Keresés

Részletes keresés

nyiihihi Creative Commons License 2008.01.10 0 0 24
Megvalósítják Hiller microsoftos álmát
Spirk József - spirk@mail.index..hu
| 2008. 01. 10., 08:34 | Frissítve: 4 órája
Kivette a szabaddemokrata gazdasági tárca kezéből az oktatási szoftverbizniszt a szocialista irányítású MEH, és minden eddiginél nagyobb értékű, összevont szoftverbeszerzésre írt ki közbeszerzési pályázatot. A közigazgatási és az oktatási intézményeknek összesen 25 milliárd forintos keretük lesz a tenderben kizárólag a "közérthetőség" érdekében Microsoft licenceknek nevezett termékek megvásárlásra.


Vajon mennyi ebből az a bizonyos harmad?
nyiihihi Creative Commons License 2008.01.10 0 0 23
A fizetett egyharmadból vajon mennyi gyurma agitál az indexen, origón?
nyiihihi Creative Commons License 2008.01.10 0 0 22
a forgácsolódó népszerűségű MSZP nagyon akart utálni valakit


Jellemző, az emeszpéjék nem tudnak meglenni úúútálat nélkül.
Valahogy zsigerükben van az úúútálkodás.
Orbánt úúúútálni már uncsi nekik, külön prémcsi ezért már nem is jár.
Ígymost saját kölykeikbe harapnak ezek a ragadozók, főleg a pártagság harmada, a hivatásosok



Pffff!
Kagakusha Creative Commons License 2008.01.09 0 0 21

" pont ezek az MSZP-sek hangoskodnak leginkább, hogy micsoda társadalmi élősködők az orvosok, a gyógyszerészek, a kivállalkozók, a diákok, a vasutasok, a pedagógusok - lényegében rajtuk kívül mindenki. "

 

A fene tudja.

Mintha nem pont az MSZP-sek hangoskodnának ebben a témában ...

Ezek szvsz. azt sem tudják pontosan, hogy hány tagja is van a pártnak. Azt honnan tudhatnák, hogy a tagság harmada a pártból él? :-)

Előzmény: Játék a tetükkel (10)
gepmax Creative Commons License 2008.01.09 0 0 20
Megélhetési volt komcsi politikusok.
Szarnak a népre.
Előzmény: Oroszlánszagú Richárd (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 19
"Pssssssssssssztttttt!! ez minden pártban így van!"

Ahol te nevelődtél ott lehet, de a fideszben nem így van.
Itt mindenki ideológiai alapon szerveződik és szívesen tesz ingyen is vagy tesz hozzá a közöshöz . Nekem eddig csak kiadásom volt e tárgyban.
Előzmény: wizes (1)
Oroszlánszagú Richárd Creative Commons License 2008.01.09 0 0 17
Pécs MSZP-s parlamenti képviselője 2006 júniusi autóbalesete óta fekszik kómában, különböző tisztségeiér több mint 12 millió forintot vett fel.

Most valaki kezdeményezte a cselekvőképtelensége megállapítását, aminek a vége egy időközi pécsi választás is lehet.

Kezdeményezték a két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselő cselekvőképtelenné nyilvánítását a közelmúltban, közölte Pécs főjegyzője szerdán.

A baranyai megyeszékhely volt polgármesterét érintő eljárást egy névtelen levélíró kérte a gyámhivataltól, mondta Papp Judit.

A pécsi önkormányzat elfogultságot jelentett az ügyben, ezért a közigazgatási hivatal a szekszárdi gyámhivatalt jelölte ki az eljárás lefolytatására.

 

(Index)

b.viridis Creative Commons License 2007.11.19 0 0 16
Nü, felhorgadtunk, mert báncsák a plébánatos urat? :-)))
Előzmény: Quietly Confident (15)
Quietly Confident Creative Commons License 2007.11.19 0 0 15
"Namost, ha az egyházakat is nagyjából annak tekintem, aminek a pártokat, akkor ugye az egyházfiakra is elmondható mindez."

Sőt, ha a profi vízilabdacsapatokat, a kutatóintézeteket, vagy a útépítő vállalatokat is annak tekinted, aminek a pártokat, akkor még durvább a helyzet.
Előzmény: b.viridis (14)
b.viridis Creative Commons License 2007.11.19 0 0 14
Namost, ha az egyházakat is nagyjából annak tekintem, aminek a pártokat, akkor ugye az egyházfiakra is elmondható mindez. :-)

Csak ezt a baszottnagy rácsudálkozást nem értem. Kicsit olyan, mintha az index fóruma valahogyan idevonzaná az ország összes Teréz anyáját, akik könnyes szemmel ámulnak el azon, ami másnak hosszú évek, évtizedek, századok, eónok óta triviális. Ennél nagyobbat már csak az a kamaszfiú alakított, aki majdnem összeomlott amikor megtudta, hogy a lányok is büdöset szarnak.
ex_lx Creative Commons License 2007.11.19 0 0 13
Viszont szomorú, hogy a tagság 2/3-a éhezik.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11
Mire fel kapnál jutalmat? :)
toloba megérdemli, zsoltikának is jár valamennyi a szívósságáért.

Előzmény: wizes (5)
Játék a tetükkel Creative Commons License 2007.11.17 0 0 10
Az legviccesebb, hogy pont ezek az MSZP-sek hangoskodnak leginkább, hogy micsoda társadalmi élősködők az orvosok, a gyógyszerészek, a kivállalkozók, a diákok, a vasutasok, a pedagógusok - lényegében rajtuk kívül mindenki. :)
Előzmény: Oroszlánszagú Richárd (-)
mac.m Creative Commons License 2007.11.17 0 0 9
A fantomtagokkal együttes létszám harmada, vagy a ténylegesé?
Előzmény: Oroszlánszagú Richárd (-)
javított állomány Creative Commons License 2007.11.17 0 0 8

Meg bizony.

Csak nekem a Credit Suisse-től. :-)

Előzmény: wizes (6)
javított állomány Creative Commons License 2007.11.17 0 0 7

Nahát, ez már a kontraszelekció kvintesszenciája.

Ezért a teljesítményért jutalom, meg prémcsi. :-))

wizes Creative Commons License 2007.11.17 0 0 6
Ezexerint neked is megygyütt.
Előzmény: javított állomány (4)
wizes Creative Commons License 2007.11.17 0 0 5

L is költöttem, most a prémcsit várom!

Dec.- ben meg gyün az évvégi jutalom is!

 

 

Előzmény: javított állomány (4)
javított állomány Creative Commons License 2007.11.17 0 0 4

Megélhetési bűnözők.

Apropo Wizes, neked is megjött már az átutalás? :-))

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 3
Te ezt is tudod?
Előzmény: wizes (1)
Phat_Mammma Creative Commons License 2007.11.17 0 0 2

Bucsuz0m. Höhö.

 

:-)

Előzmény: Oroszlánszagú Richárd (-)
wizes Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1

Politikai elkötelezettségem alapja: a ZSEBEM!

 

Pssssssssssssztttttt!! ez minden pártban így van!

 

Előzmény: Oroszlánszagú Richárd (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 0
L00pcsány, K000ka
Oroszlánszagú Richárd Creative Commons License 2007.11.17 0 0 topiknyitó

 

"A párt sem tudja, hogy épp hogy áll a párt, de majd most. Némi csúszással ugyan, de sikerült feltérképezni az MSZP állapotát. A hivatalos verzió szerint azért késett egy-két hónapot az MSZP átlámpázása, mert rosszul mérték fel, kit és hogyan lehet elérni nyáron. Bár a szociológiai felmérést összességében még csak egy nagyon szűk kör ismerheti (a megyei elnökök egyelőre csak a saját domíniumaikra vonatkozó adatokat kapták kézhez, illetve az utolsó elnökségi ülésen ugyan kitették az asztalra a dokumentumot, de még helyben vissza is szedték), a párt máris kritizál.

 

Kontrollált átvilágítás

Számos helyi erő úgy véli, hogy az átvilágítás aligha lehet reprezentatív, hiszen az eredeti elképzeléssel szemben a majd' száz pontos kérdőívet lobogtató biztosok nem kopogtak be minden alapszervezet ajtaján, csupán két-három emberrel konzultáltak választókerületenként. Hogy megáll-e a bírálat az kérdéses, az viszont biztos, hogy összesen vagy négyszáz interjúban faggatták a pártembereket az MSZP állapotáról. Az alanyokat egyébként a tagság javaslata alapján válogatták össze, így a felmérésben azonos súllyal esik latba egy képviselő és például egy helyben hangadó sportszakkör-vezető véleménye. Ráadásul a beszélgetéseket a tagságból verbuvált kontrollcsoporttal ellensúlyozták. Sokatmondó tény, hogy minden választókörzetben akadtak véleménykülönbségek a hivatalos megkérdezettek, illetve a kontrollcsoportok között.

 

Az országos központ leginkább a politikai akcióképességre volt kiváncsi. Többek között azt feszegették, hogy egy-egy szervezet két nap alatt hány párttagot, aktivistát és szimpatizánst tudna mozgósítani. (A kérdésnek a népszavazás közelsége ad különös aktualitást.) Mindenestre az MSZP vezérkara azt szeretné, hogy amikor a párt alapérték-bizottsága nemsokára kirukkol a "hogyan tovább szocialisták" elméleti alapvetéseivel, akkor ez a dokumentum a gyakorlati ügyekre, magyarán a működési visszásságokra is térjen ki. Ez pedig nem csak elméleti kívánság, hiszen a javaslatcsomagot pártvitára bocsátják, ha pedig a tagság például kongresszust követel, akkor ott keresztülnyomhatják a párt hatékony működéséhez szükséges központosító intézkedéseket. (E szempontból egyébként kifejezetten kedvező, hogy egyre-másra pattannak ki a büntetőügyekig fajuló helyi tagszervezési balhék, például Kőbányán, Zuglóban.)

 

Bár az MSZP átvilágításának nem célja a szervezetek leminősítése, sommás következtetések azért születtek, például hogy a tagság harmada a pártból él, a szervezetek egy része pedig inkább egy döcögős szabadidőklubhoz hasonlít, mintsem helyi politikaalakító műhelyhez, illetve a helyi vezetőket a helyi hatalmi csaták kötik le, míg a "talpasok" építkezni akarnak. Vágyuk egyébként - legalábbis részben - teljesülhet, hisz az MSZP szépen sorban rakja egymásra a kommunikációs téglákat vidéken. Például nagyjai háromszáz városban, és ezer kistelepülésen roadshowznak.

 

Gyurcsányt akarták utálni, a házelnököt sikerült

Ezek a terápiás beszélgetések egyébként már kézzelfogható hasznot is hajtottak Gyurcsány Ferencnek, mégpedig paradox módon Szili Katalin jóvoltából. A házelnök ugyanis meglehetősen hibás ütemérzékkel kezdte mószerolni a kormányt. A tempó azért volt rossz, mivel a forgácsolódó népszerűségű MSZP nagyon akart utálni valakit, nevezetesen a pártelnököt, de Szili antiszociális nyilatkozatai után Gyurcsányék sikerrel tolták rá a szoci keserűséget az országgyűlés elnökére, minek kézzel fogható bizonyítéka, hogy a Nagy Párbeszéd fórumain a népek maguktól csepülik a vidéken egyébként igen erősnek tartott Szilit.

Persze ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs már "kárhoztassuk a kormányfőt" hangulat. Hogy mit érnek a pártelnöknek szóló odamondogatások, azt egyébként a szocialista marsallbotot Hiller Istvánnak átadó Kovács László esete jelzi. Ugyanis a pártban szinte nem tekintették embernek, aki nem szólt be Kovácsnak, aki mégis csak akkor köszönt le posztjáról, miután az egész hatalmi struktúra átrendeződött alatta (lásd: Medgyessy Péter bukása). Jelen esetben viszont a pártelnöki és a kormányfői székben egyaránt Gyurcsány ül.

 

Boldog-boldogtalan alulfinanszírozottság

Ám az, hogy az MSZP a népszavazási kampány előtt megpróbál némi teljesítményt kicsiholni régi struktúrájából (és elkölt néhány tízmillió forintot), egy kis népszerűség-javulást hozhat, de érdemben nem oszt, nem szoroz. Valódi változást csak a szerkezet alapvető módosítása, és ezzel párhuzamosan új szervezetek létrehozása jelenthetne.

Első lépésként rendbe kellene tenni a belső pártfinanszírozást. Az MSZP évente jelenleg mintegy 3,5 milliárd forint állami támogatásból gazdálkodhat: egy milliárdot szakít a frakció, egy milliárd forintot söpör be a párt, illetve mintegy 0,5 milliárd forinttal kalkulálhat a Táncsics Mihályról elnevezett alapítvány. Bár a szigorúan vett pártbevételek 20 százaléka az épületbérlésekre, újabb 20 százaléka pedig a nemzetközi kapcsolatok ápolására megy el, ez a summa - állítják az MSZP pénzügyi helyzetét ismerők - szűkösen elegendő lenne a nagyobbik kormánypárt feszes, de nem szűkös működtetéséhez, még úgy is, hogy a Táncsics Alapítvány nem költekezik jelentősen, hanem a pénz nagyobb részét "elvermeli".

Ennek ellenére a pénzosztás meglehetősen rapszodikus, egyes területeket szépen kistafíroznak, máshol alig csurran-cseppen valami. És persze a pártpénztárnok elemi érdeke, hogy fenntartsa az alulfinanszírozottság látszatát, hiszen csak úgy maradhat erős, ha a különböző szervezetek elhiszik, hogy csak a őt tud keríteni valami pénzmagot. Kormány közeli forrásaink ugyan úgy kalkulálnak, hogy a párt még a tél végére normatív alapúvá teszi a juttatásokat, azaz taglétszám és projektek függvényében érkeznek a támogatások, de ezt sokadszor harangozzák be Gyurcsány pártelnökké választása óta.

Igaz, most az új pártfinanszírozási törvényjavaslat (ami normál évben a jelenlegi summa triplájára, választási esztendőben pedig négy és féleszeresére duzzasztaná a pártok állami járandóságát) alapjaiban írja át az MSZP könyvelését, a jövőben nem tartható fenn az alulfinanszírozottság látszata, így automatikusan gyöngül a pártelnöki pozíció is, feltéve ha a parlament áment mond a tervezettre.

 

Felére fogyott aktivistahad

A második alapvető változtatás a struktúra megforgatása volna. Azaz már most ki kellene építeni a 2010-es választásoknak nekifutó kampánystáb-hálózatot. Magyarán a választókerületek képviselői mellé rohamtempóban ki kellene választani a kampányfőnököket. Ez - vélik a szocialisták - azt eredményezhetné, hogy a mindennapok kommunikációját (lásd: reformmagyarázat, fejlesztések kormányhoz kapcsolása) is ez a csapat vihetné, nem pedig a gyakran alig-alig működő, az akciókhoz analfabéta helyi szervezetekre hárulna a feladat. Persze hiba lenne az országos kommunikációban működő egy "ember, egy stáb" (értsd: Gyurcsány és a kabinet) modellt egy az egybe átemelni, ugyanis vidéken hiányzik a helyi médiahátszél, tehát az egyébként felére fogyott aktivista tábort is mozgásba kell hozni.

 

Tanult a Fidesz

Az a miniszterelnöki kezdeményezés, miszerint megyénként egy ember figyelje a Fidesz önkormányzati takarítását, és a kirugdalt embereket próbálják az MSZP uszályába keríteni, sokak szerint hamvába holt. Mert az ugyan tény, hogy a kiebrudalt intézményvezetők és képviselők valóban véleményformáló kisközösségi hangadók, ám mivel tavaly ősszel a párt nem segített rajtuk, mára jórészük eltávolodott az MSZP-től. (Ráadásul egy, a nagyobbik ellenzéki párt jogsértéseit feltáró médiakampányt sem lehet rájuk építeni, ugyanis a Fidesz tanult 1998-ból, s immár - magyarázzák balos prominensek - jogszerűen, gyakran jelentős lelépési pénzzel söprűzi ki az embereket.)

 

Fenébe a szóvirágokkal

Ahhoz, hogy a fent vázolt kommunikációs struktúra hatékony legyen, az országos központ megerősödésére is szükség van, magyarán arra, hogy valós programokkal és feladatokkal ismertesse el primátusát. Pro forma ugyan soha nem ülésezett ennyit a szűk és a kibővített vezérkar, de sokat mondó tény, hogy a megyei elnökök bevonásával zajló értekezletek témái sokszor nem jutnak el a tagságig. "Egy-egy ilyen dzsembori után a megyékben is össze kellene hívni a vezetőséget, hogy tolmácsoljuk az aktuális irányvonalat, de hívja a fene, minek untassam őket szóvirágokkal" - formál lesújtó véleményt több megyei elnök. Sőt a csúcsszervben sem dúlt mindig az együttműködés, jó példa erre Gyurcsány és Juhász Ferenc vitája.

 

Juhász: nem jövök át

A pártszervezésért felelős elnökhelyettest a kormányfő arra kérte a Magyar Gárda alakulásakor, hogy állna ki, s ítélné el jól a szélsőséges szervezetet. Juhász azonban hárította a felkérést, forrásaink szerint nagyjából azzal az indoklással, hogy "a Péter szerint én úgysem jövök át". (Az ügy előzménye: egy feladat-kiosztó értekezleten Baráth Péter, a miniszterelnöki kabinet főigazgatója azt kérdezte, hogy "ki a fasz az a Juhász Feri".) Számos szocialista szerint Juhász visszautasítása nonszensz, ám azt jól jelzi, hogy komoly gondok adódnak a pártfegyelemmel, ha a pártelnök a helyettesét sem képes egy ilyen kérés teljesítésére rászorítani.

Viszont az is igaz, hogy az utóbbi egy két-hétben mocorogni kezdett valami a szocialista vezérkarban. az immár nem csak kötelességszerű elnökségi üléseken mindenki önkritikát gyakorol, ígéri, jobban beleáll a saját területébe. Juhász és Puch László pedig egyre gyakrabban tanácskozik arról, miként forgatható meg a pártstruktúra. Minimálprogramként a helyi erőket, képviselőket és szocialista vezetőket tréningeznék, ugyanis azt már felismerték, hogy egy honatya szelektáló, reagáló képessége, illetve gyakran informáltsága sem haladja meg az átlagemberét."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!