Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 225

Nincs vízügyi lobby. A vízmérnöki szakterület szétforgácsolódott, nagyon komoly munka kell ahhoz, hogy valami hasonló szervezettséggel felálljon a mai kornak megfelelő szakmai szervezet, amely a vízgazdálkodás vízhasznosítás és árvízvédelem kérdéseire ugyanolyan hatékonysággal felel majd meg, mint a dégeni időkben.

 

Egyébként azért sincs vízügyi lobby, mert minden politikus a négyéves váltógazdaságban gondolkodik, a vízügyi beruházások pedig jellegüknél fogva igen drágák, és hosszabb időtávon valósíthatók meg. Ez pedig ma nem igazán kedves a politukus füleknek.

Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 224
Ez a virtuális térben zajló Bős-Nagymaros csata az elmúlt években százmilliárdos károkat okozott és évente további sokmilliárdos veszteséget hoz. És jelentem: el fog jönni az ideje a nagymarosi vagy Dömösi vízlépcsőnek is. Nem azért, mert "a virtuális síkon levő ....blablabla" így kívánja, hanem mert a folyó nem vesz tudomást lelkes jogászokról, és a természetet prehumán tájkén elképzelő és azt visszaállítani igyekvő sötétzöldekről. És ez az idő bizony nincs százévnyi távolságban.
Előzmény: gyúrgyalog (220)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 223

Alighanem a vízügyi maffia gátolja a Kiskunság vízpótlását. Ilyenek ezek, nem szeretnek dolgozni.

 

Szerintem egyátalán nincs konszenzus a "gigantomán" beruházások ügyében. Csak azért, mert egy Duna méretű folyót nem lehet egy kerti támfallal kezelni, attól még nem rossz az, hogy az erre specializálódott szakma a mindennapi léptékeket messze meghaladó építményekkel operál.

 

Egyébként a sztálinista osztrákok rendre nyomatták a vízlépcsőiket a vörös Dunára. És nézz szét másfele is, a sztálinizmus efféle látenciája megdöbbentő.

 

A hátrányok: bizonyára tudod, hogy a hazai nagyberuházások egyik jellegzetes betegsége az, hogy választásokkor, program beindításakor beígérik a pénzmagot, hogy teljes egészében működhessen a tervezett létesítmény, aztán egyszerre elfogy a pénz, lefaragnak ezt-azt, és nem épül meg egy rakás kiegészítő beruházás. És lehet mutogatni a tervezőkre. Meg lehet hasznot és hátrányt elemezgetni.

Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 222

Én ezt sokkalta keservesebbnek látom:

 

1. vízmérnökök nélkül a vízerőhasznosításról nem lehet beszélni.

2. a mai "rendszer" egyik alapvetése a sajnálatos Duna-körös érzelmi politizálás, amely dogmaként kezeli a kérdést. Ma ebben az országban csak sztalinisták és megalomániások beszélnek vízlépcsőépítésről. (úgyhogy vigyázz!)

 

Lásd, az elnökünk sem tudott felülemelkedni az érzelmein, nem törődve semmiféle egyéb érvvel zengőzik, meg vízlépcsőzik, a maga módján. Alighanem mindkét kérdés szakértője.

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 221
Így is lehet értelmezni, igazad van.

Lehet, hogy csak én tévedek az SZDSZ szimpatizánsok megítélésében és lehet, hogy tényleg csak egy szervilis gyurcsányista banda az egész gang.

A vízügyi lobbi térnyerése viszont a Párton belül tudtommal egyáltalán nem a gyurcsányista vonalat erősíti, hanem az opponenseiket.
Előzmény: gyúrgyalog (220)
gyúrgyalog Creative Commons License 2006.03.15 0 0 220

Szerintem nincs szó tudatos kiszervezésről és nem teljesen aktuálpolitikai hátterű mosonyi felterjesztése.

 

A korábbi tenyeres-talpas mechanizmusok élednek újra, amikor előrángatják mosonyit mint egy vélt nobilitást.

 

Hogy kinek számít mosonyi nobilitásnak?

Nos, akkoriban tapintható volt, hogy egyfajta "vízügyi szakmaiság" versus "alternatív értelmiségi nyavalygás" szintre szerették volna pozícionálni a bősi vitát.

Nem volt (mert szakmailag nem lehetett) sikeres a stratégia, így a vesztés tüskéje a vizes/energetikai dinoszauruszokban megmaradt, melyet most hogy a Sólyom lett az Elnök újra élesen éreznek. Számukra mosonyi nobilitás, a "szakmaiság" szimbóluma, az Elnök pedig csak egy nyavalygó értelmiségi.

 

Fűszerezi a helyzetet, hogy A Párt ellenében lett elnök Sólyom.

 

A célok összekapcsolódnak: most majd jól megmutatják ennek a nyavalygó civilnek, hogy mi is az A Szakma, amikor a legyőzöttnek vélt múlt egy szimbolikus alakjával kell majd kezetfognia az Elnöknek. 

 

Ilyen szintre gyurcsány nem láthat le, lévén csak magával és az egyszemélyes bohózataival van elfoglalva. Sőt ha van valami konfliktus a szimbolikus térben, az csak jó neki, mert akkor lehet arra egy újabb pózt kitalálva megjelenni a tapsoncok előtt. Oda se neki, ha pár ezer autonóm nem megy el a nyugati zöld mintát követve balra szavazni, majd elmegy több tízezer bős előtt szocializálódott káder. Most, és ahogy sohasem a távlat érdekli gyurcsányt, hanem csak a mai hatalom megtartása.

 

Az Elnök tisztán látja, hogy a bősi csata bizony koránt sem nem ért véget, folytatódik a szimbolikus térben, és ezért veszi fel a kesztyűt.

 

De hogy a szimbolikus hatalmi tér mennyire összefügg a gazdaságival, azt jól mutatja az az irdatlan mennyiségű EU pénz, amit épp vizes ügyekre fogunk elkölteni a következő 10 évben. Nem mindegy ki mondja meg A Szakmai Tutit, a "dínók" vagy az "alternatívok", amikor a támogatásokat odaítélik.

Mert ugye az nyilvánvaló, hogy "csak szakmai szempontok szerint" lehet pályázatokat elbírálni, igaz-e?...

 

Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 219
Lényegében igazad van.

Egyébként Mososnyival szerintem politikai veszteség árán is frontot akartak nyitni.

Nekem az a meglátásom, hogy az SZDSZ környékén van kb. 1%, aktívan civil attitűdű, a környezettudatos gondolkodásban nyugatias szemléletű, akiknél most nagyon szikrát vet a Mosonyi-Nagymaros párhuzam.

Ezzel az 1%-kal még veszteni is lehet.
Kérdés, hogy miért akarják kiszervezni őket.
Előzmény: gyúrgyalog (218)
gyúrgyalog Creative Commons License 2006.03.15 0 0 218

Igen, de költői a kérdés, mert a választ azok is tudják akik itt mosdatják a szerecsent: nem mosonyiról van szó, hanem a hatalom megtartásáról, gyúrcsányia felépítéséről a szimbolikus és ezzel szoros összefüggésben a gazdasági hatalmi térben.

 

Ehhez minden lehetőséget megragadnak a hatalmon lévők és támogatóik. 

 

A jelenlegi hatalomnak (beleértve az itt olvasható virtuális támogatóikat) azért kell a szimbolikus térben foggal körömmel megvédeni minden nyilvánvalóan piszkos és védhetetlen ügyet (épp most a szimbolikus kriptából előrángatott mosonyit, marótit, de akár beszélhetünk horngyufáról, csehákjuciró stb. vagyis a még ma is létező szocializmus kriptásított emblémáiról) hogy ebben szimbolikus térben a múlt valós eseményeit és nyilvánvaló tévedéseit relativizálva revitalizálják a hatalom megtartása szempontjából nyilvánvalóan ma is sikeres múltbéli mechanizmusokat.

Ezzel érvényesítik jelenkori cselekedeteiket és maguk jelenkori hatalmát a múltbéli hatalom örökösei, pl. gyurcsány. 

"Köztársaság", nohiszen. Legfeljebb társaság.

 

 

Előzmény: Törölt nick (216)
fvk Creative Commons License 2006.03.15 0 0 217
kedves barátom csak az a baj, hogy most is füvet zabálunk
Az előre haladott munka és a megkötött építési és energiaszolgáltatás elmaradásáért fizetendőkből megépülhetett vona .Az igy kidobott pézzért semmit sem kaptunk csak politikai döntést adtak és nem fü helyett mást. Adósságot.
hurrá megérte, és ezért nem zabálunk száraz füvet hanem zöld füvet narancs színű tálból.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 216
>>avo sortuzrol es mosonyi kapcsolodasarol marha keveset tudtunk meg.

Ez nem igaz, a topicabn már volt róla szó.
A poltikai döntés után, hogy felszámolják a táborokat, tovább folytatták a tiszalöki építkezésen a fogvatartást.

Ez azt jelentette, hogy az építkezést rabszolgamunka alkalmazásával folytatták.
A rabszolgafelkelést pedig sortűzzel törték le.
Az építkezés vezetője ezért szerinted nem felelős?
Akkor ki a felelős,
A marjaielvtársak?
Akkor azokat miért is tüntetik ki?

Előzmény: alfredoo (212)
cren Creative Commons License 2006.03.15 0 0 215
"56-os szereples miatti melloztetes miatt elhagyta az orszagot..."

Amikor elment, szó sem volt mellőzésről. Nem emiatt hagyta el.
Előzmény: alfredoo (212)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 214
Alfredo!

A Bős-Nagymaros gátrendszerről mindenki tudja, hogy egy olyan kerítés amit a magyarság két része közé húztak mint fizikai határt.
Egyik oldalról a vélemény, hogy aki egyik magyart a másiktól így akarja elválasztani a saját kis pecsenyéje sütögetése érdekében, az más aljasságra is képes, ezért ez nem alku téma.

A kérdés úgy tevődik fel, hogy hány vízenergia termelte ezüst éri meg a lemondást, persze számolva minden egyébbel.
A szlovákok ingyért is megcsinálnák, ez nyilvánvaló. Sőt még talán rá is fizetnének.

Csak szólok, hogy Rákosiék is iyen átgázoló technikával alapoztak '56-ra.
Először még tapsoltak is nekik, csak később jött a gyűlölet a nemzeti kérdésekben tanúsított érzéktelenségükért.


Előzmény: alfredoo (207)
cren Creative Commons License 2006.03.15 0 0 213
Julius Binder rajta van az ügynökök listáján. Azért ha legközelebb találkozol vele, ne felejts el kezet csókolni neki.

Megjegyzem Mosonyi az ötvenes években szakmai okokból még hülyeségnek tartotta oldalcsatornás erőmű építését a Csallóközben. De ettől még nem lett a szememben sem erkölcsösebb sem erkölcstelenebb.

Olvasd már el a topicnyitót, aztán arról vitatkozz, ami abban van. Ha kérhetlek.
Előzmény: alfredoo (207)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 212

kren

 

ehhez kepest az avo sortuzrol es mosonyi kapcsolodasarol marha keveset tudtunk meg. viszont hogy 56-os szereples miatti melloztetes miatt elhagyta az orszagot...

 

amugy a 10000 forint 64-ben egy mosonyi szintu embernek nem volt olyan nagyon orbitalis baromsag! es valoszinuleg akkor is allashalmozok voltak az emberek. tehat a 10000-ben az egyeb munkak es feladatok is benne vannak.

 

medgyessy mennyit kapott mint d209? 5000 forintot? 10 evvel kesobb. es ez csak plusz jovedelem volt. raadasul dolgozni sem kellett erte! kamu feladatra kamu penz!

Előzmény: cren (209)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 211

or

 

tehat? mi a baj? es meeg ott van a teljes foglalkoztatas, a gazdasagi eloremenekules. kellenek az allami projektek. sok minden ott van.

 

de mi a baj?

 

persze hogy jobb lett volna eleve ugy csinalni hogy mindent tudtak volna elore. a savas esotol kezdve szovjetunio felbomlasaig.

 

mennyi penzt koltottek el hiaba mert azt hittek hogy a szovjetunio orokre ott lesz ahol van. erre lett egy segelyezendo nagy orszagcsoport...

 

tenyleg nem ertem mi a baj?

Előzmény: Törölt nick (208)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 210

cren

 

szvsz tovabbra sem off.

 

amugy siman egyeterthetunk. az elmebeteg technokrata szempontokat igenis utasitsuk el!

 

konkret levezetes es szamitasok alapjan.

 

de talan egy picit, egy nagyon picit, tobb erv kellene annal mint a zengoi es/vagy tubesi radar elutasitasanal elo tudnak hozni. nem gondolod?

 

a magyar legter ellenorzese nemzeti erdek. alkotmanyos kotelesseg. es az ellenzok mit tudnak mondani?

 

ja ezt is offnak fogod tartani.

 

fikazzuk mosonyit!

Előzmény: cren (206)
cren Creative Commons License 2006.03.15 0 0 209
Hidd el, hogy off, a topic címe "Mosonyi és az ÁVÓ sortüze".
Előzmény: alfredoo (205)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 208
Mindegy mennyi.
Többet ér nekik a dúsabbá váló élővilág és az emberi környezet.

Egyébként szerintem 20.
Nem az egészet csinálják vissza, csak a korábbi szűklátókörü szempontok káros hatását enyhítik.
A dolog mögött a paradigmaváltás is ott van. Központosíott akarat ráeröltetése kontra egyéni szabadság.
Előzmény: alfredoo (203)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 207

or

 

namarmost ha vannak MINDENUTT, akkor objektiv okai vannak a VANAASNAK! ez szvsz egyszeru.

 

kepzeld el ha a brazil oserdok lelkes irtoit baszogatnank itt hogy igy kommunistak es ugy genyok.

 

honnan tudjuk hogy milyen kituntetest kapnak? ha jo sok penzt osszeszedtek, jo sok indian kiirtasaval, akkor a penz elobb utobb kituntetesre, baroi, hercegi rangra valthato.

 

meeg lehet hogy kiralyok is lesznek...

 

tehat a kituntetesek maximalisan relativ dolgok.

 

szlovakiaban ki van tuntetve az eromu tervezoje es kivitelezoje? miert? ott hulyek az emberek? mosonyi munkajanak felhasznalasaval egy tervezo es egy kivitelezo a legnagyobb allami kituntetest tudja szlovakiaban megszerezni.

 

a szlovakok hulyek lennenek? en ugy tudom hogy statisztikailag pont annyi hulye szlovak van mint magyar!

cren Creative Commons License 2006.03.15 0 0 206
"a normalis zold szempontok figyelembevetele az abnormalis zold szempontok maximalis elutasitasa"

Kedves alfredoo, miért offolsz itt ilyen masszívan?

Hogy én is offoljak azért egy kicsit, a nemzeti konszenzuskeresés módszerei közé igazán beiktathatnád a normális technokrata szempontok figyelembevételét és az abnormális technokrata szempontok maximális elutasitasát is.

Így lenne kerekebb.

"a levelibekak lelkiudvossege"

Talán dögöljenek meg mindahányan? És a varangyosbékák? A kecskebékák? És te?

de ez itt tényleg off
Előzmény: alfredoo (201)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 205

cren

 

szerintem meg nem off. amugy is kiegyensulyoztam es mondtam hogy nem is biztos hogy elmebetegek. akkor viszont en vagyok elmebeteg akik oket elmebetegezem.

 

ugye te is abban hiszel hogy egy az igazsag. vagy kell atomeromu vagy nem kell atomeromu. aki az igazsagot meg nem kepes felfogni annak teves (elmebeteg) vilaglatasa van!

 

ezzel mi a problema? lehet hogy en tevedek es rosszul latom az igazsagot es akkor nyugodtan elmebetegezz le!

 

de mi az hogy mas a vilaglatas? ha nem kell atomeromu akkor alljunk neki es romboljuk le. foglaljuk el szlovakiat, allitsuk helyre az eredeti allapotot. hogyha ez az igazsag es nekunk olyan rossz hogy hulyek voltunk bos/nagymaros ugyeben!

Előzmény: cren (202)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 204
Nem csak ott vannak, de relativizálásra nem fogadom el a másikat, egyébként meg minek.

Nem római hadmérnöknek akarnak Kossuth díjat adni aki megépíttette a Csörsz-árkot.


Előzmény: alfredoo (197)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 203

or

 

ha az eredeti rajna project mondjuk 100 akkor a 'visszavaditas' mekkora? vagy teljesen visszacsinaljak?

 

es azota talan fejlodott, valtozott a vilag!

Előzmény: Törölt nick (200)
cren Creative Commons License 2006.03.15 0 0 202
Kedves alfredoo, a topicnyitóban már elmondtam, hogy szerintem Mosonyit miért nem kellene ennek az államnak kitüntetni. Hogy Sólyom szemét miért csípi, az az ő dolga, (nem is tudjuk csak feltételezzük). Azt is mondtam, hogy felőlem a szakmája képviselői annyi plecsnit akaszthatnak a nyakába, amennyit akarnak, azt még egy tízmilliomod részben sem az én nevemben teszik.

(Szerintem az atomerőmű és Bős itt off. Vannak rá megfelelő szaktopicok, szerintem illendőbb volna, ha ott elmebetegeznéd a másként gondolkodókat.)

Előzmény: alfredoo (194)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 201

or

 

talan induljunk ki abbol hogy ne 95 eves emberek tetemein politizaljunk.

 

ha meg kell az a kibaszott vizieromu csinaljuk meg. legyenek olyan torvenyek hogy az ellenzok visszaszoruljanak.

 

amugy

 

1., az energiaehseget csokkenteni kell. kevesebbet utazni. ezt az internet, a mai kommunikacio siman lehetove is teszi. ha meg utazas akkor legyen olcso es tomeges. ezt a technika biztositja.

 

2., szeleromuvek, biouzemanyagok, napenergia. van kiut es persze a vizienergiat is ki kell hasznalni. de ha most bealdozzuk mosonyit, akkor utana a levelibekak lelkiudvossege lesz a problema.

 

igenis fel kell allni, at kell venni az ellenfel harcmodorat es tuntetni kell es az ellenzoket map-olni kell. gyava nepnek nincs hazaja.

 

de a legfontosabb lenne a nemzeti konszenzus: egyreszt a haladas, fejlodes, utoleres, masreszt a normalis zold szempontok figyelembevetele az abnormalis zold szempontok maximalis elutasitasa.

 

a keslekedessel okozott kart pedig birosagilag megterittetnem! jatszanak a sajat faszukkal ne a tarsadalom penzevel es turelmevel. aki visszael a joggal es ezt birosag is meg tudja allapitani az MASSZIVAN fizesse meg a jatekot!

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 200
Én pedig kissé gyengén bútorozottnak látlak.

A hatalmas, falvakat eltüntető síkvidéki erőművek tározói, folyásirány megváltoztató beruházások magyarországi adoptációja nyilván egy 96.000 km2 -nyi országhoz képest értendő, valamint a Tiszalöki erőmű 5 megavattjához társult beruházás hasznához kell viszonyítani.

>>Persze, végülis lehet úgy is nézni, hogy a Tisza szabályozásával leromboltuk az érintetlen természeti környezetet, elvégre a fél Alföld egy mocsár volt előtte, de én azért nem mondanám erre, hogy hülyeség volt.

Pedig ilyen formában való megvalósítása az volt. Az eredeti tervek például jóval szélesebb hullámtérrel számoltak, csak győzött a kapzsiság. Azóta komoly erőforrások mennek védekezésre.
Épp mostanában zajlott a Rajna visszavadítása, hogy a lefolyókanálissá változtatott folyót rehabilitálják.

Előzmény: Gép-ész (191)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 199

or

 

szerintem belolem ezt nehez kiolvasni...!

 

amugy az autopalya projektet nem tartod ELEEG gigantomaniasnak?

Előzmény: Törölt nick (188)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 198

or

 

ugyan mar! talan 1998-ban nem volt MASSZIVAN eloszedve a bosi teema? szerintem meg igen.

 

most meg itt van nekunk a zengo!

Előzmény: Törölt nick (186)
alfredoo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 197

or

 

fel tudjuk sorolni a gigantoman vallalkozasokat amik nem a szocializmust terfelen jottek letre? vagy csak itt vannak artalmas gigantoman vallalkozasok?

 

koltozzunk a holdra?

Előzmény: Törölt nick (184)
cren Creative Commons License 2006.03.15 0 0 196
de szerintem ez itt off
Előzmény: cren (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!