Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Fazer GT Creative Commons License 2023.07.14 0 0 5

Sziasztok!

2006 Sportback keresek gyárival azonos megjelenésű, utángyártott Hűtőrácsot.

Bárdinál, Unixnál elfogyott, nem kapható.

 

a3sb Creative Commons License 2022.07.05 0 0 4

Üdv. a tagoknak :)

 

A következő jelenség áll fenn : adott egy audi a3 sportback 2.0 pd tdi dsg  BKD motorkóddal 2004ből (nincs dpf nincs hatszögtengely)

EGR takarítva .

 

Hideg motornál kb 1km megtétele után ha meg kell állni mondjuk egy piros lámpánál negyed tank üzemanyag szint mellett az alapjárat ingadozni kezd és D-ben befullad

Ha bemelegszik 70fok fölé a motor akkor semmi baja jár mint a svájci óra .

3/4 tank üzemanyagnál  ugyan ez a szitu csak ott akkor jön elő a hiba ha bekapcsolom a klímát, egyébként nem áll le ...

 

Ha meleg a motor tökéletesen jár . hidegen melegen indul teljesítménye van .

 

Találkozott már valaki ilyesmi hibával?

Egér75 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 3

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Audi A3 Sportback, 2006-os, 1,9PdTdi, 105 lovas. 215ezer van az autóban. Nem volt kuplungolva még. 

Mostanában néha leesik a kuplung pedálom, nem tudok váltani, csak úgy megy, hogy lábbal felhúzom a pedált és újra benyomom. Általában nagyobb sebességnél, magas fordulatszámon fordul elő. Az olajszintem nem változik, nem fogy az olaj. Néha napokig nem csinálja, utána megint egyszer kétszer, majd megint semmi. 

Voltam szerelőnél, kettős tömegűt akar cseréltetni. Van olyan aki a kinyomócsapágyat akarja kicseréltetni. De mindegyik tanácstalan. Csak tippelnek. 

Ha valaki találkozott ilyennel, kérem jelezze. 

Köszömöm. 

 

nvinko Creative Commons License 2016.01.20 0 0 2

Sziasztok!

 

 

1 hónapja van nálam az autóm és ma olyat csinált, amit korábban sosem. Nem volt semmi előjele, utána is rendesen ment. Pár napja volt diagnosztikán, más okból kifolyólag, és nem mutattak ki ott semmi problémát az autóval.

 

Szóval amilyen kocsiról szó van: Audi A3 Sportback, 2006-os évjárat, Dízel, 170 lóerős.

 

Mentem ma az úton, egyszer csak felvillant a piros akkumulátor jel (ami ugye generátori/akkumulátori hibára utalhat, ha jól sejtem) és abban a másodpercben leállt a motor, szóval csak gurultam tovább. Mivel belső sávban voltam és nem tudtam sehova félreállni, így gurulás közben újraindítottam a motort, beindult és azóta ugyan úgy megy, mint előtte.

 

Közvetlen előtte voltam autómosóban, de nem hiszem, hogy a víznek bármi köze lehet hozzá, mert elég sok vizet és havat látott a napokban. :)

 

Valakinek van valami ötlete, mi lehetett?

Norbert80 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 1

Sziasztok!

 

A3 Sportback kapcsán volna néhány kérdésem, remélem tudtok segíteni:

 

1. Tiptronic váltós 1.6 benzines autóról van szó, kérdésem, hogy mikor/milyen időközönként kell váltóolajat cserélni ?

2. A vezető oldalon nem húzza vissza az automata a biztonsági övet, csak nagyon lassan, hosszú-hosszú percek árán ?! Mi romolhatott el ? Otthon javítható?

3. A távirányító kulcsa első kattintásra a vezetőoldali ajtót, 2. 3. és 4. kattintásra semmit, 5. kaatintásra nyitja az összes ajtót. Idegesítő, hogy még 3x villant az index és kattan (vhol, de hol?) a zár, viszont az ajtó nem nyílik. Újra kellene programozni a kulcsot ?! Tippetek van, hogy hogyan kell ?

4. Kicsit más jellegű kérdés: jégfehér (xenon hatásó, de nem xenon) TOMPÍTOTT fényszóróért bűntethet a rendőr ?! Úgy hallottam, hogy a fehér helyzetjelző engedélyett, a tompított nem. Tudtok fix választ?

5. Ritkán, de az automata váltó kettesből hármasba visszaváltásnál (szóval csak lefelé) ránt egyet az autón. 10-ből 1x csinálja. Autósszaki azt mondta ne foglalkozzak vele, de azért amikor "üt" egyet, az bosszantó. Tipp ?! 

 

Köszi a választ, aki tud segíteni!

 

bindera Creative Commons License 2006.03.08 0 0 0
nekem nulla
olló01 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 topiknyitó

Hello!

 

 

Várom véleményeiteket és esetleg tapasztalataitokat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!