Keresés

Részletes keresés

HAL9000 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 622

Hát, bár lehet, hogy törlik, de kattints a letöltésre:

http://www.mininova.org/tor/613950

Előzmény: PuPu (621)
PuPu Creative Commons License 2007.03.14 0 0 621

Egyre jobban érdekel ez a Caesar.

Végre valaki szeretne...

:O))))

Előzmény: HAL9000 (620)
HAL9000 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 620

Éppen mehetne kifelé is a megfelelő termék, hiszen megy is, gondolj csak a Kürt kft-re, pl. Meg arra is, ami mehetett volna, csak elkúrtuk. (Hogy klasszikust idézzek, mert azért azt el kell ismerni, hogy miniszterelnökeink egynémely aranyköpése történelmet írt...:)

De amíg van felvevő piac itthon, addig azt is lehet tölteni.

Természetesen egyik gazdaságelmélet sem üdvözítő, meg kell találni az arany középutat, miképpen az említett játékban, hiszen ott is, ha hirtelen mindenki arisztokrata lesz, senki sem akar dolgozni, és összeomlik a gazdaság...

 

És bizony nehéz úgy véghezvini a küldetést, hogy a nép is szeressen, caesar is elismerjen, és a városod ellent tudjon állni a támadó hordáknak.

Előzmény: PuPu (617)
PuPu Creative Commons License 2007.03.14 0 0 619

Így se rossz... - miként a székely mondá, mikor a villám a ló helyett az asszonyba csapott bele.

De lehet, hogy a ló mondta...

:O))))))

Előzmény: Derek (618)
Derek Creative Commons License 2007.03.14 0 0 618

"széles az út, elférünk ketten is, mondá Rákosi elvtárs anno, "

 

Szakasits

Előzmény: PuPu (617)
PuPu Creative Commons License 2007.03.14 0 0 617

A minimumjárulék csak akkor van 125000-nél, ha a valóságos jövedelem is eléri ezt a mértéket, ha alatta van, akkor kevesebb után fizet a delikvens, de feje felett ott lebeg Vámosi-Nagy Szabolcs szelleme....

A í felső adókulcs valóban 1 550000-nél lép életbe, - az e felett szerzett jövedelmekre.

Mondjuk ez sem egy optimális változat, az már biztos, de mikt tegyünk, - az állam nyeli a lóvét, mint kacsa a nokedlit...

Amúgy állítólag új autópályák helyett a továbbiakban gyorsforgalmi utak fognak épülni, - azon is szed majd az állam útdíjat természetesen...

Szvsz az autópályaépítők meg jól elvannak egymás mellett a sok megrendelés közepette, - az igazi élse versenyt vidáman kikerülik, - széles az út, elférünk ketten is, mondá Rákosi elvtárs anno, - útépítő cégből meg ki tudja , hány fér el az úton, ha egyszerre sok autópálya épül...

A hazai kereslet felpörgetése azért nem gyógyír mindenre, - a gazdaság akkor egészséges, ha a termelés kifelé megy az országból, egyébként a pénz csak cirkulál az országban, mint kacsában a szalonna, mikor a seggébe dugja a csőrét.

Persze ez egy darabig jól mutat, de egyszer eljön az igazság pillanata....

:O))))

Előzmény: HAL9000 (615)
Droopy Creative Commons License 2007.03.14 0 0 616

off

 Settlers RULEZ

 

on

Előzmény: HAL9000 (615)
HAL9000 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 615

Elméletileg igazad van a képzéshez való hozzájárulásban, csak akkor figyelembe kell venni a Magyarországi netto keresetek realitását is.

A JEL-t mindenki elátkozta, amikor benyögte, hogy emelni kell a minimálbért...

Persze azt a gaz JEL nem tette hozzá, hogy adóztatni is gondolták a dolgot.

Pedig fideszközeli közgizdák pedzegetik a dolgot.

Persze azon is lehet gondolkodni, hogy míg a minimumjárulék 123 ezernél van, addig a felső adókulcs 150-nél áll be.

 

Szvsz. a vállalkozások adhatnának ösztöndíjat az általuk kiszemelt ifjú titánoknak, akik cserébe pár évre szépen aláírnak a cégnek. Ez kapitalistáéknál általában szokott működni.

 

Elviekben olyan gigaprojektek lassításával jelentős költségmegtakarítást lehet elérni, mint pl.  az ótópálya. Az utóbbival kapcsolatban mondott a Kóka egy érdekeset: Azért volt olyan drága a pálya az elmúlt ciklusban, mert sok kellett belőle. Én eddig spec. úgy tudtam, hopgy ha valamiből sok kell, az olcsóbb lesz.

Tehát a Kókai gondolatot kiteljesítve: kevesebbet jóval olcsóbban....

 

És, ha a ügyesen átcsoportosítunk, lehet a terheket csökkenteni, a hazai kereslet felpörgetése mellett.

 

off:

A Caesar3 (ill. a Settlers5), amivel szívesen eltöltök némi időt.

A Caesar4 sem rossz, de szvsz. a 3 sokkal hangulatosabb...

on 

 

Előzmény: PuPu (614)
PuPu Creative Commons License 2007.03.14 0 0 614

Tudod, azt, hogy túl sok a kórház azt rengetegen állapították már meg az elmúlt harminc évben.

Orvosból nincs több a kelleténél, csak az eloszlásuk nem nevezhető optimálisnak, - a fővárosban eldobsz egy féltéglát, orvost ütsz agyon, - a Nyírségben meg az emberek sámánhoz járnak...

Egyébként -bár a lexeretettebb vezető nem az általad vélteket mondta - valóban el lehet menni az országból, - vélhetően lesznek olyanok, akik Kunmadaras helyett valamilyen rejtélyes okból Londont választják, de azért lesznek olyanok is, akik itthon akarnak maradni, - amikor belétünk az Unióba, akkor ezzel bátran lehetett számolni.

Meg természetesen számolni lehet a bevándorló piréz orvosokkal is...

A szakorvosképzést egyébként nem akarják kilőni, mindössze arról van szó, hogy egy ponton túl vállalja mindenki a saját elrejutásának költségeit, - biztosan lesz hitel erre a célra, - az állam meg majd azt a képzést támogatja, amire neki szüksége van.

A képzési rendszerről alkotott véleményeddel egyébként egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy a képzési tömegtermelés óhatatlanul a színvonal csökkenésével járt együtt, - a franc tudja, mit akartak kezdeni a milliónyi ruhatár-műköröm szakon végzett "diplomással" ...

A felsőoktatásban pedig fizessenek a delikvensek, - eredménytől és szociális helyzettől függően.

Egyébként a vállalkozásokat is rá lehetne bírni, hohgy a szakképzési támogatáshoz hasonlóan járuljanak hozzá a felsőoktatás költségeihez is valami aprópénzzel, hamár aprópiroska vejének nem fussa...

Az elvonás egyébként nem olyan szokatlanul magas nemzetközi összehasonlításban, és ha kevesebb elvonást akarsz, akkor jelöld meg azokat a költségeket, amelyeket meg óhajtasz takarítani a jelenlegi kiadásokból, merthogy az nem megy, hogy egyszerre növeljük a juttatásokat és csökkentjük az adókat, - talán még a JEL lenne képes erre - elméletileg...

:O))))

off

A Caesar jó játék? Neked teccett?

Előzmény: HAL9000 (613)
HAL9000 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 613

Nézd, PuPu, ezzel nincs semmi baj. Jelenlegi vezetőink megállapították, hogy túl sok a kórház, meg az orvos Magyarországon.

Végül is, nagy problémát nem okoz a dolog, mert ahogy a legszeretettebb vezető mondta, el lehet menni Magyarországról.

A szakorvosképzést is ki akarják lőni. Ezzel sincs semmi baj. Ezek is el fognak menni.

 

Ezzel tulajdonképpen eljutottunk oda, hogy az egész képzési rendszerünk teljesen rossz irányba struktúrálódott át a 16 évvel ezelőtti esemény óta.

 

Egyrészt nincs szakmunkásunk, másrészt tele vagyunk használhatatlan, felesleges diplomásokkal.

Gyakorlatilag a pályaválasztási tanácsadó nem működik.

Nincs reális felmérés arról, hogy a magyar munkaerőpiac milyen szakemberekre vágyik.

 

Egyet lehetne azzal érteni, hogy aki olyan képzési formát választ, amire nincsen szükség, fizessen teljes árat a képzésért, aki idegennyelvű intézménybe jár, már az ovodától, de aki olyat választ, amivel itthon marad, ne fizessen semmit.

 

Abból a 70%-os elvonásból a szeretett vezetők annyit nem tudnak felmutatni, amennyi a Caesar című stratégia végigjátszásához volna szükséges. 

Előzmény: PuPu (612)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 612

Hát bizony, - ilyen ez az élet....

Mellesleg és csak neked elárulom, hogy a magyar társadalom végigélt már ilyen dolgokat, csak sokkal rosszabb körülmények között.

Most az átalakítás 2000-2500 orvost és nondjuk háromszor-négyszer  ennyi szakdolgozót érint, de mindenkinek lesz munkája, - legfeljebb költöznie kell.

A rendszerváltás idején a Csepel Műveknek 18000 dolgozója volt, - a beszállítóknak meg háromszor ennyi kb.

És egyik sem kapott munkát a szakmájában, mert akárhová költözött volna, mindenhol ugyanilyen helyzetben voltak a gyárak.

Ők is túlélték, - az egészségügyben dolgozó érintettek is túl fogják élni a változásokat.

Természetresen röhögni nem kell hozzá...

:O)))

Előzmény: Törölt nick (610)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 611

Senki nem mondja, hogy a megyei vezetők ne harcoljanak meg az érdekeikért, - ahogy azt sem venném a helyedben rossznéven, ha a miniszter meg végig akarja csinálni a struktura egyébként nagyon indokolt átalakítását.

A vadász dolga, hogy lőjön, a nyúlé meg, hogy fusson.

De az azért nonszensz, hogy ő akarná vinni a puskát...

:O))))

Előzmény: Dagi Iron (607)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 609

Hát én ebből kettőben jártam, - a Budai Gyermekkórházban nem.

Érdekes, - én nem csodálkozom, hogy ezeket akarják becsukdázni, - nekem más elképzeléseim vannak a XXI. század kórházáról...

:O)))

Előzmény: Dagi Iron (604)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 608

Mit kínlódsz itten velem, vazze?

Ez itt egy vitafórum, ahol nézeteket ütköztetünk.

Ezt hívják vitának, ha meg mindenki egyszerre ugyanazt mondja, akkor az irodalmi színpad.

A résztvevők felkészültsége eléggé vegyes, - magam sem tartom a téma szakértőjének, de bizonyos objektív okoknál fogva meglehetősen jól belelátok az egészségügy állapotába.

Egyébként tévedsz, én nem beszélek senkivel lekezelőleg addig, ameddig betartja a kulturált vita szabályait és el nem kezd személyeskedni, vagy eltérni a közösen kialakított vitatémától. Kissé furcsa, hogy azok után, hogy veled itt még egy beszélgetáésváltás sem történt, de már nekemjöttél és ez után nekem hánytorgatod fel a mz állítólagos rossz modoromat.

Itt mindenki magáért áll jót, és az én itteni viszonyom a beszélgetőpartnerhez az arányos válasz módszerén alapul, - ha valaki normális, akkor azzal én is normális igyexem lenni, ha bunkó, akkor kap a pofájára hasonló stílusban. ha utána korrigál, akkor én is.

Tájékoztatlak, hogy nincsenek kisebbrendűségi komplexusaim, de ha lennének is, a veled való beszélgetések során hamar helyreállna egom egyensúlya, ezért hát tőlem nyugodtan mexünhet Hárshegy, - neked meg majd csak találnak helyet valahol.

:O))))

 

Előzmény: Dagi Iron (602)
Dagi Iron Creative Commons License 2007.03.13 0 0 607

1, Persze, hogy a a budapesti régióban szűnik meg a legtöbb ágy. Mert ítt volt a legtöbb is. De százalékosan nem nagyobb a megszünő ágyak száma. szóval ez nem érv.

2, Miben legyenek partnerek az önkormányzaatok? A diktátumokban? Abban, hogy mondjuk max. 2 hetet kapnak a hosszútávú döntések meghozatalára? Miközben mondjuk Molnár és slepje folyamatosan változtatja a szabályokat, s az elképzeléseeiket. Egyszer leegyeztett valakivel valamit, s utána kiderül, hogy mégis másként döntött? Szerinted így, hogy lehet valaki partner? Több megyei vezető találkozott vele, egyeztettek, megállapodtak, s aztán teljesen más verzió jött ki. Senki se tudja, hogy ki, hol, s mikor döntött, s mi alapján az ágyszámokról. A kórház igazgatók, önkormányzati vezetők kapkodják a fejüket. Miben legyenek partnerek?

Előzmény: PuPu (533)
Dagi Iron Creative Commons License 2007.03.13 0 0 604
talán ha tisztábban lennél a tényekkel, akkor tudnád, hogy mind az anyavédelmi központ, mind a Svábhegyi intézmény adósságnélkül gazdálkodó szervezet volt, s ez igaz az OPNi-ra is. Mégis őket zárják be. Akkor miért is?
Előzmény: PuPu (568)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 603

A legostobább embertől is lehet tanulni, - a veled való beszélgetést is élvezem...

:O))))

Előzmény: Törölt nick (596)
Dagi Iron Creative Commons License 2007.03.13 0 0 602

Látod ez baj veled. A nagy rendzserelméletedben nem látod az embert. Kívánom neked, hogy egyszer te is egy ilyen kis jelentéktelen dolog legyél egy nagy rendszerben, s hasonlóan vélekedjenek a sorsodról. Nem akarlak megbántani, de kb. a te szellemi színvonaladon gondolkodtak a nagy hadvezérek, akik a halálba küldték a nép egyszerű gyermekeit a nagy célok érdekében. kb. így tett Molnár pl. az OPNI jelenlegi és jövőbeli (de ez már a múlt) betegeivel.

 

Egyébként mitől érzed magad olyan nagyfiúnak, hogy mindenkivel lekezelően beszélsz és sértegeted?

 

Valszeg attól, hogy nem találkozol az illetővel, élőben nem hinném, hogy megengednéd magadnak ezt a stílust. Az ilyenek, mint te a kisebbrendűségi komplexusukat kompenzálják itt a fórumon a névtelenséget felhasználva. Pl. ezt az OPNI-ban egész jól kezelnék. 

 

 Tudod a vitapartnereidet valamely szinten tisztelned kellene, mert sajna nem te, s az általad támogatott emberek szarták a spanyolviaszt. Minden érvet lesepersz a te nagy világlátásod miatt, s ha nem jön be valamely demagógiád (lsd RET-ek), akkor rögtön találsz valami érvet , hogy mentegesd a demagóg, elfogult állításaidat, amiknek egyébként semmi köze a tényekhez.  Az az igazság, hogy te vádolsz másokat agymosottsággal, miközben te vagy az, aki elvakultan, a tények figyelembevételét messze elkerülve vagdalkozol.

 

Tudod az ilyen emberek, mint te rombolták le a falvakat a haladás jelszavával, ültették traktorra a nőket stb. Ugyanezen érveik voltak mint neked, s az utókor még se emlékszik rájuk jó szívvel.

 

 

Előzmény: PuPu (536)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 600

Dr. Budaházi Emil.

:O)))

Előzmény: Törölt nick (593)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 598
.
Előzmény: Törölt nick (596)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 594

Mit keresek itt ???

Megmondom: értelmes beszélgetőpartnert. Mivel nem sikerült találnom, elmegyek olvasni, mert ez ami itt folyik engem nem szórakoztat.

 

Jóéjt. 

Előzmény: Törölt nick (588)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.13 0 0 593

Én is. Meg már láttam 210 cm feletti embert, meg törpét is. Meg olyat is, aki nyert a lottón. De ez nem jelent semmit.

 

De mondj egy konkrét példát.

Előzmény: PuPu (578)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 590

Ne kínozz ilyen idiótaságokkal lojzi, nézd meg a topic címét és mozogj a tárgyon belül.

:O)))

 

Előzmény: Törölt nick (586)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 587
Nem, én vagyok Erzsébet királynő és házhoz jön az udvari orvos.
Előzmény: Törölt nick (583)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 585

Bocsi, most vettem észre ..

 

Igazad van, tényleg felesleges időtöltés, de már irtam is, hogy ennél az én időm sokkal értékesebb.

Elmentem irodalmat olvasni...:)

Előzmény: PuPu (560)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 584

Te szívtad meg, - öblítsél te...

:O))))

Előzmény: Törölt nick (579)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 582

Nem.

Te.

Előzmény: Törölt nick (580)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 581

A te szöveged meg hiteltelenné teszi a linkedet.

Az SZDSZ-ben nincsenek ilyen alakok.

Én irhatom azt is, hogy MIÉPES vagyok,a képernyő mindent kibír. 

Előzmény: Törölt nick (555)
PuPu Creative Commons License 2007.03.13 0 0 578

Tudok azért egy-két kórházigazgatót mondani, akinek az intézmáénye sosem volt veszteséges, és olyat is, aki veszteséges intézményt vett át és rendberakta...

:O)))

Előzmény: Törölt nick (573)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.03.13 0 0 577
Itt a másik egyszerű gondolkozású.
Előzmény: Törölt nick (569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!