Keresés

Részletes keresés

kiski Creative Commons License 2004.10.17 0 0 27

Pásztörperc!

 

Örülnék, ha elárulnád, miért Hitlerezed Hillert!

Előzmény: Pásztörperc (23)
SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2004.10.17 0 0 26

1.) Több pénz kell. Ok. Milyen helyi adót emeljen a főváros?

 

2.) A nagyon sok pénzt nagyon értelmesen kellene elköltani, egy egy beruházást esetleg nem lenyomni kellene a nagyközönség torkán, hanem megbeszélni vele. A Bartók Béla út felujjítása maga a pénzpazarlás. Megépült egy aluljáró, amit senki nem használ a csöveseket kivéve. Az aluljáróba nem vezet se lift, se rámpa. Esélyegyenlőség? A Tétényi út - Kelenföldi pu. közötti szakaszt nem csinálták meg, pedig van rajta tömegközlekedés. Ha nem sibolnak ki annyit az eddigi szakaszból, akkor végig lehetett volna csinálni.

 

Bocs, ez kicsit offtopic volt.

Előzmény: Uránusz (22)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.14 0 0 25
A 4 szűkös esztendő demagógia. A világváros egyébként 100 éve áll, kéne egy alkalmas ember és egy alkalmas képviselőtestület, amely lefújná a rárakott(!) port, kiszidolozná, felékesítené növényekkel és már nem is olyan rossz a helyzet.
Előzmény: Uránusz (22)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.13 0 0 24
Budapestnek sok pénze van, csak elpazarolják. Tán ha 1* végigmennél egy utcán és a lábad alá néznél... Ez az eszement pocsékolás, ami itt van, Bruneinek is díszére válna. Demszky, Atkári és Vajda Pál (a város üzemeltetéséért "felelős" főpolgárhelyettes) triumvirátusa a legrosszabb, sztálinista "szo. polgaz." gyakorlata szerint működik: az alapelvük az, hogy minél több pénzt költenek, annál több haszon van belőle. Ezért aztán költenek arra, hogy fölszedjék a macskakövet, és leaszfaltozzák az utat, aztán költenek arra, hogy fölszedjék a frissen felöntött aszfaltot, és macskaköveket rakjanak le helyette (csak most már nem illeszkedő, a terhelést felfogó és elosztó módon, hanem két centis fúgákkal). Ez csak egy példa: messze nem a legpazarlóbb, de jellemző. Így meg minden.
Előzmény: Uránusz (22)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.13 0 0 23

Én másfél évtizedes ismeretségünk alapján írom.

Nem túl ismert ténynek pedig itt a legutóbbi: amint kiderült, hogy az SZDSZ a sarkára áll, tehát végre leléptetjük Medgyessyt, a Maszop vezetése mondhatni, homogén egységben tömörült Kiss Péter (Medgyessy helyettese) mögé: csak semmi változás, kérem! Az elnökség egyhangúan mexavazta, majd összehívták az enyhén berzenkedő (mert hát Gyurcsány is megyei elnök volt éppen) megyei elnököket, és megpróbálta lenyomni a torkukon a nagy, kövér békát. Egymás után álltak fel az elnökség tagjai: Kovács Laci, Hitler Pista, maga Kiss Péter stb. és magyarázták, hogy itten most folytonosságra és folyamatosságra van szükség, mert hát amit eddig csináltak, az nagyon jó volt (csak rosszul kommunikálták) stb. Horn Gy. persze egyéni úton járt: legyen, ahogy akarjátok, de a kongresszus döntsön: ezt aztán a főnökség kényszeredetten elfogadta — de például Hitler Pistike (valszeg pártelnöki ambícióitól sem függetlenül) hosszú kirohanásban ecsetelte, milyen veszélyes lenne, ha több jelölt kerülne a kongresszus elé, mert akkor a küldöttek maguk dönthetnének, és ez elfogadhatatlan. Követelte, hogy mindenki sorakozzon fel Kiss Péter mögé -- és ezt mindössze ketten nem tették meg.

 

Az egyik persze Gyurcsány volt, aki azt mondta, hogy nincs ez még lefutva: várjuk meg a frakció ajánlását (a folyosón néhányan támogatásukról biztosították, csak ki ne tudódjon), a másik meg Katona Béla, aki azt mondta, hogy talán próbáljuk meg most az egyszer fordítva: nézzük meg azt, hogy ki lenne alkalmas? Alkalmasnak vélte és ajánlotta Veress Jánost, aki ezután a frakcióban be is futott harmadiknak, de a választmány "politikai döntést" hozott. Nos, Veress J. valóban alkalmas lenne: jó vezető és a múltja se olyan szörnyű, mint Gyurcsánynak. Katona B. már megint nem maga akart befutni, és már megint a főnökség ellenében. Nem jósolok nagy jövőt neki.

 

(OFF: a történetet nem tőle tudom: bő fél éve nem is láttam)

Előzmény: Törölt nick (16)
Uránusz Creative Commons License 2004.10.13 0 0 22
:) Szerintem meg Budapestnek PÉNZ KELL! Sőt még több és sokkal több pénz kell. A 4 szűkös eszetendő okozta "pénztelenség" bizony kiütközik erősen ebből a városból... Emléxem mikor azt mondták "világvárost" építünk... hát még az alapokat sem látom. Ezért Bp-nek legközelebb olyan főpolgármester kell aki a legtöbb pénzt össze tudja kalapálni a fővárosnak... :)
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.09 0 0 21
Kedves Woland, mégis, példaértékű lehet Gyurcsány abban, amit mondogatok egy ideje: a jobboldalnak, ha céljait a demkratizálást illetően, a közélet megtisztiítását illetően végre meg akarja valósítani, akkor egy időre félre kell tennie "megfontolásait" és ha véletlenül még egyszer hatalomra kerül, akkor ahogy Gyurcsány, úgy, akár át kell gázolni mindenen, mindegy, hogy közben ki mit visítoz, kinél protestál, az EU hány bölcset küld ide stb. Sajnos, az a 3-5% az mindig meglesz, ezeknek az elfogyásában reménykedni irrealitás - ezeknek semmivel nem nyitod ki a szemét, akkor is az SZDSZ-re szavaz, ha Kuncze személyesen a kis kacsójával rakja fel egy billencsre a házak utolsó tégláját. Fanatikus, az ilyenen nem fog semmi.
Egy SZDSZ nélküli tartós(!) közélethez kevés egy szimpla választási bukta, választás után 1-2 évvel kell megbukniuk. De adddig is...;))

Budapestnek több híd kell,
Budapestnek zöld lomb kell,
Budapestnek tiszta fej,
Budapestnek Demszky kell!!
Budapestnek tempó kell, Budapestnek élet kell,
Budapestnek nem ígéret,
Budapestnek - na ki? - igen - Demszky kell!!
Előzmény: Woland (18)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.09 0 0 20
Pedig a baloldal egyetlen épelméjű választása a Demszkyre szavazás - Demszky most tett mellettük hűségesküt, ha kódoltan is - ezt meg kell köszönni, ez gesztusértékű. Nincs is más ember balról, akire lehetne szavazni és nem is lesz - más párszáz küldöttet megvenni kilóra és más többszázezer szavazót. (Baloldaliak ezt most ne olvassák tovább, jó? Köszi. Szóval, a jobboldal érdeke is az, hogy most egyszer még Demszky nyerjen, de ezt csak nagyon halkan mondom.)
morczogó Creative Commons License 2004.10.09 0 0 19
Hát tudod, nekem kezd már nagyon herótom lenni Demszkytől. De ha az MSZP egy Katona Béla-szerű színtelen, ízetlen és jelentéktelen figutával akarna próbálkozni, miközben a Fidesz egy gerinctelen, sumák, karrierista Schmittel, akkor ezzel még arra is rá lehetne venni engem, hogy 2006-ban mégis csak elmenjek szavazni Demszkyre.
Előzmény: Pásztörperc (11)
Woland Creative Commons License 2004.10.08 0 0 18

Kedves szakall!

 

Szerintem az alapvetésed hibás. Gyurcsány ugyanis legalább annyira szdsz-es, mint amennyire mszp-s. Arról is lehetne külön értekezni, hogy mennyire eggyé olvadt már maga a két párt is, de maradjunk "Fletónál": szimplán azért vásárolta be magát az MSZP-be, és nem az SZDSZ-be, mert az elobbi a nagyobb. (Bár a parlamenti mandátumok messze nem tükrözik a valós eroviszonyokat) Abban egyetértünk, hogy az SZDSZ nélküli közélet összmagyar, pártpolitika felett álló érdek. Bízzunk abban, hogy elobb-utóbb felnyíilik annak a maradék 3-5% szavazónak a szeme. Persze ezért tenni kell.

Előzmény: Törölt nick (-)
Woland Creative Commons License 2004.10.08 0 0 17

"végül is nagyjából bevált,"

 

Kedves Pucros! Ugyan miben vált be? Nézz körbe Budapesten: egy rothadó szeméttelepen élünk, néhány luxusövezetet kivéve (Sváb-hegy, Pesthidegkút, stb.)

Előzmény: pucros (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 16
Tények nincsenek, amelyek ezt igazolják?
Előzmény: Pásztörperc (15)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.08 0 0 15
Jó vezető; tudásuk alapján válogatja munkatársait; lángolóan értelmes, önállóan gondolkodó figura; meggyőzhető.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 14
KB mitől lenne alkalmas????
Előzmény: Pásztörperc (11)
Pókerarc Creative Commons License 2004.10.08 0 0 13

"Az MSZP-ben ennek egyetlen oka volt: az, hogy a párt gyengeelméjű vezetői '98-ban visszaléptetteék a posztra minden szempontból alkalmas Katona Bélát."

 

Ő is el lett volna náspángolva csúnyán, mint GyNé

Előzmény: Pásztörperc (11)
sierra Creative Commons License 2004.10.08 0 0 12

:o)

 

Miért? Ki a jobboldali tömegektől van távol, ki meg a baloldaliaktól... :o)

 

Előzmény: GaborPista (8)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.08 0 0 11

Az MSZP-ben ennek egyetlen oka volt: az, hogy a párt gyengeelméjű vezetői '98-ban visszaléptetteék a posztra minden szempontból alkalmas Katona Bélát. Ezek után a 2002-es kampányban csak arra volt kíváncsi mindenki, hogy mikor léptetjük vissza jelöltünket. Senki se akarta elhinni, hogy tényleg szoci főpolgármesteret akarunk: a közvélekedés szerint csak azért volt jelöltünk, mert az szavazatokat hoz a listára és szereplési lehetőséget a tévékben. Mivel ez jó előre látható, tudható volt, széles e pártban senki, aki igazán számít, nem vállalta a jelöltséget: maradt nekünk a kistehén.

 

Aki hülye, haljon meg...

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 10
Az, hogy egyik se a két nagy párt közül nem állít erős, karakteres jelöltet, nyilván nem lehet véletlen.
Előzmény: sashimi (9)
sashimi Creative Commons License 2004.10.08 0 0 9
félnek, hogy rosszabb jön utána. Ezt a felelmet 2002-ben SP igazan hatekonyan erositette, amikor tok tajekozatlannak tunt a varos ugyeiben. (pl dugohuzo program) GY. Nemeth sem volt az az igazi polgarmester tipus.

sashimi
Előzmény: pucros (6)
GaborPista Creative Commons License 2004.10.07 0 0 8

Mily szerencse, hogy mi milyen távol vagyunk a jobb meg baloldali tömegektől.

 

;o)

 

Előzmény: sierra (7)
sierra Creative Commons License 2004.10.07 0 0 7
Az MSZP-s tömegek akármennyit sápítoztak a vezérelvűség megvetésén, nagyon áhítoztak egy baloldali vezérre. Úgyhogy most csináltak egyet maguknak. Az pedig nekifogott az igények kielégítésének.
Előzmény: GaborPista (2)
pucros Creative Commons License 2004.10.07 0 0 6
Nem vagyok benne biztos, hogy Gyurcsány az SZDSZ ellen lépett fel. Sőt, szerintem inkább kicsit hasonlóképpen tett, mint amikor az SZDSZ besegített az MSZP-nek Medgyessytől megszabadulni. Úgy látszik, a koalíciós pártok segítenek egymásnak leválasztani az élettelenné vált részeket - mint a bőrradír:-)) Külön egyik sem hajlamos az öncsonkítást kezdeményezni, még ha szükségét érzi is.

Demszky mára kellemetlenné válhatott az SZDSZ-nek. Megártott neki az egészségtelenül hosszan elfoglalt hatalmi pozíció, és picit meghibbant (vö. tornádó, kerékpármentes fogaskerekű stb.). Az SZDSZ-nek talán még dilemma, hiszen Demszky egyben sikeres húzóember is. Bármennyire is ciki a személye, a budapestiek megszokták, hogy rá szavaznak, végül is nagyjából bevált, és a szokás nagy úr. Úgy is mondhatnám, a fővárosi szavazók inkább bevállalják a megszokott bolond Demszkyt, mint bárki ismeretlent: félnek, hogy rosszabb jön utána. Tehát magától az SZDSZ nem zavarná el, de van egy ilyen irányú erőhatás ott is.
mpd Creative Commons License 2004.10.07 0 0 5

Birom ezeket a kliséket.

A kétpártrendszer rossz.

Ugyan miért? Hol? Mikor? Milyen összetétel mellett rossz?

Mindig rossz? Miért?

Olyan sommás megállapítás ez, mint pl. az, hogy az állam rossz tulajdonos. Melyik állam? Mind? Miért?

Istenem, ha minden fekete-fehér lenne...

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.07 0 0 4

Úgy vélem, ez nem csak határozottság, hanem politikai rafinéria is.

Ezen a téren pedig a Fidesz - sajna - hót harmatgyenge.

Előzmény: GaborPista (2)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.07 0 0 3
Talán félreérthetően fogalmaztam: nem azt mondom, hogy jó dolog a 2pártrendszer (sőt: rossz), csak azt, hogy még ez is megérné átmenetileg azért, hogy kedvezőbb mederbe terelődjön végre a politika iránya. A demokrácia felé haladás egyik jelentős lépése lenne, ha a gyűlöletkeltő párt kiszorulna a demokrácia biztosította keretrendszerből.
Előzmény: dolphin (0)
GaborPista Creative Commons License 2004.10.07 0 0 2

Épp fordítva történt. Gyurcsány rátalált arra, ami a fideszt egyáltalán értékelhetővé tette, ez pedig a határozott föllépés. A zemberek komálják az ilyet nagyon.

Előzmény: Törölt nick (-)
H-turul Creative Commons License 2004.10.07 0 0 1
Ne sértődj meg Szakáll,
tényleg nem akarlak megbántani, de a világképed olyan statikus, hogy ahhoz képest a Szfinx + piramisok combo egy agárverseny befutója. Mindent megpróbálsz felszögezni egy jaroszlavi stílusú ikonosztázra, aztán meg is van a végleges hely, az angyal az fönt, az ürdüng alant és közöttük a szentek.
Előzmény: Törölt nick (-)
dolphin Creative Commons License 2004.10.07 0 0 0
Dir kollega, marpedig a ketpartrendszer nem jo dolog. Az egyetlen dolog amit gerjeszt az a valami _ellen_ valo szavazas. A ket nagy tabor leginkabb azzal tarthatja meg a szavazoit, ha biztositja, hogy utaljak az ellenfelet es nem azzal, hogy olyant cselekszik, amit a szavazok szeretnenek. Mondjuk, oszinten, kizartnak tartom, hogy egyetertenel velem, igy kerlek hidd el, hogy jopar olyan emberrel beszeltem errol, akik a vilag legnagyobb, gyakorlo ketparti demokraciajaban (ertsd USA) elnek es ezt a velemenyemet alairtak.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.06 0 0 topiknyitó
Ahogy Gyurcsány betámadta Demszkyt, no igen kérem, ez igen. Ögyes. Ezért ugyan most néhány jobboldali biztos megkövezne, de kérem, ez megy, s nem az örökös udvariaskodás, s az ultraliberálisoknak és a szélsőséges holdudvaruknak tett állandó kedveskedés, amit a Fidesz 4 éven át művelt. Az nem vezet eredményre. Gyurcsány, ha így halad tovább, néhány héten, egy-két hónapon belül eltakarít(hat)ja Demszkyt.

A nagy és lényegi kérdés az persze, hogy eltakarítja-e a a pályáról az egész SZDSZ-t...??? Ez mondjuk mérföldkő lenne a rendszerirányváltás utáni időszakban.

A SZDSZ eltakarítása megér egy egy-két cikluson át működő kétpártrendszer, amely ezáltal talán csendesebb, békésebb, az országra nézve kedvezőbb lehet az eszdéesztelenítés eredményeként.

(Az egészre csak az vet árnyat, hogy Gyurcsány - szerintem - nem legitim – de ettől az, amibe kezdett, még érdekes lehet, már ha van mersze végigmenni az úton.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!