Keresés

Részletes keresés

A mi Józsink' Creative Commons License 1,5 órája 0 0 568

"...viszoont nincs töblet energia, mi lehet a megoldás?"

 

A videón látható egy Tesla trafó (tirisztoros gyújtás) féle áramkör. Attól függően elnevezve, hogy a kapcsolóelem szikraköz vagy tirisztor.

 

 

A primer tekercsben elkezd növekedni egy bizonyos irányú fluxus a kondenzátor töltődésekor.
Majd a kondenzátor kisülésekor az áramirány megfordulása miatt egy ellenkező irányú fluxust feltételezünk.
A két ellentétes irányú fluxus egy időben is jelen lehet a primer tekercsben.
De hogy a zárt szekunderben mindez hoz-e létre két azonos irányú és összegzésre kerülő áramot?
Na ezeket kell még kellő mélységben kideríteni, megérteni.
Ha elméletben minden stimmel az áramok összegzéséhez (ha van ennél az áramkörnél egyáltalán), akkor jöhet az építés.
A videón a szekunder kört nem értem, milyen megfontolásból olyan amilyen. Mert első ránézésre úgy tűnik, hogy a két ellentétes irányú tekercselés célja az, hogy a primerben a netán elmélet nélkül is véletlenül létrejövő többletenergiát az meg kiolthassa.

 

Ennek a Tesla trafó féle áramkörnek van olyan változata is, aminél a kapcsolóelem és a kondenzátor helyet cserélt:

 

 

Ennél világos az áramsokszorozás megvalósítási magyarázata.
Bár az ilyen áramköri megoldások további legalább kétféle módon is képesek áramot sokszorozni.

---

De a leírtakat nehogy meglássa valaki. 

Mert az emberek rájönnének, hogy akár nyóc általánossal és sok 100 millió Euró anti-kutatási összeg nélkül is lehet a témával foglalkozni. Az meg egy élhetőbb világot hozna létre a földi pokol helyett. 

Terjesszünk inkább anti-elméleteket az anti-világ további létrehozása és a rabenergia fennmaradása érdekében. 

Persze sok száz oldalas anti-könyvekben és több ezer oldalas anti-fórumokkal előadva az anti-tudást. Minél tudományosabbnak tűnő fogalmakat használva. Meg az is jól bevált módszer, ha ingyen energia előadásokon nem is az ingyen energiáról van szó. Hanem UFO-k, túlvilág, stb. De a világ videói sem rosszak. Színesfém tolvajoktól kölcsönkérnek egy kupac összegubancolódott drótot, körbe rakják meghibásodott műszerekkel amiken össze-vissza ugrálnak a számok és máris lájkolják a nézők, amiből akár kifizetik az energiaszámláik 1 %-át is. Aztán bűnbaknak fogjuk rá az olajlobbira a földi pokol létrejöttét. Az egyedüli főbűnös fogyasztó meg ártatlan, sőt áldozat. 

vargusz Creative Commons License 2 napja 0 0 567

Itt egy magyar youtuber Don Smith replikája, viszoont nincs töblet energia, mi lehet a megoldás?

https://www.youtube.com/watch?v=s5fCtVPtyPk&t=27s

 Itt is készül egy replica:

https://www.beyondunity.org/thread/the-don-smith-effect/?p=11

A mi Józsink' Creative Commons License 2 napja 0 1 566

Rohanó világunkban ha valakinek túl hosszú lenne az előbbi videó, akkor kedvcsinálásként pár sorban a lényeg:
Ez a Clemente Figuera készülék is az áramsokszorozó kapcsolóüzemű tápegységek csoportjába sorolható, ahogy a néhány hozzászólással korábban bemutatott M.E.G is. Működése is hasonló. 

 

 

A két szélső tekercs a primer oldal, a középső a szekunder.
Az egyik szélső tekercsben csökken a fluxus, miközben a másikban nő. De mindegyik azonos irányú áramot hoz létre a középső tekercsben, ezért az áramok összegződnek. Kétszeres áram az négyszeres energiát jelent, mert az energiák képleteiben (W = ½L·I² ; W = I²·R·t) négyzeten van az áram.

vargusz Creative Commons License 5 napja 0 1 565

Erről a videóról van szó, szerencsére valaki a videára feltöltötte nemrég:
https://videa.hu/videok/tudomany-technika/energia-figuera-mozgo-alkatresz-nelkuli-elektromos-tiszta-QalDHpVxHez7V795

Előzmény: Maketheworldabetterplace (563)
vargusz Creative Commons License 6 napja 0 1 564

Vettem észre, ugye egy ingyen energiás videót töltöttek fel nem rég, de hat megy a cenzúra, valszeg akkor csak van ingyen energy.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (563)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 6 napja 0 0 563

A videó nem áll rendelkezésreEzt a videót a feltöltő eltávolította

Előzmény: vargusz (562)
vargusz Creative Commons License 2024.03.20 0 0 562
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.03.17 0 0 561

MEGépítettétek?

A mi Józsink' Creative Commons License 2024.02.01 0 2 560

MEG (Motionless Electromagnetic Generator) működése

 

Korábbi hozzászólásomban már bemutattam egy előnyös módszert a Free Energy készülékek működésének megértéséhez, amikor a kimeneten az összegzésre kerülő áramokat és azok forrásait keressük. Ezzel a módszerrel célszerű kielemezni a többi áramsokszorozó készülék működését is.

 

A MEG-nél is bemutatom az említett elemzési módszert.

 

Az 1. ábrán egyik vezérlőtekercs sem kap áramot, ezért az állandó mágnes fluxusa mindkét oldali mágneses kört kitölti.

 

 

1. ábra.

 

A 2. ábrán a jobb oldali vezérlőtekercs van bekapcsolva, ezért a bal oldali mágneses körbe taszítja az állandó mágnes Φp fluxusát. A jobb oldali mágneses körben az állandó mágnes Φp fluxusa jobbra mutat, de csökkenő, ezért a szekunder tekercsben a nyíllal jelzett irányú I1 áramot hozza létre.

 

 

2. ábra.

 

A 3. ábrán a jobb oldali vezérlőtekercs Φv fluxusa balra mutat, de növekvő, ami a szekunder tekercsben a nyíllal jelzett irányú I2 áramot hozza létre. Ami azonos irányú az I1-el.

 

 

3. ábra.

 

A 2. és a 3. ábra jelensége egy időben zajlik le, vagyis az állandó mágnes jobb irányba mutató fluxusa csökken, miközben a vezérlőtekercs bal irányba mutató fluxusa pedig nő. Ezért az általuk létrehozott és azonos irányba mutató I1 és I2 áram összegződik:

 

 

4. ábra.

 

Ideális esetben kétszeres áram az négyszeres energiát jelent, mert az energiák képleteiben (W = ½L·I² ; W = I²·R·t) négyzeten van az áram.

 

A bemutatott folyamat közben a trafó másik oldala sem tétlenkedik. Ezért felmerülhet a kérdés, hogy nem lehetne-e összegezni a két oldalon keletkező áramokat a nagyobb teljesítmény érdekében? A Bóday trafónál mégtöbb áram összegzésének kérdése is felmerülhet.

 

A gyakorlatban a bemutatott elvhez hasonlóan működik például a ferritgyűrűs tároló és a HDD adatrögzítési módja is.
A ferritgyűrűs tárolóknál írnak egy lényeges dolgot, hogy a már meglévő mágneses fluxus iránya csak egy kellő erősségű árammal fordítható át. Ez az infó a MEG-nél is jól jöhet. Ahogy túl nagy és túl hosszú idejű sem lehet a vezérlőtekercs árama, mert az meg felesleges energiapazarlás lenne.

 

------------------

 

A leírtakat meg ne lássa valaki, mert az egy élhetőbb világ létrehozásához vezethet. Ha a többi készüléket is ezen az elven elemezve értjük meg. Használjunk inkább a földi pokol fennmaradása érdekében kreált varázsigéket a rabenergia fennmaradása érdekében. Például negyedik dimenzijó, fúzijó, vákuumenergija, és más fizikátlanság. De az anti-embereknek úgyis gazdagabb a fantáziája ehhez. 

A mi Józsink' Creative Commons License 2024.01.31 0 1 559

Sok évtizeddel ezelőtt, mikor először kerültek a kezembe Egely könyvei, "gyakorlati alapú kísérletező"-ként elkészítettem a MEG-et. Természetesen az eredménye az lett, mint amikor a bennszülöttek szalmából elkészítették az istenek repülőgépének pontos mását. Pedig mindent "jól" csináltam. :))
Kivéve egy valamit nem. Olyan anti-emberek anti-elmélete alapján dolgoztam, akik nem is akarják a Free Energy készülékek elterjedését. Ebből következően az általuk összetákolt anti-elmélet nem csak hasznavehetetlen de káros is. Van is egy mondás, miszerint nem az akadályozza a sikert ha valamit nem tudunk. Hanem az, ha valamit rosszul tudunk. 
Eddig a fúziós vagy az egészségügyi anti-kutatásoknál volt megfigyelhető az a megélhetési bűnözési forma, hogy az anti-kutatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy eredmény ne szülessen, hogy minél több támogatást kunyerálhassanak minél hosszabb ideig. 

Előzmény: Törölt nick (558)
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.27 0 0 558

Ha már a gyakorlatban próbált valaki Bóday Árpád generátorával elemzéseket (kísérleteket) végrehajtani és hajlandó konzultálni szívesen felvenném vele a kapcsolatot. Nem az elméletre vagyok kíváncsi.

Tehát gyakorlati alapú "kísérletező" véleményét keresem.

vargusz Creative Commons License 2023.12.27 0 0 557

Javitva az 517-s helyett 511-es hsz-t akartam írni..

Előzmény: vargusz (556)
vargusz Creative Commons License 2023.12.27 0 0 556

Üdv Dééééé!

 Engem érdekel a gép amit építeni akarsz, tudnál segíteni? Én is meg akarom építeni, de kevés segítséget kapok, a külföldi ingyen enrgia fórumokon több ezer oldal van és rengeteg info amiket rengeteg idő átböngészni, időből meg kevés. Az se baj ha valami más platformra rakod fel ha ide nem akarod feltenni, nincs esetleg youtub csatornád vagy valami más ahol tudnál segíteni, vagy az indafotó is jó volna ha oda fel tudnád tenni a kapcsolási rajzot, ami érdekel hogy te milyen alkatrészekkel akarod összerakni, 
miket vettél hozzá, az 508-as és az 517-es hozzászólásban raktál ki képet, ahhoz hasonlóan,  hogy ezt egy összefüggő nagy képben fel tudnád tölteni akkor máshova, hogy egyben hogy néz ki az általad választott alkatrészekkel a kapcsolási rajz? Hogy mit mivel kötnél össze.. köszi. 

Előzmény: Déééééééééééé (553)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.27 0 2 555

A ferritnek az eddig bemutatott és közönséges Lenz törvényen alapuló szerepén kívül sokkal komolyabb funkciója is lehet. Amikor már a vasmag telítődését is kihasználjuk. A telítődéskor lecsökken az induktivitás, az áram és az energia pedig megugrik. Hasonlóan az előbb bemutatott kapacitás változtatós esethez, annak analógiájára. Például ha az L induktivitás felére esik, akkor az I áram és az energia duplájára ugrik. Mert a Φ = L·I fluxus a fluxusállandóság törvénye miatt nem változhat hirtelen.
Ezt a jelenséget a Magnetic Flux Compression Generator -oknál alkalmazza a hadiipar. Azzal a különbséggel, hogy az áramjárta tekercs induktivitásának hirtelen lecsökkentésére fura módszert alkalmaznak, méghozzá felrobbantják a tekercset. A tekercs szét tud robbanni, de az általa létrehozott fluxus nem. Az bármi áron megmaradni igyekszik, akár még az energiamegmaradás rovására is. Persze nekünk nem egy felrobbantott és egyszer használatos induktivitást kell használnunk a Kapanadze generátornál, hanem ferritgyűrűkből álló magot. A ferrit végtelenszer telítődhet a működés közben.
Fontos lehet az is, hogy a kimeneti energia ne hasson vissza a bemenetre. Ezért a primer oldal lehet a ferritgyűrűk köré tekercselt szolenoid, a szekunder meg a középen átmenő áramvezető. Ez a vezérlő jelre vissza nem hatási módszer ismert a mágneses erősítőknél, azon belül is a Cross-field transductor-nál:

 


A Magnetic Flux Compression Generator -oknál a fluxusmegmaradásra (Conservation of magnetic flux) van néhány egyenlet, amit szóban már leírtam:
Φi = Φf
Li·Ii = Lf·If
Ei·Li = Ef·Lf
Az i index initial (kezdeti), az f index final (végső).
Ahányad részére csökken az induktivitás, annyiszorosára nő az áram és az energia. A ferrit telítődésekor meg nem csak felére szokott leesni az induktivitás. A leírtakból következik, hogy a ferrit legyen minél magasabb Al értékű.
(MÉH-telepeken még lehet bontani egy szatyornyi ferritgyűrűt csöves TV-kből, monitorokból, fénymásolókból, PC tápegységekből, stb).

A most bemutatott parametrikus energianyerést ha tovább boncolgatnánk, szintén az áramsokszorozásnál kötnénk ki. Tehát nem egy újabb energiatétel sértési módszerről van szó, hanem az áramsokszorozásnak egy másik, komolyabb változatáról. Ha nem lenne komoly, akkor nem használná a hadiipar.

 

Ismétlem, további valós elmélet jöhet. De csak valós. És ami még nem található meg a szakirodalmakban vagy a Google keresővel. Valótlan elméletekkel vagy az ismert villamosmérnöki anyag ismétlésével nekem is tele a tököm. 

Törölt nick Creative Commons License 2023.12.27 0 2 554

Korábbi hozzászólásában valaki írta, hogy a villanyszerelőket nem érdekli az ingyen energia téma, mert ezoterikus.
Meg tudom érteni őket. Mert a legtöbb leírás szinte szándékos félrevezetéseket tartalmaz. És azt sejti vagy tudja mindenki, hogy a kudarc oka az, ha valamit rosszul tudunk.
Elmélet az kell, de csak egy, ami valós, rövid, közérthető és ami a tudomány és a logika nyelvén íródott.
A következő sorok a "földből kiszívott vagy kiráncigált elektronok" ködéről veszi le a fátylat.
Így már érdekelni fogja a műszaki kollégákat.

 

Ez a rajz egy kapacitás változtatós parametrikus rezgőkör.

 

 

A 10 m-es nedves földréteg a nemlineáris kondenzátor dielektrikuma, a leásott rossz hűtők pedig a kondenzátor fegyverzetei.
A fura házi készítésű nemlineáris kondenzátorunkból készített rezgőkör ráadásul autoparametrikus rezonanciára képes. Ami azt jelenti, hogy a kondenzátorunk kapacitása a rá adott feszültség függvényében változik a rezgés közben. Tehát a kapacitásának vezérlésére nem kell külön vezérlő jel.

 

 

Amikor a feszültsége elér egy kellően nagy szintet, a kapacitása leesik, a feszültsége és energiája pedig megnő. (A víz dielektromos állandója 80, szerencsére viszonylag magas, tehát van lehetősége csökkenni). Ha például a kapacitása a felére esik, akkor a feszültsége és energiája duplájára nő.
A vízautók vízbontói is így nyerik az energiát.


A parametrikus rezonanciával foglalkozott a tudomány, de azt frissíteni szándékozom, hogy a valóságot írja le. Mert nem egészen azt írják le. Hanem úgy, hogy az energiatételnek erőszakkal megfeleljenek a sorok, mert hát mit szólnának az intézmény főnökei ahol alkalmazottként raboskodnak.

 

Leginkább villanypásztor javításnál tapasztalhatjuk, hogy a közvetlen kimenetét kibírjuk bármekkora szikraközzel, de ha a földréteg mint dielektrikum is bekapcsolódik az áramkörbe, akkor nézünk mint gázálarc. Mert azt vártuk, hogy a földréteg még ellenállást is jelent, aminek inkább csökkenteni kéne az áramot.
Egyik gazdálkodó ismerősöm szinte évente jár hozzám hogy javítsak meg neki egy-egy újonnan szerzett villanypásztort. (Gondolom mások kidobták :)). A megjavítottat helyben ki is szokta próbálni magán és általában elégedetlen a "rúgásával". Majd jelezni szokta, hogy bekötve a föld áramkörébe k..va nagyot b...sz, és nem tudnám-e legyengíteni.
Miért kéne legyengíteni? Fel kell használni.

 

Nem az a baj ha vannak akik csak írogatnak. Hanem az, hogy nem a valós működési magyarázatokról írnak. Régen előadásokon is például a FET-ek működéséről adtak elő. Miért kell olyanról előadni, amiről tonnányi szakirodalom van, vagy ott a google kereső? Arról kell előadni, amit még nem ismer a tudomány. Szívesen vállalom az elkészítéseket, forrasztani én is tudok. Ha valaki valós elméleteket ír. Én nem fogok megsértődni a valós elméletektől. Mert azt keresem én is, és csak lassan de biztosan szoktam megtalálni. 

 

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.27 0 0 553

Egyébként igazad van, és én is kiszállok! mivel már-már a sok anyagjaimba én magam is bele bele gabalyodom! akik jönnek ujjak majd okosabbak lesznek! Nem csak szakmaiatlanok és a végtelenségig elmélkedő emberek, akik soha de soha nem képesek egy működő géppel sem előállni! Milyen igaz is ez kéremszépen! Úgy hogy The End.

De egy képet még beteszek ide, hogy lássátok én meg is fogom csinálni, még ha bukta is lesz. Ez az első Alis rendelés az alkatrészekből ami ma megjött, de én több szálon próbálkozom úgy is, mert a franc se tudja melyik is az ténylegesen ami menni is fog, mert a duma az csak duma ugye.

Előzmény: Törölt nick (551)
Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.27 0 1 552

A Binget sokan használják, egyrészt mert hamarább összeszedi az infókat, persze van hogy nem mond igazat.

Az egyik megoldás igen a TL494-es kész kis kapcsolás, de az máshogy van bekötve és nem tranzisztorokkal dolgozik, egyébként azt is kipróbálom. Én elgondolkozok a működésükön, mert igen, én nem tanultam, nem és most sem tiszta sok dolog! lehet max. csak 30-40%-ban posztolok vagy mondok jókat, de próbálok minél több és több dolgot ide tenni, hogy aki ide betér, az tudjon csipegetni belőle, mert ez máshol se megy máshogy, sajnos! Hozzánemértőkből bőven van! itt vok én is egynek! aki meg érti az nem fárasztja magát ezzel a hellyel az is biztos, úgy gondolhassa hogy "nah a sok hülye".. mindegy. Én posztolgatok továbbra is egyeseknek jól fog jönni ketteseknek meg nem, de nem lehetünk egy szinten senkivel.

A legfontosabb meg hogy az ember fogjon hozzá! ne trécseljen a végtelenségig itt! elméletből nem lesz sültgalamb.. A másik meg lehet hogy így is zsákutca az egész, én meg a sok időt energiát szintén belefektettem, de kétség kívül igaz! a legkönnyebb ráhagyni és lemondani itt mindenről! hisz olyan hogy ingyen energia?? olyan nem létezik.

Törölt nick Creative Commons License 2023.12.27 0 0 551

Segítség?Magaslóról való beszélgetés miatt kb senki nem szól bele. (és én is befejeztem innentől) Okos a bing. Ezt a kisiskolás is tudja. TL 494.

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.26 0 1 550

Megkérdeztem a Binget hogy tudna e segíteni, a modulációs tekercs vezérlésébe, és sztem egész jó ötletet adott, habár én nem tudom csekkolni.. mutatom is:

A 2. képen látható a fő végtranzisztorok, előtte a meghajtói, a gép szerint kettő 555 időzítővel meg lehet oldani úgy hogy az egyik jelet magasra még a másikat alacsonyfeszültségszintre kell tenni, így felváltva fognak nyitni a tranzisztorok, kb. ennyi.. amúgy tök fa.z vagyok házzá.. segítséget meg senkitől nem tudok kérni.

 

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.25 0 2 549

Kijavítom magamat mert nem a szikra után hanem a "szikraforrással" párhuzamosan! ami még nem a szikraköz!

Mint ahogy itt is van ugye lásd kép:

Ezen a képen 2.5KW kimenet van! de a trafó piszokul melegszik a szerző szerint! és azt írja gondolkodik egy egyedi trafó készítésén! A trafót persze lehetne hűteni egy nagyon erős ventivel is egy szűkített csatornába. Ez egy tuningolt változat az egyik régebbi, lentebb látható "sárkány" által elkészített gépről.

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.25 0 2 548

Azért nem kell a visszacsatolás meg szórakozni a szkóp beszerzésén, meg kiismerni azt és méricskélgetni vele napokig hetekig, mert a sima faékegyszerű szikráztatással ugyan azt érjük el, csak nem lesz full tiszta a jelünk (és akár el is lehet rontani). Mert a visszacsatolásos mit csinál?? az átvitt (visszacsatolt) Tesla feszültségét viszi át a 6 menetre! jó fűteni vele? miért ne lenne az?! persze tökéletes szinkronba a modulátor tekercsekkel, különben vagy nem fog működni vagy gyenge lesz a kimenet, tömör lényeg. A szikráztatós ami 2KV-tól indul mondhatni, bele lökdösi, át indukálja a fő tekercsbe és már is elértük a célt! ill majdnem, hisz a rezonanciának ott is meg kell lennie, hogy az önfenntartás felállhasson!

Itt egy replika, ahol nincs ferrit a magba: https://www.youtube.com/watch?v=DQcSlcTz0WE

Ez a mag dolog nagyon érdekes! mert máshol is megoszlik a vélemény róla! van ahol semmi, van ahol ott az állítólagos 2000 mH gyűrű, van ahol más fém mag van pl, rézcső, szval ez annyira szerteágazó hogy nagyon.. Ha az ember érti a mélységekig a működési elvet, akkor lehet játszadozni ezekkel, de enélkül is énszerintem, ott a lehetőség mindenkinél..

Lassan jönnek az Aliról a dolgok, én indulásnak egy 10KV-os gyújtótrafósat használok, és a modulátort kétirányú 4szögjellel hajtok majd meg, kimeneti részen a puffer kondival, és lehetséges lesz egy hangoló kondi is a szikra után, nem lesz egyszerű, hisz hiába az van mondva egy rajzra hogy az kész! mindég lesznek buktatók, de el kell kezdeni vhol. De persze ha vki a "teljes életét" a visszacsatolósra akarja feltenni, ami meg kell hagyni még tapasztaltaknak is feladja a leckét! hát tegyék.. én nekem már nincs annyi időm hogy ilyenekkel vesződjek.

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.23 0 0 547

535 Hsz pdf pont arról beszél hogy a Teslatekercses visszacsatolásos az baromság, hogy anélkül is működik, én tuti nem bajlódom vele, lent leírtam mit hogy akarok, a többi nagyjából oké.

Egyébként próbáltam megfejteni mi hogy lehet a dobozba ahol változtatható a kondi.

Valamint 517 és 495 hsz-nél lévő kapcsolási rajzba a rezonanciát állítható hengeres kondival éri el, ami 4 részes. 

 

 

 

Előzmény: vargusz (546)
vargusz Creative Commons License 2023.12.23 0 0 546

Ez egy video alatti hozzászólás a kapagenről:


A kapanadze generátor működési elve egyszerű.
Építünk egy Tesla tekercset mely nagy frekvenciás, nagy feszültséget hoz létre. A Tesla tekercs gyakorlatilag egy elektron pumpa. Az elektronok nagyfrekvenciás rezgését megszüntetjük (bifiláris tekercs) mert a rezgés problémákat okoz a kötéseknél, forrasztásoknál, elektromos alkatrészek működésében. Az elektronok sűrítésével létrehozott magas feszültséget egy vagy két leválasztó transzformátoron keresztül vissza eresztjük a földbe. Amennyiben a Tesla tekercs megfelelő rezonancián rezeg, hatásfoka 100% fölötti. Vagyis a többlet energia pótolja a veszteségeket. A rendszert egy előre tervezett teljesítményre építjük ezért azt bármikor képes leadni. A gyakorlati kivitelezés az igazi kihívás. Az első lépés a Tesla tekercs megépítése. Ennek a rezonancia frekvenciáját, a kimenő feszültséget és az átmenő teljesítményét utólag tudni kell hangolni, mert csak 100% fölötti hatásfoknál van ingyen energia. Aki kapanadze generátort szeretne építeni az először építsen egy jól működő Tesla tekercset. A Tesla tekercs építésének elég részletes magyar, orosz, angol irodalma létezik. Azért felmerül a kérdés mit kezdünk a sok elektronnal ezért párhuzamosan kezdhetjük össze állítani a kapanadze generátor többi részletét is. Kapanadze az első videóban még közvetlenül 230V-os hálózatról indította a Tesla tekercsét és csak miután felállt a rendszer akkor kapcsolta le a rendszert a hálózatról. Később már egy 9V-os elem és egy méretes inverter segítségével történt az indítás. A 9V-os elem csak a körfolyamat elindulásáig szükséges. Gondoskodnunk kell az elektronok ideiglenes tárolásáról, és az elektronok szabályzott vissza engedéséről a földbe. Ekkor egyen áram keletkezne. A Tesla tekercs, és a fogyasztóink működtetéséhez, 50Hz-es 230V-os váltóáram szükséges. Gondoskodni kell két leválasztó transzformátorról egyik a rendszert táplálja másik a fogyasztókat. Az egyenáramot át kell alakítani 50Hz-es 230V-os váltóáramra. Az egyenáramot (100Hz-es) megszakítóval két irányba tereljük és a transzformátor primer körére felváltva jobbról-balra, majd balról-jobbra engedjük az áramot. A termelt árammal működtetjük a Tesla tekercset. Felmerül még a földelés kérdése. Elméletben két elektromos körfolyamat van. Egyik a Tesla tekercs egyirányú körfolyamata. Ekkor a földből Tesla tekercs felpumpálja az elektronokat nagy feszültségre, majd munka végzésre felhasználva vissza juttatjuk az elektronokat a földelésbe. Célszerű az elektronokat egyszer kivenni a földből és egy kondenzátor telepben tárolni amíg a Tesla tekercs újra vissza pumpálja rendszerbe. A másik „körfolyamat” az 50Hz-es 230V-os váltóáramú hálózat. Ide is érdemes kondenzátor telepet telepíteni, mert ugyanazt az elektron mennyiséget rángatjuk oda-vissza. Ha a kapanadze generátor teljesítményével összhangban vannak a kondenzátor telepeink a rendszer szinte földelés nélkül is működne. Kapanadze a harmadik videóban már egy többeres kábellel és egy földelési ponttal megoldotta a kérdést. A megépítéshez szükséges némi elektronikai képzettség, komoly elkötelezettség és sajnos megfelelő mérőeszköz rendszer. A fent leírtakból még nem garantált a biztos siker, viszont alkalmas az elinduláshoz. Érdemes a különböző kapanadze generátor videókat olyan szemmel megnézni, hogy melyik részegység mi lehet, mivel van összekötve? Az egyes helyi elektromos problémát Kapanadze miként oldotta meg.

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.22 0 0 545

Félbevágni sztem nem kéne, amit én mutattam az a ferromágneses gyűrű és olcsón az 45mm-es, azt lenne érdemes kipróbálni, és igen én se találok. 

Más maggal is lehet próbálkozni, az nem azt jelenti hogy mással nem fog menni, menni fog csak más lesz a P gondolom..

A T.K-nak sok fontos része van, a tekercs is az, hogy mennyit tekersz milyen irányba, amik vannak azok csak replikák itt is.

Előzmény: vargusz (540)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.22 0 1 544

"...a rézcső ferrit kombó szted mennyire érdemes beépíteni egy "Free Energy" gépbe?
A rézcső és ferritgyűrű kombinációról jut eszembe, hogy régen adatrögzítésre használták a ferritgyűrűs tárolókat.

 

 

Aminél a kiolvasó vezetékben (szekunder oldalon) indukálódó feszültség nagysága attól függött, hogy a mágnesező áramnak át kell-e fordítani a gyűrűben lévő fluxust vagy sem. Ha át kell fordítani, akkor 2Φ a fluxusváltozás és értelemszerűen nagyobb az indukált feszültség és az energia is.
De hogy a Kapanadze alkalmazza-e ezt a trükköt energianyerésre, még nem tudom, kacsolási rajzait még nem elemeztem kellően.

Előzmény: Déééééééééééé (539)
vargusz Creative Commons License 2023.12.22 0 0 543

Vagy ezt a 2000 nh-s ferritet nem lehet kiváltani valami mással, valamit helyette, most  csak egy elvont példa, vasdróttal... stb..

Törölt nick Creative Commons License 2023.12.22 0 0 542

"...a rézcső ferrit kombó szted mennyire érdemes beépíteni egy "Free Energy" gépbe? mekkora kraft szedhető ki belőle?"
Megfordult a fejemben, hogy lehet-e olyan szerepe, hogy a kimenet ne hasson vissza terhelésként a bemeneti oldalra. De eddig nem látok ilyen szerepét. Akkor pedig nem indokolt ilyen különlegességet használni. 

Előzmény: Déééééééééééé (539)
vargusz Creative Commons License 2023.12.22 0 0 541

És ha  pl.   Al:3200 NH-s,   toroid ferrit maggal próbálnánk az egyáltalán nem érne semmit?

vargusz Creative Commons License 2023.12.22 0 0 540

Pedig úgy néz ki hogy ez a fajta speciális ferrit gyűrű kell a T.K. generátorhoz, ez lehet a működésének egyik fontos összetevője, itt taglalják is:

https://www.google.com/search?q=ferrit+ring+kapanadze+gener%C3%A1tor&sca_esv=593038284&sxsrf=AM9HkKkLWVHw5iv4Sw21XS_wC2saCh0xfg%3A1703237027152&ei=o1WFZYT1CPuXi-gPzZmyyA4&ved=0ahUKEwjE0uKv3KKDAxX7ywIHHc2MDOkQ4dUDCBA&uact=5&oq=ferrit+ring+kapanadze+gener%C3%A1tor&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiIGZlcnJpdCByaW5nIGthcGFuYWR6ZSBnZW5lcsOhdG9yMgcQIRigARgKMgcQIRigARgKSLEoUPgFWMQccAF4AJABAJgBsQKgAeEJqgEHNC41LjAuMbgBA8gBAPgBAcICCxAAGIAEGKIEGLADwgILEAAYiQUYogQYsAPCAggQABiABBiiBMICCBAAGIkFGKIEwgIEECEYFeIDBBgBIEGIBgGQBgU&sclient=gws-wiz-serp

https://www.overunityresearch.com/index.php?topic=237.350


 De kérdés hogy hol lehet egyáltalán beszerezni ezt az AL: 2000 NH, induktivitási együthatójú 45 mm-es ferrit magot, mert én sehol sem találtam?
De ha még akár 50 mm külső átmérőjű vagy annál nagyobb gyűrűt találnánk, még azt is meg lehetne oldani hogy félbe vágni, kissebre venni, vékony gyémánt vágó tárcsával elvágni, vagy fémvágó tárcsával, és a két fél darabot összeilleszteni.

Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.22 0 0 539

De van egyáltalán vmilyen fajta géped amit megtudsz itt mutatni??? (a visszacsatolós nem nekünk való, sok a macera vele) A másik meg hogy a rézcső ferrit kombó szted mennyire érdemes beépíteni egy "Free Energy" gépbe? mekkora kraft szedhető ki belőle? vagy ez inkább csak érdekesség kategória? én nem láttam egy videót se, amiben nagy kraftot szednének le.. volt egy videó, de nem találom, ott 50V alatt ha jól emlékszek szedtek le cuflát, az meg nem sok.

Előzmény: Törölt nick (538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!