Keresés

Részletes keresés

Garp szerint Creative Commons License 2007.07.23 0 0 22

Ehh, valahogy pont az utolsó hszt nem olvastam, de sajnálom a dolgot. Újabb lendületet kapott a kkv és a szv szövetséges nyomulása, ez nem jó.

 

Amúgy meddig tart a kkv megbizatása? És a szv-é? Esetleg ha majd megint választás lesz, ki kell őket ejteni és mehet a tetőre a klima. Azért ne az erkélyen szorongjatok már vele ...

Előzmény: Garp szerint (21)
Garp szerint Creative Commons License 2007.07.23 0 0 21

Innen kivülről nézve minden ponton engedve lefeküdtetek a két barom (kkv és számvizsgáló) előtt. Ha ezt csak azért tettétek, mert erősen konfliktuskerülők vagytok, viszont a jogi tanácsadó szerint keresztülvihetitek az igazatokat, akkor szerintem hagyjatok fel a konfliktuskerüléssel.

 

Én a következőt tenném:

 

a jogi tanácsoknak megfelelően milliméterre pontosan betartanék minden határidőt és minden jogi lehetőséghez foggal körömmel ragaszkodnék. Előre felszólitanám a kkv-t, hogy ha leszedik a kültérit, akkor feljelentem önbíráskodásért + kártéritést követelek.

 

A házastárssal együtt felmennék a szomszédhoz és hatszemközt elmondanám neki, hogy ha sokat ugrál, akkor végképp semmiféle további intézkedésre nem vagyok hajlandó és mehet pereskedni, majd 8 év múlva ilyenkorra ki is tűzik a tárgyalás első napját és én minden eszközzel hátráltatni fogom a dolgot. Így akár eltelhet 10 év is azzal hogy nézi a klimátokat és passz. Meg lehet neki emliteni, hogy tud az a klíma akár még zajos is lenni, azon kivül hogy fehér.

 

Aztán átsétálnék a kkv-hoz és megmondanám neki, hogy az, hogy igy lefekszik a számvizsgálónak legalábbis gyanússá teszi az egész szituációt, mármint a társasház pénzügyeit (mert ugye tudni kell, hogy a számvizsgálónak kellene rajta tartania a szemét a kkv ügyeskedésén). Így aztán felvetném neki, hogy ha továbbra is ez történik, akkor esetleg kikéritek egy pártatlan szakártő szervezet (értsd: APEH) véleményét a gazdálkodásról.

 

Tuti, hogy ezek az "érvek" erősen elgondolkodtatnák a két illetékest.

 

Szerintem Ti a saját kontótokra ne legyetek nagyvonalúak meg konfliktuskerülőek, mert az ilyen agressziv barmokat mint a tisztelt szomszéd épp a másoktól korábban tapasztalt ilyen békülékeny viselkedés tesz agresszivvá.

 

Egyébként pedig ha a szomszéd nem teljesen menthetetlen, akkor meg lehet próbálkozni kikérni egy mediátor (ha jól mondom) segitségét, akinek épp az lenne a dolga, hogy összehozza a felek közötti kompromisszumot pereskedés meg összeveszés nélkül.

 

Ja, és még azt meg kéne nézni, a ház mely részeire kinek van használati joga. Pl. a Ti lakásotok feletti tetőre. Mert ha az jogilag kihozható, hogy a Ti lakásotok része, akkor oda azt tesztek amit akartok, más legfeljebb megkérhet, hogy ne tegyétek, de nem vagytok kötelesek a kérésnek eleget tenni. Valahol valamit tárolni nem ugyanaz, mint a házat átalakitani.

csirketojas Creative Commons License 2007.03.30 0 0 20

A tegnapi napon megtortent a klima athelyezese. Az erkélyre került. És reméljük, ez egy végső nyugvópont lesz már.

 

ÉS küldünk a közös képviselőnek egy levelet, beleírva, hogy nem túl etikus, hogy részrehajlóan viselkedik...:-((

Mblazius Creative Commons License 2007.03.27 0 0 19
:-(
Előzmény: csirketojas (18)
csirketojas Creative Commons License 2007.03.26 0 0 18
Jelen helyzet:
A klimat a helyen tudtuk tartani, eddig...

Most ugy tunik, S.O.S. szereltetnunk kell. :-(
A kozos kepviselo jovo heten a birosaghoz fordul.

Ez van. :-(

Cst.
Diótörő Creative Commons License 2007.02.17 0 0 17
Le kellett volna festeni szürkére, akkor nem lehet baja annak a szemét szomszédnak.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.14 0 0 16
Újfiu vagyok. Megtudhatom, hogy mi lett, a klímával?
Előzmény: csirketojas (14)
Levike Creative Commons License 2006.07.03 0 0 15
Szerintem szereltessetek le, de elotte erdemes lenne kicsit fizikailag megdolgozni a szomszedot. Tippeket nem adok, plane mert en is csak mergelodni szoktam, de SZVSZ ez az egyetlen megoldas. Ha ekkora szemet, keresztbe fog tenni a kemenyeteknek is a teton. Jo lesz ha megtanitjatok vele hol a helye a taplaleklancban, es ti is meg tudjatok szivatni ha akarjatok. Mert ugye egesz mas ha hangos a kulteri, esetleg csopog a kondenzviz, de nehogy mar a teton a latvanya zavarja. Az oregasszonyok kulon novellat erdemelnek, mert mindentol felnek amirol fingjuk nincs, hogy micsoda, es keptelenseg megmagyarazni nekik, hogy nem artasz nekik egy picit sem. Tudom diktatorikusnak tunok, de figyelmen kivul kene hagyni az allaspontjukat, es bizonyos kor folott pl. szaazni sem hagynam oket oket nem erinto kerdesekben. Ritka szemet parej emberek vannak.
Előzmény: csirketojas (-)
csirketojas Creative Commons License 2006.06.08 0 0 14
A klimasok nagyon tisztesseges ceg, ok az egyetlenek az egesz ugyben, akik korrektek voltak mindvegig!
Előzmény: bibercalmero (11)
csirketojas Creative Commons License 2006.06.08 0 0 13
Falrafestettem azt a bizonyos patast...:-((
Ma hivott a kozos kepviselo, hogy szereljuk le, vagy levagatja!
Megint megy a vacakolas, a ferjem kert tole egy nyilatkozatot, hogy a haz homlokzatara szereltethetjuk. Mar nagyon elegem van, legyen mar vege az egesznek. :-(((
Na es persze a szomszed nem akarja allni az osszeget.
Ja, ket kulteri egysegrol van szo kulonben.
Mbazsika Creative Commons License 2006.06.08 0 0 12
Egy klima atszerelese gyak. ugyan annyi, mint egy uj telepites. (es idonkent kicsit macerasabb..)
Előzmény: bibercalmero (11)
bibercalmero Creative Commons License 2006.06.08 0 0 11
Tobb mint 30ezer egy nyamvadt hazi klima atszerelese? Pofam leszakad. Fele-fele volt a szavazati arany? Ilyenkor ismetelni kell, nemde?
Előzmény: csirketojas (10)
csirketojas Creative Commons License 2006.06.08 0 0 10
hehe, az nem eleg neki :-)

azota 10 lakoval kervenyeztunk egy kozgyulest, ahol 1 szavazat hianyaban nem lett meg a szomszednak az 50%+1. A jegyzokonyvbe viszont azt irtak ennek ellenere, hogy az a dontes, hogy szereltessuk le.
A kozgyulesen a szomszed kijelentette, hogy az atszereles 30eFt feletti reszet kifizeti (sajnos, ez nem kerult be a jegyzokonyvbe).
Kertunk egy uj arajanlatot a klimastol, ezt a szomszed postaladajaba dobtuk cirka 2 honapja egy level kisereteben, hogy ugyan nem lett meg az 50%+1, de atszereltetjuk, DE kerjuk, hogy akkor allja az igert 30eFt feletti osszeget.

Azota se level nem jott, se telefon, se szemelyes kereses, se penz.
Varunk. :-(

Előzmény: bibercalmero (9)
bibercalmero Creative Commons License 2006.06.08 0 0 9
Fessetek le szurkere.
Előzmény: csirketojas (-)
csirketojas Creative Commons License 2006.01.20 0 0 8
Koszi koszi koszi!

A helyzet az, hogy az Onkormanyzatunknal van egy ingyenes tarsashazi jog tanacsadas, na erre en elmentem a heten. :-)

Most a kovetkezot tesszuk:
Irtunk egy kervenyt, most gyujtok eppen 10%-nyi lako alairast, ebben a kervenyben hivatalosan kerjuk a rendkivuli kozgyules osszehivasat.
A kozgyulesen pedig szavazasra bocsajtjuk a dolgot. Persze, a szomszed fifikas (ezt mar tudjuk), valoszinuleg ossze fog szedni nehany meghatalmazast, azokkal megprobal majd leszavazni minket (gondolom, a kutya se fog eljonni erre a kozgyulesre rajtunk kivul).

A fenyegetozes az ugyved szerint jogtalan, plane, hogy (igaz, formailag nem tul jo, amit csinaltunk alairasgyujtest meg korabban) van a lakok tobbsegetol alairasunk. Igy a kozos kepviselonek kuldendo levelbe beirtuk azt is, hoyg karteritest kovetelunk, ha az engedelyunk nelkul hozza mer nyulni a kulteri egysegeinkhez.

A klimassal is beszeltem, ha at kell szereltetni, akkor azt is vallaljak, bar idojarasfuggo a dolog.
Az ugyved szerint, ha at kell szereltetnunk a homlokzatra, ne kerjunk egyenlore epitesi engedelyt, hanem ha valaki feljelent minket, kerjunk fennmaradasit (ne ez felhivatalos info volt a szajabol :-)).

Ha a kozgyulesen "nyerunk", a szomszed fordulhat birosaghoz, ez viszont eleg vacak lenne, mert ugye ugyvedi ktg., idegeskedes meg ilyenek.

Vegulis azert dontottunk emellett az ut mellett, mert nehany even belul szeretnenk cirkot a lakasba, es ez a szomszed ugye, azt is meg tudja vetozni, mert kemeny is kell a cirkohoz, ami szinten a tetore kerulne. Na meg azert is, mert ne kiskiralykodjon mar itt, ne higgye azt, hogy barmit megtehet. :-(((

Drukkoljatok, hogy ez jo ut legyen...:-))))
directrix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 7
Pontos szabályokat nem ismerem, de azt hiszem, hogy itt nem igazi építési, hanem inkább "városképi látvány" engedélyeztetéséről van/lehet szó.
Előzmény: Mbazsika (6)
Mbazsika Creative Commons License 2006.01.18 0 0 6

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9018927&la=51007876

 

Itt is tudnak esetleg segiteni...

 

Ha epitesi tervet nyujtasz be, azt nem fogod 60eFt alatt meguszni, a klima attelepitese meg kb ugyan annyi, mint az eredeti telepites :-(

 

Fa testapolo?

directrix Creative Commons License 2006.01.18 0 0 5
Érdemes lehet megpróbálni az önkormányzati utat is megpróbálni, maximum nem sikerül. Ugyanis, ha mégis rákényszerültök, akkor időt nyertetek vele. Ha pedig nem, akkor veszíteni semmiképpen nem veszítettek vele. (Nem vagytok kötelesek megvalósítani, illetve átszerelni, és erre siker esetén sem kényszeríthet a közös képviselő, ha amúgy nem köteleztethet bvnneteket a leszereltetésre!)
Előzmény: csirketojas (2)
directrix Creative Commons License 2006.01.18 0 0 4

Csakhogy itt nem az épületen történik modosítás, hanem csak az épület tetejére raktak egy - talán fentről - esztétikailag nem a legszebben kinéző klímát. Azonkivül már a törvény ismeri a többségi döntést, azaz már nem kell mindenkinek belegyeznie.

 

Amit írtam, hogy újra meg kellene kérni a hozzájárulásokat, az áll, ugyanis itt nem csak az a lényeg, hogy nem nagyon voltak ellenvélemények, hanem az is, hogy ezt formailag is korrekten tudod igazolni!

Előzmény: ketutem (3)
ketutem Creative Commons License 2006.01.17 0 0 3
Szia Én úgy tudom, hogy nem a többség, hanem az összes lakó beleegyezése szükséges az épületen történő módosításhoz. Ha egy lakót is zavar (még ha mondvacsinált indokkal is), akkor annyi! Szerintem legjobban járnál, ha tényleg az oldalfalra szereltetnéd át kültériket, de akkor csak engedéllyel, mivel ha olyen "kedves" a szomszéd, lehet, hogy azt is megpróbálja megfúrni. Érdemes lehet egy helyi klímás vállalkozót megkérni, hátha megvan a kapcsolata az önkormányzathoz és meg tudja gyorsítani a dolgot. Olcsó biztosan nem lesz, de - bár sem a közös képviselőnek személyesen, sem más bizottsági tagnak nincs nagyobb beleszólása ebbe - a "lakók érdekeire" hivatkozva a jelenlegi megoldást meg tudják fúrni. Üdv Kétütem
Előzmény: csirketojas (2)
csirketojas Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2
KOszi szepen!

A lakok kozul 2 vagy 3 idos neni nem tamogatott minket, a tobbieket nem erdekli az egesz. Azert nem tudtam meg tobb alairast szerezni, mert van 4 lapcsohaz (lepcsohazankent 8-8 lakassal), ahol majdnem minden tulaj mashol lakik, vagy kulfoldon el, a lakas meg vagy uresen all vagy berbe van adva.

A teto szigetelesevel semmi gond nem volt (kopp-kopp-kopp), a klimahoz tudtommal mas engedely vagy papir nem kell. Rendes ceg rendes szakemberei csinaltak.

A gaz az, hogy az ominozus szomszed eleg aljas es sunyi is mindezek melle, ugyhoyg vegkepp nem tudom, mi a legjobb megoldas. :-(

Az onkormanyzat mennyire szokta elutasitani az epitesi engedelyeket, ha a homlokzatra raknank at? Es ha a tetore szereleshez kernenk onkormanyzati engedelyt?

Egyaltalan, van-e joga egy kozos kepviselonek es egy szamvizsgalo bizottsagnak (aminek az elnoke az ominozus szomszed) leszedni a mi tulajdonunkat ugy, hogy a lakok tobbsegenek megvan az alairasa (bar formailag kifogasolhato modon????)

Előzmény: directrix (1)
directrix Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1

Ha biztosak vagytok abban, hogy utólag is támogatnak a lakók benneteket, úgy nyugodtan le lehet írni, hogy a jelenlegi helyzet fennmaradásához hozzájárulnak, a berendezés eltávolítását nem tartják szükségesnek.

 

Plusz két megjegyzés:

- Ugye a szigeteléssel nem lehet probléma (mert ha valamit elszúrtatok a felszerelés közben, akkor még sok bajotok lehet a klímából).

- Nem kell a klímához esetleg valamilyen további engedély (Villany + műszaki véelmény, stb.), mert akkor ezeket is be kell(ene) szerezni, legalább utólag, hogy ne lehessetek semmiylen módón támadhatók

Előzmény: directrix (0)
directrix Creative Commons License 2006.01.17 0 0 0

Tényleg hibáztatok, de ez nem helyrehozhatatlan, igaz macerás. Hirtelenjében az alábbiakat tudom javasolni:

 

1 - Probáljátok meg a hozzájárulást utólag megszerezni (a szöveg lehetőleg legyen semleges, amiből nem derül ki hogy a hozzájárulást elvileg kéritek - mintha ott sem lenne -, vagy utólagosan a már felszerelt és működő berendezésre /ha valaki megkérdi, akkor korrekten el kell azonban az okot mondani!) Fontos, hogy a dátum legyen korrekt, nehogy ebbe bele lehessen kötni!

Ez esetben a papírok alapján nehéz lesz leszereltetni, illetve ennek jogossága megkérdőjelezhető lesz (legalábbis közgyűlés nélkül nem megy!)

 

2 - Ugyanaz mint az előbbi, de kicsit csavarva - ez kockázatosabb! Kérjétek rendkivüli közgyűlés összehívását a fenti dolog tekintetében, és ehhez a kellő számú támogatást (aláírásgyűjtés, de a közgyűlés összehvíásához!) mutassatok fel. Ez esetben kötelező lesz öszehívni és megszavaztatni. Hátrány: Akár le is szavazhatnak benneteket + a közgyűlés miatti költségek problémát okozhatnak.

 

Előzmény: csirketojas (-)
csirketojas Creative Commons License 2006.01.17 0 0 topiknyitó
HELP! HILFE! Segitseg!

A tortenet tavaly kezdodott, amikor a 3. (legfelso) emeleti lakasunkban kibirhatatlan volt a meleg es kello korultekintes nelkul felszereltettunk ket klimat, es azok kulteri egysegeit a tarsashaz tetejen helyeztuk el a lakasunk folott.
Egy isteni sugallatra korberohantam a tarsashazat (osszesen 9 lepcsohazban 72 lakas), es megszereztem a lakok tobbsegenek a hozzajarulo alairasat. (Sajnos, azota tudom, hogy a tarsashazi alapito okirat szerint formailag nem megfelelo modon kulon lapokon, hanem egy lapra.)

A mellenk epitett lepcsohaz legfelso lakasa majdnem egy emelettel feljebb van nalunk (domboldal), es az ott lako bepanaszolt minket a kozos kepviselonel. Az indok, hogy szerinte a panoramajabol vesznek el a dobozok es "a szurke laposteto latvanyat mar megszokta, de rajta a ket feher doboz csunya". A kozos kepviselo arra hivatkozva, hogy kozos tulajdont hasznalunk engedely nelkul, felszolito levelet kuldott, melyben 8 napon belul el kell tavolitanunk a "dobozokat", kulonben leszerelteti a mi koltsegunkre.

A tarsashazban legalabb 3 masik helyen ugyanigy van a klima felszerelve, de az nem zavar senkit (engedelyt se kertek ra), a mienk is csak azert, mert ez az ominozus szomszed a szamvizsgalo bizottsagunk elnoke. O naponta felhivja a kozos kepviselot, hogy mikor szerelteti mar le a klimankat. Kertuk, hivjon ossze a koz. kepviselo egy kozgyulest az ugyben, es kerunk a kozgyulestol hatarozatot, de erre nem hajlando.

Most ez a helyzet. Ha az oldalfalra, a homlokzatra szereltetjuk at (ahogy a szomszed szeretne), akkor az onkormanyzattol kene epitesi engedely, plusz ez nekunk kiadas.

Egyszeruen nem tudom, mit lepjunk. Atszereltessuk mi onkormanyzati engedely nelkul, vagy menjunk el a vegsokig, es tereljuk jogi utra az egeszet.
VAn-e egyaltalan joga egy szamvizsgalo bizottsagnak es a kozos kepvisleonek fenyegetozni es leszereltetni?

Tudna valaki surgosen segiteni? MAr csak 7 napunk van.....

Ezer hala,
Cst.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!