Keresés

Részletes keresés

Wágner úr Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4
Az úgy van, kérem szépen, hogy mielőtt odatántorg a zember, mennyi Söröt isz..., ezt én mondom, mer'hogy nekem alacsonymatematikám van, de viszont duplatriplaságom is... Ha kellőképp megvesztegetnek megfelelő mennyiségű Sörökkel, akkor én annyit látok, amennyi csak tecc... Csak tessék, tessék, meg lehet próbálni, és akkor majd tudósítok.... hééééé, mostan meg mié' fut el mindenki? Mi olyat mondtam?  Á, nem lehet ezekkel normálisan üzlettrágyalni....
horst_fuchs Creative Commons License 2006.03.17 0 0 3

kb így van.

 

Előzmény: kantaur (2)
kantaur Creative Commons License 2006.03.17 0 0 2

Persze azt el kell ismerni, hogy a rendezvényekre való mozgósításban sokkal jobb a Fidesz, több barátom (Fideszesek oszt mégis a barátaim:) ) minden rendezvényre utazik vidékről a "nagyfaluba".
De a választás nem pártrendezvény. A Fidesznek annyi támogatója van amennyi, és annyit el is küld az urnákhoz. A baloldalnak is annyi amennyi (ez ált. több mint a jobboldalé) és azokis elmennek szavazni. És ennyi. Véleményem szerint a bizonytalanok csak a közvéleménykutatások idején "bizonytalanok" igazából minden ember rendelkezik valamilyen pártpreferenciával, és aszerint szavaz. Ha azt is mondja, hogy "ma még nem tudom" azért ha az ezt követő 3 percen belül ikszelni kellene akkor tudna mit jelölni. A bizonytalanság inkább csak abból adódik, hogy "megvárom, hátha valamelyik oldal olyant mond, ami még engem is meg tudna fordítani" , de igazából olyan mondanivalója egyiknek sincs amivel a másik oldal szavazóit meg tudná fordítani. Szóval az a véleményem, hogy olyan, hogy bizonytalan igazából nincs. A "bizonytalannak látszók" között pedig több a balos érzelmű. Én úgy gondolom, hogy hosszú ideig ugyanez az arány marad a két nagy párt között, igazából aki éveken keresztül az egyikre szavazott az azután is azt fogja tenni. EZért tök felesleges pénzkidobás ez az egész kampányosdi...

 

Előzmény: horst_fuchs (1)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1

ez csak azt bizonyítja, hogy a fidesz jobban tudja egy-egy ilyen eseményre mozgósítani az embereit.

meg az is közrejátszhat, hogy a fideszes gyűléseken résztvevők egy (jó) része az előző rendszerben is lázas résztvevője volt a pártrendezvényeknek.

Előzmény: kantaur (-)
GenYo Creative Commons License 2006.03.17 0 0 0
(0rbán) csal...
kantaur Creative Commons License 2006.03.17 0 0 topiknyitó

Elgondolkodtató, hogy miért van az, hogy a jobbos rendezvényeken "több tízezres" vagy filipovics szerint "kétmilliós" tömeg szokott összegyűlni, ugyanilyen méretű balos rendezvényt nem nagyon látni...

 

Aztán persze a választásokon ez közel sem látszik a szavazati arányokban.

Szóval kicsit az az érzésem, hogy a jobboldal gondolkodó és zombi része egyaránt sokkal jobban szeret jamboree-ra járni, talán a saját magukból létrehozott tömeg ad nekik önbizalmat. Talán az itt kiélt falkaérzés hergeli őket? Pedig soha nincsenek többen, sokan vannak, de mindig ugyanannyian. Sem a kampány, sem a "hozz magaddal még egy embert" sem a választások napján suttogó SMS-aktivizálás, sem a telefonos figyelmeztetések nemhoznak új embereket.

Az igazán figyelemfelkeltő közvéleménykutatás éppen arra irányulhatna, hogy az előző választás óta hány akkor balos vagy hány akkor jobbos váltott pártot, esetleg oldalt. Szerintem kevés. És az sem biztos, hogy balról jobbra.

Az ebből eredő belső félelem lehet az oka, hogy folyton tömegrendezvény-önigazolásra van szükségük.
 A balosok nem csinálnak ilyen rendezvényeket, nem nagyon szoktak tömeggyűlni. Ők csak szép csendben elmennek szavazni, és ennyi. És szinte minden alkalommal többen vannak mint a másik oldal. Nincs szükség hangos "filipmilliós" gyűlésekre, mi a francnak hergelni az embereket? Ez a választás szavazásról szól, arról hogy a fülke magányában ki mit dönt. És szerintem elhibázott gondolat, hogy az embereket a kampányok fogják meggyőzni. A politikusok között jóval több "oldalszédelgő" van mint az egyszrű szavazópolgárok között. Aki eddig jobbra szavazott nagyrészt most is oda fog, aki balra az most is balra. A közvéleménykutatók "bizonytalan" kategóriájába esők között pedig az eddigi választások alapján mindig több volt a balos érzelmű, még akkor is amikor a Hornékat kigolyózta az Orbán-Torgyán paktum.

Itt a választások előtt tetemes jobbos előnynek kellene lenni ahhoz, hogy legyen a jobboldalnak esélye. Tudom, most majd jön, hogy "szeretném" meg "álmodozzak csak", de akik ezt mondják azok is nagyon jól tudják, hogy valószínűleg igazam van.

Úgyhogy jöhet a fröcsögés...:):):)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!