Keresés

Részletes keresés

zolyyy.hun Creative Commons License 2024.04.16 0 0 406

Találtam egy nagyon jó cikket arról, hogy Buddha szkíta volt, részletesen bemutatja a Buddha HUN kapcsolatokat:

https://nadabrahma-hangtalmasszazs.hu/buddha-szkita-hun-felmenokkel-rendelkezett

ConStorm Creative Commons License 2014.12.20 0 0 405

az 1820-ban Kolozsváron utoljára kiadott magyar mitológia szerint... az itt élő Ősnépet a Kyrie-ket.. a Kárpátok lakóit hívták egy idő után Magyaroknak... miután Lessus Krisztus, Első Dávid fia betiltotta a Malaknak áldozását az első és a harmadik, vagyis levi, levente gyermekeknek!

 

Ők vándoroltak ide... amelyik túlélte a kóborlást... itt kolostorokban nevelkedtek, mert női világrend volt.. Ők lettek a Mayarok... malak másik neve.. az annak áldozottak....

 

A legjobbak akik a szitán.. vagyis a rostán átjutottak belőlük lettek a Scythák... a székelyek, akik a határainkat őrizték...

 

Butha egy ilyen székely hadvezér fia volt...

 

Ezekről számos gyermekmondóka is szól... Politikailag a "fölösleges" gyermekek száműzése ide... elfogadhatóbb volt a népnek, mert esély volt a gyermek túlélésére...

 

De gyakorlatilag ez egy lápos szúnyoggal megátkozott terület volt... A vizeink és termőföldjeink nehézfémekkel szennyezettek még a mai napig is... ólom higany kadmium arzén... radioaktív nehézfémek... amit ma csak Magyar átoknak hívunk... Az ide betelepülő népek 150 év alatt nullázták a népségüket... ha nem keveredtek az őslakókkal... akiknek alacsonyabb volt a testhője így kevesebb nehézfém szívódott fel...

 

A mayar átok miatt volt tilos a zsidóknak bemenniük a levi városokba...

grálizidor Creative Commons License 2014.11.29 0 0 404

Talán meg kellene határozni azt az apróságot, hogy ki volt Álmos apukája...

Előzmény: naput (402)
grálizidor Creative Commons License 2014.11.29 0 0 403
Előzmény: naput (402)
naput Creative Commons License 2014.11.29 0 0 402

http://www.naput.hupont.hu/85/szent-marton-szent-patrik-buddha-maitreya

 

Erdemes rakattintani! Buddha - ALMOS vezer szuletesenek egyezosege...

Se pénzem, se baltám Creative Commons License 2014.10.09 0 0 401

Itt már többen tisztázták, hogy Shakyamuni buddha azt jelenti, hogy a szkíták bölcse.

 

Tehát egy magyar szál már van.

Utána azt is jó tudni, hogy Attila idejében a kettős vezetés alatt Buda látta el a szellemi vezetést. Ez is erősíti az elgondolást.

A következő, hogy Bonfíni azt jegyezte le, hogy Buda egy indiai hercegről kapta a nevét.

 

Szóval a dolgok összeérnek.

 

Jézust is jó lenne akkor már tisztázni.

Zsidó származása kérdéses, mert se ő maga nem tartja magát közéjük valónak és a zsidók se fogadják el azt aki Galileából jön...

Galilea másnéven a gojok földje.

A Talmud Jézust a "gonosz" Nimród fiának tartja.

Nimród fiai Hunor és Magor... Továbbá Attila hivatalos megszólítása : Attila, Bendegúz fia, a nagy Nimród unokája.
Jeruzsálemtól kicsit keletre már a Pártus birodalom terül el.

Délre egy város, úgy hívták hogy Szkítapolisz.

A három mágus szintén keletről jön, Nimród jóslatai alapján.

Pilátus Aktáiban (IX.3.) olvashatjuk, hogy a zsidók - nagyon jól tudva azt, hogy Rómának a Pártos Birodalom a legnagyobb ellensége - azzal vádolták Jézust Pilátus előtt, hogy: „A mágusok Keletről jöttek köszönteni a saját királyukat.

A vérszerződés... ősi szkíta szokás, a magyarok is gyakorolták. A zsidók számára a vér tilos (kóser szokások).

Jézus szintén vérszerződést köt az apostolokkal.

A "testvér" szó semilyen más nyelven nem hozható összefüggésbe az utolsó vacsora elemeivel ( testem és vérem)

De már a sumér időktól szokás volt az is hogy a királyok szertartásosan megtörték a kenyeret és szétosztották, mert abban van az Isten.

Ja igen... és az összes apostol keletre ment téríteni, gyakorlatilag a Pártus Birodalomba. Egyedül Pál ment Rómába, aki nem látta Jézust.

Jézus elküldte Andrást Szkítiába téríteni. Amikor András megkérdezte, hogy melyik Szkítiába, Jézus azt válaszolta, hogy a "miénkbe".
És András átlépte a Dunát... És a honfoglaló magyarok már jópár Szent Andrásról elnevezett templomot találtak.

Az talán megmosolyogtató állítás hogy Jézus magyar, de ugyanannak a kultúrkörnek a képviselője, amelyek a médeket, kusokat, szkítákat, hunokat, avarokat és magyarokat is tartalmazták, tartalmazzák. Ezt a kultúrkört az jellemzi, hogy se a farkastejen nevelkedett testvérgyilkos legendáján alapított rabszolgatartó Római Birodalom, se a kalmárszellemű zsidó ideológia nem tudott behatolni. Ezt a sajátos ősi "romlatlan" ideológiát hozták a Magyarok Európába. De ez alapján az erkölcs alapján büntette a velejéig korrupt Római Birodalmat Attila is.

 

Európában a mgayarság talán az egyetlen számottevő csoport, amelyiknek még vannak emlékei az "eredeti", az Ószövetség által nem "ferőtlenített" kereszténységről.

És a Pozsonyi csata óta EZÉRT akarnak tőlünk megszabadulni, ezért hazudják el történelmünket, nyelvünket, kultúránkat.

 

 

Akit bővebben érdekel, hogy mi a baj a magyarokkal, itt talál bővebben :

 

http://pozitivvisszacsatolas.blogspot.fr/2014/10/mi-baj-magyarokkal.html

 

 

pivate mustard Creative Commons License 2014.10.07 0 1 400

persze róla nevezték el Budhapeset is

kisharsány Creative Commons License 2014.09.09 -1 0 399

Szeretem a "jóltájékozott" embereket, mikor ex-cathedra nyilatkoznak :)

 

Budda valóban szaka herceg volt, amely szakák Mezopotámia felől "ősszkítaként" települtek oda (ld.Nimród történet Evilath-tal).De ezek az ősszkíták későbben - mai napon már - káld-sumer, (szűkebben sumer) néven neveződnek. Még későbben egy részük szabar néven említődik és tartatik számon. Mégkésőbb ezek "elterülnek" az Azovi - részen, mégkésőbb a Dontól nyugatra, északon Kievig, mégkésőbb "beköltöznek" másokkal együtt a KM-be, mégkésőbb Bíborkával közlik, hogy ők szabarok, mégkésőbb - ma is - igen sok káld-sumer szó a mai magyar szavakkal azonos alaki és fogalmi azonosságot mutat.

Kérdés: melyik ponton éred tetten az asszimilációt, és a törökül beszélést ?

Előzmény: grálizidor (398)
grálizidor Creative Commons License 2014.08.15 0 0 398

Nem magyar hanem Szkíta/hun/hungár volt. 

A magyarok török nyelven (baskír, csuvas) beszéltek, akiket sikeresen asszimiláltak a hungárok.)

nicsella Creative Commons License 2014.08.08 0 0 397
Előzmény: Nicsinyo (395)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.02.19 0 0 396
Előzmény: Nicsinyo (395)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.02.19 0 0 395

Egy kis könnyû mûfaj:

 

Nipponban a manga atyjaként nyilvàntartott Tezuka Osamu, a Buddhàròl is irt képregényt. Ennek bevezetô részében ez àll:

 

"3500 éve annak, hogy a messzi iràni tàjakròl érkezve, egy nép elhelyezkedett India közelében, a mostani Pakisztànban. Meghòditotta az öt folyò [: Indus és négy mellékfolyòja] àltal hatàrolt területet, nem messze a Himalayànak nevezett hegylàncoktòl. Ezt az ùj civilizàciot "àrja népnek" nevezték el. Fönt àllandò szelek és esôzések, lent pedig szàrazsàg ellen kellett küzködniük, majd ez a nép fokozatosan [többszàz év alatt] dél felé terjeszkedett [gondolom szaporodott is szépen, meg keveredett], abba az orszàgba, amit ma Indiànak hivnak.

Azok akik vérségileg a hòditòk egyenesàgi leszàrmazottai voltak az àrja népben, akik mindenki szemében a "tiszta" vonalat jelentették, végül a vezetôivé vàltak ennek az ùj civilizàciònak [vagyis miutàn ràtelepedtek màs, ôket megelôzô népekre] és fölvették a brahmàn nevet. Ez a név, hogy Brahmàn,  nagyon sokàig  a szimboluma és szinonimàja volt az indiai tàrsadalomban a teljes hatalomnak. Igaz, hogy minden ember egyenlô volt [szerintem az ô uralmukat  megelôzôen], a brahmànok szétvàlasztottàk az embereket különbözô csoportokra, kasztokra. Ezzel kialakitottak egy hierarchiàt, amelynek  csùcsàt ôk foglaltàk el. Utànuk jöttek a katonàk (a kshatriyak), a közönséges emberek - kereskedôk, kézmûvesek, földmûvesek...- (a vaisyak) és a rabszolgàk (a sudrak). Igy létesitve egy nagyon erôs diszkriminàciòt az emberek között. Emiatt a diszkriminàcio miatt többszàz éven keresztül (és néha még manapsàg is) India népe nagy szenvedésekkel talàlkozott. A brahmànok, a hatalom örökösei, az isteneknek àldoztàk magukat, adomànyokat adtak, jòslatokat tettek, àldozatokat hajtottak végre, vagyis mindenben döntöttek. De apròdonként  belesüllyedtek a jòlétbe és a korrupcioba. Ünnepeik és jòslataik elvesztették értelmüket és nem lettek màsok, mint üres és felületes rituàlék, egyik a màsik utàn. A nép pedig mindezek miatt nagy elkeseredésben volt. Szeretett volna egy olyan tanitàst amely lehetôvé teszi szàmàra a boldogsàgot. Egy olyan tanitàst, amely segit neki megtalàlni az életben levés örömét...Hosszù idôszak alatt vàrakozott, szive tele reménységgel, hogy  megjelenik egy ember, aki elhozza nekik ezt...."

 

Èdes a történet, nem ?

kisharsány Creative Commons License 2011.02.17 0 0 394

Ráadásul a lótuszból kelta, az orosz elnevezés szerint szkíta kereszt nő ki.Érdekesség, hogy az orosz államot Bíborka következetesen RÓsz-nak ítja, s csak a latin változat fordítja Rúsz-nak

Előzmény: Mirdad (388)
kisharsány Creative Commons License 2011.02.17 0 0 393

  Máni perzsa (és pártus) eredetű

 

   Nyilván elírás a perzsa:))) Kivégzésekor még csak "pár éve" vették át a Szasszabidák az uralmat az Arsakida háztól ( (226-ban) Ugyanúgy pártus (avar-heftalita-uarchuni-várkony) származású és fajú volt, mint az adibenei ágú Jézus, s mint a szaka Buda (Budát csak a magyar nyelvterület ejti Budha-nak).

?ás dolog, hogy a perzsák végezték ki.

Előzmény: Mirdad (387)
trueXman Creative Commons License 2011.02.16 0 0 392

Néha az az eretnek gondolat jut eszembe, hogy a biblia Jézusa nem más, mint a Halak-korszak küldöttének (= Máni-nak) gyengécske kópiája.

 

Vissza-visszatér bennem ez a gondolat.

Előzmény: Mirdad (388)
trueXman Creative Commons License 2011.02.16 0 0 391

Buddha Gayá (=Bihar) tartományban jelent meg Anyaná fiaként.

Nicsinyo Creative Commons License 2010.10.25 0 0 390
:-)))
Mit szòlna? Kiakadna...(vagy gondolkodàs nélkül ràvàgnà, hogy képzelôdünk.
Előzmény: kisharsány (385)
Nicsinyo Creative Commons License 2010.10.25 0 0 389
Erdekes mindez kedves Mirdad!
Előzmény: Mirdad (388)
Mirdad Creative Commons License 2010.10.24 0 0 388

 

  Ízelítő a vallások felettiségből :)

 

  Lótuszokból kinövő kereszt:

 

 

 

  A képek forrása és gnosztikus Máni (a Fény Buddhájának), a Fény vallásának kínai emlékei:

 

http://www.anchist.mq.edu.au/doccentre/Zayton.htm

Előzmény: Mirdad (387)
Mirdad Creative Commons License 2010.10.24 0 0 387

 

  Máni perzsa (és pártus) eredetű gnosztikus Fény vallás-a kínáig is elért.

A kínai dunhuang-ban, az egyik legnagyobb buddhista kézirat-lelet együttessel

együtt taoista és manicheus iratok is előkerültek.

 

 E hatalmas anyag feldolgozására létesült az International Dunhuang Project, melyben az MTA könyvtára is részt vesz.

http://idp.bl.uk/

Előzmény: Mirdad (386)
Mirdad Creative Commons License 2010.10.24 0 0 386

 

  "Mani még ki is maradt belőle"

 

  Pedig igencsak van köze Buddhához Máninak, különosen, hogy a Fény Buddhája névvel illették Kínában! :)

 

  Máni (kivegezték 276-ban), a gnosztikus Fény Vallásának megalapítója, a csodálatos manicheus hímnuszok szerzője és egy lant feltalálója, "Jézus Krisztus apostola".

 

  Kelet Krisztusa, Nyugat Buddhája, ahogyan egy nagyszerű francia könyvcím mondja is.

 

  http://lnl-kiado.hu/2010/05/francois-favre-mani-kelet-krisztusa-nyugat-buddhaja-es-mani-gyongy-himnuszok/

Előzmény: kisharsány (385)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.24 0 0 385

 

 Igen, igen.

 

 Most épp' felnéztem a témaleíró sorokra, és látom hogy Mani még ki is maradt belőle. Ehhez mit szólna a kartárs ? Ti. hogy Mani is parthus volt.

Előzmény: Rufella (384)
Rufella Creative Commons License 2010.10.24 0 0 384
Szia Kisharsàny!

Hogy mindezeket làssa, legalàbb illett volna elolvasnia néhàny oldalt a vitàròl. Akkor alkodhatna véleményt, vagy bekapcsolòdhatna a vitàba ùjabb adatokkal, forràsokkal. Az ilyen beszòlàsoknak nem sok értelme van. Na, de ami késik, nem mùlik. Talàn még visszajön...
Előzmény: kisharsány (382)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.23 0 0 383

 

 fofrás = forrás

Előzmény: kisharsány (382)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.23 0 0 382

 

 biztos nem tartozott a mi ősi családfánk tagjai közé

 

  Egy biztos: szaka herceg volt. Erre  fofrás van.

 

  A szakák az indus völgyi - pontosabban a perzsáktól keletre lakó - szkíták voltak.

 

  Mi a(z) - sokak által vitatott- adatok és népemlékezet szerint: a szkiták leszármazottai/rokonai vagyunk.(Nagyanyám anyjának - tehát dédanyám - családjának pld. "szaka" volt a "ragadványneve")

 

  Ennyi a történet. Hogy innen mit ragozol tovább: a Te dolgod.

 

Előzmény: evanagy55 (380)
Rufella Creative Commons License 2010.10.23 0 0 381
Miért sértenél meg akàrkit is? Ez is csak egy vitatéma a sok közül (bele lehet olvasni...), itt nem a valfil-ben vagyunk.
Előzmény: evanagy55 (380)
evanagy55 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 380
Nem tudok elmenni a topic mellett szó nélkül és elnézést, ha valakit megsértenék, de budha biztos nem tartozott a mi ősi családfánk tagjai közé hacsak szigorúan nem az ősanyára vezetünk vissza mindent és nevezzük el őt az első magyarnak mert az legalább olyan ráerőszakolás lenne.

Félre ne értsetek nagyon szimpatikus a buddhizmus, a vallások között szerintem az egyik leg tisztább és leginkább tisztelendő a részemről. De ilyen képtelenségeket teljesen felesleges rávetíteni.

Mindegy hogy butha ki volt az a lényeg amivel a világot ajándékozta meg.
ÁrPi Creative Commons License 2010.10.19 0 0 379
Nos kisharsány, hogyan látható a videón?

Fölemelei a sapka szemellenzőjét és a fejtetőre mutatással kezd "one here", hacsak nem gondolná valaki hogy sapkát igazít,

fejtető torok homlok torok amire mutat és aztán három lentebbi csakra.


Kisharsány , Neked valamiért hihetetlen a közlésem :-)
Előzmény: kisharsány (377)
nulla20 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 378

"Várjatok csak, én mást írok, mást mondok és másra gondoltam!"

 

:-)) akkor ez egy modern buddhista Escher-világa :-)) olvass bele a valfilen a topikba.

 

a közép út filozófiája elutasítja a két végletet, de az abszolút végletet jelentő közepet is!

 

vágjátok?? :-)))) ;-)

Előzmény: ÁrPi (376)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.15 0 0 377

 

 a két szem közötti csakra-hely megmutatása előtt és után is a torokra mutat)

 

   Nézd meg mégegyszer: nem a fejtetőre mutat (előtte) véletlenül ? Merthogy ott is van egy, a fő. (Azon lógsz, mint egy marionett)

Előzmény: ÁrPi (376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!