Keresés

Részletes keresés

Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License most 0 0 1295459

szerintem anno en is igy adtam elo a verset a vasmu vezetosege elott :P

debil lennek?

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1295456)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License most 0 0 1295458

mint irtam szó van egy ideje a fodballban fizetési sapkarol, az usaban bevezetett mintara. (de az sem havi 100M lesz.)

es annak lenne ertelme szerintem is (bar az csak arra lesz jo, hogy a klubtulajok gazdagabbak legyenek!, nem a mezbol fognak kevesebbet kevesebbert eladni)

 

 allitolag ebovary is ennyit keres a cegeivel (havi 50-80 milla), ossze sem lehet vetni az o teljesitmenyet szoboszlaival.

tobben ismerik valoszinuleg mint kariko katalint.

jelenleg o a leghiresebb magyar.

Előzmény: advocatusdiaboli (1295455)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2 perce 0 0 1295457

Dehogynem tudnek, de nem engem kapnak rajta nap mint nap valami ostoba hazudozason, tehat ha a szavahihetosegemet akarod kikezdeni pont te, abbol megint az onfelgyujtas tipikus esete lesz... Szoval ugraltass mast, lezarhatjuk...:D

Előzmény: Burgi90 (1295453)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 5 perce 0 0 1295456

Hat... nezd meg, elegge meredek. Ha mondjuk ezt eloadta volna a hetvenes evekben, visszazavartak volna a kisegito iskolaba.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295450)
advocatusdiaboli Creative Commons License 5 perce -1 0 1295455

Az ég szerelmére, logo "messze átlagon feletti intelligenciájú szuperhősről" beszélt esetükben.

Szoboszlai egy maximum gyenge átlagos intelligenciával rendelkező, bizonyára focistaként (gladiátorként) nagyon ügyes csávó, hogy üzletemberként majd valamikor mire fog menni, azt majd a jövő eldönti, de az már biztos, hogy már itt és most sokkal, de több tízszer-százszor (!!!) többet kap ezért a csodálatos és nélkülözhetetlen produkcióért, mint egy Nobel-díjas rákkutató, egy agysebész, stb...

 

Szerinted ez helyes és normális - szerintem meg nem.

 

Ennyi.

 

Nem azt mondom, hogy tengődjön éhbérbőr b+, de a fellelhető hírek szerint Szoboszlai éves fizetése kb: 3.5 milliárd forint, szerinted???

Ha kapna ehelyett 50-80 milliót, az qrva nagy kibaxás lenne vele??? Nem tudna minden nap új Ferrarit venni b+??? Az olyan rettenetes lenne?? Ezért nem is menne focistának, hanem??? Elmenne inkább Nobel-díjas tudósnak az okosságtól sütő tekintetével b+???

 

Teljesen meghülyült világban élünk, a híres emberek-sportolók korábban is jól kerestek, nem volt ezzel semmi baj, de Pelé egy időben a világ legjobb focistájának minősült, és akkor éves szinten sok százezer, közel millió mai dollárnak megfelelő összeget keresett. De nem több tíz- és százmilliót, miközben ma ennyit lassan "kötelező minden közepesnél jobb focihérosznak" kifizetni. Persze, lehet mondani, hogy üzleti alapon megy, a szurkolók kifizetik ennek az árát - és szigorúan erre a kérdéskörre leszűkülve még ki is magyarázható az egész - én azonban egy jelenséghalmazt látok, ahol Aurinak még igaza is van abban, hogy lassan de biztosan teljesen szem elől veszítjük a normális értékeket, eltorzul minden, lényegtelen faszságok válnak pótcselekvésként központi elemmé, és végül a dekadenciába pont úgy belebukunk, mint a sokat emlegetett néhai Római Birodalom.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295448)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 10 perce 0 0 1295454

kicsit posze, es nyilvanvaloan nem szinesz :)

tenyleg jobb lett volna egy dorner gyorgyos szinkronnal.

Előzmény: Celtis (1295452)
Burgi90 Creative Commons License 10 perce 0 1 1295453

Tehát nem tudsz példákat írni? Rendben, lezárhatjuk :) 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1295451)
Celtis Creative Commons License 10 perce -1 0 1295452
Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295450)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 15 perce -1 0 1295451

Irtam a vegen, hogy keruljuk a trollkoroket? Irtam...

Előzmény: Burgi90 (1295442)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 15 perce 0 0 1295450

nem lattam.

Előzmény: Celtis (1295449)
Celtis Creative Commons License 20 perce -1 1 1295449

Az a tv reklám vele nagyon gáz. Szinkronizálni kellett volna.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295445)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 20 perce 0 0 1295448

oh bocsanat

 

A játékos éppen túl van középszintű érettségijén történelemből.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295445)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 30 perce 0 0 1295447

De nem is elvenni akarta a GDP nagy reszet, pusztan egy masik elosztasi rendszerben gondolkodott. Pl. ha elengednek az egykulcsos szja-t, az nem valtoztatna a GDPn (most tekintsunk el attol a gyakorlattol, hogy a magyarok megint osszevissza sumakolnanak a bejelentett berukkel:) de realisabban (igazsagosabban?) lennenek terhelve az adofizetok. ManagerBalint ugyanugy elne (talan kisebb vagyonfelmalmozassal) SzalagmunkasBela, TollfosztoMargit meg nem halna ehen a honap utolso heteben. Nyilvan lehet komenyistazni, de az eszaki allamok szolidaris tarsadalmai inkabb olyan peldat mutatnak nekunk, ahol mar maga az allam nem/sem akarja elgancsolni a polgarait.

Előzmény: szilvatövis (1295437)
Burgi90 Creative Commons License 30 perce -2 1 1295446

"

Miközben az elmúlt évtizedekben papírforma szerint igen szép gazdasági növekedést mutatott fel a fejlett világ, sőt, növekszik most is - de ez a növekmény mostanra már több, mint 100%-ban egy egyre szűkebb körnél csapódik le, az a réteg egyre értelmetlenebbül gazdagszik, a többség meg lassan a normális lakhatásából is kénytelen alább adni.

Nem kommunista hőbörgés az, hogy igenis láthatóan igazságosabb elosztásra van ÚJRA szükség, vagy a folyamat megint el fog jutni arra a pontra, hogy ezt végül a dühös többség úgyis kikényszeríti."

 

Előbb utóbb proletár lázadás lesz, ha így folytatódik a trend hogy mindent a gazdagoknak, morzsát a többieknek. Itt egyes emberek komolyan gondolják azt hogy dolgozó emberek éljenek 10 nmes szobát bérelve.... meg csillagászati bérek vannak, meg kevesebbet kéne keresni, többet dolgozva mert a kínaiak :))

 

Kínában kelet európai bérek vannak a városokban!

 

Előzmény: advocatusdiaboli (1295443)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 30 perce 0 0 1295445

szobi a 8 altalanost elvegezte, utana magantanulo volt. folyekonyam beszel nemetul, angolul. es teljesen ertelmesen beszel..

Előzmény: advocatusdiaboli (1295443)
ye liang quan Creative Commons License 30 perce -1 0 1295444

Neked a rengeteg azt jelenti, hogy az összes az?

Nincs több kérdésem akkor.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295428)
advocatusdiaboli Creative Commons License 30 perce -1 2 1295443

Bocsika logo, de mostanra egy picikét te is megfőttél...

 

És talán nem jött át, de nem azzal van baja sokaknak - köztük nekem is - ha egy bármilyen téren átlag felett teljesítő ezért akár messze átlag feletti javadalmazásban részesül - hanem azzal, hogy az elmúlt 3-4 évtizedben ezen a téren a szó legszorosabb értelmében a pokol szabadult el, egészen égbekiáltó anomáliák alakultak ki, de amúgy nagy általánosságban örök vesszőparipa (és nem demagógia, hanem minden statisztikából egyértelműen átjön), hogy a kommunizmus bukásával kvázi egy pólusúvá vált világban, a "szocialista forradalmaktól" való félelem elmúltával újra olyan dühödt tempóban kezdtek nőni a társadalmi-jövedelmi különbségek, ami mostanra megint újra ilyenekkel kezd fenyegetni (az egész Trump-jelenség is ennek a lakmuszpapírja, ha sokan nem is értik !!). Tényleg, valóban tényleg az van, hogy a XX. század szinte töretlen kapitalista fejlődése után jött egy fordulópont, és most egyértelműen és érezhetően azzal szembesülnek a felnövekvő új generációk, hogy rosszabbul fognak élni, mint a szüleik - és aligha meglepő, hogy ez nem teszi őket lelkessé.. Miközben az elmúlt évtizedekben papírforma szerint igen szép gazdasági növekedést mutatott fel a fejlett világ, sőt, növekszik most is - de ez a növekmény mostanra már több, mint 100%-ban egy egyre szűkebb körnél csapódik le, az a réteg egyre értelmetlenebbül gazdagszik, a többség meg lassan a normális lakhatásából is kénytelen alább adni.

Nem kommunista hőbörgés az, hogy igenis láthatóan igazságosabb elosztásra van ÚJRA szükség, vagy a folyamat megint el fog jutni arra a pontra, hogy ezt végül a dühös többség úgyis kikényszeríti. Ha rám csak legyintesz erre, akkor olvassad el mondjuk a gonosz tőkepénzes Soros "A globális kapitalizmus válsága" című szösszenetét, ahol pont ugyanide lyukad ki (nem véletlenül Bill Gatessel és hasonlókkal együtt a "mi milliárdosok sokkal több adót akarunk fizetni" mozgalom zászlóvivője ő is).

 

A tőkebefektetés és tőkebefektetés között pedig gigantikus különbség van, mert persze haszon reményében fektet be egy valódi szakmai vállalkozásba bárki - ám ezzel ténylegesen segít is adott esetben értéket létrehozni, míg aki nagy frekvenciás kereskedésben nagy tőkeáttétekkel mindenféle fizikálisan nem is létező derivatívákat próbál shortolni, az még közvetetten sem járul hozzá semmiféle érték létrehozásába, ellenkezőleg, minden fillér, amit végül ki tud ebből venni, és el is költ - az valaki mástól fog hiányozni. Lehet pampogni, hogy kell ez, hogy legyen a tőzsdén likviditás - de a tőzsdén akkor is volt likviditás, amikor a tőke-áttéteket és főleg a derivatív "termékeket" még nem is engedélyezték, és lenne most is. Kisebb persze, no de eleve kisebb lenne a forgalom is - már az öreg André Kostolany emlegette sokat, hogy "nem teljesen kifizetett részvénnyel nem is volna szabad kereskedni" - pedig ő világéletében tőzsdespekulánsnak titulálta még saját magát is...

 

Szóval már elnézést, de nem a bőséges vasárnapi ebéddel van baj, hanem a valós, tényleges és pazarló mértéktelenséggel...

 

Más: "Valójában ma egy-egy komolyabb focista 2-3 világnyelven beszél nagyjából tökéletesen, komoly befektető, gyakran messze átlag feletti intelligenciával rendelkező fizikailag és szellemileg is tökéletesen karbantartott gladiátor"

 

Elnézésedet kérem, de ezen akkorát röhögtem, hogy a könnyem kicsordult... Ja, a nyolc általánost be nem fejező, überbuta tekintetű Szoboszlai a messze átlag feletti intelligenciával rendelkező hős? A nagyon nagy többségük (statisztikák szerint 90%-uk !!) az aktív pályafutásuk után 5-8 évben belül tönkremegy, lecsúszik, amelyik picit is értelmesebb, abból lesz esetleg egy edző, kapitány, ilyesmi, és ebben megkapaszkodik, de tudod, a néhai O.J. Simpson "hős gladiátor" pályafutása sokkal, de sokkal jellemzőbb, mint azt bárki is gondolná (no nem az, hogy konkrétan gyilkosságba-ilyesmibe keveredik, hanem az, hogy lecsúszik, tönkremegy, semmit sem tud magával kezdeni, a pénzzel sem tud bánni).

 

Logo, ma a Nobel-díjhoz egymillió dollár díjazás jár (ami ráadásul adóköteles, és ha, mint az igen gyakori, többen, megosztva kapják, akkor az is megosztásra kerül, Karikó Katalin tehát 500 ezer dollár bruttót kapott érte) - és lássuk be, ez így sem kis pénz. Albert Einstein is jól meg volt fizetve, szépen élt, csodás Patek aranyórája volt, ahogy Oppenheimer, Neumann János és a többiek sem panaszkodhattak. De egyikük sem közelítette meg soha életében azt a jövedelmi szintet, amit most akármelyik kicsit ügyesebb focista (mondjuk a mi buta tekintetű Szoboszlaink) bármikor megkap, vagy amit még csak nem is különösebben világhírű csepürágók, influencerek kaszálhatnak.

Szerinted ez rendben van, szerintem meg egy kifejezetten eltorzult, már nagyon komoly anomáliákkal kínlódó szisztéma komoly jele, súlyos értékrendi torzulás, ami például az emberek példakép-választását is nagyon negatívan befolyásolja - mert olyan emberek válnak példaképpé, akik valójában nem viszik előre a civilizációnkat, nem járulnak hozzá a fejlődésünkhöz. A római birodalom időszakából császárokon, hadvezéreken kívül nagy számban emlékszünk jelentős tudósokra, mérnökökre, építészekre orvosokra - gladiátorokra Spartacuson kívül nem nagyon ugyebár, és "őrá sem azért"...

Ehhez képest meg most azt mondod, hogy korunk hőse a gladiátor??? Milyen kor lesz ebből így???

Előzmény: Logofet (1295401)
Burgi90 Creative Commons License 30 perce -2 1 1295442

Milyen területekre gondolsz ahol nem szolgáltat eleget az állam? Példák? 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1295441)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 45 perce -1 0 1295441

Ha alevont adomert a magyar allam a daniai allampolgar eletminoseget biztositana? Dehogyis...

Pont errol szol a tema, hogy a allambacsi a hetedik tizedik bort huzza le rolunk cserebe lopikulat nem szolgaltat. Megkimelhetsz minket a trollkoroktol, nem kell megmagyarazni, hogy itt minden rendben van.

Előzmény: Burgi90 (1295436)
Auralianus Creative Commons License 45 perce 0 0 1295440

Ha en lenyirom a sajat kertemben a fuvet es senkinek nem szamlaztam erte semmit, akkor az nem noveli a GDP-t. Ha lenyirjuk egymas kertjeben a fuvet es szamlazunk erte egymasnak penzt, akkor meg noveltuk a GDP-t. Az eloszoba kitakaritasaval es a boltba jarassal is pont ez a helyzet.

Ha osszeveted a GDP-t meg az altalanos joletet Kinaban, az USA-ban az EU-ban meg Japanban, akkor igen jol lathato, hogy az altalanos joletnek es a GDP bovulesenek egymashoz vajmi keves koze van. Hacsak nem feltetelezzuk, hogy Japanban meg az EU-ban az atlagpolgar eletszinvonala TENYLEG stagnal, mikozben Kinaban meg evrol evre javul akkor szerintem akar abba is lehet hagyni a GDP alakulasa folotti aggodast. Igen vicces lenne egyebkent bearazni a GDP-be a gazdasagi tevekenyseggel jaro kornyezeti karokozast meg mondjuk korrigalni a mindenkori allami hitelallomannyal (vagyis ezeket levonni belole) es ugy szamolgatni...

 

...miert nem teszik? Azert nem, mert a gazdasagi szereplok szamara a NEM beleszamitasuk rengeteg elonnyel jar, a beszamitasuk meg egybol olyan modon sulyozna at a rendszert amit pillanatok alatt vetne veget a profitjuk kovetkezmenyek nelkuli hizlalasanak.... a vonatkozo koltsegek ugyanis a tarsadalomnal csapodnak le... ezert is irtam arrol, hogy a jovedelemsapka ebben a rendszerben mar evek ota letezik a tarsadalom nem kivaltsagos resze szamara. Vagyis te abba a hibaba esel, hogy a fejletlenebb orszagok alacsonyabb bazisrol inditott kezdeti novekedeset vegtelenbe huzhato egyenesnek hiszed, holott korantsem az (lasd az altalam tegnap Logonak irottakat errol)... gyakorlatilag a 6-9-6-nak hala ok sokkal alacsonyabb nivo mellett ertek el a jovedelmi plafont.

Előzmény: szilvatövis (1295437)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 1 órája 0 0 1295439

most mar nem josolok. mindenki hosszu haborura keszul, valoszinuleg jobban tudjak mint en.

Előzmény: szilvatövis (1295438)
szilvatövis Creative Commons License 1 órája 0 0 1295438

Hány nap múlva adják meg magukat az ukrik?

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295435)
szilvatövis Creative Commons License 1 órája 0 0 1295437

Nekem nem lehet igazam, mert nem próbálok szükségszerűnek álcázott ideológiai doktrinákat lenyomni az emberek torkán.

 

De meggyőzhető vagyok, ha fel tudod vázolni, hogy hogy néz ki a gyakorlatban egy új innováció bevezetése a gazdaságba akkor, ha meg akarják fosztani a gazdaságot az értékelőállítás 80 %-ától.

 

Abban egyetértek, hogy a GDP nem egyenlő a boldogsággal, azt viszont neked kellene bizonyítanod, hogy ha elveszed a GDP nagy részét attól még lehetnek boldogok az emberek. Ha nincs termelés csak éhenhalás van. Az ivóvizet, kenyeret nem lehet boldogsággal helyettesíteni.

 

Abba az óriási hibába esel, hogy a fejletlen országok gazdaságát összemosod a fejlettekével. Nem összehasonlítható, mert a fejlett országokban az élet közvetlenül a piacra, áruforgalomra épül. Minden korty víz, minden falat ennivaló áru formájában érkezik egy városlakóhoz. Ezen nem is igen tud változtatni. Az elmaradott, fejletlen országok népei sokkal nagyobb mértékben önellátóak, nem jelenik meg az általad lobogtatott statisztikában a saját kútból merített víz, saját maga által termel élelem. Praktikusan nulla GDP statisztika mellett is élhetnek, olyan paraszti körülmények között, mint ahogyan az én nagyszüleim is éltek a tanyavilágban.

A városi ember pedig pár hét alatt éhen, szomjan hal.

 

Nem lehet elvenni egy gazdaságtól a GDP 80 %-át kataklizma nélkül.

Előzmény: Auralianus (1295422)
Burgi90 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1295436

Hozzánk képest az összes nyugati ország az, mert pl. munkanélküli pénzből is meg lehet élni sok helyen Nyugaton.

Dánia erre nagyon jó példa, ahol a fizetésed 80 90 % át simán kapod évekig munkanélküliként is.

 

GOndolj bele ha itthon hasonló lenne hogy üvöltöznél :)))

 

 

 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1295423)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1295435

https://youtu.be/nrvJpZA_4lk

 

kozben pedig volcsanszkot allitolag elhagytak az ukik.

Auralianus Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1295434

Mar hetek ota szisztematikusan romboljak az orosz legvedelmi kepessegeket.

+1 Kreminna-tol delkeletre Dibrova-mellet gyakorlatilag ragyujtottak az oroszokra az erdot, abbol is lehet meg erdekes baleset.

Előzmény: M.Zoli (1295431)
szilvatövis Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1295433

Pontosan... vagy éppen Svédországgal. Érdemes megnézni az adózási különbségeket. Például az USA társasági adót, vagy Magyarországét.

21 % vs. 9 % akkor USA kommunista ország?

https://hu.tradingeconomics.com/country-list/corporate-tax-rate

 

Mint a példa mutatja értelmetlen egy-egy tényezőt kiragadni a gazdaságból, különösen értelmetlen ezen belül is az adózásból.

 

Váltig hangoztatom, hogy nem lehet feketén-fehéren közelíteni a vagyon---> hatalom problémához.

 

 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1295423)
Burgi90 Creative Commons License 1,5 órája -1 0 1295432

"Ize...  a GDP ugye szerinted sem az altalanos joletet, hanem a novekedest meri?"

 

Azt méri mert amikor azt kell levezetni hogy Magyarország alig fejlődött az utóbbi 15 évben akkor a barátaid hozzák az amerikai dollárban kifejezett magyar GDP adatokat és mutogatják hogy lám lám, alig növekedtünk!

 

 

Előzmény: Auralianus (1295422)
M.Zoli Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1295431

Az ejszaka Ukrajna csapast mert a Krimben a Belbek repterre. Egyelore meg csak a tuz kiterjedeserol vannak szatelit felvetelek. Azok szepen lefedik a parkolo reszt. Jo esellyel egy gyenge szazadnyi orosz vadaszgep ment a levesbe. Pont ezt vartuk a nagyobb hatotavolsagu ATACMS raketaktol, amelyek kazettas robbanofejekkel rendelkeznek. Tegnap nem messze onnan az orosz radarallomas kapott csapast. Lehet a ket dolog osszefugg.

Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1295430

nem szemely szerint neked cimezve, hanem ugy altalaban: akik mondjuk Kina miatt aggodnak, azok vettek-e valaha valamit a temu-rol? ha igen, akkor lehet kussolni a temaban, meg tukorbe nezni aggodas helyett

 

(USA egyebkent detto, de mondjuk azert aggodni aztan tenyleg nem tul ertelmes dolog, lapozzunk)

 

barki aki itt forumozik vett usa processzort. eust meg nem :)

Előzmény: ZOH (brüsszelita) (1295424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!