Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2006.03.02 0 0 8
Több, délkelet-ázsiai topikban is azt olvasom, hogy nem kell oltás, mert maximum egy jó gyomorrontást kaphat az ember.
Azért mindenkinek javasolnám, hogy legalább azzal legyen tisztában (magyarán: kicsit olvasson már utána), hogy mi is a hepa a és b, illetve a hastífusz! Ha utána is az lesz a véleménye, hogy nem szükségesek az oltások, hát lelke rajta.

A tájékozódás mindig jobb, mint a félinformáció!
Dydand Creative Commons License 2005.11.09 0 0 7
Úgy látom itt csak magammal beszélgetek, no mindegy, tehát:
Október elején a Tunéziába utazók közül nagyon sokan hasmenéses-hasgörcsös, néhol lázzal járó szalmonella-jellegű betegségen estek át. Ez egy egyszerű (és pár száz forintos) hastífusz elleni oltással elkerülhető lett volna....
Dydand Creative Commons License 2005.08.31 0 0 6

Megvan a titok:) A Liofilezett tifusz vakcina az, ami 5 évre szóló védettséget ad és baromi olcsó is (750 HUF !!!). Ami lényeges még: háziorvos is felírhatja receptre és be is adhatja (mélyen bőr alá), tehát nem kell külön elmenni oltóközpontba.

 

Dydand Creative Commons License 2005.08.11 0 0 5
Most hallottam a tv-ben, hogy a hazai megáradt területeken oltják az embereket a hastífusz ellen. Ez még önmagában nem nagy dolog, ami feltűnt az az, hogy ez az oltás 5 évig nyújt védelmet. Én eddig csak a szimpla 3 évesről (~2400 HUF) tudtam, a bneve sajnos most nem ugrik be... A kérdésem: ki tudna felvilágosítani erről az újfajta oltásról? Vagy ez megint egy "költői túlzás" a tv-k részéről? ......
Üdv: dy
Dydand Creative Commons License 2005.07.28 0 0 4
Azért én pontosítom a linket, mert elég nehéz kapásból megtalálni az utazók számára hasznos részt:

http://efrirk.antsz.hu/down/kulso/jogszabalyok/oltas.html

Dydand Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3
Igen, ez tényleg hasznos. Hogyhogy nem jutott nekem eszembe? :) Pedig anno én is onnan néztem meg az infókat, mind a hastífuszhoz, mind a maláriához.
Előzmény: ilzo29 (2)
ilzo29 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 2

Ajánlom mindenkinek a következő oldalt:

 

www.antsz.hu

 

Sok hasznos infót találtok majd rajta!!

Dydand Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1
A Hepa a és b szerintem is alap. A topikot azért is nyitottam, hogy észérvekkel fel tudjuk hívni a figyelmet az oltások fontosságára, illetve azoknak az embereknek a tájékoztatására, akik nem, vagy alig hallottak még arról (esetleg félretájékozottak), hogy érdemes ilyen "apróbb" dolgokat is figyelembe venni az utazás tervezésekor. Ezért is várom a tapasztalatokat.
Előzmény: Gy.D. (0)
Gy.D. Creative Commons License 2005.07.28 0 0 0

Szerintem ami fontos, az a hepatitis, erre oltas van. Illetve ha olyan helyre mesz, akkor a malaria gyogyszer. Megoszlanak a velemenyek, hogy melyik malariagyogyszer a jo, en nem tudok hozzaszolni.

En Lariamot szedtem, es nem volt tole semmi bajom, mellekhatas nem jott ki rajtam, es malarias se lettem. Ez a lenyeg, nem?

 

Előzmény: Dydand (-)
Dydand Creative Commons License 2005.07.28 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Egyre többen és egyre többfelé utazunk a világban. Mit gondoltok, a mostanság népszerű üdülőhelyekre (Jordánia, Tunézia, Egyiptom, Kenya, Marokkó, Bali, Mexikó stb.) menve érdemes-e beoltatni magát az embernek, vagy "úgysem lesz nekem bajom" felkiáltással hagyni az egészet?
Én midenképpen a védőoltás mellett voksolok.
Várom a véleményeket, üdv: dy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!