Keresés

Részletes keresés

Contempt Creative Commons License 2008.03.29 0 0 34

Nahát! Már Fletó is reformblabláról beszél. :DDD

 

"Gyurcsány Ferenc azt nem vitatta, hogy az egészségügyi reformra szükség volt, szerinte azonban azért váltott ki annyi vitát, mert nem volt pontosan kidolgozva, a precíz végrehajtást reformbablával és reformgőggel takarták el. "

waxxablaze Creative Commons License 2008.03.27 0 0 33
hol a nevük?

én nem látok 200 nevet...
:D
Előzmény: Tamerlán (32)
Tamerlán Creative Commons License 2008.03.27 0 0 32
mac.m,

azért észrevehetnéd a hasznos információt is az idézett állásfoglalásban:

"Csak olyan politikai erő
számíthat közvélemény támogatására,
amely az általa képviselt reformokat kellő magabiztossággal jeleníti meg. Számítunk rájuk.
Ha így tesznek, számíthatnak ránk."

Tudtuk ezidáig, hogy
SZEMÉLYEKRE LEBONTVA kiknek a véleménye a "közvélemény"?
Ugye, hogy eddig nem tudtuk.
De most már tudjuk: ott a nevük.

Ezután a közvéleménykutatás is sokkal egyszerűbb lesz.
Csak ezt a kétszáz-valahány embert kell megkérdezni és kész...
(:–)))

Előzmény: mac.m (26)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.27 0 0 31
sipákol, hogy nincs radikális átalakulás...

attól mert nem költözött új család a szemlőhegyi utcába, radikálisan elszegényedő társadalmi rétegek, és segélyre berendezkedett tömegek, adónyomorban tartott adófizetők...nem elég radikális átalakulás?

ja nem

mert ferenc polgárosodást akar.


Előzmény: mac.m (30)
mac.m Creative Commons License 2008.03.27 0 0 30
Oszt még ezeknek van képük kiejteni a szájukon, hogy a Fidesznek nincs programja...
Előzmény: waxxablaze (29)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.27 0 0 29
"a társadalom szerkezetének radikális átalakulása azonban elmaradt."

nekem ez tetszik a legjobban
az urak vö. elvtársak csak nem akarnak leállni a társadalmi kisérleteikkel. pedig eddig csúfosan jártak mindahányszor amikor ezzel kisérleteztek.
Előzmény: mac.m (28)
mac.m Creative Commons License 2008.03.27 0 0 28
Basszus tényleg. Ezek már csak kötőszónak alkalmazzák a reform kifejezést, mindenfajta tartalom nélkül. Elképesztő.
Előzmény: waxxablaze (27)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.27 0 0 27
jó párat kihagytál:DDDD
Előzmény: mac.m (26)
mac.m Creative Commons License 2008.03.27 0 0 26
http://www.nol.hu/cikk/486402/

Reformokkal ki a zsákutcából! címmel állásfoglalást adott ki tegnap több mint kétszáz ismert értelmiségi, akik szerint az elkövetkező hónapok sorsfordítónak bizonyulhatnak a magyar társadalom számára. Úgy vélik, a 2006-ban elkezdett reformfolyamat elfogadása nem pártpreferencia kérdése, hanem az egyetlen út, amely a világ fejlettebb régiójához, Európához és ezen át az euroatlanti világhoz vezethet.

1990-ben közép-európai társainkkal együtt megkaptuk a rég vágyott esélyt, hogy erre az útra lépjünk. Átalakult a politikai és a gazdasági szerkezet, a társadalom szerkezetének radikális átalakulása azonban elmaradt. Nem sikerült megújítani a gazdaság és a társadalom között közvetítő áttételeket, amelyek a modern társadalom létrehozásához nélkülözhetetlenek. Ilyenek a költségvetés, az államháztartás, a közigazgatás, az egészségügy, a művelődés és az oktatás. Magyarország zsákutcás történelméből csak a XXI. század kényszereinek és elvárásainak megfelelő reformok vezethetnek ki - olvasható a kiállásban, amely szerint csak a reformok eredményezhetnek önmagával és múltjával megbékélt, polgárivá alakuló középosztályt, a kor folyamataiba illeszkedő és egyben önazonosságát megőrző, minőségi társadalmat. "Ezért támogatjuk a kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök reformjait. Ezért óvjuk honfitársainkat attól a politikától, amely retorikájában többet ígér, de valójában a reformok megakasztását, visszafordítását célozza. Ezért tartjuk veszélyesnek az ösztönöket manipuláló politikusokat. Csak olyan politikai erő számíthat a közvélemény támogatására, amely az általa képviselt reformokat kellő magabiztossággal jeleníti meg. Számítunk rájuk. Ha így tesznek, számíthatnak ránk."
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 25
csak az kézikönyv volt, nem pedig javítási...
Előzmény: Újlaki (2)
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 24
" A Szovjetúnió és más szocialista országok tapasztalatai is azt húzzák alá, hogy sikertelen és kilátástalan minden olyan kísérlet, amely nem teszi általánossá és gyökeressé a reformokat.

Igaz hogy a reform számos eleme csak eszöz, azonban egy átfogó reform bizonyos történelmi pillanatokban minden céllal felér.

Ki kell mondani, hogy átfogó társadalmi-gazdasági változtatások kellenek. Az átfogó reform megvalósítása szembesít bennünket a mai intézményrendszerünkkel. "

Hoppá ez nem a mostani kormányprogram !!!!

Hanem Havasi Ferenc elvtárs felszólalása az MSZMP 1988-as értekezletén.
Nem hasonlít?
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 23
nagyajólét, nagyabaj ajjajaj
qncogi Creative Commons License 2006.05.30 0 0 22

Nemzethalál. + GÁZÁREMELÉS.

Olyan jó nézni, ahogy ott a sarokban.....:P

Előzmény: Törölt nick (18)
BaSand Creative Commons License 2006.05.30 0 0 21
Történelmi lózung volt ma, Klára!
Előzmény: mac.m (20)
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 20
Attól tartok így lesz, nincsenek illúzióim.
Előzmény: Törölt nick (18)
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 19
igaz
na ezt fogja most visszavonni
Előzmény: Törölt nick (17)
KalásziM Creative Commons License 2006.05.30 0 0 16
  Dübörög a gazdaság -- nagy a jólét !!!
KalásziM Creative Commons License 2006.05.30 0 0 15

 

 

Reform 50x lózunggyűjtemény

 

Miért mást vártatok ??

 

 Megérdemlítek a sorsotokat !!

mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14
MNO

Amíg nem kezdünk tisztességesen beszélni arról, mi a gazdasági helyzet, mi a teendő és amíg nem ez lesz megbeszéléseink középpontjában, addig az emberek azt fogják gondolni, hogy választott képviselőik nem azzal foglalkoznak, ami a dolguk – fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta: a politikai vezetés, beleértve az ellenzéket is, nem rajzolhat hazug képet a választópolgároknak. Orbán Viktor kiemelte: Magyarországnak ma nem közigazgatási problémái vannak, hanem gazdasági problémái.

leszögezte: ha a kormány magától nem mondja meg, ki kell követelni tőle, hogy pontos helyzetképet adjon a magyar gazdaságról.

„A közigazgatási és pártfinanszírozási kérdésekről egyeztetni kell, de ezek nem lehetnek a nyilvánosság frontvonalában. Ott az adóemelés kérdésének kell szerepelnie, a költségvetési megszorításoknak, tehát végre az embereket közelebb kell vinni az igazsághoz” – jelentette ki Orbán Viktor.

Az ellenzéki vezető fontosnak nevezte, hogy nem lehet a dolgokat úgy folytatni, ahogy azok a választási kampányban mentek. Orbán Viktor álláspontja szerint nem lehet elfogadni, hogy „a miniszterelnök a választás előtt a parlamentben azt mondja, nagy a jólét, a választás után pedig bejelenti, hogy nagy a baj”. Hozzátette: így nem tudnak tervezni sem az emberek, sem a cégek.

A politikus tarthatatlannak nevezte, hogy a kampányidőszakban a kormány a következő öt évre szóló adócsökkentési tervről beszélt, majd a választások után egy hónappal bejelenti: adókat fog emelni. „Az ellenzék ehhez nem asszisztálhat tovább” – közölte Orbán Viktor.
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 13
MNO
"Megyeri Dávid: Száznyolcvan fokos fordulat következett be az MSZP gazdasági helyzetértékelésében az országgyűlési választások második fordulója óta.
Április 23. előtt mindenki rémhírterjesztő, felelőtlen riogató volt, aki akár csak szóba merte hozni az államháztartás gyalázatos állapotát. Furcsa metamorfózis tanúi lehettünk a választások lezárultával: egyre több volt bukott miniszter, közgazdász, a baloldal vonzáskörébe tartozó szakember kezdte emlegetni a radikális költségvetési megszorító intézkedések halaszthatatlanságát.
Az MSZP–SZDSZ az utolsó pillanatig kivárt a beismeréssel, hogy nagy a baj. Eközben pótcselekvéses látszattárgyalásokkal kísérli meg saját hibáiért a felelősséget legalább részben a jobboldalra hárítani."

Úgy látszik most eszükbe jutott.

"az ellenzéktől az elmúlt években csak azt hallották, hogy tessék teljesíteni a programot�, ahelyett, hogy álljt parancsoltak volna�"

Biztos az ellenzék a hibás mindenért.
Előzmény: John Doe(520i) (11)
gitana19 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 12
Az volt a leggátlástalanabb, legordasabb hazugsága... Ha komolyan gondolta volna, akkor nem kézivezérléssel 1 tehetségtelen alak nyert volna 1 pályázatot 1 komoly, európaszerte elismert kutató elől, úgy, h a nyertes 1 hónap múlva már a nem-nyertesnél kilincselt, h ugyanmár, csinálja + helyettük ingyen. De jó elvtárs volt...
Előzmény: lilaköd mámor (6)
John Doe(520i) Creative Commons License 2006.05.30 0 0 11
" Gyurcsány Ferenc szerint 5-6 évvel ezelőtt elindult egy olyan gazdaságpolitika, amely ugyan teljesítette mindazt, ami szociálisan kívánatos, ugyanakkor nem vette figyelembe mindazt, ami gazdaságilag lehetséges. „A nagyobbik felelősség azóta az elmúlt négy évet terheli” – hangsúlyozta az ügyvezető kormányfő, ugyanakkor az ellenzéket is bírálta a kialakult költségvetési hiány miatt. Mint mondta, az ellenzéktől az elmúlt években csak azt hallották, hogy „tessék teljesíteni a programot”, ahelyett, hogy „álljt parancsoltak volna”.
Expozéja további részében ugyanakkor beterjesztésre kerülő javaslatokhoz megköszönte az ellenzéki pártok segítségét."

 

Nem felejtették el.

Előzmény: mac.m (9)
rarabel Creative Commons License 2006.05.30 0 0 10
Haza és haladás - az a vágy és ambíció hajt bennünket, hogy az új világot értő, alakító progresszió és a nemzeti sokaság felemelkedésének ügye újra összekapaszkodhasson. Mindenkire szükség van. Mindenki sikerét, felemelkedését kívánjuk szolgálni. Több, és nem kevesebb demokráciát kívánunk. Nyitott, nemzeti tradíciójára és jelenbeli teljesítményére büszke Magyarországban hiszü

Új Magyarországot teremtünk. Tisztességes, bátor reformkormányzással. Tudjuk, hogy mi, politikusok önmagunkban erre nem vagyunk képesek. Ezrek és milliók együttműködése, partnersége kell. Sokak egyező akarata, cselekvése. ....

Új reformkorra van szükség. Nagyobb igazságosságra, több demokráciára. A nyugalom és a méltányosság megőrzésére. Nagyszerű célokhoz lelkesedés társul, szenvedélyes hit egy jobb világban. És alázat, tudva, hogy a kihívás, a feladat fölénk magasodik. Tudjuk azt is: jó döntéseink mellett bizonyosan lesznek tévedések is. Kerülni fogjuk a dölyfös mindenhatóság látszatát, a kérlelhetetlenséget, tettekben való határozottságunk a hazával, a demokratikus renddel szembeni alázattal párosul.

 

mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 9
Talán az is lehet, hogy elfelejtették ki is kormámyzott itt négy évig.
Előzmény: Wic (7)
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 8
Talán ez a "modern ipar" része lehet.
Előzmény: lilaköd mámor (6)
Wic Creative Commons License 2006.05.30 0 0 7

Viszont szó van arról, hogy előbb fel kell mérni, hogy mi is az, ami van, azaz hogy mit kell átalakítani.

 

hát ez az...

az előző kormány biztos eltitkolta a gazdaság és az ÁH helyzetét, ezért nem olyan eccerű felmérni...

Előzmény: ex_lx (5)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.30 0 0 6
akkor a biopolisz dobva?
Előzmény: mac.m (4)
ex_lx Creative Commons License 2006.05.30 0 0 5
"de a konkrét finanszírozási reformram az esetleges több biztosítós modellre és a finanszírozási versenyre még utalás sincs."

Viszont szó van arról, hogy előbb fel kell mérni, hogy mi is az, ami van, azaz hogy mit kell átalakítani.
2+2 év erre nem elég, és különben is most jöttünk a Holdról.
Előzmény: mac.m (1)
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 4
Gazdaságfejlesztés

Gyurcsány Ferenc két éve arról beszél, hogy áttörő sikereket csak akkor érhet el a magyar gazdaság, ha nem mindent akarunk fejleszteni, hanem meghatározunk néhány kitörési pontot; végül három ilyet talált: a modern ipar, a turizmus, valamint hazánk, mint pénzügyi-logisztikai központ. Nagy meglepetést egyikkel sem keltett.
mac.m Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3
Oktatás
A program oktatási fejezete a verseny és az esélyegyenlőség együttes erősítését tűzi ki célul. A szövegben a sűrűn előforduló "folytatjuk" és "megőrizzük" szavak utalnak az eddigi reformok továbbvitelére, de néhány újdonság felfedezhető. A felsőoktatásban az államilag finanszírozott szakokon is bevezetnék a tandíjat..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!