Keresés

Részletes keresés

sashimi Creative Commons License 2006.01.01 0 0 87
Szvsz addig jo, amig a maganeleti dolgok nem jatszanak igazi szerepet nalunk a kozeletben. Kepzeld el pl az a szitut, amiko elokerulnenek OV/GYF korabbi baratnoi, akik szaftos reszleteket meselnenek volt barataik szokasairol.

sashimi

Előzmény: sierra (86)
sierra Creative Commons License 2005.12.29 0 0 86

Abban az országban, ahol a polcselekedeteinket csak a hívőknek kell megmagyarázni, ott na és.

Előzmény: sashimi (85)
sashimi Creative Commons License 2005.12.27 0 0 85
Kovács László a hitelességén esett csorba miatt kevéssé valószínű, hogy a jövőben bármilyen magasabb politikai tisztséget betöltsön hazánkban.


???
DT jelenleg parlamentunk alelnoke. Marpedig o beosztottjaval lepett felre, s a golya is meglatogatta oket. Azota meg talan egy harmadik holgy furdik kegyeiben. De ez - helyes modon -senkit sem erdekel igazan.

sashimi
Előzmény: sierra (84)
sierra Creative Commons License 2005.12.24 0 0 84

Az Endrényi-ügy tanulságai


Politikusnak ritkán adatik meg Magyarországon, hogy több mint egy héten keresztül a legnagyobb olvasottságú bulvárlapok címoldalain szerepelhessen – Kovács László számára ezt a helyzetet mégis nehéz politikai sikerként elkönyvelni. Az Európai Bizottság jelenlegi adóügyi biztosa ugyanis az MSZP elnökeként és külügyminiszterként szerzett politikai tekintélyét – energiaügyi biztossá történő kinevezésének kudarca után – immár a második botrány tépázza meg, mely bár a jelek szerint nem jár komolyabb politikai következményekkel, kitörölhetetlenül megmarad a választók emlékezetében.


Endrényi Éva üzletasszony és a volt szocialista elnök-külügyminiszter kapcsolata először 2003 nyarán, a K&H-ügy kirobbanása után egy hónappal szerepelt a sajtóban, amikor napvilágot látott, hogy Endrényi cége szerepelt a K&H Equites vezetője, Kulcsár Attila VIP-listáján. A kettejük viszonyáról felröppenő hír azonban ekkor nem kapott igazi nyilvánosságot, vélhetően azért, mert akkor még mindkét érintett cáfolta a kapcsolatot.

A botrány következő hulláma a Reform hetilap 2005 december 8-i, „Kovács Európa Casanovája” című cikke nyomán robbant ki, mely már gyakorlatilag tényként kezelte Endrényi és Kovács viszonyát – a botrány pedig Endrényi Éva e cikkre adott, a kapcsolat tényét elismerő nyilatkozatai nyomán eszkalálódott. Innen kezdve a kapcsolat témája elementáris erővel robbant be a közbeszédbe a bulvárlapok közvetítőtevékenységén keresztül. A cikkek az első héten szinte kizárólag a tabloid sajtó számára szolgáltattak témát. A második lépcsőben azonban már a politikai napi-és hetilapok is foglalkozni kezdtek az üggyel – amely ezzel vált valódi, politikai jelentőséggel bíró eseménnyé.

A sajtóban alapvetően öt különböző erkölcsi vád fogalmazódott meg Kovács Lászlóval szemben:

1) Kovács László házasságon kívüli kapcsolatot tartott fent Endrényi Évával – tehát hazudott családjának.
2) Becsapta ugyanakkor barátnőjét is, hiszen állítólag párhuzamosan más nőkkel is viszonyt folytatott.
3) Összekeverte a politikát és a magánéletet, amikor „közpénzen” utaztatta Endrényit más országokba.
4) Félrevezette diplomáciai partnereit, mivel a meghívások alkalmával   Endrényi Évát feleségeként mutatta be tárgyalópartnereinek — így például Manuel Barrosonak is.
5) Félrevezette a választókat, hiszen a K&H ügy kirobbanásakor úgy nyilatkozott: nem tart fent viszonyt Endrényivel.

A vádak közül az első kettő magánéleti, az utóbbi három inkább politikai jellegű. Eddig teljes bizonyossággal két állítás bizonyosodott be: Kovács László és Endrényi Éva kapcsolata, illetve a választók félrevezetése – Kovács ugyanis korábban tagadta a kettejük viszonyáról szóló híreket.

A bulvármédia és a politikai média eltérő hangsúllyal kezelte a magán- és közéleti vétségeket: míg a bulvármédiában elsődlegesen a magánéleti szempontok domborodtak ki, addig a politikai média inkább a politikai vádakkal foglalkozott. A határok mindazonáltal nem kifejezetten élesek, a bulvármédiában például gyakorta vegyesen, összekeveredve jelent meg a két szempont.

A Kovács-Endrényi ügy további jelentőségét az adja, hogy nemcsak a sajtóban jelent meg, de jelenlegi és volt politikusok is reagáltak rá. A média elsődlegesen a baloldal vezetőit faggatta arról, mi a véleményük a Kovács-ügyről – az ellenzék politikusai egyáltalán nem nyilatkoztak a témáról. Mind Hiller István, mind Gyurcsány Ferenc válasza ugyanaz volt: nem szerencsés a magánélet és a közélet összekeverése, és mivel az ügy kizárólag a magánszférához tartozik, így politikusoknak nem kell megnyilvánulniuk a kérdésben. A párt vezetői láthatóan úgy gondolják (Kovács Lászlóval összhangban), hogy jelenleg az egyetlen járható út a hallgatás.


Kérdés azonban, hogy a választók is elfogadják-e a magán-és közéleti erkölcs dichotóm elkülönítését. A közvéleményben vélhetően nem válik el olyan élesen a politikus erkölcsi feddhetetlensége iránti igény magánéleti és közéleti aspektusa, mint ahogy a szocialisták politikusai hangsúlyozzák. A szexbotrány ugyanis éppen azért lehet hatékony eszköz a politikusok iránti bizalom porrá zúzásában, mert a választók úgy érzik: a politikus eltérő szerepei mögött azonos személyiség húzódik meg; tehát aki a magánéletben hajlamos az erkölcsi kihágásokra, az a közügyek vitelében is képes lehet a normasértések elkövetésére. A politikus tehát a privát életében is legyen feddhetetlen, őszinte és igazmondó. Ráadásul az ügy a választóknak való igazmondásról is szól (ahogy a Lewinsky ügynek is ez volt az egyik kulcsmozzanata) – ez pedig már egyértelműen politikai kérdés.

A Kovács- Endrényi ügy jelentősége annak függvényében ítélhető meg: mi lesz annak rövid- és hosszú távú politikai következménye. Rövid távon egyelőre nem várható, hogy az ügy komolyabb konzekvenciákkal járna: egyes vélemények ellenére jelenleg nem látszik arra utaló jel, hogy az ügy Kovács László pozíciójába kerülne. A tagállamok nem hívhatják vissza a politikust, nemzetközi diplomáciai vihar hiányában pedig a bizottság elnöke, Barroso sem valószínű, hogy megválna „kormányának” tagjától (ezt sajtóértesülések szerint Barroso szóvivője is cáfolta). Nem valószínű az sem, hogy az adóügyi biztos botránya az MSZP politikai támogatottságára kihatna, Kovács László ugyanis az utóbbi időben már csak mint a Bizottság tagja szerepel, az MSZP rendezvényein nem exponálja magát – és a sajtó sem mint az MSZP ügyét emlegeti a Kovács-Endrényi affért.

Elképzelhető azonban, hogy a botrány hosszú távú hatásai jelentősen meghaladják majd annak közvetlen következményeit. Kovács László a hitelességén esett csorba miatt kevéssé valószínű, hogy a jövőben bármilyen magasabb politikai tisztséget betöltsön hazánkban. Ennél fontosabb azonban, hogy a történtek a politikus személyes pályáján túl a hazai közéletre is tartós hatást gyakorolhatnak – az ügy nyomán ugyanis mintha a privát és közéleti szférát elválasztó újabb gát szakadt volna át a politikában. Az eddig példátlan médiaoffenzíva következtében várhatóan a közvélemény érdeklődése is felerősödik a szexbotrányok iránt – így a hazai közéletben és politikai kampányokban a tudatos magánéleti lejáratás egyre nagyobb szerephez juthat.

 

A Hírszerzőről másolva

Kagakusha Creative Commons License 2005.12.20 0 0 83
"MH 2005-12-18
Majdnem őszinte  Szóról szóra "– Nem érzi úgy, hogy elődje, Kovács László már inkább árt az MSZP-nek, mint használ?
– Nem. Kovács László az MSZP elnöke volt, az ország egyik legismertebb és legelismertebb politikusa. Tisztelem Kovács Lászlót. Egyébként számomra mindenkinek a magánélete szent és sérthetetlen." (Hiller István a Magyar Hírlapban, december 17.)

Tisztelegjünk egyperces néma főhajtással Hiller István nagyszerűsége, őszintesége és taktikai érzéke előtt.
Van ez a Kovács László nevű, pártszimpátiáját titkoló egykori politikus, aki jelenleg az MSZP választási kampányát zúzza lefelé, midőn elszabadult, bár kissé kókadt hajóágyúként tántorog át az öregség – nehezen tudomásul vehető – vadászmezejére, és ekkor a pártelnök, mármint a jelenlegi, nemes egyszerűséggel úgy nyilatkozik, hogy nem, Kovács László nem árt az MSZP-nek. Szívesen meghallgatnám a kormány és a párt első embereinek e témában folytatott, nem nyilvános beszélgetéseit, ám mivel ez nem lehetséges, rekonstruálom inkább, hogy ne maradjanak örök homályban önök sem, akik viszonylag ritkán vesznek részt ilyen összejöveteleken.
Gyurcsány Ferenc: (Jazzbalett), ez megőrült, még szerencse, hogy eltakarítottuk Brüsszelbe, mert ha ezt itthon csinálta volna, kezdhetnénk elölről az imázskampányunkat.
Szekeres Imre: Na jó, de nem lehetne messzebbre rakni Európától ezt a (jazzbalett, jazzbalett), mégiscsak van mostanában ez az izé… elektromos kommunikáció, tévé, internet, ilyesmik… Egy kutatóállomás az Antarktiszon, az esetleg lehűtené a lelkesedését…
Hiller István: Na jó, én azt mondom, hogy minden rendben, nagyon tiszteljük, ti pedig addig leragasztjátok a testnyílásait szigetelőszalaggal, és bezárjátok egy fáskamrába valami erkölcsnemesítő alapművel.
A jazzbalett tetszőlegesen behelyettesíthető magyar szavakkal.
Kovács Lászlónál kínosabb tagja az MSZP-nek jelenleg nincsen, ha tehetnék, titkosítanák kilencven évre, és nem mondanák ki a nevét hátralevő életükben, ám ehelyett hazudnak, azt hazudják, hogy minden rendben van, emberek vagyunk, magánéletünk van. Azonban magánéletünk csak nekünk, magánembereknek lehet, legalábbis a következmények nélküli, primitív ösztönélet államtitkár alatt kezdődik. Ők lemondtak erről, hogy irányt mutassanak és baromi sok pénzt keressenek.
Para-Kovács Imre
főmunkatárs
"
IDE Creative Commons License 2005.12.14 0 0 82
"egy olyan kitétellel, hogy KL is tudott a szoros viszonyról" azaz:
"ráadásul a szoros kapcsolatról Kovács László is tudott, csak szemet hunyt az ügy felett."

Nyilván sima gépelési hiba esete forog fenn (szélkakas helyett:)
- lemaradt a "-né"...

off
Mi már meg is alapítottunk 1 újat... (l. adatlapom:))
Előzmény: Alpári Gnác (78)
Alpári Gnác Creative Commons License 2005.12.14 0 0 81
Egyetértek.
Előzmény: sierra (80)
sierra Creative Commons License 2005.12.13 0 0 80

A szerelmi élete egy dolog, a házassága is magánszféra, de ne cipelje a szeretőjét a diplomáciába. Ha ilyen szinten nem kíván együtt élni a családjával, akkor váljon el és házasodjon újra, senki nem fogja megkövezni érte. Meg azért se, ha adott esetben egyedül jelenik meg valahol.

Előzmény: Alpári Gnác (78)
sierra Creative Commons License 2005.12.13 0 0 79

A kapálással nagyon egyetértek, pártalapítással detto.

 

Emberileg a hozzáállása a magánügye. Én személy szerint nem helyeslem az ilyesmit, de nem óhajtok pálcát törni felette.

Szakmailag azonban több mint érdekesnek tartom, hogy egy idegen nőt mutat be diplomáciai eseményen feleségeként, aki nem az. Ez azért azon túl, hogy a feleségét porig alázza, szerintem szakmailag kifogásolható és feleslegesen veszélyezteti az ország érdekeit. Nem egy presztízsnövelő helyzet, ha a külpolitikai körökben röhej tárgya a magyar külképviselet egyik prominense, ráadásul nyilvánosan hazugságon kapják.

Megértem, ha valaki értelmes célért kockáztat, de az illető nőszemély hiúságának legyezgetését nem látom elég indoknak, hogy a lebukást kockáztassa Kovács László.

Előzmény: borzimorzi (76)
Alpári Gnác Creative Commons License 2005.12.13 0 0 78

Az a baj, tudod, hogy az a közvélekedés, hogy szégyent hoz a pártjára.

Pedig, lám, a szociknak még 60 fölött is dühöng a libidójuk:)

 

Egy ál-prűd országban élünk.

Egy pártra, pártvezetőre miért nem az hoz szégyent, ha hülyeséget csinál, vagy mond?

Miért az, ha egészséges ember módjára él?

 

A gond ott van, ha az ember pártja családról rizsázik, az ember feleségével előző nap ad le a TV egy érzelmes interjút, majd másnap kiderül, hogy az ember feleségének a férje éppen gyereket csinált a titkárnőjének.

 

Nade az, hogy valakinek megromlik a házassága, nem unikum.

Ha politikus, akkor mit kellene csinálnia? Tönkre tenni magán kívül még a családja életét is, mert látszat?

Mondjuk, ha a nőjét a feleségeként mutatta be, az nagyon gáz, csakhát ez egy Blikk-cikk, benne egy olyan kitétellel, hogy KL is tudott a szoros viszonyról, ami külön szerencse, ha tudtán kívül pajzánkodott volna vele, jobban aggódnék.

 

Azzal szerintem le kellene számolni, hogy a politikus bármiben is különb lenne bármelyikünknél.

Nem kell, hogy erkölcsileg mutasson irányt, az úgyis falra hányt borsó lenne, csak legyen tisztességes.

 

N.B: Úgy tudom, hogy Antall is külön élt a feleségétől, de amikor miniszterelnök lett, helyreállította a státuszt, mert azt úgy illik. Ami egyébként igaz is, egy miniszterelnök nem lehet meg feleség nélkül, már csak protokolláris okok miatt sem, de egy EU-biztos, szerintem simán.

Előzmény: borzimorzi (76)
borzimorzi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 77
Scotland, persze, csak lemaradta magát a d.
Előzmény: borzimorzi (76)
borzimorzi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 76

Hát, kedves Sierra, eddig még mindig élből visszautasítottam azokat az 5leteket, mikor valaki azzal akart nálam smúzolni, hogy több nő kéne a parlamentbe, mert akkor mennyivel jobban mennének a dolgok. Ha nem túl nyálasan vezette elő az illető, akkor felhívtam a figyelmét Agatha Christie önironikus figurájára (Mrs. Oliver?), aki nőnemű detektívregény-íróként folyton azzal példálódzik, hogy mennyivel jobb lenne, ha nő lenne a Scotlan Yard főnöke...

 

Viszont, ahogy így elnézem a Dajcs-féle "főnökként eldöntöm, hogy az tarthatja meg az állását, aki kedves lesz hozzám"-magatartást, a Mucuska-ügyet és ráadásul most még ezt is: hab a tortán. És a torta egyes rétegei csupán a parlamenti tesztoszteron-vezérelt kakaskodás különféle meneteiből állanak. Broáf.

 

Mellesleg, már bocsánat, de KL már csak a kora miatt is mi a fenének kandúrkodik, Viagra-túladagolástól akar elhunyni? Túl azon, hogy a pártját is égeti.

 

Egyre inkább úgy látom, hogy az egész mai politikai elitet el kéne küldeni kapálni és elölről kezdeni a pártalapításokat.

 

Csót:

b

Előzmény: sierra (75)
sierra Creative Commons License 2005.12.11 0 0 75
Ejnye! Szeretőt tartott Kovács László
  • Index
  • 2005. december 11., vasárnap 15:30

    A negyvenéves nőt az egykori külügyminiszter több diplomáciai eseményen feleségeként mutatta be, és még az Európai Parlamentbe is szerzett neki belépőkártyát.

     

    Kovács László egykori külügyminiszter, az MSZP exelnöke szeretőt tartott, akit ráadásul több protokolleseményen is feleségeként mutatott be - állítja a Blikk. A bulvárlapban megszólal a negyvenéves Endrényi Éva, aki állítása szerint 2000 óta ápolt intim viszonyt Kovács Lászlóval, sőt amikor a politikust uniós adóügyi biztosnak nevezték ki, a nő követte őt Brüsszelbe.

     

    A bulvárlap szerint Endrényi Éva több diplomáciai találkozóra is elkísérte Kovácsot, így például 2003. májusában jelen volt Rodoszon egy informális külügyminiszteri találkozón, ahol Kovács úgy mutatta be, mint a feleségét. A Blikk szerint a nőnek még uniós parlamenti belépője is volt Brüsszelben, hogy akár az ülések szüneteiben is meglátogathassa az adóügyi biztost. A lap közli a belépőkártya fényképét is.

    "Csodálatos éveket töltöttünk együtt, s nem is tagadom, hogy életem szerelme volt" - nyilatkozta a lapnak Endrényi Éva, aki szerint amióta a sajtónak is mesélt kettőjük viszonyáról, Kovács nem hívta fel őt. Endrényi szerint Kovács László szinte pótapja volt két gyermekének, ráadásul a szoros kapcsolatról Kovács László is tudott, csak szemet hunyt az ügy felett.

     

    A Blikknek eljuttatott nyilatkozatában Kovács elismeri a kapcsolatot, amikor azt írja, hogy "két ember magánjellegű kapcsolata csak rájuk és családjukra tartozik_ Én a dolgot a családommal tisztáztam, és velük maradtam".

     

    Endrényi Éva szerint egyébként azért lett vége a kapcsolatnak, mert Kovács László Brüsszelben több másik nővel is megcsalta.

    sierra Creative Commons License 2005.04.15 0 0 74

    http://index.hu/politika/belfold/kovlas0414/

     

    Kovács László lemond a juttatások élvezetéről, ha sajtókereszttűzbe kerül miattuk. Ez végre egy európai attitűd, ami példát mutathatna  politikusainknak, hogy ne következmények nélküli ország legyünk. A tormás virsli után ez akár tendenciának is mondható nála, úgyhogy megint dícséretben részesítem a miniszter urat.

    :o)

     

    No akkor a következő leküzdendő feladat: Öt fővárosi polgármester jár luxusautóval

    http://index.hu/politika/belfold/budapest/0414pmstr/

    sierra Creative Commons License 2005.04.14 0 0 73
    Úgy tűnik adóügyekben sokkal jobban muzsikál Kovács, mint energiaügyben:

     

    http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=52977

    Kovács László javaslatai: emeljük az adókat!

    2005.04.14 10:09
    English version of this article / angol verzió

    Több igen jelentős adómódosítói javaslattal kíván élni Kovács László, az EU adóügyi biztosa, melyek közül egyet - a szeszes italok jövedéki adójának emelését - már el is fogadták az EU pénzügyminiszterei. Kovács a Népszabadságnak jelentős adóemelési javaslatairól beszélt.

    Az EU pénzügyminiszterei elfogadták Kovács László azon javaslatát, hogy a szeszes italok jövedéki adóját emeljék az 1993-as reálértékre, ami 24% körüli növekedést jelent. Hazánkban azonban ennél magasabb a jövedéki adó, így a bort és a vermutot kivéve Magyarországot nem érinti az új szabályozás.

    Kovács azonban ezen kívül még több jelentős adóemelési javaslatot fogalmazott meg, melynek célja, hogy forrást találjon arra a 30 mrd euróra, mely az ENSZ-ben vállalt fejlesztési politikai kötelezettségek teljesítéséhez szükséges.

    Kovács a kerozint literenként plusz 33 eurócenttel adóztatná meg, valamint az EU-ba induló repülőgép járatokra 10, az EU kívüliekre pedig 30 eurós plusz adót vetne ki jegyenként. E két javaslat minden bizonnyal igen komoly érvágást jelentene a légitársaságok számára, melyeket a magas olajárak egyébként is sújtanak.

    A benzin jövedéki adót az adóügyi biztos 3 eurócenttel növelné, ami szintén nem lenne egy túlzottan népszerű lépés a csúcson lévő üzemanyagárak fényében.

    Kovács ezen kívül a pénzügyi tranzakciókra 0.01%-os különadót vetne ki, az ÁFA kulcsokat pedig 0.5%ponttal megemelné.

    A fenti adóemelési javaslatoknak azonban minden bizonnyal már akár komolyabb infláció növelési hatása lenne...

    dekóder Creative Commons License 2004.11.22 0 0 72

    [Index]

     

    november 22.

     

    Szili Katalin házelnök hétfőn bejelentette, hogy november 19-i hatállyal megszűnt Kovács László EU biztos parlamenti mandátuma. Az MSZP országos listájának második helyezettje azért mondott le mandátumáról, mert az Európai Bizottság adó és vámpolitikájának biztosává lépett elő. Kovács tizennégy évig volt a szocialista párt parlamenti képviselője.

    GLászló Creative Commons License 2004.11.22 0 0 71
    Helyes lett volna kiírni a keresztnevét is, mert az embernek így óhatatlanul eszébe juthat a volt külügyminiszter is. :)
    Előzmény: dekóder (70)
    dekóder Creative Commons License 2004.11.22 0 0 70

    Nu, akkor ontopic.

     

    Kovácsról jutott eszembe az új Kispál-album egyik dalának refrénje: "Helló, helló! Picsába el veled!"

    ;-)

    GLászló Creative Commons License 2004.11.20 0 0 69

    nem csak Lovas mélységes szakértelmének nyilvánvaló bizonyítéka - miszerint Kovács László nem lesz EU-biztos és nem lesz novemberben EU Bizottság - tartozik szorosan e topic támájához, de az is, hogy újabb botrány tört ki a Bizottság környékén.

     

    Botrány robbant ki az új Európai Bizottság (EB) francia tagja, Jacques Barrot körül. Európai parlamenti pártvezetők azt firtatják, miért nem tájékoztatott meghallgatásán sikkasztási ügyéről. A Chirac elnökhöz közel álló Barrot négy éve belekeveredett egy pártfinanszírozási botrányba, felfüggesztett büntetést kapott, majd amnesztiában részesült. (Népszabadság)

    Előzmény: GLászló (67)
    Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.19 0 0 68
    Szvsz ez egyáltalán nem tartozik a rovat témájához, ez talán a Hívjuk meg Lovast vagy a Sok pici Nostradamus témája lehetne.
    Előzmény: GLászló (67)
    GLászló Creative Commons License 2004.11.19 0 0 67

    E topic témájához tartozik két jóslat. Mindkettőt a jobboldal legkitünőbb, legsokoldalúbb, legintelligensebb és leginkább nemi erőszakhoz köthető publicistája tette október 29-én a Magyar Nemzetben. Így hangzanak:

    "Az egyik (tudniillik jóslat. GL) az, hogy minden kártyát felborítva Kovács László lesz november 1-jétől Magyarország külügyminisztere, az apparatcsikaurájú Somogyit pedig egy másik posztra tolják. A másik jóslat pedig az, hogy az új Barroso-csapat nemhogy november közepéig, de még az idén sem valószínű, hogy elkezdi munkáját."

    Akiknek kevés az információ, annak írjuk ide: Lovas István volt ennyire okos.

    HAME Creative Commons License 2004.11.19 0 0 66

    No ha a GL-fan klub és -antifan klub már kitárgyalta egymás annyát, akkor tán vissza is lehetne térni a topictémához...

     

    Olvasom odaát az evás topicban, Kovács László első adóval kapcsolatos nyilatkozatát. Aszongya nem kizárt, hogy év közben kell változtatni az eva törvényen.

    Istenkém, istenkém, adóügyi biztos.

    Biztos, ami biztos...

    Előzmény: sierra (33)
    GLászló Creative Commons License 2004.11.19 0 0 65

    Édes Istenem, te is? Jár ide valaki olyan is, aki beszélgetne, vagy csupa "döntnök" van itt?

    Hagyjuk már abba, pls. Én átnézek azokon, akiket nem tartok alkalmasnak a vitára, ennyi. Hogy ők erre mit tesznek, az az ő bajuk. Én nem szoktam a padlóra pökni és nem szokásom olyasmi, ami internetes társaságban szalonképtelen lenne. Meggyőződésem, hogy beférek mindenféle klubba. Nem érdekel, hogy sértődött exkommunisták, vagy pártfüggő politikai aktivisták mit mondanak, azt teszem, amit helyesnek vélek. Korom és eddigi netes fórumos tapasztalataim elégnek tűnnek arra, hogy megítéljem, hogy mi fér bele a normális vita kereteibe.

    Ha ez valakinek nem elég, és olyan provokátorok nak ad igazat, akit hetente moderálnak az indexen, akkor nyugodtan szóljatok: nem akarok olyan klubnak tagja lenni, ahol ez a szemlélet győzedelmeskedik.

    Hogy aztán mi lesz a szabályzatban, az - megmondom őszintén indiferens. Én nem akarok megfelelni senkinek csak magamnak. Az elmúlt fél évszázadban ez bevált és ha ez itt kevésnek bizonyul - Isten áldjon benneteket.

    Tényleg befejeztem. Szóljatok, ha úgy gondoljátok, jobb ha inkább elmegyek. Szó nélkül megteszem. De addig kerüljük már ezt a színvonaltalan vitát. Ok? Egy tény: én nem léptem át a normális, józan, egészséges politikai vita hangját.

    Előzmény: SaGa (64)
    SaGa Creative Commons License 2004.11.19 0 0 64
    Off

    Khmm..

    Ugyan nem értek egyet a téget vegzáló két tagtárssal, s nem is az ő megtámogatásuk mián szólok, azért felhívnám a figyelmedet egy tévedésre. A klubnak egy szabálya van: padlóra köpni tilos. Kódex-szerűen még nincs lefektetve, hogy ez mit is takar, de ez a munka folyamatban van. Ha elkészül, akkor részletesen is taglalni fog bizonyos normákat, ha igaz.

    A dolog lényege addig is: a klubban egymás errefelé leírt nézeteit és nem egymás tulajdonságait méltatjuk, s ezt olyan stílusban, amit személyes találkozón is felvállalhatnánk a fizikai inzultus kiprvokálásának veszélye nélkül...

    Ezen az sem változtat, ha hívtak, s nem magadtól jelentkeztél a tagságért.

    A provokáció és az arra ugrás szétválasztása néha igen nehézzé teszi a dolgok korrekt megitélését. Nehéz eldönteni, hogy az elfajult szóváltás itt kezdődött és az provokálta aki itt kezdeményezőnek tünik, vagy egy korábbi polémia folytatása. Mindenképp kéretik a higgadt hangot megtartani. Mindenkinek...

    Egyébként meg jó társalgást a továbbiakban is és "do'nt feed the trolls"...

    On

    SaGa
    Előzmény: GLászló (62)
    Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.19 0 0 63

    OFF

    A szabályzat rövidesen elkészül. Addig meg be kellene tartani az íratlanokat. Ugyanis nehéz elhinni, hogy aki írott szabályok hiányában nem képes az értelmes, személyeskedést, vagdalkozást mellőző vitára, az az írott normák láttán azonnal megváltozik. Majd meglátjuk.

    BTW: az ember nem jár abba klubba, ahol olyanok is tagok, akiket ő ignorál.

    ON

    Előzmény: GLászló (62)
    GLászló Creative Commons License 2004.11.19 0 0 62

    Nincs nekem a nickeddel az ég egy adta világon semmi bajom, patikus kollég, pusztán azért vettem elő, mert kezdem unni, hogy ez a figura itt már kilenc alkalommal tett gusztustalan megjegyzést a beírásaim után és most ráadásul kioktatni próbál jómodorból. A fickót a polidiliből rendszeresen kitiltják, itt meg műfelháborodik azon, hogy valaki a hozzászólásában csúnyát mondott...

    Egyébként meg nincs olyan klub, ahol belépéskor nem közlik veled a szabályokat (engem egyébként meghívtak ide...) sőt, később nem lézető szabályokra hivatkozva piszkálnak, kirúgással fenyegetnek. Ha lesznek játékszabályok, akkor lesz mérce. Addig ez a két szegény ember ne próbáljon engem a sajátja mellé állítani...

    De tényleg unom ezt a témát, úgyhogy ez volt az utolsó ilyen témájú beírásom a két fickó meg rajta van az ignore listámon, ennyi.

    Te meg legyél csak hüjjepatikus - legfeljebb a megszólításokban majd kihagyom a hüjjét.

    Előzmény: Törölt nick (61)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.11.19 0 0 61

    OFF

     

    Kedves GLászló!

     

    Mindig nagy tisztelettel néztem rád, mint régi hozzáértő nagy tudású kollégára, akinek mindig érdemes odafigyelni az írásaira, és tanulni belőlük, de...

     

    ...2001-ben, mikor én itt megjelentem a (önként és minden befolyásolástól mentesen), Zindexen, akkor a nickválasztásomat a következő indokolta:

     

    Mikola Miniszter úr éppen komoly kampányt és médiahadjáratot kezdeményezett az egész patikus társadalom ellen, lenyomni a torkunkon az éppen aktuális bennünket sújtó jogszabályokatt, (persze azóta már megtanultam, hogy ez sem nem miniszter sem nem kormány, sem nem oldalfüggő).

     

    A miniszter úr megnyilatkozásai olyanok voltak, hogy mi a szakma kistulajdonos művelői teljesen hülyék vagyunk, semmihez sem értünk, semmit sem tudunk a nagy összefüggésekből, ezért lett a hüjje...(még helyesn írni sem tudunk) és legjobb ha befogjuk a pofánkat, mert ő aztán majd megmutatja nekünk...., szóval nekünk KUSS!! Ezért lettem hüjje...pati...kuss, hüjjepatikuss. Máig, ha valaki megkérdi miért ez a nevem, vagy megkérdi miért nem változatatom meg, mindig azt válaszolom, hogy ezt a nevet még Mikola miniszter akasztotta rám, közvetve mindannyiunkra, és még nem mondta, hogy letehetem, vagyis nem kért még bocsánatot, eszelős kijelentéseiért és rendelkezéseiért, na nem tőlem, hanem a szakmától!!!

     

     

     

     

    Talán nem untatom a kartácsakat, de akkortájt egy szakmai fórumon, az alábbi groteszket tettem közzé, dühömben. Talán ez végleg megérteti veled, miért lettem, vagyok és maradok hüjjepatikuss, egyelőre.

     

    50-es hozzászólásom(groteszk)
    ....................................................................................................................................................................................
    Részletek, Dr.M.I. (még)Miniszter, elkövetkezendo intézkedéseibol.

    ÉN, Dr.M.I., törvényi és Isteni felhatalmazásomnál foga, ettol a pillanattól kezdve, az alábbiakat rendelem el:

    1.§ Ettol a pillanattól kezdodoen, és minden gyógszertárra nézve kötelezoen, utasítom a gyógyszertárak muködtetoit, hogy a portáljukon szereplo kígyót, ezennel kiegyenesíteni szíveskedjenek, majd a kígyó fejét minimum 90 fokban,(de nagyobb szög ajánlatos) meghajlítani szíveskedjenek. Az így létrejött ábra, pedig mostantól hivatásuk új jelképe, melynek neve koldusbot.

    2.§ Ezután a koldusbot mellol a kelyheket eltávolítani szíveskedjenek, leadva azokat Budapest aluljáróiban, pályaudvarain, valamint a forgalmasabb kersztezodésekben, a Magyarországon hivatalos tartózkodási engedéllyel dolgozó Koldusmaffia tagjainak, munkaeszközül. Intézkedtem, hogy nevezettek a befolyó többletbevételbol, kedvezményes kölcsönt nyújtsanak, az arra igényt tartó gyógyszertár vállalkozások, személyi jogos beltagjainak.
    A forgóeszközfeltöltés iránti igényt, az EüM. illetékes foosztályvezetojéhez írásban kell benyújtani, amit személyesen fogok elbírálni.
    A kérelemhez mellékelni kell:
    a., 18x24cm-es fénykép, a gyógyszertár újonnan kialakított jelképérol, (vö. 1.§)
    b., Hivatalos átvételi elismermervényt a területileg illetékes Koldusmaffia szervezetétol, miszerint a kehely átadása, rendben megtörtént. Ezen igazolás meglétét, az APEH-Rendörség is, szúrópróba szeruen, ellenorizni fogja.

    3.§ Intézkedtem, minden televíziós hirdetés, szervezojénél, hogy a "...kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét..." szlogen a következo képpen módosuljon: "...kérdezze meg orvosát, vagy Dr.M.B., mb.Országos TisztifoGYÓGYSZERÉSZT...", aki a ettol a pillanattól, országos hatáskörrel, egyedül jogosult, a betegek felé, (hiteles) tájékoztatást adni.
    Ezen intézkedésem betartását, az ÁNTSZ, területei szervezetének munkatársai, minden gyógyszertárban, inkognitóban, betegnek álcázva magukat, személyesen fogják ellenorizni.
    Az a gyógyszerész, legyen az tulajdonos vagy alkalmazott, aki e rendelet ellenére, szóba áll a betegével, a helyszínen, 50 000Ft, pénzbírsággal sújtható, mely bírság akár percenként ismételheto.
    Amennyiben, a bírság kifizetésére a gyógyszertári árrésbevétel már nem nyújt fedezetet, intézkedem a bírság összegének adó módjára történo behajtásáról.
    Az ezt követo gyógyszertár vállalkozás, felszámolási eljárása során, a Koldusmaffiának, mint nagybefeketetonek, elovásárlási joga van.

    4.§ Mivel feltételezheto, hogy a gyógyszertárakban, a vényen kívül, esetleg, más az ÁNTSZ által nem engedélyezett kiadványt is aláírathatnak a betegekkel, a szabályszeru vényaláírás rendjét, ettol a pillanattól, a következoképpen módosítom.
    a. Minden Tb-támogatással kiadott gyógyszer vényének aláírása elott, a beteg köteles az OEP területi szervezeteihez, közjegyzovel hitelesített aláírásmintát eljuttatni, TB-kártyájának hiteles másolatával együtt.
    b. Jogszeru nyilatkozatot atekintetben, hogy az így kiadott gyógyszert, kizárólag gyógyszerként kívánja felhasználni.
    c. Szintén nyilatkozni köteles a beteg arról, hogy a gyógyszerhez járó információért, mikor tud Budapestre (vö. 3.§) utazni, vagy ehhez az OMSZ-t kívánja-e igénybevenni. Természetesen a felmerült utiköltséget, vagy a mentoszállítás díját, az OEP, igény esetén megtéríti.
    d. Az így, elozetesen a betegektol begyüjtött igazolásokat és nyilatkozatokat, a gyógyszertár muködtetoje, az esedékes elszámolásokkal egyidoben, köteles az OEP területi szerveihez, elbírálás és hitelesítés céljából, benyújtani. Ennek megtörténte után, az OEP, a fenti iratokat, futárral küldi vissza a gyógyszertárakba. Csak ezután történhet meg, a gyógyszer megrendelése a nagykereskedotol, majd annak beérkezése után, a beteget a gyógyszertár aljánlott levélben köteles értesíteni, hogy kérelmét elfogadták, befáradhat a gyógyszertárba, hogy a gyógyszer kiadásának szabályszeru eljárása, megkezdodhessen.

    Fenti rendelkezések már hatályban, vannak és az eddig, nem a fent részletezett eljárások szerinti gyógyszer expediálások során, a jogtalanul, a gyógyszertáraknak kifizetett TB-támogatások visszafizettetésérol, már intézkedtem.

    Kmf
    Dr.M.I.
    EüM

     

    Hát ennyi!

    Tényleg nem sok értelme van a személyeskedésnek.

     

    Kartácsi üdvözlettel,

    a hüjje....

     

     

    ON

     

    Vissza Kovács Laca Bácsihoz!

    Mert megérdemeljük.

     

     

     

    Előzmény: GLászló (58)
    GLászló Creative Commons License 2004.11.19 0 0 60

    Na, szerintem visszatérhetünk a valakikhez. Ez a topik egy másik Kovácsról szól, és bár mindketten voltak ugyanannak a pártnak a tagjai, ez utóbbi mostantól évente 53 milliót keres. Róla beszéljünk.

    Azt gondolom, hogy azután amit műveltek vele, meg is érdemli. Nincs az a pénz amiért én ezt végigcsináltam volna az ő helyében. Most gondolom eltűnik a magyar politikai életből és ritkán hallunk róla.

     

    Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.18 0 0 59

    OFF

    Személyeskedni sem klubkonform. Itt nem egy hét, két hét, egy hónap letiltás van, hanem törlés. És más nicken se könnyen jöhetsz vissza.

    ON

    Előzmény: GLászló (58)
    GLászló Creative Commons License 2004.11.18 0 0 58

    A Béla néni, ő a kisdedóvónéni. Ha valaki káromkodik, ő liheg. Te mondd, az a "nu", amit írtál, nem káromkodás? Hm?!

    Vagy itt a gyógyszerész kollega neve: hüjjepatikus. Ojvé, córesz lesz, ez megint egy cúnya szó....

    Előzmény: dekóder (56)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!