Keresés

Részletes keresés

Ercsibe91 Creative Commons License 2016.02.26 0 0 36

Szia!

Említetted, hogy gyerekkorodban te is bőszen irtottad a disznóparéjt a kertben. Nos, nyaranta nekünk is szorgalmasan növöget az ágyásban. Ennek a vad fajtának a magját is ugyanúgy lehet használni, mint a boltban kaphatót? Szuper lenne, ha lenne valami haszna, nem néznék rá mostantól gyűlölködve.

czelesztin Creative Commons License 2010.09.06 0 0 35

Szia!

Én eleinte nem szerettem az ízét, de most már elnyomom valamivel a joghurtban pl.mézzel. Teljesen egyetértek veled hús ügyben, ezért én is inkább erre szorulok.

Főzelékben milyen pl. rántás helyett? homogén lesz, vagy gurul:-) tovább?

 

evamare Creative Commons License 2008.10.20 0 0 34
Sziasztok !
Sajnálom , hogy minden topic kihalóban van , ami engem is érdekel- NE !
Az amarant nemrég fedeztem fel . Natur joghurtban két kanállal a vacsorám , egy kis időt várok , vele míg megpuhul . Ha van kedvem még darabolok bele valamilyen gyümölcsöt , a bogyósokat szeretm a legjobban , azzal nem kell vacakolni . Azért is jók , mert tele vannak antioxidánssal .
Három hónapja kezdtem az úgymond egészséges életmódot . Az első három napban csak forró vizet ittam egy jó vastag karika citrommal , egy púpos kanál mézzel ( ikrás méz ) kikeverve 4x . A citromot is elcsócsáltam . Nem mondom a második nap este felé elvonási tüneteim voltak ! De sikerült túl lépnem rajta . Aztán jöttek a préselt zöldség levek , bevallom nem bírtam , áttértem a párolt zöldségekre .
A húst mellőzöm , a tejet is ! tejtermékek közül csak a túrót eszem .
Örülök , hogy rátaláltam az amarántra , eddig a zabkorpát eszegettem .
refianna Creative Commons License 2008.07.12 0 0 33

Sziasztok !

Én az 2 e.k.amarant shaket fogyasztom 6,5 hónapja keverve a 1 e.k.Perfect Base-vel és a 2 e.k.tönkölybúza kakaós shakkel.Reggeli és vacsora helyett iszom.Látványos és érezhető változáson mentem keresztül.Kiiktattam az étkezésemből a cukrot és a fehérlisztet. Fantasztikus energiát kaptam,a testsúlyom beállt a 18 évvel ezelötti versenysúlyomra ( 168/68 lett a 168/96-ból).Ismerem a bogumil összes termékét és használom.Szerintem ennél jobb és olcsobb magyar fejlesztésű,gyártású és forgalmazású termék nincs.Nem hittem benne és sok előadás meghallgatása után döntöttem,hogy kipróbálom.Bevált. A pénztárcám is vastagabb lett,mert nincs éhség érzetem és pótcselekvésem.Így nem veszem meg a sok szemetet amit az ember csak úgy az élvezet miatt veszi,de a testének csak árt vele.Az első hónap volt kicsit nehéz,amíg átálltam és elhagytam a csokikat.(csokifüggő voltam,ezért vettem a kakaós shaket).Ja és persze nem a bocinak való tejjel iszom,hanem tisztított vízzel vagy mentes ásványvízzel.Komoly elsavasodással szenvedtem,amit teljesen helyrehozott a keverék 3 hónap alatt.Jelenleg napi 16 órát dolgozom,nevelek 2 leányzót egyedül és nem vagyok fáradt.Egyébként én egy előadáson hallottam róla ami minden utolsó kedden van a BKFI-in.

Adam55555 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 32
Sziasztok!

Itt van info az amarant shake-ről: www.innolock.eu/vitamin/
Meg lehet vásárolni is, bár szerintem kicsit drága.
szomorce Creative Commons License 2007.08.18 0 0 31
Na jó, de a tészta nem annyira egyértelmű - miből van? Van-e benne tojás? Stb...
Előzmény: titamita (28)
szonj Creative Commons License 2007.01.19 0 0 30

Szia, tudnál írni infót az amarant shake-ről?

köszi

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.11.20 0 0 29
azért ne igyál meg napi másfél liter desztvizet, jó?
Nem arra való. Akkor inkább ásványvizet.

saját érdekedben. Ha már egészségesen akarsz táplálkozni, ne pont a legfontosabbal szúrd el.
Előzmény: Stoner (23)
titamita Creative Commons License 2006.11.17 0 0 28
Gyakorlatilag aprora daralt teszta. ugy tudom.
Előzmény: szomorce (27)
szomorce Creative Commons License 2006.11.12 0 0 27

És mi az a kuszkusz???

:)

doyen62 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 26
Én yoghurtba téve eszem, nagyon kellemes az ize. Azon már vitatkoznék, hogy mennyire éri meg az árát! Ha nem bánnék vele takarékosan, hamar elfogyna egy zacsi. Ezért panirhoz sem használom.
Stoner Creative Commons License 2005.08.25 0 0 25
Az egészséges étkezés rögös útján felfelé... egy jó választás. De nem pirítva, cukrozva. Talán csíráztatva... Bár ez elég nehéz az aprósága miatt. Meg kell próbálni. Utána aszalt gyümölccsel sokkal egészségesebb lesz. Kicsi  Cardamomot lehet rá szórni. Esetleg egy napra beáztatni és egy órán ét, vagy még tovább párolni. Vagyis gőz fölött főzni. Én korábban vettem egy saválló tejforralót. A kettős fala közé desztillált vizet öntök. Valamikor... abban főztem a barnarizst, egy napos áztatás után. Egész más ize van, mintha csak úgy kifőznéd. Úgy elmegy az íze, vagyis a tápértéke és energiája.
Előzmény: Sp1 (24)
Sp1 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 24
Jó késôn láttam meg ezt a topikot. Az amaranto a legközönségesebb mexikói édesség. Pirított cukorral egyesítik a magokat és ebbôl a grillázsból pogácsákat, hasábokat formálnak. Az utcai édesség-sátrak teli vannak az amarantoból készített könnyû nyalánkságokkal. Az ûrhajósok étrendjébe is bekerült magas fehérjetartalma és közömbös íze miatt. Jó dolog. Jó étvágyat!
Stoner Creative Commons License 2005.07.05 0 0 23

Helló!

Azt hittem ide már nem érdemes benéznem! Ezért tartogattam ezt a topicot, hátha lesz valaki hasonló érdeklődéssel. Aki már az amaranttal megismerkedett, talán tovább is merészkedik. Nekem ugyan nem volt szerencsém az amaranttal, most is ott áll a polcon, de azért ez a desztillált víz ügy összehozott bennünket. Kapcsolj át az Egészség-receptek topicra, ott vagyok hivatalból... Ezt az ügyet már kitárgyaltuk, töviről hegyire, de azért itt is elmondom:

Nagymama pályinkafőzője:

Nagy edény, néhány öntöttvas magasító, kiszolgált vasplatnikból, jénai fedőből. Kezdődik (a nagy edény aljától számítva) kis, kávéalátét a tűzhelyről, aztán felfelé álló jénaifedél, erre egy vasplatni, azon megint egy kis kévéfőző-alátét. Ezen a jénai edény, aminek a fedőjét, galád módon befogtam erre a feladatra...  Erre a faxnira két okból van szükség:

1. Kell a hely a főzővíznek (cefre)

2. Az edény alja melegebb, a tűzhely miatt, ezért el kell valahogyan szigetelni a felfogóedényt a forralóedény aljától.

A desztillálás úgy megy, hogy mindezek (felöntött víz, addig a szintig, hogy a felfogó edény ne libegjen a víz tetején) fölé egy wokot teszek, aminek 2 füle van. Ez azért jó, mert én egy kimustrált, tetejét lerobbant kuktát használok forraló, befogadóedényként, és erre éppen ráillik ez a wok, amit már szintén nem használok másra. A wokban hideg víz van, ami azonnal lecsapja a gőzt, ami a jénai edény körül van, és a wok alján, szépen belecsöpög a jénaiba. Ennek kb 1 l a befogadóképessége. lehet nagyobbat is csonálni, csak arányaiban minden nagyobb lesz.Természetesen, a wokban a vizet cserélni kell. Mikor annyira felforrt, hogy gőzölög, óvatosan!!! le kell venni a tetejéről, és a mosogatóba (én bedugom, hogy spóroljak a vízzel, illetve, ha lefő a víz a nagy edényben, egy tölcsérrel, menet közben tudom utánatölteni, energiatakarékosan, a még forró vizet...) önteni. Egy menetben, kb. 1, 3 l/óra desztillált víz lesz. Ha jól van beállítva a gáz, vagy villany, akkor nem forr túl erősen, illetve nem döglik be, mert túl lassú.  A megmaradó melegvízzel mosogatni lehet, vagy, ha kihűl a zöldségeket szoktam benne megmosni ebéd előtt, ugyanis nyerseket eszünk őrölt algával, némi sajátsütésű Napkenyérrel. Ez a mindennapi eledelünk, délben. A deszvizet, csak ritkán használjuk főzésre, hanem megisszuk. Reggel, délelőtt, délután, este. Kb 1.5-2 litert.

Ennyi.

Előzmény: Dinky (20)
arminiczki Creative Commons License 2005.06.28 0 0 22

Szia Noni!

 

Az e-mail címem: arminiczkine@axelero.hu

Várom kérdéseidet.

Tahitian Noni Creative Commons License 2005.06.22 0 0 21

Szép Napot Mindenkinek!

Kedves Arminiczki!

Engem érdekelne az amarant shake, de hova küldjem az emilt ha szeretnék tájékoztatót, mivel az névhez tartozó emil nem nyilvános!

Előzmény: arminiczki (18)
Dinky Creative Commons License 2005.05.17 0 0 20
A kuktára gondoltál?
Honnan szerzel desztillált vizet? Vagy Te csinálod?
Étvágygerjesztően hangzik... :)
Előzmény: Stoner (12)
pkriszta1 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 19

Sziasztok!

Amarántot eddig még csak puffasztott állapotban és műzlinek ettem. De ki fogom próbálni panírozáshoz is.

 

Vackoor, megnéztem az oldalt, amit ajánlottál, köszönöm, találtam benne jó recepteket.

arminiczki Creative Commons License 2005.05.16 0 0 18

Szevasztok!

Böngészésem közben találtam rátok. Én is híve vagyok az egészséges táplálkozásnak és ezért gondoltam, hogy írok egy hozzászólást. Egy új dolggal találkoztam kb. kettő hete. AMARANT SHAKE a neve. Az amarantról nem írok, mert azt ismeritek. Magáról a shake-ről csak annyit, hogy nagyon finom ital készíthető belőle és egy étkezést helyettesít, mindez nagyon elérhető áron.

Aki többet szeretne tudni írjon e-mailt és küldük ismertetőt.

Kanga973 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 17
Sok sikert hozzá , nem fogod megbánni!:o)
Előzmény: Kwiiz (16)
Kwiiz Creative Commons License 2005.03.29 0 0 16

Köszi :)))

Majd én is kipróbálom :))

Előzmény: Kanga973 (15)
Kanga973 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 15

Szia!

Bioboltokban. Van egy hálózat valami bio-vagy zöldpont,ott mindíg szokott lenni , de a többibe is akad.

Viszont figyelj mert ha kinyitottad a zacsit akkor hamar avasodik (legalábbis én így jártam),ezért hűtőbe raktam.

Előzmény: Kwiiz (14)
Kwiiz Creative Commons License 2005.03.28 0 0 14

Szióka!

 

Még sosem hallottam erről. Hol lehet kapni ilyesmit? :)

Előzmény: Kanga973 (13)
Kanga973 Creative Commons License 2005.03.27 0 0 13

Sziasztok!

Én a puffasztott változatot használom rendszeresen mégpedig a rántott dolgokhoz. Teljeskiőrlésű liszt - tojás - amaránt - bő forró olaj. MmmmmNagyon tudom ajánlani , mert kellemesen ropogós és fincsi lesz a husi vagy bármi.

A párolást még nem mertem kipróbálni , pedig van itthon egy olyan zacsi is.

Stoner Creative Commons License 2005.03.06 0 0 12

Üdv!

Azért nem ízlik sokaknak a köles és a barnarizs, mert nem áztatják be és egyszerűen főzik, ahelyett, hogy párolnák, vagyis egy tejet soha nem látott párolóedényben, amibe desztilláltvizet töltünk, tudjátok, fütyül, ha felforrt a víz benne, ebbe beletesszük az előzőleg átöblített, este beáztatott gabonát és annyi desztillált vizet töltünk rá, hogy éppen ellepje. A köles alá egy kicsivel többet. Lehet tenni bele kurkumát, vagy amit akartok. Takaréklángon kb 1 óra hosszat főzzük fedő alatt. Megéri a fáradságot, mert nem forr, hanem csak apró buborékokat vet. Tehát alig éri el a 80-90°C-t Fogyasztani lehet karobbal, amit előszőleg szűz olivaolajjal folyékony csokivá varázsolunk. Ehhez tehetünk még aszalt gyümölcsöt. Jó étvágyat!

Előzmény: vackoor (7)
boldogság Creative Commons License 2005.02.19 0 0 11

Boldogságot!

 

30 éve fogyasztom, egy időben termeltem is.

depeche babee Creative Commons License 2005.02.19 0 0 10

Sziasztok!

 

A budagyongyeben levo bioboltban lehet kapni amartlisztbol keszult sutiket, en eddig a mezes sutijuket probaltam ki, nagyon finom!

vackoor Creative Commons License 2004.10.13 0 0 9
Nem tudom, ki kell próbálni mennyi idő alatt fő meg. Ha gyorsan fő nem érdemes.
Vagy kérdezd a gyógynövényboltban ahol veszed, hátha tudják.
Előzmény: Cincoka (8)
Cincoka Creative Commons License 2004.10.04 0 0 8
A sima amarantmagot be kell áztatni fözés elött?
vackoor Creative Commons License 2004.10.04 0 0 7
Elnézést, most látom, hogy már írtatok az összetételről. Ez egy kicsit más, amit az előbb küldtem, de más szempontból is alátámasztja az amarant előnyeit.
Ez egy gabona, vagy gabonahelyettesítő, ezért semleges íze lehet és gondolom a fűszerezés ad(hat)ja meg az átütő sikert. (A búzaliszt, meg a gabonamag sem jó magában).
Egyébként én is szeretem a kölest. A lényeg, hogy váltogatni kell a gabonákat :köles, árpa, zab, hajdina, barnarizs, stb. biztos van még
Előzmény: Thor (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!