Keresés

Részletes keresés

majdnemszőke Creative Commons License 2005.06.09 0 0 5

A 6-8 fő nem gáz, sőt!! :)

 

A betegségek átvészelése nagyon egyéni. Van, akit az első félév/év viseli meg (1 hét ovi, 2 hét betegállomány és társai), az én lányom viszont a középsőben kezdte. Sok múlik azon is, hogy az ovi beveszi-e a nagyon köhögős/orrfolyós/félig meggyógyult gyerekeket.

 

Nálunk rögtön balhé volt, hogy nem akar nélkülem ottmaradni. Mivel nem volt más megoldás, így következetes tudtam maradni. Beletörődött, szerintem általában élvezi is, csak nem akarja bevallani.

 

Ilyen kis csoportlétszámnál nagyon sokat tud segíteni az óvónéni. És így módja van az egyéni igényekkel is foglalkozni, úgyhogy túl nagy baj nem lehet. A beszoktatásról tudsz már valamit? Egész napra tervezed vagy csak délelőtt lesz a pici az oviban?

 

Ezt valószínűleg Te is tudod, de érdemes néha az ovi felé sétálni, mesélni neki róla + összeismerkedni egy-két leendő ovistárssal.

 

 

 

Előzmény: EruS (1)
EruS Creative Commons License 2005.06.09 0 0 4

magánoviba megy,oda 2,5 az alsó határ. Gondoltam,pont januárban,a tél közepén ovit kezdeni extragáz(persze nem ezért írattuk be magánoviba,de ott is kezdhetett volna januárban).

Előzmény: llb (2)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3

szerintem tok mindegy,mikor kerul kozossegbe,a "kotelezo" betegsegek akkor is jonnek.Ha 1 evesen,akkor akkor,ha 6 evesen,akkor akkor

 

Kizarolag a sajat harmamrol tudok nyilatkozni,de az elso fel evem az eleg erdekes volt.Olyan bacikkal talalkoznak,amikkel otthon nem,sem a jatszon,sem mashol.Ezen at kell esni,aztan mar megedzodnek es sokkal kevesebbet lesznek betegek.Legalabbis nalunk igy volt.Az elso fel ev katasztrofa,aztan az evi max ketszeri valamilyen virusfertozes.Az mar nem veszes.

 

 

Előzmény: EruS (1)
llb Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2
Szia!
lehet kicsit off leszek:
Az én kislányom is januárban lesz 3 éves, ő is megy oviba, de csak januárban, az oltás után. hogy hogy titeket felvettek szeptembertől?
megkérdezhetem melyik oviba fog járni a gyerkőc?
Előzmény: EruS (-)
EruS Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1

nem volt bölcsis.Kb 6-8 gyerek/óvónő lesz, ez még talán nem olyan gáz.

Mikortól lehet számítani a "kötelező" betegségekre?

Mennyi idő után fordulhat elő,hogy vmi miatt nem akar menni,és azt hogyan lehet kezelni általában?

És még soksok kérdés van,ami fel sem merül bennem,pedig biztos jó lenne tudni.

Az önállóságra próbálom szoktatni,de öltözni amúgy is utál.

Előzmény: Gabiiiiii (0)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.09 0 0 0

Jol kovetkeztetek ugye,hogy o nem jart bolcsibe??

 

Amire nekunk kulon felhivtak a figyelmunket,az az volt,hogy az oviban sokkal tobben vannak egy ovonore,mint a bolcsiben,tehat nagyon fontos az onallosag.

Egyedul WC-re menni,lehuzni,kezet mosni,oltozni-vetkozni kis segitseggel,stb....

Előzmény: EruS (-)
EruS Creative Commons License 2005.06.09 0 0 topiknyitó

Sziasztok.

Kisfiam januárban lesz 3 éves,szeptemberben kezdi az ovit.

Úgy gondolom,talán mást is érdekelnek ovis tapasztalatok.Biztos vagyok benne,hogy számtalan új problémával kell szembenéznem,amikről fogalmam sincs.

Családi,baráti körben sehol gyerek,így csupán a játszótéren szerzett ismeretekkel rendelkezem.

Gyertek sokan,ovisok és még nem ovisok szülei,jó lenne minél több infó az esetleg és a valószínűleg felmerülő gondokról,és minden egyéb óvodával kapcsolatos kérdésről.

 

E.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!