Keresés

Részletes keresés

[virgo] Creative Commons License 2007.08.23 0 0 76
Kérdésedre válaszolva:ugyan mitől tekinteném humánusabbnak azt a CIA nyomozót,aki szó szerint minden eszközt megengedhető nek tart ahhoz,hogy a (feltételezett) terroristák hallgatását megtörje?

Ugyanaz ellen vét mindkettő.
Előzmény: narancsbukta (-)
pancer1 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 75
Terroristagyerekeket képeznek Afganisztánban
  • MTI
  • 2007. 07. 17., 13:43 | Frissítve: 7 órája

    Az afgán-pakisztáni határ mentén több gyerek eltűnt, ők lehetnek azok a szegénycsaládból származó gyerekek, akiket 6-7 hónapra vallási iskolákba küldenek, helyette azonban terroristának képzik ki őket tálib csoportok. Egy afgán titkosügynök szerint a pakisztáni titkosszolgálat áll a háttérben, ők drogfüggő vagy árva gyerekeket keresnek hasonló célra. A UNICEF bár hallott mendemondákat, azonban nem látja bizonyítottnak az állításokat.

    Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
    Nyomtatható változat

     

    Afganisztáni célpontok elleni öngyilkos merényletekre képeznek ki gyerekeket vallási iskolákban, majd gyakorlati végrehajtásra kényszerítik őket, állítják afgán illetékesek egy 14 éves merénylő szabadon bocsátása kapcsán.

    Az afganisztáni titkosszolgálat egyik ügynöke szerint tavaly kilenc, Pakisztánból érkezett öngyilkos merényletre készülő gyereket állítottak meg a hatóságok. Az ügynök elmondta, hogy a legutóbb elfogott Rafikullah, aki elnöki kegyelemmel hazatérhet, az afgán-pakisztáni határ mindkét oldalán élő mehszud törzsből származik, ahonnan sok gyerek hiányzik.

    Vallási iskola helyett kiképzés

    A nagy szegénységben élő falvakból a szülők hat-hét hónapra medreszékbe, vallási iskolákba küldik tanulni a fiúkat. Ez az idő éppen elegendő arra, hogy agymosáson essenek át. A kiválasztottakat elkülönítik a csoporttól és hamis filmekkel, amelyeken például amerikai katonákat mutatnak, amint meggyalázzák a Koránt, feltüzelik őket a merényletekre.

    Júniusban egy hatéves gyerek állította az afgán katonáknak, akiktől segítséget kért, hogy tálib fegyveresek öngyilkos merényletre akarták kényszeríteni. Áprilisban olyan videokazettára bukkantak az afgán hatóságok, amelyen tálibok egy 12 év körüli fiúval fejeztették le egy árulónak tartott társukat.

    Az inkognitóban nyilatkozó afgán titkosügynök szerint a pakisztáni titkosszolgálat, az ISI egyik részlege árva és drogfüggő gyerekeket keres és képez ki harcossá vagy öngyilkos merénylővé. Egy pakisztáni illetékes hazugságnak minősítette ezt a vádat, és tagadta, hogy lenne ilyen feladatú részlege az ISI-nek.

    Bevetésre küldték

    A vasárnap kegyelmet kapott kamasz Rafikullah az AP hírügynökség munkatársának elmondta, hogy a dél-vazirisztáni Kotki faluban lévő vallási iskolában neki és két osztálytársának mutattak videofilmeket öngyilkos merénylőkről. Megtanították őket autót és motort vezetni.

    Azt nem tudja, hogy társaival mi történt, ő azt a feladatot kapta, hogy ölje meg az egyik afgán kormányzót. Gyalog jutott el Hoszt városába, ahol egy férfitől robbanóanyagot kapott. Megijedt, és nem akarta végrehajtani a merényletet, de az ember fegyvert fogott rá, és megfenyegette, hogy lelövi. A fiút elfogták, ám Hamid Kazai elnök megkegyelmezett neki, és kijelentette, hogy a gyerek nem bűnös.

    Az afgán oktatási miniszter szerint a medreszék Pakisztánban nem vallási iskolákként működnek, a valóságban terroristák kiképzésével foglalkoznak. A UNICEF afgán központjának illetékese szerint - bár ismeri az arról szóló mendemondákat, hogy fegyveres csoportok a térségben gyermekharcosokat toboroznak - nincs kellő bizonyíték arra, hogy megnőtt volna a gyerekek toborzásának száma.

    Kapcsolódó anyagok

    pancer1 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 74
    Globális erkölcsi hadjáratok     NOL • Metazin  • 2005. október 25. Az egyiptomi vagy az indonéziai fundamentalisták iszlám államot akarnak létrehozni a maguk országában. De mi az Al-Kaida célja? Hol és mit akarnak elérni a robbantásokkal?

    „Leromboltuk az Amerika vezette nyugati civilizáció értékeit – mondta Oszama bin Laden a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után az Al-Dzsazirának eljuttatott felvételen. – Romokban hevernek a szabadságot, emberi jogokat és emberiességet megtestesítő félelmetes tornyok.”

    Azóta vitatkoznak a publicisták és politikai elemzők, hogy milyen mozgalomnak kell tekinteni az Al-Kaidát. Némelyek szerint a cél a világ áttérítése iszlám hitre. Mások úgy vélik, hogy a terror csupán propagandaeszköz az Al-Kaida számára, esetleg pusztán az öncélú félelemkeltés eszköze.

    A londoni robbantások után újra fellángolt a vita: Van politikai célja a terroristáknak, vagy csak a modern nyugati civilizáció iránti határtalan gyűlöletüket akarják kifejezésre juttatni?

    Faisal Devji, a New School University történészprofesszora újszerű módon közelíti meg a kérdést nemrég megjelent, de máris nagy visszhangot keltő A dzsihád tájai: Harciasság, erkölcsiség, modernitás címűkönyvében.

    A hagyományos terrorszervezetek helyhez kötött politikai célokért küzdenek. A decentralizált felépítésű Al-Kaida céljai viszont elsősorban erkölcsi jellegűek, és nem köthetők ehhez vagy ahhoz az országhoz.

    Ez még nem volna új, de az a merész hasonlat eddig csak Devjinek jutott eszébe, hogy az Al-Kaida ebben a tekintetben hasonlít a multinacionális vállalatokhoz, a nemzetközi nem-kormányzati szervezetekhez, sőt az antiglobalista és environmentalista világmozgalmakhoz.

    „Az iszlám szent háború harcosát és az antiglobalista tüntetőt hasonló szenvedély fűti – írja az indiai-amerikai történész. – Elszántságukat éppen az magyarázza, hogy az nem a maguk, hanem mások elnyomásának tapasztalatán alapul.”

    A terroristák és a nemzetközi gazdasági szervezetek működési módját már Gilles Kepel is összehasonlította. Kepel szerint az Al-Kaida olyan, mint egy nemzetközi franchsie. A központ a márkanevet és az eljárásokat helyi kisvállalkozások rendelkezésére bocsátja, s azok maguk végzik a szolgáltató tevékenységet.

    A New York Review of Books szerint Devji ezt az analógiát terjeszti ki, amikor a hidegháború utáni korszak egyik fő fejleményét abban látja, hogy a politika is elszakad a helyi ügyektől, és nemzetek fölötti erkölcsi célokat követ. A recenzens, Max Rodenbeck, az Economist közel-keleti tudósítója érdekesnek, de túlzónak találja ezt a kiterjesztést.

    Devji odáig megy el, hogy a nyugati kultúra egyetemes értékeit közös nevezőre hozza a terroristák céljaival. A terrorizmus elleni küzdelmet a nyugati civilizáció autoimmun betegségének tekinti. A szervezet a dzsihadista rák elpusztítása érdekében feláldozza azokat az értékeket, amelyeket meg akar védeni. Az USA a történész szerint öngyilkos állam.

    „A tudós fantáziája itt elszállt egy kicsit – jegyzi meg a brit újságíró. – Amerika terror-ellenes háborúja nem túl sikeres, ám a dzsihád sem az.”

    pancer1 Creative Commons License 2005.09.10 0 0 73

    Szeptember tizenegy

    Ábrahámmal kezdődött  

    2005. szeptember 09. 19:20  hvg.hu
    Utolsó módosítás: 2005. szeptember 09. 19:44

    Még csak négy éve történt, amikor 2001. szeptember 11-én néhány óra leforgása alatt megváltozott a világtörténelem iránya, elkezdődött a harmadik világháború, a globális Terror háborúja. Vajon ki áll az öngyilkos merénylők mögött? S ő mögöttük? Van-e, s kicsoda az ős-felelős az általunk átélt félelmekért?

    A világbéke a szó tradicionális értelmében fennmarad(t) ugyan, a félelemkiküszöbölése a mindennapi életünkből azonban egy csapásra lehetetlenné vált. „Ki vagy? Célpont vagy terrorista?” Ez lett a kérdés. A Nyugat a globális terror célpontjává vált.

    A World Trade Center ikertornyainak lerombolását Karlheinz Stockhausen zeneszerző, az elektronikus zene klasszikusa, minden idők legnagyobb műalkotásának nevezte, gyilkos, Lucifertől való akcionista média-alkotásnak, olyan tökélyű "koncertnek", amelyre egyetlen zeneszerző sem lenne képes. Ez az akcionista és terrorista „koncert” mindenesetre úgy volt megkomponálva, hogy még az is, aki átaludta a nyitányt, egyenes adásban láthatta a CNN hírcsatornán, amint a két torony összedől, és persze a támadás és a katasztrófa minden pillanatát újra és újra.

    Azóta négy év telt el. Mintha csak most lett volna!– vágjuk rá az egyik percben. „Korszakok teltek el azóta” – mondjuk a másikban. S hogy is ne mondanánk: naponta tízszer-húszszor-harmincszor láttuk a tornyokba csapódó repülőgépeket, a hatvanadik emeletről kiugró embereket, az egyik, majd a másik torony összeomlását. Ezek a képek beleégtek az agyunkba, e képeket sohasem fogjuk elfelejteni: máris élesebben idézzük őket magunk elé, mint Auschwitz, Hirosima, vagy a Gulag képeit – pedig még azokat sem dolgoztuk fel. Amikor a politikai terror hajnalán a jakobinus diktatúra kiérdemelte a Terreur nevet, még csak a franciák, főként a párizsiak féltek. Ma elég arra gondolni, mindjárt szeptember 11-e lesz, s máris fél az egész világ. Vagy inkább szorong?

    Ha elfogadjuk azt a közkeletű definíciót, mely szerint a félelem és a szorongás között az a különbség, hogy a félelemnek ismerjük a tárgyát, a szorongásnak pedig nem, akkor a terrorfenyegetettségben egyszerre élünk át félelmet és szorongást. Félelmet attól, hogy lezuhan a gép, nem érkezik meg a vonat, bomba robban a buszon, összedől az épület: félelmet konkrét, elképzelhető dolgoktól. És szorongást, mert nem tudjuk, mi vagyunk-e éppen a következő terrorakció tárgya, célpont, egy, a valahol halálra ítélt járókelők közül

    A nyugati ember szorongása talán éppen az öngyilkos merényletek elharapózásával éri el a tetőfokát. Ezt nem fogjuk fel ésszel! Az öngyilkos fanatizmust, amely attól, hogy öngyilkos, egyszersmind gyilkos, tömeggyilkos is. Az Egyesült Államok és az egész Nyugat védelmi politikája eddig azon a tapasztalaton alapult, hogy az ellenséges katonák, illetve terroristák féltik a saját életüket – így sebezhetők. Az öngyilkos merénylők nem féltik a saját életüket. Tudjuk, hogy manipulálják őket, hogy komoly agymosást kapnak, tudjuk: az öngyilkosmerénylő-jelöltekből hidegvérű kiképzőik formálják a terroristát. De azt is tudjuk, hogy ilyen fokú vallási fanatizmus nem lehetséges ideológiai megalapozás nélkül.

    De vajon ki a legősibb képviselője annak a gondolatnak, hogy az Úr aktuális parancsának engedelmeskedni – minden körülmények között feltétlen kötelességünk, még akkor is, ha azt parancsolja, hogy öljünk, és/vagy öngyilkosok legyünk? Ábrahám volt az az ős, aki Izsákon keresztül a zsidóságnak és így a kereszténységnek, Izmáel fián keresztül pedig az araboknak, s így az iszlámnak az ősatyja. Istenéről, azon kívül, hogy szövetséget kötött vele, semmit sem tudunk – csak azt, hogy hűséges fiának azt a parancsot adta, hogy áldozza fel neki a kisfiát, Izsákot, s ő kész volt megölni fiút (a muszlim tradíció szerint Izmaelt). Kierkegaard korántsem veti el a sulykot, amikor „Félelem és reszketés” című könyvében azt írja: Ábrahám tettének hitbeli értelmezése az, hogy Izsákot föl akarta áldozni, etikai értelmezése ellenben az, hogy Izsákot meg akarta ölni.

    Ki kell beszélni magunkból Ábrahámot is.

    sierra Creative Commons License 2005.09.01 0 0 72
    Vajon mért pont Svédországban akarták megdönteni a kapitalizmust, amely ország éppenhogy nem a kíméletlen vadkapitalizmusáról híres...?
    Előzmény: pancer1 (71)
    pancer1 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 71
    Szélsőbaloldali gyújtogatókat vettek őrizetbe Svédországban

    augusztus 23. 21:42

    [MTI]

    Szélsőbaloldali csoporthoz kötődő, gyújtogatással gyanúsított öt személyt hallgatott ki kedden a svéd rendőrség. Egyet közülük letartóztattak. A Globális Intifáda (felkelés) több olyan gyújtogatás elkövetőjeként jelentkezett, amelyet nagykövetségek ellen hajtottak végre. Ők vállalták a stockholmi orosz és a dán nagykövetség elleni ez évi támadásokat, amelyekben felgyújtottak több gépkocsit. A merényletekben senki sem sérült meg. A szervezet több olyan baloldali csoport hálózataként határozza meg magát, amelynek célja a kapitalizmus megdöntése.

    A kedden letartóztatott személy ellen eljárást indíthatnak gyújtogatás gyanújával - közölte Jakob Larsson rendőrségi szóvivő, de részleteket nem közölt az ügyekkel kapcsolatban. A másik négy embert szabadon engedték

     

    Törölt nick Creative Commons License 2005.02.10 0 0 70

    A tersegbeli diktatorok kozul azok, akik atomfegyvert fejlesztenek, mar most is tetemes vegyifegyverkeszlettel rendelkeznek.

     

    Terroristaknak is sokkal sanszosabb, hogy vegyi- vagy biologiai fegyvert adjon egy kormany, mint atomot. Az is mar most is van.

    Előzmény: rtsrulez (69)
    rtsrulez Creative Commons License 2005.02.10 0 0 69
    Minnel tobb diktatornak van meg a lehetosege ra, annal valoszinubb hogy elobb utobb lesz egy aki eleg hulye/aljas/martir/fanatikus stb stb hozza hogy megprobalja.

    (Csak hogy hozzaszoljak mar egyet en is klubbforumon)
    Előzmény: Törölt nick (68)
    Törölt nick Creative Commons License 2005.02.10 0 0 68

    Viszont ha mindenaron be akarnak aldozni orszagukat egy merenyletben, akkor azt mar most is megtehetnek. Pl. Sziria mar most is - sajat pusztulasa aran - vegyifegyverrel el tudna pusztitani Izraelt, megsem teszi. Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy dragabb nekik rongy eletuk.

     

    Ps.

     

    Nem, mintha tul nagy jelentosege lenne, de megiscsak elso klubbeli hozzaszolasomat tettem meg, ebbe a - vegso soron - talalomra kivalasztott topicba.

     

    Unnepi oromtuzek.

    Előzmény: narancsbukta (66)
    pancer1 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 67

    Franciaország

    Iraki ellenállókat toborzó hálózatot számoltak fel 

    2005. január 26. 19:53

    A francia hatóságok felszámoltak egy olyan illegális iszlám hálózatot, amely francia állampolgárokat toborzott az Irakba vezényelt amerikai katonák elleni harcra.

    A francia belbiztonsági szolgálat, a DST öt férfit és két nőt tartóztatott le hétfőn Párizs egyik északi negyedében tartott házkutatások során. A körzet a radikális iszlám csoportokhoz közel álló fiatalok feltételezett gyülekezőhelye. Négy másik személyt, köztük egy Mekkából hazatért zarándokot szerdán vettek őrizetbe. A letartóztatott kilenc férfi 20-24 éves, többségük algériai származású francia állampolgár.

    Dominique de Villepen francia belügyminiszterhez közel álló forrás elmondta: ez volt az első ilyen jellegű - egyben nagy jelentőségű - intézkedés Franciaországban, s az iraki ellenállókat toborzó csoportot teljes egészében felszámolták.

    Franciaországban korábban hivatalos bírósági vizsgálat indult a toborzó hálózatok tevékenységének feltárására, miután Irakban több francia állampolgár is életét vesztette. Az Irakban harcoló külföldi önkéntesek száma nehezen felbecsülhető. A Le Monde című francia napilap decemberben titkosszolgálati forrásokra hivatkozva mindazonáltal 1000 és 2000 közé tette számukat, megjegyezve, hogy az iraki ellenállók soraiban harcoló külföldiek többsége Jordániából, Szíriából, Szaúd-Arábiából, Jemenből és Kuvaitból származik.


    narancsbukta Creative Commons License 2004.07.28 0 0 66
    hehe, majd az igazhitueket es honni barataikat elkeruli az atomfelho...
    Felre a trefat, az ma mar trivialis, hogy elobb-utobb az arab vilag is rendelkezni fog nuklearis fegyverrel. Az a kerdes mennyivel, es hogy a vallasi fanatizmus elmegy-e odaig, hogy az egesz orszagot bealdozzak egy "ongyilkos merenyletben"?
    Mert ahogy alakult a csecsen ugy, nem valoszinu, hogy az oroszok annyira rohannanak a sajat arzenallal beszallni egy arab - izrael/amerika szintu nuklearis adok-kapokba (no meg miert is), ugyhogy nem sok eselye maradna Allah kovetoinek tulelni a rakovetkezo napot, ha elengednenek veletlenul egy kosza atomtoltetet.
    A baj, hogy nagyon is el tudom kepzelni, hogy az aranytombjeiket biztonsagba helyezve, egy nagyon tavoli helyrol adnak ki a tuzparancsot. Eddig sem keltettek ezek az olajdiktatorok es kiralyok azt a latszatot, hogy egy kicsit is torodnenek a "neppel" no meg a holnappal. Ment a penz aranycsapba, luxusba, herdalasba, no meg fegyverbe, mert a haboru aldasos dolog, a katona ugyanis nem munkanelkuli, el van foglalva a szomszed gyilkolaszasaval, es nem hozong holmi szocialis haloert, szolasszabadsagert, meg egyeb firlefrancos marhasagert...
    Előzmény: pancer1 (64)
    unnamed Creative Commons License 2004.07.27 0 0 65
    Viszont tíz perc alatt porig rombolható bármilyen atomerőmű :)))))))))))
    Előzmény: pancer1 (64)
    pancer1 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 64

    Hónapokon belül beindulhat az iráni atombombagyártás

     

    Ez egyre szebb lesz. Kiváncsi volnék az eddig feltétlen terroroistabarát, és az atomfegyvereket korlátozni követelő csoportok mit lépnének erre.

    Nagyon közelében vagyunk ám Iránnak rakétaszemmel.

    Geőcze Zoárd Creative Commons License 2004.07.26 0 0 63

    "Lehet, hogy az eszme nem szimpatikus, viszont az ugyanúgy nem szimpatikus, hogy az egyik félnek tankjai, repülői, rakétái vannak, a másiknak meg "csak" öngyilkos merénylői.
    És ebből következően valahol megérti az ember ezeket a szerencsétleneket.
    Igen, elítélem őket, mert lehet, hogy a Gandhi féle módszerrel is eredményesek lennének.
    De elítélem az elnyomóikat is, mert nekik is más eszközökkel kéne cselekedniük. "

    Kedves Wic, homályosítsd fel setét elmémet, kik is a palesztínok elnyomói?

    Előzmény: Wic (24)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.25 0 0 62

    Neked nem az a bajod, hogy antiszemita vagy, hanem jhogy ezt nem mered felvallalni. Marpedig ha nem mered felvallalni, az azt jelenti, hogy magad is erzed a dolog nehezen igazolhato voltat.

     

    Tudom-tudom, most jon majd a Joly: ha valaki rosszat mond Izraelrol, akkor rogton leantiszemitazzak. Tudod en eleg sokakkal vitatkoztam itt Izraelrol. Ezt azert tettem, mert idiota vagyok es mindig azt hiszem, hogy van ertelme a vitanak. A vitak alkalmaval rengeteg emberrel utkoztettem velemenyem, s nagyon kevesekre mondtam, hogy antiszemitak. A Joly2 se jo, mert en a velemenyem igen sokszor leirtam, indokoltam. Altalaban ezekre nem erkezett valasz.

     

     

    Jo, parancsolj, ess nekem, most ez jon, ugy se tudsz mast. Sajnos. Ezert tulajdonkeppen meg sajnallak is, mert szar dolog lehet gyuleolet arnyekaban elni, ugy, hogy folyamatos bizonyitasi vagyat erzek, hogy minden rossz mas miatt van.

     

    A palesztin nepnek 2 hatlamas problemaja van: A terrorista vezetoik, akik felelmben tartjak oket, valamint hogy a vilag leszarja oket es kihasznalja szenvedesuket egy klassz kis joizu zsidozasra.

    Előzmény: zividivi (61)
    zividivi Creative Commons License 2004.07.25 0 0 61
    Mert nem "zsidókérdés" minden, amiből egyesek zsidókérdést csinálnak. Te sem tagadhatod le, hogy Izraelben éppen a zsidók vannak fegyveres és technika fölényben az arabokkal szemben. Ha németek élnének ott és művelnék ezt, amir Izrael tesz a palesztínokkal, akkor most "németkérdés" lenne az egész. Ha magyarok, akkor "magyarkérdés" és így tovább.
    Előzmény: narancsbukta (49)
    Conspirador Creative Commons License 2004.07.23 0 0 60
    Kösz az infokat. Nagyjából hasonlóan képzeltem, láttam a dolgokat, de ennyire összeszedetten nem volt meg az agyamban.
    Előzmény: sierra (59)
    sierra Creative Commons License 2004.07.23 0 0 59

    Ennek kissé visszább nyúlnak az okai. Egyszerűsítve a lényeg: régebben volt két szembenálló tábor az iszlám országokban: az egyik felismerte a lemaradást és a stagnálásba való merevedettséget, a másik ezt tagadta. Az elsőben hívőket hívták reformereknek, a második híveit tradicionalistáknak.

    Namost a reformereknek is volt két válfaja. Az egyik szerint a nyugat eredményeinek egy részét le kell másolni, át kell venni, a másik szerint a stagnálás annak köszönhető, hogy az Omajjádok óta az iszlám országok elfordultak az iszlám hittől, úgyhogy vissza kell térni hozzá és az majd rendbehoz mindent, megint felível a társadalmi fejlődés. Az első megoldást támogatók a nyugatosítók, a másodikat preferálók a fundamentalisták voltak.

    Idővel a társadalmi lemaradást, a perifériára való szorulást nem lehetett tovább tagadni (a XVIII sz. közepén ez még nem volt ilyen egyértelmű), úgyhogy maradt a porondon a két reformista irányzat. Ezek közül igen sokáig a nyugatosítók vitték a prímet, ők kerültek hatalomba, ők irányítottak. De aztán a XX. sz. első negyede után fokozatosan erősödött az iszlámista irányzat és a hatvanas-hetvenes évektől már szignifikánsan erősödött, annyira, hogy nyílt kihívást intézett ellene.

    Namost a fundamentalisták célja nem a toronyépületek ledöntögetése, hanem elsősorban a saját berendezkedésük átalakítása. Legfőbb problémáik mindenhol a saját országuk kormánya, azt akarják megdönteni. Van, ahol a politikai játékszabályokat betartva és mondjuk választáson indulva, és van, ahol az egész rendszert elutasítva és forradalmi, fegyveres eszközökhöz nyúlva. Ez azért van, mert ahogy az iszlám társadalmak, úgy a fundamentalisták sem egységesek. Egy csomó tökkülönböző elképzelés kavarog és ezeket összességében hívjuk fundamentalizmusnak, ami ráadásul érdekes egy elnevezés, merthogy eredetileg valami XIX. sz.i amerikai keresztény szektát neveztek fundamentalistának legelőször. Csak aztán később az iszlámistákra kezdték használni és rájuk ragadt.

    Előzmény: Conspirador (58)
    Conspirador Creative Commons License 2004.07.21 0 0 58
    Érdekes, hogy a fundamentalizmust reformként definiálod. Elgondolkodtam rajta és van abban valami amit mondasz, bár elég érdekes egy ilyen reakciós reformmozgalom.
    Előzmény: sierra (28)
    Conspirador Creative Commons License 2004.07.21 0 0 57
    Márpedig szerintem az Ostap által leírtak igenis előkelő helyet foglalnak el az indokok között, mégha nem is kizárólagosak.
    Előzmény: narancsbukta (4)
    MrJones Creative Commons License 2004.07.21 0 0 56
    "Egyreszt az Index jobboldali kozonsege nem igazan merceje a magyarorszagi jobboldalnak."
    Viszont elég reprezentatív "mintája".

    "Masreszt ha felszolitanad a jobbos polforumosokat, hogy rakja fel a kezet aki szerint Bencsik hulye, akkor sok kez lendulne a magasba. Es egy "atlag jobboldali" egyetertene ezzel."
    Pontosan addig, amíg úgy "magában elvan", azaz nem egy balostól hallja ezt. Ha ez történik, akkor abban a pillanatban Bencsik nem "hülye" lesz, hanem "haver". Ami viszont baj, hogy itt meg is áll a dolog, akár egyetértés lesz a dologban, akár ölre megy a két oldal Bencsiken.
    Előzmény: Tzp (51)
    narancsbukta Creative Commons License 2004.07.21 0 0 55
    Hat igen, a fidesz tenyleg nem ert egyet a teroristakkal, de viszont gesztusokat tesz - szavazataikert cserebe - azoknak, akik igencsak egyetertenek veluk. Lovas nemfenekenbillentese egy ilyen gesztus. Nem is lenne ezzel bajom, ha ezt kozeprol elfordulassal honoralnak. Azonban ugy fest, mintha a jobbkozep kez-kezet-mos es nem is olyan nagyon biztos abban, terroristak-e ezek a robbantos gyerekek, vagy nem.
    Előzmény: Tzp (51)
    pancer1 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 54
    Tényleg.!
    Előzmény: Törölt nick (53)
    pancer1 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 52

    Úgy tünik Ostapnak lett igazakétszeresen. Megmondta a tutifrankót és el is sülyedezik a topic.

    Vagy csak az érintettek, értelmes magyarázat híján kerülik el?

     

    Mindenesetre sok máshol aktív terrorista-barát nickekt itt nem látok.. 

    Előzmény: narancsbukta (49)
    Tzp Creative Commons License 2004.07.18 0 0 51

    "Nem sok olyan jobbos nickel talalkoztam az indexen, aki valamilyen formaban ne szimpatizalna az olyasfele szeljobbrol szalajtott publicistakkal mint Lovas, Bencsik, stb, akiket eloszeretettel vett kebelere az itteni brigad (es nem csak kizarolagosan a szeljobbosok) amikor kedvenceikkel szemben "igazsagtalansagot" sejtettek (pl bencsik pere, lovas cikkei, maganeletenek kibeszelese, stb)."

     

    Ez tobb szempontbol hibas elkepzeles. Egyreszt az Index jobboldali kozonsege nem igazan merceje a magyarorszagi jobboldalnak. Egyebkent meg mi a jobboldal? Politikusok? Valasztok? Masreszt ha felszolitanad a jobbos polforumosokat, hogy rakja fel a kezet aki szerint Bencsik hulye, akkor sok kez lendulne a magasba. Es egy "atlag jobboldali" egyetertene ezzel.

     

    "Te nem erzed neccesnek, ha egy Viktorhoz kozelallo mediamutyur olyan "szabadsagharcosoknak" drukkol latvanyosan, akik annak a vallasnak a papjait fejezik le kedvtelesbol, amelynek kovetoi Viktorert rebegnek imat?"

     

    A Fidesz nyilvanvaloan nem ert egyet a terroristakkal. Az, hogy kozel enged olyanokat, akik, szimpatizaln talan nem szimpatizalnak, de szivesen provokalnak vele, esetleg "drukkolnak" nekik az nem teveszdendo ossze az egyetertessel es eri is tamadas erte a Fidesz. Fajjon emiatt az o foguk. De nem hiaba van az, hogy a Fidesz nem hogy csak nem ert egyet, hanem nem is utal olyasmire amivel egyetertene a terrorsitakkal.

    Előzmény: narancsbukta (48)
    Tzp Creative Commons License 2004.07.18 0 0 50

    OFF

     

    Tudom, de nem is tilalomra hivatkozok.

     

    ON

    Előzmény: morczogó (47)
    narancsbukta Creative Commons License 2004.07.18 0 0 49
    Punkt azert nem ertem, hogy hogyan lehetseges, hogy a politikai beallitottsag egyesek szemeben "megszepiti" a rut valot, ami nem mas, mint artatlan emberek elleni buncselekmenyek halmaza. Pont ezert nem tudom felfogni, hogy a madridi allomason noket, gyerekeket es idoseket legyilkolo brutalis meszarosok, hogy aposztrofalhatoak szabadsagharcosnak csak azert, mert - Ostap szerint - meglattatik bennuk a "kozos ellenseg elleni harc", a zsidokkal szembeni gyulolet...
    Előzmény: zividivi (45)
    narancsbukta Creative Commons License 2004.07.18 0 0 48
    Tzp! Nem sok olyan jobbos nickel talalkoztam az indexen, aki valamilyen formaban ne szimpatizalna az olyasfele szeljobbrol szalajtott publicistakkal mint Lovas, Bencsik, stb, akiket eloszeretettel vett kebelere az itteni brigad (es nem csak kizarolagosan a szeljobbosok) amikor kedvenceikkel szemben "igazsagtalansagot" sejtettek (pl bencsik pere, lovas cikkei, maganeletenek kibeszelese, stb).
    Azt meg ugye nem kell mondanom, hogy Lovas a maga kis palesztin kendojevel olegge tuntetoleg tette le a voksot az egyik oldalon, s leven a fidesz-maghoz igencsak kozelallo mediacsinalo, szerintem igenis jogos a felvetesem.
    Mond! Te nem erzed neccesnek, ha egy Viktorhoz kozelallo mediamutyur olyan "szabadsagharcosoknak" drukkol latvanyosan, akik annak a vallasnak a papjait fejezik le kedvtelesbol, amelynek kovetoi Viktorert rebegnek imat?
    Előzmény: Tzp (44)
    morczogó Creative Commons License 2004.07.18 0 0 47
    off

    Nincs tématilalom a klubban.

    1 ember - 1 nick - 1 dobás van

    on
    Előzmény: Tzp (44)
    zividivi Creative Commons License 2004.07.17 0 0 46
    Kb. ennyi! De azért Wizesnek is volt valami igaza abban, hogy az állatokat és az embereket egy másik topikban egybevetette. Erre esett le nekem is a tantusz. A védekezésre képtelen ember fajra, nemre, felekezetre, bőrszínre való tekintet nélkül mindig nagyobb együttérzést vált ki egy humanodból, mint a felfegyverzett erőszak.
    Előzmény: netizen (12)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!