Keresés

Részletes keresés

mac.m Creative Commons License 2006.06.02 0 0 3
Két pipa

A Hillernél alkalmazott technikával Gyurcsány - információink szerint - Szekerest először az önkormányzati és területfejlesztési tárcával kínálta meg. Mivel a posztot jelenleg is betöltő Lamperth Mónika Szekeres egyik szövetségese, az elnökhelyettes nem fogadta el a felajánlást.

Lamperth Mónika és Szekeres Imre szövetsége évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza. Gyurcsány taktikai érzékének hibáját az mutatja, hogy lebecsülte Szekerest, és feltételezte, hogy Lamperth Mónikát nem neki kell majd elintéznie, hanem elintézi helyette a párt szuperambíciózus elnökhelyettese. Szekeres viszont szereti fenntartani a talpig úriember látszatát, a csata elmaradt, ő a háttérbe húzódott, mint akinek az egész hatalom nem is fontos. Ezt a csatát ezzel ő nyerte meg, és Gyurcsány a könnyebb ellenállást volt kénytelen választani, hű fegyverhordozóját, Juhász Ferencet állította partvonalra.

Szekeres így megkaphatta a honvédelmi tárcát, amelynek eddigi vezetője, Juhász Ferenc vélhetően a pártvezetésben, Gyurcsány mellett kap hangsúlyos (elnökhelyettesi) szerepet.
mac.m Creative Commons License 2006.06.02 0 0 2
Akkor lássuk csak sorjában, mi is határozza meg kiből lesznek a kormánytagok.

Egy pipa

Gyurcsány nem hivatalosan már bejelentkezett a pártelnöki posztra, amihez Hiller Istvánnak, a párt jelenlegi vezetőjének félre kellene állnia. Az régóta tudható, hogy a választási győzelem ellenére Hiller pártelnöksége nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a párt éléről való kimozdításának egyik nagyvonalú módja lehet, hogy teljesítik legfőbb vágyát, azaz (oktatási és kulturális) minisztert csinálnak belőle.


gunyoros Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1
0
Előzmény: mac.m (-)
pointless Creative Commons License 2006.06.02 0 0 0
0
mac.m Creative Commons License 2006.06.02 0 0 topiknyitó
Gyanús lépések

"Nem az határozza meg, hogy ki kerül a kormányba, hogy velem milyen kapcsolatban van, hanem, hogy milyen demokratikus felhatalmazás és teljesítmény van mögötte. Azokkal kell együttműködni, akiket a párt kiemel, politikusokat, nem barátokat fogok a kormányba hívni" - magyarázta Gyurcsány a szocialisták május 20-i kongresszusán

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!