Keresés

Részletes keresés

figyelő Creative Commons License 2008.09.11 0 0 44

Hasonló szöveget másoktól is lehetne idézni:

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán arról beszélt, hogy az  SZDSZ sohasem mondta, hogy nem akar tartalmi kérdésekről tárgyalni,  csak a Megegyezés címet viselő programot tartja alkalmatlan arra,  hogy kiindulópontja legyen bármilyen új megoldásnak. Az ügyvivő  leszögezte: nem kívánnak beleszólni abba, ki áll a kormány élén.

Gyerekek, ezt nem lehet csinálni... Rendben, hogy az emberek felejtenek, mégpedig gyorsan - de nem ennyire gyorsan.

figyelő Creative Commons License 2008.09.10 0 0 43
Nem könnyű belépni a fórumra...
figyelő Creative Commons License 2008.09.10 0 0 42

Adalék a Fidesz és a szélsőjobb szégyenteljes szimbiózisához

 

 Vona-Morvai - hakni egyik állomása: Salgótarján, Megyeháza Étterme. Nógrádban fideszes megyei önkormányzat van. Nyilván sok fideszes megy majd el a kitűnő rendezvényre - sok évvel ezelőtt a nyálas-mocskos-nyilas Franka fórumára is együtt mentek a városi és környékbeli fideszesek és neonácik... A megyeházán a rendezvény kapcsán nyilván lesz majd maskarás "gárdista" seregszemle is. Éljen és virágozzék a Fidesz és a szélsőjobb megbonthatatlan szövetsége!

 

Békéscsabán pedig egy katolikus iskola fogadja a nyilas párost - ez pedig adalék a széáljobb és a kat. egyház kapcsolatához.

figyelő Creative Commons License 2008.09.03 0 0 41

Az SZDSZ-nek tárgyalnia kell a szocikkal, ráadásul előre meg kellene mondania, milyen céllal tárgyal.
A helyesen megfogalmazott cél (szerintem, természetesen) a következő: alapos, ugyanakkor gyors munkával ki kell deríteni, megteremthetők-e azok a körülmények, amelyek lehetővé teszik az SZDSZ számára a legfontosabb kérdésekben a kisebbségi kormány ciklus végéig tartó külső támogatását. (Ehhez persze mindkét pártnak tudnia kell, mit is akar tulajdonképpen.)
Mert a célnak ennek kellene lennie.

figyelő Creative Commons License 2008.07.29 0 0 40
Csoóri Sándor Magyar Hírlapban megjelent cikke megijesztene, ha volna benne új információ. De nincs: eddig is nyilvánvaló volt, hogy a magyar jobboldal "szellemi holdudvara" jelentős részben közönséges eszelősökből áll - különösen igaz ez a művészfélékre. A maguk területén akár egészen kitűnő emberek is vannak köztük (ilyennek mondják például Papp Lajost), ám mihelyt kilépnek a közéletbe, mintha megannyi idióta kezdene beszélni.
figyelő Creative Commons License 2008.07.24 0 0 39

Orbán Viktor Tusnádfürdőn a Teremtő és a teremtett  világ viszonyának megváltozásáról értekezett - vajon még mindig csak játssza a hülyét, vagy már..?

És akik kíváncsiak voltak erre az állatságra..?

figyelő Creative Commons License 2008.07.24 0 0 38
Borzasztó, hogy egy szalonképtelen, nyilasszimpatizáns napilap (Magyar Hírlap) újságírója ocsmánykodhat - most már rendszeresen - a "köztévé" reggeli műsorában.
figyelő Creative Commons License 2008.07.23 0 0 37

A Méltányosság Politikaelemző Központ honlapján olvasható egy "állásfoglalás" (http://www.meltanyossag.hu/?q=node/330) Jogértelmezés, önértelmezés, megosztottság

címmel.

Az alacsony színvonlú, erkölcsileg és politikailag egyaránt védhetetlen íráshoz két apró megjegyzés:

1.

a)"Régi liberális követelmény, hogy a kormányzatnak alárendeltjei irányában..."

b/"Ha Kisnek igaza van abban, hogy a kormánynak vannak kötelezettségei az alattvalóival szemben..."

Nos, az "állásfoglalásban" olvasható liberális követelmény nem létezik: nincs olyan liberális felfogás, amely a polgárokat a kormányzat alárendeltjeinek tekintené. 

A hivatkozott Kis János írásban - természetesen! - egyetlen szó sem olvasható a kormány "alattvalóival" szembeni kötelezettségeiről...

 

2.

"De talán annyi már látható, hogy megjelent egy utcai gerilla szubkultúra, amelyet összemosni a parlamenti jobboldallal megengedhetetlen." 

 

Erről talán tájékoztatniuk kellene a parlamenti jobboldalt, hogy ne mosódjanak össze...

Összemosásról egyébként sincs szó, "csupán" összekapcsolásról: dehát miért is volna "megengedhetetlen" az összekapcsolódás nyilvánvaló tényének kimondása?!

figyelő Creative Commons License 2008.07.07 0 0 36

Aki eddig nem tudta, mivé rohadt a Magyar Hírlap, az a tegnapi számban megjelent, hányingerkeltően undorító Alexa Károly-cikk (Buli volt) elolvasása után megtudhatja.

"Jobboldali szellemi holdudvar"... Kurva ország!!!

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 35
A Hírtv ezúttal is egészen alantas, mocskos, ahogy azt megszokhattuk. Mégpedig nem csupán direkt propagandájában, de a hírközlésnek álcázottban is.
figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 34

Nézem a Tv2 videóját a Hősök téri oszlatásról - megáll az ész.

"Hölgyeim és Uraim!" - szólítják meg az úri jókedvükben a rendőrökre és a felvonulókra felfegyverkezve támadó, köveket és más, életveszélyes sérüléseket okozható tárgyakat hajigáló csürhebandát.
És távozásra szólítják fel a kitűnő társaságot... holott mindent el kellene követniük azért, hogy marasztalják őket.

Arra a csürhebandára, arra a bűnszervezetre, amelyik éppen súlyos bűncselekményeket követ el, nyilván nem a gyülekezési törvény az irányadó. Hanem azok a szabályok, amelyek a bűnelkövetés megszakítására és a bűnelkövetők elfogására utasítják a rendőröket. Az elmúlt időszak egyik tapasztalata éppen az, hogy tartalékolni kell olyan, gyorsan mozgatható rendőri erőket, akár kommandósokkal kiegészítve (hiszen a szó szoros értelmében terroristák ellen kell harcolniuk), amelyek képesek adott helyen a banditákat bekeríteni (tehát nem kiszorítani!), ellenállásukat az arányos és szükséges erőszak jogos alkalmazásával mihamarabb megtörni, s aztán lehetőleg valamennyiüket előállítani, hogy bíróság elé kerüljenek.

Ahol aztán persze szóba sem kerülhet a garázdaság, különösen nem annak szabálysértési alakzata...

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 33

Íme a Fidesz "elhatárolódása" (mégcsak nem is Orbán pofázik - nem akarja megsérteni kedvenc talapsait...):

"Elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az erőszakot
Navracsics Tibor a szombati melegfelvonulás eseményeire reagálva közleményben hangsúlyozza, hogy a Fidesz elutasítja a gyűlöletkeltés és az erőszak minden formáját.

A Fidesz elutasítja a gyűlöletkeltés és az erőszak minden formáját. Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kisebbségi kormány tehetetlensége miatt a rendőrség továbbra sincs abban a helyzetben, hogy biztosítani tudja a köznyugalmat - írja közleményében Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője."

Honlapjukon ennél fontosabb szegény elaljasodott Fónagy gyurcsányozó hablatyolása.

Az ember, amilyen buta, újra meg újra meglepődik azon, mennyire aljas is ez a bagázs.

 

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 32

Még valami: az, ahogyan a magyar társadalom (többsége) kezeli a szélsőségesek évek óta tartó martalóckodását: érdektelen-megengedő-befogadó-támogató közönnyel - egyszerűen szégyenletes. Ismét igazolódik, hogy "az emberek" a történelemből semmilyen tanulságot sem hajlandók/képesek levonni (vagy éppen Vörösmartynak van igaza: "S midőn azt hinnők, hogy tanúl, / Nagyobb bűnt forral álnokúl.")
Különösen felháborító a magyar jobboldali értelmiség közönye, illetve kifejezett mentegető-támogató magatartása, valamint az az egyházi ocsmány képmutatás, amelynek erkölcs- és társadalomrohasztó hatása nehezen fölbecsülhető.
Gyalázatos az is, ahogyan a köztársasági elnök reagál (ti. nem reagál, ha mégis, akkor nem időben).

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 31

Elnézem az "ellentüntetők" láthatóvá tett durva, vademberi pofázmányát - süt róluk a (társadalmilag meghatározott) primitívség. És most nem a lelátók banditáiról és a tudatos /MÖM-ös stb./ náci bűnözőkről beszélek, hanem a nagyrészt nyilvánvalóan lumpen "söpredékről".
Vajon mi történt velük?
Különböző korábbi alkalmakkor is ugyanúgy viselkedtek, mint most: hol Istenről, hol a hazáról bőgve-óbégatva-gyűlölködve vademberkedtek.

Mindig voltak hozzájuk hasonló embercsoportok, de ritkán léptek így - kereszténykedve, hazafiaskodva, brutálisan őrjöngve a nyílt színre (nálunk 2006 előtt talán utoljára 1944-ben és az1956-os lincselésekkor). Amíg "normálisan" élnek, addig eszükbe sem jut sem Isten, sem a haza...
Van ebben a jelenségben valami félelmetesen groteszk.

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 30

Részlet a "Magyar Nemzet" címet bitorló szennylap beszámólójából:

"17.46

A rendőrség lassan a Széchenyi fürdő felé szorította a tüntetőket, akik szétszóródtak a ligetben. Ezt megelőzően a rendőrökre sörösüvegeket és ökölnyi köveket dobáltak. „Fussál, b...meg, fussál!” – így biztatta kollégáját az egyik harci díszbe öltözött rendőr. A Városliget fölött folyamatosan köröz két helikopter. Közben „Ria, ria Hungária” jelszavakat skandálva újra rendbe szerveződött a korábban szétoszlott tömeg, és gyors léptekkel haladnak az egyik lebetonozott úton."

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 29

Az Index is "radikális ellentüntetőknek" nevezi a züllött söpredéket és náci hordát...

Vajon miért ez a hülyén bájolgó eufémizmus? Csak nem ezt képzelik tárgyilagosságnak?!

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 28
Rongálásért és garázdaságért akarnak vádat emelni - ez hírlik. Ismét figyelmen kívül hagyják tehát, hogy nem egyszerû rongálásról, garázdaságról van szó, hanem olyanról, amely szervezett és csoportos, továbbá amely közveszélyes, életveszélyes helyzeteket teremtett, ráadásul alapvetõ célja volt mások törvényes joggyakorlásának megakadályozása. (Terroristákat nem volna szabad egyszerűen garázdáknak minősíteni...)
Még egy szempont, amelyet remélhetõen értékelnek majd azért: a bûnelkövetés ismétlõdése.
figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 27

Szemben a főkapitány reggeli nyilatkozatával az a helyzet, hogy a felvonulók egyes helyeken közvetlen életveszélyben voltak. Úgy tűnik azonban, a várható vádemelések megint nem a helyes jogi minősítésen fognak alapulni...

figyelő Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26

Hallom, valamennyi párt elítélte a történteket.

Ez egyrészt természetes, másrészt - a Fidesz esetében - szemérmetlen képmutatás.

Az a párt, amely évtizede az indulatok felszításán dolgozik, amely "polgári köreiben", sajtójában és szellemi holdudvarában összeforrott a legvadabb szélsőjobbal, amelynek rendezvényein vezető politikusaik gyakran úgy nyilatkoznak, hogy az ember azt hiheti, a "Magyar Önvédelmi Mozgalom" valamelyik főbanditáját hallotta, amely párt országszerte számos önkormányzatban ma is közös frakciókat alkot a Jobbik nevű nyilas bagázzsal, az csak ne határolódjon el semmitől. Kövessék csak a "történelmi egyházak" képviselőit, akik fölemelték szavukat a melegek egyenjogúsítása ellen, de semmi kifogásuk sincs a nyilasok keresztállítgatása vagy az ellen, hogy a melegeket gyalázó egyik csürhe jelképesen a Regnum Marianum emlékmű elől indult (ahogy korábban sem kifogásolták soha, hogy (fél)nyilas hordák a templomokat gyakran gyülekezőhelyül használják). 

figyelő Creative Commons License 2008.07.05 0 0 25

 

+1
Egyértelműen igazolódott (amit eddig is tudhatott mindenki, aki nem hülye és nem is akarja a hülyét játszani), hogy a Jobbik alkotmányellenes tevékenységet folytató szervezet - haladéktalanul meg kellene indítani az eljárást a banda feloszlatásáért/betiltásáért.
???

Előzmény: figyelő (24)
figyelő Creative Commons License 2008.07.05 0 0 24

Megjegyzések a mai eseményekhez:

1. Nem ellentüntetők voltak az utcán, nem ellentüntetés helyszíne volt Budapest, hanem  - az elmúlt években ki tudja, hányadszor - náci banditák és züllött söpredék martalóckodott.

Azért, amit ma művéltek, jogállamban több éves börtön jár: nem rajtuk múlott, hogy nem voltak súlyos sérülések(?), hogy nem volt akár tucatnyi halott is. Minden eldobott kő, üveg súlyos sérülést, akár halált is okozhatott volna - a tetteseket, ha azonosítják őket, remélhetően nem garázdálkodás szabálysértéséért fogják majd felelősségre vonni...

2. Remélhetően Kovács Géza, a magát "Magyar Önvédelmi Mozgalom"-nak nevező náci terrorszervezet "alelnökét", aki a kurucgyalázó náci honlapon toborozta verőlegényeit (a rendőrök megverésével is fenyegetőzve) már őrizetbe vették, és legalábbis a Btk. 269. § alapján indítanak ellene eljárást. Toroczkai, Budaházy és a pöffeszkedő náci pojáca, "Tomcat" ellene hasonlóképp.

2. A kurucgyalázó náci honlap ellen amerikai segítséget kértek az illetékesek. Erre csak akkor lehetett okuk, ha bűncselekménynek tekintik a honlap tartalmát. Akkor viszont  az amerikai magatartástól teljesen függetlenül eljárást kellett volna indítaniuk a honlap szerkesztői stb. ellen.

Ez most már elkerülhetetlen.

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 23
(off, off
mél ment)
Előzmény: blackhole (22)
blackhole Creative Commons License 2008.06.19 0 0 22
Inkább beidézem. Elvégre nem törölt hozzászólás :/

"Horoszpók 2008.06.18 16:56:32 © (289)

1. Lánccal kívülről körbezárni az ajtót-ablakot, lehetőleg akkor, amikor a jogtalan lakásfoglalók pihenik ki édes semmittevésük fáradalmait;

2. Biztosításként 8-10 vérebet odakészíteni;

3. A TSZ kotrógépével simán átgyalogolni a kisházon, ismétlem, akkor, amikor a jogtalan lakásfoglalók pihenik ki édes semmittevésük fáradalmait.


Dolog elintézve. Talán már rá is fért a felújítás a kerti konyhára. Utána jöhet az egész vinyító ballib médabagázs jogvédőstül; de inkább menjen a jó kurva annyába mind."
Előzmény: blackhole (21)
blackhole Creative Commons License 2008.06.19 0 0 21
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=80115621&t=9179590

Ujjé. Alig négy órás. De hát a gumilövedék és a ki nem lőtt kartács az sokkal durvább :/
Előzmény: blackhole (20)
blackhole Creative Commons License 2008.06.17 0 0 20
lábjegyzetnek:

"a moderátorok köcsögök. w"
Előzmény: blackhole (17)
blackhole Creative Commons License 2008.06.17 0 0 19
Egyébként szia :)

Szerintem ekkora látogatottság mellett felesleges bármilyen formai korlátozása a témának.
Előzmény: figyelő (-)
blackhole Creative Commons License 2008.06.17 0 0 18
Sújt és monopólium, persze.
Előzmény: blackhole (17)
blackhole Creative Commons License 2008.06.17 0 0 17
Tényleg, a polklub.

Szóval (kb.) "az adott (galgagyörki) helyzetben vastaps és Himnusz helyett a sortüzet helyénvalóbbnak érezném. Egye fene gumilövedékkel, de akkor lecsippentett hegyű katonai változattal". Teljes mértékben támogatom Worluk álláspontját, hogy az erőszakos csőcselék szétlövendő (vagy amennyiben ez a hatóság késése miatt nem lehetséges, tevékenysége kimenetelétől függő hosszúságú letöltendő börtönbüntetéssel súlytandó). Függetlenül attól, hogy kendertüntetést offol szét, tévészékházat ostromol vagy bármi! Az ilyen magánerőszak nem megengedhető!
(már amennyiben az állami erőszakmonopólum még él)

Azért javaslom azonnal nyilvánvalóan illegális eszköz alkalmazását, mert ez illik rendőrségünk gyakorlatához. Igen, a történet végén tényleg mindenki hazamegy (szirupos hollywoodi happyendek, piha). Amit az Index címlapon hoz, nem szabad leírni a fórumban?

"Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel. Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás."

Ha náci is vagyok, komcsi is vagyok, libsi is vagyok, az úgy nem jó?
figyelő Creative Commons License 2008.06.14 0 0 16
Hogy Sólyom gesztusa érthetetlen, mi több, aljas, kevéssé érdekes a köztársaság, a jogállamiság szempontjából. Sokkal fontosabb, hogy ez a gesztus egyszerűen illegitim.
Előzmény: figyelő (15)
figyelő Creative Commons License 2008.06.14 0 0 15

Sólyom László nem fogadja el a miniszterelnök meghívását a Nagy Imre-emlékülésre.

 

Köztársasági elnökünk ezzel belépett a koztársasági morál elsőszámú rombolói közé.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!