Keresés

Részletes keresés

Galileo Galilei Secundus Creative Commons License 2023.04.27 0 0 259

Mi történt veled? Ez nem is matematika csak aritmetika...

Előzmény: pk1 (257)
Galileo Galilei Secundus Creative Commons License 2023.04.27 0 0 258

Az a Gergely naptár. A 152 pedig továbbra is a Julián. A hiba csak 196 év Illig 297 évéhez képest... 

(Illig nem publikálta a Julián naptár kezdetét, de ki lehetett számolni...i.sz. 253)

Előzmény: pk1 (257)
pk1 Creative Commons License 2023.04.25 0 0 257

Bizonyára 1582-t akartál írni. Mert másfél ezer éves svindli még Illignek is sok volna.  :o)

Előzmény: Galileo Galilei Secundus (255)
NevemTeve Creative Commons License 2023.04.25 0 0 256

Az vajon nem ködlött fel senkinek, hogy ha a hamisítást egy programmal le lehet leplezni, akkor a program készítői nyilván mindent tudnak a csalásról, elég lenne őket megkérdezni...

Előzmény: Galileo Galilei Secundus (255)
Galileo Galilei Secundus Creative Commons License 2023.04.23 0 0 255

A szerzô a naptárakat csillagászati számítógépes programokkal fogja vallatóra, s végkövetkeztetése egybecseng a német úttörô eredményével: idôszámításunkban 200 évvel nem tudunk elszámolni. Hunnivári módszere "pofonegyszerû". Mivel csillagászatilag minden naptári évnek saját karaktere van, nincs más dolgunk, mint egy egyszerû csillagászati-matematikai programmal visszafelé számolni, s olyanféle meglepô következtetésekre jutunk, hogy Julius Caesar 1845 évvel ezelôtt még élt, s Jézus is kétszáz évvel az után született, hogy elkezdtük születésétôl az éveket számolni. Rendkívül világos, meggyôzô a stílusa, szemléltetô ábrái, táblázatai segítenek az eligazításban, kicsit naptár- és idôszámítás-szakértôvé képzi ki magát, aki hajlandó ezeken is végigrágni magát." 

 

A 2004-es vélemény azóta is ül. Pofonegyszerű csillagászati datálás, vagyis visszaszámolás. Az eredmény a 152-es esztendő, akkor kezd a Julián naptár.

Előzmény: Tartós Tej (8)
YettaPerlman Creative Commons License 2022.12.22 -50 0 254

Tegnap informaltak engem mint usert  egy topikbejegyzesben  (engem aki egyben mint user korabban ezt a tartalmat is irta  -mas nicknev hasznalata mellett meg- amit most un technikai elözmenykent hasznalok)  hogy amikor en  magyarorszagi területen  -ahol a forum van-  a ferfi nemüekre "Ur" jelölest teszek, hogy ez egy teves informacio reszemröl mint user reszeröl, igy most itt egy kis korrekturt teszek, hogy minden jol legyen -a kivanalmaknak megfelelöen-  irva, a szövegben folyamatosan haladok:

 

amit itt Hunnivari Ur

(kepek lennt) Skoda Ur

kezdett Skoda Ur

latom Skoda Ur

a linkismertetö Skoda Urra

eszerint az Ur magyar szarmazasu

dublini elödashoz is Skoda Ur

hogy Skoda  Ur szemmel lathatolag nem tud angolul

nem is az Ur tartja az elöadast

amikor egy TV-riporter egy interjut keszit Skoda Urral

ebböl velelmezhetö ha Skoda Ur magat Professornak neveztette, hogy 2016-februarjaban valamelyik egyetemen egy egyetemi kathedraval  kell hogy rendelkezzen, azzal rendelkezö egyetemi tanar volt/Professor volt Skoda Ur, de itt is   -kb 3:07-töl latszik hogy Skoda Ur  abszolute nem tud angolul

van az Urnak

a linktartalmabol, Skoda Urat

alapjan az Urnak

 

Előzmény: Törölt nick (252)
grálizidor Creative Commons License 2022.07.29 0 0 253
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.15 0 0 252

Én tényleg kíváncsi vagyok rá. Hol adták ki? Mikor keletkezett? Ki írta, meg ilyenek. Tele van vele a történelem topic, legalább valaki elmondhatná, hogy mi ez. Időhídépítő májszter-HunniváriZ pl. kifejthetné.

Előzmény: Qedrák (0)

 

Tartós Tej 2004.09.13
0 0 topiknyitó

Valaki mondja már el nekem, mi a f*sz az a hungár naptár? Lécciléccilécci!

 

Most a napi politika utan egy kis fejszellöztetes a törtenelemmel, mert ez a naptar kerdes meg mindig aktualis, es egy  masik törtenelem topikban - A Papasag- mar talalkoztam a temaval, es ott is nagy fanjai vannak ennek az allitolagos elmeletnek, amit itt Hunnivari Ur - eredetben ha jol lattam (kepek lennt) Skoda Ur irt, tehat kis segitseg ahhoz amit kertel:

 

Hogy hol adtak ki? Azt hiszem hogy Cipruson, legalabb is a könyvnek az egyik kiadasa-kiado megadasa szerint, ott lett a könyvkiadi a 70-es eveknek az elejen beregisztralva.

 

Hogy mikor keletkezett?  Azt nem tudom pontosan megmondani, de a dublini egyetem szerint 2016. febr. elejetöl -tehat vegyünk 2015-öt-  kepest kb 20 evvel ezelöttöl, ugy kb 95-töl kezdett Skoda Ur a temaval foglalkozni, tehat valamikor 95.-öt követöen keletkezhetett a köynyv, es az abban leirt eszmefuttatas az allitolagos idöeltolodasra. Maga az idö amiröl ott szo van, az is varialodik ahogy lattam, hol 197, hol 198, hol 200, hol 250 ev. En nem olvastam  a könyvet, mert en nem vagyok nagy alternativ elmeleteknek a hive, de forumgyakorlatvol tudom sajat tapasztalat alapjan, hogy vannak többen akik ilyen alternativ elmeleteknek a hivöi, mint a mar emlitett A Papasag topikban is eggyel nem is olyan regen talalkoztam, a Varhonita nick kollegaval, de öszinten mondva, nem tudtam  mit kezdeni az ottani tartalmaival, mert a tartalmaiban igaz voltak adatok, de en ugy itelem meg, hogy fundierte tudas nincs amögött, igy mivel en elegge benne vagyok a papasag mint intezmeny törteneteben, különösen a közepkor idejeben, sokat nem tudtam  kezdeni a  nicknek a nekem felületes  tudast (es megcsak nem is szak!-tudasnak) mutato, nekem annak tünö  tartalmaival,  de ennek ellenere ugye barki  meg Varhonita nick kollega is lehet masok mellett  nagy fanja ennek az alternativ elmeletnek, ezekröl az ottani reagalasaimrol van szo > https://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_...

 

Hogy ki irta? Ahogy latom Skoda Ur irta, aki hasznalja az un Hunnivari iroi nevet (lennt kepek). Az erintett alternativ elmeleteröl volt egy dublini elöadasa, a dublini egyetem (Trinity College Dublin)   keresöje maga kidobta a 2016. ev eleji elöadast, itt a link hozza, es a linkismertetö Skoda Urra, eszerint az Ur magyar szarmazasu, Budapesten es Moszkvaban jart egyetemre, 2015-16-hoz kepest vissza jo 30 eve el Ausztriaban, vagyis valamikor 1985. körül velelmezhetöen disszidalt Ausztriaba. 

Ennek a Hungar Naptarnak a könyvnek a biritoja ami magyarul is megjelent, ugyan az a boritoja mint amit a 2016. februari dublini elödashoz is Skoda Ur elvitt (fotok lennt), tehat ugyan arrol a könyvröl van szo, ugyan arrol a temarol ami Teged erdekel, es ami a topik tema is.

 

Lennt betettem meg egy videot, egy olasz TV csinalta es tette a netre fel, ebben reszletek vannak a Hungar Naptar-temarol is. Ami nekem meglepö, hogy Skoda  Ur szemmel lathatolag nem tud angolul, nem is az Ur tartja az elöadast, hanem egy fiatal hölgy beszel, vagyis inkabb felolvas egy laprol,  es a videoban amit egy olasz TV- tett fel, van egy  kesöbbi resz, amikor egy TV-riporter egy interjut keszit Skoda Urral, es Professornak nevezi, ebböl velelmezhetö ha Skoda Ur magat Professornak neveztette, hogy 2016-februarjaban valamelyik egyetemen egy egyetemi kathedraval  kell hogy rendelkezzen, azzal rendelkezö egyetemi tanar volt/Professor volt Skoda Ur, de itt is   -kb 3:07-töl latszik hogy Skoda Ur  abszolute nem tud angolul, mert  meg a riporternek az aranylag rövid  kerdeset sem ertette, a kerdesfeltevesnel allandoan a mellette allo fiatal Hölgyet figyelte, azt aki felolvasott az ismertetön a papirbol, es amikor mar a kerdes le lett forditva, akkor magyarul valaszolt a kerdesre, majd ment a kb 200 ev elteres tema, ahol szinten  nem a kerdes felteveset követöen  prompt valaszolt magyarul, hanem mindig megvarta a mellette levö Hölgynek az angolrol magyarra  valo forditasat, aki a kerdest magyarul meg magyarazta is,  a riporter altal feltett kerdesnel is allandoan a fordito Hölgyet figyelte, igy pl  az 1600 es 1800 ev viszonylataban is kb 3:19-töl. Hogy a neve elött a tudomanyos fokozatot jelzö > Dr.- honnan es miböl  es mikortol van az Urnak, azt nem tudom, nagyon nem is erdekel, gondolom vagy Moszkvaban meg 1985 elött szerezte, vagy Budapesten valamikor, vagy akarhol, akarmelyik orszagban adta be a tudomanyos kutatomunkajat, melyet aztan dokumentaltan valamelyik egyetemen akarhol is elfogadtak, es a tudomanyos Titelet megkapta. Ahogy latom az dublini egyetemnek a linktartalmabol, Skoda Urat egy irorszagi olasz kultutalis intezmeny protezsalta-közvetitette  a dublini egyetemhez, velelmezem hogy az olasz kultualis intezmeny többet tud  a velelmezhetöen naluk meglevö referenciak alapjan az Urnak a szakmai  es tudomanyos munkassagarol a tudomanyos cimet is erintöen.

 

PS.: ott fölötted nem sokkal a petey t  nick kollega elcelödött a hianyos öltözetü pontpont pont kitehetö naptarrol, no a nick kolleganak ajanlom a lenti egyik kepen levö irast/könyvet, aminek a lenge öltözetü  Hölgyet es Urat  a coveron megitelesem szerint nyugodtan a falra ki teheti.

 

PPS.: remelem sikerült valmennyire Neked a kerdeseidre valaszt adnom, es talan ehhez az alternativ elmelethez is kedvet csinalnom, en mint irtam ilyen tipusu elmeletekkel nem tudok sokat mit kezdeni.

 

https://www.tcd.ie/Medieval_Renaissance/assets/pdfs/TCMRS-Record%202015-2016.pdf

 

2. Dr Zoltán Skoda: THE HUNGARIAN CALENDAR: A HYPOTHESIS OF A TIME SLIP OF 200 YEARS IN THE
CHRONOLOGY
Date: Wednesday 24 February 2016 (...)

1. Dr Zoltán Skoda
THE HUNGARIAN CALENDAR:
A HYPOTHESIS OF A TIME SLIP OF 200 YEARS IN THE CHRONOLOGY
Date: Wednesday 24 February 2016
Time: 7.30 p.m.
Venue: Neill Lecture Theatre (Trinity Long Room Hub)
The Hungarian Calendar is a chronological system which maintains that Julius Caesar introduced the
Julian calendar in the year 154 CE.
The officially accepted and universally propagated date for the introduction of the Julian calendar is
the year of 45 BC, which differs by 198 years from the proposed date (CE 154) of the Hungarian
Calendar.
Only one explanation is possible for this 198 year difference: we have either a hidden surplus history
of 198 years or 198 years of our history have been invented. A special surprise for the Irish Calendar
will be revealed.
Zoltán Skoda was born in Hungary, and has been living in Austria for over 30 years. He graduated from
the universities of Moscow and Budapest. He began his research on Hungarian history twenty years
ago and then broadened his focus to include European history. Using the latest astronomical research,
he discovered a time slip in history. He has established a revised chronology, which is based on total
eclipses of the sun. He has published several books on this topic in English, Spanish, German, Russian
and Hungarian.
This talk is arranged in collaboration with Casa Italia Cultural Centre Dublin.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=t5MdhQS0Hjw

 

 

 

Előzmény: Tartós Tej (1)
varhonita Creative Commons License 2021.11.02 0 0 251

Az első nem sikerült; 

 

www.hungariancalendar.eu/Time_Travel.pdf 

Előzmény: varhonita (250)
varhonita Creative Commons License 2021.10.31 0 0 250

Angolul két részletben;  

 

A világ teremtésétől i.sz. 239-ig  www.hungariancalendar.eu/Time_Travel.pdf    

 

és i.sz. 151-től i.sz. 1410-ig  

 

www.hungariancalendar.eu/Time_Travel_II.pdf      

varhonita Creative Commons License 2021.10.18 0 0 249

https://velvet.hu/elet/2021/10/16/kolumbusz-elott-is-jarhatott-europai-amerikaban/      

 

AD 1345 = i.sz. 1535, ilyen egyszerű. 

I.sz. 1492 visszaszámolva lett AD 1492...

varhonita Creative Commons License 2021.02.11 0 0 248
grálizidor Creative Commons License 2018.01.25 0 0 247

Semmi különös, a hungár naptár továbbra is létezik, a "szeleukida kód" is meg lett fejtve már 2009-ben.) 

 

www.hungariancalendar.eu  

 

www.seleucidcode.com 

Előzmény: Gojira (246)
Gojira Creative Commons License 2018.01.25 -1 0 246

Na és?

Előzmény: grálizidor (245)
grálizidor Creative Commons License 2018.01.22 0 0 245

364 napos év? 

 

http://www.krone.at/1620503   

grálizidor Creative Commons License 2017.01.12 0 0 244

És nem tűnt ennek? 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Napt%C3%A1r  

Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 243

elolvastam

Előzmény: grálizidor (242)
grálizidor Creative Commons License 2017.01.12 0 0 242

Ezt meg honnan veszed?

Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 241

de nem naptár

Előzmény: grálizidor (240)
grálizidor Creative Commons License 2017.01.12 0 0 240

Létezik!

IDOHIDEPITO Creative Commons License 2012.03.02 0 0 239
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2008.08.25 0 0 238

De az nem lehetett Hungár naptár még...

Most kéne megnézni,  hogy van-e a könyvtárukban Hungár naptár.) 

Előzmény: okmokm3 (237)
okmokm3 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 237
A müncheni egyetem finnugor tanszékßenek könyvtárában böngésztem valamikor és kezembe került egy 19. századbeli szétesö könyvecske, melybe belelapozgattam. Ott azt bizonygatták, hogy a magyarok régi idöszámításuk szerint néha néha elszöktettek egy-egy napot a naptárjukból. Ezért nevezzük még ma is "szököév"-nek azt az évet, amelyben ma tulajdonképpen hozzáadunk egy napot.
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2008.08.16 0 0 236
Már vagy hat éve...
cyprus_people Creative Commons License 2007.08.30 0 0 235

Megjelent a Zeitensprünge új száma; 

 

 

Zeitensprünge 2007/02

Interdisziplinäres Bulletin
(vormalig ‚Vorzeit-Frühzeit-Gegenwart’)
Jahrgang 19, Heft 2, August 2007

243 Editorial 245 Fabian Fritzsche: Eine ‘Geburtstagsapotheose’ 247 Heribert Illig: Istrianisches als Jahrestreffensurrogat 272 Gunnar Heinsohn: Gleichsetzungen aus der stratigraphischen
Wiederherstellung der Alten Geschichte 276 Martin Kerner: Das Steinbeil von Günserode 279 Klaus Weissgerber: Zwischen Echnaton und Kambyses (III)
(Aegyptiaca VII/3) 300 K. Weissgerber: Bemerkungen zur Amarna-Problematik
(Aegyptiaca VIII) 315 Werner Frank: Konstantin der Große in Trier. Eindrücke bei
Rundgang und Katalogstudium 317 Jan Beaufort: Wer erfindet historische Zeit? Überlegungen zum
Motiv der mittelalterlichen Zeitfälschung 333 Andreas Otte: Zoltán Hunnivári: The Hungarian Calendar 341 H. Illig: St. Pantaleon – vier Rekorde fürs Guinness. Sven Schütte
als karolingischer Lückenbüßer

turtur Creative Commons License 2007.03.30 0 0 234
Azt hittem korábban, hogy van olyan szint ami alá nem érdemes lemenni. Sajnos tévedtem, magasröptű hozzászólóknak sikerült a leállatiasodási szintet elérniük.
cyprus_people Creative Commons License 2007.03.29 0 0 233
Van olyan nézet is, hogy ciprusi illetőségű...
Előzmény: Qedrák (232)
Qedrák Creative Commons License 2007.03.29 0 0 232

Szvsz az ausztriai az állandó lakhelye Hunnivárinak, nem a nyaralója...
Előzmény: Viminalis (224)
cyprus_people Creative Commons License 2007.03.28 0 0 231

Az sorrendre, az időre, nagyon ügyelni kell...

 

Azt kérdeztem, hogy miért számoltad a napokat...

Előzmény: Viminalis (229)
kisharsány Creative Commons License 2007.03.27 0 0 230

 

 ...Látod,: ez az időcsalás következménye  (bosszúja).

 

 

  kisharsány

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!