Keresés

Részletes keresés

merich Creative Commons License 2015.08.24 0 0 3

Több mint 10 év után ide tévedtem abban a reményben, hogy valaki bele olvas.

 

Ki tudja mi az az előnyugdíj? 62 és fél éves is elmúltam és 2015 júniusa óta előnyugdíjas lettem.

 

A Végzéshez adott indokolásban szerepel, hogy az igénylő az öregségi nyugdíj megállapításához szükséges szolgálati időt megszerezte.  A kiutalt előleget a megállapítandó ellátás összegéből a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság levonja. [1997. évi LXXXI. törvény 73. §]

A telefonos  tájékoztató szerint, ha ez a korszak 6 hónapig tartana, akkor a hetedik hónaptól vissza vonásra kerül, mindaddig ameddig tartott az előnyugdíj. Magyarán első havi nyugdíjakat hitelbe kapom, amit vissza kell törleszteni. Kell-e ezután az összeg után kamatot is fizetnem? Így jóval 63 és fél év után kapok olyan nyugdíjat, ami az enyém lehet, és nem akkortól ahogy a jelenlegi törvény meghatározza az 1952-ben született egyéneknek. Ez a helyzet számomra ellentmondásosnak tűnik. Gyakorlatilag addig munkaviszonyban kell lennem, amíg ezt a hitelt vissza nem fizetem. Harmadmagammal élek kis lakásomban is a rezsit minden körülmények között kell fizetnem és az életemet nem élhetem ingyen. Vagy pedig félreértettem a dolgokat talán? Esetleges választ megköszönném!

 

 

mpd Creative Commons License 2005.03.11 0 0 2

Az eset az konkrét. Stratton vagy Stanton a zsandár neve. Lehet, hogy ehhez hasonló, sarkított példák is vannak, de ez igaz.

Az utánlövésedre: és ha együtt laknak? A fogminta jó lehet, de tépett sérülésnél nem valószínű.

De egyébként is, a kérdés elvi, lehet, a valóságban végül elítélték egyiküket a tettért, másikukat bűnpártolásért; itt most nem ez a lényeg.

 

Előzmény: Kovács Béla Sándor (0)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.03.11 0 0 1

Utánlövés:

Házkutatással le lehet foglalni ruhákat, nagy valószínűséggel az egyikük holmijában találni fognak saját, hosszú hajszálakat. (Ha külön laknak, akkor magában a lakásban is. A mosdó-fürdőkád lefolyó és a porszívó porzsákja tutti lelőhely.

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.03.11 0 0 0

Kicsit kimódoltnak tűnik az eset, de nem előfordulhat. (A klasszikus - tényleg csak kitalált - esetben csak szemtanúk vannak, és az ikrek mindegyike beismerő vallomást tesz, és tényleg egyiket sem lehet elítélni, mert nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, melyikük követte el a cselekményt.) Eddig a jog.

Az már inkább kriminalisztika, hogy milyen eszközökkel lehet mégis megkísérelni a bizonyítást. A harapásnyom például jó lehet - hiszen egy bizonyos életkor után az egypetéjű ikrek fogmintája is könnyen eltérhet.

mpd Creative Commons License 2005.03.11 0 0 topiknyitó

1988. március 10-én egy rendőr fél fülét leharapták egy dulakodás során. (Az USA-ban, hol másutt)

A rendőr egy egypetéjű ikerpárral dulakodott. Elmondása szerint egyikük hosszú hajú volt, az harapta le a fülét. Hanem, mire elfogták őket, mindkettő sörtehajú volt, és megtagadták a tanúvallomást.

A tárgyaláson ügyvédeik azzal érveltek, nem lehet kétséget kizáró módon elítélni egyiküket sem, mert óhatatlanul fennmarad annak a lehetősége, hogy mégsem ő a bűnös.

Namost két kérdésem lenne:

1. tudja valaki, mi lett a vége?

2. juristáink hogyan foglalnak állást az ügyben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!