Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 195
Teljesen igazad van.
Előzmény: sierra (192)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 194
Nyilvánosság előtt hogyan vallanál a nemi életedről? Amit Clintonnal műveltek az egy aljas provokáció volt. Eskü ide vagy oda, senkinek semmi köze a másik ember magánéletéhez.
Előzmény: pasa_ (186)
sierra Creative Commons License 2006.11.27 0 0 192

Kampányban pedig nem kormány és ellenzék van, hanem küzdő felek...
Ja, hogy nálunk az egész időszak kampány? Akkor tán ezen kellene változtatni...

 

-- Úgy van. Elsősorban annak kell ezen változtatni, aki a kampányát kormányzás helyett nyomja. Másfél évig. És ha ezzel megvoltunk, akkor utána jöhet az ellenzék felelősségének firtatása. Nem helyette, utána. Merthogy egy nagyságrenddel kisebb kárt okoz egy konstruktív ellenzékiség helyett folytatott folyamatos hecckampány, mint egy kormányzás helyett folytatott hecckampány.

 

Ezzel kábé megtettem a Polklubban az utolsó hsz-omat. Úgy érzem, hogy amíg ebben, az alapvetés alapjának alapjában nincs konszenzus, addig egyszerűen értelmetlen bármi politikáról beszélni. Azt hiszem az értelmiség is ezt érzi, mert valamilyen tompa bénultságba csúszott. A magyar állam, a társadalom szeptemberig nagybeteg volt, de legalább még hörgött. Október 23 után azonban leállt a szívműködés. Most még eltart egy darabig, amíg ez felsejlik, aztán jönnek mindenféle villanyáramos reanimációs kísérletek - de minek.

 

Kádár elvette a jövőt.

2004. dec. 5. óta kerékbe tört a nemzet.

917 óta megszűnt a demokrácia.

Meneküljön, aki tud.

 

Everybody knows that the dice are loaded
Everybody rolls with their fingers crossed
Everybody knows that the war is over
Everybody knows the good guys lost
Everybody knows the fight was fixed
The poor stay poor, the rich get rich
That's how it goes
Everybody knows

Everybody knows that the boat is leaking
Everybody knows that the captain lied
Everybody got this broken feeling
Like their father or their dog just died
Everybody talking to their pockets
Everybody wants a box of chocolates
And a long stem rose
Everybody knows

Leonard Cohen Everybody knows

 

Minden jót mindenkinek, holnaptól a törifórumon talál meg, aki keres, vagy a vh-s topicok valamelyikében.

Előzmény: Törölt nick (187)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.27 0 0 191
Ezzel azt akarod mondani, hogy amíg ellenzékben van valaki, akkorát hazudik, amekkorát akar? És ha nem nyeri meg a választást, akkor nemcsak az összes hazugsága bocsáttatik meg, hanem az a privilégium is kijár neki, hogy erkölcsi magaslatról csesztesse a győztest? Nem hiszem, hogy létezik erkölcstani kézikönyv, amiben ez van leírva.
Előzmény: pasa_ (183)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.26 0 0 188
A kormany tagjai kormanytagok akar van kampany akar nincs. Es az iroi munkassagukat addig szuneteltetik.
Ha Gipsz Jakab nevenincs ember mndja a kampanyban hogy duborog a gazdasag, az lehet puszta tevedes. Ha a miniszterelnok mondja ugyanazt, akkor az csak szandekos felrevezetes lehet. Vagy ha tanyleg nem tudja mi a helyzet remenytelen alkalmatlansag. Akarmelyik esetben nincs helye abban a hivatalban. Es ez teljesen fuggetlen MINDENKI MAS tevekenysegetol.
Előzmény: Törölt nick (187)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.24 0 0 186
>Bill Clinton eskü alatt hazudott, mégse mondatták le.
>-- A nemi életéről hazudozott, te csúsztató bunkó. Hol van ez egyensúlyban 917-tel?

Ezt kar bagatellizalni: mas halando 2 ev borton kapott volna azonos helyzetben azonos hazugsagert. Clintonnak a buncselekmenyert nemhogy felelosseget nem szabtak ki, hanem meg elnok is maradhatott. Szeoen demonstralja a torveny elotti egyenloseg elvet es gyakorlatat.
(vo: arrafele csomo miniszter lemondott es tavozott apro stiklikert, mint hogy valami alkalmazottjanak nem volt rendben minden papirja....)
Előzmény: sierra (141)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.24 0 0 185
Az ejszaka Hogolyo besurrant es meglepett a bevetellel. Osregi recept -- es ma is ugyanolyan jol mukodik.
Előzmény: sierra (124)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.24 0 0 184
>A választási kampány a választók tömeges és előre megfontolt szándékú félrevezetése.

Ahogy az utolso par honapban a "reform"okrol szolo duma is.

>Aki ezt nem látja, azzal nem tudok mit kezdeni...

Yeah :-(((
Előzmény: SaGa (119)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.24 0 0 183
Varga tudtommal nem visel semmilyen allami tisztseget. Ergo nyugodtan nyomhat barmilyen sodert.

Aki viszont hivatalt vallalt, sot arra fel is eskudott, ezt nem tehetne meg. Neki dolgoznia kene a izeteseert, meg a vallalasa teljesiteseert. Amit persze nem tesz. De a helyet sem adja at.

A valasztasnak meg van barmi jelentosege? Amikor a szavazok jelentos reszenek szavazatat hazugsagokkal meg koltsegvetesi penzekkel vasaroljak fel? Aminek szinten nincs semmi kovetkezmenye.
Előzmény: SaGa (117)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.24 0 0 182
Az eleg kulonbseg, hogy a robot/fikanickek ott maradnak....
Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 180
Légy erős én is. S én sosem ragadtatnám el magam annyira mint te most.
Ez a stílus tudtommal a Dili rovataiban dívik. Az indulataid indokolatlanok. A magas ló meg méginkább. Én végig tisztességesen érveltem. Szerintem szívj el egy békepipát helyettem is, én nem dohányzom.
Előzmény: Törölt nick (178)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.11.21 0 0 179

Eb ura, pökhendi, Gyurcsány Ferenc nem miniszterelnököm.

 

Légy erős, az!

És ha menni kell, hát menj, de ettől még a tény nem változik.

Előzmény: sierra (173)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 177
Jav: NEM a szocializmusban...
Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 176
Teljesen mindegy. A lényeg, hogy dühös lettél. Ami a legbiztosabb indikátora egy vitában annak, hogy felsültél. :)
Előzmény: Törölt nick (171)
sierra Creative Commons License 2006.11.20 0 0 174
Úgy is mondhatnám, azzal egyetértek, hogy nem mondott le. De nem ő a miniszterelnök. :o)
Előzmény: Törölt nick (172)
sierra Creative Commons License 2006.11.20 0 0 173

Eb ura, pökhendi, Gyurcsány Ferenc nem miniszterelnököm.

 

A beszélgetés kedvéért, igen. De ha újra tömegtüntetés lesz, menni fogok (csak Ekrem Kemált tartsák távol valahogy). És ami azt illeti 917-től enyhén szólva rendszerellenes lettem. Ami azt jelenti, hogy én a magam részéről nem támogatom tovább a III. Köztársaságot, mert ez egy nagy rakás trágya. Felőlem nyugodtan megdőlhet és ami azt illeti, mivelhogy a bajokból semmit nem oldottak meg, csak be lett söpörve megint minden a szőnyeg alá, erre legközelebb megint egész jó esély lesz. A harag nő, a vezetők pedig rövidlátóbbak mint valaha. De a felismerések érnek, a médiát sem lehet örökké agyonfegyelmezni, hogy minden tömegtüntetés résztvevőit "vandál"-nak, minden politikai krízist "nagy gondok"-ként kelljen emlegetni, előbb-utóbb fel fog tűnni, hogy ki itt a rosszfiú. És ezúttal sem a nép.

 

Zurück zum Thema: igen.

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 170
Kedves Geo!
Épp azt tettem. Összevetettem az SZDSZ akkori nyilatkozatát a Fidesz mostani reakcióival. Pro forma egyik sem az adott párt demonstrációja. Mindkét esetben súlyos jogellenes magatartást tapasztalhattunk a tüntetők részéről. A Fidesz csak a békés tüntetők mellett állt ki, a randalírozást elítélte, szintúgy Sólyom László, aki köztörvényes bűnözőknek nevezte a rendbontókat. Az SZDSZ teljes mellszélességgel állt ki a tüntetés mellett és a kormány megbuktatására szólított fel, képviselői a törvénytelen demonstráció résztvevőinek teát vittek stb. Göncz pedig talán még amnesztiát is hirdetett, hogy végképp ne legyen senkinek kifogása.
Nahát. :)
Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 169
Látom rosszul vagy. Ne tedd. Egyre drágább! :) Szóval. Van - bár nem lila. A vizitdíj már fizetős egészségügyet jelent. Felőlem akár szívinfarktust is kaphatsz, de Orbán nem hazudott. Valóban drágább lett az egészségügy, emelték a járulékokat, csökkentették a szolgáltatások színvonalát és plusz fizetendő díjakkal terhelték meg a betegeket. Hogy mindez jó vagy rossz arról nem beszéltem. A lényeg, hogy Gyurcsány a képünkbe hazudta akár a gáznál, hogy semmi ilyesmit nem terveznek. (Egyébként véleményem szerint mind a gázáremelés, mind a vizitdíj helyes intézkedés, de már szocializmusban élünk, nem lehet hazudni fentről.)
Előzmény: Törölt nick (165)
sierra Creative Commons License 2006.11.20 0 0 168
Ezzel a három bekezdéssel teljesen egyetértek. Ebből azonban véleményem szerint nem következik, hogy Gyurcsánynak nem kellene lemondania.
Előzmény: Törölt nick (146)
sierra Creative Commons License 2006.11.20 0 0 167

1.) Én bármikor kijelentem neked, hogy ami szónoklatokat meghallgattam a Kossuth téren, annak 60%-án látszott, hogy nem itt a fórumon politikázik, mert még annyit se tudott a világ dolgairól, mint egy egyszeri netharcos. További 30%-nak meg irreális elképzelései voltak arról, mit lehet egyáltalán csinálni. Úgyhogy értelmi, hozzáértési színvonalban hozták a magyar átlagot; a választók pont ennyire képesek nálunk. Ez van, ha nem politikusok rántanak össze egy rendezvényt, hanem magától gyűlik össze a nép és kerül neki mikrofon. Gyűlt a sok okosság. Mit mondjak, néha fájdalmas volt hallgatni a butaságot.

 

Azt hiszem, én értelmesebb dolgokat tudtam volna mondani, mint annak az elsöprő többsége, amit végighallgattam (persze csak a töredékét hallgattam meg az összbeszédeknek, hiszen napi pár órát voltam csak kint). De nem tudtam magam eléggé felcukkolni, hogy beálljak a dumálni vágyók hosszú sorába és aztán szembenézve a többezres tömeggel elmondjam, ami kikívánkozik.

 

Igen, ilyen a pesti forradalom. Meg ilyen mindegyik. Általában nem klasszika-filológia professzorok szoktak tömegbe verődni. Biztosra veszem, hogy voltak értelmiségiek, akik elmentek, mint én, és aztán nem tudták rávenni magukat, hogy felszólaljanak, mert ahhoz, amit mondani akartak először pár szemináriumot kellett volna tartani megértés végett. Ami pedig szeminárium nélkül is érthető, azt minden szónok elmondta nélkülük is: Gy. F., takarodj!

 

Ebből látszik különben, hogy a megmozdulás spontán volt. Ha párt szervezte volna, nem így néztek volna ki a beszédek.

 

Továbbá voltak még kint rendbontók, alkoholisták, zsidógyűlölők és egyszer volt szerencsém egy súlyos homofóbiában szenvedő bácsi mellé kerülni, aki azzal foglalta le magát, hogy a rácson túl, kb. tíz méterre áldogáló, csőretöltött RTL-riportert (ott merevedett a kamera előtt, hogy mikor jön az élő kapcsolás) buzizta, illetve az RTL vezérkarát buzizta. Nem tudni minek alapján, mert nem volt nőiesen öltözve, egyhelyben állt, tehát taglejtéseiből sem lehetett olvasni, a hangzavarban pedig egy szavát nem lehetett érteni. Mindegy.

 

Igen, ilyenekkel is találkoztam kint, minek tagadni. Emellett még az összdeviánsok létszámának kb. 100-szorosa is megjelent, akiknek a világon semmilyen defektje nem volt. Legalábbis nem több, mint az utcán gyülekező vandálokkal és csőcselékkel szemben otthonmaradt filozófiaprofesszoroknak, terézanyakaliberű irgalmas szamaritánusoknak és életműdíjas erkölcsnemesítő társadalmi reformereknek.

 

2.) Miért a jobboldaliak tüntetnek, mikor nem őket tévesztették meg, hiszen ők nem Gyurcsány úrra szavaztak toposz:

Valóban sokkal jobb lenne, ha a balolda ébredt volna öntudatra és vonult volna tömegekben a kormány lemondását követelni. Van két lehetőség, miért nem ez történt. Az egyik az, hogy azért, mert a baloldal a jobboldali csőcselékkel ellentétben napi olvasója volt a gazdasági és politikai portáloknak, bármikor kihívhatta volna Járait és Pszáf Károlyt egy jó kis feltáró jellegű vitára, ujját a makrogazdasági érverésen tartotta és általában is képben volt, mint SaGa olvtárs. A másik meg az, hogy ugyan átbaszták, de amíg a jobboldal (és azon belül fokozottan Orbán) nem kerül hatalomra, addig ez rendben van. Nem szép, nem szép - nem a demokrácia dicsősége, ahogy Geo olvtárs körülírta - de azok olyan elvetemültek, hogy ez belefér.

 

 

3.)

Nomost erre a populációra a Fidesz gondosan rászervezte a maga kis népgyűléseit, merhogy a kettőnek persze semmi köze egymáshoz. És a fideszes képviselők, akik a forradalmároknál szónokoltak, ők is csak a színpadot tévesztették el, nyilván.

 

-- És?

Előzmény: Alpári Gnác (147)
sierra Creative Commons License 2006.11.20 0 0 166

Azt nem tudom, elhittem-e, de arra emlékszem, hogy kiakadtam az ötlettől (pont olyan rossz, mint a 13. havi, csak még abszurdabb). Ha tippelnem kellett volna előzetesen, hogy Fidesz győzelem esetén megvalósul-e, akkor most így utólag visszagondolva, azt hiszem vagy attól féltem volna, hogy megvalósul, de úgy, hogy abban semmi köszönet nem lesz (még tovább romló makrógazd.), vagy arra tippeltem volna, hogy addig kavarnak pénzügyileg, amíg névlegesen megvalósul, de közben másik kézzel visszaveszik valamilyen módon.

 

Választás előtt számomra gazdasági szempontból az MSZP kevésbé tűnt rossz megoldásnak, mert amit Orbán beígért, attól a frász kerülgetett. Nem tudtam elhinni, hogy kormányra kerülve meg tud szabadulni a 2002-es megszavazott 100 naposok, meg a 2003-ban felfedezett neoszocialista indíttatások után az addigi kádárista vonalától. Én általában nemigen jeleskedem olyasmiben, hogy jó érzékkel mögélássak különböző fal dumáknak, nominalista módon szeretem értékelni az elémkerülő szövegeket. Éppen ezért nem tudtam hinni olyan fideszszimpatizánsoknak, akiknek az volt a meggyőződése, hogy a fidesz osztogatási retorikája és a fidesz valódi gazdasági programja gyökeresen eltérne egymástól és hogy utóbbi mindössze taktikai eszköz. Én ezt nem tudtam elhinni, még akkor sem, ha tényleg így volt. Ezért szerte a fórumokon a Fidesz ellen prédikáltam és minden lehetséges alkalommal ott voltam a Fideszt anyázók között - adtak rá okot is persze.

 

Mindezt annak ellenére, hogy sem akkor, sem mostanában nem hittem Orbán egyeduralmi hajlamának akut veszélyében. Meg annak ellenére, hogy mint jobboldalit az orbánista nemzeti duma, hitvallás, hájjal kenegetés, akciózás stb. az valamilyen szinten kielégíti az igényemet (bár elég alacsony szinten, mert nem úgy valósul meg, ahogy szeretném), míg ilyet a ballibtől nyilvánvalóan soha nem kapok.

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 163
Hány autódat gyújtottam én fel? :)
Előzmény: Alpári Gnác (159)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 162
A szervezést illetően nem volt és nem is lesz bizonyíték. Azt csak a józanész mondja. Olyan baromságokkal ne jöjjetek, hogy hallottátok a cb-rádióban ahogy szervezkednek és nem Pető hangja volt, ergo nem az SZDSZ állt mögötte.

Az SZDSZ ha nem is szervezte, de maradéktalanul támogatta az illegális demonstrációt:

Az SZDSZ Nyilatkozata

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete jogosnak tartja a hosszú időn át halogatott, majd előkészítés nélkül bevezetett áremelés elleni országos tiltakozást.

Öt hónapos fennállása alatt a kormány megmutatta, hogy nem tud mit kezdeni gazdaságunk mélyülő válságával. A mai napon bebizonyította, hogy nem tudja kezelni a romló életkörülmények miatti társadalmi tiltakozást. Az erőszakkal való fenyegetőzés megengedhetetlen, csak tárgyalásos megoldás lehetséges. Most már nem csupán a benzin áráról van szó.

Az országnak haladéktalanul felkészült, a lakosság bizalmát megszerezni képes kormányra van szüksége.

Addig is biztosítani kell az élet normális menetét. Felhívjuk a tiltakozó mozgalom résztvevőit, hogy semmiféle provokációnak ne üljenek fel, védjék a rendet és a nyugalmat. Felhívjuk a közellátás, a szállítás és az egészségügy dolgozóit, hogy - mint eddig is tették - biztosítsák a lakosság ellátását.

Felhívunk minden szabad demokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását.

Budapest, 1990. október 26., 13 óra 30 perckoraz SZDSZ Ügyvivői Testülete


Ez nyílt támogatásra való felszólítás. Az SZDSZ szervezetei étellel és itallal látták el a taxisokat. Ez tény. S mindez a pártvezetés akarata szerint történt. Egy illegális demonstrációról van szó, amelyet az SZDSZ az alig pár hónapja működő legitim kormány megbuktatására kívánt felhasználni. Az SZDSZ ekkor átlépte a jogállami kereteket. Csak ez senkit sem érdekel, aki az SZDSZ-t szereti. Most ugyanez az SZDSZ néhány utcán hőzöngő ember miatt jogosnak érzi, ha a buszt váró embereket gumilövedékkel sorozzák meg, csak mert ők vannak kormányon. Persze ez nem ugyanaz az SZDSZ. Mert akkor még 20% támogatta őket. Most 5%. Talán nem véletlenül.
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 161
Itt így nem beszélünk.

Egyébként meg, hogy jönnek ahhoz a taxisok, hogy megbénítsák az egész országot?
Előzmény: Alpári Gnác (159)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 160
Csak hogy ellenfele nem hazudott. :)
Mint utólag bebizonyosodott az egészségügy tényleg fizetős lesz, a gazdaság pedig egyáltalán nem dübörög s valóban megszorítások jönnek.
Előzmény: Törölt nick (158)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.11.20 0 0 159

Taxisblokád?

 

Egy nyavalyát!

Azt nem szervezte éppen senki, még ha ezt utólag az SZDSZ nyakába akarjátok is varrni.

Történetesen éppen egy taxiban ültem az előestén, hallottam a rádióban, hogy útlezárások lesznek, pártnak ahhoz semmi köze nem volt. De erről persze ne nyissunk vitát, higyjük el, amit mondasz, bár tapasztalataink éppen ellentmondanak ennek.

És aztán tök mindegy, mit mondasz, az autód a baloldali szavazóktól biztonságban lesz.

Azok aztán nem gyújtják fel, nem építenek barikádot belőle.

 

Nem tudom, nekem éppen ez a legdurvább, ilyenkor még a szarkazmusom is elfelejtem, hát basszák már meg a forradalmárok, hogy jönnek ahhoz, hogy más polgárok tulajdonát semmivé tegyék???

Hát mégis mit képzelnek?

Mér nem mennek a jófenébe, de most őszintén?

Mert nekik sérelmük van? És azt ki nem szarja le???

Parlamenti demokráciában élünk, mint ahogy próbálom azt megértetni nehány damokrácia-igényével fellépő emberrel, 4 évig kuss van, aztán lehet pampogni.

 

El tudod te képzelni, mennyire volt tele a púpom Orbán korona-hurcolászásával? És mentem én térre?

Ha én nem mentem, maradjatok már ti is otthon!

Oszt hagyjatok bennünket békében élni, ne cseszegessetek folyton!

 

Elnézést kérek mindenkitől, ez a hangnem aztán valóban nem a klubba való, de ez a tapadós ragaszkodás kihozza belőlem az állatot...

 

Oszt jónapot...

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.19 0 0 156
http://eu.mdf.hu/index.php?akt_menu=78&hir_reszlet=9633

"Az LCI francia hírtévé azon kérdésére, hogy ha egy szocialista kormányfő bevallja, hogy helyzetértékelésében és ígéreteiben hazudott, le kell-e mondania, a francia baloldal jelenleg legnépszerűbb politikusa kedden azt válaszolta: „Igen, úgy gondolom. Még akkor is, ha nem akarok a magyar ügyekbe beavatkozni, úgy gondolom, hogy a helyzet Magyarországon robbanásig feszült. A megmozdulás – amelyen elsősorban fiatalok vesznek részt – egyben a tisztelet megkövetelése is. Van egy közös pont a demokratikus országokban: az államnak az igazat kell hirdetnie, és a demokráciáknak pedig a tisztelet demokráciáinak kell lenniük" – mondta Ségolene Royal."

Megmosolyogtató ismét. Nem. Nem a te hibád. Nem kell vállalnod Gyurcsányt. Én nem értem, miért kellene. Európa szocialistái gondolkodás nélkül maguk közé emelték a posztkommunista baloldalt. Pont ők lennének most elfogultak ellenük? Netán épp Orbánnal konzultálnak, hogy megítéljék Gyurcsányt? Nevetséges volna. Az európai baloldal sosem volt igazán ellenséges a keletivel szemben, dacára hogy fel kellett adják a demokratikus rend megdöntésének lehetőségét mint a politikai érdekérvényesítés eszközét - itt meg ugye ez volt e politikai erők fő eszköze. A franciákhoz és Royal-hoz eljutott európai párttársa botránya. A hazugság pedig arról szól, hogy bár tudjuk, hogy nagy a baj és tudjuk, hogy még nagyobb lesz, de hazudunk, hogy megnyerjük a választást. Nem lehet ezt máshogy kimagyarázni, mert ez történt. Maga a Gyurcsány-beszéd nem is lenne érdekes, hisz nélküle is tudod, te is, én is. Nem vagyunk hülyék. Adócsökkentés és dübörgő gazdaságot hazudtak, hogy rájuk szavazzunk, majd végül kiderült, hogy a jövő hetet is elköltötték, nincs pénz, és még a korábbi számlákat is ki kell fizetni, nekünk, járulék- és adóemelés... Erről szól a történet és nem holmi REFORMOKRÓL. Ennek ahhoz semmi köze. Ha nem adósítják el az üres kincstárat, akkor is kellenének reformok. Csak akkor könnyebb lenne. Egy erős állam, egy erős gazdasággal kiszámítható környezetből indulva sokkal nyugodtabban tud reformokban gondolkodni és reformokat véghez vinni. Régóta érnek ezek a reformok. Kevés dolog van, ami ilyen fontos volna és ennél jobban érdekelne, de ennek semmi köze, ahhoz, hogy van egy kormányunk, amely hatalmas kiadások árán átvágta a népet, hogy hatalmon maradjon...
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.19 0 0 155
Mint ismétlem teljesen közömbös kire szavaztak a tüntetők, Fideszre, MIÉP-re vagy Caligula lovára. Semmit sem von el a politikai jogaikból. És semmit sem ad az eszükhöz. Ez már csak így megy. Ésszerűbb, kiszámíthatóbb, felelősebb, nyugodtabb kormányzással nem provokálta volna ki a kormány azt a cirkuszt, ami a pesti utcán kialakult. Ennyi a mondandóm lényege. A tüntetőktől nem várok el semmit. Egy részük egy Fradi-meccs után is ugyanezt csinálja. Viszont egy politikussal szemben komolyabb elvárásaim vannak. Így az egész reformfolyamat, amire ennek az országnak elemi szüksége volna megreked, de legalább is olyan ellenállást szül, ami tovább nehezíti az ország rendes életét.

Sanálatos, hogy ilyen keményen ragaszkodsz az általad valóságnak vélt információkhoz és meg sem kísérled esetleg más forrásokkal összevetni azokat. Mondjuk egy döntéshelyzetben ez kritikus tévedéshez is vezethet. A politikában persze az önbizalom hamis auráját kölcsönzi a szereplőnek - ez Gyurcsány hübrisze is. A politika már csak ilyen. Fontosabb a hit mint a valóság. Talán ezért tart ott az ország ahol. S ezért nincs egyezség olyan kérdésekben sem mint pl. Ogy létszáma, régiók, amiben elméletileg 16 éve közel azonosak az álláspontok... És... a többit tudjuk.

Azért meg végképp kár megsértődni, hogy miután a Kossuth-teret azonosítod a Fidesszel, kimondjuk, hogy a sokkal több kárt okozó és az akkori kormány által sokkal "konszenzuskeresőbben" kezelt, ám A-tól Zettig illegális taxis ügyet az SZDSZ-hez kössük. A baloldalt nem is értem miért jellemzi ez a politikai nárcizmus. Múltja foltos, alázatot kellene mutasson inkább. Ehelyett azt kell folyamatosan hallani, hogy mennyivel tisztábbak, jobbak, okosabbak. Szerintem ez a hozzáállás nagyban gátja az együttműködésnek. Én inkább a hibák elismerését tartanám becsülendőnek és azt üdvözölném, ha eszmecseréinkben leáshatnánk végre a közös alapokig, amikre végső soron még mindig szilárdan tud épülni ez a nemzet.
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.19 0 0 153
Egyszerűbben fogalmazok.

Ezek az emberek, akikről valószínű nem vagy túl jó véleménnyel - bár én sem - eddig is bármikor az utcára mehettek volna az elmúlt öt évben. Tették is alkalmanként, de sosem volt ilyen mérvű a felháborodásuk mint most. Ennek oka egyértelmű. Egyrészt a megszorítások, amik szerintem nem lesznek "jelentősek" a korábbiakhoz mérve és az elmúlt évek jövedelemnövekedése jórészt kompenzálja azokat, viszont pusztán a szó sokkal negatívabb hatású és pánikot keltő. Másrészt morálisan sokan nem tudják elfogadni azt, amit Gyurcsány tett. Pl. a francia szocialista elnökjelöltasszony sem. Talán az véleménye többet mond. Az már valóban az én személyes véleményem, hogy egy szimpla lemondatás kevés volna. Én indokoltnak érezném az új választásokat is a közeljövőben, ez már egyéni vélemény. Ha úgy tetszik elfogult. De minden más, amit leírtam száraz tény, semmi több.

(A taxisblokád SZDSZ szervezésű volt. Magától ilyet nem tud pár taxis megcsinálni, csak egy országos hálózat. De erről ne nyissunk vitát.)

<b>"Vonja vissza! Ön úriember. Nem akarhat igaztalanul választást nyerni!</b>" - mondja a vitában Gyurcsány Orbánnak a választás előestéjén, amikor azt állítja, hogy Orbán azzal kampányol, hogy a kormány vizitdíjat akar bevezetni - amit egyébként én támogatok. Ez igazítson el. :) Ennek semmi köze az alkotmányhoz. Ez politika. Minden az alkotmány betűje szerint zajlott, de semmi sem a demokratikus jogállam eszményei szerint. Jogi aggályaink mindössze akkor lehettek, amikor a PM megtiltotta az államháztartás perdöntő adatainak nyilvánosságra hozatalát. Ez vélhetőleg törvénysértés volt, de nem a választási jogot érintő kérdés. Csupán a választást érintő, miként a PM hivatkozása is ez volt: "mert befolyásolnák a választások kimenetelét." A tények már csak ilyenek. Befolyásolják az embert.:D Gondolom ezért nem kívánok a szocikra voksolni legközelebb sem.
Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.19 0 0 151
Elfogultnak érzem a megjegyzésed. Miért te akarod megszabni a beszélgetés menetét? Egyáltalán? Azt hinném minimum kettőn áll a vásár.

Bár szinte kizártnak tartom, hogy volt szoci szavazók jelenjenek meg a téren Gyurcsány lemondását követelve, de úgy vélem ez közömbös. A baloldal eddig is inkább olyan szavazókat vonzott, akik kevésbé aktivizálhatók bármiféle tömegmegmozdulásra vagy egyéb politikai tevékenységre, maguktól meg pláne nem tesznek semmit. Bár voltak, akik úgymond besokaltak Gyurcsánytól és elfordultak tőle, de nem hiszem, hogy részt vette volna bármiben is, ami az elmúlt két hónapot jellemezte az utcán. Egyáltalán. Az emberek többsége, döntő többsége soha nem megy el ilyen rendezvényre, akár melyik oldalon áll. Viszont azt a tényt ne lehet elégszer leszögezni, hogy eddig egyetlen kormány sem váltott ki ilyen népharagot. Két hasonló esetet jegyezhetünk fel: taxisblokád és Bokros-csomag (tandíj). A taxisblokádról kiderült, hogy inkább az általános gazdasági válság miatt a demokráciát még épp csak tanuló társadalom nem reagálta volna le a benzináremelést ilyenformán, ellenben egy direktben az akkori ellenzék által felheccelt fineszes csapat egyszerűen kihasználta a kormány bénultságát és tehetlenségét. A Bokros-csomag pedig mint tudjuk valamilyen formában szükséges volt és nem a kormány volt bevezetésének fő oka. Most ellenben ugyanannak a kormánynak a hibáját kell kifizesse az adózó polgár. Szóval nem a választási eredményt kifogásolják az emberek. Azt persze igen, hogy valaki igaztalan módon győzött - és ezek után még ez a valaki akarja magát piedesztálra emelni. Ez minimum gyomorforgató pártállástól függetlenül. Ahogy számos baloldali is így látja, határokon innen és túl.

Tehát az elégedetlenség valós. A kormány lemondása indokolt lenne egy ilyen legitimációs válság okán. Tiszta lappal kellene indulni, de ettől az egész magyar politikum meg van valójában rettenve. Ezért még nem vállalhatja fel sose a Fidesz 2006 őszét teljes egészében.
Előzmény: Törölt nick (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!