét rész által felpaprikázott tömegtől...

Előzmény: Gonda László (221)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.19 0 0 269
Ŕtfutottam. Hasznos veled jóban lenni, mert ügyes vagy. Érdekes dolog átolvasni egy olyan írást amiröl már annyit hallottam. Szomorú, hogy hány millió ember sorsát döntötték el, így a szüleim, nagyszüleimét is, másut is.

Elsö átolvasásra azért csendesen csak annyit, hogy nem találtam semmi "Vernichtung"ra utalást. Egész végig kitelepítésröl, elszállításról szól.

Endlösung. Végsö megoldás. Eddig azt hittem, hogy legyilkolni. "Véglegesen megoldani". Most csak ennyit. Talán nem is itt káne erröl folytatni óvatos eszmecserét. Ha van történelem, akkor talán ott.

Olvastam egy-két dolgot erröl, az "SS" betükröl...

Előzmény: Törölt nick (267)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 268
T.gedeonbacsi, még 1szer végigolvastam, gyerekeim nagy bánatára, mert nem velük foglakozom.

Egy helyet találtam amit nem helyes így leírni:

"...állítólag megsemmisítö tábor volt,.."

Az állítólag büntetjogi kategória lehet. Megkérdezem a bírónöt. Mert azzal én is tisztában vagyok, hogy valóban "szortírozták", valóban meggyilkolták öket. Ebben nem is kételkedem. Nem vonom kétségbe. De számos példa van, hogy nem mindenkit és nem azonnal. Kertész tudja, hogy minek köszönheti, hogy túlélte. Most sokáíg semmi. Aztán megkövetem azt aki emiatt neheztel rám. Tudom, h. nem segít,mert az egy ilyen világ lett...

Kérdéseim abban a hozzászólásomban: helyes volt "..gyilkosaim nyelvé.."-röl beszélnie Kertésznek akkor amikor ilyen megtiszteltetés érte öt, akit alig ismert vki. akár Mo.n, akár Nénmetországban? Helyes az amit írt TGM "...A zsidó." Fejcímben. Jó, hát K.I. egy Berlinben élö, de "gyilkosai nyelvén..." író, vagy "..csak kölcsönvett magyar nyelven..." író zsidó. Akkor mit olvas ebböl ki egy hétköznapi ember?

Az antiszemitizmus okai sokkal komplexebbek és az igazi zsidógyülölö nem ilyen mint én.

Német-magyar meccsnél már a nagyobbik fiam is természetesen a magyaroknak szurkol, én inkább csak szégyenkezem mind amiatt ami a magyar foci környékén is folyik! De öt ezzel nem szomorítom nagyon. A kisebbik még csak 6, ö a németeknek szurkol.

TGM-röl várjuk meg a bírósági véleményt. Nem igazán kedvelem. Hebehurgy, pedig sokat tud. "Udvari bolond", akinek mindent szabad.

Azokkal szemben vagyok mérges, azokkal szemben önt el az indulat, azokkal szemben vádolhatnál "anti...izével", helyesebben zsidóellensséggel akkik az átlag emberben kiváltják a zsidókkal (származásuakkal) szembeni ellenszenvet. Ennek aránya nött Európában és Magyarországon is. Nekem is egy egy intellektuális kihívás megmaradni a józan észnél, nem kollektívizálni azt amit nem lehet. Nem mindig sikerül ezt megértetni beszélgetö partnereimmel és ezt biztos az én hibám is. Mint ahogyan az évezredes antizemitizmus sem csak a nem zsidók hibája. És ez az igazán nehéz dolog. Megértetni a zsidókkal (származásuakkal), hogy mi az oka annak, hogy indulatokat keltenek a mai világban is azok, akik a zsudóság nevében beszélnek. Lásd a legujabb "Der Spiegel" cikket Israel Singer és E.M.Bronfmann ugyanazt veti az EU szemére, amit a MAZSIHISZ a magyar közélet szemére vet. Ez így kontraproduktív.

Ide zsidó témában többet nem írok. Vannak egy másik topic, amelynek skkal job címe lenne; "Az zsidóellenesség okai". Ott írok.

Előzmény: gedeonbacsi (263)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 266
Erre még visszatérek. Érdekel annak a könyvenk az érvrendszerhitelessége vagy hiteltelensége. Most nincs nálam. A diktátorok általában ágyban, párnák között halnak meg...". Tavaly halt meg Idi Amin is.

Mivel sokat olvasok, vannak dolgok amik tudat alatt foglalkoztatnak. Ezek ilyen kötetlen szövegelésnél elöjönnek. Nem hagyom magam elnyomni. Ugyanezeket, amiket itt leírok nem mondanám el nagy nyilvánosság elött ugyanílyen nyíltan, részletesen.

Előzmény: Probatbicol (262)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 264
Elolvasva újra az egészet, rábukkantam véleményedre. A történelmi tapasztalat ezt igazolja, amit írsz. ´56 is aktív kzöremüködéskkel voltcsak lehetséges. A moszkvai két irányzat, Hruschov és a sztálinisták közötti harc egyik felének a parancsára történt. Csakhogy elszámolták magukat. A módszer továbbvivöi itt élnek közöttünk! Én is így látom...

Hogy mennyire müködik a hálózat, az bizonyítja a legjobban ahogyan a "Medgyessy dossziét" elintézták. A kiadott könyv több példányban is megvan nekem. Vagy a Kubinyi féle "Fekete lexikon". Pokornyi a zsarolással beszervezett apja miatt mondott le, de az elnyomó rendszert fönntartó hálózati ember, a szigorúan titkos tiszt maradt. A III/III álatal beszervezett "gyalogokazt beáldozták", de a müködtetök a "tojáson" beül maradtak. Nem tudjuk kik a hálózat emberei. De "Kempinszkiben" koccintgattak, az biztos. Az is biztos, hogy Verestói Attila, romániai RMDSZ szenátor az. Próbaképpen a szemébe is mondtam tavaly február 1-én Szatmárnémetiben! Érdekes pszychoanalízis volt válasza, sértegetései, magyarázkodása. Ritka pillanat az életben.

Hasonló "élmény" volt azzal az emberrel (a neve nem ugrik be) kb. 10 percet beszélgetni 2002 öszén, aki a Bp.TV-ben "bedobta" a Pokornyi papa témát júliusban. Különösen érdekes volt az akivel beszélgetett a Thália melletti kávézóban! Júli 3-án lemondott P., júli 4-én az Erzsébet-hídi "csata", no és annak a háttere!!!! Az öteletet adó, akit Budaházy kb. 3 hónapja ismert, telefonált elözö este juli.3-án!!!, h. a rnedörség tud róla, le kell fújni. De B. váltig állítja, h. ö nem hiszi... Az ilyen B.-ak és egyéb zászlóégetök pedig csak mennek a maguk útján...lásd WTC esete is. A szolgálat pontosan tudja ki a potenciális megszállott, a fanatikus, vagy mivel tartják kézben öket!!! Ki emlékszik ma már Szabó Albertre, "Potyka bácsira" a "szkinhedek istápolóira"???

A többi már gyerekjáték, de mindig van benne bizonytalansági faktor!

Előzmény: occy (75)
gedeonbacsi Creative Commons License 2004.01.18 0 0 263
T. Gonda László !

1. Szerény személyed ebben a kérdésben számomra nem túl fontos, csak annyira mint egy kutató számára valamelyik virus mutációja.
2. Nem tisztem a vádló szerepe, megteszik ezt a saját soraid ! Te irtad, ismered őket, vállalod is ,tehát nem fog gondot okozni előszedni azokat a megállapitásaidat, melyeknek jogi relevanciájuk van - mégegyszer jelezném a Német Büntető Törvénykönyvben. A jóizléssel azt hiszem ebben az esetben nem is kell foglalkoznom, az nem büntetőjogi kategória.
3.Hive vagyok a szólásszabadságnak - ezért több alkalommal is megveretettem - ,amennyiben ezt nem embertársunk maggyalázására használjuk.
4. Útálom a nettes nick rendszert, erről már többször irtam itt, de ameddig az ellenfelek szinte egésze (rajtad kivül persze) ezek mögé bújik, az vesse rám az első követ, aki magára akarja gyujtatni az otthonát.
5.Két lovat egy fenékkel megülni képtelenség.
Valamelyik csapatnak drukkolnod kell egy Németország- Magyarország futbal meccsen. És ez el is dönti a dolgokat, kérdés persze, hogy akkor mit kezdesz a "másik" hazáddal ?
6. Kiváncsivá tett a birónői rokonság, véleménye a burkolatlan antiszemitizmusodról, leginkább a TGM által nemrégiben vázoltak fényében ?!

Előzmény: Gonda László (259)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.18 0 0 262
Egyetlen példáy maradt fenn, tartalmának hiteleSSége erősen kétséges.

Persze, hogy dokumentálták, hiszen akkor még azt hitték, hogy megnyerik a háborút. 1942 januárjáról van szó, amikor meSSze volt még Sztalingrád. Azt hitték, nemes ügyet szolgálnak, nem érezték bűnnek.

Azt tudod-e, hogy a '45 után kézre került Wannsee-iek közül csak kettőt ítéltek halálra? Őket sem Wannsee miatt, hanem lengyelországi egyéb bűntetteik okán. (Bühler álamtitkárról és Schöngarth-ról, az SS főkormányzósági parancsnokáról van szó.) Még Hoffmann SS-tábornok is csak pár évet kapott, és közülük többen egész magas karriert futottak be a későbbi NSZK-ban.

Látható, hogy Wannsee-t sikerült jól elkonspirálni a szövetségesek elől.

Előzmény: Gonda László (261)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 261
De azért sértegettél. Hol lehet a Wannsee-i konferencia jegyzökönyvét megtekinteni? Múzeumban? Hol? Több példánya van? Ezek mind egyformák? Amit ott elhatároztak, arról voltak olyan örültek, hogy még dokumentálták is? Hiszen akkor már az orosz fronton javában tömegygilkoltak, mint legutóbb a volt Jgoszláviában.
Előzmény: Probatbicol (260)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.18 0 0 260
Nem ismerlek, és nem is vagy annyira fontos, hogy sértegeSSselek. Mindössze a hülyeségeket teszem szóvá, az aljaSSságokat pláne.

Ami meg Wannsee-t illeti, túl talányos vagy ahhoz, hogy reagálhaSSak.

Előzmény: Gonda László (251)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 259
T.Gedeonbácsi!

Ismerem, tudom kb.hány embert itéltek el holkauszt-tagadásert Németországban, vagy az "axiómák"-al kapcsolatos kérdésekért. Tudom hány poltikust kellett eltünjön a közéletböl. Legutobb egy CDU politikust zártak ki a pártból, olvastam a "Der Spiegel" olvasói levelei, kommentárjait. Mely sorok miatt kellene szégyenkeznem, mitöbb büntetö jogi felelösséggel számoljak? Ha egy is van, akkor önként harakirit vállalok, följelentem magam, akár itt, akár ott! Hiszen mindkettö ország állampolgára vagyok, de ami ennél fontosabb; erkölcsileg vállalom amit írtam, mondtam. Személyemre nem az álnév mögé rejtözés jellemzö. Nem akarok ezzel senkit sem megitélni!

Nem félig vagyok, hanem egészen mindkettö birtokában. Söt a családban van birónö is. Érdekes beszélgetéseim voltak vele.

Tisztelettel és megadással várom vádló sorait.

Előzmény: gedeonbacsi (255)
gedeonbacsi Creative Commons License 2004.01.18 0 0 258
Nem tudom mennyire vagy " mai csirke" , de egy régi Illés szám részletére utalnék : " ...A szó veszélyes fegyver, és van aki fegyvertelen ..."

Fenyeget a nyavaja , csak kiváncsi voltam arra, hogy egykori honfitársunk ismeri-e új hazája törvényeit, amely már rég levonta a történelmi konklúziokat !

Előzmény: RobUr (257)
RobUr Creative Commons License 2004.01.18 0 0 257
Nincs itt semmi baj, kedves "nok balvanya".
Csak beszelgetunk, csepeljuk a szot.
Ezt csak lehet egy demokraciaban, nemde?

De latom, mar kelmed nyomoz, burkoltan fenyeget.
Ha ma, nem lehet az AVH-t hasznalni, jo lessz a nemet "torveny" is. Ugye?

Előzmény: gedeonbacsi (255)
RobUr Creative Commons License 2004.01.18 0 0 256
"csak a pontosság kedvéért
430,000+ ezret deportáltak
kábé 200.000 ezret egyéb módon öltek meg (munkaszolgálat, halálmenetek, Dunába lövés, &c.)"

Tehat, pontos szerinted, senki sem tert vissza abbol a 430e-bol?
A 200e, az mennyire kb.?
Nagyaltalaban elintezed "dunaloves, munkaszolgalat es egyebek".
Neked semmi sem fontos, csak hogy kijojjon a 600e?
Merthogy 60 eve ez megy itten.

Az nem zavar, hogy 1988-ban Izrael 1/10-e, magyar szarmazasu volt? Akik "eltuntek", aliyaztak a habaru utan.
Akiket ma a "megsemmisitettek" koze sorolsz.

"elmész te a jó büdös p*ba"

A tiedbe? Kedves "macskosz" es a tobbi macskas nicken megjeleno ened. :-)

"a deportálás nem a valószínű, hanem a biztos halál volt,..."

Ne tulozz. Voltak elegen akik visszajottek vagy aki nem jott Mo.-ra, azok mas orszagokba mentek.
Pl., Wiesel Elias, aki visszavonult a taborral, amikor a szovjet "felszabaditast" kellett volna valasztania.
U.i. a nemetek megkerdeztek, akar maradni a taborban vagy visszavonul veluk.
Igy kerult Amerikaba es lett szoszoloja a tortenteknek.

Előzmény: Törölt nick (227)
gedeonbacsi Creative Commons License 2004.01.18 0 0 255
Végig rágtam magam ezen a förmedvényen, amely végül is nagyon pontos pillanatfelvételt ad a helyzetről illetve,- a Dávid csillag elégetése után már, akár az igazi arcát is felvállaló- a pincéből előkerült újfasisztákról.

Az alaptéma érdekes, eljutahat-e ma az ország oda,az új magyar demokrácia, hogy az amúgy demokráciákban nem túl érdekes politikai vicsorgásokból egymás meggyilkolása legyen ?

Szvsz, nem ! Miért ? Mert egyik oldalnak sem érdeke az ország gazdasági feldúlása. Ennyi és nem több. De akkor, honnan a kérdés ?
És a válasz maga a topic,azaz kinek az érdeke a demokrácia elsöprése ? Természetesen azoknak a politikai erőknek, akik kimaradtak a legális hatalomból. Melyikek ezek ? A szélsőjobb és a szélsőbal ! Mivel a választásokat a baloldal nyerte, ezért a szélsőbalnak pillanatnyi helyzete nem forradalmi, nagyjából nyugton is vannak, maradt a szélsőjobb! És kérem milyen érdekes, kik is tüntetnek, kik feszegetik a demokrácia határát,milyen feliratok és zászlól alatt ??? Kell nagyobb bizonyosság ?
És akkor itt a topic, amely egyfajta elemzőként indulva, gyakorlatilag 20 hozzásszóláson belül megtalálta az igazi útját, a zsidókat!
Nem kérem, ez nem egy szokványos zsidozó topic, hanem maga az újfasizmus, amely bizonyítani próbálja, hogy a magyar zsidóság - és persze a nemzetközi zsidó lobby - Magyarországon polgárháborúra törekszik. Félelmetes történelmi analógia, még akkor is ha ez a régi trükk túl átlátszó !
Jelezném a Mo.-i zsidóság békében szeretne élni és nem szeretne rettegni az újfajta fasiszta suhancok garázdálkodása miatt. Mert már volt rá példa nem is egy ,és különben is a néger és vietnami diákok verésben edződött ,ma már nem is olyan fiatal, ideológusaik is csak az első politikai jelre várnak !
Ezért is kellene az igazi jobboldalnak elhatárolódni és látványosan megszabadulni tőlük, mert a Golem könnyen válhat önjáróvá .

És ez már csak egy olyan izé, mert nem tudom megállni, hogy észre ne vegyem :

T. Gonda László !
Ön mikor és miért disszidált/települt át Németországba , és félig német állampolgárként ismeri-e a német büntető jogot ?
Kérdezem ezt azért is, mert az itthoni elnézőbb törvények Önre mint német állampolgárra nem vonatkoznak... és az itteni szövegelésért mondjuk Münchenben már kaphat egy jó pár év fegyházat !!

Előzmény: Gonda László (254)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 254
"Ukrajnában 40.000 magyar elhurcolása, megsemmisítése a Gulágon."

Most van 60 éve, h. a SZU-ban, a Kárpátaljáról elhurcolták, zömében férfiakat, majd "népszavazást" tartottak, hogy kimondják, h. a terület a SZU-hoz akar tartozni.

"Romániában 800.000 magyart üldöztek el,.."

Én arról tudok, h. miútán a Románok kétszer támadtak meg; 1916.aug.27-én, majd 1916-ban, elfoglalták mai hazánknál nagyobb területeinket, elüldözte 200.000 magyart, aki nem volt hajlandó fölesküdni a román királyra...meg más indokokból. Eolyan területekröl, amely sosem tarozott Romániához. A gyilkosságok száma sok ezer, de fenti adat kissé túlzás. Viszont a mai napig is következetsen kiszorításunkra koncventrálnak. Még a kb. 300 templom, több tucat ortodox katedrális építése is, ott is ahol alig élnek romanok, ezt szolgálják.

Előzmény: tiborc2 (253)
tiborc2 Creative Commons License 2004.01.18 0 0 253
A magyar holokasztokról nem beszél senki?

Elöbbrevalóbb a zsidó ártatlanok szenvedése, mint a magyaroké?

Írtott bennünket besenyö, tatár, török, német orosz, osztrák, román, szerb...........

Ezekröl, hol van a múzeum?
A magyar történelem könyvek miért nem írnak róluk?

Csak néhány a XX. századi tény a Magyar holokausztokból:

Vajdaságban 40.000 magyar lemészárlása Tito partizánjai által.
Ukrajnában 40.000 magyar elhurcolása, megsemmisítése a Gulágon.
Csehszlovákiában 42.000 magyar üldöztek el otthonából, cseléd, rabszolga sorba taszítva.
Romániában 800.000 magyart üldöztek el, öltek meg, "kultúr zónákba" (gulágokba, halál táborokba) tereltek, lemészároltak, kiutáltak.

Elhangzott 3 történész TV beszélgetésében, decemberben .
Tk: Balogh Júlia történész szókimondásában.

Történelem könyvek meg hallgatnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hol van ezekröl múzeum?
Mert tény!!!

Erre mit léptek?

Mellesleg megjegyzem, a zsidó holokausztok romániában kezdödtek 1866-tól. (Transistria....)

Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 252
A Wannsee-i konferencia jegyzökönyvéröl több dolgot is olvastam. Nem írom le, mert morállis elnyomásban nem érdemes érvelni. Majd találkozhatsz vele ott és akkor, amikor már talán késö. Másoktól Az ilyen dolgok hatása olyan mint a parázsló tarlóé. Sosem tudod, hogy lángra lobban-e vagy esik az esö.
Előzmény: Probatbicol (248)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 251
"...Szálasi haverod időszakát." ??? Sértegess csak, még csak nem is védekezek. Minek? Nagyon sok olyan ember van itt, aki csak arra vár, hogy megtalálja azt akin kitöltheti frusztráltságát, utólag a bosszúját.

Szálasit és társait joggal és megérdmeleten kivégezték. Szellemüknek sosem volt olyan hatása mint pl. németországban. Sajnos abban a légkörben a további igazságszolgáltatás nagy része elvakult bosszú, diktatúra, megszállás volt! A többi, nem zsidóságuk (származásuk) miatti, "csak" magyar áldozatok tízezreinek gyilkosait sem a szomszéd országokban, megszállóinknál és területeink elrablóinál, sem a kommunista-, proletár diktatúra gyilkosaira, fegyvertelen tömegbe lövöire mindez már nem mondható el.

"Hogy jönnek ide a szövetségesek? Az lenne a bűnös, aki nem akadályozta meg, nem pedig az, aki végrehajtotta."

Mecsoda következtetéseid vannak? Nem a bünösség kérdése ami ezekre a kérdésekre terelte a szót! Bünös az aki gyilkolt, akár egy embert is! De itt kollektív bünösség bélyegét nyomják egész népekre hiszétrikus agresszívítással egyesek, olyanokra akik akkor nem is éltek. Söt a mai napig is fizetniük kell "apáik" töredékeinek büneiért. A szövetségesek motívuma érdekelne, de az is tény, hogy a segítség nyújtás elmulasztása is bün. Ha jobban érzed magad, hogy "bunkónak", nyilaskeresztes fasisztának akarsz beállítani, akkor ilyen névtelenségbe burkolódzó fórumon nyugodtan megteheted. Én és a környezetem tudja, h. mennyire távoláll mindez tölem. Kissé könnyelmüen leírok dolgokat, mert többször, több tényröl olvastam, mindenröl dokumentálva vagyok, de nem az én dolgom lenn. Még azt is megértem, hogy vannak akik nem tudnak történészi szemmel az igazságot kihámozni a sok, a mérhetetlen fájdalomból következöen sérült lélekkel. Én hibáztam mert kérdesekre akartam válaszolni, indokolni. Nem szabadott volna itt ilyen témába belcsúszni.

De mindig állítom, mert sok embert ismerve látom, hogy minden ki nem mondott igazság méreggé válik! Ezért fontos a hitelesség, a pontosság.

Előzmény: Probatbicol (244)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.18 0 0 250
Miközben lelkemet a melegség önti el, hogy nemzetinek ismersz el, szerintem minden magyar párt és politikus nemzeti. Csekély kivétellel.

Nem szartak el semmit, nincs nagy baj, csak csináljuk magunknak. Nyavalygunk. Sajnos a tömeg sem eléggé nemzeti.

Előzmény: tiborc2 (249)
tiborc2 Creative Commons License 2004.01.18 0 0 249
Probatbicol

Tessék mondani, mitől is "nemzeti" az az oldal?
Tessék mondani, mitől is nem "nemzeti" a másik oldal?
Nekem az az oldal egyszerűen csak jobboldal, ez meg baloldal, de szerintem mind a kettő nemzeti.

SZERINTEM MEG EGYIK SE!
AZ EDDIGI PÁRTOK CSAK MAGYARÚL BESZÉLÖK, DE NEM NEMZETIEK.
LANGYIMANGYI TESZEK IS MEG NEM IS BANDÁK.
SEMMI MARKÁNS ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS.
SZINTE MINDE POZÍCIÓBAN VESZÍTETTÜNK, MEGALÁZKODTUNK.
ANTALL JÓSKÁTÓL KEZDVE MÁIG ELSZARTÁK A LEHETÖSÉGEKET.
100 SZÁMRA TUDNÁM SOROLNI, DE SZERINTEM TI IS.
Probatbicol, TE LEHET, HOGY NEMZETI VAGY MEG TALÁN ÉN IS, DE HOGY ÖK OTT FENN NEM AZOK, AZ BIZTOS!

Probatbicol Creative Commons License 2004.01.18 0 0 248
A wannseei jegyzőkönyvet nem Eichmann vezette, hanem a jegyző. Eichmann teljes jogú meghívott volt a 15 személy között, akiket Göring oda rendelt tanácskozni. Fel is szólalt, nem vezethette a jegyzőköynvet.

A jegyzőkönyvet később Heydrich és Eichmann kozmetikázták, tehát teljes pontoSSággal nem is tudhatjuk, mi minden hangzott el valójában.

Előzmény: Rákóczi téri Bika Gyula (246)
Rákóczi téri Bika Gyula Creative Commons License 2004.01.18 0 0 246
Nemtom te honnan idézed Eichmannt, azonban a Wannsee-konferencia eredeti jegyzőkönyve szerint 742'800 - a jegyzőkönyvet történetesen Eichmann vezette.

A Jad Vashem Holocaust Múzeum márványtábláin 334 ezer magyar áldozat szerepel.:-)

Nem érdekes?

Előzmény: Törölt nick (239)
hegyivadasz Creative Commons License 2004.01.18 0 0 245
Bekukkantottam, azt hittem érdekes topik lesz, de látom a szokásos ökörköri körtagok már megint ezt az uncsi témát nyammogtatják. Na, szeva!
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.18 0 0 244
Nem vették át a közigazgatást, azt teljes mértékben magyar maradt. A deportálást a magyar csendőrség intézte, nagy buzgalommal. Ez több volt, mint "néhány kollaboráns".

Hogy jönnek ide a szövetségesek? Az lenne a bűnös, aki nem akadályozta meg, nem pedig az, aki végrehajtotta?

Aztán ne feledd Szálasi haverod időszakát sem: az is a Holocaust része, nem csak '44 nyara. (Téglagyár, halálmenetek, Dunába-lövés...)

Előzmény: Gonda László (214)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.18 0 0 243
Na persze: Heydrichnek pontos adatai voltak a magyarországi zsidó népességről... Honnan is?

Pláne, amikor ugyanazon a konferencián Eichmann problémaként jelölte meg, hogy nehéz megállapítani a zsidóság pontos létszámát Európában, mert nem csak származási, hanem vallási alapon is léteznek zsidók. Ezért az európai zsidóság lélekszámát 15-25 millió között saccolták - ők, a nálad szakértőbb profi antiszemiták.

Stuckhart ehhez hozzátette, hogy végleg nem lehet megmondani, hogy hányan vannak, akik a zsidó kultúrát és életmódot követik, és akiket szintén ki kell irtani.

Előzmény: Rákóczi téri Bika Gyula (237)
Holabög Rém Creative Commons License 2004.01.18 0 0 242
Az igazságért már sokan adták a mások életét.
Tímár György

Előzmény: Gonda László (240)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.18 0 0 241
Magyarok Ázsiába Vissza

Mit kellett volna a magyar népnek tenni? Mert a "szép szöke herceg" (Co.Kende) okt.22-én a Bolgár müsorban azért nem támogatta a "gyülölettörvényt", mert akkor nem tudják "egyesek" a magyar népet ....

Előzmény: Halts maul (235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!