Keresés

Részletes keresés

Anigabi Creative Commons License 2024.03.18 0 0 130

Kedves Fórum, gyermekemnek szeretnénk lakást vásárolni a társasházban. Tisztelettel érdeklődöm, ha ezen a fórumon lehetséges, hogy jól működik a társasház? A közös képviseletet ki látja el? 

Előre is köszönöm, Anikó

215 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 129
Hello,

Csinalt valaki 3 fazisu bovitest a hazban?
Nekem ugy tunik, ahhoz kepest, hogy a lakasokban csak villanyos konyha uzemeltetheto, kicsit keves az amper...
disznopasztor Creative Commons License 2008.09.22 0 0 128
Hello,

A tulajdonjog bejegyzesrol nem tudsz esetleg valamit?

Előzmény: sisak002 (127)
sisak002 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 127

Van egy jó hirem ujra jár a lift. A régi bölcsek is megmondták mát, hogy egy fenékkel nem lehet két lóvat megúlni. Na erről csak ez a véleményem.

sisak002

andras0101 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 126
Üdv Mindenki!Remélem valaki ránéz még ebben az évben!Nekem a Bonató Kft ügyvezetőjével (Nagy Péter) kellene kapcsolatba lépnem.Tud ebben valaki segítségemre lenni?A régi telefonja és email címe nem él már.
csokigombocz Creative Commons License 2007.10.02 0 0 125

Mért, szerinted valakit érdekel?

 

Bezzeg a kert, meg a szeméttároló, meg a takaritás, a fiúk lelki üdve. .....

 

 

disznopasztor Creative Commons License 2007.09.25 0 0 124
Hello,

Tudja valaki, hogyan all a lakhatasi engedely beszerzese?

Udv
disznopasztor Creative Commons License 2007.08.30 0 0 123
Hat utolag mar en is maskep csinalnam a lakasvasarlast. Sajnos Gombocz nem tud sehol sem venni lakast, mert a nehezen osszekuporgatott penze ebben a projektben all. Kivenni pedig lehetetlen...
Szerintem Gombocz maradjon ott ahol van. Nem Budapesttel van itt baj. Ez, egy ilyen mutyi-orszag. Itt aki nem lopja meg a masikat, nem adja el a nagyanja mufogsorat, nem konyokoli hulyere munkatarsait, az lehuzhatja magat...

A tisztelt ugyvedur is jol lehuzott minket azert a 0 szerzodesert amivel semmire sem megyunk. A kedves nagymultu hitelintezet is legombola rolunk a lakasonkenti tobb mint 10000 FT helyszini szemle dijat kb 5 alkalommal es atutalta a teljes keszultsegnek megfelelo osszeget kb mar 2 eve. Ehhez kepest alapveto engedelyek hianyoznak.

Itt mindenki jol jart ezen a projekten kiveve az, aki maximalisan teljesitette a szerzodesben foglaltakat.

Szemely szerint szorgalmaznam, hogy vallalkozasi tevekenysegek (foleg epitoipar) nem fantazianevekhez, hanem szemelyekhez kotodjenek. Csak igy lehetne biztositani, hogy a FM ugyvezetoi ne tudjak megkeseriteni masok eletet a jovoben.
Előzmény: Csigabiga01 (122)
Csigabiga01 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 122

Szerencsére én nem vettem lakást a Baross u.-i társasházban, de más új építésűben sem hála Istennek!

 

Csak azt szeretném mondani kedves Csokigombocz, hogy szerintem vannak, akik olvassák ezt a fórumot. Én személy szerint, bár nem segíthetek, maxmiálisan együttérzek Veled, és nagyon sajnálom, hogy ilyen borzalmakon kell keresztül mennetek.

  

Sajnos az ilyen hozzászólók, mint Candides, a legjobb példái annak, hogy igazán mekkora sötétség van ma Magyarországon. Sajnos, kedves Csokigombocz, Candides szomszédsággal, soha nem lesz saját lakásod.

 

Candides egyébként, ezzel a helyesírásoddal az általános 5. osztályból is kibuknál.

 

Csokigombócznak egyébként igaza van, új építésű lakást csakis készen, megtekintett állapotban, jogerős használatba vételi engedéllyel  szabad venni. Sőt akkor a legjobb, ha inkább 1-2 éves házban veszel, mert addigra már a garanciális hibák is kijönnek.

 

Én is, idén tavasszal majdnem bebuktam egy ilyen új építésűt. Zugló egyik legnevesebb építtetőjétől akartam venni egy 40 nm-es incifinci lakást, 18 milláért. Ott ült velem szemben a 30-as cégvezető, a kis svájci sapkájában, meglehetősen agresszíven és pökhendien próbált meggyőzni, hogy azonnal szerződjek le vele, mert ez a legeslegjobb lakása, és bizony 3 hónap múlva kész lesz a társasház. "Csak" 12 millát kellett  volna 3 napon belül leraknom. Megkaptam a szerződést, amiben olyan elképesztő dolgok voltak leírva, hogy azonnal visszaléptem (semmi felelősséget nem vállalnak, beruházói hitel van a házon, használatba vételi ki tudja mikor, más bankhoz nem is lehet fordulni, csak ahonnan ők vették fel a hitelt, stb.)

 

Azóta eltelt 6 hónap, és a 2 épületből álló társasház természetesen nincs kész. A hátsó épület, amiben lett volna a mi lakásunk, körbe van állványozva, még az ablakok is hiányoznak, be sincs vakolva, nagy jóindulattal talán 60%-ban kész. És az építtető a mai napig azt írja a honlapján, hogy már csak az utolsó simítások vannak hátra, és átadásra kerül.  Használatba vételi? Már a szerződésben is rögzítik, hogy semmi közük hozzá, nem feltétele az átadásnak, lesz mikor lesz. És ezért a 40 nm-es kis patkányjukért, van aki fizet 18 milliót?! Azóta már eladták!

Az embereket tényleg ennyire meg lehet vezetni? Annak, aki egy ilyen házban vesz, tényleg ennyire mindegy hogy akár fél-1 év késéssel költözhet csak be? Hogy egy életen át törleszthet, egy lakásnak mégcsak nem is nevezhető kis odúért?  Az emberek egyébként ma mindent alírnak amit az orruk elé nyomnak? Rengeteg kérdés merül fel bennem.

 

Csokigombocz, sajnálom. Azt tudom javasolni, hogy inkább vegyél egy 2 szobás lakást egy városszéli, 20 éves panelben, hidd el, hamarabb lesz fedél a fejed fölött.  De jobban jársz, ha vidékre mész. Ez a város, már soha nem fog kimászni a mocsokból.

 

 

csokigombocz Creative Commons License 2007.08.08 0 0 121

Huha, latom beindultak a dolgok.

 

Az eredklodoknek meg az aggodoknak uzenem, hogy nem "savaztak le", csak hat egy bizonyos szint ala nem vagyok hajlando sullyedni.

 

Disznopasztorral maximalisan egyetertek.

 

A baross utca hose cimet (amit kedvenc szomszedom, candides nem akar tolem elvenni), annak adomanyozom, aki utanajar a jogi hatternek (mi tortenik es mit tehetunk az adott helyzetben).

 

Aki nem akar jogi macerakkal foglalkozni, mert a kornyezet momentan jobban erdekli, az esetleg utananezhetne annak, hogy mire koltik a kozos koltseg cimen beszedett eleg szep osszeget. Mert nem telik ebbol peldaul takaritokra (ill mert nem vegzi rendesen a dolgat), es mert nem lehet ebbol a kertet, udvart rendebe rakni. A mi penzunk, tehat jogunk van tudni mire koltik.

 

Mielott megint atmennenk szemelyeskedesbe es agressziv modon egymas torkanak esnenk, ismetelten elrebegnem, hogy ha pesten lennek en mindezt megtennem. Annak idejen mar ugyvedet is keritettem, utananeztem dolgoknak, de mivel nem alakultak a dolgok, menni kellett. Jo dolog hogy sokan vannak, akiket nem tesz tonkre az aprocska 16 szazalekos kamattal futo hitel, de engem ez arra kenyszeritett hogy jo messzire tavozzak pesttol. Aki tanari fizetesbol havi 61000 forintot tud fizetni a banknak, es meg meg is el mellette, annak leboruluk penzugyi zsenialitasa elott.

 

A jelen helyzetben en nem sokat tudok tenni a forumozason kivul.Latom hogy mas ezzel nemigen foglalkozik, de en azert fontosnak tartom a nyilvanossagot, meg azt hogy megtalaljuk egymast, netan informaciot cserljunk. Kar hogy nem mukodik olyan intenzitassal mint kellene.Latom most mar kezd uzenofal jellege is lenni, nem csak en jartatom a szamat rajta, kozerdeku informaciok is vannak a forumon boven, es ez jo. Ez volt a cel.Eleg regota irkalok mar embereknek szemelyesen, meg irkalok a forumra is, hogy fogjunk ossze, intezzuk el, csinaljuk meg, de mig ez olyan szinten mozog hogy 'en osztom az eszt" meg mindenkit hulyenek nezek, meg konnyu x kilometerrol okosnak lenni, addig nem latom ertelmet annak hogy hazamenjek intezkedni. Mert megis mit tudnek egyedul csinalni, ha a tobbinek jo ugy ahogy van?

 

persze, mindenki a masikra var - en peldaul jelenleg arra, hogy akik megtehettek hogy otthon maradjanak es nem kellett nekik vilagga menni a foreszter (ahogy candides mondana) miatt, azok akcioba lenduljenek.

 

Tegyuk mar felre a szemelyeskedest es intezkedjunk. A mi lakasunk, a mi vagyonunk, a mi kornyezetunk forog kockan, nem lehet a vegtelensegig varni.

 

Lehet hogy a Forester nem a kozellenseg (mitobb egyesek nagyon joba vannak veluk,hm) es ok se igy terveztek, es azt nagyon ertekelem hogy nem leptek le, hanem igyekeznek befejezni a hazat, de jelen esetben amiatt vagyunk a slamasztikaban mert a szerzodessel ellentetben meg mindig nem adtak at a lakasokat hasznalatbaveteli engedellyel ellatva, per es tehermentesen.

 

Es igenis emiatt jogomban all panaszkodni es meltatlankodni, meg akkor is ha a kedves candidesnek ez nem tetszik.

disznopasztor Creative Commons License 2007.08.07 0 0 120
Candides,

On a masok ertelmi szinvonalat hajlamos alul becsulni. Nekem nem ennyi jott le, csak szerintem ez a legfontosabb kerdes az ugyben. Epithetunk csuszdas medencet is, de felesleges, ha nem a mienk lesz.
Kerem tekintse at a Baross utcai tarsashaz helyzetet az ugyvedjevel. Azon kivul, hogy a Forester nem fizet kozos koltseget, van meg egy-ket cseles dolog.
Megertem ont, hogy szeretne mar rendezett korulmenyek kozott elni, de kozben ne felejtse el, hogy az az ingatlan, amiben on lakik az egy olyan ceg tulajdonaban van, aki 280 millio FT-os hatralekkal tartozik az APEH-nek, es tobb mint 300 milliot nem fizetet ki a kivitelezonek.
Ezek az osszegek csak kamatoznak szepen naprol-napra.

Mi lenne, ha egy kicsit foglalkoznank az igazan lenyeges kerdesekkel is?
Előzmény: candides (119)
candides Creative Commons License 2007.08.07 0 0 119

 

 

  Tök jó, hogy önnek ennyi jöt le!

disznopasztor Creative Commons License 2007.08.06 0 0 118
Candides,

Tudsz valami bovebb informacioval szolgalni engedelyezes ugyben?
Előzmény: candides (116)
candides Creative Commons License 2007.08.05 0 0 117

 

 

Még jó, hogy nem voltam elhamarkodott! Volt egy gyalog menetem este!

candides Creative Commons License 2007.08.05 0 0 116

 

 Kedves Csokigombocz!

 

 

 Nem nyomoz ön után senki! Ön írta, hogy a kűlföldön élök táborát növeli! Nem kell az indulatokat fokozni! Ha önt nem hatja meg a biciklitároló sórsa vagy az, hogy másokat milyen atrocitás éri itt a házban ha feleslegesen dobálozunk nagy szavakkal! Már lassan nem állnak szóba egymással a lakók. Engem mért hasson meg, hogy mennyit fizet és, hogy ehez el kellett kőltözzön ebből az országból? Nem kicsit önzőnek tartom! Engem is érint a lakhatási! Ki tudom fizetni, mégis ha tudnék segíteni biztos nem lennék ellene! Ahogy hallom és olvasom megvan az első betőrésünk a házban!! Mielőtt teleraknánk a házat rácsokkal nem lehetne a bejárati ajtót becsukni? És a portásokat motiválni arra, hogy csak az itt lakókat engedje be? Aki nem itt lakik csöngessen be és ha hallja a portás, hogy ismeri az itt lakó akkor engedje be? Lehet, hogy este pezsgőt bontok, ezen a héten mindennap ment a lift! Ez nem semmi! Azért megvárom az estét! (: 

candides Creative Commons License 2007.08.05 0 0 115
a
618 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 114

 

 

 Kedves Szomszédaim!

 

 

 Az emeleten zárat szereltünk fel a folyosó ajtóra.  Szeretnénk a besurranó tolvajok bejárását megnehezíteni ill megszűntetni! A héten volt egy bicikli eltukajdonítása ill egy lakásba besurranó tolvaj. Ezúton keresem a 602, 604, 605, 606, 613, 615, 616-os lakás tulajdonosait, hogy átadhassuk a kulcsot.  Ha valaki tudna az elérhetőségükben segíteni, nagyon megköszönném!  herrjaiger@freemail.hu címen vagyok elérhető ill 30 2125039-es tel számon vagy a 618-as lakásban. Fáradozásukat előre is köszönöm!

 

 

                                                             Bagota Csaba

disznopasztor Creative Commons License 2007.08.01 0 0 113
Lehet, hogy ez a baj!
...befejezze, amit elkezdett....

Hatha igy tobben leszunk!
disznopasztor Creative Commons License 2007.07.30 0 0 112
Kukkolok!

Mi lenne, ha utolso eselykent Huszar es Bartok ur megkapna a lehetoseget, hogy elkezdje amit befejezett? (A lakasbefejezesre gondolok. Remelem eredetileg is ez volt a celjuk, nem pedig ez a jogilag es erkolcsileg messzirol buzlo epitopari nonszensz. ) Azt a hatralevo ket hetet meg megvarhatjuk, de ha akkor sem lesznek rendben a dolgok, akkor a "haz" kozosen utananez a dolgoknak?
Szerintem ez eleg korrekt. A lakok eddig is maximalisan johiszemuek voltak...

Ha nem mennenek jol a dolgok, akkor mint lakokozosseg perrel terhelhetnenk a hazat, hogy az APEH es a hitelezok ne vigyek olyan konnyeden a legalabb 95%-ban kifizetett lakasainkat.

Aki egyetert irja ide a forumon alneven!

Augusztus 15 megfelel?
csokigombocz Creative Commons License 2007.07.30 0 0 111

candides kedves,

 

urino nem anyazik

 

Csak tajekoztatas vegett kozlom, hogy anno, mikor meg ifju voltam, naiv es optimista es hittem abban hogy viszonylag konnyen megusszuk a lakasvasarlast es a foresterrel valo uzletkotest, azert inditottam a forumot, hogy a lakasvasarlok megtalaljak egymast, lehetosegunk legyen az informaciocserere stb, stb. Mitobb, remenykedtem abban hogy a lakok osszefognak, es sajat kezunkbe vesszuk a sorsunk iranyitasat, mar amennyiben ez ugye Magyarorszagon lehetseges.

 

1. Nem osztom az eszt, csak publikusan kesergek nyomorusagunkon. Jelenleg csak kesergek, mivelhogy ugyvedre nincs penzem (masra sincs), mitobb ugy latom, nemigen tehetunk semmit az adott helyzetben.

 

2.Hat igen, jo messzirol kesergek a lakasugy miatt, mivelhogy ha pesten maradok hala a foresternek, otpnek meg a nem letezo hasznalatbaveteli engedelynek ami miatt 61000 forintot fizetek havonta a banknak, egyszeruen ehen haltam volna. Nem tudom mas hogyan veszelte at ezt a ket evet, de en nagyon nehezen. Nincs kocsim amit savval leonthetnenek, szoval egy gonddal kevesebb. Biciklim sincs, szoval a bickilitarolo sorsa sem hat meg tulzottan. Adossagom, nos, az van boven.

 

3. Engem a lakas hasznalatbaveteli engedelye erdekel, aminek szerzodesunk ertelmeben 2005 augusztusaban meg kellett volna lennie. Hol van? Es mert nincs?

 

4.Lazitok? Uszitok? Ugyan kerem. Megis kit? Mikor egymast marjuk ahelyett hogy megprobalnank kozosen kimaszni ebbol a slamasztikabol??? Onnek mert jo ez? Es mert velem kotozkodik nyilvanosan?

 

5. Ha gondolja, irhatna nekem egy emilt is az uvegcica25@freemail.hu cimre, ott bovebben tarsaloghatnank errol a dologrol, privatban. Lehet hogy meg tud gyozni arrol, hogy mert jo az nekunk ha csak ulunk es fizetunk, es varjuk a messiast, es mert kene nekem hallgatnom mindenrol.  

 

6. Mas is irhat.

 

7. viszont most mar nem csak meg vagyok dobbenve, fel vagyok haborodva, hanem felek is. Latom nyomoznak utanam. Hm. Irjak vegrendeletet? Sot, most mar azt is kezdem erteni, mert nem mernek irni az emberek a forumra, illetve akik eleinte aktivan kuldozgettek tovabb az informaciot, azok mert hallgattak el.

 

Sok szerencset

 

 

 

 

disznopasztor Creative Commons License 2007.07.27 0 0 110
...viszont jogi procedurak dontenek felettunk.... Nem farmert vettunk, hogy ha nem jo akkor majd mas elhordja.
Bringa tarolo jo otlet, de elobb lakhatasi, mert kulonben azt is viszi az APEH.
Előzmény: candides (109)
candides Creative Commons License 2007.07.27 0 0 109

 

Szeretnék én is ilyen helyzetben lenni, hogy 15000km távolságból osszam az észt! Nem az ő kocsiját öntik le savval! Fogalom ill információ és kifejezési problémái vannak olykór olykór. Nem szeretem ha birkának vagyok beállítva! De nem is szeretném elvenni tőle a Baross u hőse címét! Az önkormányzat nem azért jár kell a házban, mert unatkozik. De aki nem hiszi és venné a fáradtságot bemenne biztos szívesen tájékoztatják a dolgok menetéről! Amint megvan a lakhatási engedély tőlünk semmit nem tudnak elvenni! És ezzel a foreszter is így van ő is az engedélyek beszerzését sűrgeti. Addig nem tudja eladni az ő részét és az neki legalább annyira fájna ha az apeh elvenné mint nekünk. És, hogy eddig mit tett Csoki gombocz úr a házért? Én ebből nem látok semmit! Az a kezdeményezés ellenben tetszett amit egy fiú a házból forszírozott, hogy legalább takarítsuk ki a házat! Olyan dolgra fordítsunk energiát amiben tényleg tudunk változtatni! Bicikli tároló, hogy több bringát ne lopjanak el! Zárt bejárati ajtó, hogy ne legyenek illetéktelen bejárások (LOPÁSOK)!  Nagyon nagy vonalúak vagyunk! Itt a nyolcadik kerületben nem látok még egy ilyen házat ahól a bejárati ajtó tárva nyitva van! Itt egy kert amiben jól érezhetnénk magunkat ha megcsinálnánk! Na ezzekkel a dolgokkal tudnánk mit csinálni, a jogi procedurák felett nem mi döntünk!

disznopasztor Creative Commons License 2007.07.27 0 0 108
Azert en megvedenem gomboc-ot! Szerinted mi mast tud tenni? A lokokozosseg nem kepes semmire. Legalabb gombocz lazad.
Itt bujkalunk nevtelenul a forumon, varunk arra, hogy valaki csinaljon valamit. Egyedul meg senki nem mer lepni, es nem is erdemes.
Lesz majd itt siras, meg okolrazas, ha az APEH elarverezteti a hazat.
Amig a lakotarsakat nem zavarja az, hogy illegalisan laknak a Forester lakasaiban, amit 95 %-ban kifizettek, es lehet soha sem lesz az ovek, addig ennel tobbet gomboc nem tehet.
Jo lenne ha a forumkukkolok, ha mar olyan sokan vannak, irnanak!
Előzmény: candides (107)
candides Creative Commons License 2007.07.27 0 0 107

 

 

Kedves Csokigombocz!

 

 

 Szerintem igen is sokan látogatják az oldalad! Csak már unják az állandó személyeskedésedet! Túlságosan építő jelleggel nem tudtál hozzászólni a dolgokhoz. Az uszítással nem megyünk semmire! Szerintem mindenki rájött, nem mi irányítjuk a dolgokat! Lesznek itt még cifrább dolgok ahogy elnézek egy- egy ilyen lakógyűlést! Nem tudom csak nekem tűntt fel, hogy lemegyünk 1-2 órát anyázni és nem tőrténik semmi! A legjobb rész amikor egymásnak esünk ahelyett, hogy ezek az erős legények inkább a foreszternél lóbálnák az öklüket. Ezt nagyon jól elérte a forester, hogy olyan hangnemet üssünk meg egymással mit egyébként nem szoktunk. A foreszter anyázása helyett inkább foglalkozzunk azzal amit mi tudunk irányítani! Mért kell nekem közösköltséget fizetni ha a foreszternek nem? Ügyvédem felvilágosított ha nincs lakhatási engedély addig a ház járulékos költségeit a kivitelezőnek kell fizetni. Takarítás, karbantartás és minden amit nem mi fogyasztunk. Ez ugyanis jelenleg építési terület! Ezeket a költségeket ütólag nem lehet behajtani! Tehát a foresteren sem lessz behajtva!  A lakógyűléseknek semmi értelme nincs maximum megnézzük a lányokat mert mint láthatjuk nagyon szép lányok vannak aházban!

csokigombocz Creative Commons License 2007.07.25 0 0 106

szerintem át kéne keresztelni a fórumot csokigombóczra, úgyis csak én irok rá.

 

ja, ha valakit érdekel, foresterék azt terjesztik hogy két három hét múlva meglesz az engedély.

 

:)

 

Eddig már két éve két hónap csúszásról zengedeznek, szóval ez biztató jel, nemde? Lehet hogy év végére meglesz? És akkor mi történik? Merthogy ugye ott van az az aprócska végrehajtási kérelem bejegyezve a ház tulajdonlapján, amihez értelemszerűen foresternek semmi köze.

 

És még itt van a kötbér kérdése, ami ugye aprópénz ahhoz képest hogy mekkora az anyagi veszteségünk, erkölcsi kárunk, stb, stb.

 

Valahogy nem kedvelem a monológ műfaját, de már kezdem megszokni. Lehet hogy csak nekem vannak problémáim a lakással meg a tisztázatlan jogi viszonyokkal és az otps uzsorakamattal kapcsolatban?

 

 

udv nektek

 

gombócz

disznopasztor Creative Commons License 2007.07.04 0 0 105
A thaiföldi nyaralás összejött, de nem nekünk!
Előzmény: csokigombocz (104)
csokigombocz Creative Commons License 2007.07.02 0 0 104

JAMBOR LELKEK GYULEKEZETE

 

Nyaraltok az iden vagy a kutyaszart kerulgetitek a nyocker aszfaltjan?

 

en ugy nezem abbol a penzbol amit az iden azert fizettunk, merthogy meg mindig nincs meg a hasznalatbaveteli engedely es meg mindig uzsorakamatot szamlaz a bank, szoval azokbol a szazezrekbol osszejott volna egy jo kis thaifoldi nyaralas. A ket nagysikeru uzletember mar biztos jart ott.

 

es ti?

 

jo nektek igy?

 

 

csokigombocz Creative Commons License 2007.05.31 0 0 103

MERT JO AZ NEKTEK HOGY MAR MASODIK EVE 16%-OS KAMATTAL FIZETITEK A HITELT? NEKEM SPECIEL NAGYON ROSSZ.

 

NEKTEK MIBOL TELIK ARRA HOGY HAVONTA TOBB TIZEZER FORINTTAL TOBBET FIZESSETEK A BANKNAK?

 

MERT JO AZ NEKTEK HOGY MAR MASODIK EVE NINCS HASZNALATBAVETELI ENGEDELYE A HAZNAK?

 

MERT JO AZ NEKTEK HOGY NINCS A NEVETEKEN AZ INGATLAN AMIERT EGY VAGYONT FIZETTEK?

 

MERT JO AZ NEKTEK HOGY NEM TUDTOK TOLE MEGSZABADULNI, MERTHOGY HIVATALOSAN MEG NINCS A NEVETEKEN?

 

MERT?

 

ES MEG MEDDIG TURJUK?

 

NEKTEK NINCSENEK ANYAGI GONDJAITOK EMIATT?

 

NEKEM VANNAK.

 

DE JO DOLOG TUDNI HOGY ENNYIRE KEDVES, TURELMES ES VAGYONOS EMBEREK A SZOMSZEDAIM, AKIK MINDEZT MEGENGEDHETIK MAGUKNAK. LEHET HOGY NEKTEK JO.

 

 

disznopasztor Creative Commons License 2007.05.15 0 0 102
Aki eddig nem ijedt meg az majd csak akkor fog, ha elveszik a "tulajdonát".

Kincs ami nincs....
Előzmény: lakó vagyok én is (101)
lakó vagyok én is Creative Commons License 2007.05.14 0 0 101

Hogy szarul az biztos, de hagy tegyek közzé némi infot hátha rajtam kivűl is elkezd agodni ami az itt leírtak alapján remélek is.

Idézet egy Bonató kft-től elkért hivatalos papiról amit Nagy Pétertől kaptam amit másnak is szivessen át ad igérete szerint.

 

-A mellékelt Legfelső Bíróság KGD 2005.5 szám alatt közzétett döntésének megfelellően jár el a Földhivatal minden esetben, amikor a tulajdonjog fenntartással történ  eladást követően VÉGREHAJTÁSI JOG BEJEGYZÉS IRÁNTI KÉRELEM ÉRKEZIK. Ilyenkor a rangsor elve alapján feljegyezzük a tulajdonjog fennntartás tényét majd ezt követöen a végrehajtási jogot. Amikor beérkezik a tulajdonjog bejegyzési engedély, akkor tulajdonjogot a fenntartás rangsorában kell bejegyezni, de a rangsorban későbbi végrehajtási jog változatlanul fennmarad, tehát az ÚJ TULAJDONOS VÉGREHAJTÁSI JOGGAL TERHEHELTEN SZERZI MEG AZ INGATLANT.Igy érvényesül a végrehajtási jog bejegyzésnél a rangsor elvének mellözése.

 

A 35489 hrsz.-ú ingatlannál azomban még a tulajdonjog fenntartással történt eladások tényét sem tudjuk feljegyezni, mivel a társasház még nem került megalapításra. Ezért tettük nyilvántartásba a végrehajtási jog bejegyzés iránti kérelmet is.

 

Na ehhez mit szóltok. ezen idézet valós sajnos ez azt jelenti hogy, a mi kis tulajdonunk nem a miénk sőt nem is vagyunk társasház.

Szerintetek nem kénne valamit tenünk nagyon gyorssan?????????

A mi kis csudapárosunk igér még valami szépet nekünk hátha tönkre megyünk az okos kis hitelünk miatt. Én minden esetre szerződés szegésért el kivánok állni a lakásomtól. SAJNOS CSAK ENNEK A KÉT GAZEMBERNEK ADHATOM EL MERT SE LAKHATÁSI SE VÍZ SE SE SEMMI...

 

 

Remélem hogy most egy kicsit mindenki észbe kap.

 

Nagy Péter mindenkinek hajlandó adni az I.számú Körzeti Földhivatal által irt levélből. Telefon száma:20/9231-790

 

 

Előzmény: disznopasztor (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!