Keresés

Részletes keresés

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.05.15 0 0 20
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy az EU szoftver-patent ügyben most hogy áll? Mikor lesz ezekben döntés és mi várható?
drBJ
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 19
"Még olyan kényelmi szolgáltatásokat is elvár az OM, hogy a tíz kilogrammnál súlyosabb termékek javítása vagy hétköznap napközben a vásárló otthonában történjen, vagy gondoskodjanak az ingyenes el- és visszaszállításról."

Igen, de javaslom mindenkinek, aki ilyen terméket vesz, hogy alaposan nézze át a garijegyet, mert kiderülhet, hogy nem dobhatja ki a csomagolást, ugyanis a garancia csak meglevő csomagolás esetén érvényes az elszállításra. Vagyis eredeti csomagolás nélkül nem viszik el szervizelni, hiába garis a termék. Sajnos, IRL tapasztalat. :O((
Előzmény: sashimi (17)
SaGa Creative Commons License 2005.04.20 0 0 18
Az a helyzet, hogy az érdektelenségen nem lehet segíteni. Senkit sem kötelezhetsz arra, hogy netezzen, ha nem talál magának rá okot. Mivel a neten az átlag netező nem a minőségi infót keresi, az ilyen tanumányokra költeni pénzkidobás. Mivel gyakorlatilag nincs olyan téma, ami a neten ne volna jelen, akit nem érdekel a dolog, annak nem tudsz olyat mondani, amitől érdekelné.

A tömegeket a dolog ára tartja távol.

A havi alapdíj egy már normálisan használható netkapcsolathoz a minimálbér ötöde-nyolcada. egy használható gép meg több havi minimálbér. Felejtsd el a kis teljesítményű gépeket. Az igazán "minőségi" adatszolgáltatók gondosan szétcsicsázzák a lapjaikat olyan betétekkel, amikhez erőmű kell...

SaGa
Előzmény: Konrad (16)
sashimi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 17
Nincs maximaliasan rossz rendszer! Mindennel van rosszabb is:

Minőségi lesz a Sulinet Expressz

sashimi
Konrad Creative Commons License 2005.04.10 0 0 16

2000 óta készülnek használható kutatások a hazai internet használatáról. Ezekből az derül ki, hogy két ok erőssen hátráltatja a terjedését a netnek: a hozzá nem értés és az érdektelenség.

 

Ma egy PC-t megvenni, amivel már lehet netezni kb. annyiba kerül, mint egy nem alap mobil. A havi internet díj pedig megintcsak nem kifizethetetlen, ha kell valakinek. Ezeken a kijelentéseken lehet vitatkozni, és igen, bizonyos rétegekre ez nem igaz, de azok száma akikre ez igaz jelenleg millió fölött van. Tehát lehet fejlődni csak azzal, hogy érdekes, ezeknek az embereknek is fontos tartalom van a neten.

 

Persze ez a tartalom nem az IHM-től fog származni, az tutibiztos...

 

Ezért aztán a SulinetExpressz valóban nem volt másra jó, minthogy az informatikailag jól ellátott emberek upgradeljenek olcsón vagy ingyen. Igaz, ezek között nagyon sok SZDSZ szavazó volt, így szerintem sokan elnézik ezt a pénzszórást :-/

 

Kimutatható hatása a programnak nem jelentős, ha a Sulinet program hatásával vetjük össze (azaz az iskolák internetes ellátása), akkor gyakorlatilag nulla.

 

Bár még így is több, mint amennyit az Orbánék tettek, de akkor is kevés. Ezt azért hozzá kell tennem.

 

Az SZDSZ részéről ezt a fajta adóvisszatérítéses dolgot pedig nagyon furcsának éreztem és érzem, de ezt itt már többen említették. Az igazi megoldás az áfamentesség vagy az alacsonyabb áfa lett volna, illetve közösségi internet pontok kialakítása a kistelepüléseken - sok helyen van ilyen, és azok nagyon jól mennek, erre kellene több pénz.

Előzmény: SaGa (13)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 15
Bocccs, nem tudtam, hogy ezek még most is hitviták vitatott tételei, mostanában más helyre fecsérlem az internetes időmet, mint az index politikafóruma (talán nem is teljesen eredménytelenül). Egy-két hsz.-t teszek, de gyakorlatilag már nem tudnám megmondani, mik is a fontos témák, meg nem is érdekel, tele van a pdili mindenféle ismeretlen nickkel.

Ettől még az álláspontomat mdf, szdsz vonatkozásban persze fenntartom ;o))
Előzmény: sashimi (12)
perempe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 14
Hát, ha a számok igazak, akkor van benne valami a sulinetes cikkben. (Én alaplapon és VGA-n kívül komplett gépet vettem; kb. 0.5 évig csak egy doboz volt a szobámban. Később megérkezett a CF kártya a digitális géphez - kivételesen nem sulinetben vettem a fényképezőt, majd a P4 2,8C. Nekem se volt lételem az új gép, amit 11 hónapja használok.)

Volt rokon, akinek segített az egyetem kezdetén.

A Matáv-MS remek gondolat.
SaGa Creative Commons License 2005.04.10 0 0 13
Hmmm...

Pár apróság:

Az IHM "erős embere" Csepeli György. KK csak a kirakatbaba, annak is gyenge.
A megalakulás utáni első cselekedetük a Matáv szerződés. Ezt még az IHM-en belül is szégyellték. és Medgyessi felöli nyomással (csináljatok már valamit, de hamar) indokolták.

A Campus Agreement az Orbán kormány öröksége, biztosan jó üzlet volt és gyanakszom most is az. Emellett sajnos CsGy lökött ötleteivel vergődnek, amelyek a magyar internet lefedettség ismeretében értelmetlenek. Ha lenne úgy 60%. akkor lenne értelme azon vesződni, hogy attól lesz több internetező, ha "értelmes tartalmat" nyújtanak. Amíg ennyi nincs és azért nincs mert a szükséges eszközök és maga az internet elérés a többségnek megfizethetetlen, az egész csak duma...

Az IHM egyetlen indokolható feladata az e-Kormányzat lenne (a többi csak Csepeli agyréme), de annak értelmesebb részpt az mszp átadta a Baja féle államtitkárságnak, akik jól nem csinálnak semmit (ahogy azt már az elején is sejtettem volt).

Az IHM-re így ahogy van semmi szükség, de bizonyára jó üzlet azoknak, akik ott vannak, meg akik a "körbe tartoznak". Ez nem szdsz specifikus, akkor sem, ha mostanában divat az ilyesmit oda testálni...

SaGa
sashimi Creative Commons License 2005.04.09 0 0 12
Kijelented, hogy hitvitakba nem mesz bele, majd azonnal a hitvitak ket klasszikus tetelet (az mdf es az szzdsz szereperol) hozod fel ervkent.

;-)))

sashimi
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 11
Attól tartok, félreérted. Az SZDSZ vagy bármely párt esetében mellékes, hogy jó vagy rossz. Ez csak hitvitához vezetne. Ebbe én, pláne itt a klubban, nem megyek bele.
Egyszerűen már betöltötte történelmi szerepét, kiégett, nincs rá szükség. Mint ahogy mondjuk az MDF-re sincs, és súlyos hiba volt a fideszesektől, hogy bevitték őket a parlamentbe.
Előzmény: morczogó (7)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 10
Ezzel nem tudok mit kezdeni, ugyanis a népek leváltották a fideszt. 3 éve az SZDSZ-é a pálya, méghozzá teljesen szabad a pálya.
Előzmény: morczogó (7)
sashimi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 9
Azt hiszem, hogy a Sulinet ugyeben ritkan latott egyetertes uralkodott itt a forumon, partallastol fuggetlenul majd mindenki baromsagnak tartotta a kialakitott rendszert.

sashimi
Előzmény: Alpári Gnác (3)
sashimi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 8
Racionálisan sem indokolható az SZDSZ politikája az informatika terén.

Nincs igazad. Sokan megnedvesithettek a csörüket ezekben az uzletekben.

sashimi
Előzmény: morczogó (2)
morczogó Creative Commons License 2005.04.08 0 0 7

Tegyük fel, hogy az SZDSZ olyan rossz, amilyennek leírod.

De ez akkor sem magyarázat mondjuk az Orbán kormány informatika politikájára.

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 6
Kedves morczogó, lassan most már az egészen fanatikus szdsz rajnogóknak is tudomásul kéne venni, hogy sz szdsz másfél évtized alatt módszeres leamortizálta magát. Nem csak a szavazók lettek elüldözve, a párthoz kötődő, valamelyest értelmesebb politkusok és szakemberek is.
A mostani helyzet azért van, mert az SZDSZ túlélte önmagát, mint párt, mint eszme, mint idea, mint ideológia, mint akármi rég halott, csak valahogy elmaradt a temetése. Bár számtalan hibát követett el és rendkívül sokatat megsértett, vagy tett tönkre, megérdemelné, hogy végre valaki lekapcsolja a lélegeztető gépről és befejezzék a mesterséges táplálását is.
Előzmény: morczogó (4)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 5
Racionalistást elvárni egy politikustól? Hol élsz te?
Előzmény: morczogó (2)
morczogó Creative Commons License 2005.04.08 0 0 4
Háááát nehezen hinném, hogy ne találtak volna rá embert. Azt is kötve hiszem, hogy ne lett volna 1 db hozzáértő ember se az egész szadeszben, meg a holdudvarában.
Előzmény: Alpári Gnác (3)
Alpári Gnác Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3

Az a fő baj, szerintem, hogy egyszerűen nem értenek hozzá. Emberük se volt rá, de azért kellett még egy minisztérium, odarakták hát Kovácsot, matematikus, biztos ért az informatikához.

 

De egy nagy túrót ért.

 

Szerintem a Magyar Bálint által elindított Sulineten felbuzdulva gondolhatták, hogy fog ez menni nekik.

Viszont mivel embereik nem voltak, kénytelenek voltak a verseny-szférából hívni dörzsölt fehérgalléros bűnözőket, akik simán palira veszik a minisztert.

 

Ez a sulinet-expressz tényleg elementáris baromság így, de ha kezdetben nem tudták is, menet közben nyugodtan módosíthattak volna rajta.

Egyébként is pofátlanul túlárazottak a sulinetes gépek, erre kellett volna egy apparátus, amelyik mondjuk havonta csekkolja az árakat.

 

El van ez cseszerintve, sajnos.

Előzmény: morczogó (-)
morczogó Creative Commons License 2005.04.07 0 0 2
Tekintsünk el az érzelmi hozzáállástól szerintem! Racionálisan sem indokolható az SZDSZ politikája az informatika terén.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1
2005-ben van még ember, akinek képes csalódást okozni az SZDSZ????
Azt hittem, hogy már végigmentek mind a 15 millión. De páron talán már többször is.
Előzmény: morczogó (-)
AAAaaa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 0
Itt szokas nullazni?
Előzmény: morczogó (-)
morczogó Creative Commons License 2005.04.07 0 0 topiknyitó

Apropó

 

De ettől függetlenül is kevés annyi töketlenség érhető tetten pártsemleges értelemben a közéletben, mint éppen e PR-ban kedvencnek titulált, valójában mostahagyermekként kezelt ágazatban.

 

Persze lehet, hogy én még igénybe fogom venni a Sulinet Expresst mielőtt mexűnik, mert "hülye azért nem vagyok". De a Microsoftos szerződésektől a Matáv monopólium és az állam közötti megbonthatatlan köldökzsinórig van itt minden, mi nekünk nem jó.

 

Beszéljünk róla!

Először talán arról, hogy miért okoz nekem a szadesz csalódást. Tőlük várnám a leginkább az észszerűséget. Vagy egyszerűen lehet, hogy nekik innen csurranhat csak? Egyszerűen nem értem miért Kovács Kálmán még mindig a miniszter? Stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!