Keresés

Részletes keresés

syllus Creative Commons License 2006.11.10 0 0 25
De ha a kan cellária küldi ki a nagyonkövetnek, hogy mit kell mondani, akkor nem tükörre referál, hanem külügy helyett dolgozik, ergó valamelyikre nincs szükség...
Előzmény: Indián (24)
Indián Creative Commons License 2006.11.10 0 0 24
Köznapi nyelven ez lenne a kancellária, vagy ahogy a Vekkerúr ideján hítták: tükörreferatúra...
Előzmény: syllus (23)
syllus Creative Commons License 2006.11.10 0 0 23
Én igazándiból azt sem értem, hogy mi az a "Miniszterelnöki Hivatal (MeH) külkapcsolatokért felelős szakállamtitkára". Erre van egy külön minisztérium, vagy nem?
Előzmény: Indián (-)
sierra Creative Commons License 2006.11.02 0 0 22

Ezek szerint a nagykövetségek dolga belpolitikai krízis esetén a kormányálláspont propagálása. Végül is, jól illeszkedik kakisztokráciánkba.

 

Hol hazugság van,

ott hazugság van

nemcsak a puskacsőben

nemcsak a börtönökben

 

nemcsak a vallató szobákban,

nemcsak az éjszakában

kiáltó őr szavában

ott hazugság van

 

nemcsak a füst-sötéten

lobogó vádbeszédben,

beismerésben,

rabok fal-morse-jében

 

 
Előzmény: Indián (-)
sashimi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 21
Ha a kulugy azt akarja, hogy a nagykovetek ismerjek a levelben megfogalmazott allaspontot, akkor elegendo ha elkuldi szamukra GYF parlamenti beszedeit. Amit meg is tettek.

Az idezett uzenet fogalmazasa annyira nehezkes, hogy ilyen nem nagyon ir profi.
Epp ezert a level fordulatai hasznalhatatlanok ervelesben (modulo GYF beszede)

Persze nincs kizarva, hogy egy Vakondok valoban kuldott egy ilyen uzenetet valakinek a kulugy belso informacios halozataban. Persze tervezetnek nevezte. Aztan azonnal ki is szivarogtatta.



Előzmény: Indián (-)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.01 0 0 20
Bisztos nem ez volt. Na mind1, megpróbálom a könyvtáros kapcsijaimat mozgósítani.
Előzmény: Indián (19)
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 19
Hááát, ha eccer a kormányváltások alkalmával az őrkutyáig bezárólag rúgdajják ki a népeket, mitől lenne itten épeszű közhivatalnoki kar? Most akarják visszacsinyánni a közigazgatási államtikári posztot, mer' rájöttek a rengeteg nagy eszükkel, hogy valakinek értenie isköllene az apparátus vezetéséhez...

Ha ez vótt a pontosmondat, ráereszthetem a Copernic-ot, de ha asse tanájja, akkó' bakfitty...
Előzmény: Profán Béni (18)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.01 0 0 18

Btw erről beszélt ez a Göllner tegnap a Friderikuszban, hogy nem az a lényeg, hogy a politikusok hüjék (az adottság), hanem hogy a közhivatalnoki kart nem hagyják békén dolgozni, és nem hagyják annyi ideig nyugton, amennyi idő alatt szavahihető lehetne.

 

Mondott még egy jópofát,  miszerint Kövér egy hónappal a választás előtt azt nyilatkozta a Demokratában, hogy az izgaság nem számít, a lényeg az, hogy a párt hány mandátumot szerez. A neten kikereshetetlen, könyvtárban pedig nem akarom égetni magamat ezzel a fossal, de nem lehetne valahogy kibányászni?

Előzmény: Profán Béni (17)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.01 0 0 17
Úgy értem, ez van, mért lenne katasztróka?
Előzmény: Indián (16)
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 16
Most micsinyájjak, Béni bátyám, ezt fújta be a szél... különösebb okom nincs kételkedni - már a színvonal alapján -, utána köllene koslatni...
Előzmény: Profán Béni (15)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.01 0 0 15
Nézd, Indián, ez így elég pimf, és nem is biztos, hogy ez az a levél, meg hát a követségeknek komojabb forrásaik is vannak. De általában: asszem a művelt közönség is túlzott illúziókat táplál a politikusoktól elvárható IQ és korrektség  felől. A szlovákok pl. hozzá vannak szokva, hogy egy majomházzal van dolguk, ojanokat mondanak mindenkiről közt. elnöktől lefele, amiért itt háromhavi fejadagelvonás járna, oszt mégis mennek valahogy a dolgok.
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 14
Ha még csak katasztrófa lenne... azt má' mexoktuk... de ez a legtöbb, amit tunnak...
Előzmény: Törölt nick (13)
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 12
Főttvadász Uram,sehol nem vótt rája írva, hogy roppant naon szigorúan titkos, és asse, hogy tökönrúgás mellet ránézni sem szabad... :-)

Amúgy arra a jegyzékváltásra kéváncsi lennék, mer' akkó' megláthatnánk, hogy mit tunnak még ottan a minisztérijumban? Mer így Kinga asszony egy kiöregedett manézsdirektisznek tűn...
Előzmény: Törölt nick (11)
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10
Vén Kéxakállú, eztet nem köllött ferdíteni, a magyar kormánytól ment a magyar nagyköveteknek... bár... ha jobban belegondolunk, ez a legnehezebb: érthetően, magyarul...

Szóval ez valami kezdő járási termékmanagger zsengéjének tűnik, nem épp gyipolmácijai szóhasználatnak...
Előzmény: Wágner úr (9)
Wágner úr Creative Commons License 2006.11.01 0 0 9
Abba' a gyiplomácijába' úgy szok lenni, hogy azt köll mindig megnézni, hogy végül mit is küldenek/kapnak meg, mer' a fogalmazványokat, amiket mindig reggelre köll megcsinálni, hogy a főnökség asztalán legyen, na, azokat annyiszor írják át, hogy az összes ferdítő belegebed..., továbbá köpköd egész éjjel és rengeteg Sör fogy közbe'.... Szóval, az a tutti, ha a futárt lopják el menetközbe', amikor má' viszi a cuccot...., amihez szintén sokk Sör köll és strapás is, de az a biztos, mégha utólag úgyis letagadják az egészet...
Előzmény: Indián (8)
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 8
Ennél már csak az a borzaszóbb, hogy még Göncz Jinga is lebuktatta magát, mer aszonta a tennapi Napkeltében, hogy Orbán nem is szerepel ebben a ziézben, erre rittig ottan van...

A másik, a zegésből naggyából az gyün ke, mintha egy ifjú örökös kerűtt vóna be egy jelentősebb múltú cég igazgatótanácsába és éppen most lássa szükségét a világmegváltásnak anélkül, hogy lövése lenne a világ dóggairól...

Mint egy tájjellegű Paris Hilton...
Előzmény: zuglo_14 (1)
wizes Creative Commons License 2006.11.01 0 0 7

Gondúttam, de én igen!!

Nna!

;>))

Előzmény: zuglo_14 (6)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 6
Nem rájuk gondoltam:-)))
Előzmény: wizes (4)
wizes Creative Commons License 2006.11.01 0 0 5

Amúgy:

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=834790

 

Népszava Online - Belpolitika 2006. október 31. kedd | 10:40    Cikk bezárása Göncz Kinga szerint Orbán lejáratása nem szerepel a külképviseleteknek küldött levélben

Nem szerepelt Orbán Viktor lejáratása abban a tájékoztatóban, amit a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) külkapcsolatokért felelős szakállamtitkára küldött külföldi vezetőknek. A levélben a tárca az október 23-i rendzavarásokról tájékoztatta a külképviseleteket.


Orbán Viktor Fidesz-elnök lejáratása nem szerepel abban a levélben, amit a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért felelős szakállamtitkára küldött a külföldi misszióvezetőknek az október 23-i rendzavarásokról tájékoztatásként - jelentette ki Göncz Kinga egy televíziós műsorban. "Orbán Viktor egyáltalában nem szerepel a levélben, lejáratása pedig még annyira sem" - hangsúlyozta a külügyminiszter. Arra a felvetésére, hogy Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke miért állította ezt, a külügyminiszter azt válaszolta: ez reakció volt a Fidesz elnökének Strasbourgban elmondott beszédére.

Megítélése szerint ugyanis a Fidesz úgy gondolkodott, "el kellett kerülni, hogy Orbán strasbourgi beszédéről legyen szó, a külügy kapcsán kellett valamit előhúzni". Az ellenzéki párt vezetőjének az a kijelentése, hogy a posztkommunista kormányzatoknak ne nyújtson segédkezet az Európai Unió, a külügyminiszter szerint nemcsak Magyarországra "súlyos", hanem a térség mindazon országaira, ahol nem jobboldali kormányok vannak hatalmon.



NÉPSZAVA Online

wizes Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4

?

 

Millen fiatalok??

Somogyi is vagy 60 éves.

Kvács 65?

Göncz 55?

 

Minygyá leguglizzuk.

47-ben szül. tehát 59!!

 

Előzmény: zuglo_14 (3)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 3
El....

nem tudom, én azt látom, hogy ahol fiatalok vannak és még ha jó szándékkal/jó akaratal is - hadd legyek jó indulatu - valami nagyon dilitáns módon mennek a dolgok....


Előzmény: wizes (2)
wizes Creative Commons License 2006.11.01 0 0 2

Somogyi volt Kvács után.

De olyan jeletéktelen -habár a pízhez ért mert ő is meggazdagodott az uccsó pár évben- látod, te is elfelejtette da nevit!

Előzmény: zuglo_14 (1)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1
Lehet, kovácsot, hornt, vagy kivolt kovács helyettese? kéne viszahivni a külügy élére?

szakemberhiány mindenüt.....

egyébiránt jó regg...
Előzmény: Indián (-)
wizes Creative Commons License 2006.11.01 0 0 0

Nem nulla!!

 

 

Előzmény: Indián (-)
Indián Creative Commons License 2006.11.01 0 0 topiknyitó
  Nagykövetségi msg box

Az október 23-i zavargások

  • Az október 23-i zavargások összefüggésben vannak a Kossuth tér éjszakai kiürítésével, ahol éjjel-nappal tartó kormányellenes, „politikai vadkemping-demonstráció” zajlott hetek óta. A rendezvényt a magyar szélsőjobb fémjelezte, de hol titkoltan, hol pedig bevallottan a Fidesz is támogatta és kihasználta.

  • Magyarországon tiszteletben tartjuk az alkotmányos jogokat, köztük a gyülekezéshez és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogokat, de az élet biztonságához való jog még ezeknél is előbbre való.

  • Ezért a rendőrség az október 23-i megemlékezések biztonságos lebonyolítása érdekében a Kossuth téren demonstrálókkal egyezséget kötött, miszerint az ünnepség előtt alávetik magukat a biztonsági átvizsgálásnak.

  • Mivel a demonstrálók nem tartották magukat a megállapodáshoz, megakadályozták a rendőrség munkáját, el kellett távolítani őket a helyszínről.

  • A magukat békés demonstrálóknak mondó tüntetők ugyanis vasgolyókkal, házi gyártású bombákkal és késekkel voltak felszerelve, vagyis nemcsak a megállapodást, de a jogszabályokat sem tartották be.

  • Fontos látni a különbséget: vannak kormányellenes tüntetők, akik élnek az alkotmányos jogaikkal, és vannak a mögéjük bújó politikai futball-huligánok, akik visszaélnek ezekkel a jogokkal. Az előbbiek jogát védeni kell, az utóbbiak rendbontását pedig meg kell akadályozni, fel kell számolni, és meg kell büntetni.

  • Ennek, a rendetlenségnek és a rendetlenség kezelésének nyilván nagyobb hírértéke van, mint a rendnek, így a külföldi hírcsatornák elsősorban ezt közvetítették október 23-a kapcsán is.

  • A látszat azonban csal: Magyarországon demokrácia van, politikai stabilitás és rend, amit meg is őrzünk minden alkotmányos eszközzel.

  • Akik október 23-án éjjel Budapest utcáin randalírozni kezdtek szintén nem békés tüntetők, alkotmányos jogaikkal élő állampolgárok, hanem közönséges – és valószínűleg szervezett – rendzavarók voltak.

  • Megmozdulásukat nem jelentették be előre, így nem is rendelkezhettek engedéllyel, és sok mindent lehet állítani, csak azt nem, hogy békés céljaik lettek volna.

  • Tüntetni konkrét célokért szokás. De ha a cél kizárólag a puszta erőszak, a rendbontás és a vandalizmus, akkor már nem tüntetőkről van szó, hanem bűnözőkről, akiket meg kell állítani.

  • Akik kövekkel, vasrudakkal, késekkel, baltákkal felfegyverkezve indulnak az utcára; akik rárontanak a rendőrökre, akik buszokat foglalnak el és fordítanak keresztbe az utakon, akik autókat borogatnak, gyújtogatnak, és tankkal indulnak a rendőrök ellen, azok nem az alkotmányos keretek között tüntető polgárok, hanem közönséges bűnözők.

  • A híradásokban oly sokat idézett kép a tankról, mely Budapest utcáit dúlta, egyértelműen bizonyítja, hogy a tüntetők szervezett csoportok voltak, tudatosan készültek akciójukra. Ugyanis a kiállított tank elindításához két akkumulátorra is szükségük volt. Ők azonban nemcsak ezzel rendelkeztek, de a beszereléshez szükséges minden egyéb eszközzel, amelyeket szakszerűen használtak is.

  • A rendőrségnek és a hatóságoknak ebben a helyzetben nemcsak joguk, de kötelességük megvédeni a város és a polgárok biztonságát. A rendőrség tehát törvényesen és arányosan járt el.

  • Az erőszak a mértékét nem a rendőrség választja, hanem az emberek ellen támadó szélsőséges csoportok brutális és erőszakos fellépése.

  • A valódi kérdés azonban az, hogy ha nem a tömeg támogatása, akkor mi az, ami az utcán randalírozó csoportok erejét adja? A válasz a jobboldalon keresendő. Az ellenzék hosszú ideje önös politikai érdekei szerint folytatja felelőtlen politikáját. Illegitimnek nevezi a demokratikus választások után felhatalmazott kormányt, amivel egyszersmind legitimál minden kormányellenes akciót. A szélsőségeseket is.

  • Ha szavaival nem is mindig egyértelműen, de hallgatásával bizonyosan bátorítja a szélsőséges csoportokat. És ez az elnéző hallgatás nem egyszerűen közöny, ez a Fidesz valódi taktikája.

  • Orbán Viktor egy beszédében egészen odáig ment, hogy azt mondta, hogy a köztársaság csak levethető ruha a nemzet testén.

  • A radikális szavakból radikális tettek lettek. Az ellenzék vezére ideológiát adott az utcai rendbontáshoz.

  • A Fidesznek megint egyszer sikerült összemosni a békés tüntetőket a radikális rendbontókkal. Mert bár a Fidesz vezetői folyamatosan kapcsolatban voltak a rendőrség illetékeseivel, tehát tudták, hogy a Belvárosban rendbontók jelentek meg, tudták, hogy a rendőrség oszlatni fog, mégsem szakították félbe a pártrendezvényt, mégsem figyelmeztették híveiket, hogy baj lehet.

  • Ezért nehéz szabadulni attól a gyanútól, hogy talán a Fidesz szándékosan hagyta, hogy hívei és a rendbontók összekeveredjenek, és olyan látszat keletkezzék, mintha a köztársaság rendőrsége a békés tüntetők ellen vezényelne attakot.

  • A Fidesznek úgy tűnik, mindent megér egy másnap reggeli, a kormányt vádoló sajtótájékoztató. Még saját legelkötelezettebb híveinek testi épsége sem drága néhány gyalázkodó mondatért.

  • Sajnos, ez még mindig a „minél rosszabb, annál jobb” politikája.

  • A rendszerváltó Fidesz fokozatosan a nemzeti radikalizmus túszává válik, pedig Európából jól látszik, hogy Magyarországnak nem Haiderekre és Slotákra van szüksége. Hanem nyugalomra és fejlődésre.

  • Nem fogjuk leállítani a 16 éve halogatott, és most végre elindított reformokat. Nem fogjuk visszavonni az egyensúlyteremtő lépéseket. És nem fogjuk hagyni, hogy a felelőtlen populizmus, a nemzeti radikalizmus, amely választásról-választásra egyre nagyobb területeket fertőzött meg a magyar politikában, végleg elhatalmasodjon Magyarországon.

Előzmények

  • A magyar miniszterelnök még a kormányalakítás előtt, zárt körben, a koalíció nagyobbik pártja előtt ultimátumszerű beszédet mondott. (őszödi beszéd)

  • Ennek lényege az volt: vagy szakítanak a magyar politika 16 éve tartó, hazug, szociális demagógiára épülő gyakorlatával, ami már középtávon is finanszírozhatatlan, vagy pedig kereshet másik miniszterelnököt magának a párt.

  • A politikai botrány ennek a részletnek a kiszivárogtatásával kezdődött. Az ellenzék érdeke nyilvánvalóan az, hogy a brutálisan őszinte beszédnek csak az egyik felére építsen politikát. Arra, hogy a kormányfő elismeri, ő is hazudott.

  • Csakhogy van annak a beszédnek egy másik fele is, a kép azzal együtt teljes. Abban a miniszterelnök azt mondja, ő akkor is szakítani fog a hazugság, a hitegetés, a szociális demagógia politikájával, ha az népszerűségvesztéshez, tüntetésekhez vezet.

  • A felvétel nyilvánosságra hozását követő nap éjszakáján, szeptember 18-ról 19-re virradó éjjel radikális, szélsőjobboldali csapatok tombolni kezdtek a magyar főváros egy pontján, megostromolva a Magyar Televízió székházát. A következő két éjszakán a szélsőséges megmozdulások tovább folytatódtak, ám a rendőrség kemény és határozott fellépésének köszönhetően végül péntekre megszűntek.

  • Azonban az önkormányzati választások után a Fidesz folyamatosan készenlétben tartotta híveit az utcán, október 23-a megosztására törekedett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!