Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2014.01.24 0 0 41843

Én élveztem, hogy eddig egyenesen a kertből tudtam behozni a friss répát és madársalátát és élő modelleket találtam az új fényképezőgép kipróbálásához. Tegnap kiszedtem egy vödör répát, az kb. másfél hétre elég, aztán lehet, hogy marad a retek a pincéből, napos időben madársaláta a fóliából.

Egyébként még éppen jókor jött a hideg. Itt a hóvirág már virágzik, de más még nem indult meg, talán tavasszal sem fognak elfagyni a gyümölcsök.

Itt még nincs hó, de gondolom, előbb vagy utóbb ideér.

Előzmény: Zalai88 (41842)
Zalai88 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 41842

 

Végre esik a hó, már két hónapja vártam.

 

Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41841

Andi!

Küldöm ezt a videót két okból is: nem kell mindent egyszerre csinálni, csak szép fokozatosan és nem kell gyommentes kert sem. 

http://www.youtube.com/watch?v=0cPxLHY4Uns

 

Egyébként meg lehet élni a kertből is, csak nem tudom mennyi kereskedői vénád van. (Nekem sajnos semmi!)

Előzmény: atandi (41795)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41840

Hát az én sem vagyok:) és szintén sokat tanulok

sok mindennel kapcsolatosan, de ami korrekt az korrekt,azé el ne hízzál

azt nem szeretném:))

 

 

bela.0121: Ez így van,de itt csak konkrétan 3000K és a 4000k színhőmérséklet

volt összehasonlítva tesztelve ugyanis én tavaly 3000k halogént használtam

a palánták pót megvilágításához.

 

Előzmény: h.apci (41829)
-balu28- Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41839

Én Szentesről rendeltem és 3 munkanap múlva megérkezett. :)

Előzmény: Sárközi István (41835)
BAttila1964 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41838

Én most próbálok rendelni tőlük, de egyszerűen nem tudom elküldeni a honlapjukról a megrendelést... :(

Előzmény: Sárközi István (41835)
Sforza457 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41837

Én is nagyon szeretem a patisszont és a cukkinit. Idén nálunk nagyon jól termet.

Nálam 2 fészek patisszon (3 mag 1 fészekbe) 23,2 kg-ot(igaz nem kis méretben szedtem le) termet  csak augusztus elejéig. A kánikula tönkretette. De idén is fogok vetni.

BAttila1964 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41836

Mariska néni, ha már lúd, akkor legyen kövér, ajánlom, próbáld ki ezt is https://zkivetomag.hu/kabakosok/tondo_chiaro_di_toscana_189  és ezt is https://zkivetomag.hu/kabakosok/striato_di_napoli_188 , szerintem sokkal finomabbak, mint a "sima" cukkinik! (A gömb alakú édeskésebb, mi töltve, vagy szeletelve és rántva esszük, a csíkost pedig csak kovászolva - télire is! -, vagy pedig bedobálós savanyúságba tesszük.) :)

Előzmény: Mariska néni (41833)
Sárközi István Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41835

Sziasztok.Rendeltem magot a ..ilimag.hu-ról.Átutaltam,vártam,3 munkanapon belül kézben a mag.Valahogy így kéne működnie a világnak! 

neduddgi(én) Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41834

Tavaly ZKI-s magot vettem, zöldet.

Ezzel szemben kelt belőle csíkos és sárga is. :o)

Egymás mellett voltak, ennek ellenére volt olyan tő, ami teljesen vírusos volt, és volt olyan, ami nem. (A zöme szerencsére egészséges volt.)

Egy-egy fészekbe öt mag került, tehát öt tő fejlődött fészkenként. Ennek ellenére nem terjedt át egyikről a másikra. Ezek után nehezen tudom elhinni azt a hivatalos véleményt, miszerint nem a maggal terjed ez a betegség.

Előzmény: Mariska néni (41833)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41833

Már csak azért is kipróbálom, mert pl. tavaly nem volt egy normális cukkinim, kétszer vetettem 3-3 tövet, de mind eltorzult volt. Lehet hogy kár volt a bevált (és ezért már kicsit unalmas) mag helyett csicsás külföldivel kísérletezni.

Előzmény: neduddgi(én) (41832)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41832

Na még egy érv: a patiszont nem károsítja az a vírus, ami a cukkinit igen gyakran eltorzítja.

A patiszonból van kúszó és nem kúszó fajta is. Utóbbi egyszer vetettünk, de nekünk nem jött be. Rövid ideig és aránylag keveset termett. A kúszó változatok viszont a fagyokig teremnek.

Valóban a zsenge a legfinomabb, de ha az utolsó darabokat majdnem éretten eltesszük valami hűvös, de fagymentes helyre, még egy-két hónapig eltartható. Valamit veszít az élvezeti értékéből, de decemberben már kevésbé válogatós az ember...

Hámozni nagyon egyszerű, ahogy már írták is: először szeletelni kell, és csak aztán pucolni. Ennyi a nagy titok. :o)

 

Nálunk a cukkini és a csillagtök egyformán jól fogy. Nem egyforma az ízük, már csak ezért is célszerű mindegyiket termeszteni. Ráadásul a cukkini valamivel hamarabb kezd, a patiszon meg valamivel tovább terem. (Egyszerre vetve legalábbis eddig ezt tapasztaltam.) 

Előzmény: Mariska néni (41830)
bela.0121 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41831

en ugy tudom hogy az 5000K a naphoz kozelallo szinhomerseklet.

es a 6500K-es hidegfeher fenycso ami vegetativ novekedeshez a legjobb.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Grow_light#Light_spectra_used

Előzmény: Törölt nick (41828)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41830

Köszi! Őskövület létemre még soha nem kóstoltam.

Előzmény: tp329 (41827)
h.apci Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41829

Már csak ez hiányzott... ...híztam vagy 2 kilót! :)))

 

Nem vagyok ám én ilyen okos, csak igyekszem alapos és precíz lenni, ezért mielőtt belekezdek valamibe, igyekszem minél több forrásból tájékozódni. Ezúttal is csupán ez történt...

 

Előzmény: Törölt nick (41828)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.23 0 0 41828

h.apci fórumtárssal tárgyaltuk annó hogy
melyik színhőmérséklet lehet jobb a palántának
én a 3000K írtam,ő a 4000K merthogy közelebb van
a természetes fényhez.A saját állásfoglalásomat ez a kép
is alátámasztja,a növények klorofil termelése,és látszik
hogy 4000K-nél kisebb, mint 3000k-nél.


Ezért elkezdtem egy kísérletet,és egy pari magoncot
kb 10 nappal ezelőtt 2 db nagy t, 4000K kompakt fénycső közé
tettem napi átlag 12 órában ,és bizony szépen meg is indult a növényke.
Tehát összegzésképpen h.apci teljesen korrektul írta
le a 4000k mint megfelelő színhőmérséklet .

 

 

tp329 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 41827

Lemaradt: a csillagtök nekem sokkal jobban ízlik, mint egyéb tökfélék.

Előzmény: Mariska néni (41815)
TINTUS Creative Commons License 2014.01.22 0 0 41826

A következő beszerzés egy kis traktor?

 

A mikor tavasszal a 4 lóerös gépet előezör kivittem a földre (2001-ben volt) elkezdtem a 6 kapataggal, az ágyás végén volt egy kis árok,   gondoltam fordulok a rotával  de csak engem fordított ...... a földbe. Gyorsan felugrottam  és körülnéztem látta-e valamelyik szomszéd a  "mutatványomat".

 

Szóval ehhez is kell kis gyakorlás.

Előzmény: gergerg (41825)
gergerg Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41825

Ez egy őszi videó egy 5,5-es géppel, 6 kapával, letaposott kötött talajon. Itt nincs az az ásó amit letaposol. Ilyenkor az a lényeg hogy megkapard, hogy a téli csapadék ne szaladjon le rajta, (mert lejtős) és akkor télen jól felkel a föld. Tavasszal már mélyre megy a rota. Azóta egy 6,5-es gépem van, és nyáron amint kijön a növény és esik az eső, rögtön rotálom, így már ősszel is normálisan fel tudom kapálni. Ez a videó 6-7 éves lehet.

Előzmény: tgwh3 (41824)
tgwh3 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41824

Tehát a szakszerű módszer az egyet lépek, áskálódik kicsit a gép, majd még egyet lépek, és kezdődik előröl :D

Felénk viszont úgy tartják, hogy a rota csak lazításra jó, előtte fel kell ám ásni...

De ha ez a nagydarab ásott földben is ilyen hatékony, akkor kétszer is meggondolom, beszerzek-e egyet... lehet inkább a csodaásót kellene kipróbálni :D

Előzmény: gergerg (41823)
gergerg Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41823

Úgy bizony!

 

Előzmény: Ali-bá (41822)
Ali-bá Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41822

Én ugy vezetem a kapálógépemet, hogy mellette megyek, igy nem kell a megművelt talajra lépni. (Úgy tudom Gábor is így csinálja!)

.

Előzmény: TINTUS (41821)
TINTUS Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41821

csak  vicc volt, hisz a fogantyú se úgy áll. De jól esett az aggódásod :)))

Előzmény: gergerg (41818)
lizy72 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41820

Nekem is macerás a patiszon :)

 

Jobban szeretem a cukkinit.

Ismeritek a Defender F1 fajtát? Betegség ellenállónak írták.

tgwh3 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41819

Nem ismerem.

Előzmény: tp329 (41812)
gergerg Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41818

Meg ne próbáld! Úgy van kitalálva, hogy előre menjen. Ha megfordítod hogy hátrafelé menjen, és húzod, akkor ha megbotlasz, magadra rántod. Ezért nem szabad a fűnyírót is csak tolni.

Előzmény: TINTUS (41802)
gergerg Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41817

Nem nehéz azt pucolni, csak jó technika kell hozzá. Én előbb szeletelem, majd a szeleteket leteszem deszkára, a kés hegyét megfogom mint a ceruzát, és "körülrajzolom" a szeletet. Pillanatok alatt megy, és kicsit sem nehéz. De szeletelve már krumplipucolóval is könnyű.

Előzmény: Mariska néni (41803)
h.apci Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41816

Közben megtaláltam a számláját és a garancialevelét; még bő 11 hónap garancia van rá.

 

Előzmény: h.apci (41814)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41815

Így a kettőtök véleménye alapján már szimpatikus - veszek magot, köszönöm.

Előzmény: tp329 (41808)
h.apci Creative Commons License 2014.01.21 0 0 41814

Csak érintőlegesen tartozik ide - elnézést érte, de hátha...

 

Feleslegessé vált egy alig használt, újszerű állapotú, bikaerős Bosch MES20A0 gyümölcscentrifugánk.

 

Lásd: http://www.arukereso.hu/gyumolcscentrifuga-c4167/bosch/mes20a0-p43807974/?utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=

 

Szívesen eladnám, ha érdekel valakit; az árban biztos megegyezünk, nem kenyérre kell. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!