Keresés

Részletes keresés

gzsolt1969 Creative Commons License 3 napja 0 0 8022

                           BSA - klasszikus....remélhetőleg európába is elhozzák....üdv zs

 

                     

gzsolt1969 Creative Commons License 3 napja 0 0 8021

                                           Dunakanyar oda -vissza..... 240km-s villámtúra....

Útvonala:Dömsöd -Budapest-Vác- Verőce- Nagymaros -Ipolydamásd-Helemba-Párkány-Esztergom -visegrád- Szentendre-Budapest- Dömsöd.

üdv ZS

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 8020

Nem szereti Baját? Az a maga baja......Játszva a szójátékkal.....Parádés kisváros a Duna partján.....

 

Útvonala: Dömsöd- kalocsa-Sükösd-Baja-Bátaszék --Bonyhád-Kakasd-Paks-Tolna -Fadd- Madocsa -Bölcske-Dunaföldvár-Dunaújváros- Tass- Dömsöd...... Meg is volt ,320km -ből....meg egy Halászléből.....üdv zs

 

Bátaszéktől 18km-s szerpentin királyság-Bonyhádig.

Sió csatorna

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.05.02 0 0 8019

      Csodálatos kis körtúra Szlovákia érintésével. Meg is volt 240- km-ből. A Szlovák útvonalon hibátlan tükör aszfaltal! Kihagyni tilos.......üdv zs

 

Útvonala: Dömsöd-Budapest-Szentendre-Visegrád -Esztergom -Párkány- Garamkövesd- Letkés- Ipolydamázsd- Halimba -Garamkövesd-Párkány -Dobogókő-Pomáz-  - Budapest - Dömsöd.

 

                              Ahol kerékpáros túra útvonalat építenek ki ,ott mi motorosok is megtaláljuk a számításunkat.Az tutti. 50-cm3 meg főleg.

 

Sikerült a zsákmányolt sört szépen beszuszakolni a kesztyú tartóba, de becsukáskor egy szisszenő hang figyelmeztetett a gyalázatra. Korrektül  bele folyt a sör a kesztyű tartóba ,és a lábtarton keresztül a kifufogóra is megtalálta az utat. Hurrá.......  utána legyek hada üldözött a jófajta sör illata miatt....

 Nagyon figyelni kell az utakon, mert két friss balesetet is fotóztam ,ha jól megnézitek a képeket.   Tisztelettel Zs.

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 8018

Zongsen válasza:150cm3-ben

                                           

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 8017

         Csodaszép retro motor a kawasakitól.....Remélhetőleg európába is áthozzák.....üdv zs

                                                          

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8016

                          Szuper videó , a 12- legkissebb autóról......https://www.youtube.com/watch?v=e1dVlpiQNYs      üdv zs

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8015

                                              Lexmoto venom Gibraltárba megy ....125cm3 ....Nálunk Romet névvel fut....üdv zs

 

                                                                   https://www.lexmoto.com/adventureclub/831

 

Brightontól Gibraltárig – a Venom délre megyA következő kalandos történetünk egy férfitól származik, akit Horatiónak hívnak. Nagyon tiszteljük ezt a fickót, mivel tudjuk, hogy szeret használt Lexmotót vásárolni, kicsit megjavítani, és örök otthont találni nekik. Micsoda hős! Ezzel kapcsolatban azt hiszem, találtunk neked egy új társat - Hero-tio-t. Kinézem magam.

Amúgy az élet néha ad citromot, vagy kidobod, vagy limonádét készítesz. Miután elbocsátották, az egyik küldetésben lévő férfi pontosan tudta, hogyan kell elkészíteni a nagymama édes, szomjoltó limonádéját, összecsomagolta a csomagjait, és csatlakozott a Lexmoto Adventure Clubhoz. NÉV Horatio Anderson KERÉKPÁR HASZNÁLT Lexmoto Venom INDÍTÁSI/BEFEJEZÉSI PONTOK Brighton/Gibraltár. 3000+ mérföld oda-vissza Két fő okból tettem meg ezt az utat. Az első a baráti körömben volt, akkoriban én voltam az egyetlen Lexmoto, és botot kaptam, ha olyan biciklim volt, ami "lefékezett, ha valaki megpöccintette". Ezért be akartam bizonyítani, hogy mint minden más kerékpár, amelyre jól vigyáznak, ez is tud menni! Szóval mi lenne jobb, mint egy rövid tengerentúli utazás! A második ok az volt, hogy éppen elbocsátottak. A 20-as éveim közepén jártam azon gondolkodtam, hogy miért ne csinálhatnék egy olyan emléket, amely örökre megmarad, ha olyasmit csinálok, amit szeretek. Az előkészületeket nem tettem meg. Itt-ott megálltam a hostelekben, sok gyorséttermet ettem (miért az Egyesült Királyság az egyetlen McDon, amely nem árul sört?). Egyedül csináltam ezt, így a beépített MP3 lejátszó csodálatosan alkalmas volt a zenelejátszásra, hogy ne legyek otthon beteg. Az MPG kerékpárok tökéletesek voltak erre az útra, mivel minden más város megállása nagyon feltartott volna! A kedvenc részem azok az emberek, akikkel az út során találkoztam. Csodálatos módon találkoztam valakivel egy szállodában, aki ugyanabban a városban lakott, mint én. Szóval azt kell mondanom, hogy az emberek, plusz a virágok illata, ahogy elhaladsz mellettük a nyílt úton. Csak akkor kapod meg, ha motorozol. ----------------- Gratulálunk Horatio az egyedülálló utazáshoz, ez egy tisztességes módja annak, hogy 125 köbcentis kerékpárral utazzunk, de ez csak azt bizonyítja, hogy meg lehet csinálni. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a McDonalds miért nem árul itt sört? Legyünk őszinték, valószínűleg ez a legjobb. McCarnage lenne az utcán. Ha több mint 200 mérföldes oda-vissza utat tett meg Lexmotojával, vegye fel a kapcsolatot. Csak néhány fotóra van szükségünk bizonyítékként, és küldünk Önnek egy exkluzív Adventure Club pólót és egy 50 GBP értékű CMPOPARTS.COM utalványt, ha közzétesszük történetét. Biztonságos lovaglás.

 

                                                               

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8014

18000km-s túra egy 125-cm3 kínai  soft chopper nyergében.....két világ rekordal! legkissebb motor, legidősebb vezető....../ 72 évesen/  üdv zs

 

                                       https://www.lexmoto.com/news.php?article=994&slug=lexmoto-adventure-club

 

ízelítő:Lementem a nyugati parton (a leghosszabb útvonalon, a legtöbb határátkelővel). 14- hét alatt a kisbiciklivel 16- határt léptünk át és 18 000 kilométert tettünk meg . A határátlépések, az útlezárások és a szükséges dokumentumok némelyike ​​olyan nehéz volt, mint gondolná – nem csak a vadul eltérő vízumszabályok miatt, hanem a motorkerékpárra vonatkozó eltérő és néha bonyolult ideiglenes behozatali szabályok, az útadók, a belföldi és helyi regisztrációk miatt is. és a biztosítási követelmények mind nekem, mind a motornak.

A konzuli, bevándorlási és vámügyi tisztviselők mellett a rendőrséggel (különböző ágakkal), a csendőrséggel (nem ugyanaz), egészségügyi tisztviselőkkel, adóhivatalokkal, kikötői hatóságokkal, katonákkal, tengeri járőrökkel (valóban), környezet- és vadvédelemmel is kapcsolatba kerültek. emberek, egy alpolgármester és (egy alkalommal) a nigériai titkosszolgálat.

Mindannyiuknak a helyszínen tartása megkövetelte a diplomáciai képességeimet és esetenként a pénztárcámat.

És az idő növelte az élvezetet, ha kivédjük a huncutokat, tolvajokat, szélhámosokat, szerelőket, zsebtolvajokat, hajlott pénzváltókat, koldusokat, hamis tisztviselőket és (másik két alkalommal) a valódi őrjöngő őrülteket.

 

                                                                 

 

 

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8013

   Szia Döme...       A keeway adx-125 -höz még nincs robbantott ábra ,és alkatrész katalógus......Addig használd ezt, mivel a gyártó ugyanaz. 

 

                                                                                            üdv zs.....

 

XDV 125 Euro 5 (LJ125T-18A-E5)  ......https://www.cmpoparts.com/microfiche/8148   mindenhez van legalább 2-3 fénykép,és sok helyen a méretezés is.....pl: ékszíj ,szimmering, o-ring  stb...  + árak Fontban....

 

                                                          

 

 

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8012

Szia Dani...... köszönöm a fotókat......pazar menyiséget készítettél. Most hétvégén Kecskeméten lesz börze 27-én . Sajnálom ,hogy nem futottunk össze egy jó dumálásra ,és egy sörre.

 

üdv zs

gencsydani Creative Commons License 2024.04.21 0 0 8011
Előzmény: gzsolt1969 (8010)
gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.21 0 0 8010

old motors börze.....

Keeway adv-300...+shad koffer tartó+45 literes alu boxüdv Zs.

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.20 0 0 8009

              

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.20 0 0 8008

                                   Vespa világ találkozó 2024.04.20....tól 04.21 ig......

                                                    

Pontedera városát több ezer Vespa-rajongó árasztja el Európából, de olyan országokból is, mint az USA, Kanada, Kína, Thaiföld, a Fülöp-szigetek, Vietnam, Kuvait, Ausztrália, Kolumbia, Japán és Argentína, a 2024-es kiadás Elkezdődött a Vespa Világnapok rendezvénye. [Sajtóközlemény]

A világ minden tájáról érkező nemzeti Vespa klubok éves találkozója , amelyre először kerül sor a Vespa születési helyén, és 1946 óta folyamatosan gyártják. Igazán különleges év, a 140. év ünnepének köszönhetően is. éves Piaggio cég, amely 1884-ben alakult.

A Vespa Falu megnyitásával megkezdődött a nagy ünneplés a sok lelkes barát számára, akik a világ minden sarkából érkeztek: mától április 21-ig, vasárnapig rendezvényekkel elevenedik meg a falu környéke, a Pontedera-i Piazza del Mercato. és előadásokat, és különféle kiállítási standoknak ad otthont, köztük a Vespa kiállítását, ahol a járművek teljes kínálatát és a tartozékok árusítását láthatják. Az étel-ital részleg lehetőséget ad a Vespa rajongóinak és látogatóinak, hogy a Vespa Club kollegiális szellemében találkozzanak együtt .

A 2024-es Vespa Világnapok kezdetével egy időben egy Vespa GTS 300-ast is átadtak az Állami Rendőrségnek: ez a különleges Vespa nyitja meg április 20-án, szombaton a látványos felvonulást, amely Valdera legszebb részein halad majd át. Hihetetlen, több mint 10 kilométeres menetet hirdetnek meg, ugyanis a nyolcezer hivatalosan bejegyzett Vespa mellé még több ezerrel bővülnek már Toszkána felé tartva. Az Állami Rendőrségi Vespát ezután a római Rendőrautó Múzeumban állítják ki.

 

Szeretnék köszönetet mondani Piaggiónak az Állami Rendőrség nevében – nyilatkozta Sebastiano Salvo, Pisa rendőrparancsnoka – Ez a kiváló Vespa nagy büszkeség számunkra, ez nyitja meg a szombati felvonulást, megerősítve elkötelezettségünket a biztonság garantálása mellett. mindenekelőtt, ami mindig az első és legfontosabb cél. Ez egy különleges és egyedi példány, amelyet az Állami Rendőrség Országos Történelmi Autómúzeumában fognak gondosan megőrizni.”

 

 

Davide Zanolini, a Piaggio Csoport marketing- és kommunikációs igazgatója: „A nagy büszkeség pillanatában, amikor a Vespa Világnapokat és a Piaggio 140 éves fennállását ünnepeljük, fontos, hogy megerősítsük az intézményekhez való közelségünket. Ezért szerettük volna, ha a Rendőrség megnyitja a 2024-es Vespa Világnapok nagy felvonulását, hogy érvényesítse ezt az igazán különleges egyesületet. Ez a Vespa olyan köteléket képvisel, amelyre büszkék vagyunk, és amely oly sok éven át tart.”

Az ünnepség első napján a Piaggio Múzeumban megnyílt a „Vespa az egész világon” című nagy kiállítás, amely a Piaggio Történeti Archívum eredeti és lenyűgöző anyagával a Vespa elterjedésének történetét meséli el. az egész világon, visszanyúlva az első és korai nemzetközivé válás történetéhez, az 1940-es évek vége és az 1960-as évek között. Egy képzeletbeli és globális összeszerelősor rekonstrukciója révén, valamint a gyűjtők nagylelkűségének köszönhetően, akik nagyon ritka eredeti modelleket tettek elérhetővé, világszerte gyártottak és szereltek össze, a kiállítás bemutatja a hamarosan megépült Vespa ezernyi útját, minden kontinensen összeszerelve és értékesítve, évtizedekkel megelőzve a globalizáció koncepcióit.

Ma megkezdődtek a tesztutak is, a Vespa termékcsalád modelljeivel , míg a Vespa Trophy nyerteseinek díjátadó ünnepségére április 21 -én, vasárnap kerül sor . különleges bélyegeket az Útikönyvükbe a Pontedera felé vezető utazásuk minden szakaszáról.

 

 

üdv zs.

ívfény Creative Commons License 2024.04.01 0 0 8007

sajna minden jo véget és egyszer! a gyerekeimnek szoktam is mondani, "én is meghalok egyszer"

Előzmény: gzsolt1969 (8006)
gzsolt1969 Creative Commons License 2024.03.28 0 0 8006

                                                     Honda c50 cub végső finálé......2025 novemberétől.......

 

Egyes Japánból érkező információk szerint hamarosan szemtanúi lehetünk a motortörténelem legfontosabb kétkerekűjének kereskedelmi végének. A Honda Super Cubról beszélünk , amelynek fontosságát a motorkerékpár világszintű elterjedése szempontjából nem kell ismételten említeni. Bár a modell 50-esként már évek óta nem volt a piacon, Japánban 66 évvel az első, 1958-as bemutató után folytatódott a gyártás.

A japán jogszabályok jelentős változásai azonban valószínűleg a C50 pályafutásának végét jelentik, az alábbiak szerint. Ahogy azt korábbi cikkeinkben megírtuk (lásd ennek megfelelően ide és ide kattintva ), Japán azon gondolkodik, hogy felülvizsgálja a segédmotoros kerékpárok definícióját, 50 köbméterről leakasztja és 110 és 125 köbméteres modellekre "korszerűsíti", korlátozott számban. teljesítmény 5,4 LE szinten. Ez természetesen mára elavulttá teszi az 50 köbcentis modelleket, és a döntés, hogy kiszorítják őket a cégek kínálatából, nem meglepő. A határozat végrehajtásának ütemezése 2025 novemberére vonatkozik.

Az persze érthető, hogy a Honda Super Cub C50 egy „más” tok, úttörőként abban a kategóriában, amelyet később „kacsa” néven ismertünk. Japán források szerint a Honda leállítja a gyártását, de bemutathat egy "utolsó verziót" is, tisztelegve 66 éves története előtt. Ez a verzió színes lesz a Super Cub történelmi modelljei alapján, de további információk még várnak rá. A „kacsa” története tehát várhatóan egy új korszakban folytatódik, a történelmi „ötvenet” egy 110 vagy 125 köbméteres új modell követi majd.

 

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.03.23 0 0 8005

Eladó dax st-50 .......1350000ft -ért..https://www.kepesmotor.hu/honda-veteran_motor/p2623863

 

                                        üdv zs

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.03.02 0 0 8004

egy igazi gyöngyszem 1.3 mill ft-ért. üdv zs

                                    https://www.kepesmotor.hu/honda-tura_sporttura/p2596204

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.02.26 0 0 8003

            Kaland motor ,kispénzű embereknek.........1400 eurós ár igen kedvező lenne.  Szerintem európába be sem fogják engedni. üdv zs

                               

A Honda és a Yamaha "Kalandkacsák" bemutatója után jönnek a "követők" is - Idő kérdése a következő nagy dolog?

A kalandozás eleme végleg megszállta a motort, még a kacsa kategóriában is – láthattuk már a Honda Hunter Cub-ot , a Cross Cub-ot és a Yamaha PG-1-et . Most a malajziai Aveta cégen a sor, amely bemutatta a Ranger Max Explorert.

A modell első ránézésre úgy tűnik... a Honda és a Yamaha társai kitörésének , de ha jobban megnézzük, egyértelműen nem az. Formája átnyúlik a motorkerékpár és a kacsa közötti határvonalon, az Adventure érintései szembetűnőek, a kemény dizájn pedig... parancsoló és zamatos. A motor egy szabványos 127 köbcentis (hoppá...) kacsamotor, ami 10 lóerőt ad le, míg a váltó 4 sebességes félautomata, centrifugális tengelykapcsolóval.

A lovas nyerge alatt elhelyezett tartály 8 literes, és a motor minden bizonnyal alacsony fogyasztásával párosulva jóval több kilométerre nyitja meg az utat, mint egy átlagos „kacsa”. A váz acél, a felfüggesztés elöl teleszkópos villa, hátul két lengéscsillapító olajtartállyal, míg a fékezést tárcsa, illetve dob végzi elöl, hátul. A "csomag" állványokat kínál tárgyak szállítására elöl, középen és hátul, a modell tömege 115 kg. És az ár? "Slaughter" 6988 malajziai ringgit, jelenlegi árfolyamon kb 1400 euró (jó, hogy van termelés...) Ugyan, mire vársz, képviselje már  valaki Görögországban!

 

 

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.03 0 0 8002

                                  Csodálatos Honda Dax 125 átépítések...........6 perces videón.....https://www.youtube.com/watch?v=ffAz_pJn_Fk    + fotók itt..    üdv zs

 

                                                                                         https://motosaigon.vn/honda-dax-st125-dep-voi-nhieu-choi-phu-kien-h2c.html

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.03 0 0 8001

Szia...Ismét egyetértek veled ........Tavaly nyáron sokszor szorultam meg szlovákiában a kanyargós főutakon, a kamionok pedig hozták a szokásos terrort.  Az 51-es főút mellett élek ,napi szinten kapom a gyalázatot, motorral és kocsival is.......  Meguntam a kavics szállítók szemétkedéseit, ezért sokszor kerülő utakon , vagy csak hétvégén közlekedek.

 

Ha vissza nézed a túráimat, ott bőven találsz 300,400,500 km-s szakaszt is.......Fejben még mindig hüje vagyok , nem bírok kevest menni..... csak a 120-140kg tömeg miatt ragaszkodom a kis 125cm3 kategóriához......

 

Az eddigi összes 125cm3 motorkám , emelkedőn 50-60km/h ment föl a kékesre ,vagy visegrádra.......viccesen mondva  : Még az elektromos kerékpárok is rámelőznek.....EZ VAN....üdv zs

 

                                                               Ui : Azért nagyon szeretem, ezeket a kis genyókat..........

Törölt nick Creative Commons License 2024.01.02 0 0 8000

Nem is az autópalya miatt. De főuton is kell az a 110km/h ora legalább. Hegynek is tudjon 100-at hosszan, szembeszéllel is. Nem pruszkölve. Több nem kell, de legalább a kamion nem elözzön rám egy nagyobb emelkedőn, nagyon veszélyes. Aki ment hosszabb távot kismotorral az tudja. Mert ha csavarogsz ugy sem tudod a főútvonalat elkerülni.

Előzmény: gzsolt1969 (7997)
gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.02 0 0 7999

némi faragás....vajon milyen lehet kátyus úton közlekedni, leültetett Monkey-al....üdv zs

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.02 0 0 7998

2024-es Old motors börzék veterán börzék......

                                                                                                                         2024. évi börze időpontok:

2024. évi börze időpontok:

 

                                                                                                                                   · Március 24.

·                                                                                                                                           Április 21.

·                                                                                                                                                        Május 26.

·                                                                                                                                                              Szeptember 22.

                                                                                                                                                                              · Október 27.

 

Helyszín:

 

2330 Dunaharaszti –Városi Piac,

Móricz Zsigmond utca 32.

 

Nyitva tartás: 5-15 óráig

 

 

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.02 0 0 7997

                        Szia ....Teljesen igazad van.....vannak tunnig cégek , aranyáron....... a 185cm3 sem képes csodákra.......főleg autópályán ,két személlyel .......addig is csorgatom a nyálam.......üdv zs

Törölt nick Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7996

Ha 250-es de legalább 200-as lenne. Biztos vevő lennék rá annak tudatában is, hogy így sem az olcso kategoria. De sajnos a 200-as van van-sem lehet már kapni. A németeknél is 1-2 van eladó általában  csak. 

Előzmény: gzsolt1969 (7995)
gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7995

Felextrázot Dax 125 -ös..... van ,miből válogatni.....üdv zs

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7994

                      Ötletes minigarázs fából , 5 féle méretben ,műszaki rajzokkal......üdv zs

 

              

https://www.zweiradgarage.de/shop/fahrradgarage/zweiradgarage/produkt-zg-f/

gzsolt1969 Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7993

Ötletes minigarázs 4 féle méretben ,és kivitelben......https://www.motorradgarage-online.de/  üdv zs

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!